Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΜΒΟΛΙΟ MMR

Μαράκι

Recommended Posts

δηλαδή αποδεδειγμένα υπάρχει παραδοχή από την παρασκευάστρια εταιρία ότι ο αυτισμός προκαλείται από αυτό (Αφού πληρώνουν)... τι να λέμε τώρα.. κι εμείς σαν τα πρόβατα εμβολιάζουμε μη τυχόν και πάθει το παιδί μας τίποτα... τι ρίσκο παίρνουμε κάθε φορά...

Όσον αφορά τον αυτισμό μέχρι τα 2 χρόνια γνωρίζεις.Είναι μεν και επίκτητος και γεννετήσιος, ή ένα από τα 2, κανένας δε μπορεί να το πει με ακρίβεια, αλλά έχουν ενοχοποιηθεί πολλά πράγματα γι αυτό, χωρίς να υπάρχει τίποτα σίγουρο.Πχ η μη καλή σίτιση.

Εγώ ρώτησα την παιδίατρο μου, γιατί γνώριζα από τον αδερφό μου (δάσκαλος ειδικής αγωγής) ότι έχει ενοχοποιηθεί.Ήξερα επίσης ότι στα 2 χρόνια ξέρεις αν ένα παιδάκι είναι αυτιστικό.Και μου είπε το εξής:

Δεν περιμένουμε να γίνει ένα παιδί 14 μηνών (τόσο είμαστε κι εμείς τώρα που το κάναμε) για να καταλάβουμε αν είναι αυτιστικό, έχουμε ήδη τα σημάδια (μη επαφή με τα μάτια, μη καλή επικοινωνία κτλ).Απλά στα 2 χρόνια βάζουμε τη σφραγίδα μας ότι όντως συμβαίνει.

Πάντως τον πυρετό ούτε εμείς τον αποφύγαμε:(

Djccp2.png

67KIp2.png

Διαφημίσεις

kikileuteris δεν νομιζω οτι ο παιδιατρος σου στα λεει κ πολυ σωστα,υπαρχουν παιδια που εχουν κατακτηση τον λογο κ παλιδρομουν μετα απο μερικους μηνες,εξαλλου πολλα αυτιστικα παιδια εχουν βλεματικη επαφη,δεν ειναι απαραιτητο ολα τα αυτιστικα να εχουν τα ιδια χαρακτηριστικα,ειναι μεγαλο φασμα ο αυτισμος.Οπως επισης υπαρχουν μεγαλα παιδια (2-3χρονων)που ειναι μια χαρα κ ξαφνικα αρχιζουν τα προβληματα.Οποτε ο παιδιατρος δεν μπορει να ξερει σε τι ηλικια θα εμφανιστει ο αυτισμος.

kikileuteris δεν νομιζω οτι ο παιδιατρος σου στα λεει κ πολυ σωστα,υπαρχουν παιδια που εχουν κατακτηση τον λογο κ παλιδρομουν μετα απο μερικους μηνες,εξαλλου πολλα αυτιστικα παιδια εχουν βλεματικη επαφη,δεν ειναι απαραιτητο ολα τα αυτιστικα να εχουν τα ιδια χαρακτηριστικα,ειναι μεγαλο φασμα ο αυτισμος.

Γι αυτό χρησιμοποίησα τη λέξη ''ενοχοποιηθεί'' και στα χαρακτηριστικά για να μην τα αναφέρω όλα είπα κτλ.

Οπως επισης υπαρχουν μεγαλα παιδια (2-3χρονων)που ειναι μια χαρα κ ξαφνικα αρχιζουν τα προβληματα.Οποτε ο παιδιατρος δεν μπορει να ξερει σε τι ηλικια θα εμφανιστει ο αυτισμος.

Μέχρι 2 - 3 χρονών.Από κει και πέρα δεν παρουσιάζουν παλλινδρόμηση.

Στη σχολή δε του αδερφού μου, όπως μου έχει αναφέρει ο ίδιος, αλλά και συμφοιτητές του, καθώς και σε σχολεία που έχει εργαστεί με αυτιστικά παιδιά λένε το εξής:

Αναφέρουν την εκδοχή του εμβολίου, αλλά την απορρίπτουν ως ένοχη.

Όλοι τους δε, μου έχουν αναφέρει μόνο μία περίπτωση από όλες αυτές που έχουν δει που παλλινδρόμησε στα 2.

Και για να μη λέω ανακρίβειες, επειδή ο αδερφός μου προσπαθεί να ταχτοποιηθεί στην Αρκαδία, η φίλη μου στο Λονδίνο για μεταπτυχιακό, η άλλη στη Λέσβο κτλ (καιρός προσλήψεων αναπληρωτών βλέπετε!) θα μαζέψω τις πληροφορίες μου και θα επανέλθω;)

Djccp2.png

67KIp2.png

Καταρχήν να τονίσω ότι ενώ είμαι υπέρ των εμβολίων, στέκομαι με προβληματισμό την άποψη κατά αυτών, και δεν την απορρίπτω.

Μόλις μίλησα με μια φίλη μου που έχει τελειώσει τη σχολή του αδερφού μου, και έχει δουλέψει πολλά χρόνια με αυτιστικά παιδάκια.

Μου είπε λοιπόν το εξής:Υπάρχει ολόκληρο κίνημα στην Αμερική κατά του MMR, το οποίο ξεκίνησε από ένα γιατρό και πολλούς απελπισμένους γονείς.Και οι 2 το ξεκίνησαν για προφανείς λόγους.

Μάλιστα λέει, έδωσαν στα παιδιά τα αυτιστικά τροφές πχ βασισμένες στο κριθάρι σα ''θεραπεία'' και ικανοποίηθηκαν όταν είδαν ότι αυτά τα παιδάκια ηρεμούσαν.Όμως μου λέει, λογικό να ηρεμήσουν, αφού αυτά τα παιδάκια είναι δυσκοίλια και το κριθάρι τους βοηθούσε να ενεργηθούν!Γενικώς μου λέει, οκ, υπάρχει έρευνα που το ενοχοποιεί, αλλά μιλάει για μικρά ποσοστά και απλά λες να μη σου τύχει.

Όσον αφορά τον αυτισμό κανείς δεν ξέρει όπως προείπα αν είναι γονιδιακός ή επίκτητος.Παρόλαυτα, παρουσιάζουν διάφορα συμπτώματα πάντα που σε κάνουν λίγο πολύ να την ψαχουλευτείς.

Ιδιαίτερα, όσον αφορά τον επίκτητο, επειδή οι μόνες μαρτυρίες που υπάρχουν είναι των γονέων, υπάρχει μεγάλη αμφιβολία για την αντικειμενικότητα αυτών.

Αυτά.Ελπίζω να έβαλα κι εγώ το λιθαράκι μου στη συζήτηση.;)

Djccp2.png

67KIp2.png

kikileuteris πολυ σωστα ολα αυτα που γραφεις,εχω φιλη λογοθεραπευτρια κ εχει περιστατικο που το παιδακι παρουσιασε συμπτωματα 2,5χρονων.Εγω στην κορη μου εχω κανει ολα τα εμβολια,στον γιο μου τα σταματησα 9μηνων δεν ξερω εαν τα συνεχισω αλλα το μμρ το φοβαμαι παρα πολυ,δεν ξερω μου την βαραει πολυ κ ο εκφοβισμος που κανουν οι παιδιατροι,καντε το εμβολιο γιατι εαν παθει το παιδι ιλαρα μπορει να το γυρισει σε εγκεφαλιτιδα.Εδω ακουσαμε οτι κ με τσιμπημα κουνουπιου μπορουμε να παθουμε εγκεφαλιτιδα,δεν ξερω τι να πω μακαρι να μπορουσαμε να ξεραμε τι ειναι το καλυτερο για τα παιδια μας,κ να το καναμε ολοι

Διαφημίσεις

Συμφωνώ μαζί σου Vann. Βέβαια έχω διαβάσει και μου έχει πει και η παιδίατρος, ότι η πιθανότητα να νοσήσεις από ιλαρά και να πάθεις εγκεφαλίτιδα είναι υψηλότερη από ότι να το πάθεις από το εμβόλιο.Η ιλαρά έχει ενοχοποιηθεί για εγκεφαλίτιδα.

Στις αρχές του συγκεκριμένου τόπικ έχει κάποια λινκ από το http://www.noesi.gr, δε θυμάμαι ποια ακριβώς, τα οποία μιλάνε για την έρευνα που είχε γίνει για τη σύνδεση MMR και αυτισμού, αν θέλεις δες τα.Είναι πολύ κατατοπιστικά κατά την κρίση μου.

Djccp2.png

67KIp2.png

Then, in July 2000, she was vaccinated against nine diseases in one doctor's visit: measles, mumps, rubella, polio, varicella, diphtheria, pertussis, tetanus, and Haemophilus influenzae.

Δε μιλάει για το MMR από ότι βλέπω...αλλά για κάποιο άλλο...9πλό ή 9 εμβόλια σε μια μέρα?:shock:

Ότι από τα 2 και να συμβαίνει δεν είναι σύνηθες...εγώ τουλάχιστον δεν έχω ακούσει ποτέ κανένα γιατρό να κάνει 9πλό ή 9 εμβόλια μαζεμένα!

Djccp2.png

67KIp2.png

Αχ βρε Κικη, μ αρεσει που εχεις ασχοληθει κιολας :P:....2 εμβολια ειναι το mmr (measles, mumps, rubella) που εχει και την ανεμοβλογια (πλεον ετσι θα βγαινει ως τετραπλο) μεσα και το πενταπλο που κανουμε στις αρχες ακομα. Συνολο 9 ασθενειες (αλλα 2 πολυδυναμα εμβολια). Το χουν συστημα αρκετοι παιδιατροι να κανουν 2 εμβολια μαζι σε μια επισκεψη και οι γονεις νομιζουν οτι γλυτωνουν ταλαιπωρια και χρηματα.

Διαβασε την ερευνα του Wakefield (θες μεταφραστη-την εχω βαλει σε λινκ λιγες σελιδες πιο πισω) μη κολλας στα κριθαρια. Ο τυπος συσχετισε κατι στον συνδυασμο των 3 ασθενειων του mmr με ασθενειες που προκαλουνται στο γαστρεντερικο και συσχετιζονται μ αυτισμο. Και ειδαν οτι θεραπευοντας αυτες τις ασθενειες βελτιωνοταν και ο αυτισμος. Δεν ειναι τοσο απλοικο οπως "ετρωγαν κριθαρια" που λεει η φιλη σου. Ενταξει η δικια σου το απορριπτει το κανουν πολλοι "ειδικοι" γιατι ειναι πιο ευκολο να το αποδωσεις στα γονιδια και στην κακη σου τυχη. Αλλα ειναι ενα θεμα που θα πρεπε να δωθει λιγη προσοχη....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Επισυνάπτω ένα μέιλ που μου έστειλε η παιδίατρός μου...

WDDTY

MMR vaccine isn't safe after all, UK government forced to concede

After years of reassuring parents about the safety of the MMR (measles, mumps, rubella) vaccine, the UK government has finally had to concede that it can have serious side effects. A UK court has ruled that the vaccine caused severe brain damage in a boy, now aged 18, and has ordered the government to pay compensation. The ruling brings to an end a lengthy campaign by the boyʼs mother, Jackie Fletcher, who created the pressure group JABS to help other parents win compensation for their vaccine-damaged children. Jackieʼs son, Robert, was just 13 months old when he had the MMR vaccination. From being a healthy baby who was developing normally, he started to suffer epileptic fits and became unresponsive. He is now severely disabled. Jackie and her family have been awarded £91,000 in compensation. The judgement also sends out hope to the thousands of parents in the UK who are also fighting for compensation. (Source: Sunday Times, August 29, 2010).

Story from WDDTY:

http://www.wddty.com/mmr-vaccine-isn-t-safe-after-all-uk-government-forced-to-concede.html

Published: 01/09/2010 16:23:00 GMT

© WDDTY MMVI

Αχ βρε Κικη, μ αρεσει που εχεις ασχοληθει κιολας :P:....2 εμβολια ειναι το mmr (measles, mumps, rubella) που εχει και την ανεμοβλογια (πλεον ετσι θα βγαινει ως τετραπλο) μεσα και το πενταπλο που κανουμε στις αρχες ακομα. Συνολο 9 ασθενειες (αλλα 2 πολυδυναμα εμβολια). Το χουν συστημα αρκετοι παιδιατροι να κανουν 2 εμβολια μαζι σε μια επισκεψη και οι γονεις νομιζουν οτι γλυτωνουν ταλαιπωρια και χρηματα.

Εμείς πάντως που το κάναμε πριν 10 μέρες, κάναμε το 3πλό, δε μας είπε η παιδίατρος για 4πλο, και της ανεμοβλογιάς θα το κάνουμε τέλος του μήνα.

Επίσης ούτε σε εμένα έχει τύχει, αλλά ούτε και σε όσους ξέρω να κάνουν 2 πολυδύναμα εμβόλια μαζί, πρώτη φορά το ακούω:roll:

Διαβασε την ερευνα του Wakefield (θες μεταφραστη-την εχω βαλει σε λινκ λιγες σελιδες πιο πισω) μη κολλας στα κριθαρια. Ο τυπος συσχετισε κατι στον συνδυασμο των 3 ασθενειων του mmr με ασθενειες που προκαλουνται στο γαστρεντερικο και συσχετιζονται μ αυτισμο. Και ειδαν οτι θεραπευοντας αυτες τις ασθενειες βελτιωνοταν και ο αυτισμος. Δεν ειναι τοσο απλοικο οπως "ετρωγαν κριθαρια" που λεει η φιλη σου. Ενταξει η δικια σου το απορριπτει το κανουν πολλοι "ειδικοι" γιατι ειναι πιο ευκολο να το αποδωσεις στα γονιδια και στην κακη σου τυχη. Αλλα ειναι ενα θεμα που θα πρεπε να δωθει λιγη προσοχη....

Το διάβασα στο noesi.gr που δε χρειάζεται μεταφραστή.Μάλιστα σε παραπέμπω κι εσένα εκεί, αφού ίσως δεν έχεις διαβάσει ότι έχει απορριφθεί από την επιστημονική κοινότητα η έρευνά του καθώς βρέθηκαν μεθοδολογικά και άλλα λάθη;).Κατηγορήθηκε δε και για χρηματισμό.

Επίσης η φίλη μου που ασχολείται χρόνια με τα αυτιστικά λέει ότι έχουν πρόβλημα δυσκιλιότητας αυτά τα παιδάκια, κι όταν τους δώσει κάτι που θα τους ευκολύνει, λογικό είναι να είναι πιο ήρεμα.Είτε λέγεται κριθάρι ή όπως λέγεται.

Τέλος, αν διαβάσεις το ποστ μου θα δεις ότι πουθενά δεν αναφέρω ότι το απορρίπτει ή το αποδίδει στην κακή τους τύχη.

Μανία που έχεις να παραποιείς το λόγο μου:P

Djccp2.png

67KIp2.png

Διαφημίσεις

Επισυνάπτω ένα μέιλ που μου έστειλε η παιδίατρός μου...

WDDTY

MMR vaccine isn't safe after all, UK government forced to concede

After years of reassuring parents about the safety of the MMR (measles, mumps, rubella) vaccine, the UK government has finally had to concede that it can have serious side effects. A UK court has ruled that the vaccine caused severe brain damage in a boy, now aged 18, and has ordered the government to pay compensation. The ruling brings to an end a lengthy campaign by the boyʼs mother, Jackie Fletcher, who created the pressure group JABS to help other parents win compensation for their vaccine-damaged children. Jackieʼs son, Robert, was just 13 months old when he had the MMR vaccination. From being a healthy baby who was developing normally, he started to suffer epileptic fits and became unresponsive. He is now severely disabled. Jackie and her family have been awarded £91,000 in compensation. The judgement also sends out hope to the thousands of parents in the UK who are also fighting for compensation. (Source: Sunday Times, August 29, 2010).

Story from WDDTY:

http://www.wddty.com/mmr-vaccine-isn-t-safe-after-all-uk-government-forced-to-concede.html

Published: 01/09/2010 16:23:00 GMT

© WDDTY MMVI

Σοκαριστικό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μόνο που επειδή τα αγγλικά μου δεν τα λες και τέλεια, να διευκρινίσω το εξής: αν καταλαβαίνω σωστά μιλάει για βλάβεες στον εγκέφαλο, όχι για αυτισμό, σωστά?

Djccp2.png

67KIp2.png

Κικη διαβασε σου λεωωωωωωωωωω το λινκ που εδωσα πριν λιγες σελιδες...ειναι η συνεντευξη του γιατρου στον Μερκολα, εχει ενα pdf με παρα πολλα μεσα, και λεει βαση ποιου εντελως παραλογου λογικου η ερευνα του αμαυρωθηκε...οχι επειδη εκανε λαθος αλλα για τελειως βλακωδεις λογους...ψαχνουν σκληρα τροπους να σε διαψευσουν, συνηθως καταληγουν σε σχεσεις με γκομενες...χαχα......

Εχω γραψει διαφορα σχολια πιο πριν δεν εχω χρονο να τα εεεπαναλαβω, εχω τρεξιματα.

Δεν ειναι απλη δυσκοιλιοτητα ασθενειες οπως η νοσος του Κρον. ΑΝ ΜΕΝΕΙς ΣΤΟ ΤΙ ΣΟυ λεει ο καθενας αστο...μην ασχολεισαι καλυτερα.Εσυ δεν διαβαζεις αυτα που γραφω...λεω τι λενε οι ειδικοι......βιαζεσαι να απαντησεις γλωσσοκοπανα :P:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Κικη διαβασε σου λεωωωωωωωωωω το λινκ που εδωσα πριν λιγες σελιδες...ειναι η συνεντευξη του γιατρου στον Μερκολα, εχει ενα pdf με παρα πολλα μεσα, και λεει βαση ποιου εντελως παραλογου λογικου η ερευνα του αμαυρωθηκε...οχι επειδη εκανε λαθος αλλα για τελειως βλακωδεις λογους...ψαχνουν σκληρα τροπους να σε διαψευσουν, συνηθως καταληγουν σε σχεσεις με γκομενες...χαχα......

Προτιμώ να διαβάσω ένα site που έχει να κάνει γενικά με την ειδική αγωγή και χωρίς προσωπικό όφελος από αυτήν την έρυνα!Μάντεψε ποιο είναι πιο αντικειμενικό;)

Μάλιστα, το εν λόγω site ΔΕΝ απορρίπτει τη θεωρία εντελώς, αλλά την έρευνά του(όχι αυτό, τα γεγονότα!)

Εχω γραψει διαφορα σχολια πιο πριν δεν εχω χρονο να τα εεεπαναλαβω, εχω τρεξιματα.

Δεν ειναι απλη δυσκοιλιοτητα ασθενειες οπως η νοσος του Κρον. ΑΝ ΜΕΝΕΙς ΣΤΟ ΤΙ ΣΟυ λεει ο καθενας αστο...μην ασχολεισαι καλυτερα.Εσυ δεν διαβαζεις αυτα που γραφω...λεω τι λενε οι ειδικοι......βιαζεσαι να απαντησεις γλωσσοκοπανα :P:

Ούτε αυτό έγραψα...

Djccp2.png

67KIp2.png

Σε 5 ημέρες μας εχει βάλει ο γιατρος το MMR. δεν θέλω να το κάνουμε η εστω να το καθυστερήσουμε. φοβάμαι πολύ με όσα εχω διαβάσει. σαν επιστημων ειναι αψογος κατα τη γνώμη μου και πολυ υπέρ του θηλασμού μου κάνει όμως εντύπωση που ειναι τοσο υπέρ των εμβολίων. κάθε φορά που του ελεγα για το συγκεκριμένο εμβολιο μου ελεγε οσο ειμαι εγω γιατρος του μικρού θέλω να μην παραλείπεις εμβόλια και μου εξηγεί πόσο σημαντικά ειναι λέγοντας μου ομως πως υπάρχουν παρενέργειες με μικροτερες πιθανότητες όμως απο το τι υπάρχει περίπτωση να συμβεί αν νοσήσει. ο ίδιος εχει κάνει στα παιδάκια του το συγκεκριμένο απο 13 μηνών. μου είπε πως αργησα κιολας (του το τρέναρα λίγο) και πως υπάρχει εξαρση ιλαράς (κάτι που ισχύει). δεν ξερω τι να κάνω. εχω μπερδευτεί...μεχρι τώρα δεν εχει κάνει ποτε παρενεργιες σε εμβόλιο. γενικώς γερός να ναι δεν εχει κάνει ποτε πυρετό. δεν ξέρω τι αντίδραση θα χει σ αυτο...ειναι εστω πιο ασφαλές αν το κάνει σε μεγαλύτερη ηλικία??? παιδικό δεν υπάρχει περιπτωση να παει τουλάχιστον στον επόμενο χρόνο...

M6bap3.png

cik1p3.png

Η παιδίατρος μας είπε,οτι και να το κάνει σε μεγαλύτερη ηλικία ,μπορει να προκύψουν προβλήματα απο το mmr..πχ το παιδί μπορει να παρουσιάσει στο σχολείο έλλειψη συγκέντρωσης, που να οφείλεται στο εμβόλιο...

Διαφημίσεις

Η παιδίατρος μας είπε,οτι και να το κάνει σε μεγαλύτερη ηλικία ,μπορει να προκύψουν προβλήματα απο το mmr..πχ το παιδί μπορει να παρουσιάσει στο σχολείο έλλειψη συγκέντρωσης, που να οφείλεται στο εμβόλιο...

Σώπα ρε Έφη!!!:shock:

Και που το βασίζει?Σε κάποια ουσία του εμβολίου, σε κάποια έρευνα, που?

Djccp2.png

67KIp2.png

Επιστημονική τεκμηρίωση δεν μου έδωσε...μάλλον απλά απο την εμπειρία της σαν παιδίατρος..

Προληματίζομαι πολύ ομολογώ για το συγκεκριμένο εμβόλιο τελικά:|

Djccp2.png

67KIp2.png

Όταν το παιδι μου ήταν μικρο κανενας παιδιατρος απο τους 4 που ετυχε κατα διαστηματα να το παρακολουθήσουν δεν μου ειπε το παραμικρο για τα εμβολαια μαλιστα μου ελεγαν να κανουμε και παραπανω απο τα υποχρεωτικα κλπ οταν παθαμε τον αυτισμο ομως ολοι εκτος ενος (ο οποιος σημερα τα αλλαξε και ειπε οτι πλεον και αυτος πιστευει οτι φταιει κατα πολυ το mmr) μου λεγανε και λενε να μην κανουμε την δευτερη δοση (που δεν την κανω με τιποτα εννοειται) και οτι δεν βαζουν το χερι στη φωτια ομως σιγουρα με τοσες ερευνες που γινονται στο εξωτερικο τα πολυδυναμα και πολλαπλα εμβολαια οπως το mmr καθος και το αν η γυναικα στην αρχη της εγκυμοσυνης της πριν κανει τεστ ή το ψιλιαστει εχει κανει σφραγισμα με αμαλγαμα ναι φταιει ο υδραργυρος που επηρρεασε το εμβρυο.

Παντως στην Αμερικη επειδη εχουν φαει και ενα καρο μηνυσεις δεν ειναι το εμβολαιο του mmr μεσα στην λιστα με τα υποχρεωτικα και την ευθυνη την παιρνει αποκλειστικα ο γονεας, επισης δεν ειναι υποχρεωτικο να κανει καποιος στο παιδι του εμβολαια, αναλαμβανει σαν γονεας την ευθυνη και εννοειται οτι δεν εχει καμμια σχεση αυτο με την εγγραφη του παιδιου στο σχολειο μιας και ειναι καθαρα προσωπικο ιατρικο απορρητο!!!

Σοκαριστικό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μόνο που επειδή τα αγγλικά μου δεν τα λες και τέλεια, να διευκρινίσω το εξής: αν καταλαβαίνω σωστά μιλάει για βλάβεες στον εγκέφαλο, όχι για αυτισμό, σωστά?

Επιληπτικές κρίσεις και ελλιπής απόκριση στην αρχή και μετά σοβαρές αναπηρίες...

Σε 5 ημέρες μας εχει βάλει ο γιατρος το MMR. δεν θέλω να το κάνουμε η εστω να το καθυστερήσουμε. φοβάμαι πολύ με όσα εχω διαβάσει. σαν επιστημων ειναι αψογος κατα τη γνώμη μου και πολυ υπέρ του θηλασμού μου κάνει όμως εντύπωση που ειναι τοσο υπέρ των εμβολίων. κάθε φορά που του ελεγα για το συγκεκριμένο εμβολιο μου ελεγε οσο ειμαι εγω γιατρος του μικρού θέλω να μην παραλείπεις εμβόλια και μου εξηγεί πόσο σημαντικά ειναι λέγοντας μου ομως πως υπάρχουν παρενέργειες με μικροτερες πιθανότητες όμως απο το τι υπάρχει περίπτωση να συμβεί αν νοσήσει. ο ίδιος εχει κάνει στα παιδάκια του το συγκεκριμένο απο 13 μηνών. μου είπε πως αργησα κιολας (του το τρέναρα λίγο) και πως υπάρχει εξαρση ιλαράς (κάτι που ισχύει). δεν ξερω τι να κάνω. εχω μπερδευτεί...μεχρι τώρα δεν εχει κάνει ποτε παρενεργιες σε εμβόλιο. γενικώς γερός να ναι δεν εχει κάνει ποτε πυρετό. δεν ξέρω τι αντίδραση θα χει σ αυτο...ειναι εστω πιο ασφαλές αν το κάνει σε μεγαλύτερη ηλικία??? παιδικό δεν υπάρχει περιπτωση να παει τουλάχιστον στον επόμενο χρόνο...

ειρηνη καλημερα!!εμεις το καναμε τον ιουλιο αυτο το εμβολιο, η μικρη μου ουτε πυρετο δεν εκανε, μονο εβγαλε κατι σπυρακια τα οποια και εφυγαν!!παντως και ο γιατρος μας ειναι υπερ των εμβολιων, μεχρι τωρα δεν εχουμε παραλειψει κανενα!!καπου εχω ακουσει οτι το καλυτερο δωρο που μπορεις να κανεις σε ενα παιδι ειναι τα εμβολια!!

ειρηνη καλημερα!!εμεις το καναμε τον ιουλιο αυτο το εμβολιο, η μικρη μου ουτε πυρετο δεν εκανε, μονο εβγαλε κατι σπυρακια τα οποια και εφυγαν!!παντως και ο γιατρος μας ειναι υπερ των εμβολιων, μεχρι τωρα δεν εχουμε παραλειψει κανενα!!καπου εχω ακουσει οτι το καλυτερο δωρο που μπορεις να κανεις σε ενα παιδι ειναι τα εμβολια!!

Σ ευχαριστω βρε Ελεάνα! εχθες μιλήσαμε και με τον παιδίατρο που ειχε ο αντρας μου οταν ηταν παιδι στην Αθήνα. ειναι καθηγητης στο πανεπιστημιο και λεμε δεν ρωταμε κ αυτον...μας ειπε κ αυτος οτι επιβαλεται να κανει το mmr και αργησαμε κιολας. ειναι κακο να το καθυστερησεις ειπε αλλα μιλησε η πεθερα μου μαζι του και δεν καταλαβε γιατι.επισης ειπε πως το ιντερνετ εχει καταστρεψει κοσμο...οτι λεει κ ο δικος μου δηλαδη. συγκεκριμεν λεει οχι λεει πως ειναι κακο να ενημερωνεσαι αλλα στο διαδικτυο μπορει να γραψει ο οποισδηποτε για οτιδηποτε. απο τον πιο διακεκριμενο επιστημωνα μεχρι και η θεια μου...(πχ)δεν εχει και αδικο ως ενα σημειο. αποφασισαμε τελικα να το κανουμε. πολυ με λυπει αλλα δυστυχως η ιατρικη βασιζεται στις πιθανοτητες. και οι πιθανοτητες να παθει κατι ενα ανεμβολιαστο παιδι ειναι περισσοτερες.κατα την ταπεινη μου γνωμη παντα...

M6bap3.png

cik1p3.png

Όταν το παιδι μου ήταν μικρο κανενας παιδιατρος απο τους 4 που ετυχε κατα διαστηματα να το παρακολουθήσουν δεν μου ειπε το παραμικρο για τα εμβολαια μαλιστα μου ελεγαν να κανουμε και παραπανω απο τα υποχρεωτικα κλπ οταν παθαμε τον αυτισμο ομως ολοι εκτος ενος (ο οποιος σημερα τα αλλαξε και ειπε οτι πλεον και αυτος πιστευει οτι φταιει κατα πολυ το mmr) μου λεγανε και λενε να μην κανουμε την δευτερη δοση (που δεν την κανω με τιποτα εννοειται) και οτι δεν βαζουν το χερι στη φωτια ομως σιγουρα με τοσες ερευνες που γινονται στο εξωτερικο τα πολυδυναμα και πολλαπλα εμβολαια οπως το mmr καθος και το αν η γυναικα στην αρχη της εγκυμοσυνης της πριν κανει τεστ ή το ψιλιαστει εχει κανει σφραγισμα με αμαλγαμα ναι φταιει ο υδραργυρος που επηρρεασε το εμβρυο.

Παντως στην Αμερικη επειδη εχουν φαει και ενα καρο μηνυσεις δεν ειναι το εμβολαιο του mmr μεσα στην λιστα με τα υποχρεωτικα και την ευθυνη την παιρνει αποκλειστικα ο γονεας, επισης δεν ειναι υποχρεωτικο να κανει καποιος στο παιδι του εμβολαια, αναλαμβανει σαν γονεας την ευθυνη και εννοειται οτι δεν εχει καμμια σχεση αυτο με την εγγραφη του παιδιου στο σχολειο μιας και ειναι καθαρα προσωπικο ιατρικο απορρητο!!!

ευχομαι να πανε ολα καλα με το παλικαρακι σου!

M6bap3.png

cik1p3.png

Προτιμώ να διαβάσω ένα site που έχει να κάνει γενικά με την ειδική αγωγή και χωρίς προσωπικό όφελος από αυτήν την έρυνα!Μάντεψε ποιο είναι πιο αντικειμενικό;)[/color]

Μάλιστα, το εν λόγω site ΔΕΝ απορρίπτει τη θεωρία εντελώς, αλλά την έρευνά του(όχι αυτό, τα γεγονότα!)

Σώπα ρε Έφη!!!:shock:

Και που το βασίζει?Σε κάποια ουσία του εμβολίου, σε κάποια έρευνα, που?

Α τωρα σε ενδιαφερει η ερευνα?

Μηπως καλυτερα να τα κανεις ολα και να μην ασχοληθεις μεχρι καποιο σαιτ αντικειμενικο(συμφωνα με τα δικα σου κριτηρια) θα σου πει οτι ειναι ειπικινδυνο?

Μεχρι να γινει φυσικα αυτο θα χει χαλασει ο κοσμος......

By the way .....αν διαβαζες αυτα που σου ειπα δεν θα ρωτουσες αλλους να σου απαντησουν που το βασιζει αυτο.....

-Μμμ...εχετε και ενα εμβολιο να κανετε...

-Ναι????αααα....το ξεχασα...καλα

-Οχι καλα,να πατε στην παιδιατρο του τεβε Ευθυμια μου,περασε ο καιρος!

-Ναι, ναι....θααααα...παω..

........

πωπω νιλα....

κομπος δενεται η γλωσσα μου μπροστα της...

το στηθος μου χτυπαγε και ελεγα απο μεσα μου

"πες της καλε οτι, δεν θα το κανουμε το εμβολιο γιατρε,να τελειωνουμε ντεεεεεεεε!!!!"

....τπτ!σαν το βοιδ την κοιταζα με μεγαλη "απορια" που "ξεχασα" το εμβολιο....

ουφ!

αντε παλι σε 2 μηνες τα ιδια...

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ??????????

(μη,μη,μη μου μαλωνετε κοριτσαρες μου!!!!οχι σ αυτο το θεμα!!!!!!!

βερα?βεριτσα???????εεεεεεεεεε?????)

uDuOp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...