Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χάπι απογαλακτισμού - όλα όσα θα είναι καλό να ξέρετε.

Recommended Posts

Το ξένο γάλα, κοστίζει 5.000 ευρώ για τον πρώτο χρόνο του παιδιού.

Ένα παιδί που δεν θηλάζει τον πρώτο χρόνο της ζωής του κοστίζει κατά μέσο όρο επιπλέον 2.000 ευρώ σε νοσήλεια σε σχέση με το παιδί που θηλάζει.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 307
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Η Μαρία Αδαμαντία Μαλλιαρού, παιδίατρος από το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, γράφει:

http://www.mothereducation.gr/html/lacta/paidiatr.htm

7. Γνωρίζει ότι το μωρό πρέπει να θηλάσει αποκλειστικά 6 μήνες και ότι με την προσθήκη των στερεών δεν πρέπει να διακόπτεται ο θηλασμός αλλά να παροτρύνεται η μητέρα ώστε να θηλάσει το μωρό της μέχρι τον πρώτο χρόνο της ζωής του ή και αργότερα αν το επιθυμεί.

Πραγματικά έχω σοκαριστεί από το θράσσος και την ανηθικότητα κάποιων γιατρών.

Κάθε παιδί και κάθε μητέρα αξίζουν έναν γιατρό που τους σέβεται, αξίζουν έναν αξιόπιστο επιστήμονα! Υπάρχουν αρκετοί. Στο χέρι μας είναι να τους βρούμε.

Σου πρότειναν τον πιο οδυνηρό τρόπο διακοπής της γαλουχίας.

Τα χάπια που σου χορήγησαν απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται για τη διακοπή γαλουχίας γιατί έχουν πολύ σοβαρές παρενέργειες.

Η οδηγία αυτή υπάρχει εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία.

Για το dostinex μιλάμε? είναι για κάποια άλλη χρήση αλλά το δίνουνε και για διακοπή της γαλουχίας πράγμα που απαγορεύεται ή απαγορεύεται να δίνεται γενικά? και αν απαγορεύεται γενικά τότε γιατί κυκλοφορεί και δεν έχει ανακληθει?

ΣΥγνωμη έμενε που μου ήρθε περίοδος όταν το Μωρο μου ήταν 3 μηνών έπρεπε να κοψω το γάλα???έχω ακούσει διάφορα περί θηλασμου αλλά ειλικρινά αυτό με την περίοδο είναι το χειρότερο!!!!έλεος πια με τους ανεγκεφαλους:mad:

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια, διάβασα όλα όσα γράψατε και σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας. Τον παιδίατρο τον βρήκα από αυτό το σάιτ από κοπέλες που λέγανε πολύ καλα λόγια για αυτόν και ότι είναι υπέρ του θηλασμού. Πήγα σε αυτόν από το δεύτερο μήνα της ζωής του μωρού μου γιατί άλλαξα παιδίατρο, και όταν του είπα ότι του δίνω 1-2 φορές την ημέρα συμπλήρωμα ξένο γάλα, μου είπε ότι άμα πήγαινα από την αρχή σε αυτόν, ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΑΦΗΝΕ ΝΑ ΔΙΝΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ, ΜΟΝΟ ΘΗΛΑΣΜΟ. Δεν ξέρω τι άλλο να πω... Βρήκα κάτι αρθρα στο ιντερνετ σχετικά με περίοδο και θηλασμό και έλεγαν το ίδιο πράγμα με τους γιατρούς μου, δεν είχα και πολύ χρόνο να το ψάξω περισσότερο. Φίλες δεν είχα με παρόμοια εμπειρία, οπότε διέκοψα το θηλασμό με αυτό το βάρβαρο τρόπο και ειλικρινά δεν θα το ξανάκανα ΠΟΤΕ. Στο δεύτερο παιδάκι μου, πρωτα ο Θεος, θα είμαι πιο υποψιασμένη τουλάχιστον...

ΣΥγνωμη έμενε που μου ήρθε περίοδος όταν το Μωρο μου ήταν 3 μηνών έπρεπε να κοψω το γάλα???έχω ακούσει διάφορα περί θηλασμου αλλά ειλικρινά αυτό με την περίοδο είναι το χειρότερο!!!!έλεος πια με τους ανεγκεφαλους:mad:

Fwfw, είχες ρωτήσει καθολου το γιατρό σου όταν σου ήρθε η περίοδος; Γιατί εγώ άμα δε ρωτούσα θα συνέχιζα ακομα να θηλάζω...

Κορίτσια, διάβασα όλα όσα γράψατε και σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας. Τον παιδίατρο τον βρήκα από αυτό το σάιτ από κοπέλες που λέγανε πολύ καλα λόγια για αυτόν και ότι είναι υπέρ του θηλασμού. Πήγα σε αυτόν από το δεύτερο μήνα της ζωής του μωρού μου γιατί άλλαξα παιδίατρο, και όταν του είπα ότι του δίνω 1-2 φορές την ημέρα συμπλήρωμα ξένο γάλα, μου είπε ότι άμα πήγαινα από την αρχή σε αυτόν, ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΑΦΗΝΕ ΝΑ ΔΙΝΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ, ΜΟΝΟ ΘΗΛΑΣΜΟ. Δεν ξέρω τι άλλο να πω...

Μου φαίνεται ότι οι παιδίατροι έχουν πονηρέψει...

Αν δουν μια μαμά που είναι αποφασισμένη να θηλάσει, της λένε πρώτα 1-2 χρήσιμες συμβουλές για να τους εμπιστευτεί, και μόλις βρουν ευκαιρία ρίχνουν την αυτοσχέδια και τα χαλάνε όλα.

Πλέον έχω καταλάβει ότι για παιδιάτρους και γυναικολόγους, έχει τεράστια σημασία το ποιον ρωτάς να σου συστήσει κάποιον.

Ένα ενδιαφέρον άρθρο που βρήκα

Πώς να καταλάβετε ότι ένας επαγγελματίας υγείας ΔΕΝ είναι υποστηρικτικός προς τον θηλασμό

jv42p3.png

DfUyp2.png

Έχω την εντύπωση ότι παίζει μεγάλο ρόλο και τι δίνουμε να καταλάβει ο γιατρός για εμάς. Και προς Θεού δεν κατηγορώ την κοπέλα που έδειξε εμπιστοσύνη, αλλά ίσως αν καταλάβαινε ο γιατρός ότι είναι αποφασισμένη να θηλάσει ότι και να γίνει τότε θα πίστευε ότι δεν τον "παίρνει". Π.χ εγώ πήγα στην γιατρό και από την πρώτη στιγμή έδειξα ότι θέλω να θηλάσω και ότι δεν πρόκειται να δώσω φάρμακα με το παραμικρό. Μέχρι στιγμής δεν μου έχει δώσει ούτε ένα φάρμακο και ας έχουμε περάσει δύο λαρυγγίτιδες και στην αρχή που είχαμε πρόβλημα με το βάρος του μωρού δεν μου είπε ποτέ να δώσω ξένο.

Άλλο ένα παράδειγμα είναι όταν πήγα στον ενδοκρινολόγο. Πρώτη φορά είχα αυξημένα τα αντισώματα θυροειδή όταν η μικρή μου ήταν 8 μηνών. Όταν πήγα στον γιατρό μου είπε ότι μπορεί να είναι από τις ορμόνες της εγκυμοσύνης. Του λέω ότι θηλάζω και μου απαντάει "Ακόμα? Δεν πρέπει κάνεις κακό και σε εσένα" και κατευθείαν του λέω "ΑΑΑΑ μη μου τα χαλάτε! Ξέρετε ότι δεν είναι έτσι!" Τέλος, δεν ξαναείπε τπτ!

Palladin πολύ καλό το άρθρο... θα στο κλέψω!!!!

Ένα παιδί που δεν θηλάζει τον πρώτο χρόνο της ζωής του κοστίζει κατά μέσο όρο επιπλέον 2.000 ευρώ σε νοσήλεια σε σχέση με το παιδί που θηλάζει.

Μπορείς σε παρακαλώ πολύ Αγλαϊα να μου πεις πως προκύπτει το ποσό των 5.000€ για τον πρώτο χρόνο της ζωής του παιδιού??? Αφορά μόνο την αγορά γάλακτος ή και κάτι άλλο?

images?q=tbn:ANd9GcQ_n0WymGeUhAhMIoWj19UiGiiaBXqYmXn5ttA7OLbCkcBdRUDVDw

Διαφημίσεις

Μπορείς σε παρακαλώ πολύ Αγλαϊα να μου πεις πως προκύπτει το ποσό των 5.000? για τον πρώτο χρόνο της ζωής του παιδιού??? Αφορά μόνο την αγορά γάλακτος ή και κάτι άλλο?

Ναι μου έκανε και μένα τρελή εντυπωση το συγκεκριμένο!!! Μήπως έκανε λάθος στην πληκτρολόγηση, ίσως.....

Μπορείς σε παρακαλώ πολύ Αγλαϊα να μου πεις πως προκύπτει το ποσό των 5.000? για τον πρώτο χρόνο της ζωής του παιδιού??? Αφορά μόνο την αγορά γάλακτος ή και κάτι άλλο?

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω πώς προκύπτουν και τα 2.000? της νοσηλείας

Τα 5.000 για γάλα είναι πάρα πολλά, εγώ με έναν υπολογισμό ότι ένα κουτί κρατάει 5 μέρες και κοστίζει 30 ευρώ τα έβγαλα 2.900 το χρόνο.

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω πώς προκύπτουν και τα 2.000? της νοσηλείας

Τα 5.000 για γάλα είναι πάρα πολλά, εγώ με έναν υπολογισμό ότι ένα κουτί κρατάει 5 μέρες και κοστίζει 30 ευρώ τα έβγαλα 2.900 το χρόνο.

Eμενα παλι το γαλα 1ης βρεφικης ηλικιας κοστιζε 21,45 και μου κρατουσε στις αρχες 5 μερες και μετα 7 μερες...

Τωρα το γαλα 2ης βρεφικης ηλικιας μου κοστιζει 15,40 και μου κραταει ακριβως 14 μερες...

Επειδη γραφω καθημερινα ολα μας τα εξοδα σε excel εχω ακριβως τι ποσο εχουμε ξοδεψει για τα παντα σε σχεση με το μωρο...

Οσο για την νοσηλεια μεχρι τωρα δεν μου εχει αρρωστησει ποτε και το μονο φαρμακευτικο που εχω παρει ειναι ενα depon παιδικο το οποιο δεν το εχω καν ανοιξει μιας και δεν εχει χρειαστει..

Δεν ξερω μηπως εννοει οτι κοστιζει 2.000€ στο συστημα Υγειας της χωρας...:rolleyes:

papvaso καταρχήν να σου πω, ότι πράγματι πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο!Ακόμη κι εγώ που αντιπαθώ ιδιαίτερα τη συνομωσιολογία και το : όλοι είναι εχθροί του θηλασμού και τα παίρνουν, ομολογώ ότι στη δική σου περίπτωση γι αυτούς τους γιατρούς το σκέφτηκα.

Θα σου πρότεινα να αλλάξεις παιδίατρο για το επόμενο παιδάκι σου.

Μου ήρθε ολίγον σοκαριστικό.

Αυτά τα ποσά δεν έχουν καμμία σχέση με την πραγματικότητα. Είναι τα μισά δλδ περίπου 2500 ευρώ για ένα αρκετά φαγανό παιδάκι (σαν το γιο μου:P) σε περίπτωση που τα παίρνεις από Ελλάδα. Από ίντερνετ, από Γερμανία είναι τα μισά του μισού δλδ περίπου 1250 ευρώ το χρόνο.

Τέλος, το ποσό των 2000 ευρώ για παιδάκι που δε θηλάζει, εκτός του ότι κάνει κακό να το ακούει μια λεχώνα, ότι δλδ σίγουρα θα αρρωστήσει το παιδάκι της, μια μανούλα γενικότερα ( αν και θα έπρεπε να το γνωρίζεις ως σύμβουλος θηλασμού:roll:) το βρίσκω υπερβολικό τουλάχιστον.

έντιτ: πολλά λέω για Γερμανία. Το γάλα που παίρνω για τη μικρή εδώ κοστίζει 16 ευρώ και από Γερμανία με τα μεταφορικά ,6!

Djccp2.png

67KIp2.png

Διαφημίσεις

Aglaia είναι εντελώς εξωφρενικό το νούμερο που γράφεις για το κόστος του βρεφικού γάλακτος σε σκόνη. :o

Όσο για το άλλο ποσό που ακριβώς προεξοφλεί μελλοντικές αρρώστειες σε παιδί που δε θηλάζει ... έλα τώρα! Εγώ πάντως ως μωρό θήλασα το πολύ 10 μέρες και δεν έχω αρρωστήσει ποτέ στη ζωή μου όλη εκτός από λίγο συνάχι 4 ημερών το πολύ. Και δεν πιστεύω πως είμαι εξαίρεση.

Όσο για τα πλεονεκτήματα του θηλασμού, τα ξέρουμε ειδικά τα δικά σου ποστ τα είχα διαβάσει από τότε που ήμουν έγκυος κι είχα επηρρεαστεί αρκετά. Αν όμως η μανούλα δεν μπορεί για τον α ή το β λόγο να θηλάσει, ας μη θηλάσει κι ας μη νιώθει ... εγκληματίας κιόλας.

FRV7p2.pngu9z0p3.png

Πρόκειται για μέσο όρο, δεν έγινε διαχωρισμός ανά κατηγορία γάλακτος, περιλαμβάνονται και τα ειδικά γάλατα (υποαλλεργικά, αντιαναγωγικά) καθώς και όλες οι δοκιμές-αλλαγές γάλακτος. Δηλαδή αν ένα μωρό χρειαστεί να δοκιμάσει σε ένα μήνα 4 κουτιά γάλακτος και καταναλώσει μόνο τα δύο που φάνηκαν πιο κατάλληλα, στο κόστος υπολογίζονται και τα 2 δοκιμαστικά.

Ο υπολογισμός δεν είναι δικός μου, προκύπτει από μελέτη νοσοκομειακού παιδιάτρου για μωρά που παρακολουθούνται στο νοσοκομείο για διάστημα τουλάχιστον ενός έτους και υπάρχουν στοιχεία για τη διατροφή τους.

Τα 2.000 ευρώ δεν είναι το κόστος νοσηλείας, είναι η διαφορά στο κόστος νοσηλείας κατά μέσο όρο.

Το κόστος νοσηλείας υπολογίζεται με τις τιμές που ισχύουν στα νοσοκομεία της χώρας μας (κόστος χρήσης κλίνης, κόστος για κάθε αναλώσιμο και φάρμακο, κόστος για τις εργατοώρες που απασχολείται το νοσηλευτικό προσωπικό κλπ, όπως υπολογίζεται το κόστος νοσηλείας σε κάθε νοσοκομείο της χώρας μας).

Η μελέτη έγινε σε νοσοκομείο της χώρας μας.

Για το dostinex μιλάμε? είναι για κάποια άλλη χρήση αλλά το δίνουνε και για διακοπή της γαλουχίας πράγμα που απαγορεύεται ή απαγορεύεται να δίνεται γενικά? και αν απαγορεύεται γενικά τότε γιατί κυκλοφορεί και δεν έχει ανακληθει?

Χορηγούνται για τη ρύθμιση της υπερπρολακτιναιμίας και απαιτείται καρδιολογική παρακολούθηση.

Πιστεύεις ότι είναι ανεγκέφαλοι;

Εγώ όχι.

Είμαι σίγουρη ότι το κάνουν επίτηδες και γελάνε πίσω από την πλάτη της μητέρας.

http://www.mothereducation.gr/html/lacta/kat.htm

Σε αυτή τη σελίδα θα δείτε ότι το 2009 περισσότερα από τα μισά παιδιά τρέφονται με ειδικά γάλατα που έχουν πολύ πιο υψηλή τιμή από τα κοινά γάλατα.

Επίσης φαίνεται ότι η χρήση τους αυξάνει με ραγδαίους ρυθμούς.

Επίσης γράφει:

Απαγορεύεται η χορήγηση ανασταλτών της γαλουχίας ( πχ Parlodel, Dostinex, κλπ). Η διακοπή της γαλουχίας σε οποιαδήποτε φάση γίνεται με φυσικό τρόπο και όχι με φάρμακα.

Η μελέτη έγινε σε νοσοκομείο της χώρας μας.

Η μελέτη που αναφέρεις έγινε στο Νοσοκομείο της Ξάνθης με Δ/ντη της Παιδιατρικης Κλινικής των κ.Δημ.Αδαμίδη?Γιατί βρήκα ένα άρθρο για το κόστος του ξένου γάλακτος αλλά δεν αναφέρει έαν έχει γίνει σε αυτό το Νοσοκομείο...

Η μελέτη που αναφέρεις έγινε στο Νοσοκομείο της Ξάνθης με Δ/ντη της Παιδιατρικης Κλινικής των κ.Δημ.Αδαμίδη?Γιατί βρήκα ένα άρθρο για το κόστος του ξένου γάλακτος αλλά δεν αναφέρει έαν έχει γίνει σε αυτό το Νοσοκομείο...

Το είχα διαβάσει στην Καθημερινή.

edit

Τώρα το είδα, είναι το άρθρο που είχα βάλει το λινκ και κλειδώθηκε!

Νόμιζα ότι ήταν δύο διαφορετικά άρθρα, τα στοιχεία της Μαλλιαρού και του Αδαμίδη, αλλά ήταν στο ίδιο.

http://www.mothereducation.gr/html/lacta/kat.htm

Σε αυτή τη σελίδα θα δείτε ότι το 2009 περισσότερα από τα μισά παιδιά τρέφονται με ειδικά γάλατα που έχουν πολύ πιο υψηλή τιμή από τα κοινά γάλατα.

Επίσης φαίνεται ότι η χρήση τους αυξάνει με ραγδαίους ρυθμούς.

Επίσης γράφει:

Αφου "απαγορεύεται η χορήγηση ανασταλτών της γαλουχίας ( πχ Parlodel, Dostinex, κλπ)" γιατί ο ΕΟΦ επιτρέπει την κυκλοφορία τους? Απαγορεύονται επειδή το λέει η κα Μαλλιαρού ή επειδή προκαλούν σοβαρές παρενέργειες?

Πρόκειται για μέσο όρο, δεν έγινε διαχωρισμός ανά κατηγορία γάλακτος, περιλαμβάνονται και τα ειδικά γάλατα (υποαλλεργικά, αντιαναγωγικά) καθώς και όλες οι δοκιμές-αλλαγές γάλακτος. Δηλαδή αν ένα μωρό χρειαστεί να δοκιμάσει σε ένα μήνα 4 κουτιά γάλακτος και καταναλώσει μόνο τα δύο που φάνηκαν πιο κατάλληλα, στο κόστος υπολογίζονται και τα 2 δοκιμαστικά.

Ο υπολογισμός δεν είναι δικός μου, προκύπτει από μελέτη νοσοκομειακού παιδιάτρου για μωρά που παρακολουθούνται στο νοσοκομείο για διάστημα τουλάχιστον ενός έτους και υπάρχουν στοιχεία για τη διατροφή τους.

Ως μανούλα που έδωσε ξένο, και μάλιστα αντιαναγωγικό και στα 2 της παιδιά, αυτά που λες δεν ισχύουν. Ισχύουν τα νούμερα που σου παρέθεσα στο προηγούμενο ποστ.

Να σε ρωτήσω κάτι?Γιατί δίνεις πληροφορίες παραποιημένες?Δεν τις ελέγχεις όταν τις διαβάζεις, ή είναι μ΄σα από δικό σου πρίσμα η πληροφορία τοποθερτημένη?

Στο άεθρο αυτό τα 5000 ευρώ υπολογίζονται και για τα δύο πρώτα χρόνια

Τελικά τι από τα 2 ισχύει?

Έχω την εντύπωση ότι η παραπληροφόρηση υπάρχει και στο θέμα του θηλασμού.

Djccp2.png

67KIp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...