Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΜΒΟΛΙΟ MMR

Μαράκι

Recommended Posts

εδώ δεν μιλάμε για βλαστοκύταρα..

Αυτή η περίπτωση η πραγματικά πολύ επιτυχημένη, να΄ναι καλά ο άνθρωπος.. δεν θα μπορούσε να με πείσει να τα κρατήσω...

Είπα και πριν για όποιον ενδιαφέρεται .. ας το ψάξει εδώ το θέμα..

Δεν είμαι ειδική ούτε θα ψάξω εγώ...

Εγώ το έψαξα όταν έπρεπε και αποφάσισα να μην τα κρατήσω απλά απάντησα σε συγκεκριμένη ερώτηση..

Διαφημίσεις

και επειδή δεν μπορώ να αντισταθώ....

και επειδή τα εμβόλια είναι επικύνδινα (όχι όπως τα βλαστοκύταρα που απλά είναι χάσιμο χρόνου και χρημάτων)

θα πρέπει να πω στην Γατούλα ότι δυστυχώς οι παρενέργειες των εμβολίων δεν είναι μόνο αυτές που βλέπουμε τις πρώτες μέρες.. μπορεί να ειναι από τίποτα μέχρι σοβαρά προβλήματα που φτάνουν μέχρι και τις ενήλικες ημέρες ενός ανθρώπου... και κανείς δεν μπορεί να το αποδείξει βέβαια γι΄αυτό και γίνονται σε τόσο μικρές ηλικίες...

Μην νομίζετε ότι κάνω την έξυπνη... δεν μπορώ να την κάνω γιατί απλά δεν είμαι... (η Γατούλα ξέρει..χαχαχαχαχαχααχα)

αλλά ή αποφασίζεις να αφήνεις να κάνει ο γιατρός ότι θελει στο παιδί σου (δεν συμφωνώ) ή ασχολείσαι και έχεις άποψη.. και τότε θέλει ψάξιμο, χρόνο και ευθύνη.. μεγάλη ευθύνη..

Αν δεν έχεις ασχοληθεί... γιατί να έχεις άποψη ?????

λοιπόν,

Μπαμπουράκι συνωμοσία? τρομοκρατία? ???

χαχαχαχαχχααα ώχχχχ έπεσα απο τα γέλια..

αν κάποιοι με κατηγορούσουν για κατι τέτοιο θα το πάρω και πάνω μου, η νεα ΜΑΤΑ ΧΑΡΙ!!!! Μπιν λαντεν το νουσου!!!!

Είμαι μιά χαρα μόνη μου στα πιστεύω μου ( ή μπορει να κάνω και λάθος), και παρέα να μου κάνει κανένας στην επιλογή μου αυτή δεν θέλω (να φύγετε να πάτε αλλού!!!!)

όσο αφορά την επιρροή σε αυτά που λέγονται εδω μέσα... χμ αν εγώ ή ο οποιοσδήποτε άλλος επιρρεάζει τους υπόλοιπους εδω μέσα να ακολουθήσουν τα λεγόμενα του τότε να μου το πείτε να πάω για .... πρωθυπουργός!!!!!

Δεν πάω ούτε θέλω να πείσω κανέναν να ακολουθήσει το παράδειγμά μου, δηλαδή να αφήσει το παιδί του να νοσήσει απο τις αρρωστιες που το μμρ προστατευει και αν δεν τις περάσει σε καποια ηλικία να τα κάνει τοτε τα εμβολια αυτά. Ούτε θέλω να πείσω κανέναν να ψαχτεί περισσότερο για ότι τον προβληματίζει ή τον αφορά. το έκανα κάποια στιγμή αλλά ειπαμε μας κατακλύζει και αυτος ο ''ωχαδελφακισμός''. Επίσης δεν θέλω να καταντήσω σαν τα αμερικλανάκια που τους σερβίρουν οτι θέλουν και αυτοί σαν χάνοι τα χάυουν όλα (χωρίς να θέλω να θίξω κανεναν, οι παρόντες εξαιρούνται). Το πιο ευκολο για όλους είναι να παίρνει αλλος τις ευθύνες για τα πάντα, να μην μπαίνει κανένας στην διαδικασία να παίρνει αποφάσεις παρα μόνο λίγοι, και ας κοιτάνε εκεινοι τους εαυτούληδες τους περισσότερο απο εμάς, δεν πειράζει.

Πάντα ήμουν ανήσυχο πνεύμα και ρωτούσα ''γιατί ?'' δεν μπορώ να το αποβάλω αυτο ευκολα. δεν μου αρκεί ο γιατρος να μου λεει '' θα κάνουμε αυτο''... τσούπ πετάγεται το..... ''γιατί?''

"γιατι προστατεύει'' θα πει εκείνος αλλά ... γιατί προστατευει?

για να μην μακρυγορώ με τα γιατί και τις απαντησεις του γιατρού και τα γιατί στις απαντήσεις του γιατρού κάποια στιγμή φτανουμε στις αντενδείξεις των εμβολίων..

Γιατί δεν μπορείς να κανεις το εμβόλιο μμρ οταν είσαι αλλεργικός στο αυγό το ψάρι και κατι άλλα? ή γιατι δεν μπορείς να φάς αυγό ή ψάρι ή σοκολάτα όταν κάνεις τα εμβόλια αυτά? μαλλον κάτι με τα σπυράκια... αλλά γιατί δεν μπορείς να κάνεις το εμβόλιο αυτό οταν εχεις πάρει αντιβίωση ή μετά απο μια ξεγυρισμένη ίωση?

Γιατι ο οργανισμός τα παίζει κοινώς αφού ειναι ήδη εξασθενησμένος σε συνδιασμό με τα συστατικά που υπάρχουν σε αυτό το εμβόλιο αλλά και σε άλλα εμβόλια (αλλά εδώ μιλάμε για το μμρ).

Και που ξέρεις οτι την στιγμή που κάνεις το εμβόλιο δεν υπάρχει μια αρρώστια σε επώαση στον οργανισμό του παιδιού? ή νομίζεις οτι κοιτάζοντας στο αυτί του παιδιού ή στο στόμα θα εμφανιστεί η αρρώστια (κουκου έδω ειμαι και εγώ!!!!)

Κάποιος γιατρός (καρδιολόγος σε ένα μεγάλο νοσοκομείο αλλά αυτό ειναι άσχετο), μου είχε πεί οτι κανονικά πρίν κάνουμε το οποιοδήποτε εμβόλιο θα έπρεπε να γίνονται εξετάσεις γενικές κλπ να βλέπουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο οργανισμός μας πρίν βάλουμε τα φάρμακα μέσα μας.

οσο για τις παρενέργειες του μμρ συμφωνώ μαζί σου, όπως και για όλα τα εμβόλια παρενέργεια δεν σημαίνει ο ελαφρύς ή όχι πυρετούλης, είναι και αυτές που θα δείς σε 15 με 20 χρόνια.

Και natalia, δεν θα κάτσω να γράψω περιστατικά συγγενών και φίλων απο το μμρ γιατί πρώτον δεν θέλάω να φανώ κουραστική και τρομοκράτης, δευτερον , υπάρχουν ανθρωποι που έχουν γράψει για παρόμοια περιστατικα με τα δικά μου τα οποία τα έχουν συλλέξει χρόνια ολοκληρα, τρίτον δεν θέλω να επηρεάσω κανέναν.

ημαρτον Κύριε δηλαδή αν πώ εγώ οτι μου πέρασε ο πονοκέφαλος γιατι εκοψα το κεφάλι μου θα πρέπει να το κάνουν κάποιοι εδω μέσα? Πέντε δράμια μυαλό δεν μπορούμε να βάλουμε μπρος να δουλέψουν?

Γατούλα καλά έκανες που εμβολίασες το παιδί σου και χαίρομαι αν η απόφαση σου ήταν συνείδητη και οχι αν σε επιρρέασε ένας γιατρός.

Και εγώ έκανα εμβόλια στο παιδί μου αλλά όποτε θέλω εγώ, όταν πιστεύω οτι το παιδι΄είναι απολύτως καλά στην υγεια του . Το μμρ δεν το κάνω γιατί έχει περάσει ερυθρά, να κόψει τον πισινό του ο γιατρός να μου βρεί μεμονομένα δεν με νοιάζει τι θα κάνει και πότε θα τα βρεί και δεν θα ψάξω εγώ αν θέλει να εμβολιάσει το παιδί μοου να κάνει σωστά τη δουλειά του!!!

Και ναι τα χώνω σε οποιονδήποτε προσπαθεί να με πείσει για πράγματα χωρίς αποδείξεις και γιαυτο και μόνο εναντιώνομαι οταν ακούω γονείς να φοβούνται να μιλήσουν στον γιατρό του παιδιού τους για τους προβληματισμούς τους μήπως τους μαλώσει και ναι θα τα χώσω και στους διευθυντάδες των σχολείων και των σταθμών γιατί τους έδωσαν μια θέση και νομίζουν οτι κρατούν τον κόσμο όλο που θέλουν να ελέγχουν κιόλας τα βιβλιάρια των παιδιών.

οσο για βλαστοκύτταρα είναι αλλουνου παπά ευαγγέλιο .

Από τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω πως δεν έχεις διαβάσει αυτά που γράψαμε..

Το να λες την άποψή σου, να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου και τους προβληματισμούς σου σημαίνει ότι προσπαθείς να πείσεις τον άλλο να τις δεχτεί ?

Για να σου απαντήσω για τα βλαστοκύταρα όχι δεν τα κράτησα.. αν ψάξεις εδώ μέσα θα βρεις πολύ ενδιαφέροντες πληροφορίες για αυτά μέχρι αποδείξεις για το πόσο πραγματικά άχρηστα είναι.

Το να μην αντέχεις να έχει συνάχι το παιδί σου... σε κάνει καλή μητέρα ? αν δεν περάσει ιώσεις το παιδί σου ποτέ δεν θα αναπτύξει ανοσοποιητικό....

Επιμένω πως δεν έχεις διαβάσει τι γράφουμε εδώ οπότε καλύτερα μήπως να άρχιζες από εκεί ? Αναφέρουμε και τις παρενέργειες του mmr.......

Διάβασα από την αρχή του θέματος και τις 12 σελίδες πολύ πολύ καλά όπως επίσης και πολλά πολλά βιβλία και πολλά θέματα αυτού του forum και όχι μόνο. Το να μην αντέχω το παιδί μου συναχωμένο δεν έγκειται στο αν είμαι καλή μάνα ή όχι , απλώς προτιμώ να το βλέπω υγιή και χαρούμενο. Αν αυτό με κάνει κακή μάνα, τότε ναι είμαι απ' το να βλέπω το παιδί μου έστω και συναχωμένο. Το ανοσοποιητικό της το βοήθησα να αναπτυχθεί θηλάζοντας την μέχρι 12 μηνών. Και εν πάση περιπτώση δεν ξέρω γιατί θίχτηκες αλλά έχω αποφασίσει κάποια εμβόλια να τα κάνω στο παιδί μου συνειδητά, γιατί θέλω να αποφύγω τα χειρότερα και μπήκα σ' αυτο το topic για να μάθω τις όποιες παρενέργειες είχαν άλλα παιδιά. Αντ' αυτού διάβασα 12 σελίδες και απ' αυτές ούτε μισή δεν αναφέρει τις παρενέργειες. Αυτό είπα. Ο καθένας κάνει αυτό που θεωρεί καλύτερο για το παιδί του. Άλλοι δεν θηλάσαν ποτέ γιατί δεν προσφέρει λέει τίποτε (μην κρεμάσει και το στήθος), αλλά κρατήσαν βλαστοκύτταρα, φοράνε μάρκες στα παιδιά τους, τα πλακώνουν στην αντιβίωση, δεν κάνουν όμως εμβόλια για τις παρενέργειες και θεωρούνται περισσότερο καλοί γονείς από άλλους. Οτιδήποτε έχει και το τίμημα του. Ζυγίζεις τα οφέλη όπως και στα υπόλοιπα φάρμακα. Ο άντρας μου από αντιφλεγμονώδες νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο και κόντεψε να χάσει το συκώτι του. Ξέρω καλά λοιπόν τα πράγματα. Τώρα μπορεί να μου πει κάποια τις πιθανές άμεσες αντιδράσεις των παιδιών της;

an1cCx0-WmB1210NTJoZHB8Nzc2NjU1ZGF8dG8gYXN0ZXJha2kgbWFzIGVpbmFp.gif

as1cJY3003-0000MzAwZG98NzlkfE8gbGV2ZW50YWtvcyBtYXMgZWluYWk.gif

Διαφημίσεις

εγώ δυστυχώς ναταλία δεν μπορώ να στις πώ γιατί δεν έκανε το παιδί μου το μμρ. γιατί πέρασε ερυθρά. εγώ αυτό ήθελα να τονίσω εδω μέσα (το φελέκι μου) γιατί κάποιοι γιατροί δεν σκέφτονται παρα μόνο την περπατημένη αλλά μάλλον το ξέρεις αυτό απο αυτά που λές. Λίγο πολύ όλοι μας την έχουν πατήσει απο γιατρό... αν περιμένεις όμως να σου πούν τις παρενέργειες του συγκεκριμένου εμβολίου εδώ πέρα γονείς μάλλον θα περιμένεις καμια 20αρια χρόνια.. μόνο πυρετό και σπυράκια βγάζει αφού τα κάνεις ή μπορεί και τιποτα απο αυτά μετά το εμβόλιο. αλλά μπορώ να σου πώ το παιδί συναδέλφου μου που έκανε το μμρ μετά απο 20 μέρες εισήχθη στο νοσοκομείο με λευκαιμία τύπου Α, ήταν εξασθενησμένος ο οργανισμός του και το αποδεκάτισε το εμβόλιο γιατί ο παιδίατρος του δεν έδωσε σημασία στα λεγόμενα των γονιών και μάλιστα τους το είπε ο ίδιος ο γιατρος που κουράρει το παιδάκι οτι το πιο πιθανόν να έφταιγε το εμβόλιο που είχε κάνει μετά απο αντιβίωση.

Ναταλία μου ίσως έχεις δίκιο...

το mmr έχει συζητηθεί σε πολλά τοπικ και ίσως εδώ δεν έχουν αναφερθεί οι παρενέργειες.. δεν θυμάμαι..

Στο εμβόλια και ασφάλεια αναφέρονται πάρα πολλά γενικότερα για εμβόλια, έτσι ενημερωτικά το λέω.

Να σε βεβαιώσω ότι δεν θίχτηκα από οτιδήποτε είπες.. (πως θα μπορούσα?) απλά σου απάντησα..

Εχεις αποφασίσει να κάνεις το εμβόλιο, οπότε εμπιστεύεσαι τον γιατρό σου, γιατί δεν ρωτάς αυτόν ?

Έχω παιδίατρο που παρακολουθεί το παιδί και μου είπε άφοβα και για τον αυτισμό (επειδή είναι ο ανιψιός μου αυτιστικό) που την ρώτησα μου είπε ούτε 1 στο εκατομμύριο. Όταν ένα παιδί φαίνεται να επικοινωνεί δεν αποκτά ξαφνικά αυτιστικά στοιχεία. Η δικιά μου μιλάει κανονικότατα και συννενοείσαι απόλυτα μαζί της. Όμως τα κάνω στο ΙΚΑ λόγω οικονομικού και παρόλο που η παιδίατρος εκεί είναι άψογη και κατά των πολλών εμβολίων, παρ' όλ' αυτά ήθελα και την εμπειρία άλλων μαμάδων.

an1cCx0-WmB1210NTJoZHB8Nzc2NjU1ZGF8dG8gYXN0ZXJha2kgbWFzIGVpbmFp.gif

as1cJY3003-0000MzAwZG98NzlkfE8gbGV2ZW50YWtvcyBtYXMgZWluYWk.gif

Εμένα, πάλι, ο παιδίατρος μου είπε πως κάνοντας το εμβόλιο δεν σημαίνει πως δεν θα νοσήσει το παιδί από την εκάστοτε αρρώστια, αλλά δεν θα την περάσει βαριά!

Πάντως εγώ έχοντας κάνει mmr όταν όλα τα παιδιά στη γειτονιά είχαν ιλαρά και σε κάποια άλλη φάση παρωτίτιδα,δεν κόλλησα...:?

Δεν υπήρχε εμβόλιο ερυθράς στα χρόνια μου..

είμαι μεγαλοκοπέλα !!! χαχαχαχαχαχα

Είσαι σίγουρη;

Είμαι γεννημένη το 1976 και το 1977 έκανα το mmr.Μάλιστα δεν ήμουν καν 15 μηνών,σχεδόν 13 ήμουν.

Ίσως να ήμουν από τα πρώτα πειραματόζωα:Pποιός ξέρει,πάντως ο παιδίατρος το συνέστησε επειδή ήμουν πολύ αρρωστιάρικο παιδί και επιπλέον έπασχα και από άσθμα.

Παρακολουθώ πολύ καιρό το θέμα σας,αλλά μάλλον συμφωνώ με εμβολιασμό ακόμη και για τούτες τις παιδικές ασθένειες.Εγώ πχ που δεν τις πέρασα γλίτωσα ακόμη μερικές ταλαιπωρίες μια που αρρώσταινα πολύ συχνά και βαριά.

Δεν κλείνω τα μάτια στην πραγματικότητα του κέρδους και των συμφερόντων των εταιρειών-σαφώς και είναι υπαρκτή-απλά κάθε γονιός ζυγίζει και αποφασίζει τί θεωρεί καλύτερο για το παιδί του.Προσπαθώ να μαθαίνω, και κάθε άποψη να τη διερευνώ όσο μπορώ.Δέχομαι ότι οι παρενέργειες των εμβολίων είναι πολλές,αλλά ποιο φάρμακο δεν έχει;Κιαν το πάμε και παραπέρα πιό νερό είναι καθαρό,ποιό τρόφιμο ακίνδυνο,ποιό παιχνίδι δεν έχει τοξικά,ποιά ατμόσφαιρα δεν είναι επιβαρυμένη,ποιό σπίτι δεν έχει ακτινοβολία;Δεν παραδίνομαι βέβαια,προσπαθώ όσο μπορώ να προστατέψω τα παιδιά μου,αλλά δεν ξέρω αν τελικά τα καταφέρνω...

Για να επιστρέψω στα εμβόλια όμως τελικά αποφάσισα ότι

πιό πολύ με τρομάζουν οι επιπλοκές των παιδικών ασθενειών.

Επιπλέον και ειδικά για τη μικρή μου που έχει ήδη περάσει αρκετά,προτιμώ να την προστατέψω από περαιτέρω ταλαιπωρία,εφ'όσον έχω τη δυνατότητα.

Κάνω τα εμβόλια της μικρής στο ΙΚΑ και το priorix το κάναμε μόλις πριν 10 μέρες (είναι 16 μηνών σήμερα). Κάναμε και την ίδια μέρα το τεστ mantoux αν και μου έδωσαν την εναλλακτική να το έκανα 2 μέρες μετά. Το Mantoux δεν είναι εμβόλιο αλλά τεστ για τη Φυματίωση. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένη από την παιδίατρο στο Κέντρο Μάνας και Παιδιού και δεν περιμένω ποτέ πάνω από 15 λεπτά... Ο χώρος είναι πολύ καθαρός και ευχάριστος, σαν παιδικός σταθμός, η παιδίατρος και οι κοπέλες που κάνουν τον εμβολιασμό υπέροχες.

Για την ιστορία, σήμερα ανέβασε 37,9 πυρετό που πιστεύω οτι είναι από το εμβόλιο.

Το φυλλάδιο της Glaxo της φαρμακευτικής που βγάζει το priorix που μπορείτε να διαβάσετε για τις παρενέργειες και για το πότε δεν πρέπει να γίνεται πρώτη ή δεύτερη δόση: http://www.gsk.com.au/resources.ashx/vaccineproductschilddatadownloads/123/File/5D4AE5EA97349FFC4B4119CCD3F45AC7/CMI_Priorix.pdf

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Διαφημίσεις

Για να μην παρεξηγηθώ ας θυμήσω πως δεν λέω σε κανέναν να μην εμβολιάσει...

Πιστεύω στην ενημέρωση και στην επιλογή του γονέα...

Υπάρχει παγκόσμιο κίνημα ΚΑΤΑ του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Το να υποστηρίζει κάποιος το κίνημα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, είναι για μένα υποκριτικό, γιατί όποιος επιλέγει να μην εμβολιάσει τα παιδιά του προτιμά όλοι οι υπόλοιποι τουλάχιστον στην πόλη του να το έχουν κάνει στα δικά τους παιδιά :roll:. Ο μόνος τρόπος για να σιγουρευτούν είναι να είναι τουλάχιστον υποχρεωτικό. :|

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Λοιπον κοριτσια δεν εχω καμμια διαθεση να κριτικαρω ουτε να επηρεασω την αποφαση καποιας μανουλας για το αν θα εμβολιασει ή οχι το παιδι της.

Η καθεμια κανει οτι κρινει καλυτερο.

Για εμενα προσωπικα ειναι αδιανοητο να μην εμβολιασω το παιδι μου για ασθενειες που ειχα εμβολιαστει εγω 30 χρονια πριν(γεννηθηκα το 1979 και εμβολιασηκα με mmr στον εναμιση χρονο).Αν συζητουσαμε για ενα νεο πειραματικο εμβολιο θα μπορουσα ισως να το δω σε αλλη βαση.

Anyway ο λογος που γραφω ειναι για να πω την εμπειρια μας απο το priorix και να χαλαρωσω λιγο τις μαμαδες που εχουν αγχωθει οπως και εγω πριν λιγες μερες διαβαζοντας ολη αυτη τη φημολογια.

Λοιπoν κοριτσια οσες σκοπευεται να εμβολιασετε τα μικρα σας,ξεαγχωθειτε και δειτε το σαν ενα εμβολιο οπως ολα τα αλλα!

Περασαμε τις 12 μερες χωρις κανενα απολυτως συμπτωμα παρολο που η παιδιατρος μου ειχε αναφερει οτι μπορει να δω σπυρακια ή πυρετο απο την 5η εως και τη 12η μερα.

Τελικα τζαμπα το αγχος..ουτε αλλαγη στη συμπεριφορα,ουτε πυρετος.

Τιποτα απολυτως!!

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

κορίτσια γειά σας και απο εμένα , μετά από αναβολή ημερών κάναμε τη Δευτέρα το ΜΜΡ και θα ήθελα να σας ρωτήσω αν εκτός απο πυρετό είχανε άλλες παρενέργειες τα παιδάκια σας γιατί εμένα 3η μέρα σήμερα και ότι τρώει το κάνει εμετό και τα κακάκια του μυρίζουν πολύ άσχημα.

έχει συμβεί και σε εσάς ή είναι ίωση γαστρεντερίτιδας σύμφωνα και με τα λεγόμενα της ιατρού;

wobz4vsv31g4fym5.png

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΜΜΡ ΑΧ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΧΩΜΕΝΗ ....!!!!!

ΑΠΟ 11 ΈΩΣ 18 ΟΧΙ ΨΑΡΙ ΚΑΙ ΑΥΓΟ

ΑΠΟ 11ΕΩΣ 18 ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΥΡΕΤΟ Η ΣΠΥΡΑΚΙΑ Η ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

ΑΧ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΩ 19 ............

.....

Το να υποστηρίζει κάποιος το κίνημα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, είναι για μένα υποκριτικό, γιατί όποιος επιλέγει να μην εμβολιάσει τα παιδιά του προτιμά όλοι οι υπόλοιποι τουλάχιστον στην πόλη του να το έχουν κάνει στα δικά τους παιδιά :roll:. Ο μόνος τρόπος για να σιγουρευτούν είναι να είναι τουλάχιστον υποχρεωτικό. :|

Το συμπέρασμα ότι αυτός που υποστηρίζει το κίνημα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού προτιμά όλοι οι υπόλοιποι να το έχουν κάνει στα δικά τους παιδιά από που ακριβώς το έβγαλες ?

Αν προτιμούσα στην πόλη μου να εμβολιάζουν όλοι τα παιδιά τους εκτός από μένα δεν θα συζητούσα εδώ ούτε θα "συμβούλευα" στην ενημέρωση.

Θα κρατούσα κρυφό αυτό το φοβερό μυστικό ώστε όλοι να εμβολιάσουν τα παιδιά τους εκτός από μένα.....

Είναι πολύ κουραστικό να προσπαθείς να συζητήσεις, να ενημερώσεις κάπους ανήσυχους γονείς (όπως κάναν και σε μένα όταν πρωτορώτησα το οτιδήποτε) και να δέχεσαι άστοχες έως ανόητες επιθέσεις..

Καλή συνέχεια σε όλους

Διαφημίσεις

Έχω παιδίατρο που παρακολουθεί το παιδί και μου είπε άφοβα και για τον αυτισμό (επειδή είναι ο ανιψιός μου αυτιστικό) που την ρώτησα μου είπε ούτε 1 στο εκατομμύριο. Όταν ένα παιδί φαίνεται να επικοινωνεί δεν αποκτά ξαφνικά αυτιστικά στοιχεία. Η δικιά μου μιλάει κανονικότατα και συννενοείσαι απόλυτα μαζί της. Όμως τα κάνω στο ΙΚΑ λόγω οικονομικού και παρόλο που η παιδίατρος εκεί είναι άψογη και κατά των πολλών εμβολίων, παρ' όλ' αυτά ήθελα και την εμπειρία άλλων μαμάδων.

Λυπαμε αλλά θα διαφωνίσω για το θεμα του αυτισμου και το mmr.

Το ζω στο σπιτι μου καθε μέρα και κανένας δεν μπορει να με πεισει για το αντιθετο.

Επισης απο τους 3 παιδιατρους που παρακολουθουν το παιδι μου κατα καιρους οι 2 ειναι κατα 99% σιγουροι οτι εχει σχεσει το εμβολαιο με τον αυτισμο μας.

Την ιστορία μας την εχω γραψει απειρες φορες στο φορουμ αλλά επειδή δεν θελουν οι περισσοτεροι γονεις να δουν την πιθανότητα αυτή και επειδή μερικοι ξερώλες (δεν γραφουν πια στο φορουμ) με προσβαλαν κιολας επαψα απλά να ασχολουμε.

Εχω κανει στο παιδί μου ολα τα εμβολαιο υποχρεωτικά και μη ακομη και της εποχιακής γριπης μεχρι πριν 2 χρονια. Αρα δεν ειμαι κατά των εμβολαιων . Χτες μαλιστα καναμε και του πνευμονιοκοκκου των ενηλικων το pneumo-23. To θεμα ειναι να μην σου τυχει ομως καλο ειναι να μας ενημερώνουν κιολας και να αναλαμβάνουν και τις ευθυνες τους και οι παιδιατροι και οι φαρμακευτικές εταιρίες και οχι να μας βγάζουν τρελλους για το κερδος τους.

Παντως ψαξτε το λιγο παραπάνω με το εν λογω εμβολαιο γιατι δεν ειναι ολα ροδινα οπως μας παρουσιάζονται ....

ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΑΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΝ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ ... ΚΑΙ ΤΟ ΜΜR ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ....ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΑΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΕΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΗΞΙΜΟ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ Η ΕΓΚΕΦΑΛΙΤΙΔΑ...

angela επειδη δεν εχω διαβασει την ιστορια σου αναλυτικα αλλα απο οτι καταλαβαινω σας εμφανιστηκε αυτισμος θελεις λιγο να μου πεις υπηρχε περιπτωση να εμφανιστει ο αυτισμος ετσι και αλλιως?πως καταληξαε οτι φταιει το εμβολιο?

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

angela επειδη δεν εχω διαβασει την ιστορια σου αναλυτικα αλλα απο οτι καταλαβαινω σας εμφανιστηκε αυτισμος θελεις λιγο να μου πεις υπηρχε περιπτωση να εμφανιστει ο αυτισμος ετσι και αλλιως?πως καταληξαε οτι φταιει το εμβολιο?

Εχει δευτερογενή αυτισμο που προκληθηκε, οπως μας ειπαν οι ειδικοί παντα, απο το εμβολαιο που εκανε παρενέργεια και γεμισε σπυθουρια και εκανε πυρετο. Μεχρι τοτε το παιδι ειχε κανονικότατη εξελιξη. Μετά απο σχεδόν διαστημα εναμιση μήνα ή δυο (δεν θυμαμε πια) πνιγηκε με φαγητο και μπηκαμε νοσοκομειο για εγχειρηση βρογχοσκοπηση που μετά απο 10 εφιαλτικες μερες τον πηρα σπιτι σχεδόν χαμενο στον κοσμο του και φυσικα απο την πρωτη μερα στο νοσοκομειο το μονο που ελεγε ήταν μα απο το μαμά που ελεγε ολοκληρο.

Αν και προσωπικά πιστευω οτι το παιδι μου το επαθε απο το σοκ του νοσοκομειου, οι γιατροι μου πιθανολογουν ΚΑΙ το εμβολαιο .Την επαναληπτική δόση μας την απεκλεισαν ολοι!!!

Εγώ ξερω μονο οτι εχασα εκεινη την μερα το παιδι μου και καθε μερα απο τοτε ψαχνω να το βρω... ευτυχως παει καλυτερα αλλα την φωνή του και το "μαμά ελα παμε τα τα, αντε" δεν το ξανακουσα... Επειδη δραστηριοπιουμε και σε δύο συλλογους ως αντιπροεδρος εχω γνωρισει γονεις που πανε τα αυτιστικα παιδια τους στο εξωτερικο σε γιατρους που τους κανουν απομεταλλωση του αιματος με διαφορα σκευάσματα. Τα επιπεδα των βλαβερων βαρεων μεταλλων και του υδραργυρου στο αιμα τους ειναι τρομακτικά και ειναι μονο απο τα εμβολαια. Επισης περισυ εγινε στις ΗΠΑ μεγαλη διαμαρτυρια αυτιστικών συλλογων προς τον οργανισμο υγειας τους ωστε να βγαλουν τον υδραργυρο απο τα εμβολαια και να παραδεχτουν τις παρενεργειες του. Το καταφεραν μιας και η απαντηση ηταν θετικη στο να ερευνίσουν το θεμα και να ξαναδουν το ολο θεμα των εμβολαιων απο την αρχη μιας και ο αυτισμος εχει αυξηθει παρα πολυ εκει αλλά και φυσικά παγκοσμιως.

Το mmr ΔΕΝ συγκαταλεγεται πλεον στα υποχρεωτικα εμβολαια στις ΗΠΑ. Επισης στην αμερική εχουν γινει πολλέςωαγωγές σε φαρμακευτικες εταιρειες που κατασκευάζουν εμβολαια, απο γονεις παιδιων με αυτισμο και δικαιώθηκαν με το να τους καταβαλουν εφορου ζωής αποζημιωση και ολα τα εξοδα για τα παιδια τους. Τι να το κανεις ομως οταν εχεις χασει το παιδι σου;;;Εξω απο τον χορό πολλά τραγουδια λενε, για ρωτα και μενα που το ζω!!!

τελικά μιάμιση εβδομάδα μετά το εμβόλιο , ευτυχώς δεν είχαμε καμία παρενέργεια τύπου , πυρετό και σπυράκια.Εύχομαι γενικά όμως και στο μέλλον να μη του δημιουργήσει καμία επιπλέον παρενέργεια όπως και σε όλα τα παιδάκια που υποβάλλονται σε αυτό τον εμβολιασμό.

Μακάρι οτιδήποτε γίνεται απο θέμα υγείας να είναι για καλό των παιδιών μας και μόνο.Θεωρώ ανεγκέφαλους και δολοφόνους άυτούς που προτρέπουν γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους χωρίς να ενημερώνουν για τις συνέπειες του εμβολιασμού, αλλά μη ξεχνάμε ότι και ένα μεσουλίντ που πίνουμε δεν ξέρουμε τι μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό μας αργότερα.

wobz4vsv31g4fym5.png

ευτυχώς (1 μήνα) μέτα το εμβόλιο δεν έχουμε συμπτώματα. το μόνο που παρουσιάσαμε ήταν στην 20-21 μέρα λίγο πυρετό 37,5 και με λίγο depon έπεσε και δεν ξαναανέβηκε. μου το είχε πει μια συνάδελφος ότι 20-21 μέρα δρα το εμβόλιο της παρωτίτιδας οπότε να περιμένω λίγο πυρετό. βέβαια δεν μπορώ να ξέρω αν ήταν από το εμβόλιο γιατί εκείνες τις μέρες είχαμε και τους τραπεζιτες που έβγαιναν και είμασταν και κρυωμένοι με μυξούλες και λίγο βήχα.

Το συμπέρασμα ότι αυτός που υποστηρίζει το κίνημα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού προτιμά όλοι οι υπόλοιποι να το έχουν κάνει στα δικά τους παιδιά από που ακριβώς το έβγαλες ?

Αν προτιμούσα στην πόλη μου να εμβολιάζουν όλοι τα παιδιά τους εκτός από μένα δεν θα συζητούσα εδώ ούτε θα "συμβούλευα" στην ενημέρωση.

Θα κρατούσα κρυφό αυτό το φοβερό μυστικό ώστε όλοι να εμβολιάσουν τα παιδιά τους εκτός από μένα.....

Είναι πολύ κουραστικό να προσπαθείς να συζητήσεις, να ενημερώσεις κάπους ανήσυχους γονείς (όπως κάναν και σε μένα όταν πρωτορώτησα το οτιδήποτε) και να δέχεσαι άστοχες έως ανόητες επιθέσεις..

Καλή συνέχεια σε όλους

Τελικά Μπαμπουράκι υποστηρίζεις το κίνημα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού ΓΕΝΙΚΑ ???

Γιατί εγώ δεν αναφερόμουν σε σένα αλλά σε αυτούς που το υποστηρίζουν έτσι όπως το ανέφερες. Δεν είχα σκοπό να σου επιτεθώ με ντομάτες... ούτε θεωρώ τον εαυτό μου ανόητο, οπότε νομίζω πρέπει να εξηγηθείς λίγο πιο σωστά. Λυπάμαι που δυσκολεύω την ενημέρωση γονέων όπως την έχεις φανταστεί.

:roll:

Τελικά δύο μέρες δέκατα έκανε λόγω του εμβολίου την 10η και 11η μέρα.

g4BDp3.pngyCdLp3.png

το οτι καποιοι υποστηριζουν το μη εμβολιασμο, ειναι δ ικαιωμα τους, αυτοι αναλαμβανουν και τη πασα ευθυνη.

το οτι μας συστηνουν να τα εμβολιαζουμε επισης θεμιτο!

δικη μας η τελικη αποφαση!

διαβασα για το ΜΜΡ ταρακουνηθιηκα, το καθυστερησα λιγους μηνες και ελπιζω οτι ολα πηγαν καλα τελικα.

Το να γνωριζουμε δεν ειναι κακο, η αντιπαραθεση γενικα η ειδικα δε βοηθαει κανεναν

kKZUp2.png

Λυπαμε αλλά θα διαφωνίσω για το θεμα του αυτισμου και το mmr.

Το ζω στο σπιτι μου καθε μέρα και κανένας δεν μπορει να με πεισει για το αντιθετο.

...

Καταρχάς λυπάμαι πολύ για αυτά που περνά το παιδί σου και εσείς, μακάρι να πάνε όλα καλά και να βρείτε ένα τρόπο να το ξεπεράσετε και να ξαναβρείτε την χαρά σας.

Είναι πολύ ευγενικό εκμέρους σου να λές το πρόβλημά σου τόσο κόσμια, αν κάποιος δεί ανάμεσα στις λέξεις σου φαίνεται η αγανάκτισή σου και το παράπονο. Εγώ τουλάχιστον σε ευχαριστώ για την ενημέρωση. ευχομαι κάποιοι να επωφεληθούν διαβάζοντας την ιστορία σου και να είναι μην εμπιστεύονται τυφλά τα λεγόμενα κανενός με πτυχία κορνιζαρισμένα στους τοίχους χωρίς μια προσωπική έρευνα για τα υπέρ και τα κατά του εμβολιασμού.

Σας ευχομαι οτι καλήτερο καλή μου.

ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αντιτίθεται στην ελεύθερια του ανθρώπου να επιλέξει τι θέλει να γίνεται και τί οχι στον σώμα του.

Είμαι κατα του υποχρεωτικού εμβολιασμού και δεν φοβάμαι να το πώ. κανείς δεν θα με αναγκάσει να κάτσω να μου κάνει κάτι για το οποίο δεν συμφωνώ. είναι σαν να σε αναγκάζουν να πάρεις ναρκωτικά να σε βιάζουν. Υπάρχουν έρευνες ανεξάρτητες οι οποίες λογοκρίνονται, υπάρχουν γεγονότα και παραδείγματα που συμφωνούν με τις έρευνες οτι τα εμβόλια που περιέχουν διαφορα συστατικά και βαρέα μεταλλα δημιουργούν σοβαρές παρενέργειες σε κάποια άτυχα παιδιά.

Δεν είναι ούτε ψέμα ούτε υπερβολές ότι το εμβόλιο αυτό και γενικά όλα τα εμβόλια περιέχουν συστατικά που μπορεί να δημιουργήσουν μόνιμη σοβαρή βλάβη στα παιδιά.Δεν υπάρχει γιατρός που να πεί ψέμματα για τα συστατικά ενός εμβολιου και ευτυχώς οι φαρμακευτικές εταιρείες τα έχουν αναφέρει στο κουτάκι που περιέχει το κάθε εμβόλιο.

μένει μόνο σε αυτούς που παίρνουν την ευθύνη της συνεχούς ενημέρωσης για τα υπέρ και τα κατά των εμβολιων και της επιλογής τους να μην εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να ρωτάνε και να απαιτούν να μάθουν τί έχει μέσα αυτό το υγρό που μπάινει στο σώμα τους. Και γιαυτό τουλάχιστον νομίζω οτι έχω το δικαίωμα να αντιτίθεμαι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου υποκριτή, ούτε εχω κάποιο όφελος να προσηλιτίσω και άλλους ανθρώπους σε αυτό που πιστεύω. Αντίθετα μάλιστα πραγματικά ο καθένας παίρνει την ευθύνη για τις πράξεις του, εγώ έχω πάρει την ευθύνη αυτή για το δικό μου παιδί αλλά και για τον εαυτό μου. Οπως και άλλοι παίρνουν την ευθύνη να υπακούσουν τον γιατρό τους και να του εχουν απολυτη εμπιστοσύνη. Μακάρι και οι γιατροί να παίρνουν την ευθύνη να υπηρετούν τον άνθρωπο και όχι να τον εκμεταλλεύονται. Τα λέω αυτά γιατί είμαι καμένη απο γιατρούς, αν είχα ακούσει οχι έναν αλλά αρκετούς γιατρούς θα ήμουν νεκρή και το παιδί μου επίσης. Ακολούθησα το ενστικτό μου και αυτό κάνω τώρα και ευχομαι για πάντα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...