Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ.....(συνταγεσ απο τις μαμαδες του parents)


Afroditi D

Recommended Posts

Πόσο διαφορετικά μαγειρεύει τελικά η κάθε νοικοκυρά ε; χι χι

Εγώ κάνω τα λαζάνια εντελώς διαφορετικά...όλα κλεμμένα απο την ιταλίδα φίλη :lol:

γενικά στα ιταλικά φαγητά που τα λατρεύω έχω πάρει τον τρόπο μαγειρέματος της!

Καμιά εύκολη και γρήγορη συνταγή για μηλόπιτα έχει να μου δώσει

κάποιος/α;;;;

 

Oρίστε η μηλόπιτα ! διά χειρός μέλους ΛΙΤΣΑΣ :D

 

ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΗΜΗ ΜΗΛΟΠΙΤΤΑ

 

Για το παντεσπάνι

 

4 μεγάλα αυγα

1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

2 φλιτζανια τσαγιου αλεύρι αλατίνη ή αλευρι πού φουσκωνει μόνο του

1 κουταλάκι γλυκού baking powder

2 βανίλιες

 

Για τα μήλα

 

1 Πακέτο βούτυρο fast soft

1 ½ κούπα ζάχαρη

κανέλα

4 μεγάλα μήλα κομένα σε λεπτές φέτες

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο C και βάζουμε μέσα στρογγυλό ταψί 30 cm με όλο το βούτυρο για να λιώσει . Όταν λιώσει το βγάζουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη

( για τα μήλα ) και την κανέλα . Ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε τα μήλα κατανέμοντας ομοιόμορφα .

 

Παντεσπάνι Χτυπάμε τα αυγά ( να μην είναι παγωμένα) με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνουν σαν αφρός . Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking και το προσθέτουμε στα αυγά. Ανακατεύουμε σιγανά με μεταλλικό κουτάλι. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τα μήλα. Τα ψήνουμε στους 180ο C για 45 λεπτά περίπου. ( να γίνει καφέ). Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο το κουνάμε και με ένα μαχαίρι κόβουμε γύρω γύρω για να ξεκολλήσει. Αναποδογυρίζουμε και βάζουμε κανέλα. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια .

 

ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ( ΤΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ)

 

1 ΚΟΥΤΙ ΔΙΠΛΟ GARNI

1 ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΝΟΥΝΟΥ

1 ΚΟΥΤΙ ΕΒΑΠΟΡΕ ΓΑΛΑ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΤΟ GARNI ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ , ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΠΟΛ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙΣ ΤΑ ΔΥΟ ΓΑΛΑΤΑ, ΑΦΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΤΟ GARNI ΡΙΧΝΕΙΣ ΤΑ ΓΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙΣ .

ΓΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΛΙΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΙΧΝΕΙΣ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΓΩΤΟΥ

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

 

Αλλά κ στρούντελ μηλου δια χειρός maryp! :D

 

 

Στρούντελ μήλου

 

ΥΛΙΚΑ:

1 φύλλο σφολιάτας, βούτυρο για το ταψί, αυγό χτυπημένο με 1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό για το άλειμμα, ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Για τη γέμιση:

400 γραμ.μήλα καθαρισμένα, κομένα σε κυβάκια, 2 φέτες ψωμί φρυγανισμένο και θρυμματισμένο, 1/2 φλυτζ.γάλα για να μουλιάσει το ψωμί, 1/2 φλυτ.σταφίδες μουλιασμένες σε 60ml μπράντυ, 1/2 φλυτζ.καρυδόψιχα σπασμένη, 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 1 κουταλιά του γλυκού κανέλλα.

 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180. Ετοιμάζετε τη γέμιση και αναμιγνύετε όλα τα υλικά μαζί, σε ένα μπώλ Απλώνετε τη σφολιάτα πάνω σε ένα αλουμινόχαρτο στον πάγκο της κουζίνας. Βάζετε τη γέμιση κατά μήκος της μεγάλης πλευράς της σφολιάτας, γυρίζετε τη σφολιάτα με τη βοήθεια του αλουμινόχαρτου και αγκαλιάζετε τη γέμιση σχηματίζοντας το ρολό. Αλείφετε τις άκρες της σφολιάτας με λίγο νερό (για να μην ανοίξει) και φύγει η γέμιση με το ψήσιμο και τις κλείνετε πιέζοντάς τες. Τοποθετείτε το ρολό στο βουτυρωμένο ταψί (χωρίς το αλουμινόχαρτο) και το αλείφετε με το αυγό που χτυπήσατε με 1 κουταλιά κρύο νερό. Βάζετε το ταψί στο φούρνο κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 160 και ψήνετε για 25-30 λεπτά (στις αντιστάσεις). Όταν το βγάλετε το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και πριν το κόψετε το αφήνετε να κρυώσει για να μη διαλυθεί.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! :D:D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 342
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ κάνω τα λαζάνια εντελώς διαφορετικά...όλα κλεμμένα απο την ιταλίδα φίλη :lol:

 

Δηλαδή πώς; έχεις γράψει πιο πάνω τη συνταγή; Μπορείς να με παραπέμψεις ή να μου τη στείλεις σε πμ; :oops:

Link to comment
Share on other sites

Σκέφτομαι να ζητήσω απο τους αντιμ. να κάνουμε τις συνταγές ανα κατηγορίες :

Φαγητα (κρέας~κιμας,ψαρία~θαλασσινά,ζυμαρικά)

Γλυκά

Σαλάτες

Ζύμες~πιτες~πίτσες ..πχ , πιστεύω πως θα ειναι πιο ευκολη η ανζήτηση τους! :D απο το ψανχόμαστε κάθε φορά :roll:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Σκέφτομαι να ζητήσω απο τους αντιμ. να κάνουμε τις συνταγές ανα κατηγορίες :

Φαγητα (κρέας~κιμας,ψαρία~θαλασσινά,ζυμαρικά)

Γλυκά

Σαλάτες

Ζύμες~πιτες~πίτσες ..πχ , πιστεύω πως θα ειναι πιο ευκολη η ανζήτηση τους! :D απο το ψανχόμαστε κάθε φορά :roll:

Νομίζω πως θα είναι η καλύτερη λύση Αφροδίτη! :wink:

 

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εφτιαξα την παρακατω συνταγη η οποια δεν ειναι δικη μου αλλα ειναι καταπληκτικη!!! Σας την κανω copy απο ενα σουπερ site που βρηκα με φοβερες συνταγες....κ καλη ορεξη!!

 

Κεφτεδάκια με σαφράν

 

Πληροφορίες

 

Κουζίνα: Ισπανική

Πιάτο: Ορεκτικά

Κύρια συστατικά: Μοσχάρι Χοιρινό

Σερβίρισμα: 4-6

 

Συστατικά:

500 γρ. κιμά ανάμεικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό

3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί

ξύσμα από 1 λεμόνι

4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μπέικον

1/4 του γραμμαρίου σαφράν σκόνη (1 φακελάκι σκόνη)

2 αυγά

1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκειά

λίγο θυμάρι

αλάτι & πιπέρι

αλεύρι & ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

 

Οδηγίες:

Χτυπάμε τα αυγά με τα μπαχαρικά και το σαφράν, τρίβουμε στο μπλέντερ το ψωμί ή το ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι και το ρίχνουμε στα αυγά.

 

Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το μπέικον και μόλις ψηθεί, το ανακατεύουμε με τον κιμά, και το ξύσμα από το λεμόνι. Προσθέτουμε τα αυγά με το ψωμί και ζυμώνουμε το μείγμα. Αν είναι υγρό, προσθέτουμε λίγο ψωμί.

 

Αφήνουμε το ζυμωμένο μείγμα 2-3 ώρες στο ψυγείο για να δέσουν οι γεύσεις και ζυμώνουμε τα κεφτεδάκια, τα περνάμε από το αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο.

 

 

 

Καταπληκτικη γευση κ το σαφραν μπορουμε να το αντικαταστησουμε με το δικο μας ανεπαναληπτο κροκο Κοζανης....κ δεν θα το παρουν κ χαμπαρι τα πιτσιρικια :wink:

 

 

Καλη επιτυχια!!!!

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

 

Υλικά

 

1 κιλό καλαμάρια σε κομμάτια μπουκιάς

3/4 κούπας λάδι

1/4 κούπας λευκό κρασί

10 κόκκους πιπέρι

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 μέτριες μελιτζάνες σε κύβους

5 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

5 μεγάλα κρεμμύδια σε φετάκια

5-6 μακριές πράσινες πιπεριές σε κρίκους

1 καυτερή πιπεριά σε κομμάτια

 

 

 

Ατομα: 6

Χρόνος προετοιμασίας: 30'

Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

 

 

Εκτέλεση

 

Βάλτε τα καλαμάρια σε κατσαρόλα επάνω σε χαμηλή φωτιά, κι αφήστε τα ώσπου να εξατμιστεί το νερό τους.

Ρίξτε το μισό λαδι και σοτάρετέ τα ελαφρά.

Σβήστε τα με το κρασί, προσθέστε τους κόκκους πιπέρι και λίγο αλάτι κι αφήστε τα να σιγοβράσουν, σκεπασμένα, ώσπου να μαλακώσουν, προσθέτοντας όσο νερό χρειαστεί

. Στο μεταξύ, αλατίστε τις μελιτζάνες και αφήστε τες να σταθούν 30'. Ξεπλύντε και στραγγίστε τες.

Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάλτε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τις μελιτζάνες, ώσπου να μαραθούν και να μαλακώσουν.

Προσθέσε τα καλαμάρια και σιγοβράστε το φαγητό λίγο ακόμη, ώσπου να μείνει με λίγη σάλτσα, σχεδόν με το λάδι του.

Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται με πιλάφι.

 

 

 

 

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

 

Υλικά:

• 200 gr βούτυρο

• 200 gr ζάχαρη

• 200 gr σοκολάτα κουβερτούρα (ή υγείας)

• 3 αυγά (χωριστά οι κρόκοι απο το ασπράδι)

• 3-4 βανίλιες

• 70 gr αλεύρι

Εκτέλεση:

• Λιώνουμε το βούτυρο με την σοκολάτα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σχηματιστεί συμπαγές μίγμα.

Εν τω μεταξύ σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη , το αλεύρι, τις βανίλιες και τους κρόκους των αυγών.

• Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.

• Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο στο μείγμα ζάχαρη-αυγά-βανίλιες-αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς.

• Προσθέτουμε λίγη-λίγη την μαρέγκα, ανακατεύοντας με το χέρι.

• Αδειάζουμε το μείγμα σ' ένα καλά βουτυρωμένο πυρέξ(φόρμα κεικ) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

• Πρέπει να κρυώσει πολύ καλά για να το ξεφορμάρετε (διότι η σοκολάτα μέσα παράμενει ρευστή)

• Aν είστε εραστής της σοκολάτας, σας προτείνω μόλις κρυώσει να το περιχύσετε με σιρόπι σοκολάτας, το οποίο θα φτιάξετε λιώνοντας 200 γρ σοκολάτας κουβερτούρας (ή υγείας) σε χαμηλή φωτιά και προσθέτοντας (μόλις λιώσει τελείως) σιγά-σιγά ζεσταμένο φρέσκο γάλα, μέχρι να αραιώσει λίγο (με το μάτι θα δείτε πόσο αραιό πρέπει να είναι-υπολογίστε πως θα πρέπει να "στέκεται" το σιρόπι πάνω στο κεικ).

Link to comment
Share on other sites

Βίδες με Σολομό

 

ΥΛΙΚΑ:

400γρ. μακαρόνια βίδες

200γρ. κρέμα γάλακτος

1 λεμόνι

3 κ. σ. βούτηρο

1 μικρή καυτερί πιπερίτσα (όποιος δεν τρώει καυτερό, δεν την προσθέτει) :)

200 γρ. καπνιστό Σολομό

2 κ. σ. άνηθο

αλάτι

 

Εκτέλεση:

Βράστε τα ζυμαρικά al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό και στραγγίστε τα.

 

Στο μεταξύ ψιλοκόψτε το σολομό σε λεπτές μικρές λωρίδες, ξύστε τη φλούδα του λεμονιού και ψιλοκόψτε τον άνηθο και την πιπερίτσα.

 

Βάλτε στη φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι με το βούτυρο και όταν λιώσει ρίξτε το σολομό, την πιπερίτσα και σοτάρετε για 1'.

 

Ρίξτε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε. Συμπληρώστε τον άνηθο και το ξύσμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

 

Αφήστε τα ζυμαρικά για 1' στη φωτιά ανακατεύοντας τα με δυο ξύλινες πιρούνες.

 

Σερβίρετε αμέσως. Καλή σας όρεξη

:wink:

 

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Link to comment
Share on other sites

Ορίστε και μία νηστίσιμη.... :lol:

 

Νηστίσιμο πιλάφι με γαρίδες

Υλικά:

1/2 κιλό γαρίδες φρέσκιες

2 κούπες ρύζι

2 μεσαία κρεμμύδια

4 κουταλιές λάδι

4 πιπεριές φλωρίνης

2 ντομάτες

αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τις γαρίδες και τις βράζουμε σε 5 κούπες νερό. Χρειάζονται πέντε περίπου λεπτά για να βράσουν. Κρατάμε ζεστό το νερό όπου έχουν βράσει, για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα και ξεφλουδίζουμε προσεκτικά τις γαρίδες. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές Φλωρίνης και τις ντομάτες. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι και όταν αυτό σκουρύνει ρίχνουμε το ρύζι, το ανακατεύουμε για λίγο και κατόπιν προσθέτουμε: το ζουμί από τις γαρίδες, τις πιπεριές φλωρίνης, τις ντομάτες, τις γαρίδες, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε για 15 περίπου λεπτά μέχρι να στεγνώσει σχεδόν το φαγητό μας, ανακατεύοντας που και που. Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και καπακώνουμε την κατσαρόλα χωρίς να την αποσύρουμε.

 

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

κανονιστείτε ...........

θα γεννήσω πρόωρα! Τρέχουν τα σάλια μου!!!!

 

το ίδιο βλέπω να παθαίνουμε όλες :lol:

 

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Link to comment
Share on other sites

ΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΤΖΑΡΙΑ

 

YΛΙΚΑ

1 κιλό φύλλα από πατζάρια

2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

200 γρ. φέτα τριμμένη

αλάτι, πιπέρι

1 αβγό

1/2 κιλό φύλλο για πίτες έτοιμο ή σπιτικό

1 φλ. λάδι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα από τα πατζάρια και τα ζεματάμε σε βραστό νερό.

Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, ώστε να μπορούμε να τα κόψουμε σε μικρά κομματάκια.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα φύλλα από τα πατζάρια, την φέτα, το κρεμμύδι λιωμένο, το μαϊντανό, το αβγό, λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι και μία κουταλιά λάδι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Παίρνουμε ένα φύλλο και το απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί.

Βάζουμε 3-4 φύλλα κάτω λαδωμένα μεταξύ τους, το μίγμα και τα υπόλοιπα φύλλα από επάνω.

Χαράζουμε και ρίχνουμε λίγο λάδι επάνω από το τελευταίο φύλλο και ραντίζουμε με λίγο νερό.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσει.

 

 

 

ΜΗΛΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ

 

YΛΙΚΑ

(για 4 μερίδες)

 

4 «γερά» ( λ.χ. τύπου στάρκεν, ή Ζαγοράς) μήλα

4 κουταλιές σούπας ρούμι

Καλαμποκέλαιο

Σκούρα ζάχαρη σε κόκκους

 

Για το κουρκούτι

½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι

1 κουτάλι σούπας ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

½ ποτήρι μπύρα

2 αυγά

30 περίπου γραμμάρια φρέσκο βούτυρο

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίστε τα μήλα και αφαιρέστε με προσοχή την «καρδιά» τους και τα κουκούτσια.

Τα κόβετε σε στρογγυλές φέτες (ροδέλες) και τις βάζετε σε μια πιατέλα, που έχετε ρίξει λίγο από το ρούμι και μετά τις ραντίζετε από πάνω με το υπόλοιπο ρούμι.

Σε ανάλογη κούπα ανακατεύετε το αλεύρι με την σκούρα ζάχαρη και το αλάτι.

Προσθέστε στη συνέχεια τα αυγά με την μπύρα και «δουλέψτε» το σε μίξερ, μέχρις ότου ανακατευθούν καλά και γίνουν ένα ομοιογενές και απαλό μείγμα.

Λιώστε το βούτυρο (χωρίς να καεί) και ανακατέψτε το κι αυτό στο μείγμα. Ζεστάνετε το καλαμποκέλαιο στους 180 βαθμούς περίπου και βουτώντας προηγουμένως τα κομμάτια των μήλων στο μείγμα (κουρκούτι) τηγανίστε τα ώσπου να ροδίσουν.

Τα βγάζετε σε χαρτί κουζίνας-απορροφητικό να στραγγίσουν για λίγο.

Τα σερβίρετε ζεστά, σε πιατέλα, πασπαλίζοντας με κόκκους σκούρας ζάχαρης.

Link to comment
Share on other sites

Ανατολικο φαγητο {Νικη και starlight για παρτη σας :P:lol: }

 

Σαλατα ταμπουλ(ι)

 

Υλικα 1 φλιτζανι τσαγιου πλιγουρι.

4 φλιτζανια του τσαγιου βραστο νερο

2 κουταλιες της σουπας ελεαιολαδο

3 κουταλιες της σουπας χυμος λεμονιου

100 γραμμαρια κρεμυδι {ψυλοκομενο σε κυβους}

2 κουταλιες της σουπας ψιλοκομμενος βασιλικος

4 κουταλιες της σουπας ψιλοκομμενος μαηντανος

αλατοπιπερο

2 ντοματες ψιλοκομενες {ξεφλουδισμενες}

 

Εκτελεση

 

Βαζετε το πληγουρι στο ζεστο νερο,το σκεπαζετε και το αφηνετε για μια ωρα να φουσκωσει,το στεγνωνετε καλα με μια πετσετα {για να τραβηξει την υγρασια}.

Χτυπατε το λαδι με το χυμο λεμονιου και περιχυνετε το πλιγουρι,προσθετε τα υπολοιπα υλικα+ντοματα,ανακατευετε ελαφρα και βαζετε τη σαλατα στο ψυγειο για τουλαχιστον 1 ωρα

αποτελεσμα= 427009668_2e0d8c3b84.jpg

DSC00187.jpg Γ.Π+Λ.Ο <3
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

:D:D:D:D:D άψογο Λίλη .Ζωγράφισες πάλι :D:D:D

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites

παντως επειδη δεν ξερω αμα θα σου αρεσει,βαλε και λιγη μερεντα ειμαι συγουρη θα το λατρεψεις χαχχααα

 

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

2 κουταλιες της σουπας ψιλοκομμενος βασιλικος

4 κουταλιες της σουπας ψιλοκομμενος μαηντανος

 

Το ταμπουλέ είναι κυρίως μαϊδανοσαλάτα, περιέχει συνήθως δύο ματσάκια ψιλοκομμένο μαϊδανό και τη μισή ποσότητα φρεσκοκομμένο δυόσμο. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Εγω το υπολογίζω πια "με το μάτι" - και ποτε δεν βάζω νερο.

 

Αν παρεις το σωστο πληγουρι, ψιλό, ειδικό για ταμπούλι, το ανακατευεις με τον κομμενο μαϊντανο και τη ντοματα και τ'αφηνεις για μια ωριτσα για να απορροφησει τα υγρα τους και γινεται τελειο!

 

Παντως, chiquititas, ειναι τελεια σαλατα!

Link to comment
Share on other sites

παντως επειδη δεν ξερω αμα θα σου αρεσει,βαλε και λιγη μερεντα ειμαι συγουρη θα το λατρεψεις χαχχααα

 

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

 

Καθόλου αστείο! Πάει τρέλα!!! :D:D

Δυο γλυκά χαμόγελα...η ζωή μου όλη...

Link to comment
Share on other sites

παντως επειδη δεν ξερω αμα θα σου αρεσει,βαλε και λιγη μερεντα ειμαι συγουρη θα το λατρεψεις χαχχααα

 

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

 

Καθόλου αστείο! Πάει τρέλα!!! :D:D

 

 

σοβαρολογείς :?::?::?::roll:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη που δίνω site αλλά http://www.sefcozeelandia.gr/recipes/questions/recipepage/Document.2003-08-17.1536/view ...πολλές συνταγές για ψωμί. κάτω κάτω έχει για λαγάνα.

Χρήστο γιέ μου είσαι αυτός που με κρατά στην ζωή28895neov1jnyq0.gif

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...