Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χάπι απογαλακτισμού - όλα όσα θα είναι καλό να ξέρετε.

Recommended Posts

Καλησπέρα, εδώ και ένα μήνα προσπαθώ να αποθηλάσω, θάληζα τη μικρή πρωί βράδυ. Η γυναικολόγος μου είπε να σταματήσω τον ένα θηλασμό για 15 μέρες και μετά για άλλες 15 να θηλάζω τρεις φορές την εβδομάδα και μετά να σταματήσω. Τώρα έχω να τη βάλω στο στήος μια εβδομάδα. Δεν έχω πρηστεί αλλά το σ΄τηθος μου οταν το πιέζω στάζει γάλα. Η γιατρός μου είπε να πάρω το χάπι γιατί υπαρχει πιθανόυτητα 1% περίπου να μου δημιουργήσει πρόβλημα. Εγώ αναρωτιέμαι αν πρεπέι, αυτό που με προβληματιζει είναι οτι έχω κύστες στο στήθος και δεν θέλω να μου δημιοργήσει άλλα προβλήματα. Αναρωτιεμαι να γνωρίζει καμία τίποτα σχετκο.

Εγω δεν πειρα φαρμακα. Το μικρο σταματησα στις 16/5 να τον θηλαζω... Αυτο που εκανα ειναι τις τελευταιες μερες να τον αφηνω ολο και πιο λιγο. Μεχρι στιγμης ολα καλα. Παντως το γαλα και η ευαισθησια θα παραμεινουν. Ειμαι σε ηλικια για μαστογραφια αλλα μου ειπαν απο το σχετικο τμημα του νοσοκομειου να περιμενω τουλαχιστον 3 μηνες..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 307
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ έχω, όπως ανέφερα, να τη βάλω στο στήθος μια εβδομάδα και δεν με ενοχλεί το στήθος καθόλου απλά φοβάμαι μη δημιουργήσω άλλα. Όσο για τη μαστογραφία εγώ θα κάνω λόγω των κυστών που έχω. Μέχρι και πριν γεννήσω έκανα σχεδόν κάθε χρόνο υπέρηχο. Θέλει να περάσουν τρεις μήνες και εμένα έτσι μου είπε η γιατρός.

Καλησπέρα, εδώ και ένα μήνα προσπαθώ να αποθηλάσω, θάληζα τη μικρή πρωί βράδυ. Η γυναικολόγος μου είπε να σταματήσω τον ένα θηλασμό για 15 μέρες και μετά για άλλες 15 να θηλάζω τρεις φορές την εβδομάδα και μετά να σταματήσω. Τώρα έχω να τη βάλω στο στήος μια εβδομάδα. Δεν έχω πρηστεί αλλά το σ΄τηθος μου οταν το πιέζω στάζει γάλα. Η γιατρός μου είπε να πάρω το χάπι γιατί υπαρχει πιθανόυτητα 1% περίπου να μου δημιουργήσει πρόβλημα. Εγώ αναρωτιέμαι αν πρεπέι, αυτό που με προβληματιζει είναι οτι έχω κύστες στο στήθος και δεν θέλω να μου δημιοργήσει άλλα προβλήματα. Αναρωτιεμαι να γνωρίζει καμία τίποτα σχετκο.

Απ' ότι είχα διαβάσει στο βιβλίο της κ. Πατσούρου, είναι φυσιολογικό για αρκετό καιρό μετά τον αποθηλασμό, όταν δέχεται κάποιον ερεθισμό το στήθος να βλέπεις μερικές σταγόνες γάλα. Επειδή όμως το έχω χαρίσει και δεν μπορώ να παραθέσω ακριβώς το κείμενο, καλύτερα θα σου απαντήσουν οι πιο έμπειρες.

Αυτό που θα σε συμβούλευα είναι, κατά τη γνώμη μου, να αγνοήσεις παντελώς την γιατρό σου. Δηλαδή, ίσως-μπορεί-πιθανόν να πάθεις κάτι, οπότε σου χορηγεί προκαταβολικά χάπια τα οποία έχουν πάρα ΠΟΛΛΕΣ και πολύ ΣΟΒΑΡΕΣ παρενέργειες!:shock: Η χαρά της προληπτικής ιατρικής!!!!!!

Και εγώ υποψιάζομαι οτι θα τα πάρω πιθανότατα χωρίς λόγο και επειδή η γιατρός είτε τα πάιρνει απο τη φαρμακευτική είτε με ελαφριά την καρδία δίνει φάρμακα αλλά με φοβίζει το θέμα με τις κύστες. Βασικά δεν μου εξήγησε και δεν τη ρώτησα τι είναι αυτό που μπορεί να πάθω αν δεν πάρω το χάπι. Γνωρίζεις τι ακριβώς μπορεί να συμβεί? Ευχαριστώ για την απάντηση

Βασικά δεν μου εξήγησε και δεν τη ρώτησα τι είναι αυτό που μπορεί να πάθω αν δεν πάρω το χάπι. Γνωρίζεις τι ακριβώς μπορεί να συμβεί?

Όχι, δεν είμαι ειδικός και αυτά που σου είπα παραπάνω τα υπαγορεύει η λογική μου και τίποτα παραπάνω (αλλά φαντάζομαι προκαταβολικά ούτε η γιατρός γνωρίζει). Πάντως στη θέση σου θα επέμενα να μου εξηγήσει λεπτομερώς τι εννοεί. Τα φάρμακα δεν είναι καραμέλες για να τα καταναλώνουμε άνευ λόγου και αιτίας και στην Ελλάδα δυστυχώς μας έχουνε μάθει να μην δίνουμε βάση στις παρενέργειες που αναγράφουν οι ίδιες οι εταιρίες για το προϊόν τους!

Θα ζητούσα οπωσδήποτε να μου αναφέρει τι θα μπορούσα να κάνω προληπτικά με φυσικό τρόπο, ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ (νομίζω είναι υποχρέωσή της να ξέρει). Αυτό για μένα θα πει "πρόληψη". Δεν θα πάω π.χ., στον οδοντίατρο να μου βγάλει τα δόντια και να μου βάλει μασέλα, με το φόβο ότι μπορεί στο μέλλον να χρειαστώ σφραγίσματα και απονευρώσεις:lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

Όχι, δεν είμαι ειδικός και αυτά που σου είπα παραπάνω τα υπαγορεύει η λογική μου και τίποτα παραπάνω (αλλά φαντάζομαι προκαταβολικά ούτε η γιατρός γνωρίζει). Πάντως στη θέση σου θα επέμενα να μου εξηγήσει λεπτομερώς τι εννοεί. Τα φάρμακα δεν είναι καραμέλες για να τα καταναλώνουμε άνευ λόγου και αιτίας και στην Ελλάδα δυστυχώς μας έχουνε μάθει να μην δίνουμε βάση στις παρενέργειες που αναγράφουν οι ίδιες οι εταιρίες για το προϊόν τους!

Θα ζητούσα οπωσδήποτε να μου αναφέρει τι θα μπορούσα να κάνω προληπτικά με φυσικό τρόπο, ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ (νομίζω είναι υποχρέωσή της να ξέρει). Αυτό για μένα θα πει "πρόληψη". Δεν θα πάω π.χ., στον οδοντίατρο να μου βγάλει τα δόντια και να μου βάλει μασέλα, με το φόβο ότι μπορεί στο μέλλον να χρειαστώ σφραγίσματα και απονευρώσεις:lol::lol::lol:

Εχεις απόλυτο δίκιο, θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου!!! Καλό βραδάκι!!!

• 3 εβδομάδες μετά...

Μετά από

8μιση μήνες θηλασμού, εδώ και δυο εβδομάδες περίπου ξεκινήσαμε τον σταδιακό αποθηλασμό.Παραθέτω εδώ την εμπειρία μου και τις συμβουλές μου, γιατί πιστεύω ότι ο αποθηλασμός είναι σημαντικό να γίνεται σταδιακά και με φυσικό τρόπο, ΧΩΡΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΧΑΠΙΩΝ ή ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ "ΜΑΧΑΙΡΙ", τόσο για την ψυχολογία του μωρού και της μαμάς, όσο και για το "ρεγουλάρισμα" του στήθους.

Ξεκινησαμε με το βραδινό γεύμα, δίνοντας 100 γρ. μπιμπερό και στη συνέχεια έβαζα το μωρό στο στήθος. Αυτό το κάναμε για λίγες μέρες και ήταν πολύ καλό σαν λύση, γιατί έτσι συνήθιζε σταδιακά και το στομαχάκι του μωρού στο ξένο γάλα, κι εμένα με βοήθησε γιατί όταν κράτησα τις πρώτες φορές το μπιμπερό, ένοιωθα ότι αρνούμαι το μωρό. Έτσι ξέροντας ότι θα τον βάλω μετά και στο στήθος, η ψυχολογία μου ήταν διαφορετική.

Για λίγες μέρες τον θήλαζα και λίγο, το απόγευμα που ξυπνούσε, όταν γύριζα από την δουλεια. Μου άρεσε αυτός ο θηλασμός, γιατί ένοιωθα να καλύπτω και το κενό από την απουσία μου.

Τον πρωινό θηλασμό τον διατήρησα μέχρι προχθές. Εδώ και 3 μέρες, του δίνω και το πρωί μπιμπερό, γιατί είχε μειωθεί σημαντικά η παραγωγή μου,έχοντας αφήσει ένα μόνο γεύμα. Έτσι ο μικρός ενώ θήλαζε,τραβούσε τη θηλή, χάζευε αριστερά - δεξιά και συνολικά έτρωγε για κανένα 45λεπτο και αγχωνόμουν μην δεν προλάβω να ετοιμαστώ για τη δουλειά.

Πολλές φορές ακούω για δυσκοιλιότητες που εμφανίζονται με τον αποθηλασμό. Πιστεύω ότι η απότομη διακοπή του θηλασμού, είναι κατά ένα μεγάλο μέρος υπεύθυνη. Εμείς ευτυχώς, δεν αντιμετωπίσαμε τέτοιο πρόβλημα.

Όσο για το στήθος, παρόλο που πίνω πάρα πολλά νερά ημερησίως, δεν εχει πρηστεί καθόλου, και δεν χρειάστηκε να το πιέσω καθόλου για αποσυμφόρηση.

Τον πρωινό θηλασμό σκόπευα να τον κρατήσω για λίγο περισσότερο, αλλά η ρύθμιση της παραγωγής θέλει και συχνότητα.

Μην αποθηλάσετε αν δεν είστε σίγουρες γι'αυτό. Διατηρήστε τον θηλασμό μέχρι να νοιώσετε ότι είστε πραγματικά έτοιμες να διακόψετε. Εάν περνάει ο καιρός και συνεχίζετε να θηλάζετε, κάν'τε το, αγνοώντας τα αρνητικά σχόλια περί παρατεταμένου θηλασμού. Εμένα, για τους τελευταίους μήνες, με ρωτούσαν αν με δαγκώνει το μωρό κατά τη διάρκεια που θηλάζει.

Δεν είναι απαγορευτικό να βάλετε το μωρό στο στήθος αν θελήσετε, παρότι έχει διακόψει τον θηλασμό.Προχθές μετά το μπιμπερό, ο μικρός ήταν ανήσυχος και με πλησίαζε ανοίγοντας το στόμα και έτσι, τον έβαλα για λίγο.

Νοιώθω ικανοποιημένη που ακολούθησα αυτή τη μέθοδο και σίγουρα ήταν καλύτερο και για τον μικρούλη! :D:D:D

n3kPp3.png

zewgp3.png

• 7 months later...

MATA ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟΘΗΛΑΣΑ ΚΙ ΕΓΩ. ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ ΔΗΛΑΔΗ.

ΕΙΧΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΗΝΑ, ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΑ 2 Ή 3 ΦΟΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ. ΟΠΟΤΕ ΕΙΧΕ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ 2 ΦΟΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΥΠΝΟΥΣΕ ΚΑΘΕ ΝΥΧΤΑ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΣΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΞΕΝΟ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΑΙ ΓΙΑ 4-5 ΗΜΕΡΕΣ ΘΗΛΑΖΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ. ΕΤΣΙ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΟΠΟΤΕ ΑΠΟΘΗΛΑΣΑΜΕ ΜΕΣΑ ΣΕ 15 ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ. ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ?

ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΚΡΙΒΩΣ. ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΩ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ? Ή ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΞΑΝΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ?

ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ TOPIC. ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.

gzTDp3.png

Έγω πάντως αποθύλασα μέσα σε 40περίπου μέρες και έτυχε να την βάλω στο στήθος μετά από μια βδομάδα. Και μετά ξανά από μια βδομάδα. Δεν της το έδινα εγώ, απλά ήταν λίγο γκρινιάρα και κολημμένη πάνω μου και της το πρόσφερα. Και τις δυο φορές πιπίλισε λίγο (κάνα 5λεπτο) και σηκώθηκε μόνη της. Εννοείτε ότι είχε φάει το βραδυνό μπιμπερό της. Δεν πεινούσε, απλά ήθελε λίγο να χαιδευτεί το κορίτσι μου. Να επανέλθει το γάλα δε νομίζω με τόσο αραιούς θυλασμούς.

Διαφημίσεις

Θηλασα 14 μηνες. Από την αρχη του 15 η μικρη ανακαλυψε το φρεσκο και αλλες φορες ετρωγε και αλλες οχι. Σιγα σιγα ενοιωθα οτι το γαλα μειωνοταν . Τις τελευταιες 15 μερες ενω θηλαζει πολυ λιγο μετα ζηταει μπιμπερο. Το Σαββατοκυριακο δεν ηθελε το στηθος καθολου δεν το ακουμπησε. Να παρω ΧΑΠΙ? Η γιατρος μου ειπε να παρω για 8 μερες με τοσα που εχω ακουσει ομως προβληματιστικα. Τι να κανω?

CLIO Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΚΙ ΕΓΩ. ΤΕΛΙΚΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΑΝΑΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΙΩΘΩ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΜΥΡΤΑΚΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΤΟ ΧΑΠΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. ΑΝ Η ΜΙΚΡΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΟ ΣΤΗΘΟΣ ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΘΗΛΑΣΤΡΟ. ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΡΑΙΑ ΜΕΧΡΙ ΑΝ ΣΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΔΕΙΑΖΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣ. ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΚΟΠΕΛΑ. ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΕΔΩ ΕΨΑΧΝΑ ΝΑ ΒΡΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.

gzTDp3.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Εγώ σταμάτησα το θηλασμό 4 μηνών με χάπι μετά από εισήγηση και του γυναικολόγου και του παιδιάτρου γιατί μου ήρθε η περίοδος. Ο λόγος είναι ότι επειδή κατεβαίνει η προλακτίνη, το γάλα δεν είναι πια καλής ποιότητας και δεν κάνει για το μωρό. Έδινα στο μωρό και ξένο γάλα, οπότε δεν το επηρρέασε καθόλου. Εσείς θηλάζατε και όταν ήρθε η περίοδος;

εγώ θήλασα 8 μήνες το γιο μου & 14 την κόρη μου. το γιο μου τον σταμάτησα γιατί λόγω της προλακτίνης η προγεστερόνη δεν αυξανόταν ομαλά & το έμβρυο έδειχνε να ζορίζεται. δεδομένου ενός βεβαρημένου ιστορικού κρίθηκε ότι αυτό έπρεπε να γίνει & επειδή ο γυναικολόγος μου είναι οπαδός του θηλασμού, αποφάσισα να τον ακούσω. δεν ξέρω ακόμα αν έπραξα ορθά, αλλά φοβήθηκα. ενπάσει περιπτώση, & στους 2 έκοψα το θηλασμό φυσικά, χωρίς φάρμακα. όποτε με ενοχλούσε το στήθος έκανα μαλάξεις & το αποφόρτιζα, χωρίς να το αδειάσω ,ωστε να μει δώσει εντολή να παράγει ξανά. κάθε φορά έβγαζα & λιγότερο, πάντα με μαλάξεις, ώσπου κόπηκε φυσικά. σε κανέναν τους δεν αδιαθέτησα,ούτε κεν ανάμεσα στις 2 εγκυμοσύνες, αλλά δε νομίζω ότι ισχύει η πληροφορία για διακοπή του θηλασμού σε περίπτωση περιόδου.οι περισσότερες γυναίκες αδιαθετούν άμεσα, δε νομίζω ότι αποθηλάζουν... ποτέ δε με ρώτησε γυναικολόγος ή παιδίατρος αν είδα αίμα, ρωτούσαν μόνο αν έχω διάθεση & αντοχή να συνεχίσω, όχι ότι άφηναν πολλά περιθώρια & προέτρεπαν.

Διαφημίσεις

papvaso καλύτερα να διαβάσεις αυτό http://www.mitrikosthilasmos.com/2010/07/40_31.html

και τι εννοείς κατεβαίνει η προλακτίνη,που πάει δηλαδή?:roll:[/QU

Το διάβασα Natly, αλλά και οι δύο γιατροί μου είπαν ότι εφόσον έρχεται η περίοδος, κατεβαίνουν τα επίπεδα της προλακτίνης σιγά σιγά και το γάλα αρχίζει να νερουλιάζει και κατά συνέπεια να χάνει τα θρεπτικά του συστατικά και να μη το δίνω στο μωρό. Ειδικά ο παιδίατρος ήταν κατηγορηματικός να το σταματήσω άμεσα και είναι και υπέρ του θηλασμού. Πήρα τα dostinex για 4 μέρες, πέτρωσα πονούσα αφόρητα, έκλαιγα απο τη στενοχώρια μου, μου έδωσε ο γυναικολόγος αντιβίωση 1 εβδομάδα για να μην κάνω μαστίτιδα. Σε 1 εβδομάδα είχαν ξεφουσκώσει εντελώς. Έκανα και υπέρηχο μαστού και όλα μια χαρά. Στις αρχές Φλεβάρη έγιναν όλα αυτά. Εμπιστεύομαι και τους 2 γιατρούς μου. Και οι δύο ήταν αυτής της άποψης. Απλά απορώ με τις γυναίκες που θηλάζουν για πάρα πολύ καιρό, πχ. 1 χρόνο, οι γιατροί ειδικά ο παιδίατρος δεν τους έχει πει κάτι σχετικά με την έλευση της περιόδου και το θηλασμό. Αν έχει κάποια παρόμοια εμπειρία ας απαντήσει παρακαλώ γιατί έχω μπερδευτεί λίγο. Όλες οι απόψεις δεκτές.

Το διάβασα Natly, αλλά και οι δύο γιατροί μου είπαν ότι εφόσον έρχεται η περίοδος, κατεβαίνουν τα επίπεδα της προλακτίνης σιγά σιγά και το γάλα αρχίζει να νερουλιάζει και κατά συνέπεια να χάνει τα θρεπτικά του συστατικά και να μη το δίνω στο μωρό. Ειδικά ο παιδίατρος ήταν κατηγορηματικός να το σταματήσω άμεσα και είναι και υπέρ του θηλασμού. Πήρα τα dostinex για 4 μέρες, πέτρωσα πονούσα αφόρητα, έκλαιγα απο τη στενοχώρια μου, μου έδωσε ο γυναικολόγος αντιβίωση 1 εβδομάδα για να μην κάνω μαστίτιδα. Σε 1 εβδομάδα είχαν ξεφουσκώσει εντελώς. Έκανα και υπέρηχο μαστού και όλα μια χαρά. Στις αρχές Φλεβάρη έγιναν όλα αυτά. Εμπιστεύομαι και τους 2 γιατρούς μου. Και οι δύο ήταν αυτής της άποψης. Απλά απορώ με τις γυναίκες που θηλάζουν για πάρα πολύ καιρό, πχ. 1 χρόνο, οι γιατροί ειδικά ο παιδίατρος δεν τους έχει πει κάτι σχετικά με την έλευση της περιόδου και το θηλασμό. Αν έχει κάποια παρόμοια εμπειρία ας απαντήσει παρακαλώ γιατί έχω μπερδευτεί λίγο. Όλες οι απόψεις δεκτές.

Αυτά που σου είπαν δεν ισχύουν.

Το μητρικό γάλα δεν νερουλιάζει. Είναι άριστη τροφή και προσαρμόζεται στις ανάγκες του μωωρού καθώς αυτό μεγαλώνει. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά θηλασμό για τουλάχιστον 2 χρόνια, η περίοδος δεν επηρέαζει την θρεπτικότητα του γάλακτος.

Σκέψου το εξής: ακόμα και αν δεχτούμε ότι το μητρικό γάλα νερουλιάζει μετά την περίοδο, τότε δεν θα έπρεπε να ισχύει το ίδιο και στα υπόλοιπα θηλαστικά; Ο μηχανισμός είναι ο ίδιος. Οι αγελάδες αρμέγονται ακόμα και στην εγκυμοσύνη τους, και όμως οι γιατροί σου θεωρούν το γάλα τους θρεπτικό. Δεν είναι παράλογο;

jv42p3.png

DfUyp2.png

Επίσης να ξέρεις ότι στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν 3 παιδίατροι - σύμβουλοι θηλασμού που μπορούν να σε ενημερώσουν έγκυρα και τεκμηριώμενα αν χρειαστείς στο μέλλον κάποια συμβουλή

jv42p3.png

DfUyp2.png

Θηλάζω ακόμα την κόρη μου και έχω αδιαθετήσει 6 1/2 μήνες μετά το τοκετό! Δεν είδα καμία διαφορά στο γάλα μου και η μικρή ποτέ δεν έδειξε δυσαρεστημένη.

Για να μη πω για μία φίλη μου που αδιαθέτησε στους 2 μήνες, θήλαζει ακόμα και είναι 8 μηνών το παιδάκι της, θήλαζε αποκλειστικά μέχρι και τον 6ο και το μικρό της είναι σαν μωρό σούμο!!! Άρα δεν υπήρξε καμία αλλοίωση στο γάλα της... Μην έχεις πολύ εμπιστοσύνη στους γιατρούς! Αν ήταν όντως υπερ του θηλασμού δεν θα σου έλεγε να σταματήσεις....

Ειδικά ο παιδίατρος ήταν κατηγορηματικός να το σταματήσω άμεσα και είναι και υπέρ του θηλασμού.

Ένα ένα τα βλέπω.

Ενας παιδίατρος που λέει ότι πρέπει να κόψεις τον θηλασμό επειδή σου ήρθε περίοδος ΔΕΝ είναι υπέρ του θηλασμού. Είναι απλά ένας παιδίατρος που έψαχνε μια αφορμή, οποιαδήποτε, για να σου πει ψέμματα ότι πρέπει να κόψεις τον θηλασμό, και να σου πασάρει το ξένο γάλα της εταιρείας με την οποια συνεργάζεται.

Όταν ένας παιδίατρος σου λέει "Είμαι υπέρ του θηλασμού" δεν σημαίνει ότι είναι πράγματι. Δεν υπάρχει παιδίατρος που να σου κάνει χειραψία και να πει "Καλημέρα σας, είμαι κατά του θηλασμού". Όλοι "υπέρ" είναι. Όπως και όλοι οι πρόεδροι της Αμερικής είναι "υπέρ" της ειρήνης, αλλά αναγκάζονται οι καημένοι να κάνουν πολέμους, χωρίς να το θέλουν

jv42p3.png

DfUyp2.png

PAVASSO ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΤΡΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ. ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΨΕΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ. ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΑΙΔΑΚΙ.

gzTDp3.png

papvaso καλύτερα να διαβάσεις αυτό http://www.mitrikosthilasmos.com/2010/07/40_31.html

και τι εννοείς κατεβαίνει η προλακτίνη,που πάει δηλαδή?:roll:[/QU

Άκου κοπέλα μου τα κορίτσια τι σου λένε και μην εμπιστεύεσαι τον κάθε άσχετο γιατρό.

Στεναχωρέθηκα πολύ που διάβασα το μήνυμά σου,αλλά πιο πολύ θύμωσα με τους "γιατρούς" που δεν παραδέχονται ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ.

Πάντως αν ήμουν στη θέση σου θα το σκεφτόμουνα ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ για επαναγαλακτισμό!Είναι νωρίς ακόμα και είμαι σίγουρη ότι αν το προσπαθήσεις θα τα καταφέρεις!

Είναι κρίμα και για σένα και για το μωράκι σου:(

Και δεν είναι ανάγκη να δίνεις λογαριασμό στον κάθε "ειδικό"

δικό σου είναι το παιδί και ότι θέλεις θα το ταΐζεις!:P

Ότι και να χρειαστείς θα τη βρεις τη στήριξη εδώ στο φορουμ,

δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα πρέπει να γίνουμε γιατροί του εαυτού μας:evil:

Σταματάω εδώ γιατί με έπιασε λογοδιάρροια :roll:

Εγώ σταμάτησα το θηλασμό 4 μηνών με χάπι μετά από εισήγηση και του γυναικολόγου και του παιδιάτρου γιατί μου ήρθε η περίοδος. Ο λόγος είναι ότι επειδή κατεβαίνει η προλακτίνη, το γάλα δεν είναι πια καλής ποιότητας και δεν κάνει για το μωρό. Έδινα στο μωρό και ξένο γάλα, οπότε δεν το επηρρέασε καθόλου. Εσείς θηλάζατε και όταν ήρθε η περίοδος;

Το ξένο γάλα που έδινες στο παιδί σου, προέρχεται από έγκυες αγελάδες με πολύ πεσμένη προλακτίνη, γιατί αν δεν είναι πεσμένη η προλακτίνη δεν είναι γόνιμες και δεν μπορούν να μείνουν ξανά έγκυες.

Το γάλα της αγελάδος δεν επηρεάζεται από την πεσμένη προλακτίνη;

Το διάβασα Natly, αλλά και οι δύο γιατροί μου είπαν ότι εφόσον έρχεται η περίοδος, κατεβαίνουν τα επίπεδα της προλακτίνης σιγά σιγά και το γάλα αρχίζει να νερουλιάζει και κατά συνέπεια να χάνει τα θρεπτικά του συστατικά και να μη το δίνω στο μωρό.

Γνωρίζεις ότι είναι πολύ απλή η ανάλυση του γάλακτος; Μπορείς πολύ εύκολα να κάνεις ένα τεστ στο γάλα για να διαπιστώσεις ότι και οι δύο γιατροί σε δουλεύουν και γελάνε πίσω από την πλάτη σου.

Λυπάμαι πάρα πολύ που έμπλεξες με τόσο ανήθικους ανθρώπους. Αυτό δεν είναι άγνοια. Και οι δύο γιατροί σου γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν.

Ειδικά ο παιδίατρος ήταν κατηγορηματικός να το σταματήσω άμεσα και είναι και υπέρ του θηλασμού.
Από πού κατάλαβες ότι είναι υπέρ του θηλασμού;

Από τα δείγματα με τα γάλατα που είχε στο ιατρείο του;

Μήπως από τις αφίσες που είχε κρεμασμένες;

Πώς σε βοήθησε στο θηλασμό όσο θήλαζες;

Πήρα τα dostinex για 4 μέρες, πέτρωσα πονούσα αφόρητα, έκλαιγα απο τη στενοχώρια μου, μου έδωσε ο γυναικολόγος αντιβίωση 1 εβδομάδα για να μην κάνω μαστίτιδα.

Σε 1 εβδομάδα είχαν ξεφουσκώσει εντελώς. Έκανα και υπέρηχο μαστού και όλα μια χαρά. Στις αρχές Φλεβάρη έγιναν όλα αυτά. Εμπιστεύομαι και τους 2 γιατρούς μου.

:shock:

Εμπιστεύεσαι αυτούς τους γιατρούς;

Αυτούς που σου είπαν ότι το αγελαδινό γάλα σε σκόνη που αρμέγεται από μια έγκυο αγελάδα είναι καλύτερο από το δικό σου γάλα;

Αυτούς που σε υπέβαλαν σε τέτοιο μαρτύριο;

Σου πρότειναν τον πιο οδυνηρό τρόπο διακοπής της γαλουχίας.

Τα χάπια που σου χορήγησαν απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται για τη διακοπή γαλουχίας γιατί έχουν πολύ σοβαρές παρενέργειες.

Η οδηγία αυτή υπάρχει εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία.

Απλά απορώ με τις γυναίκες που θηλάζουν για πάρα πολύ καιρό, πχ. 1 χρόνο, οι γιατροί ειδικά ο παιδίατρος δεν τους έχει πει κάτι σχετικά με την έλευση της περιόδου και το θηλασμό.
Αν ο παιδίατρός μου τολμούσε να μου πει κάτι τέτοιο, θα τον έβαζα να το γράψει, να το υπογράψει θα τον κατήγγειλα στο Συνήγορο του παιδιού.

http://www.0-18.gr/gia-megaloys/dsdp#24

ε. Να μπορούν όλες οι ομάδες της κοινωνίας, ιδιαίτερα οι γονείς και τα παιδιά να ενημερώνονται για τα θέματα της υγείας και της διατροφής του παιδιού, για τα πλεονεκτήματα του φυσικού θηλασμού...

Αυτοί οι γιατροί αφαίρεσαν με δόλο ένα πολύ βασικό δικαίωμα του παιδιού σου.

Επίσης αφαίρεσαν από εσένα το δικαίωμα να θηλάσεις το παιδί σου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει ότι είναι καλό να θηλάζουμε τα παιδιά μας για τουλάχιστον δύο χρόνια και πέρα από αυτό όσο είναι αμοιβαία επιθυμητό από τη μητέρα και το παιδί.

Η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιάτρων γράφει:

There is no upper limit to the duration of breastfeeding and no evidence of psychologic or developmental harm from breastfeeding into the third year of life or longer.197

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

Δεν υπάρχει άνω όριο στη διάρκεια του θηλασμού και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο θηλασμός είναι επιζήμιος στην ψυχολογία ή την ανάπτυξη του παιδιού κατά τον τρίτο χρόνο της ζωής ή πέρα από αυτόν.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...