Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ωράριο ύπνου και θηλασμού

rena

Recommended Posts

Μια χαρά τα πάτε! Τα μωράκια αλλάζουν πολλά προγράμματα, δεν βγάζεις άκρη :) Όσο περισσότερο ακολουθείς το ρυθμό τους, τόσο καλύτερα! Να κοιμάσαι όποτε κοιμάται, γιατί δεν ξέρεις πότε θα ξανακοιμηθείς ;)

Για τις ψευδοθηλές, διάβασε εδώ την κουβέντα μας:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=9881

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Οπως καταλαβατε ειμαι αλλη μια μανουλα που εχει να κοιμηθει απο τον καιρο του Νωε. Το μωρο μου ειναι 1,5 μηνων και την ημερα κοιμαται το πολυ 45' μετα θα φαει 5-10 λεπτα και μετα ξανα νανι 45 λεπτα. Τον σηκωνω να ρευτει (το βραδυ οχι γιατι ειμαστε co-sleepers μερα νυχτα), του πειραζω τα ποδια ξυπναει για λιγο κανει να πιασει τη θηλη, πιπιλιζει κ μετα ξανακοιμαται. Σπανια τρωει 20λεπτα και αυτο με πολλες διακοπες.Και τι δεν εχω κανει να τρωει λιγο παραπανω μπας και κοιμηθει λιγο περισσοτερο αλλα αυτος τιποτα.Το βραδυ κοιμαται δυο 2ωρα και μετα παλι ξυπναει ανα μια ωρα.Θηλαζει 5 λεπτα και μετα παλι νανι. Ευτυχως δεν ειναι γκρινιαρης και βαρος παιρνει κανονικοτατα οπως μας ειπε ο παιδιατρος.Μια φιλη με συμβουλεψε να τον αφηνω να κλαιει και να μην τον ταϊζω αν δεν περασουν 2 ωρες απο την τελευταια φορα που εφαγε για πεινασει πολυ και να παει σιγα σιγα στο 2ωρο. Εκεινη που το εφαρμοσε λεει οτι λειτουργει και τωρα το μωρο της δεν ξυπναει ανα μια ωρα και οταν ξυπναει τρωει περισσοτερο. Δηλαδη η λυση ειναι να τον αφησω να πλανταξει στο κλαμα?please heeelllppp...

Παπάκι, δε θα καταφέρεις τίποτα με το να τον αφήνεις να κλαίει. Το κάθε μωράκι έχει το δικό του τρόπο. Έτσι και η κόρη μου, έκανε πολλά συχνά μικρά γεύματα. Ακόμα μεγάλο γεύμα δε μπορεί να κάνει, ούτε με τις στέρεες.

Σιγά σιγά βέβαια θα αυξηθούν τα διαστήματα. Είναι ακόμα πολύ μικρούλι το μωράκι σου.

Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να τον ενθαρύνεις να φάει λίγο περισσότερο την ώρα που θηλάζει. Τρίβωντας του το αυτάκι, το χεράκι, και μιλώντας του. Όσο πίνει να του λες, "Μπράβο το μωράκι μου που πίνει το γαλατάκι του, έτσι μπράβο!" και να τον κοιτάς στα ματάκια. Μόλις αρχίζει να νυστάζει, τρίβε του το χεράκι, ή το αυτάκι. Σήκωσε τον να ρευτεί, άλλαξε του πάνα, και ξαναβάλτον. Επίσης μην τον ντύνεις πολύ βαριά. Γιατί με τη ζέστη και το στήθος, νυστάζουν και τα παίρνει ο ύπνος. Αν μπορείς, να τον έχεις με την πάνα, ν'ακουμπάει το δέρμα του πάνω στο δικό σου. Μπορείς να βάλεις μια λεπτή κουβερτούλα γύρω σας, για να μην κρυώνει.

Υπομονή. Εκεί που δεν το περιμένεις, θα ξυπνήσεις ένα βράδυ πιό ξεκούραστη, και θα συνειδητοποιήσεις οτι κοιμηθήκατε κι οι δύο 4-5 ώρες σερί!! Θα γίνει κι αυτό, θα δεις! :wink:

Απτο στομα σου και στου Θεου τ'αφτι Χλοη μου. Επισης ξεχασα να πω οτι οταν κανει περισσοτερη ωρα να φαει και πριζεται το στηθος μου τρωει περισσοτερο γιατι η ροη ειναι μεγαλυτερη. Μολις μαλακωνει το στηθος αρχιζει και χανει το ενδιαφερον του. Νερακι πινει μονο το παχυ το γαλα δεν προλαβαινει να το παρει.

Εκεί που δεν το περιμένεις, θα ξυπνήσεις ένα βράδυ πιό ξεκούραστη, και θα συνειδητοποιήσεις οτι κοιμηθήκατε κι οι δύο 4-5 ώρες σερί!! Θα γίνει κι αυτό, θα δεις! :wink:

Λυπάμαι που θα απογοητεύσω την papaki70, αλλά ο γιος μου μέχρι τα 1 ποτέ δεν κοιμήθηκε 4-5 ώρες σερί! Οπότε γύρω στα 1 είχα αρχίσει να εξαντλούμαι από την αυπνία, άσε που επέστρεφα και στη δουλειά, οπότε έλαβα δραστικά μέσα! Δεν τον άφησα φυσικά να κλάψει, το να αφήνεις το μωρό να κλαίει χωρίς να ανταποκρίνεσαι είναι μια μορφή κακοκοποίησης του παιδιού (child abuse), γι' αυτό δοκιμάσαμε να απομακρυνθώ εγώ από το family bed και να μείνει με τον μπαμπά. Λοιπόν, πέτυχε! Ξυπνούσε τον πρώτο καιρό κάποιες φορές και ο άντρας μου του έδινε νερό και πιπίλα, και σιγά σιγά έμαθε να κοιμάται χωρίς να ξυπνάει καθόλου.

Βέβαια στην περίπτωσή σου papaki70 δεν θα συνιστούσα κάτι τέτοιο μια και είναι πολύ μικρό ακόμη και πιστεύω ότι έχει ανάγκη ακόμη τους νυχτερινούς θηλασμούς. Οπότε κουράγιο και υπομονή!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

Εντάξει η Ρόζι έχει δίκιο, συμβάινουν κι αυτά. Όμως τα περισσότερα παιδάκια κάποια στιγμή αρχίζουν να κοιμούνται παραπάνω. Η μικρή άρχισε στους δύο μήνες, έτσι στα καλά καθούμενα, να κοιμάται 5 ώρες σερί, και μετά βέβαια ξυπνούσε κάθε ώρα. Αυτές οι πρώτες 5 όμως ήταν βάλσαμο. Μετά στους 5 μήνες, άρχισε πάλι να ξυπνάει συχνά.

Μπορεί όμως το δικό σου μωράκι Παπάκι, να αρχίσει να κοιμάται και πάνω από 5 ώρες σύντομα. Δεν το ξέρουμε. Εξαρτάται πάντα απ'το παιδί. Δεν υπάρχουν κανόνες.

Επισης ξεχασα να πω οτι οταν κανει περισσοτερη ωρα να φαει και πριζεται το στηθος μου τρωει περισσοτερο γιατι η ροη ειναι μεγαλυτερη. Μολις μαλακωνει το στηθος αρχιζει και χανει το ενδιαφερον του. Νερακι πινει μονο το παχυ το γαλα δεν προλαβαινει να το παρει.Όταν

Όταν χάνει το ενδιαφέρον του, να τον αλλάζεις στήθος. Έτσι θα έχει πάλι λίγο πιό γρήγορη ροή. Το παχύ το γάλα το παίρνει όπωςδήποτε. Τόσο συχνά που θηλάζει, δεν προλαβαίνει να μαζευτεί και πολύ άπ'το αραιό γάλα. Εξ'άλλου απ'ότι είπες παίρνει καλό βάρος!

Α παρα πολυ ωραια!!! Ο αντρας μου ξενιτευτηκε στον καναπε απο την τριτη μερα γιατι ξυπναει παρα πολυ ευκολα και ο μικρος κανει ηχους το βραδυ. Χτες τον κοιμησα πρωτη φορα στην καλαθουνα του και δεν ειχε προβλημα. Απλα την ωρα που κλαιει πρεπει να φαει-πιπιλισει για 5' και μετα ξανακοιμαται σαν πουλακι. Δοκιμασα να του δωσω πιπιλα μονο τοτε οχι συνεχεια αλλα φυσικα δεν την πηρε. Δεν επεμεινα αφου δεν θελει το μωρο. Τσαγακια δεν δινω καθολου και γενικα το μπιμπερο καταργηθηκε απο την πρωτη βδομαδα. Μονο το δικο μου πινει. Ολοι μου λεγανε μετα τα 40 θα στρωσει και αυτο τιποτα. Τωρα μου λενε μετα το 3μηνο. Μηπως να το παρω αποφαση οτι θα κοιμηθω οταν παει φανταρος? :roll::roll:

Μηπως να το παρω αποφαση οτι θα κοιμηθω οταν παει φανταρος? :roll::roll:

Τότε σίγουρα δε θα κοιμάσαι! Θα βγάζεις με το θήλαστρο και θα του πηγαίνεις να δυναμώσει, που θα φυλάει σκοπιά το καημενούλι :lol::lol::lol:

Α παρα πολυ ωραια!!! Ο αντρας μου ξενιτευτηκε στον καναπε απο την τριτη μερα γιατι ξυπναει παρα πολυ ευκολα και ο μικρος κανει ηχους το βραδυ.

Οι "ήχοι" αυτοί θα σταματήσουνε σύντομα, οπότε απόλαυσέ τους όσο μπορείς :)

Τσαγακια δεν δινω καθολου και γενικα το μπιμπερο καταργηθηκε απο την πρωτη βδομαδα. Μονο το δικο μου πινει. Ολοι μου λεγανε μετα τα 40 θα στρωσει και αυτο τιποτα. Τωρα μου λενε μετα το 3μηνο. Μηπως να το παρω αποφαση οτι θα κοιμηθω οταν παει φανταρος? :roll::roll:

Μην ακους κανένα, μόνο το μωρό σου! Αυτά που λένε για τσάι, νερό, ξένο γάλα και "άσε το να κλάψει και να δεις που θα μάθει" είναι πραγματικά βλακείες. Είναι πολύ μικρό ακόμη για να εφαρμόσεις οποιαδήποτε "στρατηγική"...

Συμφωνω απολυτα με οτι σου ειπαν οι κοπελες.Ηθελα απλα να σου πω οτι μια που ημουν κι εγω μια απο τις μανουλες που ξενυχτησαν αρκετα , τα πραγματα θα σου φαινονται πολυ δυσκολα οσο εισαι αυπνη.Ακουμε για μωρα που κοιμουνται και δεν ξυπνουν παρα μονο για να φανε και να σου χαμογελασουν και νομιζουμε οτι κατι περιεργο συμβαινει με το δικο μας.Τα μωρα της αδελφης μου δεν την ξυπνησαν μετα τις 40 μερες και φυσικα κοιμοντουσαν παντα πολυ μεσα στην ημερα.Τι γινεται το δικο μου μωρο κατι εχει??Το πιο συνηθισμενο ομως αυτο ειναι.Τα μωρακια περνανε τις φασεις στους και το μονο που χρειαζονται ειναι την αγκαλια μας και την αγαπη μας(εκτος απο το γαλα μας :wink: ).Αν το αφησεις να κλαιει δε θα νιωσει την ασφαλεια που χρειαζεται τωρα αλλα και για τη μετεπειτα ζωη του.Καποια στιγμη θα κοιμηθει περισσοτερο καποια λιγοτερο παλι.Εσυ προσπαθησε να ξεκουραζεσαι με την πρωτη ευκαιρια και θα δεις που θα περασει ο καιρος χωρις να το καταλαβεις.

Εγω περασα πολυ δυσκολα τους πρωτους 4 μηνες (λογω ΓΟΠ) και τωρα που τον βλεπω κι εχει μεγαλωσει καπως κι εχει ξεφυγει απο το νεογεννητο μου λειπουν κιολας εκεινοι οι ηχοι και οι νωχελικες μωρουδιστικες κινησεις!!Τελικα οσο δυσκολη ειναι η καθε φαση εχει τα ωραια της.Μπορει να μην το πιστευεις τωρα αλλα απολαυσε την οσο μπορεις γιατι περναει γρηγορα και μωρο δεν ξαναγινεται!!!

Καλη συνεχεια :D [/code]

03HJp2.png

Διαφημίσεις

Εκεί που δεν το περιμένεις, θα ξυπνήσεις ένα βράδυ πιό ξεκούραστη, και θα συνειδητοποιήσεις οτι κοιμηθήκατε κι οι δύο 4-5 ώρες σερί!! Θα γίνει κι αυτό, θα δεις! :wink:

Λυπάμαι που θα απογοητεύσω την papaki70, αλλά ο γιος μου μέχρι τα 1 ποτέ δεν κοιμήθηκε 4-5 ώρες σερί! Οπότε γύρω στα 1 είχα αρχίσει να εξαντλούμαι από την αυπνία, άσε που επέστρεφα και στη δουλειά, οπότε έλαβα δραστικά μέσα! Δεν τον άφησα φυσικά να κλάψει, το να αφήνεις το μωρό να κλαίει χωρίς να ανταποκρίνεσαι είναι μια μορφή κακοκοποίησης του παιδιού (child abuse), γι' αυτό δοκιμάσαμε να απομακρυνθώ εγώ από το family bed και να μείνει με τον μπαμπά. Λοιπόν, πέτυχε! Ξυπνούσε τον πρώτο καιρό κάποιες φορές και ο άντρας μου του έδινε νερό και πιπίλα, και σιγά σιγά έμαθε να κοιμάται χωρίς να ξυπνάει καθόλου.

Βέβαια στην περίπτωσή σου papaki70 δεν θα συνιστούσα κάτι τέτοιο μια και είναι πολύ μικρό ακόμη και πιστεύω ότι έχει ανάγκη ακόμη τους νυχτερινούς θηλασμούς. Οπότε κουράγιο και υπομονή!

Κι μεις τα ιδια...ειδικα την τελευταια βδομαδα εχω βρυκολακιασει.......ολη νυχτα με αρμεγει και με εχει τσακισει.........σημερα ξυπνησε στις 5 το πρωι και γκρινιαζε συνεχεια....αναγκαστικα να παω να του φερω λιγο φρεσκο γαλα μπας κι αφηνε το στηθος μου ησυχο......πονουσαν και οι δυο θηλες.......ηπιες πολυ λιγο αλλα περιεργως μετα απο αυτο κοιμηθηκε......

Ενδιαφερον αυτο που λες για το συζυγο αλλα ουτε το μωρο παιρνει πιπλα ουτε βλεπω το συζυγο μου να μπαινει σε τετοιο κοπο..... :roll:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Οπως καταλαβατε ειμαι αλλη μια μανουλα που εχει να κοιμηθει απο τον καιρο του Νωε. Το μωρο μου ειναι 1,5 μηνων και την ημερα κοιμαται το πολυ 45' μετα θα φαει 5-10 λεπτα και μετα ξανα νανι 45 λεπτα. Τον σηκωνω να ρευτει (το βραδυ οχι γιατι ειμαστε co-sleepers μερα νυχτα), του πειραζω τα ποδια ξυπναει για λιγο κανει να πιασει τη θηλη, πιπιλιζει κ μετα ξανακοιμαται. Σπανια τρωει 20λεπτα και αυτο με πολλες διακοπες.Και τι δεν εχω κανει να τρωει λιγο παραπανω μπας και κοιμηθει λιγο περισσοτερο αλλα αυτος τιποτα.Το βραδυ κοιμαται δυο 2ωρα και μετα παλι ξυπναει ανα μια ωρα.Θηλαζει 5 λεπτα και μετα παλι νανι. Ευτυχως δεν ειναι γκρινιαρης και βαρος παιρνει κανονικοτατα οπως μας ειπε ο παιδιατρος.Μια φιλη με συμβουλεψε να τον αφηνω να κλαιει και να μην τον ταϊζω αν δεν περασουν 2 ωρες απο την τελευταια φορα που εφαγε για πεινασει πολυ και να παει σιγα σιγα στο 2ωρο. Εκεινη που το εφαρμοσε λεει οτι λειτουργει και τωρα το μωρο της δεν ξυπναει ανα μια ωρα και οταν ξυπναει τρωει περισσοτερο. Δηλαδη η λυση ειναι να τον αφησω να πλανταξει στο κλαμα?please heeelllppp...

Αχ, παπάκι, μια χαρά τα κάνει όλα το μωράκι σου. Σκέψου μόνο ότι υπάρχουν πολλά μωρά που σ' αυτή την ηλικία ξυπνάνε κάθε 1,5-2 ώρες και θηλάζουν για 1 ώρα και όχι για 5 λεπτά. Αφού έχεις βολευτεί με τον ξαπλωτό θηλασμό, σε λίγο καιρό ούτε που θα καταλαβαίνεις αυτό το πεντάλεπτο, δεν θα θυμάσαι πόσες φορές ξύπνησε τη νύχτα και τα διαστήματα σιγά σιγά θα μεγαλώσουν. Υπομονή!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Ενδιαφερον αυτο που λες για το συζυγο αλλα ουτε το μωρο παιρνει πιπλα ουτε βλεπω το συζυγο μου να μπαινει σε τετοιο κοπο..... :roll:

Δεν παίρνει πιπίλα επειδή έχει εσένα όλο το βράδυ, τρελλός είναι;;;

Τελευταία είχαμε φιλοξενούμενους, οπότε αναγκάστηκα να κοιμηθώ με τον μικρό και ο άντρας μου στον κανάπέ. Ε λοιπόν, όλο το βράδυ θήλαζε, ενώ είχε κόψει το νυχτερινό θηλασμό εδώ και μήνες!

Πάντως πες στον άντρα σου ότι για λίγες μόνο νύχτες θα είναι η "ταλαιπωριά", και να σκεφτεί ότι εσύ μετά θα είσαι πολύ πιο ξεκούραστη να εκτελείς τα συζυγικά σου καθήκοντα :wink:

sofuka αυτο το εκανε στην αρχη.1 ωρα να θηλαζει και μετα δωστου ξανα. Τωρα πινει σαν βουλιμικος μονο οταν ειναι πρησμενο το στηθος. Μπορει να κατσει και παραπανω αλλα οσο περναει η μερα και δεν προλαβαινει να γεμισει το κανει 5' αντε με τα βιας 10'. Τοσο τεμπελικο παιδι εκανα πια :shock::shock::lol: Απο προχτες τον κοιμιζω στην καλαθουνα του μπας και δω καμια διαφορα αλλα ο κυριος δεν αλλαζει. Τι να πω. Υπομονη. Πρεπει να το παρω αποφαση οτι απο το σπιτι θα βγω μονη μου την επομενη χιλιετια :roll:

Διαφημίσεις

Καλημέρα,

Ο μπέμπης μας είναι 2 μηνών και έχει πολύ ασταθές πρόγραμμα ταϊσματος και ύπνου. Μπορεί αυτό να είναι φυσιολογικό αλλά θα ήθελα να το σταθεροποιήσω όσο μπορώ τουλάχιστον και να κόψω σταδιακά τον νυχτερινό θηλασμό. Εσείς πώς το κάνετε? Τι ώρα δίνετε το τελευταίο γεύμα? Παραλληλα θηλάζω και δίνω και συμπλήρωμα.

Καλημέρα,

Ο μπέμπης μας είναι 2 μηνών και έχει πολύ ασταθές πρόγραμμα ταϊσματος και ύπνου. Μπορεί αυτό να είναι φυσιολογικό αλλά θα ήθελα να το σταθεροποιήσω όσο μπορώ τουλάχιστον και να κόψω σταδιακά τον νυχτερινό θηλασμό. Εσείς πώς το κάνετε? Τι ώρα δίνετε το τελευταίο γεύμα? Παραλληλα θηλάζω και δίνω και συμπλήρωμα.

Το να διακόψεις τα νυχτερινά γεύματα σε ένα τόσο μικρό παιδί μπορεί να είναι επικίνδυνο για την ανάπτυξή του.

Οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιάτρων είναι ανεμπόδιστος θηλασμός μέρα και νύχτα για όλο το πρώτο χρόνο της ζωής του παιδιού.

Η πολιτική της Α.Α.Π. είναι εδώ:

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

και πουθενά δεν αναφέρει τη δυνατότητα να περιορίσεις τα γεύματα σε ένα τόσο μικρό μωρό, ούτε αναφέρεται ότι υπάρχει μέγιστος αριθμός γευμάτων.

Κατά λάθος υποβολή!!!

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Καλημέρα!!!

To να σταθεροποιήσεις το πρόγραμμα του μωρού ειναι κατά την άποψή μου λάθος, διότι τα μωρά είναι μικρά ανθρωπάκια και οχι ρομποτάκια. Εξάλλου είναι πολύ μικρό κι αν ακόμη τα καταφέρεις το πιθανότερο είναι κάποια στιγμη να ανατρέψει το πρόγραμμά του. Σε μια τόσο μικρή ηλικία οι γονεις θα πρέπει να προσαρμόζουν τους ρυθμούς τους στις ανάγκες του μωρου και όχι να προσπαθουν να προσαρμόσουν το μωρό στον δικό τους προγραμματισμό. :!:

Δεν αναφέρεις ποσο συμπλήρωμα δίνεις στο μωρό κατά τη διάρκεια της μέρας κι έτσι η εικόνα τής διατροφής του δεν είναι σαφής. Αν για παράδειγμα παίρνει 100 ml τη μέρα, δεν του προσφέρει τίποτα (μάλλον το αντίθετο) και μπορείς άνετα να το κόψεις.

Αν παίρνει παραπάνω, τότε υπονομεύεις πολύ σοβαρά την παραγωγή σου και θέτεις το θηλασμό σε κίνδυνο. Σε αυτή την περιπτωση κι εφόσον θέλεις να συνεχίσεις να θηλάζεις το μωρό μπορείς να διαβάσεις το σχετικό τόπικ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

Αν επιμείνεις να κόψεις το βραδυνό θηλασμό τότε πολύ φοβάμαι ότι θα οδηγηθείς σε πρόωρο αποθηλασμό κάτι που δεν είναι και ό,τι καλύτερο για το μωράκι σου. :(

Αν επιθυμείς βοήθεια με το θηλασμό τότε απάντησε στις ερωτήσεις που θα βρεις εδώ ώστε να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε.

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Το μωράκι μου είναι ~2,5 και από μόνο του έχει αρχίσει και προτιμάει τον βραδυνό ύπνο από το φαί. ΄Έχει 3-4 μέρες που κοιμάται 10:30-06:30.Εχει φτάσει 6,5 κιλά και έλεγα να τον αφήσω να ξυπνάει μόνος του όποτε το ζητήσει! Το θέμα είναι με εμένα τι γίνεται που το στήθος γίνεται τούμπανο :shock: Πρέπει να το βγάζω ή θα ρυθμιστεί από μόνο του με το πρόγραμμα που βάζει ο ιδιος ο μικρός;

uK1Up3.png

.png

Μέχρι πριν 1 μήνα δεν είχαμε πρόγραμμα ούτε στον ύπνο ούτε στο φαγητό.Από την πρώτη μέρα όμως που τον άφησα για να πάω στη δουλειά τον θηλάζω πριν φύγω άσχετα αν έχει φάει 1 ώρα πριν και μετά από μόνος του ακολουθεί 3ωρο πρόγραμμα φαγητού με ενδιάμεσο ύπνο περίπου 1,5 ώρα.Μόλις όμως γυρίσω στο σπίτι,αλλάζει ο ρυθμός του και τρώει είτε σε 2 είτε σε 3,5 ώρες είτε και σε 1 ώρα.Για ύπνο ούτε λόγος μέχρι να φτάσει 9 το βράδυ που του κάνω μπάνιο, τρώει και αμέσως ύπνος.Μάλλον κρατάει δυνάμεις και περιμένει να γυρίσω! :D(χαζομανούλαααα!)

url]

url]

Δεν παίρνει πιπίλα επειδή έχει εσένα όλο το βράδυ, τρελλός είναι;;;

Τελευταία είχαμε φιλοξενούμενους, οπότε αναγκάστηκα να κοιμηθώ με τον μικρό και ο άντρας μου στον κανάπέ. Ε λοιπόν, όλο το βράδυ θήλαζε, ενώ είχε κόψει το νυχτερινό θηλασμό εδώ και μήνες!

Πάντως πες στον άντρα σου ότι για λίγες μόνο νύχτες θα είναι η "ταλαιπωριά", και να σκεφτεί ότι εσύ μετά θα είσαι πολύ πιο ξεκούραστη να εκτελείς τα συζυγικά σου καθήκοντα :wink:

Την εκοψε την πιπιλα στους 8 μηνες περιπου......τον αηδιαζε.......

Ασε κι ο συζυγος ειναι περιπτωση.........εδω τον ξυπναω με το ζορι το απογευμα που ξυπναει και κλαιει ο μικρος να τον παρει γιατι εγω κανω κεραμικα και δεν μπορω να τα αφησω πριν τελειωσω και κανει την παπια.......πρεπει να περασει κανα μισαωρο να συνελθει ( να καπνισει, φαει κανα φρουτο, ξελαμπικαρει, βλεπεις εχει εγκεφαλο δεινοσαυρου και θελει ωρες για να παρει μπρος :lol: ) και μετα θα ασχοληθει με το παιδι που στριγγλιζει............η θα το σηκωσει και θα μου το αφησει στο πατωμα την ωρα που δουλευω και ξερει δεν μπορω να το πιασω (νεα μεθοδος αυτη).....δεν υπαρχει περιπτωση να ασχοληθει νυχτα μεσ τον υπνο του...........ασε....ψωνισα απο σβερκο εγω!!! :? Εχει επιλεξει να κοιμαται στο παιδικο για να χει την ησυχια του......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Πολυ ενδιαφέρον αυτό που έκανες Rosie....

χμμμμ, εγω ειμαι ακομα στα πειραματα του No cry sleep solution, τα οποια μου φαινονται καλα, αλλα δυστυχώς πέσαμε και σε οδοντοφυια αυτες τις μερες και ετσι δεν βλεπω ιδιαιτερα αποτελεσματα :cry:

Οπως καταλαβαινεις παπακι, σε αυτο το φορουμ λίγες ειναι οι τυχερες μαμαδες που κοιμουνται, παντως το No cry sleep solution εχει ενα κομματι για τα μωρα ως 4 μηνων. Μηπως να του ριξεις μια ματια?

lN4Kp3.png6tK9p2.png

Καλημέρα...

Ίσως με τη δική μου περίπτωση να δώσω κουράγιο στη φίλη μας, ίσως όμως κ να μου πείτε εσείς οι έμπειρες μανούλες πως πρέπει να αλλάξω κάτι..

Δεν ξέρω αν είμαι από τις τυχερές ή αν έχω φτάσει στο άλλο άκρο για την ηλικία του μωρού μου και κάτι πρέπει να αλλάξω..

ως τον ενάμιση μήνα το μωρό μου θήλαζε συνεχώς μέσα στην ημέρα και το βράδυ ξυπνούσε συνήθως μία φορά αλλά θήλαζε πολύ-πολύ ώρα.

Από όταν φτάσαμε τους δύο μήνες άρχισε να κοιμάται από τις 12:30-8:00 και αραίωσε τα γεύματα τα ημερήσια ανα 2-3 ώρες!!!!

αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην κάνει πάνω από 7-8 θηλασμούς το 24ωρο... και το στήθος μου πια δεν πρήζεται..

Μήπως είναι πολύ λίγα τα γεύματα για την ηλικία του και πρέπει να την ξυπνάω το βράδυ???

Μήπως έτσι θα μου μειωθεί το γάλα ή μου έχει ήδη μειωθεί γιαυτό δν πρήζεται???

(από πάνες πάμε καλά νομίζω αφού οι λερωμένες είναι τουλάχιστον δύο με τρεις-ποτέ λιγότερες - το 24ωρο και οι βρεγμένες τουλάχιστον 5-6)

Κ το βάρος τις ως το δευτερο μήνα ανέβαινε με ρυθμούς 1κιλό το μήνα... το θέμα είναι πως τώρα που έχει ελλατώσει τα γεύματα μπορεί να μην αυξηθεί πολύ καλά...

Τι λέτε?????

D9kvp2.png?3X2batCM

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...