Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και απώλεια βαρους (της μαμας)

erica

Recommended Posts

Καραγιαννης Δημήτριος, msc

κλινικός διαιτολόγος-διατροφολογος

ιατρείο έχει Αιγάλεω και Πατήσια. Το κινητό του είναι : 6937158640

επίσκεψη κάνεις κάθε 15 μέρες και στοιχίζει 35 ευρώ η επίσκεψη.

Εγώ που θηλάζω αποκλειστικά, με βοήθησε και τα έχασα τα κιλά μου πολύ χαλαρά.

242904.png 2/8/2008 Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ! ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 792
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Άλλος ένας παραπληροφορημένος...

Με δίαιτα κάτω των 800 θερμίδων (που είμαι σίγουρη ότι δεν σου έδωσε τέτοια), αν ήσουν στο πολύ πρώτο διάστημα θηλασμού ίσως παρατηρούσες μια μικρή μείωση. Στην ηλικία που είναι το παιδί σου δεν πρόκειται να παρατηρήσεις τίποτα! :wink:

Το μόνο που θα πρέπει να προσέχει στη δίαιτά της μια μαμά είτε θηλάζει είτε όχι, είναι το να μην την κουράζει ψυχικά για να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του παιδιού της. Η μητέρα μπορεί πιο εύκολα να μείνει σταθερή σε μια ευχάριστη δίαιτα και να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Ουσιαστικά αυτό που σου έδωσε είναι μια πιο υγιεινή διατροφή με λιγότερα λιπαρά και χωρίς άχρηστες τροφές. Εκτός από τα κιλά που θα χάσεις θα νιώσεις καλύτερα!

Μπορείς να ξεκινήσεις και οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα επιθυμείς χωρίς να σε προβληματίζει το θέμα του θηλασμού!

Καλη συνέχεια :)

διαβασα αυτό το παλιο ποστ διοτι κι εγώ ειμαι ακομα στα κιλά που βγηκα απο το μαιευτηριο. δεν εχω χάσει ουτε ενα γραμμαριο.!

δεν εχω αδιαθετησει ακομα, αν παιζει ρολο αυτό, αλλα θελω πολύ να χάσω τα 6 παραπανησια κιλά μου κι ετσι αποφασισα να ξεκινησω διαιτα.

αν καταλαβα καλά, με διαιτα 1500 θερμιδων ειμαι εντάξει σε οτι αφορά το γάλα (συσταση και ποσοτητα);

πλεον ειμαστε στο σταιδο που θηλαζουμε 1-2 φορές μεσα στην ημέρα και αρκετές τη νυχτα. ευχαριστω!! :cool:

δεν εχω αδιαθετησει ακομα, αν παιζει ρολο αυτό,

δεν παίζει ρόλο στα κιλά αν και ίσως να σου προκαλεί κατακράτηση υγρών (1-2 κιλά συνήθως)

αν καταλαβα καλά, με διαιτα 1500 θερμιδων ειμαι εντάξει σε οτι αφορά το γάλα (συσταση και ποσοτητα);

η σύσταση του γάλακτος δεν αλλάζει ακόμη και αν μένεις εντελώς νηστική

η ποσότητα δεν πρόκειται να μεταβληθεί αν εσύ νιώθεις καλά με τη δίαιτα.

:wink:

ξεκινησα στην εγκυμοσυνη με 18 κιλα επιπλεον, σε ολη την διαρκεια της πηρα μονο 3 κιλα! στο μαιευτηριο αφησα μονο τα 3 που ειχα παρει! ως τωρα εχω χασει 14 με την βοηθεια διαιτολογου αλλα λογω οικονομικου την σταματησα! θα συνεχισω μονη αλλωστε δεν μου εμειναν και πολλα! θηλαζω κανονικα 8,5 μηνες δεν μειωθηκε η ποσοτητα και η μικρη μου χορταινει κανονικα!

δεν μου εδινε διαιτα που πεινουσα , ετρωγα τα παντα! μεχρι και καρμποναρα!

τα ματια σου η ζωη μας ολη

Δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο τόπικ για την ερώτησή μου..αλλά δεν βρήκα κάτι άλλο σχετικό...

Γενικά προσέχω την διατροφή μου. Στη εγκυμοσύνη πήρα 12 κιλά και σε ένα μήνα τα έχασα όλα. Θηλάζω αποκλειστικά και θα συνεχίσω το λιγότερο μέχρι το χρόνο. Ενώ δεν ήμουν πολύ του γλυκού τώρα από τότε που γέννησα έχω εθιστεί στην μαύρη σοκολάτα. Δεν τρώω ποσότητα, μια σοκολάτα σε 3 μέρες αλλά καθημερινά!! Λέτε να κάνει κακό στο μωρό μου αυτή η συνήθεια???

1wqFp3.png

ob3Kp3.png

Διαφημίσεις

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ...Ο ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΧΕΙ ΥΔΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΕΝΩΣΕΙΣ...ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΨΩ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ???ΚΑΙ ΜΆΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΑΤΙΜΑ ΤΟΣΟ.... :cry::wink::wink::wink:

Λύθηκε το θέμα σας και πώς;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Γειά σας μανούλες και Χρόνια Πολλά!

Θα ήθελα κάποιο πρόγραμμα διατροφής για χάσιμο βάρους χωρίς όμως αυτό να επηρεάσει το θηλασμό. Άκουσα πως ο θηλασμός βοηθάει στο χάσιμο βάρους αλλά μάλλον έχω κολήσει!

KATERINAL

Καλησπερα κατερινακι, Χρονια πολλα.

Ποσο καιρο εχει που γεννησες?

Και γω κολλησα οχι οτι κανω και προσπαθεια.... :oops: αλλα λεμε τωρααααα.

Θελει υπομονη παντως. :D

γιατι δεν κανεις την διατροφη που εκανες σαν εγκυμονουσα?

ψητα με σαλατες,γιαουρτια,φρουτα,πολυ νερο κ οχι γλυκα,

με τον θηλασμο χανεις περι τις 500 θαρμιδες ημερισιως

αν ειναι πολλα τα κιλα καλυτερα ενας διαιτολογος

Διαφημίσεις

Εγώ σκέφτομαι να πάω σε διαιτολόγο ΜΙΑ φορά (όχι κάθε βδομάδα) και να πάρω τη γνωστή δίαιτα ισοδυνάμων προσαρμοσμένη στις ειδικές ανάγκες που θα έχω. Γιατί έχω δει περιπτώσεις που στο θηλασμό έβαλαν κιλά!!!! :shock: πρέπει βέβαια πρώτα να γεννήσω (λεπτομέρεια!)

ssttaa

Κι εγω εχω δει περιπτωσεις που θηλαζαν και βαλανε κιλά ,ξερεις γιατι;Γιατι,λενε,πρεπει να τρωω πολύ και καλα για να εχω πολύ και καλό γαλα! :shock: Εχουν το δικαιολογια έτοιμη και χλαπακιαζουν το σύμπαν :lol:

Koίτα, γενικά ο θηλασμός δεν επιρρεάζεται με τίποτα από τη διατροφή, και στην κατοχή που λέει ο λόγος να ήμασταν εσύ θα θήλαζες το μωράκι σου. Με αυτό δεν σου προτείνω να κάνεις καμιά δίαιτα πείνας, με υπερβολές κτλ., μπορείς να έχεις όμως ένα πολύ ισορροπημένο διαιτολόγιο και να αποφεύγεις παχυντικούς συνδιασμούς για τους οποίους ως τώρα είχες τη δικαιολογία "α, θηλάζω, δεν πειράζει θα το φάω". Τηγανιτά πχ, δεν είναι καθόλου απαραίτητα. Ψητά, λαχανικά και φρούτα είναι μια καλή αρχή. Τα γνωστά λοιπόν. Καλή επιτυχία!!!

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Καλησπερα κατερινακι, Χρονια πολλα.

Ποσο καιρο εχει που γεννησες?

Και γω κολλησα οχι οτι κανω και προσπαθεια.... :oops: αλλα λεμε τωρααααα.

Θελει υπομονη παντως. :D

Είναι 15 μέρες που γέννησα, πήρα 17 κιλά και έχω χάσει τα 7. Εδώ και 5-6 μέρες δέν έχει φύγει τίποτα και δέν φτάνει αυτό, πήγαμε το μωρό στον παιδίατρο και αντί να έχει πάρει βάρος, αυτός έχει χάσει! Σκέφτομαι να αφήσω την ιδέα περι διατροφής για χάσιμο κιλών και να κοιτάξω το βάρος του μωρού!!!

KATERINAL

Συνέχισε να τρώς κανονικά και θα τα χάσεις χωρις κόπο και κάποια ιδιαίτερη διατροφή. Με το θηλασμό χανεις περιπου 600 θερμίδες τη μέρα (=1 ωρα κολύμπι). Επιπλέον μέρα με τη μέρα μικραίνει η μήτρα και μαζευει η κιλιά και η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει ακόμα για ένα μήνα.

Για να σου δώσω θάρρος θα σου πω οτι στην εγκυμοσύνη έβαλα 23 κιλά και 3-4 μήνες τα έχασα όλα χωρις να αλλάξω τίποτα στη διατροφή μου και έτσι ξαναγύρισα στα 50 κιλά που ζύγιζα προ εγκυμοσύνης. Μου πήρε αλλους 6 μήνες να μαζέψουν τα κόκαλα της λεκάνης και να χωρέσω σε ένα θεοστενο τζιν που το έχω για να ελέγχω την περίμετρό μου :lol:

Διαφημίσεις

κοριτσια ... οταν λεμε οτι με το θηλασμο χάνεις 500-600 θερμ. /ημερεσιως, εννοουμε το φυσικό θηλασμό μαλλον. Οταν βγάζεις το γαλα με θηλαστρο ... χάνεις καμια θερμίδα ή τζαμπα η ταλαιπορία ? :?:

:lol::lol::lol::lol:

line_flow_rose_beg_minie_time_1227934800_text_e720ecf0eff5ecf0effd20ece1f22c20e5dfede1e9.gif

Μαρία,και με το θήλαστρο το ίδιο είναι,αφού ο οργανισμός καίει θερμίδες για να παράγει γάλα. :wink:

αληθεια? πολυ ενδιαφερον!!!! :P

προσπαθω να θηλασω....

προς το παρων βγαζω με θηλαστρο...

κ δεν θελω να κανω διαιτα....

line_flow_rose_beg_minie_time_1227934800_text_e720ecf0eff5ecf0effd20ece1f22c20e5dfede1e9.gif

mariaXanthi ποσο ειναι το μωρακι σου;

Ποιο θηλαστρο εχεις και ποσες αντλησεις κανεις;

το swing & το mini electric

ψαχνω νοσοκομειακο....

την ιστορια μου...

δες αν θελεις εδω....

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=14125

• 2 εβδομάδες μετά...

γεια σας

θελω πολυ να κανω διαιτα αλλα εφοσον θηλαζω η διατροφη μου εχει περιοριστει πολυ απο την παιδιατρο

τρωω πατατες ρυζια ζυμαρικα κ κρεατα

τωρα μου διστακτηκα ειπε κ κανα οσπριο να δοκιμαζω τη πειραζει τη μπεμπα κ τι οχι ειχα προβληματακι με κολικους,γενικα γαλα κ γιαουρτι τη μικρη την κανουν ανησυχη,να πω οτι η μπεμπα ειναι 50 ημερων κ θηλαζω αποκλειστικα

με αυτην τη διατροφη πως θα μπορουσα να κανω διαιτα

καμια βοηθεια γιατι με τοσους υδατανθρακες βλεπω να βαζω κ οχι να χανω

με αυτην τη διατροφη πως θα μπορουσα να κανω διαιτα

καμια βοηθεια γιατι με τοσους υδατανθρακες βλεπω να βαζω κ οχι να χανω

θα πρέπει να αλλάξεις παιδίατρο και να πας σε κάποιον στοιχειωδώς ενημερωμένο.

Οι οδηγίες που σου έδωσε δεν είναι ιατρικές οδηγίες, είναι στα όρια της δεισιδαιμονίας.

Μέχρι πριν 10.000 χρόνια ο άνθρωπος έτρωγε μόνο ωμά φρούτα, ωμά λαχανικά και βολβούς, ωμούς ξηρούς καρπούς και κρέας.

Για περίπου 1.000.000 χρόνια όλες οι μητέρες θήλαζαν τα μωρά τους χωρίς να τρώνε καθόλου γαλακτοκομικά, καθόλου δημητριακά, καθόλου πατάτες, καθόλου ζυμαρικά. Πώς τα κατάφερναν;

Ο γιατρός σου δεν έχει καν την κοινή λογική!

Αυτό το ρύζι, μακαρόνια, πατάτες που σου πρότεινε είναι άθλιο... :?

Δεν παίρνεις παρά ελάχιστες βιταμίνες. Ο γιατρός αυτός είναι επικίνδυνος για την υγεία σου... :?

θα το κοιταξω αυτο με τον παιδιατρο μαλλον εχεις δικιο

κ φιλες κ γνωστες που ρωτησα ολες τρωνε απο ολα μονο εγω εχω πηξει στους υδατανθρακες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ευχαριστω κ παλι αγλαια μου

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...