Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΜΒΟΛΙΟ MMR

Μαράκι

Recommended Posts

συγνωμη!!αλλα εχω κι εγω τις φοβιες μου!!!!!1

Οχι καλε, μην με παρεξηγεις "βαλτη εισαι " που λεει ο λογος..;)

Ο γιος σου θα το κανει δλδη στον 19ο μηνα !!

Η δικια μας παιδιατρος το ειχε προγραμματισει απο τον 15ο και της το εκανε 16 και κατι (με δικη μου καθυστερηση)

Το οσο πιο αργα τοσο καλυτερα δειχνει να ισχυει απ οσα εχω διαβασει..

Παντως εχω δουλεψει στο παρελθον με παιδια στο αυτιστικο φασμα και καταλαβαινω την αγωνια σου (ειναι και δικη μου)

p7z6p3.pngsQqep3.png

Διαφημίσεις

οσο αφορα την απουσια της μικρης ειχα επικοινωνησει με την μητερα εγω αφου ελειπε την πρωτη εβδομαδα και μου ειχε πει οτι ηταν αρρωστουλα και οτι ισως επηρεαστηκε απο καποιο εμβολιο!μετα οταν εγιναν ολα αυτα μας ειπαν πως ειχαν αγχωθει και οτι προσπαθουσαν να καταλαβουν κι αυτοι τι συμβαινει!πιστεψτε με !ειναι παρα μα παρα πολυ δυσκολο για τους γονεις!!!!δυσκολα δεχτηκαν οτι κατι εχει (αυτισμο)τις εκαναν αλλες εξετασεις και την πηγαιναν σε παιδοψυχολογους πιστευοντας πως εχει παθει σοκ με κατι!αλλα ευτυχως δεχτηκαν την αληθεια και οσο μπορουμε βοηθαμε ολοι!!!!

Η κορουλα μου ειναι 14 μηνων και εχουμε αυριο εμβολιο το οποιο εγραφε μεσα στο βιβλιαριο του παιδιου οτι ειναι το MMR!!

Το ειχα συζητησει με τον παιδιατρο μας πριν κανα 2μηνο και του ειχα πει τις ανησυχιες μου για αυτο το εμβολιο.

Μου ειχε απαντησει οτι εχει συνδεθει λανθασμενα ο αυτισμος με το MMR γιατι συμπεφτουν χρονικα.Οτι δηλαδη ο αυτισμος ουτως ή αλλως κανει τα σημαδια του εμφανη μετα τον 1μιση χρονο του παιδιου και απλως τυχαινει να γινεται τοτε και το εμβολιο.Και το εμβολιο να μην γινει απο αυτη την ηλικια και μετα αν το παιδι εχει αυτισμο τοτε θα εκδηλωθει!

Ηταν πολυ καθησυχαστικος λεγοντας μου οτι αν οντως αποδεδειγμενα δημιουργουσε προβλημα θα το ειχαν αποσυρει και θα ειχαν φτιαξει κατι αλλο στην θεση του!!!

Μου προτεινε αν δισταζω να το αφησουμε και να το κανουμε μετα απο λιγους μηνες......ετσι αυριο θα κανουμε το Var αν δεν κανω λαθος της ανεμοβλογιας!!

Αλλα τις ανησυχιες μου εξακολουθω να τις εχω.....δεν ξερω τι να κανω!!!

Η δευτερη δοση μου ειπε οτι ειναι να την κανουμε 4 ετων!!

Αλλα να δω με την πρωτη τι θα κανω.....:?

Εμάς η παιδίατρος υποστηρίζει ότι οι γονείς που έχουν παιδιά με αυτισμό ρίχνουν τις ευθύνες στο εμβόλιο γιατί δεν μπορούν να το δεχθούν ως γεγονός. Πάντως εγώ δε το έχω κάνει ακόμα στη μικρή που είναι 2 και ακόμα το σκέφτομαι.

Οι πιθανότητες λέει για παρενέργειες κυρίως στο αίμα (θρομβώσεις) είναι μικρότερες απ' ότι να πάθει εγκεφαλίτιδα αν νοσήσει από ιλαρά.

Μήπως γνωρίζετε εάν ένα παιδάκι που δεν έχει εμβολιαστεί μπορεί να κολλήσει την ασθένεια αν έρθει σ' επαφή με κάποιο άλλο που έχει κάνει πρόσφατα ένα εμβόλιο;;

Διαφημίσεις

Υπενθιμίζω δε, ότι πλέον έχει βρεθεί (και παρουσιάστηκε σε ένα συνέδριο την Κυριακή των Βαίων) πως ο αυτισμός δε μπορεί να είναι επίκτητος, παρά μόνο γεννετήσιος.

Djccp2.png

67KIp2.png

Μήπως γνωρίζετε εάν ένα παιδάκι που δεν έχει εμβολιαστεί μπορεί να κολλήσει την ασθένεια αν έρθει σ' επαφή με κάποιο άλλο που έχει κάνει πρόσφατα ένα εμβόλιο;;

Η παιδιατρος μου ειπε για 15 ημερες το παιδι να μην ερθει σε επαφη με μωρα και εγκυους Ειπε οτι οι πιθανοτητες να κολλσουν ειναι πολυ μικρες αλλα δεν παυουν να υπαρχουν Επομενως ναι, ισχυει αυτο που λες υπαρχει πιθανοτητα το ανεμβολιαστο παιδακι να κολλησει

p7z6p3.pngsQqep3.png

kikileuteris αυτο ακομα δεν το ξερουν,αλλες φορες υποστηριζουν οτι ειναι επίκτητος κ αλλες γεννετησιος.Μπορει απλα να παραθεσαν καποια στοιχεια οχι οτι αποδειχτηκε επιστημονικα.

kikileuteris αυτο ακομα δεν το ξερουν,αλλες φορες υποστηριζουν οτι ειναι επίκτητος κ αλλες γεννετησιος.Μπορει απλα να παραθεσαν καποια στοιχεια οχι οτι αποδειχτηκε επιστημονικα.

Είναι σίγουρο ότι παρουσιάστηκε αυτή η έρευνα σε συνέδριο την Κυριακή των Βαίων. Ότι έχουν γίνει έρευνες που κλίνουν κατά κει.

Προσφάτως και ο ομοιό και η κανονική παιδίατρος μας είπαν ότι έχει αποδειχθεί...δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά όμως...τι να σου πω....

Επειδή έχω μεγάλο κύκλο στον τομέα των αμεα και της ειδικής αγωγής, όλοι λένε πως, σε αυτό το συνέδριο επιβεβαιώθηκε αυτό που συζητούσαν και πίστευαν όλοι επί χρόνια (και δεν αναφέρομαι σε γιατρούς, αλλά σε παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς κτλ.)

Djccp2.png

67KIp2.png

Το θέμα είναι ότι με τη λέξη «αυτισμός» περιγράφεται ένα σύνολο «προβλημάτων» που μπορούν να οδηγήσουν σε παρόμοια συμπεριφορά και όχι ένα συγκεκριμένο. Αναλόγως για ποιο «υποείδος» αυτισμού μιλάς, υπάρχει και η ανάλογη έρευνα. Για κάποια είδη αυτισμού τα γονίδια έχουν ταυτοποιηθεί, για κάποια άλλα όχι (ακόμα) αλλά υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ύπαρξης τους (ενώ για άλλα είδη τα γονίδια έχουν ταυτοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό).

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2756414/

Abstract

Autism is a heterogeneous syndrome defined by impairments in three core domains: social interaction, language and range of interests. Recent work has led to the identification of several autism susceptibility genes and an increased appreciation of the contribution of de novo and inherited copy number variation. Promising strategies are also being applied to identify common genetic risk variants. Systems biology approaches, including array-based expression profiling, are poised to provide additional insights into this group of disorders, in which heterogeneity, both genetic and phenotypic, is emerging as a dominant theme.

Στο ίδιο άρθρο, παρακάτω, αναφέρεται και σε μοντέλα γενετικών μεταλλάξεων που οδηγούν η σχετίζονται με αυτισμό. Υπάρχουν πίνακες που λένε τι συμβαίνει με κάθε είδος αυτισμού κλπ. Σε κάθε περίπτωση είναι εξαιρετικά πολύπλοκο ιατρικό ζήτημα, και δεν μπορεί να περιγραφεί σε μια πρόταση - συμπέρασμα (εκτός ίσως από το ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι έχει πολύ ισχυρή γενετική βάση, και δεν είναι επίκτητο). Το paper περιλαμβάνει στοιχεία από 152 έρευνες σχετικά με τον αυτισμό και την γενετική του, μπορεί να το μελετήσει όποιος θέλει να εμβαθύνει περισσότερο.

σχετικά με το MMR και τον αυτισμό:

Δήλωση της National Autistic Society (Ηνωμένο Βασίλειο) για τον αυτισμό

«We recognise that the weight of epidemiological evidence indicates that there is no statistically significant link between the MMR vaccine and autism.»

(σε ελεύθερη μετάφραση: Αναγνωρίζουμε ότι με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ του εμβολίου MMR και του αυτισμού)

Διαφημίσεις

Οποιο εμβόλιο κ να κανετε φροντίστε τα παιδάκια σας να ειναι απολυτως υγιή για τουλαχιστον 2 μηνες πριν... Ουτε μυξουλα, ουτε ερέθισμενο αυτακι τιποτα..

Yugup3.png

Απλά το ανοσοποιητικό του παιδιού πρέπει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση..αυτό μου το έχουν πει πολλές ειδικότητες γιατρών.. είναι λάθος να εμβολιάζουμε τα παιδάκια μας αν έχουν έστω κ μικροσυμπτώματα..Συνήθως οι παιδίατροι λένε να μην έχει το παιδί πυρετό..

Μετα από τέτοιους εμβολιασμους υπάρχει μεγαλυτερη πιθανότητα να εμφανισει το παιδί κάποια "παρενεργεια"..αυτοάνοσου τυπου..

Yugup3.png

Οι γιατροί σου είπαν ότι το παιδί πρέπει να είναι υγιές όταν γίνεται το εμβόλιο, η ότι πρέπει να είναι υγιές για 2 μήνες (;!) όταν γίνεται το εμβόλιο;

Οι γιατροί σου είπαν ότι το παιδί πρέπει να είναι υγιές όταν γίνεται το εμβόλιο, η ότι πρέπει να είναι υγιές για 2 μήνες (;!) όταν γίνεται το εμβόλιο;

Πριν το εμβόλιο..

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Ναι για τους 2 προηγούμενους ρώτησα. Μου φαίνεται εξαιρετικά μεγάλο το διάστημα, με δεδομένο βέβαια ότι ο κύκλος των συνήθων ασθενειών να είναι 7-15 ημέρες.

Εμάς πάντως που είναι και ομοιο (θα φρίξει ο απελεύθερος) μας είπε να μην έχει κανένα σύμπτωμα για μία εβδομάδα δέκα ημέρες.

Αυτό που με έχει φρικάρει με το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι το χαρτάκι οδηγιών στις σταγόνες soldesanil. O μικρός μου πέρασε πρόσφατα λαρρυγίτιδα την οποία ξεπέρασε μόνο με ομοιοπαθητικά, αλλά από φόβο είχα στο σπίτι κορτιζόνη την οποία θα χρησιμοποιούσα κατόπιν των οδηγιών της παιδιάτρου.

Στο προκείμενο οι συγκεκριμένες σταγόνες δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν πριν ή μετά από προληπτικό εμβολιασμό για ιλαρά γιατί η ασθένεια μπορεί να αποβεί μοιραία. Άντε τώρα να τα ρυθμίσεις όλα πώς ακριβώς θα κάτσουν. Τεσπα εμείς ήταν να κάνουμε μία αναμνηστική δόση ινφαριξ χιμπ το Σεπτέμβριο και μετά το μμρ αλλά από τις ιώσεις δεν έχουμε σηκώσει κεφάλι. Περιμένω να βρω μία εβδομάδα χωρίς συμπτώματα......

FLcUp3.png0BQfp3.png

Αυτό που με έχει φρικάρει με το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι το χαρτάκι οδηγιών στις σταγόνες soldesanil. O μικρός μου πέρασε πρόσφατα λαρρυγίτιδα την οποία ξεπέρασε μόνο με ομοιοπαθητικά, αλλά από φόβο είχα στο σπίτι κορτιζόνη την οποία θα χρησιμοποιούσα κατόπιν των οδηγιών της παιδιάτρου.

Καλησπέρα, μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις τι εννοείς;

(από το χαρτάκι οδηγιών)

αντενδείξεις: (...) πριν και μετά προφυλακτικό εμβολιασμό (...)

Ειδικές προφυλάξεις και προειδοποιήσεις κατά τη χρήση:

Παιδιατρική: (...)Παιδιά που είναι σε θεραπεία με κορτικοστεροειδές είναι περισσότερο επιρρεπή σε λοιμώξεις σε σχέση με υγιή παιδιά, π.χ. η ανεμοβλογιά και η ιλαρά μπορεί να είναι μέχρι και θανατηφόρες για αυτά τα παιδιά.

Τι να πω ίσως το καταλαβαίνω λάθος.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Το πρόβλημα είναι στο κορτικοστεροειδές, και όχι στα εμβόλια, σωστά; Θέλω να πω, δεν είναι απαραίτητο να του δώσεις το συγκεκριμένο σκεύασμα, πόσο μάλλον αφού δίνεις μόνο ομοιοπαθητικά.

(δεν μπορώ να μην πω ότι έχω κουφαθεί. Δίνετε αραιωμένο νερό (για φάρμακο), και κρατάτε για περίπτωση ανάγκης κορτιζόνες που είναι εξαιρετικά ισχυρό φάρμακο. Πιο ήπια φαρμακευτική αντιμετώπιση για τη λαρυγγίτιδα δεν υπάρχει; Μετά σας πειράζουν τα εμβόλια... Η κορτιζόνη είναι σχεδόν δηλητήριο, και χρησιμοποιείται σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, πχ για καταστολή ανοσοποιητικού όπου απαιτείται, μεταμοσχεύσεις, αλλεργίες η αλλεργικά σοκ κλπ. Φυσικά και είναι επικίνδυνη να την παίρνεις παράλληλα με σοβαρές λοιμώξεις/ασθένειες, αφού μπορεί να προκαλεί καταστολή του ανοσοποιητικού)

Περιμένω να βρω μία εβδομάδα χωρίς συμπτώματα......

Κάπως έτσι... η δική μας παιδίατρος θέλει να μην έχει κάνει πυρετό την εβδομάδα που θα προηγηθεί του εμβολίου. Κι εγώ, σαν μητέρα, δεν θα πήγαινα το παιδί μου για εμβόλιο, αν είχε προγηθεί βαριά ασθένεια (πχ αμυγδαλίτιδα με πολλές ημέρες υψηλό πυρετό) και το έβλεπα ακόμη πεσμένο...θα περίμενα να το δω να έχει συνέλθει τελείως πρώτα.

Ωστόσο, αυτό που ανέφερε η κοπέλα παραπάνω, για δύο συνεχόμενους μήνες που να μην έχει ένα παιδί το παραμικρό σύμπτωμα, μου φαίνεται πρακτικά δύσκολο, ειδικά για όσα πηγαίνουν και σε παιδικό σταθμό. Τα περισσότερα εμβόλια βέβαια γίνονται τον πρώτο χρόνο, που συνήθως τα παιδιά είναι ακόμα σπίτι.

Πιο ήπια φαρμακευτική αντιμετώπιση για τη λαρυγγίτιδα δεν υπάρχει;

Η αλήθεια είναι πως, σε όλες οι περιπτώσεις λαρυγγίτιδας που έχω ακούσει εγώ, οι κλασσικοί παιδίατροι συνταγογράφησαν soldesanil. Οπότε δεν βρίσκω να είχε κάπου άδικο η κοπέλα - αν δεν έπιανε το ομοιοπαθητικό φάρμακο, κάτι έπρεπε να δώσει που να πιάνει!

Στο προκείμενο οι συγκεκριμένες σταγόνες δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν πριν ή μετά από προληπτικό εμβολιασμό για ιλαρά γιατί η ασθένεια μπορεί να αποβεί μοιραία. ?? Άντε τώρα να τα ρυθμίσεις όλα πώς ακριβώς θα κάτσουν. Τεσπα εμείς ήταν να κάνουμε μία αναμνηστική δόση ινφαριξ χιμπ το Σεπτέμβριο και μετά το μμρ αλλά από τις ιώσεις δεν έχουμε σηκώσει κεφάλι. Περιμένω να βρω μία εβδομάδα χωρίς συμπτώματα......

(από το χαρτάκι οδηγιών)

αντενδείξεις: (...) πριν και μετά προφυλακτικό εμβολιασμό (...)

Ειδικές προφυλάξεις και προειδοποιήσεις κατά τη χρήση:

Παιδιατρική: (...)Παιδιά που είναι σε θεραπεία με κορτικοστεροειδές είναι περισσότερο επιρρεπή σε λοιμώξεις σε σχέση με υγιή παιδιά, π.χ. η ανεμοβλογιά και η ιλαρά μπορεί να είναι μέχρι και θανατηφόρες για αυτά τα παιδιά.

Τι να πω ίσως το καταλαβαίνω λάθος.

Miriki έχεις συνδέσει μεταξύ τους δύο άσχετα σημεία στο χαρτί των οδηγιών.

Το ένα αφορά τις αντενδείξεις. Λέει με σαφήνεια να μην χρησιμοποιείται το φάρμακο αυτό ΑΜΕΣΩΣ πριν ή ΑΜΕΣΩΣ μετά τον εμβολιασμό.

Το άλλο κομμάτι που ανέφερες αφορά στις ειδικές προφυλάξεις - προειδοποιήσεις.

Εκεί αναφέρει ότι τα παιδιά που βρίσκονται σε θεραπεία με κορτικοστεροειδή είναι πιο επιρρεπή στις λοιμώξεις και π.χ. η ανεμοβλογιά ή η ιλαρά μπορεί να είναι μέχρι και θανατηφόρες γι' αυτά.

Αυτό είναι αληθές και το έχω ψάξει αρκετά κι εγώ γιατί με τον μικρό μου και το άσθμα έχουμε πάρει αρκετή κορτιζόνη.

Αλλά όταν μιλάει για θεραπεία, εννοεί κυρίως πιο μακροχρόνια και όχι τις 2-3 μέρες που δίνουν συνήθως για μια λαρυγγίτιδα.

Επίσης, αναφέρεται στις ίδιες τις ασθένειες και όχι για τον εμβολιασμό για τις ασθένειες αυτές.

.....δε νομίζω τάκη....

maradnik ευχαριστώ. Το αμέσως πριν ή το αμέσως μετά πώς προσδιορίζεται; Ποιος μου λέει ότι δε θα ξανακάνει λαρυγγίτιδα ή (μακριά από εμάς) αλλεργικό σοκ πριν ή μετά το εμβόλιο. Καταλαβαίνεις; όσα παιδάκια έχουν πάρει κορτιζόνη δόση εφόδου τα ρώτησε κανείς αν είχαν εμβολιαστεί πρόσφατα. Καταλαβαίνεις τι εννοώ. Επίσης στο μμρ δεν είναι εξαθενημένοι ιοί και όχι απλά μια πρωτεϊνη τους π.χ.;

Απελεύθερε έχεις δίκιο δεν είναι το εμβόλιο το θέμα μου. Η κορτιζόνη θα ήταν το τελευταίο καταφύγιο μετά το κρύο αεράκι στο μπαλκόνι και τους υδρατμούς στο μπάνιο (δεν δίνουν άλλο φάρμακο). Τα πράγματα όντως μπορούν να κλιμακώνονται δεν πάμε από το ένα άκρο (του νερού που λες) στο άλλο. Όντως όμως οι περισσότεροι παιδίατροι μόλις ακούσεις τον κλασικό βήχα σου λένε κορτιζόνη. Συγγνώμη για το εκτός.

FLcUp3.png0BQfp3.png

maradnik ευχαριστώ. Το αμέσως πριν ή το αμέσως μετά πώς προσδιορίζεται; Ποιος μου λέει ότι δε θα ξανακάνει λαρυγγίτιδα ή (μακριά από εμάς) αλλεργικό σοκ πριν ή μετά το εμβόλιο. Καταλαβαίνεις; όσα παιδάκια έχουν πάρει κορτιζόνη δόση εφόδου τα ρώτησε κανείς αν είχαν εμβολιαστεί πρόσφατα. Καταλαβαίνεις τι εννοώ. Επίσης στο μμρ δεν είναι εξαθενημένοι ιοί και όχι απλά μια πρωτεϊνη τους π.χ.;

Το πόσο πρέπει να είναι το χρονικό διάστημα αμέσως πριν ή αμέσως μετά, αυτός που μπορεί να το κρίνει είναι ο γιατρός που παρακολουθεί το παιδάκι... ο οποίος έχει και τις απαραίτητες ιατρικές γνώσεις και γνωρίζει και το συγκεκριμένο το παιδί.

Επαναλαμβάνω ότι με δυο-τρεις μέρες σταγόνες σολντεσανίλ δεν προκαλείται ανοσοκαταστολή που να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού.

Για το αλλεργικό σοκ που ανέφερες δεν δίνουν κορτιζόνη αλλά αδρεναλίνη από όσο γνωρίζω.

Και πάλι επισημαίνω ότι το πραγματικό πρόβλημα υπάρχει στα παιδιά που παίρνουν συστηματικά κορτιζόνη για σοβαρούς λόγους υγείας. Δυστυχώς αυτά τα παιδιά κινδυνεύουν και από το εμβόλιο αλλά και από τις ίδιες τις ασθένειες. Οπότε γι' αυτά είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Πάλι όμως ο γιατρός τους είναι αυτός που θα εκτιμήσει την γενικότερη κατάσταση του παιδιού και θα κρίνει τι είναι καλύτερο για την υγεία του.

Θα μου πεις, αν δεν είναι καλός ο παιδίατρος, αν είναι όργανο των φαρμακευτικών...

Θα σου πω ότι ακόμα και ο πιο κακόβουλος παιδίατρος θα φροντίσει να κρατήσει τον πελάτη του ζωντανό, αλλιώς θα χάσει την είσπραξη... Οπότε μην ανησυχείς άδικα.:wink:

.....δε νομίζω τάκη....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...