Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χάπι απογαλακτισμού - όλα όσα θα είναι καλό να ξέρετε.

Recommended Posts

Από εδώ είναι προφανές ότι δεν θυμόμουν με ακρίβεια ούτε ποιο άρθο ήταν, νόμιζα μάλιστα ότι ήταν κάποιο ανεξάρτητο από αυτό.

Επίσης δεν θυμόμουν το γιατρό για να το ψάξω. Χάρη στη bibicos που ανέφερε το όνομα, κατάλαβα ποιο ήταν το άρθρο κι έκανα edit στο παραπάνω ποστ.

Το ότι σας παρέπεμψα στο άρθρο δείχνει ότι δεν είχα σκοπό να αποκρύψω κανένα στοιχείο. Το αντίθετο: θα προτιμούσα να διαβάσετε το πρωτότυπο με όλη την ακρίβεια που έχει ώστε οποιαδήποτε ανακρίβεια μετέφερα να παρακαμφθεί.

Προσωπικά δε θεωρώ ακριβές το άρθρο. Εγώ πχ στο γιο μου μετά το χρόνο, δεν έδινα σκόνη, αλλά φρέσκο γάλα, οπότε πάλι το κόστος δεν είναι αυτό πάντα.

Τώρα για τη σκοπιμότητα, τι να πω... ίσως απλά προκύπτει από την έντονη επιθυμία να πολεμηθεί ότι έχει να κάνει με το μη θηλασμό (και δεν εννοώ απλά για τα οφέλη του, φαντάζομαι ότι το αντιλαμβάνεστε) για λόγους που εσύ γνωρίζεις. Ίσως πάλι όχι.

Μην ξεχνάμε, ότι αν βάλουμε στην άκρη τα οφέλη του θηλασμού και την σαφή υπεροχή του έναντι της φόρμουλας, για να επιτευχθεί προτείνονται από εσένα θήλαστρα συγκεκριμένης μάρκας, συμπληρώματα, βιβλία...όλα λοιπόν είναι σχετικά.

Djccp2.png

67KIp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 307
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μεταφέρω εδώ την απάντηση που είχα γράψει παραπάνω για τα dostinex κλπ

Δεν επιτρέπεται να χορηγούνται ως αναστολείς γαλουχίας, χορηγούνται για τη ρύθμιση της υπερπρολακτιναιμίας.

κι όμως το dostinex ενδείκνυται και για την παρεμπόδιση έναρξης και για τη διακοπή της γαλουχίας.

όχι μόνο για τη ρύθμιση της υπερπρολακτιναιμίας.

αυτά που παραθετω παρακάτω τα αντέγραψα από το λινκ που είχα δώσει παραπάνω στο μήνυμά μου για το dostinex (www.pfizer.gr).

άλλο που θεωρώ χαζομάρα να παίρνουμε χάπια για να σταματήσουμε-διακόψουμε κάτι το φυσιολογικό, ενώ υπάρχουν φυσικές μέθοδοι.

"2.2 Ενδείξεις

α) Παρεμπόδιση της έναρξης της γαλουχίας ή διακοπή της γαλουχίας

β) Θεραπεία διαταραχών υπερπρολακτιναιμίας

PFIZER HELLAS A.E. 1

Το Dostinex ενδείκνυται για τη θεραπεία δυσλειτουργιών που σχετίζονται με

υπερπρολακτιναιμία, οι οποίες περιλαμβάνουν αμηνόρροια, ολιγομηνόρροια, ανωορρηξία και γαλακτόρροια. Το Dostinex ενδείκνυται σε ασθενείς με αδενώματα της υπόφυσης που εκκρίνουν προλακτίνη (μικρο- και μακρο- προλακτινώματα), με ιδιοπαθή υπερπρολακτιναιμία ή με σύνδρομο κενού εφιππείου (empty sella syndrome) που σχετίζεται με υπερπρολακτιναιμία, που εκπροσωπούν τις βασικές υποκείμενες παθολογικές καταστάσεις, οι οποίες συμβάλλουν στις πιο πάνω κλινικές εκδηλώσεις. "

άλλο που θεωρώ χαζομάρα να παίρνουμε χάπια για να σταματήσουμε-διακόψουμε κάτι το φυσιολογικό, ενώ υπάρχουν φυσικές μέθοδοι.

Δεν υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που δεν μπορεί να γίνει σταδιακά ο απογαλακτισμός?

μάλεκον, εγώ δεν μπόρεσα σταδιακά, ούτε καν με τη μια εβδομάδα με τα χάπια. πάλι είχα γάλα.

παρόλο που η γυναικολόγος μου επέμενε για σταδιακό αποθηλασμό από μόνη μου.

είχα άλλα θέματα που βιαζόμουν.

μάλεκον, εγώ δεν μπόρεσα σταδιακά, ούτε καν με τη μια εβδομάδα με τα χάπια. πάλι είχα γάλα.

παρόλο που η γυναικολόγος μου επέμενε για σταδιακό αποθηλασμό από μόνη μου.

είχα άλλα θέματα που βιαζόμουν.

Δεν ρωτάω για εσένα η για εμένα και δεν ρωτάω εσένα αλλά γενικά :P

Φαντάζομαι πως υπάρχουν περιπτώσεις (για λόγους νοσηλείας ίσως...?) που δεν μπορεί να γίνει φυσικός απογαλακτισμός. Και τότε απαγορεύεται η χορήγηση χαπιών?

Διαφημίσεις

δεν νομίζω να απαγορεύεται η χορήγησή του, γιατί το ντοστινέξ συνιστάται και για τη διακοπή της γαλουχίας και τη μη έναρξη επίσης.

το καλύτερο είναι ο φυσικός αποθηλασμός, σταδιακά.

δεύτερη προκρίνεται κατά τη γνώμη μου η εντελώς φυσική μέθοδος που χρησιμοποιούν στα χωριά, με αλάτι και ξύδι. αλλά πρέπει να γνωρίζεις άνθρωπο...

τέλος, τα χάπια, γιατί οι παρενέργειες είναι πολλές.

η ομοιοπαθητική έχει κάτι να προτείνει επ' αυτού άραγε; θα με ενδιέφερε να μάθω.

δεν νομίζω να απαγορεύεται η χορήγησή του, γιατί το ντοστινέξ συνιστάται και για τη διακοπή της γαλουχίας και τη μη έναρξη επίσης.

το καλύτερο είναι ο φυσικός αποθηλασμός, σταδιακά.

δεύτερη προκρίνεται κατά τη γνώμη μου η εντελώς φυσική μέθοδος που χρησιμοποιούν στα χωριά, με αλάτι και ξύδι. αλλά πρέπει να γνωρίζεις άνθρωπο...

τέλος, τα χάπια, γιατί οι παρενέργειες είναι πολλές.

η ομοιοπαθητική έχει κάτι να προτείνει επ' αυτού άραγε; θα με ενδιέφερε να μάθω.

Στο σαιτ που παράθεσε η αγλαϊα η μαλλιαρού λεει ότι απαγορεύεται...τι να σου πω και εγώ, δεν ξέρω....

Προσωπικά δε θεωρώ ακριβές το άρθρο. Εγώ πχ στο γιο μου μετά το χρόνο, δεν έδινα σκόνη, αλλά φρέσκο γάλα, οπότε πάλι το κόστος δεν είναι αυτό πάντα.

Νομίζω ότι επειδή υπάρχουν οι συνολικές μονάδες σκόνης γάλακτος που πωλούνται στη διάρκεια του έτους, θεωρούν ότι αυτά καταναλωνονται το πολύ μέχρι το τέλος του δεύτερου χρόνου και έτσι προκύπτει το ποσό σε εθνικό επίπεδο.

Μην ξεχνάμε, ότι αν βάλουμε στην άκρη τα οφέλη του θηλασμού και την σαφή υπεροχή του έναντι της φόρμουλας, για να επιτευχθεί προτείνονται από εσένα θήλαστρα συγκεκριμένης μάρκας, συμπληρώματα, βιβλία...όλα λοιπόν είναι σχετικά.

Ο θηλασμός δεν χρειάζεται τα θήλαστρα για να επιτευχθεί, τουλάχιστον όχι για το 80% των μητέρων.

Τα θήλαστρα χρειάζονται για να υποστηριχθεί η γαλουχία στα πρόωρα, στα μωρά που νοσηλεύονται και ειδικά στην Ελλλαδα χρειάζονται για να λυθούν προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις λάθος οδηγίες.

Στην Ελλάδα αντιπροσωπεύονται μόνο δύο εταιρείες με νοσοκομειακά θήλαστρα. Από τις δύο αυτές εταιρείες η μία χρεώνει την ενοικίαση πολύ ακριβότερα, χωρίς να προσφέρει κάτι καλύτερο. Ακόμη και αν τα κριτήρια ήταν μόνο οικονομικά, η επιλογή είναι μονόδρομος. Αν μπει και το θέμα τεχνολογία η επιλογή είναι πάλι μονόδρομος.

Στα θήλαστρα των ζώων που η ζήτηση είναι μεγάλη, υπάρχουν πάρα πολλές εταιρείες στην Ελλάδα που προσφέρουν εξαιρετικά προϊόντα. Στα θήλαστρα των ανθρώπων δεν υπάρχει κάτι ανάλογο. Τα θήλαστρα των ζώων εδώ και τουλάχιστον 3 δεκαετίες είναι μόνο διπλής φάσης. Μπορείς να ρωτήσεις έναν οποιοδήποτε κτηνίατρο.

Το άρθρο λέει ότι το κόστος φτάνει τα 5.000?. Δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο...Είναι όπως λέμε "εκπτώσεις έως 50%"...και είναι μόνο ένα είδος με 50% :P

Πριν κλειδωθεί το θέμα θα ήθαλα μια απάντηση στην παραπάνω ερώτηση που έκανα πιο πριν και φοβάμαι μήπως χαθεί αν και είναι σχετική με το τόπικ.:P

Πάντως δεν βλέπω κάπου να απαγορεύεται στην Ελλάδα η χρήση του με ένδειξη την αναστολή της γαλουχίας. Η Pfizer στο SPC του φαρμάκου (το χαρτάκι που έχει μέσα η συσκευασία) αναφέρει ότι έχει ένδειξη, άρα δεν μπορεί να έχει απαγορευτεί. Στον ΕΜΕΑ αναφέρεται ότι έχει διαπιστωθεί ότι αυξάνει την πιθανότητα ίνωσης και άλλων καρδιολογικών προβλημάτων, και ο ΕΜΕΑ συστήνει να χρησιμοποιείται ως θεραπεία δεύτερης γραμμής για το Πάρκινσον και τη ρύθμιση της υπερπρολακτιναιμίας, αλλά δεν αναφέρει ρητά ότι αποσύρεται η ένδειξη για την αναστολή της γαλουχίας. Επίσης, σε δόσεις κάτω από 3mg δεν έχει την ίδια επικινδυνότητα. Ενημερωτικά, τις συστάσεις του ΕΜΕΑ δεν είναι υποχρεωμένες να τις ακολουθούν όλες οι χώρες με τον ίδιο τρόπο, εμείς π.χ. μπορεί να εγκρίνουμε ένα φάρμακο και μια άλλη χώρα όχι.

Επίσης, το να πλασάρει μια εταιρεία φάρμακο για ένδειξη διαφορετική από αυτή που έχει εγκριθεί είναι αιτία τεράστιου προστίμου, πρόσφατα η Pfizer έφαγε το μεγαλύτερο στην ιστορία για τέτοιο λόγο (και την έδωσαν υπάλληλοί της, που θα μοιραστούν και το μεγαλύτερο μέρος του προστίμου ;)), άρα δεν νομίζω να το διαλαλούσε η εταιρεία ότι το πουλάει για διακοπή γαλουχίας ;)

Δεοντολογικά πάντως, κι εγώ πιστεύω ότι ένας σωστός γιατρός πρώτα θα συνιστούσε φυσικές μεθόδους για τη διακοπή της γαλουχίας και μετά θα έδινε ένα οποιοδήποτε φάρμακο.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Διαφημίσεις

Ο θηλασμός δεν χρειάζεται τα θήλαστρα για να επιτευχθεί, τουλάχιστον όχι για το 80% των μητέρων.

Τα θήλαστρα χρειάζονται για να υποστηριχθεί η γαλουχία στα πρόωρα, στα μωρά που νοσηλεύονται και ειδικά στην Ελλλαδα χρειάζονται για να λυθούν προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις λάθος οδηγίες.

Στην Ελλάδα αντιπροσωπεύονται μόνο δύο εταιρείες με νοσοκομειακά θήλαστρα. Από τις δύο αυτές εταιρείες η μία χρεώνει την ενοικίαση πολύ ακριβότερα, χωρίς να προσφέρει κάτι καλύτερο. Ακόμη και αν τα κριτήρια ήταν μόνο οικονομικά, η επιλογή είναι μονόδρομος. Αν μπει και το θέμα τεχνολογία η επιλογή είναι πάλι μονόδρομος.

Στα θήλαστρα των ζώων που η ζήτηση είναι μεγάλη, υπάρχουν πάρα πολλές εταιρείες στην Ελλάδα που προσφέρουν εξαιρετικά προϊόντα. Στα θήλαστρα των ανθρώπων δεν υπάρχει κάτι ανάλογο. Τα θήλαστρα των ζώων εδώ και τουλάχιστον 3 δεκαετίες είναι μόνο διπλής φάσης. Μπορείς να ρωτήσεις έναν οποιοδήποτε κτηνίατρο.

Δεν είπα ότι το κάνεις, δε με ενδιαφέρει κιόλας, απλά σου έχω ξαναπεί για κινήσεις σου (όπως το μέηλ σου) που θα μπορούσαν να κινήσουν υποψίες.

Απλά, για πολλοστή φορά θα πω ότι όπου εμπλέκεται το χρήμα υπάρχει το ενδεχόμενο δόλου. Αν ο άλλος θέλει να τα πάρει, θα το κάνει από όπου μπορεί (φαρμακευτικές, εταιρίες με θήλαστρα κτλ). Σου δείχνω απλά και την άλλη πλευρά;)

Djccp2.png

67KIp2.png

Αρχικό μήνυμα απο malecon viewpost.gif

H Μαλλιαρού αναφέρει τις οδηγίες που έχουν δοθεί εδώ και χρόνια από άλλους, πιο αρμόδιους. Η ίδια δεν εκδίδει δικές της οδηγίες για φάρμακα.

Το ότι ο ΕΟΦ δεν τις υιοθέτησε είναι πρόβλημα που θα πρέπει να απαντήσει ο ίδιος ο ΕΟΦ,

όπως θα πρέπει να απαντήσει γιατί εδώ κυκλοφορούν φάρμακα που έχουν απαγορευθεί από τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες (πχ Μensulid που έχει απαγορευθεί από τις περισσότερες χώρες γιατί αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρής ηπατοτοξικότητας).

Ισχύει αυτό που έγραψα και ως απάντηση στη malecon παραπάνω, μπορεί να έχει απαγορευτεί η χρήση του σε άλλες χώρες αλλά οι ειδικοί στην Ελλάδα να έκριναν ότι δεν συντρέχει λόγος απαγόρευσής του. Αυτό ισχύει για όλα τα φάρμακα, δεν είναι υποχρεωμένες όλες οι χώρες να δεχτούν τις ενδείξεις και τις συστάσεις του ΕΜΕΑ. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά είναι καθαρά θέμα ερμηνείας των δεδομένων από τις εκάστοτε αρμόδιες επιτροπές των χωρών.

Το άλλο που θα μπορούσε να παίζει, είναι να έχει όντως απαγορευτεί, αλλά οι γιατροί παράτυπα να συνεχίζουν να το δίνουν, αυτό όμως δεν ισχύει, αφού το φύλλο οδηγιών του φαρμάκου (SPC) συνεχίζει να αναφέρει ως ένδειξη τη διακοπή της γαλουχίας.

Πάντως, από ό,τι βλέπω για τη γαλουχία συνιστάται η δόση των 0,25mg, που είναι αρκετά κάτω από το όριο των 3mg που έχει συστήσει ο ΕΜΕΑ.

Πάντως δεν βλέπω κάπου να απαγορεύεται στην Ελλάδα η χρήση του με ένδειξη την αναστολή της γαλουχίας. Η Pfizer στο SPC του φαρμάκου (το χαρτάκι που έχει μέσα η συσκευασία) αναφέρει ότι έχει ένδειξη, άρα δεν μπορεί να έχει απαγορευτεί. Στον ΕΜΕΑ αναφέρεται ότι έχει διαπιστωθεί ότι αυξάνει την πιθανότητα ίνωσης και άλλων καρδιολογικών προβλημάτων, και ο ΕΜΕΑ συστήνει να χρησιμοποιείται ως θεραπεία δεύτερης γραμμής για το Πάρκινσον και τη ρύθμιση της υπερπρολακτιναιμίας, αλλά δεν αναφέρει ρητά ότι αποσύρεται η ένδειξη για την αναστολή της γαλουχίας. Επίσης, σε δόσεις κάτω από 3mg δεν έχει την ίδια επικινδυνότητα. Ενημερωτικά, τις συστάσεις του ΕΜΕΑ δεν είναι υποχρεωμένες να τις ακολουθούν όλες οι χώρες με τον ίδιο τρόπο, εμείς π.χ. μπορεί να εγκρίνουμε ένα φάρμακο και μια άλλη χώρα όχι.

Τι είπαμε ότι είναι ο ΕΜΕΑ? Και τι η υπερπρολακτιναιμία??? :confused::confused::confused:

Όσο για το αν αυξάνει τις πιθανότητες για ίνωση κλπ κλπ πες μου ένα φαρμακο χωρίς αντενδείξεις ή πιθανότητες να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα :P Άλλωστε το χάπι απογαλακτισμού δεν το παίρνεις για μακρό χρονικό διάστημα, σωστά?

Δεοντολογικά πάντως, κι εγώ πιστεύω ότι ένας σωστός γιατρός πρώτα θα συνιστούσε φυσικές μεθόδους για τη διακοπή της γαλουχίας και μετά θα έδινε ένα οποιοδήποτε φάρμακο.

Ο δικός μου γιατρός όταν τον ρώτησα πώς να κόψω το γάλα μου πρότεινε μια μέθοδο χωρίς φάρμακα που ακολουθούσαν και παλιά οι γυναίκες και εναλλακτικά τα χάπια. Εγώ επέλεξα τα χάπια.

Ισχύει αυτό που έγραψα και ως απάντηση στη malecon παραπάνω, μπορεί να έχει απαγορευτεί η χρήση του σε άλλες χώρες αλλά οι ειδικοί στην Ελλάδα να έκριναν ότι δεν συντρέχει λόγος απαγόρευσής του. Αυτό ισχύει για όλα τα φάρμακα, δεν είναι υποχρεωμένες όλες οι χώρες να δεχτούν τις ενδείξεις και τις συστάσεις του ΕΜΕΑ. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά είναι καθαρά θέμα ερμηνείας των δεδομένων από τις εκάστοτε αρμόδιες επιτροπές των χωρών.

Δεν είναι θέμα ερμηνείας, είναι θέμα συμφερόντων και χρηματισμού, τουλάχιστον για την Ελλάδα που έχει αναλάβει να ξεστοκάρει φάρμακα που έχουν απαγορευεί αλλού.

Σε άλλες χώρες δεν επιτρέπεται σε κανένα πλασιέ φαρμάκων να πλησιάσει το νοσοκομείο. Εδώ όλα τα πρωινά οι πλασιέ κυκλοφορούν από ιατρείο σε ιατρείο νοσοκομείου μοιράζοντας "προσφορές".

Το άλλο που θα μπορούσε να παίζει, είναι να έχει όντως απαγορευτεί, αλλά οι γιατροί παράτυπα να συνεχίζουν να το δίνουν, αυτό όμως δεν ισχύει, αφού το φύλλο οδηγιών του φαρμάκου (SPC) συνεχίζει να αναφέρει ως ένδειξη τη διακοπή της γαλουχίας.

Δεν έχει απαγορευτεί από τον ΕΟΦ, ο ΕΟΦ γενικά προωθεί όσο περισσότερα φάρμακα μπορεί. Είναι γνωστό ότι καταναλώνουμε ανά κάτοικο 10πλάσια αντιβιοτικά σε σχέση με κάποιες άλλες χώρες όπως είναι γνωστό ότι στη χώρα μας μπορείς να αγοράσεις χωρίς συνταγή ακόμη και πολύ ισχυρά αντιβιοτικά που αλλού χορηγούνται ΜΟΝΟ μετά από αντιβιόγραμμα και αν υπάρχει σχετική ένδειξη.

Υπάρχει οδηγία για τη μη χρήση αυτών των φαρμάκων ως αναστολέων γαλουχίας που σε κάποιες χώρες έγινε απαγόρευση, την οποία ο ΕΟΦ δεν έχει υιοθετήσει για να μη ρίξει τις πωλήσεις. Τόσες και τόσες παίρνουν αυτά τα φάρμακα για να κόψουν το γάλα που δεν έχουν. Έχει γίνει πλέον ανέκδοτο:

-Δεν είχα γάλα και ο γιατρός που έδωσε χάπια για να το κόψω.

-Αφού δεν είχες, τι τα ήθελες τα χάπια; Για να κόψεις κάτι που δεν είχες;

-:shock::? Ξέρω γω, γιατί μου τα έδωσε τότε;

-Γιατί άραγε;:rolleyes:

Τι είπαμε ότι είναι ο ΕΜΕΑ? Και τι η υπερπρολακτιναιμία??? :confused::confused::confused:

Όσο για το αν αυξάνει τις πιθανότητες για ίνωση κλπ κλπ πες μου ένα φαρμακο χωρίς αντενδείξεις ή πιθανότητες να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα :P Άλλωστε το χάπι απογαλακτισμού δεν το παίρνεις για μακρό χρονικό διάστημα, σωστά?

Ο δικός μου γιατρός όταν τον ρώτησα πώς να κόψω το γάλα μου πρότεινε μια μέθοδο χωρίς φάρμακα που ακολουθούσαν και παλιά οι γυναίκες και εναλλακτικά τα χάπια. Εγώ επέλεξα τα χάπια.

ΕΜΕΑ είναι ο Ευρωπαϊκός ΕΟΦ, είναι ο αντίστοιχος FDA της Ευρώπης. Είναι υπεύθυνος για όλα τα φάρμακα που προορίζονται για τον άνθρωπο και τα ζώα.

Η υπερπρολακτιναιμία είναι η υπερβολική έκκριση προλακτίνης, της ορμόνης που είναι υπεύθυνη για τη γαλουχία. Νομίζω ότι μία από τις "παρενέργειές" της υπερπρολακτιναιμίας είναι ότι δεν μπορείς εύκολα να μείνεις έγκυος, καθώς κι ότι σχετίζεται με όγκους στην υπόφυση του εγκεφάλου (δεν ξέρω όμως αν οφείλεται στον όγκο ή αν αυτή τον προκαλεί, νομίζω η Αγλαΐα μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά).

Όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες, απλά αυτές αξιολογούνται πάντα σε σύγκριση με τα οφέλη. Αν ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος, το φάρμακο δεν κυκλοφορεί ή αποσύρεται ή χρησιμοποιείται μόνο όταν δεν υπάρχει καμία άλλη λύση. Το συγκεκριμένο υποβλήθηκε σε αναθεώρηση από τον ΕΜΕΑ λόγω των αυξημένων περιστατικών καρδιολογικών προβλημάτων, κι έγιναν οι συστάσεις που ανέφερα για τις ενδείξεις (πού μπορεί να χρησιμοποιείται δλδ) και για τη δοσολογία.

Μην με παρεξηγήσεις, εγώ σε όλα τα ιατρικά θέματα είμαι υπέρ της επιλογής, μετά από σωστή ενημέρωση.Όσο περισσότερες οι επιλογές, τόσο καλύτερα. Απλά να μην μας παραμυθιάζουν.

Διαφημίσεις

Δεν είναι θέμα ερμηνείας, είναι θέμα συμφερόντων και χρηματισμού, τουλάχιστον για την Ελλάδα που έχει αναλάβει να ξεστοκάρει φάρμακα που έχουν απαγορευεί αλλού.

Σε άλλες χώρες δεν επιτρέπεται σε κανένα πλασιέ φαρμάκων να πλησιάσει το νοσοκομείο. Εδώ όλα τα πρωινά οι πλασιέ κυκλοφορούν από ιατρείο σε ιατρείο νοσοκομείου μοιράζοντας "προσφορές".

Δεν έχει απαγορευτεί από τον ΕΟΦ, ο ΕΟΦ γενικά προωθεί όσο περισσότερα φάρμακα μπορεί. Είναι γνωστό ότι καταναλώνουμε ανά κάτοικο 10πλάσια αντιβιοτικά σε σχέση με κάποιες άλλες χώρες όπως είναι γνωστό ότι στη χώρα μας μπορείς να αγοράσεις χωρίς συνταγή ακόμη και πολύ ισχυρά αντιβιοτικά που αλλού χορηγούνται ΜΟΝΟ μετά από αντιβιόγραμμα και αν υπάρχει σχετική ένδειξη.

Υπάρχει οδηγία για τη μη χρήση αυτών των φαρμάκων ως αναστολέων γαλουχίας που σε κάποιες χώρες έγινε απαγόρευση, την οποία ο ΕΟΦ δεν έχει υιοθετήσει για να μη ρίξει τις πωλήσεις. Τόσες και τόσες παίρνουν αυτά τα φάρμακα για να κόψουν το γάλα που δεν έχουν. Έχει γίνει πλέον ανέκδοτο:

Δεν μπορώ να γνωρίζω ακριβώς για ποιο λόγο ο ΕΟΦ δεν αποφάσισε να ενσωματώσει την οδηγία, τα συμφέροντα είναι αδιαμφισβήτητα, αλλά προσωπικά δεν μου αρέσει να υιοθετώ αυτή τη στάση "οι κακοί γιατροί, οι διεφθαρμένες φαρμακευτικές κι εμείς τα καημένα που μας χαπακώνουν". Στην τελική δεν μας ανοίγουν το στόμα με το ζόρι για να μας χώσουν τις κάψουλες. Απλά ίσως τελικά μας βολεύει όλη αυτή η κατάσταση, όπως πολύ σωστά παρουσιάζεις με το παράδειγμά σου. Είπαμε, αν ρίξεις μια ματιά στο φόρουμ, όλες έχουν τον καλύτερο γιατρό, άριστο επιστήμονα και πάνω από όλα άνθρωπο :P αλλά οι καισαρικές έχουν πάει στο 60% και γενικότερα οι πρακτικές που έχουν ξεπεραστεί αλλού, καλά κρατούν στα δικά μας λημέρια. Σε αυτούς τους γιατρούς πηγαίνουμε όμως και τους θεοποιούμε.

Νομίζω ότι ξεφύγαμε λίγο όμως... ;)

Δεν το λέω για εσένα αγλαία, αλλα πραγματικά δεν μπορώ άλλο αυτη την καραμέλα με το τι κάνουν στο εξωτερικό. :rolleyes: Εδώ δεν ξέρουμε καλά καλά πώς λειτουργούν τα πράγματα στην χώρα μας (εγώ πχ που δουλεύω σε κατασκευαστική εταιρεία ξέρω ελάχιστα περί της νομοθεσίας των δημόσιων έργων) θα ξέρουμε τι γίνεται στο εξωτερικό? :confused::confused::confused:

Και να σου πω και κάτι άλλο? Μια κοπέλα που ζει στην Γερμανία έχει πει στο φόρουμ ότι εκεί ξεκινάνε τις στερεές τροφές στον 4ο μήνα...εκεί δηλαδή οι πλασιέ τι κάνουν????

Τι φταίει ο ΕΟΦ αν εμείς πάμε στον φαρμακοποιό και ζητάμε τα φάρμακα χωρις να έχουμε πάει στον γιατρό? Τα αντιβιοτικά πρέπει να κυκλοφορούν για να καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις, για το αν εμείς επιμένουμε να τα πάρουμε δεν φταίει ο ΕΟΦ :rolleyes:

Έχει γίνει πλέον ανέκδοτο:

Αυτό μόνο ως αστείο μπορώ να το εκλάβω :P

Ναι, αλλά αυτό συμβαίνει και για άλλο λόγο. Έξω τα φάρμακα τα παίρνουν, οχι απαραίτητα επειδή είναι άρρωστοι, αλλά και ως ναρκωτικά, ως ουσίες.

Djccp2.png

67KIp2.png

... Έξω τα φάρμακα τα παίρνουν, οχι απαραίτητα επειδή είναι άρρωστοι, αλλά και ως ναρκωτικά, ως ουσίες.

καλα κι εδω μπορει να μην τα παιρνουν ως ναρκωτικα,ως ουσιες ..αλλα και παλι τα παιρνουν.. και μιλαω συγκεκριμενα για τις αντιβιωσεις που εχουν γινει καραμελες... και προσωπικη μου αποψη ειναι επισης οτι οι φαρμακοβιομηχανιες στην χωρα μας κανουν παρτυ..οπως και πολλοι αλλοι αλλωστε , καθως δεν υπαρχουν σοβαροι ελεγχοι.. και γι αυτο ευθυνονται κυριως οι ιατροι που δινουν φαρμακα με το τσουβαλι αλλα και οι ασθενεις που πιστευουν οτι αν ο ιατρος δεν δωσει φαρμακο, δεν ειναι καλος ιατρος..

την ιδια αποψη εχω σχηματισει και για τους παιδιατρους, απο προσωπικη εμπειρια παλι.. αρχικα οσον αφορα τα εμβολια (δεν ενημερωνουν για το τι ειναι απαραιτητο ή τι προτεινετουν,αλλα για να ειναι ''καλυμενοι'' προτεινουν ολα τα εμβολια..)..το ιδιο και για τα φαρμακα..ειχα βρει καποια στιγμη μια αναφορα για το τι εμβολια προτεινονται σε αλλες ευρωπαικες χωρες και τι στη δικη μας..καμια σχεση..

προσωπικα εχω χασει την εμπιστοσυνη μου στους ιατρους και θεωρω οτι προτεινουν φαρμακα γιατι ειναι η ευκολη λυση..σιγουρα υπαρχουν και οι σωστοι που προτεινουν τις εναλλακτικες λυσεις ,αλλα ειναι πολυ λιγοι δυστηχως..και δεν αναφερομαι σε ακραιες περιπτωσεις οπου δεν υπαρχει εναλλακτικη,αλλα σε ολες τις απλες περιπτωσεις που το ''προβλημα'' μπορει να αντιμετωπισθει διαφορετικα..

83hKp3.png

καλα κι εδω μπορει να μην τα παιρνουν ως ναρκωτικα,ως ουσιες ..αλλα και παλι τα παιρνουν.. και μιλαω συγκεκριμενα για τις αντιβιωσεις που εχουν γινει καραμελες... και προσωπικη μου αποψη ειναι επισης οτι οι φαρμακοβιομηχανιες στην χωρα μας κανουν παρτυ..οπως και πολλοι αλλοι αλλωστε , καθως δεν υπαρχουν σοβαροι ελεγχοι.. και γι αυτο ευθυνονται κυριως οι ιατροι που δινουν φαρμακα με το τσουβαλι αλλα και οι ασθενεις που πιστευουν οτι αν ο ιατρος δεν δωσει φαρμακο, δεν ειναι καλος ιατρος..

την ιδια αποψη εχω σχηματισει και για τους παιδιατρους, απο προσωπικη εμπειρια παλι.. αρχικα οσον αφορα τα εμβολια (δεν ενημερωνουν για το τι ειναι απαραιτητο ή τι προτεινετουν,αλλα για να ειναι ''καλυμενοι'' προτεινουν ολα τα εμβολια..)..το ιδιο και για τα φαρμακα..ειχα βρει καποια στιγμη μια αναφορα για το τι εμβολια προτεινονται σε αλλες ευρωπαικες χωρες και τι στη δικη μας..καμια σχεση..

προσωπικα εχω χασει την εμπιστοσυνη μου στους ιατρους και θεωρω οτι προτεινουν φαρμακα γιατι ειναι η ευκολη λυση..σιγουρα υπαρχουν και οι σωστοι που προτεινουν τις εναλλακτικες λυσεις ,αλλα ειναι πολυ λιγοι δυστηχως..και δεν αναφερομαι σε ακραιες περιπτωσεις οπου δεν υπαρχει εναλλακτικη,αλλα σε ολες τις απλες περιπτωσεις που το ''προβλημα'' μπορει να αντιμετωπισθει διαφορετικα..

ο γυναικολόγος μου κάποτε μου είχε πει ότι δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις όλους τους ασθενείς με τον ίδιο τρόπο, και είχε απόλυτο δίκιο. Για παράδειγμα, όταν γέννησα, υπήρχε κοπέλα στο θάλαμο που γέννησε με καισαρική και δεν έκανε κιχ, θήλαζε και τη νύχτα παρόλο που ήταν κομμάτια, και υπήρχε κι άλλη κοπέλα που γέννησε φυσιολογικά, με το που την ανέβασαν στο δωμάτιο είπε φωνάξτε το γιατρό να μου κάνει παυσίπονη ένεση, ήταν συνέχεια στη γκρίνια ότι πονάει, κι ότι από τους πόνους δεν μπορούσε να θηλάσει και ζητούσε μπουκάλι. Αυτή λοιπόν έφαγε τις ενεσάρες της και ήρθε κι ο γιατρός της και της είπε χαρακτηριστικά "τόσο καλά πήγε ο τοκετός (!), μην κάτσεις να σκάσεις με θηλασμούς και βλακείες και πάθει και το παιδί κανέναν ίκτερο, δώσε ξένο!". Τώρα αυτής ποιος της φταίει, ο γιατρός; Ό,τι άνθρωπο έχει απέναντί του, αντίστοιχα θα φερθεί.

Άλλο παράδειγμα, σχετικό με τα εμβόλια που αναφέρεις: αν ρίξεις μια ματιά εδώ στο φόρουμ, θα δεις πολλούς να ρωτάνε "πότε γίνεται το τάδε εμβόλιο; τι αρρώστιες καλύπτει;" κλπ τέτοιες ερωτήσεις, που τα γράφει ΟΛΑ το βιβλιάριο του παιδιού. κι όταν τους το επισημαίνεις λένε "αααα ωραία, θα πάω να το κοιτάξω", άρα δεν είναι ότι δεν είχαν το βιβλιάριο. όλοι αυτοί λοιπόν κάνουν εμβόλια στα παιδιά τους χωρίς να έχουν ιδέα περί τίνος πρόκειται, χωρίς να έχουν κάνει τον κόπο να ανοίξουν το βιβλιάριο και να πουν "για να δω βρε αδερφέ, τι λέει αυτό το πράμα για το παιδί μου;". Φταίει ο γιατρός τους λοιπόν, άμα βρει ευκαιρία και τους κάνει μέχρι και για το μπέρι-μπέρι; Άλλοι σου λένε "αααα εμένα ο ομοιοπαθητικός μου είπε να μην κάνω κανένα εμβόλιο" και το δέχονται τυφλά, λες κι αν πάθει κάτι το παιδί θα αναλάβει ο ομοιοπαθητικός την ευθύνη. Γενικά, σε όποιον απλώνεις το λαιμό, θα σε πατήσει. Αλλά το να τον απλώνεις και μετά να κλαίγεσαι νομίζω δεν έχει και κανένα νόημα.

Από τους κυρίως λόγους που το κάνουν αυτό έξω είναι η λήψη ουσιών.

Παρόλαυτα μη γελιέσαι, και εκεί πάρτυ γίνεται, απλά πιο έξυπνα;)

Τώρα για τους γιατρούς, εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένη, και δε μας δίνει με το παραμικρό φάρμακα. Απλά.

Έχει όμως να κάνει και με αυτό που λέει η κίνκα πιο κάτω. Πάντα, ότι φάρμακο πάρω για το παιδί και ότι εμβόλιο, απαραίτητα θα ανόιξω και θα διαβάσω το φύλλο οδηγιών, θα ρωτήσω, θα ενημερωθώ κτλ.

Αφού πολλές φίλες μου με παίρνουν να με ρωτήσουν τι λέει το τάδε εμβόλιο και πότε γίνεται:mrgreen:. Το βιβλιαράκι δε, το έχω μάθει απέξω:mrgreen:

Φταίει ο γιατρός τους λοιπόν, άμα βρει ευκαιρία και τους κάνει μέχρι και για το μπέρι-μπέρι

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Συμφωνώ με όλη την τοποθέτησή σου γενικά αλλά εδώ έδωσες ρέστα;)

Djccp2.png

67KIp2.png

... Γενικά, σε όποιον απλώνεις το λαιμό, θα σε πατήσει. Αλλά το να τον απλώνεις και μετά να κλαίγεσαι νομίζω δεν έχει και κανένα νόημα.

μπορω να πω οτι εν μερει συμφωνουμε οσον αφορα τους ασθενεις-ενδιαφερομενους.. εχει επικρατησει μια κατασταση που οδηγει σε εναν φαυλο κυκλο και που δεν βλεπω να αλλαζει δυστηχως.. ο καθενας βολευεται και ειναι ολοι ευχαριστημενοι.. ασθενεις που εμπιστευονται/''βολευονται'' με τα φαρμακα, γιατροι που για να μην τους κρινουν κακους τα δινουν κοκ (δεν αναφερομαι σε ακραιες περιπτωσεις, αλλα στον μεσο ορο..)

στο μονο που διαφωνω και εξοργιζομαι ειναι το θεμα του ιατρου που κανει το εμβολιο για το μπερι-μπερι..ναι φταιει.. γιατι δεν ειναι σωστος επαγγελματιας.. γιατι δεν κοιταει το γενικο συμφερον αλλα εκμεταλλευεται την ιδιοτητα του..γιατι αν ολοι κοιταγαν το γενικο συμφερον δεν θα φταναμε σε αυτο το σημειο σημερα,αλλα ο καθενας κοιταει την παρτη του..

και εν μερει ''δικαιολογω'' τον ασθενη που απλωνει τον λαιμο του στον ιατρο του..γιατι ο ιδιος ασθενης ειναι και πολιτης αυτης της χωρας και με τον ιδιο τροπο εμπιστευεται και ολους τους υπολοιπους επαγγελματιες που ερχεται σε επαφη..τον πολιτικο μηχανικο που θα τον κλεψει στα μπετα, τον ταριφα που θα τον παει απο αλλη διαδρομη για να του παρει περισσοτερα, τον μηχανικο που θα παει το αμαξι και θα τον χρεωσει οτι θελει κλπ.. επειδη λοιπον καποιος δεν μπορει να γνωριζει τα παντα, ωστε να ειναι σε θεση να κρινει αν τον εξαπατησαν ή αν μπορουν να τον εξαπατησουν, δεν μπορω να τον κατηγορησω οτι φταιει απολυτα.. ο επαγγελματιας ειναι αυτος που θα πρεπει να προστατεψει/φροντισει τον πελατη του.. και απλα στην περιπτωση των περισσοτερων επαγγελματων την εξαπατηση την πληρωνεις με χρηματα, στην περιπτωση του ιατρου ομως την ''πληρωνεις'' και με την οποια επιβαρυνση δεχεται η υγεια σου..και αυτο ειναι κατι που προσωπικα με εξοργιζει..

83hKp3.png

Από τους κυρίως λόγους που το κάνουν αυτό έξω είναι η λήψη ουσιών.

Παρόλαυτα μη γελιέσαι, και εκεί πάρτυ γίνεται, απλά πιο έξυπνα;)

Τώρα για τους γιατρούς, εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένη, και δε μας δίνει με το παραμικρό φάρμακα. Απλά.

Έχει όμως να κάνει και με αυτό που λέει η κίνκα πιο κάτω. Πάντα, ότι φάρμακο πάρω για το παιδί και ότι εμβόλιο, απαραίτητα θα ανόιξω και θα διαβάσω το φύλλο οδηγιών, θα ρωτήσω, θα ενημερωθώ κτλ.

Αφού πολλές φίλες μου με παίρνουν να με ρωτήσουν τι λέει το τάδε εμβόλιο και πότε γίνεται:mrgreen:. Το βιβλιαράκι δε, το έχω μάθει απέξω:mrgreen:

δεν ξερω τι γινεται εξω ,ξερω οτι ''η ελλαδα ερχεται πρωτη σε καταχρηση αντιβιοτικων στην ευρωπη!Σε σχέση, δε, με τις χώρες του ΟΟΣΑ η κατανάλωση αντιβιοτικών είναι τριπλάσια συγκριτικά με το μέσο όρο''

''..η συχνή χρήση των αντιβιωτικων τα καθιστά μακροχρόνια και αναποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των ιών''

''Την ίδια ώρα, πίσω από την αλόγιστη χρήση φαρμάκων φαίνεται ότι κρύβονται και άλλοι, βαθύτεροι λόγοι. Έλλειψη νομικού πλαισίου, συμπτωματολογία που παραπέμπει σε ανθεκτικές ιώσεις, κάκιστη παροχή υπηρεσιών υγείας, αλλά και ένα σύμπλεγμα γιατρών, φαρμακοποιών και φαρμακευτικών εταιρειών που «βομβαρδίζουν» την αγορά με αχρείαστα φάρμακα αποτελούν μερικούς από αυτούς..''

''Παράλληλα, σημαντικό ρόλο στην έκρηξη της κατανάλωσης των φαρμάκων φαίνεται ότι παίζουν από κοινού γιατροί και φαρμακευτικές εταιρείες. Μεταξύ τους έχει αναπτυχθεί ένα ιδιόμορφο πλέγμα συνεργασίας, για το οποίο όλοι γνωρίζουν αλλά κανείς δεν μιλά. Τα πάντα στην υπηρεσία του ιατρικού μάρκετινγκ. ''

''Το εάν η χορήγηση φαρμάκων κρίνεται περιττή περνά σε δεύτερη μοίρα, όπως και η υγεία των ασθενών. Μόνο μέλημα, η αύξηση της κυκλοφορίας των διαφόρων σκευασμάτων, καθώς και η κερδοφορία των φαρμακευτικών εταιρειών. Σε αυτή την περίπτωση ο όρκος του Ιπποκράτη μένει κενό γράμμα... ''

''Αντίθετα, στο εξωτερικό το νομικό πλαίσιο είναι αυστηρό. Η συνταγή γιατρού είναι απαραίτητη για τη χορήγηση φαρμάκων. Δίχως αυτή, η στρόφιγγα των φαρμακείων παραμένει ερμητικά κλειστή. Σε πολλές χώρες απαγορεύεται ακόμη και η χορήγηση φαρμάκων σε γιατρούς, εάν δεν διαθέτουν ιατρική συνταγή από συνάδελφό τους. «Στη Γαλλία και στη Βρετανία ακόμη και κάποιος που είναι γιατρός χρειάζεται ιατρική συνταγή προκειμένου να προμηθευτεί κάποια φάρμακα», επισημαίνει ο κ. Σκληρός. ''

τα παραπανω ειναι αποσπασματα http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=2730&category_id=0 καθως θεωρω οτι εξηγουν πολυ καλυτερα αυτα που ηθελα να πω..

οσο για το γεγονος οτι εσυ ρωτας και μαθαινεις αποτελεις εξαιρεση (οπως και εγω προσπαθω να μαθω και ενημερωνω τους γνωστους που με κοιτουν σαν ουφο:shock:)..

οπως βλεπεις σε παιρνουν γνωστοι για να μαθουν ..ο κοσμος λοιπον που προσπαθει να ενημερωθει ειναι ελαχιστος,ολοι οι αλλοι πανε στα τυφλα και ακολουθουν οδηγιες ανθρωπων που θα επρεπε ολοι να εμπιστευομαστε και οχι να αμφισβητουμε..

83hKp3.png

δεν ξερω τι γινεται εξω ,ξερω οτι ''η ελλαδα ερχεται πρωτη σε καταχρηση αντιβιοτικων στην ευρωπη!Σε σχέση, δε, με τις χώρες του ΟΟΣΑ η κατανάλωση αντιβιοτικών είναι τριπλάσια συγκριτικά με το μέσο όρο''

''..η συχνή χρήση των αντιβιωτικων τα καθιστά μακροχρόνια και αναποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των ιών''

''Την ίδια ώρα, πίσω από την αλόγιστη χρήση φαρμάκων φαίνεται ότι κρύβονται και άλλοι, βαθύτεροι λόγοι. Έλλειψη νομικού πλαισίου, συμπτωματολογία που παραπέμπει σε ανθεκτικές ιώσεις, κάκιστη παροχή υπηρεσιών υγείας, αλλά και ένα σύμπλεγμα γιατρών, φαρμακοποιών και φαρμακευτικών εταιρειών που «βομβαρδίζουν» την αγορά με αχρείαστα φάρμακα αποτελούν μερικούς από αυτούς..''

''Παράλληλα, σημαντικό ρόλο στην έκρηξη της κατανάλωσης των φαρμάκων φαίνεται ότι παίζουν από κοινού γιατροί και φαρμακευτικές εταιρείες. Μεταξύ τους έχει αναπτυχθεί ένα ιδιόμορφο πλέγμα συνεργασίας, για το οποίο όλοι γνωρίζουν αλλά κανείς δεν μιλά. Τα πάντα στην υπηρεσία του ιατρικού μάρκετινγκ. ''

''Το εάν η χορήγηση φαρμάκων κρίνεται περιττή περνά σε δεύτερη μοίρα, όπως και η υγεία των ασθενών. Μόνο μέλημα, η αύξηση της κυκλοφορίας των διαφόρων σκευασμάτων, καθώς και η κερδοφορία των φαρμακευτικών εταιρειών. Σε αυτή την περίπτωση ο όρκος του Ιπποκράτη μένει κενό γράμμα... ''

''Αντίθετα, στο εξωτερικό το νομικό πλαίσιο είναι αυστηρό. Η συνταγή γιατρού είναι απαραίτητη για τη χορήγηση φαρμάκων. Δίχως αυτή, η στρόφιγγα των φαρμακείων παραμένει ερμητικά κλειστή. Σε πολλές χώρες απαγορεύεται ακόμη και η χορήγηση φαρμάκων σε γιατρούς, εάν δεν διαθέτουν ιατρική συνταγή από συνάδελφό τους. «Στη Γαλλία και στη Βρετανία ακόμη και κάποιος που είναι γιατρός χρειάζεται ιατρική συνταγή προκειμένου να προμηθευτεί κάποια φάρμακα», επισημαίνει ο κ. Σκληρός. ''

τα παραπανω ειναι αποσπασματα http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=2730&category_id=0 καθως θεωρω οτι εξηγουν πολυ καλυτερα αυτα που ηθελα να πω..

Συμφωνώ σε αυτό, απλά είπα και κάτι που δεν αναφέρθηκε, γιατί πιστεύω ότι καλό είναι όταν δίνουμε μια πληροφορία, να τη δίνουμε όσο πιο ολοκληρωμένη μπορείς.

Djccp2.png

67KIp2.png

Πληροφοριακά και μόνο θα ήθελα να ρωτήσω όποια ξέρει. Αν ένας υπάρξει πρόωρος τοκετός και μη ευτυχή κατάληξη δλδ θάνατος εμβρύου υπάρχει τρόπος να σταματήσει το γάλα η μητέρα χωρίς την χρήση χαπιού?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...