Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φαμφαρολογιες και Πολιτικα...Ιστοριες για αγριους

mamyb

Recommended Posts

ερωτηξη:

αν λεω Αν δεν ψυφησει το 40-50-60% των Ελληνων Κυβερνηση βγαινει?

τ

(κατι σαν Αμερικη ενα πραμα ...που εβγαλαν τον Μπους Τζουνιορ δυο φορες)

ο εκλογικος νόμος εχει αλλαξεί βαση ευρωπαικων οδηγιων ή οχι ..?

τι ενοω ....παλια στο Ελλαντα αν δεν ψυφιζες δεν μπορυσες να βγαλεις διαβατηριο κι αλλα κουλα....αλλα αυο απο οσο ξερω ειχε αλλαξει ...(και λεω για αυτους που δεν ψυφηζαν εκ πεπιθσεως οχι γιατι ειχες λογο ...πχ μαζευες ελιες σαν εργατης σε αποσταση 300 χιλιομετρων...τσακωνες το χαρτακι απο τα οργανα της ταξης και ειχες ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΠΟΥΣΙΑ )

και λεω λοιπον αν η απαντηση στο ερωτημα ενα ειναι αρνητηκη (δλδλ οχι δεν βγαινει κυβερνηση ) θεωρησουμε οτι το ολοι αυτοι που σκουζουν ......για τα κακος κειμενα.... ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΨΥΦΗΖΟΥΝ ...?

ΤΕΛΙΚΑ?

αυτα θα μου προκυψουν κι αλλα φιλοσοφικα ή μη ερωτηματα στην πορεια.... μερσι μπόλικα!

Διαφημίσεις

ρε ολοι με τιςπανες ασχολειστε τετοια ωρα???? :lol::lol::lol::lol::lol:

εχω ανυσηχιες λεμε ...!!!!!!!!!!

H Αλέκα πάντως είπε "5 φορές να γίνουν εκλογές άν είναι να πάει μπροστα η χώρα".

Με ποιά Κυβέρνηση;

H Αλέκα πάντως είπε "5 φορές να γίνουν εκλογές άν είναι να πάει μπροστα η χώρα".

Με ποιά Κυβέρνηση;

σε ποια χωρα?

Με ποιά Κυβέρνηση;

σε ποια χωρα?

Μπροστα... Που?

Διαφημίσεις

τελικα εχουμε πολλες φιλοσοφικα ερωτημα

μπροστα παιδι μου ....να ευθεια ....παιδι μου ....ολο ευθεια την βασιλης σοφιας...ωχουυυυυυυυυυυυ!!!! μονοδρομος ειναι ΔΝΕ ΒΛΕΠΕΙς!!!!

μπροστα παιδι μου ....να ευθεια ....παιδι μου ....ολο ευθεια την βασιλης σοφιας...ωχουυυυυυυυυυυυ!!!! μονοδρομος ειναι ΔΝΕ ΒΛΕΠΕΙς!!!!

Μα και στο μονόδρομο για να πας μπροστά, πρέπει να ξέρεις να βάλεις 1η. Ξέρει κανένας να βάλει 1η?? ή έχουν χάσει το σασμάν!

Διαφημίσεις

ερωτηξη:

αν λεω Αν δεν ψυφησει το 40-50-60% των Ελληνων Κυβερνηση βγαινει?

δεν το γνωρίζω αλλά θα ήθελα πολύ να μάθω.

ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΨΥΦΗΖΟΥΝ ...?

ΤΕΛΙΚΑ?

Για να ενισχύσω τη μειοψηφία, για να υπάρχει και αντίλογος. Αμ δε όμως: όλοι γκρινιάζουν αλλά όταν έρθει η ώρα του ψήφου πάει δαγκωτό

ρε φασολακι που δεν εισαι φυστηκακι :lol::lol::lol:

και αν ειναι ετσι οπως τα λες ...θα μου αρεσε να ημουν απο μια μερα στα σπιτια και στα γραφεια τους να δω την φατσα τους οπου θα ανακαλυπταν οτι πειραν καθοληκη αρνηση .... θα μα ςαρεσε ...

και τελος ΑΣ ΓΡΑΨΕΙ ΕΝΑΣ ΕΚΛΟΓΟΛΟΓΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ :lol:

ΜΑ ΔΝΕ ΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ .... ΓΜΤ ΜΟΥ !!! :lol:

ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ Η ΨΥΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ...Ε ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΥΤΖΑ ΜΟΥ!

H αλήθεια είναι ότι δεν την πολυκαταλαβαίνω την ερώτηση σου...Δηλαδή αποχή από την ψήφο ως μορφή διαμαρτυρίας; Δηλαδή στην Αμερική που δεν ψηφίζει κανείς είναι από άποψη ή αδιαφορία; Στη Γαλλία το 2000 κάτι που δεν ψήφισε περίπου το 30 τις εκατό και στο τσακ τον γλυτώσαν τον Λεπεν;

Δεν ξέρω, το αποτέλεσμα φαντάζομαι θα είναι σαν κάτι συνελεύσεις στο Πανεπιστήμιο που τις κάναν χωρίς να ειδοποιήσουν κανένα, δεν έπερναν τις απαραίτητες ψήφους για να βγει απόφαση, ξαναγινόταν άλλη μια συνέλευση στη ζούλα, κάθε φορά απαιτούνταν λιγότερες ψήφοι και στο τέλος παίρναν την απόφαση τρεις κι ο κούκος....

Δεν ξέρω, με ενδιαφέρει να μου το εξηγήσεις λίγο περισσότερο.....

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Διαφημίσεις

ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΑΚΟΥ

στην αμερικη αν ψυφησει η μειοψηφια μονο ...(δλδ απο του 100.000 ψυφησουν οι 5.000) προεδρος εκλεγετε οκ?

και λεω εγω τωρα.....

ο εκλογικος νομς στην ελλαδα απο οτι ειχε παρει το ματι μου (οσον αφορα τις κυρησωσεις για αυτους που δεν ψηφιζουν) εχει αλαξει .... μπορουν να βγαλουν διαβατηρια κλπ κλπ (πιο παλια δε μπορουσαν)

και ερωτω αν δεν παει η πληοψυφια των ελληνων να ψυφησει (απ τα 10.000.000.πανε μονο το ενα ...) θα βγει κόμμα?

τι γινετααι σε αυτην την περιπτωση ?

τωρα για τοθεμα διαμαρτυριας τη να σου πω?

στην αμαρεικη δεν ψυφηζουν οχι γιατι διαμαρτιρονται παντως...δεν ψυφιζουν γιατι δεν τους νοιαζει !!! εκει τους παρακαλανε....να πανε να ψηφισουν!

εδω ναι, νομιζω αν δεν ψυφησουν οι ελληνες θα ειναι σαν διαμαρτυρια αλλα ...αυτο ειναι αλλη κουβεντα....

εγω ερωτηματα εχω και ανυσηχιες και τα κατεθεσα αν καποιος γνωρησζει τα περι εκλογικων νομων ....! :wink:

Μεχρι τωρα δεν εχω ψηφισει ποτε. τωρα ειναι που θα ψηφισω. αδυνατω πλεον να διαννοηθω οτι η αποχη μου θα ενισχυσει το δικομματισμο. γιατι για να κατσουν οι καρεκλοκενταυροι να σκοτιστουν γιατι ο λαος δε ψηφισε δε παιζει...

αυτο που μου κανει εντυπωση παντως ειναι οτι οι οικολογοι θα μπουν στη βουλη. αυτο ειναι κατι που θα τους πειραξει. οπως επισης θα τους πειραξει αν ο συριζα κ το κκε παρουν μεγαλα ποσοστα.

οσον αφορα τωρα στο νομικο που λες μερος κ εμενα θα με ενδιεφερε να το μαθω αυτο! εχει ζουμι, εχει σημασια ρε παιδι μου! οχι οτι αλλαζει κατι γιατι ξερουμε οτι ουσιαστικα δεν μας υπολογιζουν. το θεμα ειναι νομοθετικα τους καιγεται καρφι?? οεο?

Νομίζω άρια πως η καταμέτρηση των ψήφων γίνεται βάσει των έγκυρων, οπότε, θα βγεί η κυβέρνηση από όσους ψηφίσουν...

Αλλά δεν είμαι εκλογολόγος οπότε μπορείτε να με βρίσετε ελεύθερα :lol:

Και επί του φιλοσοφικού τώρα, πολλοί γκρινιάζουν και φωνάζουν, αλλά πάνε στο τέλος και ψηφίζουν τον βουλευτή που έχει πεί πως θα τους βολέψει :wink:

Αγαπητή Άρια, κυβέρνηση θα βγει γιατί οι έδρες κατανέμονται με βάση τις ψήφους. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και το 10% του εκλογικού σώματος να ψηφίσει, το κόμμα που με βάση τις καταμετρημένες ψήφους έχει την πλειοψηφία θα πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Σκέψου και το άλλο: Τα άκυρα και τα λευκά ψηφοδέλτια (τα οποία μετρώνται μαζί κι έτσι ακόμη και να θέλεις να εκφράσεις τη διαμαρτυρία σου ψηφίζοντας λευκό, μπορεί η ψήφος σου να μετρηθεί μαζί με της κυρίας που λόγω του κραγιον λέρωσε το φάκελο). Αν είχαν κάποια "δύναμη", θα σήμαινε στην πράξη ότι θα υπολογίζονταν ώστε κάποιες από τις 300 έδρες της Βουλής να μείνουν κενές, για να αντιστοιχούν στα ψηφοδέλτια αυτά.

Έτσι, νομίζω πως έχουν τα πράγματα. Δεκτός ο αντίλογος από όποιον γνωρίζει καλύτερα το "Εκλογικό και Κοινοβουλευτικό Δίκαιο"

Καλέ στην ΕΛΛΑΔΑ ζούμε

Και σε λίγο καιρό (1μήνα που θα έχουμε εκλογές)

να δείτε οτι όλοι οι Ελληνάρες θα πάνε να ψηφίσουν το ΄λιγότερο χειρότερο. Δε μας κάνει ο Κωστάκης ας ψηφίσουμε το Γιωργάκη και ξανα μανα απο την αρχή.

Εγω πάντως την ψήφο μου τη θεωρώ το μεγαλύτερο δικαίωμα και τη μεγαλύτερη δύναμη που έχει ο κάθε πολίτης για να φτιάξει τα πράγματα

Και μιλάω για συνηδητοποιημένους ανθρώπους που ξέρω τί ψηφίζουν και γιατί Οχι για τη γιαγιά ή το κάθε π^&^%&%^ρα που του τάζουν και του δίνουν το ψηφοδέλτιο έτοιμο.

danae και micnat, έχετε δίκιο. Απ'ό,τι ξέρω, αυτό ακριβώς συμβαίνει.

Η μόνη λύση για μένα αν θες να διαμαρτυρηθείς, είναι να πας να ψηφίσεις. οποιοδήποτε από τα μικρά κόμματα.

Μόνο αν πέσει το ποσοστό των 2 μεγάλων κομμάτων, σε σημείο που δεν θα δίνει αυτοδυναμία θα θορυβηθούν και ίσιως........λέω ίσως σκεφτούν.

Δεν νοείται τα δύο κόμματα μετά από όσα έχουμε τραβήξει από αυτούς, να παίρνουν το 85% των ψήφων.

«Ο μόνος άνθρωπος που δεν κάνει λάθη είναι αυτός που δεν κάνει τίποτα.»

Theodore Roosevelt

Αγαπητή Άρια, κυβέρνηση θα βγει γιατί οι έδρες κατανέμονται με βάση τις ψήφους. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και το 10% του εκλογικού σώματος να ψηφίσει, το κόμμα που με βάση τις καταμετρημένες ψήφους έχει την πλειοψηφία θα πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Σκέψου και το άλλο: Τα άκυρα και τα λευκά ψηφοδέλτια (τα οποία μετρώνται μαζί κι έτσι ακόμη και να θέλεις να εκφράσεις τη διαμαρτυρία σου ψηφίζοντας λευκό, μπορεί η ψήφος σου να μετρηθεί μαζί με της κυρίας που λόγω του κραγιον λέρωσε το φάκελο). Αν είχαν κάποια "δύναμη", θα σήμαινε στην πράξη ότι θα υπολογίζονταν ώστε κάποιες από τις 300 έδρες της Βουλής να μείνουν κενές, για να αντιστοιχούν στα ψηφοδέλτια αυτά.

Έτσι, νομίζω πως έχουν τα πράγματα. Δεκτός ο αντίλογος από όποιον γνωρίζει καλύτερα το "Εκλογικό και Κοινοβουλευτικό Δίκαιο"

Κι εγώ αυτό νομίζω ότι ισχύει.

Δηλαδή στην Αμερική που δεν ψηφίζει κανείς είναι από άποψη ή αδιαφορία; Στη Γαλλία το 2000 κάτι που δεν ψήφισε περίπου το 30 τις εκατό και στο τσακ τον γλυτώσαν τον Λεπεν;

Μυρτώ, στο μυαλό μου είσαι!

(νομίζω ότι το έχω ξαναγράψει, ίσως γίνομαι βαρετή)... η ψήφος δεν είναι μόνο υποχρέωση, πρωτίστως είναι δικαίωμα, και κατά τη γνώμη μου πρέπει να ασκείται. Στην αρχαία Αθήνα, ο Σόλων είχε θεσπίσει ότι όποιος δεν ασκεί τα εκλογικά του δικαιώματα, τα χάνει.

Θεωρώ, δηλαδή, ότι πρέπει να παίρνεις θέση, όποιες και να είναι οι επιλογές σου, ιδίως ενόψει του ότι τελικά ο νόμος είναι έτσι, ώστε η αποχή να μην αποτελεί διαμαρτυρία. Και το να ρίξεις λευκό, πάλι κρίμα το θεωρώ.

Ουφ....εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω...

Είναι πλεον γραφικό το ''η ψήφος είναι δικαίωμα και υποχρέωση του πολίτη''; Είμαι ρομαντική που πιστεύω ότι το εκλέγειν είναι η δύναμη μας;

Μ' αρέσει να ψηφίζω, ψηφίζω και θα ψηφίζω....

Θεωρείς ότι δεν έχεις εναλλακτικές; Θεωρείς ότι άλλη αποφασίζουν για σένα; Πως θα αλλάξει αυτό προς το καλύτερο αν δεν ψηφίσεις καθόλου; Μα, ακόμα και αν δεν σε εκφράζει τίποτα, καλύτερα να κατέβεις μόνη σου στις εκλογές με τους πέντε φίλους σου παρά να μην επιλέξεις καθόλου....

Πως να το πω ρε παιδί μου, είναι σαν αυτούς που είναι σε μια παρέα και τους ρωτάς που θέλεις να πάμε και σου λένε ''δεν έχω πρόβλημα'' και μετά όπου και να κάτσεις σε τρελλαίνουν στην γκρίνια...

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...