Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΜΒΟΛΙΟ MMR

Μαράκι

Recommended Posts

Διαφημίσεις

πως γίνεται βρε κορίτσια και τις μεγαλύτερες ζημιές τις κάνουν οι γιατροί ?

έχω ακούσει τραγικές ιστορίες...

Της κανουν γιατι το παιδι σου δεν ειναι παιδι τους. Στα εμβολια και ασφαλεια οι ποιο πολλες κοπελες που ρωτησανε τους γιατρους τους εαν εχουν κανει οι ιδιοι το μμρ στα παιδια τους κ οχι μονο αυτο το εμβολιο κ αλλα πολλα που μας προβληματιζουν η απαντηση τους ηταν οχι.

Θα επρεπε να υπαρχει περισσοτερη ενημερωση κ οχι να ψαξουμε σε φορουμ κ ιντερνετ για την ασφαλεια των παιδιων μας. Που στο κατω κατω δικια τους δουλεια ειναι. Αν δεν μπορεις να κανεις αυτη τη δουλεια επειδη βαριεσαι να ενημερωνεις την καθε μητερα για τα ιδια πραγματα ε τοτε μην την κανεις καθολου ρε παιδι μου.

Οσο για τα φαρμακα που λεγαμε μαζι που δεν εχω αποτελεσματα σου ειπα οτι τα σταματησα μπαμπουρινα μου κ εβαλα λαδακι βρεφικο οπως ολες οι κοπελες κ φυγανε. Σε αυτα δεν θελω να το κανω γιατι ειναι σκληρα σαν πετρα μολις τα πιασεις.

Αχ μαζευτκατε καλη μου ολες εκει κ εγω εδω μονη να μην εχω καμια να δει το παιδι μου πως ειναι. Ολοι με ρωτανε κουνουπακι ε? Κ λεω ναι δεν θελω να δινω απαντησεις σε περιεργους. Στης 7:30 το απογευμα τον μαζευω μεσα γιατι δεν θελω να βαλω κουνουπελαιο επανω στα σπυρακια του, μην του κανω κακο.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΆΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΜΡ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΣΤΙΣ 14 ??????????

ΑΧ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ?

ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ?

ΕΔΩ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ?

ΑΡΑΓΕ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ?

ΝΑ ΤΑ ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΡΟΥΛΕΤΑ ?

ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΩΝ ?

.....

ρε κορίτσια εγώ δεν έχω διαβάσει όλες τις λεπτομέρειες σε αυτό το τόπικ αλλά δεν θεωρώ ότι το εμβόλιο από μόνο του μπορέι να προκαλέσει τόσα δεινά. Εγώ το έκανα στο μικρό μου το εμβόλιο αυτό όταν ήταν 15 μηνών. Θυμάμαι ότι μου έκανε λίγο διάρροια και αυτό ήταν. Το ίδιο και στην ανιψιά μου και σε πολλά άλλα παιδάκια στον κύκλο μου. Ποτέ δεν είχα ακούσει κατι για να είμαι ειλικρινής, μέχρι που μπήκα στο φόρουμ.

Καταλαβαίνω ότι τα εμβόλια γενικά έχουν παρενέργειες αλλά -κακά τα ψέμματα- είναι σπάνιες. Είναι καλύτερο να μην εμβολιάζουμε τα παιδιά μας?? δεν έχω τυφλή εμπιστοσύνη στην επιστήμη αλλά σε γενικές γραμμές είμαι άνθρωπος υπέρ της προόδου άρα και των επιστημών.

Πιστεύω ότι ο κάθε γιατρός πρέπει να αξιολογεί το κάθε παιδάκι, το ιστορικό του και ανάλογα να πράττει. αν υπάρχει κάποια προδιάθεση για οτιδήποτε ας το καθυστερήσει, αλλιώς ίσως να μην υπάρχει λόγος να αγχωνόμαστε.

Όλα αυτά είναι η άποψή μου και τίποτα παραπάνω, απλά νομίζω ότι ανησυχούμε υπερβολικά. Μαμά λευτεράκι όλα καλά θα πάνε στο παιδάκι σου. Αν δεν έχει άλλο θέμα, δε νομίζω να έχει κάποιο πρόβλημα.

Διαφημίσεις

Της κανουν γιατι το παιδι σου δεν ειναι παιδι τους. Στα εμβολια και ασφαλεια οι ποιο πολλες κοπελες που ρωτησανε τους γιατρους τους εαν εχουν κανει οι ιδιοι το μμρ στα παιδια τους κ οχι μονο αυτο το εμβολιο κ αλλα πολλα που μας προβληματιζουν η απαντηση τους ηταν οχι.

Θα επρεπε να υπαρχει περισσοτερη ενημερωση κ οχι να ψαξουμε σε φορουμ κ ιντερνετ για την ασφαλεια των παιδιων μας. Που στο κατω κατω δικια τους δουλεια ειναι. Αν δεν μπορεις να κανεις αυτη τη δουλεια επειδη βαριεσαι να ενημερωνεις την καθε μητερα για τα ιδια πραγματα ε τοτε μην την κανεις καθολου ρε παιδι μου.

Οσο για τα φαρμακα που λεγαμε μαζι που δεν εχω αποτελεσματα σου ειπα οτι τα σταματησα μπαμπουρινα μου κ εβαλα λαδακι βρεφικο οπως ολες οι κοπελες κ φυγανε. Σε αυτα δεν θελω να το κανω γιατι ειναι σκληρα σαν πετρα μολις τα πιασεις.

Αχ μαζευτκατε καλη μου ολες εκει κ εγω εδω μονη να μην εχω καμια να δει το παιδι μου πως ειναι. Ολοι με ρωτανε κουνουπακι ε? Κ λεω ναι δεν θελω να δινω απαντησεις σε περιεργους. Στης 7:30 το απογευμα τον μαζευω μεσα γιατι δεν θελω να βαλω κουνουπελαιο επανω στα σπυρακια του, μην του κανω κακο.

ως σύζυγος γιατρού σε διαβεβαιώ πως κάναμε όχι μονο όλα τα προβλεπόμενα εμβόλια, αλλά και άλλα (έχω χάσει το μέτρημα πια, για πνευμονιόιους, για γαστρεντεροιους και πάει λέγοντας...)

από την άλλη βέβαια ο άντρας μου γελάει με τον εμβολιασμό για τη ¨νεα" γριππη... που θελανε να μην ανοιξουνε και τα σχολεια οι γελοιοι...

Καλημέρα σε όλες!

Λοιπόν οι δικές μας παρενέργειες:

7 ημέρες μετά το εμβόλιο, το απόγευμα ανεβάζει πυρετό 38.6, πέφτει με ντεπόν και μένει απύρετη μέχρι τις 5 το πρωί. Η επόμενη μέρα ήταν πιο δύσκολη, ανέβασε μέχρι 39, το βράδυ ακόμα πιο δύσκολο(χτύπησε 40αρι μαλλον), δεν υποχωρούσε ευκολα με τα αντιπυρετικά και την τρίτη μέρα υποχώρησε. Μέσα σε αυτό είχε και λίγη διάρροια. Παρόλο τον πυρετό όμως ήταν άψογη και καθόλου νοθρή. Μες την τρελλή χαρά :lol:

Είχα αγχωθεί κι εγώ με το εμβόλιο, συζήτησα με την παιδίατρο, με καθησύχασε και φυσικά την είχα και δίπλα μου όλο αυτό το τριήμερο. Πήγα και να την δει με τον πυρετό και μου είπε ότι κρατά και μία επιφύλαξη ότι μπορεί να πέρασε και κάποια ιωσούλα γιατί σε όσα παιδιά έχει εμβολιάσει μόνο 2 τόσα χρόνια έχουν κάνει τόσο υψηλό και ανθεκτικό πυρετό.

Αυτό που έχω να πω εγώ, διαβάζοντας και για την ασφάλεια των εμβολίων είναι πως καλή η ενημέρωση, καλό το ίντερνετ και τα φόρουμ αλλά προς Θεού δεν μπορούν 10 άρθρα και 10 εμπειρίες ακόμα που δεν γράφονται από εξιδεκευμένους να μας γίνονται εμμονή αφού φυσικά δεν έχει αποδειχθεί τίποτα ακόμα. Και κάτι άλλο. Αποφασίστε τι ιατρική θα ακολουθήσετε για το παιδί σας και μην μπλέκεται και τις δυο. Θέλετε ομοιοπαθητική? Δεκτό, μην εμβολιάζετε, μην δίνετε φάρμακα, ψαχτείτε αλλά μόνο από ειδικούς. Το ίδιο και με την κλασσική. Οι δύο απόψεις αντικρούονται και τελικά επικρατεί πανικός. Δεν μπορούμε να βγάζουμε άχρηστους ξαφνικά όλους τους γιατρούς,φυσικά υπάρχουν καλοι και κακοί, φυσικά υπάρχουν συμφέροντα,αυτό ισχύει ΠΑΝΤΟΥ! Αν δεν εμπιστεύεστε τον γιατρό σας, αν δεν σας πείθει αλλάξτε τον! Αν θέλετε ενναλακτική ιατρική ενημερωθείτε, αλλά από τους ίδιους όχι μέσα από ένα φόρουμ και λίγα άρθρα. Μα μπορείτε να βγάλετε συμπέρασμα μόνο από αυτά, καλύτερα από ένα γιατρό κλασσικο ή εναλλακτικό που έχει χρόνια διαβάσει, ακούσει, δει περιστατικά? Δεν νομίζω...:roll:

DoUwp3.png

Καλημέρα σε όλες!

Λοιπόν οι δικές μας παρενέργειες:

7 ημέρες μετά το εμβόλιο, το απόγευμα ανεβάζει πυρετό 38.6, πέφτει με ντεπόν και μένει απύρετη μέχρι τις 5 το πρωί. Η επόμενη μέρα ήταν πιο δύσκολη, ανέβασε μέχρι 39, το βράδυ ακόμα πιο δύσκολο(χτύπησε 40αρι μαλλον), δεν υποχωρούσε ευκολα με τα αντιπυρετικά και την τρίτη μέρα υποχώρησε. Μέσα σε αυτό είχε και λίγη διάρροια. Παρόλο τον πυρετό όμως ήταν άψογη και καθόλου νοθρή. Μες την τρελλή χαρά :lol:

Είχα αγχωθεί κι εγώ με το εμβόλιο, συζήτησα με την παιδίατρο, με καθησύχασε και φυσικά την είχα και δίπλα μου όλο αυτό το τριήμερο. Πήγα και να την δει με τον πυρετό και μου είπε ότι κρατά και μία επιφύλαξη ότι μπορεί να πέρασε και κάποια ιωσούλα γιατί σε όσα παιδιά έχει εμβολιάσει μόνο 2 τόσα χρόνια έχουν κάνει τόσο υψηλό και ανθεκτικό πυρετό.

Αυτό που έχω να πω εγώ, διαβάζοντας και για την ασφάλεια των εμβολίων είναι πως καλή η ενημέρωση, καλό το ίντερνετ και τα φόρουμ αλλά προς Θεού δεν μπορούν 10 άρθρα και 10 εμπειρίες ακόμα που δεν γράφονται από εξιδεκευμένους να μας γίνονται εμμονή αφού φυσικά δεν έχει αποδειχθεί τίποτα ακόμα. Και κάτι άλλο. Αποφασίστε τι ιατρική θα ακολουθήσετε για το παιδί σας και μην μπλέκεται και τις δυο. Θέλετε ομοιοπαθητική? Δεκτό, μην εμβολιάζετε, μην δίνετε φάρμακα, ψαχτείτε αλλά μόνο από ειδικούς. Το ίδιο και με την κλασσική. Οι δύο απόψεις αντικρούονται και τελικά επικρατεί πανικός. Δεν μπορούμε να βγάζουμε άχρηστους ξαφνικά όλους τους γιατρούς,φυσικά υπάρχουν καλοι και κακοί, φυσικά υπάρχουν συμφέροντα,αυτό ισχύει ΠΑΝΤΟΥ! Αν δεν εμπιστεύεστε τον γιατρό σας, αν δεν σας πείθει αλλάξτε τον! Αν θέλετε ενναλακτική ιατρική ενημερωθείτε, αλλά από τους ίδιους όχι μέσα από ένα φόρουμ και λίγα άρθρα. Μα μπορείτε να βγάλετε συμπέρασμα μόνο από αυτά, καλύτερα από ένα γιατρό κλασσικο ή εναλλακτικό που έχει χρόνια διαβάσει, ακούσει, δει περιστατικά? Δεν νομίζω...:roll:

συμφωνω απολυτως!

Διαφημίσεις

arma μου το ότι ο γιατρός έχει συμφέροντα σε προβληματίζει σε κάτι?

το ότι οι γιατροί έχουν την δυνατότητα να μην κάνουν εμβόλια στα παιδιά τους αλλά να φαίνεται σαν να έχουν κάνει.. σας θυμίζει τίποτα?

Εκτός από τα συμφέροντα που παίζονται και τα ταξιδάκια που τους πάνε οι φαρμακευτικές ..(ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ)

σαφώς είναι καλό να εμβολιάζονται τα παιδιά.... είναι καλό και για τα δικά τους ανεμβολίαστα...

Αν από το φόρουμ ξεκινήσει ο προβληματισμός πιστεύω πως έχει κάνει ήδη την περισσότερη και πιο σημαντική δουλειά.. στο χέρι του καθενός είναι πόσο θα ασχοληθεί και πόσο πιστεύει ότι τελικά έχει την ευθύνη ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!

Οι γιατροί απλά θελουν να φερόμαστε σαν πρόβατα να είμαστε υπάκουοι και να κάνουμε ότι λένε (όχι βέβαια όλοι... εγώ προσωπικά ακόμα ψάχνω για τον γιατρό που θα δεχτεί ότι σκέφτομαι....)

Η συμβατική γιατρός μου που είναι κατά τα άλλα εξαιρετική όταν της είπα τους προβληματισμούς μου για το mmr όχι μόνο δεν το συζήτησε αλλά κόντεψε να με βρίσει.

Και κάνω το απλό ερώτημα : δεν είναι στα καθήκοντά της να ενημερώνει ? Ακόμα και δίκιο να έχει δεν έχει υποχρέωση να το συζητήσει μαζί μου ?

Για το παιδί μου απόφασίζω εγώ και μόνο εγώ. ΤΕΛΟΣ.

Αν πάθει κάτι επειδή δεν έκανα το εμβόλιο θα το ζήσω εγώ..

Αν πάθει κάτι επειδή έκανα το εμβόλιο θα το ζήσω εγώ..

Η συζήτηση πραγματικά δεν έχει τέλος..

Ο καθένας αποφασίζει πως θα χειριστεί το θέμα.

Ενα ερώτημα όμως... το πιο απλο...

Γιατί τόσο νωρίς τα εμβόλια ?

Γεννάμε σχετικά αγνούς οργανισμούς και στους 2 μήνες γεμίζουν με δηλητήρια...

εκτός και αν τα συντηρητικά όπως ο υδράργυρος πιστεύεται ότι κάνουν επίσης καλό...

14 μηνών mmr?

Αν γινόταν στα 6 (που είναι η δεύτερη δόση) πόσα λιγότερα θα παθαίναν τα παιδάκια ?

Απλά αναρρωτιέμαι επειδή είναι σίγουρο πως το ανοσοποιητικό τους σύστημα τότε είναι πιο δυνατό και μπορεί να αντέξει καλύτερα σε αυτή την "εισβολή" ......

Αντί για 2 δόσεις... μία....

Που να ξέρω πως μεταφράζεται αυτό σε εκατομμύρια ? μόνο να φανταστώ μπορώ ότι είναι απίστευτα πολλά.....

arma μου το ότι ο γιατρός έχει συμφέροντα σε προβληματίζει σε κάτι?

το ότι οι γιατροί έχουν την δυνατότητα να μην κάνουν εμβόλια στα παιδιά τους αλλά να φαίνεται σαν να έχουν κάνει.. σας θυμίζει τίποτα?

Εκτός από τα συμφέροντα που παίζονται και τα ταξιδάκια που τους πάνε οι φαρμακευτικές ..(ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ)

σαφώς είναι καλό να εμβολιάζονται τα παιδιά.... είναι καλό και για τα δικά τους ανεμβολίαστα...

Αν από το φόρουμ ξεκινήσει ο προβληματισμός πιστεύω πως έχει κάνει ήδη την περισσότερη και πιο σημαντική δουλειά.. στο χέρι του καθενός είναι πόσο θα ασχοληθεί και πόσο πιστεύει ότι τελικά έχει την ευθύνη ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!

Οι γιατροί απλά θελουν να φερόμαστε σαν πρόβατα να είμαστε υπάκουοι και να κάνουμε ότι λένε (όχι βέβαια όλοι... εγώ προσωπικά ακόμα ψάχνω για τον γιατρό που θα δεχτεί ότι σκέφτομαι....)

Η συμβατική γιατρός μου που είναι κατά τα άλλα εξαιρετική όταν της είπα τους προβληματισμούς μου για το mmr όχι μόνο δεν το συζήτησε αλλά κόντεψε να με βρίσει.

Και κάνω το απλό ερώτημα : δεν είναι στα καθήκοντά της να ενημερώνει ? Ακόμα και δίκιο να έχει δεν έχει υποχρέωση να το συζητήσει μαζί μου ?

Για το παιδί μου απόφασίζω εγώ και μόνο εγώ. ΤΕΛΟΣ.

Αν πάθει κάτι επειδή δεν έκανα το εμβόλιο θα το ζήσω εγώ..

Αν πάθει κάτι επειδή έκανα το εμβόλιο θα το ζήσω εγώ..

Η συζήτηση πραγματικά δεν έχει τέλος..

Ο καθένας αποφασίζει πως θα χειριστεί το θέμα.

Ενα ερώτημα όμως... το πιο απλο...

Γιατί τόσο νωρίς τα εμβόλια ?

Γεννάμε σχετικά αγνούς οργανισμούς και στους 2 μήνες γεμίζουν με δηλητήρια...

εκτός και αν τα συντηρητικά όπως ο υδράργυρος πιστεύεται ότι κάνουν επίσης καλό...

14 μηνών mmr?

Αν γινόταν στα 6 (που είναι η δεύτερη δόση) πόσα λιγότερα θα παθαίναν τα παιδάκια ?

Απλά αναρρωτιέμαι επειδή είναι σίγουρο πως το ανοσοποιητικό τους σύστημα τότε είναι πιο δυνατό και μπορεί να αντέξει καλύτερα σε αυτή την "εισβολή" ......

Αντί για 2 δόσεις... μία....

Που να ξέρω πως μεταφράζεται αυτό σε εκατομμύρια ? μόνο να φανταστώ μπορώ ότι είναι απίστευτα πολλά.....

επειδή δήλωσα ότι ο μπαμπάς μας είναι γιατρός

δεν πιστεύω ποτέ ότι θα είχε και την παραμικρή αμφιβολία πριν κάνει το παιδί του εμβόλιο

σαφώς και υπάρχει παιχνίδι πολλώς εκατομμυρίων από τις φαρμακευτικές

αλλά επειδή κι εγώ (όπως κι εσύ αμφέβαλα) ρώτησα, η απάντηση που πήρα ήταν

"νομίζεις ότι από τα ΕΜΒΟΛΙΑ έχουν το κέρδος???"

και με αποστόμωσαν... από αλλού είναι τα μεγάλα κέρδη...

Μπαμπουράκι μου φυσικά και με προβληματίζει το γεγονός με τις φαρμακευτικές. Ήμουν στο χώρο της υγείας και ξέρω πολύ καλά από άχρηστα φάρμακα, ταξιδάκια ''εκπεδευτικά'' κλπ. Όμως η επιστήμη προχωρά, με συμφέροντα και μη. Εχουν εξαληφθεί ασθένειες που ήταν θανατηφόρες και έχουν εμφανιστεί νέες...η συζήτηση όντως δεν έχει τέλος.

Εγώ απλά αποφάσισα πως μου ταιριάζει καλύτερα η κλασσική ιατρική, γιατί έτσι κι αλλιώς ούτε το ότι αν εμβολιαστουν τα παιδιά μεγαλύτερα έχει αποδειχθεί ότι είναι 100% ασφαλέστερο. Έχω μία υπέροχη παιδίατρο, μάνα τριών παιδιών, υπέρ του θηλασμού που το μόνο που μου πρότινε ήταν το πρώτο γάλα σε σκόνη γιατί εγώ την ρώτησα(αφού η κόρη μου δεν θέλησε να θηλάσει πάνω από 2 μήνες :-( ) και αφού είδαμε ότι δεν της έκανε μου είπε να πάρω όποιο εγώ ήθελα. Δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής αντιβίωση στην μικρή μου και ειδικά την τελευταία φορά που αρρώστησε την πήγαινα κάθε 3 μέρες να την παρακολουθεί ώστε να μην της δώσουμε τσάμπα. Για το mmr μου είπε ότι το να το κάνουμε σε μεγαλύτερη ηλικία δεν έχει διαφορά και περί αυτισμού, ότι δεν έχει αποδειχθεί κάτι. Αρκέστηκα χωρίς να της ζητήσω ''αποδείξεις'' γιατί την εμπιστεύομαι ως επιστήμονα.Έχει πάρει ειδίκευση στην λοιμωξιολογία σε πανεπιστήμιο της Αμερικής και είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου Αθηνών. Μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου(γιατί ποτέ δεν ξερεις...) ακολουθώ αυτά που μου λέει εκείνη γιατί έτσι κι αλλιώς και αυτά που διάβασα περί μη εμβολιασμού δεν με κάλυψαν οπότε δεν είχα λόγο να της ανοίξω και συζήτηση(σίγουρα αν ήθελα θα ηταν διατεθημένη να μου απαντήσει).

Δεν ξέρουμε πολλά, δεν μπορούμε να γίνουμε εμείς επιστημονες με δυο άρθρα που διαβάσαμε, είμαστε γονείς και απλά αποφασίζουμε τι μας ταιριάζει, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να ειμαστε σίγουροι ώστε να μην παθαίνουμε μετά πανικό...αυτο λέω μόνο.

Α, και τέλος ακόμα και η ομοιοπαθητική δεν έχει αποδειχθεί οτι είναι ασφαλής. Να μου πεις, βότανα δίνουν, χημικές ουσίες δεν δίνουν τι κίνδυνος να υπάρχει...σωστά, αλλά πχ. τόσα χρόνια όλοι έλεγαν ότι ο ευκάλυπτος είναι ''φαρμακο'' για άσθμα κλπ και τώρα βγήκε ότι βγάζει καρκινογόνες ουσίες...τι να πεις...? Είναι μπέρδεμα και φυσικά ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει αυτό που θεωρεί καλύτερο για το παιδί του;)

DoUwp3.png

Διαφημίσεις

Είναι δύσκολο.... αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι επειδή δεν προλαβαίνω να σπουδάσω γιατρός θα "τρώω" ότι μου σερβίρουν..

Εδώ βλέπω πως πάρα πολλοί γονείς δεν εξασκούν ούτε την κοινή λογική..

Το να πιστεύεις ότι κάνοντας το εμβόλιο αργότερα στο παιδί δεν θα έχει όφελος ο οργανισμός του..... δεν βρίσκω τα λόγια για να το περιγράψω... Οτι ένας οργανισμός στους 2 μήνες, στους 20 μήνες και στα 6 χρόνια ειναι ο ίδιος...

έχω μείνει πραγματικά άφωνη...

Είσαι τυχερή που έχεις μια γιατρό που μπορείς και εμπιστεύεσαι... ελπίζω και εγώ κάποια στιγμή να βρω γιατρό που να σέβεται την λογική μου (αν μη τι άλλο) και να μπορώ να τον εμπιστευτώ..

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΤΡΕΛΕΣ...

ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΜΕΡΗ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ._

τρέλα είναι που είπα ότι εμείς κάναμε τα εμβόλια και ότι ο μπαμπάς μας είναι γιατρός? ή τρέλα είναι ότι μεγαλύτερα κέρδη έχουν από φάρμακα π.χ. για τοην οστεοπώρωση που κάνουν 100?, τα καλύπτει το δημόσιο και τα δίνουν σε όλους άνω των 60??

τέλος πάντων, όπως είπα κι εγώ ανησυχούσα για όλα, κυρίως για τα εμβόλια

arma κι εμάς η παιδίατρός μας δεν μας έχει δώσει ποτέ αντιβίωση έως τώρα... παρ όλο που ο μικρός έχει ευαισθησία στα πνευμονάκια..

γράφω από κάτω συγκεκριμένα τι θεωρώ τρέλα..

ότι δεν βγάζουν λεφτά από τα εμβόλια.. δεν είπα κάτι άλλο..

από παντού βγάζουν.. και όταν μια δόση εμβολίου έχει 88€ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.. ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

βρε συμφωνώ μαζί σου, από παντού βγάζουνε, εννοείται κι απ τα εμβόλια

όμως

θεωρώ ότι βγάζουνε περισσότερα από άλλα φάρμακα μαζικής παραγωγής και κατανάλωσης

και επίσης δεν διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές (όλες, μιας που τα εμβόλια γίνονται παντού σε όλα τα παιδιά στις ανεπτυγμένες χώρες)

Είναι δύσκολο.... αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι επειδή δεν προλαβαίνω να σπουδάσω γιατρός θα "τρώω" ότι μου σερβίρουν..

Όχι βέβαια, γι'αυτό λέω συζητήστε μαζί τους!

Εδώ βλέπω πως πάρα πολλοί γονείς δεν εξασκούν ούτε την κοινή λογική..

Κι εγώ, που ρωτούν μέσα σε ένα φόρουμ αν θα κάνουν το εμβόλιο ή όχι..και πολύ και σωστά ακόμα και οι κοπελες που έβαλαν τα άρθρα απάντησαν πως είναι στο χέρι του κάθε γονιού να αποφασίσει

Το να πιστεύεις ότι κάνοντας το εμβόλιο αργότερα στο παιδί δεν θα έχει όφελος ο οργανισμός του..... δεν βρίσκω τα λόγια για να το περιγράψω... Οτι ένας οργανισμός στους 2 μήνες, στους 20 μήνες και στα 6 χρόνια ειναι ο ίδιος...

έχω μείνει πραγματικά άφωνη...

Δεν πιστεύω αυτο! Φυσικά και δεν είναι το ίδιο και γι'αυτό ακριβώς το λόγο προτιμώ να εμβολιάσω το παιδί μου κάνοντας τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όπως έχει αποφασιστεί παρά να ρισκάρω ότι θα κολλήσει κάποιες από αυτές τις ασθένειες σε τόσο μικρή ηλικία;)

Και για να συμπληρώσω, ας πούμε η παιδίατρος μου ήταν αντίθετη με το εμβόλιο της γαστρεντερίτιδας (δεν μου το πάσαρε), μου είπε ότι ίσως χρειαζόταν αν πήγαινε σταθμό όπως φυσικά και με της νέας γρίπης που είπε πως και να έρθει δεν θα το κάνουμε ακόμα γιατί δεν θα επαρκούν οι έρευνες για την ασφάλειά του...

DoUwp3.png

καλημέρα σε όλες!!!

τον τελευταίο καιρό διαβάζω όλο και περισσότερο για την απόφαση των γονέων να εμβολιάζουν τα παιδιά τους ή όχι. είναι ολόκηλρο κίνημα ανά τον κόσμο!!!

από την μία οι γιατροί επισημαίνουν ότι ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος και από την άλλη οι γονείς λένε όχι είτε γιατί έτσι θεωρούν ότι είναι ενάντια στο κατεστημένο των γιατρών (δεν θέλουν να τους θεωρούν πρόβατα) είτε γιατί φοβούνται σοβαρά συμπτώματα - αυτισμός- ή αλλεργίες.

κάναμε πρόσφατα το mmr και με αγωνία περιμένω να δω αν θα έχουμε συμπτώματα και τι συμπτώματα. το απόγευμα που πήγαμε στην γιατρό μας για το εμβόλιο άκουγα από την πόρτα της έντονη συζήτηση με την μαμά που ήταν μέσα. βγαίνοντας, η γιατρός μας ήταν ΕΞΑΛΛΗ!!!!!

ο εν λόγω μαμά, μορφωμένη και η μαμά της, φαρμακοποιός, αρνούνταν πεισματικά να κανουν τον βασικό εμβολιασμό στο 2 χρονών παιδί!!!!!!!!!!!! η γιατρός μας τους εξηγούσε τα θετικά και αυτές ήταν ανένδοτες!!!!! μου είπε ότι έχουν αλλάξει 4 -5 γιατρούς γι'αυτόν τον λόγο!!!!!

συζητώντας με την γιατρό μας, της εξήγησα ότι και εγώ έχω κάποιες αμφιβολίες για τον εν λόγω εμβόλιο, οτι έχω διαβάσει πολλά κ.λ.π. μου ανέφερε ότι στα τόσα χρόνια δεν έχει δει σοβαρά συμπτώματα, πλην του πυρετού και των εξανθημάτων, και με καθησύχασε και γενικά μιλήσαμε για το θέμα του εμβολιασμού.

με τον μη εμβολιασμό έχουν αρχίσει να εμφανίζονται αρρώστιες που είχαν για χρόνια εξαλειφθεί και το χειρότερο είναι πιο δυνατές από πριν!!!!!

το ερώτημά μου είναι το εξής: εγώ κάνω όλα τα εμβόλια στο παιδί μου! αύριο- μεθαύριο θα συναναστρέφεται και με άλλα παιδιά τα οποία δεν θα έχουν κάνει τα εμβάλια γιατί έτσι αποφάσισαν οι γονείς τους γι' αυτά!!!!!

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΙΝΔΙΝΕΥΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ??????????????????????????????? γιατί ένα παιδί αρχίζει τον εμβολιασμό του στους 2-3 μήνες, ως τότε είναι ανυπεράσπιστο!!!! αλλά τι γίνετια μέχρι να αρχίσει ο εμβολιασμός?????

πιστεύω ότι θα πρέπει να κοιτάμε μπροστά. είμαι 30 χρονών, έχω κάνει όλα τα εμβόλια που έπρεπε, και δεν έχω νοσήσει σοβαρά!!! το ίδιο θα κάνω και για το παιδί μου.

και παρεπιμπτόντως, αν η γιατρός μας είχε συμφέρον από τα εμβόλια θα μου πρότεινε να κάνουμε και το καινούριο της γρίππης αλλά ήταν τελείως κάθετη σ' αυτό!!!!

καλημέρα σε όλες!!!

τον τελευταίο καιρό διαβάζω όλο και περισσότερο για την απόφαση των γονέων να εμβολιάζουν τα παιδιά τους ή όχι. είναι ολόκηλρο κίνημα ανά τον κόσμο!!!

από την μία οι γιατροί επισημαίνουν ότι ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος και από την άλλη οι γονείς λένε όχι είτε γιατί έτσι θεωρούν ότι είναι ενάντια στο κατεστημένο των γιατρών (δεν θέλουν να τους θεωρούν πρόβατα) είτε γιατί φοβούνται σοβαρά συμπτώματα - αυτισμός- ή αλλεργίες.

κάναμε πρόσφατα το mmr και με αγωνία περιμένω να δω αν θα έχουμε συμπτώματα και τι συμπτώματα. το απόγευμα που πήγαμε στην γιατρό μας για το εμβόλιο άκουγα από την πόρτα της έντονη συζήτηση με την μαμά που ήταν μέσα. βγαίνοντας, η γιατρός μας ήταν ΕΞΑΛΛΗ!!!!!

ο εν λόγω μαμά, μορφωμένη και η μαμά της, φαρμακοποιός, αρνούνταν πεισματικά να κανουν τον βασικό εμβολιασμό στο 2 χρονών παιδί!!!!!!!!!!!! η γιατρός μας τους εξηγούσε τα θετικά και αυτές ήταν ανένδοτες!!!!! μου είπε ότι έχουν αλλάξει 4 -5 γιατρούς γι'αυτόν τον λόγο!!!!!

συζητώντας με την γιατρό μας, της εξήγησα ότι και εγώ έχω κάποιες αμφιβολίες για τον εν λόγω εμβόλιο, οτι έχω διαβάσει πολλά κ.λ.π. μου ανέφερε ότι στα τόσα χρόνια δεν έχει δει σοβαρά συμπτώματα, πλην του πυρετού και των εξανθημάτων, και με καθησύχασε και γενικά μιλήσαμε για το θέμα του εμβολιασμού.

με τον μη εμβολιασμό έχουν αρχίσει να εμφανίζονται αρρώστιες που είχαν για χρόνια εξαλειφθεί και το χειρότερο είναι πιο δυνατές από πριν!!!!!

το ερώτημά μου είναι το εξής: εγώ κάνω όλα τα εμβόλια στο παιδί μου! αύριο- μεθαύριο θα συναναστρέφεται και με άλλα παιδιά τα οποία δεν θα έχουν κάνει τα εμβάλια γιατί έτσι αποφάσισαν οι γονείς τους γι' αυτά!!!!!

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΙΝΔΙΝΕΥΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ??????????????????????????????? γιατί ένα παιδί αρχίζει τον εμβολιασμό του στους 2-3 μήνες, ως τότε είναι ανυπεράσπιστο!!!! αλλά τι γίνετια μέχρι να αρχίσει ο εμβολιασμός?????

πιστεύω ότι θα πρέπει να κοιτάμε μπροστά. είμαι 30 χρονών, έχω κάνει όλα τα εμβόλια που έπρεπε, και δεν έχω νοσήσει σοβαρά!!! το ίδιο θα κάνω και για το παιδί μου.

και παρεπιμπτόντως, αν η γιατρός μας είχε συμφέρον από τα εμβόλια θα μου πρότεινε να κάνουμε και το καινούριο της γρίππης αλλά ήταν τελείως κάθετη σ' αυτό!!!!

Το ότι έχουν εμφανιστεί ασθένειες χειρότερες απο πριν επειδή μερικοί δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους είναι κάτι που το σκέφτηκες εσύ ?

Δεν ισχύει και υπάρχουν στοιχεία στην ενότητα ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ που είναι πολλές σελίδες αλλά όποιος ενδιαφέρεται ας διαβάσει και ας σταματήσουμε επιτέλους να διαβάζουμε ότι του έρθει του καθενός στο κεφάλι !!!!!!!!!

Επίσης αν πιστεύεις ότι το δικό σου εμβολιασμένο παιδί κινδυνεύει από το δικό μου ανεμβολίαστο ΓΙΑΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ?

Ικετεύω για την απλή κοινή λογική......

επίσης για να σε προλάβω ας πω ότι τα νεογέννητα 2-3 μηνών δεν συχνάζουν ούτε στα πάρκα ούτε στους παιδικούς σταθμούς για να κολλήσουν κάτι από τα ανεμβολίαστα !

Και βόλτα να το βγάλεις δεν έρχεται σε επαφή με τα παιδάκια που τρέχουν.

arma δεν έχεις καταλάβει τι ακριβώς σου λέω..

αν θελεις να διαβάσεις λίγο καλύτερα..

Δεν απαντάς στα επιχειρηματά μου...

είναι σαν να μην με άκουσες ποτέ και συνεχίζεις την συζήτηση με τον εαυτό σου...

Για να μην παρεξηγηθώ ας θυμήσω πως δεν λέω σε κανέναν να μην εμβολιάσει...

Πιστεύω στην ενημέρωση και στην επιλογή του γονέα...

Υπάρχει παγκόσμιο κίνημα ΚΑΤΑ του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...