Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΜΒΟΛΙΟ MMR

Μαράκι

Recommended Posts

Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι οι γονείς που επιλέγουν να μην εμβολιάσουν τα παιδιά τους είναι αυτοί που έκαναν τον κόπο και το έψαξαν.

"εμείς είμαστε οι ψαγμένοι".

έχετε ψάξει σε κάθε ανώνυμο μπλόγκ, στις δηλώσεις σε κάποιο βίντεο τύπων που έχουν αποδειχθεί ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, δεν γνωρίζετε και δεν θέλετε να μάθετε τι σημαίνει peer review, και τα αυστηρά κριτήρια μεθοδολογίας που πρέπει να ακολουθηθούν σε μια έρευνα προκειμένου τελικά να θεωρηθεί αξιόπιστη και να δημοσιευθεί, και το μοτό σας είναι ότι "πληρώνονται για αυτό που κάνουν άρα πιθανότατα είναι απατεώνες". Και από την άλλη υποδεικνύετε τον wakefield των 550.000-δολ-αμοιβή-για-να-πεί-ψέμματα ως έγκυρη πηγή. Τουλάχιστον να είχατε λίγη αυτο-συνέπεια! με τα δικά σας κριτήρια, η πρώτη πηγή που θα έπρεπε να είχατε απορρίψει είναι ο wakefield και το σινάφι του!

Διαφημίσεις

ΈΡΕΥΝΕΣ που έχουν ΕΛΕΓΧΘΕΙ από επιτροπές επιστημόνων για την αξιοπιστία τους. από ανθρώπους που ξέρουν γιατί πράγμα μιλάνε. Αυτές θα με ικανοποιούσαν.

Τώρα εσύ ειλικιρινά πιστεύεις ότι ο κόσμος είναι όμορφα και αγγελικά πλασμένος.............οκ απόψεις είναι και αυτές.

Δεν γνωρίζω και πολλά επί του θέματος για να κάνω εκτενείς συζητήσεις, αλλά γνωρίζω πολύ καλά ότι όλα τα φάρμακα και εμβόλια έχουν παρενέργειες.

Το πόσο σωστά μας ενημερώνουν για τις παρενέργεις είναι άλλο θέμα.

Κάτι σαν την κόκα κολα ένα πράγμα.............που έχει το κρυφό συστατικό και δεν υποχρεούται από το νόμο να το αποκαλύψει.

το θέμα είναι - όπως έχω πει ξανά - ότι δυσχτηχ'ως δεν μπορώ να καταθέσω απόρρητα έγγραφα φαρμακοβιομηχανίας που κατά λάθος έχω στα χέρια μου

η αλήθεια είναι πάντα στην μέση

αυτό ξέρω :wink:

Το τράβηξα από το αρχείο, μπας και δεν το'χεις δει.

Ο κάθε ένας έχει τα δικά του κριτήρια ποιότητας στα γραφόμενα που διαβάζει, προφανώς εσάς το ανώνυμο αρλουμπολόγημα που υποδεικνύετε ως πηγή, σας φαίνεται αξιόπιστο.

Την γνώμη σου για τα μέλη του παρεντς την έχεις εκφράσει ποικιλοτρόπος εμμέσως πλην σαφώς .....(και αλλού στο νετ).

Άραγε γιατί εξακολουθείς να συμμετέχεις?

Λίγη ευγένεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Βασικά, γνώμη για "τα μέλη του parents" δεν έχω εκφράσει. Γνώμη για συγκεκριμένα μέλη του parrents πιθανόν να έχω εκφράσει εμμέσως, και σίγουρα έχω εκφράσει γνώμη για τα ανώνυμα αρλουμπολογήματα τα οποία βάζετε ως πηγές.

Και, σε αυτή την πρόταση, η μομφή δεν είναι στον οποιοδήποτε που τα παραθέτει (δεν θα μπορούσα να κατηγορήσω κανέναν για την άγνοια του, είναι κάτι φυσικό, και εγώ δηλώνω άγνοια για αναρίθμητα ζητήματα), αλλά, μομφή απέναντι στα ίδια τα αρλουμπολογήματα.

Πως να το πώ πιο σταράτα; αυτά που λένε τα συγκεκριμένα λίνκς είναι μπούρδες άνευ περιεχομένου και νοήματος, από ανθρώπους που ούτε στο λεξικό δεν έχουν κοιτάξει τι σημαίνουν οι λέξεις που χρησιμοποιούν.

Προφανώς όταν η στήριξη των επιχειρημάτων σας γίνεται με "πηγές" αυτής της ποιότητας, η επιχειρηματολογία σας πάσχει από τη βάση της.

Αν τέλος, επιμένετε να χρησιμοποιείτε τα ανώνυμα μπουρδολογήματα (λέγε με ανώνυμα μπλογκ) σαν πηγές, και θεωρείτε ότι ο χαρακτηρισμός των ως τέτοιων προσβάλλει εσάς, είναι δική σας επιλογή, και δεν βλέπω πως θα μπορούσα να εκφράσω τη γνώμη μου για τις ασυναρτησίες που αναφέρονται εκεί, χωρίς με κάποιο τρόπο να νιώσει κάποιος προσβεβλημένος. Εν πάση περιπτώσει, η πρόθεση μου δεν είναι να προσβάλω την (εικονική...) προσωπικότητα οποιουδήποτε.

Τώρα εσύ ειλικιρινά πιστεύεις ότι ο κόσμος είναι όμορφα και αγγελικά πλασμένος.............οκ απόψεις είναι και αυτές

Ενδεχομένως, αν δεν γνωρίζουμε τα 40 κύματα που πρέπει να περάσει μια έρευνα προκειμένου να δημοσιευθεί (σε αντίθεση με τα 3-4 κλίκ ενός κειμένου ενός ανώνυμου μπλόγκ), να μην είναι σωστό να απορρίπτουμε τη διαδικασία. Επαναλαμβάνω, με τα δικά σας κριτήρια, θα έπρεπε πρώτα πρώτα να απορρίψετε τις πηγές σας. Έχουν όλα τα στοιχεία για να είναι εύκολο να κατασκευαστούν: ανώνυμες, δωρεάν, και δεν αναφέρουν πηγές.

Ο οποιοσδήποτε αρκετά φανατισμένος μπορεί να γράψει ένα τέτοιο κείμενο, χωρίς να έχει ανοίξει κανένα βιβλίο.

Διαφημίσεις

εχει αρκετές ανακρίβειες ή παραποιήσεις, π.χ. η Hannah Poling που αναφέρει είχε άλλα προβλήματα, γνωστά μάλιστα, τα οποία επιδεινώθηκαν από το εμβόλιο. Δεν ήταν ένα υγιές παιδί που εμβολιάστηκε και αρρώστησε.

επίσης, εφόσον ισχυρίζεται ότι η ερυθρά, η ιλαρά και η παρωτίτιδα μπορεί να οδηγήσουν σε εγκεφαλοπάθεια, που με τη σειρά της οδηγεί σε φαινόμενα του αυτιστικού φάσματος, θα έπρεπε να μας ανησυχεί περισσότερο η ίδια η ασθένεια (όπου τα ποσοστά εγκεφαλοπάθειας είναι πιο αυξημένα) παρά η εγκεφαλοπάθεια από το εμβόλιο (που παρατηρείται πολύ πιο σπάνια). Άρα, αυτό είναι καλό επιχείρημα υπέρ του εμβολιασμού ;)

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Εαν μέσα σε 9 λεπτά μπορέσατε να διαβάσετε και τα δυο άρθρα με τις παράθεσης και τις πήγες, και να βρείτε και ανακρίβειες ή παραποιήσεις, όντως δεν έχω κάτι να προσθέσω...

ΥΓ

Θα με ενδιέφερε ιδιαίτερα να δω τα στατιστικά στα οποία αναφέρεστε, ειλικρινά το λέω χωρίς καμιά διάθεση αντιπαράθεσης...

Εαν μέσα σε 9 λεπτά μπορέσατε να διαβάσετε και τα δυο άρθρα με τις παράθεσης και τις πήγες, και να βρείτε και ανακρίβειες ή παραποιήσεις, όντως δεν έχω κάτι να προσθέσω...

ΥΓ

Θα με ενδιέφερε ιδιαίτερα να δω τα στατιστικά στα οποία αναφέρεστε, ειλικρινά το λέω χωρίς καμιά διάθεση αντιπαράθεσης...

δεν χρειάστηκε να διαβάσω όλες τις πηγές, τα έχω δει κι αλλού, άλλωστε διαβάζοντας μόνο το αρχικό κείμενο εντόπισα κάποιες ανακρίβειες και τις επισήμανα... και ναι, διαβάζω και πολύ γρήγορα ;)

τα στατιστικά που αναφέρουμε υπάρχουν διαθέσιμα σε φορείς όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο ΠΟΥ, η UNICEF, το CDC κλπ που τηρούν τέτοιου είδους αρχεία.

Έχουνε πίνακες άμεσης αντιπαράθεσης ?..

Εγκεφαλίτιδα με η χωρίς εμβόλιο ?...

Και όσον αφορά την κοπέλα, που όπως υποστηρίζεται ήταν ήδη βεβαρημένη η υγεία τις, το εμβόλιο είναι ιατρική πράξη, άρα έπρεπε να προβλεφθεί και να αποφευχθεί ...

Το ότι επιβάρυνε την υγεία τις δεν το βλέπω και πολύ θετικό και υπέρ τον εμβολίων... αλλά ποιος βαριετέ...

Όποιος θελει πληροφοριες για τα εμβόλια δεν έχει παρά να συμμετέχει στις συναντήσεις της ΑΡΝΙΚΑ, όπου θα γνωρίσει παιδιάτρους που κάνουν ομιλίες για εμβόλια, παιδική υγεία και ενίσχυση του ανοσοποιητικου. Θα ακούσει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.

Μια απο τις καλύτερες συναντησεις που συμμετειχα περιλάμβανε ομιλία μια ξένης γιατρου που είχε δουλέψει πολλά χρόνια ως ερευνητρια σε μια απο τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές στο χώρο των εμβολιων. Αυτη μας εξήγησε οτι παιδι με καλο ανοσοποιητικο δεν κανει επιπλοκες και πως είναι πολύ καλο για το ανοσοποιητικο τους να περασουν τις λεγομενες παιδικες ασθενειες. Για κάποιο λογο ο οργανισμος των παιδιων ειναι καλυτερα προετοιμασμενος να περασει καλα τις παιδικες ασθενειες σε αντιθεση με τον οργανισμο των ενηλικων που τις περνανε πολυ βαρυτερα. Μας ειχε εξηγησει επισης πως πρεπει να τονωνουμε το ανοσοποιητικο τους.

Ειναι εξαιρετικα ενδιαφερουσες οι συναντησεις, λαμβανουν χωρα μια φορα το μηνα (του σεπτεμβριου εγινε χθες) και παντα υπαρχει ενα θεμα για το οποιο μας ενημερωνει με μειλ η επικεφαλης. Παμε αρκετα ατομα απο το parents, οποιος θελει πληροφοριες θα του δωσουμε.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Και όσον αφορά την κοπέλα, που όπως υποστηρίζεται ήταν ήδη βεβαρημένη η υγεία τις, το εμβόλιο είναι ιατρική πράξη, άρα έπρεπε να προβλεφθεί και να αποφευχθεί ...

Το ότι επιβάρυνε την υγεία τις δεν το βλέπω και πολύ θετικό και υπέρ τον εμβολίων... αλλά ποιος βαριετέ...

Πολυ σωστα τα λες. Οποτε παθαινει καποιο παιδι βαρια βλαβη η πεθαινει απο εμβολιο λενε ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ οτι ειχε προβλημα και ΔΕΝ επρεπε να ειχε εμβολιαστει. Παντα εκ των υστερων!

Πως ακριβως δλδ ξερουν οτι ενα παιδι ειναι απολυτα υγιες και μπορει να εμβολιαστει στους δυο μηνες που ξεκινανε εμβολια στην ελλαδα (και σε αλλες χωρες απο τις πρωτες μερες της ζωης τους)?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

πίνακες άμεσης αντιπαράθεσης δεν ξέρω αν υπάρχουν, αλλά κι αν δεν υπάρχουν δεν είναι και τόοοοσο δύσκολο να την κάνεις μόνη σου με τα διαθέσιμα επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία

ναι, η γη γυρίζει και τα εμβόλια έχουν παρενέργειες, και δεν είναι κρυφό ότι άτομα με συγκεκριμένες καταστάσεις δεν εμβολιάζονται, το λένε και οι επίσημες οδηγίες, το λέει και το χαρτάκι του εμβολίου μέσα, αλλά αυτά κι αν είναι βαριετέ! αυτό δεν σημαίνει ότι το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και για το γενικό πληθυσμό... με το ίδιο σκεπτικό, όσοι έχουν χάσει δικό τους άνθρωπο σε τροχαίο, πρέπει να ζητούν να απαγορευτεί η οδήγηση αυτοκινήτου από όλους...

Όποιος θελει πληροφοριες για τα εμβόλια δεν έχει παρά να συμμετέχει στις συναντήσεις της ΑΡΝΙΚΑ, όπου θα γνωρίσει παιδιάτρους που κάνουν ομιλίες για εμβόλια, παιδική υγεία και ενίσχυση του ανοσοποιητικου. Θα ακούσει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.

Μια απο τις καλύτερες συναντησεις που συμμετειχα περιλάμβανε ομιλία μια ξένης γιατρου που είχε δουλέψει πολλά χρόνια ως ερευνητρια σε μια απο τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές στο χώρο των εμβολιων. Αυτη μας εξήγησε οτι παιδι με καλο ανοσοποιητικο δεν κανει επιπλοκες και πως είναι πολύ καλο για το ανοσοποιητικο τους να περασουν τις λεγομενες παιδικες ασθενειες. Για κάποιο λογο ο οργανισμος των παιδιων ειναι καλυτερα προετοιμασμενος να περασει καλα τις παιδικες ασθενειες σε αντιθεση με τον οργανισμο των ενηλικων που τις περνανε πολυ βαρυτερα. Μας ειχε εξηγησει επισης πως πρεπει να τονωνουμε το ανοσοποιητικο τους.

Ειναι εξαιρετικα ενδιαφερουσες οι συναντησεις, λαμβανουν χωρα μια φορα το μηνα (του σεπτεμβριου εγινε χθες) και παντα υπαρχει ενα θεμα για το οποιο μας ενημερωνει με μειλ η επικεφαλης. Παμε αρκετα ατομα απο το parents, οποιος θελει πληροφοριες θα του δωσουμε.

Αυτές οι συναντήσεις γίνονται και στη Θεσσαλονίκη?

Είναι απλά μαθηματικά οι παρενέργειες. Το έχω ξαναγράψει, όχι μόνο εγώ. Και μπορείς να το γουγλάρεις. Είναι πάρα πολύ περισσότερες των ασθενειών από αυτές των εμβολίων

Djccp2.png

67KIp2.png

Τα χαρτακια γραφουν μεσα οτι χρειαζεται για να ναι καλυμμενη νομικα η παρασκευαστρια εταιρεια. Το θεμα ειναι τι λενε οι γιατροι και οι διαφοροι ΠΟΥ, γιατι αν οι γιατροι επιμενουν και εκβιαζουν για εμβολιασμο τοτε τα παιδια εμβολιαζονται. Και κει το θεμα ειναι οι γονεις, ποσο τα ψαχνουν οι ιδιοι και δεν ακολουθουν τυφλα οδηγιες γιατρων.

Εχω ενα παραδειγμα γνωστης που το κοριτσι της απο μωρο εχει ρευματοειδη αρθριτιδα. Δεν ξερω αν οφειλεται σε καποιο εμβολιο, μπορει ναι μπορει οχι το θεμα ειναι οτι η ρευματολογος του Παιδων δεν την αφησε να εμβολιαστει. Μεγαλωνει το κοριτσι αλλαζει πλεον γιατρο, ρευματολογο ενηλικων. Αυτος θεωρει απαραδεκτο που δεν εμβολιαστηκε το παιδι τοσα χρονια και την βαζει να κανει ΟΛΑ τα εμβολια ακομα και τα μη υποχρεωτικα, οπως το HPV που ειναι αμφιλεγομενο και γινεται τοσος ντορος αυτον τον καιρο για την ασφαλεια του.

Αποτελεσμα οτι ενω το κοριτσι πηγαινε καλα αρχισε να χειροτερευει πολυ, πλεον κινδυνευει να τυφλωθει. Για μενα φταινε οι γονεις που κρεμονται απο τον καθε γιατρο και δεν κοιτανε να το ψαξουν περισσοτερο και να μαθουν μερικα πραγματα να προστατεψουν το παιδι τους.

Οι γιατροι εχουν διαφορετικες γνωμες, αναλογως της ηθικης τους και των γνωσεων τους. Δεν κατεχουν ολοι το θεμα των εμβολιων, εχουν γενικες γνωσεις και την αποψη τους πανω σε αυτα, οπως ολοι οι ανθρωποι. Ειναι που θα πεσεις αρα πρεπει να το ψαχνει κι ο γονιος και να μη βιαζεται.

Αυτές οι συναντήσεις γίνονται και στη Θεσσαλονίκη?

Είναι απλά μαθηματικά οι παρενέργειες. Το έχω ξαναγράψει, όχι μόνο εγώ. Και μπορείς να το γουγλάρεις. Είναι πάρα πολύ περισσότερες των ασθενειών από αυτές των εμβολίων

Οχι Αθηνα. Μπορειτε να φτιαξετε και στη Θεσσαλονικη αν θελετε.

Κικη τα χουμε ξαναπει. Ειμαι της αποψης οτι οταν δεν κανεις εμβολια παιζεις με τις πιθανοτητες να κολλησεις καποια αρρωστια. Μπορει να κολλησεις μπορει οχι. Οποιαδηποτε αρρωστια ακομα και αυτες που δεν καλυπτονται απο εμβολια. Αν κολλησεις καποια αρρωστια τοτε αντιμετωπιζεις καποια πιθανοτητα να εχεις επιπλοκη. Αυτο βεβαια εχει να κανει με το ανοσοποιητικο σου. Υπαρχουν πολλοι λογοι για τους οποιους μπορει να εχεις επιπλοκη, εχω διαβασει διαφορα πανω στο θεμα κι εχουν ενδιαφερον. σΥΝΗΘΩς αφορουν τοξινες του οργανισμου (καποιες απο τις οποιες παιρνεις απο εμβολια η φυτοφαρμακα, οπως το αλουμινιο)

Αν εχεις καλο ανοσοποιητικο δεν κινδυνευεις απο επιπλοκες συμφωνα με τους γιατρους που εχουν ασχοληθει με αυτα τα θεματα. Αρα μπορει καλλιστα να μην εχεις καμμια επιπλοκη.

Αντιθετα αν κανεις εμβολιο τοτε παιζεις απευθειας με τις πιθανοτητες να χεις καποια παρενεργεια ειτε σοβαρη κι αμεση, ειτε να εκδηλωθει με διαφορους τροπους μακροπροθεσμα. Εχουν κανει μελετες γι αυτο, τα χουμε ξαναπει, μεχρι και 10 χρονια μετα παρουσιαζονται προβληματα. Αρα το ρισκο ειναι μεγαλυτερο

Επισης δεν ξερεις σε τι κατασταση ειναι η υγεια του καθε παιδιου. Τωρα συζητιεται πολυ το θεμα του gaps syndrome μια νεα θεωρια (και θεραπεια με πολυ καλα αποτελεσματα) που λεει οτι καποια παιδια γεννιουνται με προβληματα που αν δεν θεραπευτουν και ταυτοχρονα εμβολιαστουν μπορουν να παρουσιασουν πολυ σοβαρα προβληματα υγειας (και αυτισμο). Το καλο με αυτη τη θεωρια ειναι οτι μπορεις αν το ψαξεις να κανεις καποια τεστ στο νεογεννητο που θα δειξουν αν ανηκει σε αυτη τη κατηγορια και να φροντισεις να το προφυλαξεις και να το θεραπευσεις. Ειναι ενα θεμα με τεραστιο ενδιαφερον που ανηκει σε αλλη συζητηση.

Διαφημίσεις

Απλά θα ήθελα να αναφέρω, πως το γεγονός ότι παίζεις με λίγες πιθανότητες να κολλήσεις κάποια αρρώστεια, το οφείλεις στον εμβολιασμό του γενικού πλυθησμού, τα υπόλοιπα τα έχουμε ξαναπεί.

Djccp2.png

67KIp2.png

Ειμαι της αποψης οτι οταν δεν κανεις εμβολια παιζεις με τις πιθανοτητες να κολλησεις καποια αρρωστια. Μπορει να κολλησεις μπορει οχι. Οποιαδηποτε αρρωστια ακομα και αυτες που δεν καλυπτονται απο εμβολια. Αν κολλησεις καποια αρρωστια τοτε αντιμετωπιζεις καποια πιθανοτητα να εχεις επιπλοκη. Αυτο βεβαια εχει να κανει με το ανοσοποιητικο σου. Υπαρχουν πολλοι λογοι για τους οποιους μπορει να εχεις επιπλοκη, εχω διαβασει διαφορα πανω στο θεμα κι εχουν ενδιαφερον. σΥΝΗΘΩς αφορουν τοξινες του οργανισμου (καποιες απο τις οποιες παιρνεις απο εμβολια η φυτοφαρμακα, οπως το αλουμινιο)

Αν εχεις καλο ανοσοποιητικο δεν κινδυνευεις απο επιπλοκες συμφωνα με τους γιατρους που εχουν ασχοληθει με αυτα τα θεματα. Αρα μπορει καλλιστα να μην εχεις καμμια επιπλοκη.

Δεν είναι τόσο απλός και γραμμικός ο συσχετισμός. Να δώσω ένα παράδειγμα: ο πατέρας μου έχει σπανιότατη νευρολογική πάθηση, για την οποία δεν έχει δοθεί ακριβής αιτολογία. Πιθανολογούν όμως οι γιατροί του ότι η μηνιγγίτιδα που πέρασε σε ηλικία 6 ετών δεν άφησε μεν εμφανή προβλήματα πίσω της (π.χ. σοβαρή νοητική υστέρηση, ξέρω και τέτοιο περιστατικό), αλλά κατάφερε να βλάψει το νευρικό σύστημα σε τέτοιο βαθμό που τελικά νόσησε. Το ίδιο ισχύει και με τις ηπατίτιδες, φαινομενικά μπορεί να είναι και ασυμπτωματικές για πολλά χρόνια, αλλά αυξάνουν και το ενδεχόμενο καρκίνου και άλλων σχετικών νοσημάτων (και όχι μόνο στο συκώτι, εφόσον η κακή λειτουργία του συκωτιού επηρεάζει και πολλά άλλα όργανα). Μπορείς να εγγυηθείς ότι μια σοβαρή πνευμονία που θα περάσει το παιδί από έναν απλό πνευμονιόκοκκο ή από αιμόφιλο δεν θα αφήσει βλάβες στους πνεύμονες που ναι μεν δεν θα φανούν άμεσα, αλλά θα του δημιουργήσουν αργότερα σοβαρό πρόβλημα; Ότι μια σοβαρή λοίμωξη από ροταϊό δεν θα επηρεάσει τόσο άσχημα το έντερό του π.χ. που αργότερα θα δημιουργηθούν από κολίτιδες μέχρι ελκώματα και καρκίνοι; Αυτά είναι πραγματα που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη η ιατρική...

Η μόνη διαφορά κατ΄εμέ είναι το ότι η παρενέργεια του εμβολίου είναι συνήθως άμεσα αντιληπτή και εμφανής, οπότε μένει στο μυαλό μας περισσότερο από ό,τι η κρυφή εκφύλιση της λειτουργίας των οργάνων από μια ασθένεια, που τελικά καταλήγει σε σοβαρότερα προβλήματα... εκεί ο συσχετισμός δεν είναι άμεσα αντιληπτός και για αυτό σε μεγάλο βαθμό παραγνωρίζεται...

Οχι απαραιτητα........εγω ας πουμε δεν κολλησα ποτε ιλαρα και δεν ηταν κανεις εμβολιασμενος τοτε. Μακαρι να την ειχα περασει να μην ειχα το αγχος τωρα μη κολλησω απο τα παιδια. Ειναι θεμα ανοσοποιητικου. Μπορει να ρθει το παιδι σου σε επαφη με αρρωστο παιδι και να μη κολλησει κι ας ειναι ανεμβολιαστο.

Ανεφερα τις συναντησεις της ΑΡΝΙΚΑ επειδη εκει μας ενημερωνουν γιατροι , μας τα εξηγουν πολυ ωραια και δεν ειναι οπως τα διαφορα φορουμ οπου ο καθενας δηλωνει οτι θελει και τα ερμηνευει οπως θελει. Μαθαινεις πολυ ενδιαφεροντα πραγματα.

Ερευνες υπαρχουν παρα πολλες, γινονται συνεχεια νεες, καθε τοσο αναιρουνται και μεχρι να υιοθετηθει κατι απο το ΠΟΥ περναει πολυς πολυτιμος χρονος στον οποιο μπορει ενα παιδι να παθει ζημια......σημερα μπορει ενα εμβολιο να θεωρειται ασφαλες απο τους επισημους φορεις (για τους χψ λογους) και του χρονου να αποσυρθει η αντικατασταθει απο κατι αλλο λογω παρενεργειων.

Για αυτο καλο ειναι να μη κολλαμε μονο σε τι λεει επισημως ο καθε φορεας αλλα να διαβαζουμε και τι γινεται γυρω, τα νεα στοιχεια που βγαινουν, κρουσματα παρενεργειων κλπ.

Ερευνες υπαρχουν παρα πολλες, γινονται συνεχεια νεες, καθε τοσο αναιρουνται και μεχρι να υιοθετηθει κατι απο το ΠΟΥ περναει πολυς πολυτιμος χρονος στον οποιο μπορει ενα παιδι να παθει ζημια......σημερα μπορει ενα εμβολιο να θεωρειται ασφαλες απο τους επισημους φορεις (για τους χψ λογους) και του χρονου να αποσυρθει η αντικατασταθει απο κατι αλλο λογω παρενεργειων.

Για αυτο καλο ειναι να μη κολλαμε μονο σε τι λεει επισημως ο καθε φορεας αλλα να διαβαζουμε και τι γινεται γυρω, τα νεα στοιχεια που βγαινουν, κρουσματα παρενεργειων κλπ.

ίσως ο ΠΟΥ (αυτός που όταν αφορά θέματα θηλασμού τον προσκυνάμε αναφανδόν εδώ μέσα) να αργεί να πάρει αποφάσεις γιατί ψάχνει σοβαρά το θέμα, αναπαράγει μελέτες και πειράματα, μελετά στοιχεία και καταλήγει σε ασφαλέστερα συμπεράσματα ;)

Δεν είναι τόσο απλός και γραμμικός ο συσχετισμός. Να δώσω ένα παράδειγμα: ο πατέρας μου έχει σπανιότατη νευρολογική πάθηση, για την οποία δεν έχει δοθεί ακριβής αιτολογία. Πιθανολογούν όμως οι γιατροί του ότι η μηνιγγίτιδα που πέρασε σε ηλικία 6 ετών δεν άφησε μεν εμφανή προβλήματα πίσω της (π.χ. σοβαρή νοητική υστέρηση, ξέρω και τέτοιο περιστατικό), αλλά κατάφερε να βλάψει το νευρικό σύστημα σε τέτοιο βαθμό που τελικά νόσησε. Το ίδιο ισχύει και με τις ηπατίτιδες, φαινομενικά μπορεί να είναι και ασυμπτωματικές για πολλά χρόνια, αλλά αυξάνουν και το ενδεχόμενο καρκίνου και άλλων σχετικών νοσημάτων (και όχι μόνο στο συκώτι, εφόσον η κακή λειτουργία του συκωτιού επηρεάζει και πολλά άλλα όργανα). Μπορείς να εγγυηθείς ότι μια σοβαρή πνευμονία που θα περάσει το παιδί από έναν απλό πνευμονιόκοκκο ή από αιμόφιλο δεν θα αφήσει βλάβες στους πνεύμονες που ναι μεν δεν θα φανούν άμεσα, αλλά θα του δημιουργήσουν αργότερα σοβαρό πρόβλημα; Ότι μια σοβαρή λοίμωξη από ροταϊό δεν θα επηρεάσει τόσο άσχημα το έντερό του π.χ. που αργότερα θα δημιουργηθούν από κολίτιδες μέχρι ελκώματα και καρκίνοι; Αυτά είναι πραγματα που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη η ιατρική...

Η μόνη διαφορά κατ΄εμέ είναι το ότι η παρενέργεια του εμβολίου είναι συνήθως άμεσα αντιληπτή και εμφανής, οπότε μένει στο μυαλό μας περισσότερο από ό,τι η κρυφή εκφύλιση της λειτουργίας των οργάνων από μια ασθένεια, που τελικά καταλήγει σε σοβαρότερα προβλήματα... εκεί ο συσχετισμός δεν είναι άμεσα αντιληπτός και για αυτό σε μεγάλο βαθμό παραγνωρίζεται...

Δε διαφωνω καθολου, οι κινδυνοι ειναι παρα πολλοι απο ολες τις μεριες γι αυτο το πιο σημαντικο πραγμα ειναι η ενισχυση του ανοσοποιητικου μας. Απλα διαφωνω οτι τα εμβολια ειναι η λυση. Μακαρι να ηταν οπως λενε και οι επιστημονες που ασχολουνται με αυτα αλλα οχι μονο δε σε καλυπτουν αλλα μπορει να σου δημιουργησουν και σοβαροτερα προβληματα Γι αυτο και προτιμω to take my chances που λενε και οι δικοι σου!

Μιας και ανησυχεις για τις επιπτωσεις των ιων θα σου συστηνα να διαβασεις για το GAPS SYNDROME, τωρα διαβαζω το βιβλιο και ειναι συναρπαστικο, εξηγει για ποιους λογους αυτοι οι ιοι που αναφερεις κανουν ζημια στον οργανισμο μας και πως μπορουμε αυτη τη ζημια να την αποφυγουμε η αναστρεψουμε.

Εχω πολλα να γραψω σε αυτα που συζητατε αλλα δεν εχω πλεον παρα λιγο χρονο και να σου πω την αληθεια προτιμω να διαβαζω και να μαθαινω πραγματα παρα να τσακωνομαι και να προσπαθω να πεισω αλλους που εχουν διαφορετικη αποψη (by the way ακομα με αυτα ασχολεισαι ολη μερα? Σαν να μην ελειψα μια μερα :lol: )

ίσως ο ΠΟΥ (αυτός που όταν αφορά θέματα θηλασμού τον προσκυνάμε αναφανδόν εδώ μέσα) να αργεί να πάρει αποφάσεις γιατί ψάχνει σοβαρά το θέμα, αναπαράγει μελέτες και πειράματα, μελετά στοιχεία και καταλήγει σε ασφαλέστερα συμπεράσματα ;)

Ναι αλλα το θεμα ειναι τι ζημια θα παθει το δικο μου η το δικο σου παιδι μεχρι να ψαξει σοβαρα το θεμα και να καταληξει σε ασφαλη συμπερασματα. Γιατι για να καταληξει στο συμπερασμα του θηλασμου του πηρε δεκαετιες και ζημιωθηκε ολοκληρη γενια. Οποτε με αυτο το ιστορικο ας μη τα περιμενουμε ολα απο τον ΠΟΥ ε? Ας ασχοληθουμε κι εμεις λιγο να ξερουμε τι γινεται στον κοσμο.

(by the way ακομα με αυτα ασχολεισαι ολη μερα? Σαν να μην ελειψα μια μερα :lol: )

βγάλε τη σκούφια σου και βάρα με που λένε :rolleyes:

Ένα απλό παράδειγμα του παραλογισμού και τις προπαγάνδας...

Η ερυθρά , αν δεν κάνω λάθος, δεν είναι επικίνδυνη περισσότερο για τους ενήλικες ? και όχι τα παιδιά ?... το ξέρετε πως το ΜΜR έχει ισχύ το πολύ 15 χρόνια και δεν είναι μυστικό?... πόση από εσάς έχετε κάνει πάλι το εμβόλιο ?... και μου λέτε γιατί το κάνουν στα παιδιά και όχι στους ενήλικες τελικά?...

Ένα απλό παράδειγμα του παραλογισμού και τις προπαγάνδας...

Η ερυθρά , αν δεν κάνω λάθος, δεν είναι επικίνδυνη περισσότερο για τους ενήλικες ? και όχι τα παιδιά ?... το ξέρετε πως το ΜΜR έχει ισχύ το πολύ 15 χρόνια και δεν είναι μυστικό?... πόση από εσάς έχετε κάνει πάλι το εμβόλιο ?... και μου λέτε γιατί το κάνουν στα παιδιά και όχι στους ενήλικες τελικά?...

η ερυθρά δεν έχει καμία επικινδυνότητα για τους ενήλικες... έχει μόνο για τις έγκυες, γιατί μπορεί να προσβληθεί το έμβρυο και να αποκτήσει σοβαρές ανωμαλίες... κατά τα άλλα, αν την κολλήσεις ως ενήλικας μπορεί να την περάσεις πιο βαριά, αλλά δεν θα έχεις κάποιο θέμα υγείας από εκεί και πέρα...

το εμβόλιο το κάνουν τα παιδιά γιατί συγκαταλέγεται στις λεγόμενες παιδικές ασθένειες ;) για το λόγο αυτό δίνουν και δύο δόσεις στην ηλικία που τις δίνουν και δεν συστήνεται επαναληπτικός εμβολιασμός στους ενήλικες, αν δεχτούμε ότι δεν έχεις δια βίου κάλυψη από το εμβόλιο... γι' αυτό μάλλον καμία μας δεν έχει κάνει πάλι το εμβόλιο.

και τα αγοράκια γιατί να το κάνουν ?...

έμενα αυτές ι λογικές δεν χωράνε στο μυαλό μου...

Υ.Γ.

Διάρκεια δεν είναι μυστικό...

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0264410X00001390

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...