Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Κορίτσια ευχαριστώ για όλη την υποστήριξη και ειδικά την Αγλαΐα για την πολύτιμη βοήθεια και συμβουλές της.

Οι ενοχές μου ήταν καταλυτικές. Πλέον υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως σε καμιά περίπτωση δεν θα ξαναφήσω το μωράκι μου να κλαίει. Σιγά σιγά νομίζω πως κι εγώ η ίδια μπαίνω σε ένα πρόγραμμα και είμαι σίγουρη πως θα τα πάμε τέλεια από εδώ και πέρα. Στο κάτω κάτω επιλέξαμε κι εγώ και ο σύζυγος να φέρουμε αυτή την ψυχούλα στον κόσμο και πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Λαμπρινή και frene οι κόρες σας είναι σκέτη γλύκα. Να σας ζήσουν και σας ευχαριστώ για τις άμεσες ανταποκρίσεις σας.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια ευχαριστώ για όλη την υποστήριξη και ειδικά την Αγλαΐα για την πολύτιμη βοήθεια και συμβουλές της.

Οι ενοχές μου ήταν καταλυτικές. Πλέον υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως σε καμιά περίπτωση δεν θα ξαναφήσω το μωράκι μου να κλαίει. Σιγά σιγά νομίζω πως κι εγώ η ίδια μπαίνω σε ένα πρόγραμμα και είμαι σίγουρη πως θα τα πάμε τέλεια από εδώ και πέρα. Στο κάτω κάτω επιλέξαμε κι εγώ και ο σύζυγος να φέρουμε αυτή την ψυχούλα στον κόσμο και πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Λαμπρινή και frene οι κόρες σας είναι σκέτη γλύκα. Να σας ζήσουν και σας ευχαριστώ για τις άμεσες ανταποκρίσεις σας.

Να σαι καλα,να σου ζησει και σενα το μωρακι σου και να ναι παντα γερο!!! :D:D:D

Kαλυψω και ο γιος μου τα ιδια εκανε......ηθελε να κοιμαται στην αγκαλια μου..........τρελλαθηκα απο την αυπνια τον πρωτο καιρο (οχι οτι τωρα κοιμαμαι) γιατι δεν κοιμοταν στο κρεββατι του, ουτε στο ριλαξ αλλα ηθελε να κοιμαται στην αγκαλια μου.........τον κρατουσα λοιπον μεχρι να αποκοιμηθει και μετα προσπαθουσα να τον βαλω στο κρεββατακι του........3 στις 5 φορες ξυπνουσε και αντε παλι απο την αρχη,........ποσες φορες με επαιρνε ο υπνος με αυτον αγκαλια και παραλιγο να μου πεσει....

Ακομα και σημερα δλδ θελει να κοιμομαστε μαζι....θηλαζει ξαπλα διπλα μου και αποκοιμιεται....μετα τον βαζω στο κρεββατακι του........σωστο λαθος δεν ξερω, αλλα δεν εβρισκα ουτε βρισκω αλλη λυση.......

Ξερεις τι με γλυτωσε απο την τρελα? Μια κουνια η acquarium swing της fisher price απο τα τζαμπο, 120 ευρω.......ειδικα η πλευρικη κινηση μαζι με ηχους κυμματων που παφλαζουν........την ειχα αγορασει πριν γεννησω βαση αξιολογησεων χρηστων που διαβασα και την υμνουσαν......τον πρωτο καιρο , 2-3 βδομαδων δεν ηθελε να κατσει μεσα......εκλαιγε.....μετα ομως μου ελυσε τα χερια.........του αρεσε πολυ εκει, επαιρνε τον υπνακο του, διασκεδαζε και μερικες φορες τον επαιρνα κοιμισμενο και τον εβαζα στο κρεββατι του.....

Ξερεις τα μωρακια σε αυτη την ηλικια νιωθουν ανασφαλεια και δεν εχουν τιποτα να κανουν μονα τους για απασχοληση.........εχουν μονο την αγκαλιτσα της μαμας τους........γι αυτο και την αποζητουν........

Δεν ξερω αν εκανα καλα που χρησιμοποιησα την κουνια αλλα πραγματικα μας εσωσε..........ακομα και σημερα που ειμαστε οριακα σε βαρος τον βαζω εκει και την καταβρισκει........ηρθε μια φιλη με το 6 μηνων μωρο της και ξετρελλαθηκε.......επαιζε με τα παιχνιδια που ειχα κρεμασμενα, κοιταζε το φως και τα ψαρακια και μετα απο λιγο πηρε τον υπνακο του........ολη η γκρινια που ειχε πριν εξαφανιστηκε.....τι να πω....την συστηνω ανεπιφυλακτα........ :wink:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Σχετικα με τις αγκαλιες τωρα, υπαρχουν πολλες ερευνες που δειχνουν οτι τα μωρα που εχουν συχνη σωματικη επαφη με την μαμα (ιδιως) παρουσιαζουν πολυ καλα αποτελεσματα σε θεματα υγειας, αναπτυξης και συναισθηματικης εξελιξης....οποτε για το καλο τους ας μη την τσιγγουνευομαστε......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Όλα είναι καλά! Συνεχίζουμε ακάθεκτοι και οι ενοχλήσεις στο στήθος φεύγουν σιγά σιγά. Ταλαιπωρήθηκαν αρκετά οι θηλές βέβαια αλλά νομίζω ότι συνηθίζουν. Πήρα και την κρέμα lansinoh και έβαλα δύο φορές αλλά έχω την αίσθηση ότι τα έκανε χειρότερα τα πράγματα. Βάζω μόνο λίγο από το γάλα μου και τις αφήνω όσο πιο πολύ μπορω εκτεθειμένες στον αέρα.

Το μωράκι τρώει ανά 2-3 ώρες, κάποια πρωινά και ανά 1 ώρα. Ενδιάμεσα κοιμάται τις περισσότερες φορές και πάντα λερώνει την πάνα με κακάκια. Κάνει και όταν το θηλάζω σχεδόν πάντα :? και μετά έχουμε δεύτερο γύρο αλλάγματος. Πλάκα έχει!

Σε κάθε θηλασμό τον βάζω στο ένα στήθος μόνο και τρώει από 7 έως και 13 λεπτά που είναι το ρεκόρ μας. Τρώει πολύ λαίμαργα και μετά αποκοιμιέται ή χάνει το ενδιαφέρον του. Τον χαιδεύω λιγάκι μήπως ξαναρχίσει να τρώει αλλά τις περισσότερες φορες ανταποκρίνεται για ένα ακόμα λεπτό και μετά σταματάει. Αν φάει 5 ή 7 λεπτά μόνο, σε μια - μιάμιση ώρα θέλει ξανά φαγάκι. Μου φαίνονται φυσιολογικά όλα αυτά αλλά τα παραθέτω να μου πείτε τη γνώμη σας οι έμπειρες μανούλες.

Περιμένουμε και την παιδίατρο το απόγευμα αλλά κάτι που μου είπε να του δίνω συμπλήρωμα, κάτι που είπε να αγοράσουμε 4 προϊόντα frezyderm χωρίς να θέλει πολύ συζήτηση περί συστατικών.. έχω αρχίσει να έχω τις αμφιβολίες μου..

Θα δείξει!

Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια :D

Στέλλα

Διαφημίσεις

Όλα είναι καλά! Συνεχίζουμε ακάθεκτοι και οι ενοχλήσεις στο στήθος φεύγουν σιγά σιγά. Ταλαιπωρήθηκαν αρκετά οι θηλές βέβαια αλλά νομίζω ότι συνηθίζουν. Πήρα και την κρέμα lansinoh και έβαλα δύο φορές αλλά έχω την αίσθηση ότι τα έκανε χειρότερα τα πράγματα. Βάζω μόνο λίγο από το γάλα μου και τις αφήνω όσο πιο πολύ μπορω εκτεθειμένες στον αέρα.

Το μωράκι τρώει ανά 2-3 ώρες, κάποια πρωινά και ανά 1 ώρα. Ενδιάμεσα κοιμάται τις περισσότερες φορές και πάντα λερώνει την πάνα με κακάκια. Κάνει και όταν το θηλάζω σχεδόν πάντα :? και μετά έχουμε δεύτερο γύρο αλλάγματος. Πλάκα έχει!

Σε κάθε θηλασμό τον βάζω στο ένα στήθος μόνο και τρώει από 7 έως και 13 λεπτά που είναι το ρεκόρ μας. Τρώει πολύ λαίμαργα και μετά αποκοιμιέται ή χάνει το ενδιαφέρον του. Τον χαιδεύω λιγάκι μήπως ξαναρχίσει να τρώει αλλά τις περισσότερες φορες ανταποκρίνεται για ένα ακόμα λεπτό και μετά σταματάει. Αν φάει 5 ή 7 λεπτά μόνο, σε μια - μιάμιση ώρα θέλει ξανά φαγάκι. Μου φαίνονται φυσιολογικά όλα αυτά αλλά τα παραθέτω να μου πείτε τη γνώμη σας οι έμπειρες μανούλες.

Περιμένουμε και την παιδίατρο το απόγευμα αλλά κάτι που μου είπε να του δίνω συμπλήρωμα, κάτι που είπε να αγοράσουμε 4 προϊόντα frezyderm χωρίς να θέλει πολύ συζήτηση περί συστατικών.. έχω αρχίσει να έχω τις αμφιβολίες μου..

Θα δείξει!

Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια :D

Στέλλα

Νομίζω ότι τα πάτε πολύ καλά!!! :D

Είναι πολύ γνώριμη η κατάσταση αυτή σε όλες μας, υπομονή, ηρεμία και ξεκούραση όσο πιο πολύ μπορείς χρειάζεται και θα έρθουν μέρες που ούτε θα θυμάσαι αυτή τη γλυκειά ταλαιπωρία..

Όσο για τον παιδίατρο ΓΡΑΦ'ΤΟΝ!!! ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ!!! Τα ίδια μου είχε δώσει και εμένα ο παιδίατρος του Ιασώ με προτυπωμένες συνταγές και την 'ιατρικη συμβουλή' ότι το παιδί είναι μεγάλο και θα χρειαστεί αυτό το συμπλήρωμα.. Και γιατί αυτό και όχι άλλο; Και γιατί τόσο; Άσε δεν τους πιάνεις πουθενά.. Το ξέρουν καλά το παιχνίδι και το παίζουν στις πλάτες μας.

Όσο για την κρέμα το ένστικτο σου σε καθοδήγησε σωστά.. Δε χρειάζεται.. Μόνο το γαλατάκι σου βάζε μετά, ούτε πλύσιμο κάθε φορά. Θέλει χρόνο να συνηθίσουν οι θηλές, κάποια στιγμή όμως δε θα το σκέφτεσαι καν!!

Συγχαρητήρια και στους δυο σας!!! Είστε πολλοί τυχεροί αυτό να σκέφτεσαι, λίγες μαμάδες και μωρά στις μέρες μας έχουν αυτή την ευλογία!

:D:D

lazy.gif

Διανύουμε τη δεύτερη μέρα που το μωρό παίρνει γάλα μόνο από το στήθος!

Νιώθω πολύ καλά. Χαίρομαι που έκανα το ποστ στο φόρουμ εγκαίρως

Αναρωτιέμαι αν είχες διαδίκτυο στην κλινική! Πες μας ότι έχεις και τέτοιες ευκολίες εκεί... :shock:

και Αγλαΐα σε ευχαριστώ που απάντησες τόσο άμεσα και τόσο απόλυτα. Όλα τα ενθαρυντικά λόγια όσων έγραψαν μια απάντηση με βοήθησαν πάρα πολύ!

Ευχαριστώ και πάλι..

Οι περισσότερες μητέρες που θέλουν να θηλάσουν δεν τα καταφέρνουν εξαιτίας λάθος συμβουλών... Αν κάτι δεν πάει καλά θα το καταλάβεις αμέσως από τις πάνες. Από τη στιγμή που υπάρχει έλεγχος κάθε 24ωρο δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. :wink:

Καλή συνέχεια!!! :)

Είσαι όντως πολύ τυχερή που το βρήκες εγκαίρως. εγώ άργησα κι έκανα το ένα λάθος μετά το άλλο με αποτέλεσμα να έχουμε πάρει 5 μήνες τώρα πολύ συμπλήρωμα. Σκέψου ότι μέχρι χτές που μίλησα με την Αγλαία έβαζα νερό και μετά οινόπνευμα μετά από κάθε θηλασμό! Μέγα λάθος! Γι αυτό παρά το γεγονός ότι θηλάζω με θηλές κάθε τρεις και λίγο η αριστερή δημιουργούσε πρόβλημα? :cry::cry::cry:

Κορίτσια (οι έμπειρες μανούλες) μην γελάτε... έτσι μου είχαν πει. :twisted:

Ελπίζω τώρα άν και λίγο αργά γιατί το μωρό μου είναι ήδη 5 μηνών να τα πάμε καλύτερα.

Συνέχισε την καλή δουλειά.

Γειά σας,

Το κοριτσάκι μας γεννήθηκε στις 4/6 (3250Κg) και 53cm ύψος και την επόμενη μέρα από την έξοδο από το μαιευτήριο ήτανε 3310Kg. Έπειτα από δυο εβδομάδες το βάρος της είναι 3920Kg. Όλο το διάστημα αυτό ακολουθώ αποκλειστικό θηλασμό με εξαίρεση 2-3 φορές που ακολούθησα τη συμβουλή του γιατρού και της έδωσα ξένο γάλα. Το σκεπτικό του γιατρού είναι ότι επειδή το μωρό ξυπνάει τη νύχτα κάθε 2 ώρες και ίσως και πιο σύντομα κάποιες φορές αυτό σημαίνει ότι δε χορταίνει και ότι θα πρέπει να ενισχυθούν τα γεύματα τα βραδυνά και με ξένο γάλα....

Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι τις τελευταίες μέρες ακόμα και τα ημερήσια γεύματα είναι αρκετά συχνά σχεδόν κάθε 1 1/2 ώρα. Μετά το τέλος κάθε θηλασμού το μωρό κοιμάται στην αγκαλιά μου αλλά μόλις το μεταφέρω στο κρεβατάκι της έπειτα από λίγη ώρα ξυπνάει ανήσυχη και πάντα είναι πεινασμένη... Είναι φυσιολογικό? Κάνω κάτι λάθος?

Θα ήθελα αν είναι εύκολο να μου στέιλετε PM με σύμβουλο θηλασμού για Αθήνα και κατά προτίμηση Ν. Προάστεια. Είμαι ακόμα στην αρχή του θηλασμού και δε θέλω να κάνω κάτι λάθος.

Ευχαριστώ

θα σε βοηθήσουμε όλες εδώ,όμως να ξέρεις οτι δεν κάνεις τίποτα λάθος όσο θηλάζεις το μωρό όσο συχνά θέλει. Το μόνο λάθος θα είναι να αρχίσεις να κρατάς ρολόι και να δίνεις ξένο γάλα. Το μωρό πρέπει να θηλάζει όσο συχνά θέλει και για όση ώρα θέλει και σιγά σιγά η κατάσταση θα ρυθμιστεί :wink:

να σου ζήσει!

Διαφημίσεις

Το σκεπτικό του γιατρού είναι ότι επειδή το μωρό ξυπνάει τη νύχτα κάθε 2 ώρες και ίσως και πιο σύντομα κάποιες φορές αυτό σημαίνει ότι δε χορταίνει και ότι θα πρέπει να ενισχυθούν τα γεύματα τα βραδυνά και με ξένο γάλα....

αυτο ειναι τραγικό. η παραγωγή σου δεν έχει ρυθμιστεί ακόμα και αν αρχίσεις το συμπλήρωμα θα προκαλέσεις μείωση της παραγωγής. Μη σε ανησυχεί το καθε 2 ώρες,έχει ειπωθεί εδώ μέσα οτι ακόμα και 23 ώρες στο 24ωρο να θηλάζει το μωρό στην αρχή είναι φυσιολογικό-αυτό όμως μην περιμένεις να στο πει ο γιατρός δυστυχώς...

ψάξε όσο μπορείς εδώ,θα καταλάβεις πολλά.

Το κοριτσάκι μας γεννήθηκε στις 4/6 (3250Κg) και 53cm ύψος και την επόμενη μέρα από την έξοδο από το μαιευτήριο ήτανε 3310Kg. Έπειτα από δυο εβδομάδες το βάρος της είναι 3920Kg. Όλο το διάστημα αυτό ακολουθώ αποκλειστικό θηλασμό με εξαίρεση 2-3 φορές που ακολούθησα τη συμβουλή του γιατρού και της έδωσα ξένο γάλα. Το σκεπτικό του γιατρού είναι ότι επειδή το μωρό ξυπνάει τη νύχτα κάθε 2 ώρες και ίσως και πιο σύντομα κάποιες φορές αυτό σημαίνει ότι δε χορταίνει και ότι θα πρέπει να ενισχυθούν τα γεύματα τα βραδυνά και με ξένο γάλα....

SS να σου ζήσει και συγχαρητήρια που τα καταφέρνεις τόσο καλά παρά τα όσα ακούς από το γιατρό σου.

Τα νεογέννητα είναι φυσιολογικό να βρίσκονται ακόμη και 23 ώρες το 24ωρο στο στήθος. Ο γιατρός σου δεν έχει καμία διάθεση να σε βοηθήσει στο θηλασμό και θα έκανε τα πάντα για να αποθηλάσεις. Το μωρό σου πήρε 610 γραμμάρια σε 2 εβδομάδες, πήρε 200-250 γραμμάρια πάνω από το αναμενόμενο και ο γιατρός σου το ξέρει πολύ καλά αυτό.... Αυτά που σου λέει είναι επικίνδυνες και ανήθικες αυθαιρεσίες που στόχο έχουν να υπονομεύσουν το θηλασμό.

Θα σου στείλω και πμ αν και πιστεύω ότι τα πας μια χαρά και δεν χρειάζεσαι βοήθεια! :)

SS να σου ζήσει το μωράκι σου!!!

Όλα αυτά που περιγράφεις είναι απόλυτα φυσιολογικά και να μην ανησυχείς! Κι εγώ τα ίδια πέρσα τον πρώτο καιρό και πολλές μαμάδες από εδώ μέσα :wink:

Μην ακούς το γιατρό σου περί συμπληρώματος, σε οδηγεί κατευθείαν προν τον αποθηλασμό (προφανώς).

Καλή συνέχεια, και είμαστε εδώ για ό,τι χρειαστείς!

μα το παιδί πήρε πέραν του κανονικού βάρος. Τι βλακείες λέει ο γιατρός. Τα μωρά στην αρχή θηλάζουν 8-12 φορές το 24ωρο. Αυτό σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση ένα παιδί που είναι πλέον εξοικειωμένο με το θηλασμό θα θηλάζει κάθε 3ωρο (και αυτό θα το καταφέρει μάλλον μετά τους τρεις μήνες)και στη χειρότερη κάθε 1-1 1/2 ώρα. Τα μωρά επίσης θηλάζουν το βράδυ είναι απόλυτα φυσιολογικό γιατί το γάλα της μαμάς είναι πιο θρεπτικό (όπως είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο). Επίσης, εγώ χαιρόμουν να ξυπνάει το βράδυ συχνά για να μειώνεται ο κίνδυνος του SIDS. Πάντως, να ξέρεις ότι όλα σου πάνε καλά και μάλλον ο γιατρός σου αδιαφορεί για το θηλασμό γιατί ένας γιατρός που ενδιαφερόταν δε θα σου έδινε αυτές τις οδηγίες

Έχω πολλές μέρες να γράψω κι αυτό επειδή τα πράγματα κυλάνε καλά νομίζω. Ο μικρούλης τρώει και λερώνει πάνες ανελλειπώς!

Αλλάξαμε και παιδίατρο.. Ο μπέμπης παραμένει λίγο κίτρινος και η πρώτη παιδίατρος ήταν λίγο ασαφής ώς προς το πότε πρέπει να ανησυχήσουμε και συνέστισε να του δίνουμε χαμομήλι για να παίρνει περισσότερα υγρα :roll: Δεν ήθελα να το κάνω αυτό..

Ο κύριος που ήρθε χθες επιτέλους ήταν σαφής και καθησυχαστικός. Ο ίκτερος που έχει το μωράκι είναι φυσιολογικός, υπάρχει ακόμα επειδή το μωρό θηλάζει αποκλειστικά αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξουμε κάτι. Επέμεινε ότι πρέπει να έχω στο μυαλό μου ότι ο θηλασμός δεν έχει ωράριο και ότι είναι φυσιολογικό το μωράκι να τρώει ή απλά να κάθεται στο στήθος όσο συχνα επιθυμεί. Είπε ότι δε χρειάζονται συμπληρώματα και βραστικά. Τα έχω διαβάσει τόσες φορές αυτά στο φόρουμ που τα ξέρω πια και τα περιμένω αλλά μετά από όσα διαβάζω ότι λένε οι παιδίατροι δεν το περίμενα να βρω κάποιον που να υποστηρίζει τον αποκλειστικό θηλασμό χωρίς μισόλογα! Είμαι ενθουσιασμένη! Χαίρομαι γιατί πιστεύω ότι θα μπορώ να τον εμπιστευτώ αυτόν τον άνθρωπο!

Το μωράκι χθες που ήρθε ο γιατρός και το ζύγισε ήταν 3.230 γραμμάρια

και 16 ημερών περίπου. Γεννήθηκε 2800 :) Πάμε καλά και απο βάρος δηλαδή!

Θηλάζω αποκλειστικά 13 μέρες τώρα και το μοναδικό θέμα που με απασχολεί ακόμα είναι ο πόνος στο δεξί στήθος που δε λέει να φύγει.. Είναι αρκετά οξύς τα πρώτα ένα-δύο λεπτά του θηλασμού και μετά σβήνει λίγο αλλά δεν μπορώ πάντα να ξεχαστώ. Μερικές φορές κάνει και κάτι περίεργα με το στόμα του το μωρό (αλλάζει λίγο θέση?) και μπορεί να με αναγκάσει να τον βγάλω απ το στήθος από τον πόνο. Η θηλή έχει κάποια περιοχή που είναι κάπως πιο άσπρη μετά το θηλασμό. Διάβασα στο φόρουμ ότι είναι φραγμένοι πόροι; Φαντάζομαι δεν πονάω εξ αιτίας αυτών.. Η θηλές μου γενικά έχουν αρκετές ροζ γραμμές (δεν ξερω αν το λέω καλά). Η δεξιά περισσότερο..

Νιώθω επίσης αρκετό κάψιμο αμέσως μετά το θηλασμό (η ώρα που κάθεται ειναι maximum 15 λεπτά στο στήθος. Γύρω στα 10 λεπτά είναι το πιο σύνηθες. Στο μπάνιο επίσης με ενοχλούν πολύ όταν πέφτει νερό επάνω τους. Δε συζητάμε να τολμήσω να ακουμπήσω την πετσέτα επάνω τους όταν σκουπίζομαι μετά το ντούς.. Και τέλος ξαφνικά και ένονα τσιμπήματα στη δεξιά κυρίως θηλή μεταξύ των θηλασμών σε ακανόνιστη συχνότητα..

Προσπαθώ πάντως να θηλάζω και από τα δύο στήθη το ίδιο για να μη μένει γάλα στο δεξί και έχω τίποτα παρατράγουδα.. Δεν ξέρω αν κάνω καλά ή πρέπει να αλλάξω κάτι.. Η κρέμα λανολίνης ακόμα έχω την αίσθηση ότι δε βοηθάει. Ξαναέβαλα μετά από πολλές μέρες με το φόβο ότι την είχα παρεξηγήσει!

Ελπίζω όλα αυτά να είναι φυσιολογικά :roll:

Διαφημίσεις

Από αυτά που γράφεις για τον πόνο στις θηλές, τίποτα δεν μου ακούγεται παράξενο (άγνωστο). Υποθέτω ότι οι ροζ γραμμές που αναφέρεις είναι οι πληγές σου που ακόμα δεν έχουν πλήρως επουλωθεί.

Επειδή κι εγώ είχα πληγωθεί αρκετά τις πρώτες μέρες μπορώ να σου πώ ότι ο πόνος έφυγε τελείως στις 40 μέρες. Απο κει κει πέρα όλα ήταν πιο εύκολα :)

Μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις αντί για κρέμα λανολίνης, λαδάκι καλέντουλας (δεν χρειάζεται ξέβγαλμα-το βρίσκεις σε ομοιοπαθητικά).

Άλλο ένα γιατροσόφι πολύ ανακουφιστικό είναι το εξής: Τρίβεις καρότο (βιολογικό) και βάζεις μια κουταλίτσα στο κάθε επίθεμα στήθους, δροσίζει φοβερά!! το υπόλοιπο σε ταπεράκι στο ψυγείο για την επόμενη φορά :wink:

Λίγη υπομονή ακόμα!! :D:D και όλα θα είναι τέλεια :D

KbCJp2.pngEYukp3.png

Ευχαριστώ για τα καθησυχαστικά λόγια! Σήμερα νιώθω λίγο καλύτερα. Ο μπέμπης έχει πυκνώσει λίγο τα γεύματά του οπότε φαντάζομαι έχω ακόμα να συνηθίσω και αυτό!

Σήμερα το πρωί ζήτησε τρεις φορές να φάει μεταξύ 10 και 12 και την τρίτη φορά έκανε εμετούλη όταν περίμενα να ρευτεί. Μου είχε φανεί παράξενο που ζήταγε τόσο φαί. Ξέροντας όμως ότι πρέπει να τον βάζω στο στήθος όποτε το ζητάει, αυτό έκανα.. Ελπίζω να μην τον ταλαιπωρώ μόνο :roll:

stellamaria μπαρβο που τα πατε τοσο καλα και που βρηκες ενα παιδιατρο τοσο ενημερωμενο γυρω απο τον θηλασμο! :D

Η θηλή έχει κάποια περιοχή που είναι κάπως πιο άσπρη μετά το θηλασμό. Διάβασα στο φόρουμ ότι είναι φραγμένοι πόροι; Φαντάζομαι δεν πονάω εξ αιτίας αυτών..

Μαλλον εξαιτιας αυτων πονας...Ακριβως τις ενοχλησεις που περιγραφεις νιωθω κι εγω...Κι επειδη εγω αντλω ολα τα γευματα και δεν θηλαζω,εχω καταλαβει οτι ειναι σιγουρα το λιπος του γαλακτος που φραζει τον πορο γιατι οταν αποφασισει να "ξεβουλωσει"βγαινει γιαουρτι κι οχι γαλα!!! :lol::lol::lol:

Ισως ομως ειναι και που εισαι στην αρχη ακομη,βαζε λιγη purelan,εμενα με βοηθησε στην αρχη! :D

• 6 months later...

Καλησπέρα σας και καλή χρονιά, :) είμαι μια ευτυχισμένη μητέρα μιας υπέροχης μπουμπούκας 2 μηνων και νέο μέλος στην παρέα σας. Σας είχα βρει λίγο πριν γεννήσω και πραγματικά τα όσα διάβασα για το θηλασμό με βοήθησαν παρα πολύ σε καποιες δυσκολες στιγμες και μου εδιναν δυναμη εκει που αλλοι με απογοητευαν. Πριν καν σας γνωρισω θελω να σας ευχαριστήσω προκαταβολικα για αυτή την ουσιαστικη βοηθεια που παρέχετε σε οποιους την αναζητουν και τη ζητουν. Εχω καποιες αποριες που είμαι σιγουρη θα μπορεσετε να μου τις λυσετε τοσο η Αγλαια οσο κι εσεις.

Τα στοιχεια μας λοιπον

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

37 εβδ. 4 ημ.

Β. Το φύλο του βρέφους

Κοριτσακι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

Καισαρικη

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

Επισκληριδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

Μεγιστη 16.8 και ελαχιστη 7.5

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

Εμφανισε ικτερο την 3-4 μερα και μπηκε για φωτοθεραπεια για 1.5 24ωρο , φυγαμε από το μαιευτηριο με ικτερο 10 ανεβασε ομως ξανα μετα από λιγες μερες 16.5 εγινε εισαγωγη, μπηκε στη φωτοθεραπεια για άλλες 2 μερες και εκανε εξετασεις αιματος , και υπερηχο κοιλιακης χωρας οπου όλα ηταν φυσιολογικα .Την δευτερη φορα βγηκε με ικτερο 7.5

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

22/11 Βαρος γεννησης 3.270 (ζυγαρια μαιευτηριου)

28/11 Βαρος εξοδου 2.970 (ζυγαρια μαιευτηριου)

1/12 2.870 (ζυγαρια παιδιατρου)

3/12 2.985 (ζυγαρια μαιευτηριου)

6/12 3.220 (ζυγαρια παιδιατρου)

19/12 3.900 (ζυγαρια παιδιατρου)

5/1 4.670 (ζυγαρια παιδιατρου)

21/1 5.400 (ζυγαρια παιδιατρου)

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

Τωρα θηλαζει ολη μερα ανα 1.5-2 ωρες περιπου εκτος από το βραδυ που κοιμαται συνεχομενα περιπου 4-6 ωρες (συνηθως κοιμαται ετσι μετα το μπανακι και το γευμα των 9)

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

Συμπληρωμα επαιρνε από τη γεννηση μεχρι και τις 21/12.

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

8. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Βγαινοντας από το μαιευτηριο τη θηλαζα χωρις να της δινω συμπληρωμα , σε εξεταση από τον παιδιατρο ειδαμε ότι ο ικτερος ειχε ανεβει ξανα και το μωρο ειχε χασει βαρος, πιθανον γιατι κοιμοταν πολλες ωρες λογο ικτερου και εμενε νηστική (θηλαζε ανα 4-5 ωρες) Όταν μπηκαμε ξανα στη φωτοθεραπεια τη θηλαζα λίγο κατά τη διαρκεια της μερας , ένα 15 λεπτο από το κάθε στηθος (για να μην μενει πολύ ωρα εκτος λαμπας) και εδινα και συμπληρωμα 30-60ml τη φορα αυτή ηταν η προταση του γιατρου αλλα και δικη μου επιλογη. Βγαινοντας ο παιδιατρος μου ειπε να την ξυπναμε ανα 2.5 με 3 ωρες να τη θηλαζω οσο θελει ή μεχρι να αδειαζει το στηθος και να προσπαθω να πινει και συμπληρωμα για να παρει λίγο βαρος . Πραγματι στην επομενη μετρηση και επισκεψη η μπεμπα ειχε παρει αρκετο βαρος και μου ειπε να σταματησουμε να την ξυπναμε και να τις κοψω το συμπληρωμα όπως και εκανα μεσα σε 2-3 μερες. Δεν επινε βεβαια πολύ σε κάθε ταισμα ετρωγε συνηθως 25-35ml και μια φορα τη μερα 60ml. Εκτοτε θηλαζω αποκλειστικά ο γιατρος είναι πολύ ευχαριστημενος με την αναπτυξη της μπεμπας και το βαρος της. (Να σημειωσω ότι το μαιευτηριο ηταν σε άλλη πολη από αυτή που μενω τα βραδια τη θηλαζα κατά τις 11-12 και μετα ολο το βραδυ της εδιναν ξενο γαλα κι εγω κατά τη διαρκεια της νυχτας 1-2 φορες εβγαζα με χειροκινητο θηλαστρο που μου ειχαν δωσει ισα για να αποσυμφορω το στηθος μου)

Οι ερωτησεις μου είναι οι εξης ο θηλασμος εχει πια εδραιωθει ετσι δεν είναι ?

Εδώ διαβαζω ότι όταν θηλαζετε από το ένα στηθος τρεχει το άλλο σ εμενα δεν εχει συμβει αυτό ποτε … είναι κατι που συμβαινει σε ολες ή δεν είναι απαραιτητο ?

Η μικρη σε κάθε γευμα θηλαζει από το ένα μονο στηθος , μονο το απογευμα κατά τις 7 φαινεται σαν να μην της φτανει, σαν να εκνευριζεται και την βαζω και από το άλλο στηθος οπου πινει-πιπιλιζει 5-10 λεπτα και κοιμαται . Είναι σωστο που τρωει μονο από το ένα στηθος κάθε φορα ? Υπαρχει περιπτωση μακροπροθεσμα να υπαρξει προβλημα με το θηλασμό ?

Το βραδυ εδώ και 20 μερες εχει αρχισει και μου κοιμαται 4-6 ωρες , αν συνεχισει ετσι ή μου αυξησει το βραδυνο υπνο υπαρχει περιπτωση να αρχισει να μειωνεται το γαλα ?

Αν καποια στιγμη θελω να λειψω για πανω από δυο ωρες ή για πανω από 1-2 ταισματα μπορω να χρησιμοποιησω θηλαστρο χωρις προβλημα ? Κι αν ναι πιο είναι το καταλληλο ? Και πως θα πρεπει να το χρησιμοποιησω ? Εννοω πως και ποτε θα πρεπει να κανω τις αντλησεις ?

Αυτα ως προς το παρον , συγνωμη που μακρυγορησα :oops: και σας ευχαριστω και παλι :D

Καλως ήρθες στην παρέα μας και να σου ζησει το μωράκι σου :D

Παρολο που εχω τεραστιο στηθος και βασανιστηκα πολυ με υπερπαραγωγή , ποτε δεν ετρεχε το στηθος μου . Ειδικα μετα τον πρώτο μηνα δεν ξαναφορεσα ουτε επιθέματα .

Το μωρό σου ξερει τι να κανει και ξερει πως να σε οδηγήσει . Δεν υπάρχει κανενα προβλημα που θηλαζει απο το ενα στηθος σε καθε γευμα . Μια χαρά ειναι αυτο . Μετα τον 2ο μηνα που εχει εδραιωθει η γαλουχια δεν ανησυχουμε τοσο πολυ για τα γευματα του μωρού και την παραγωγή μας . Το μωρο ειναι σε θέση να κοντρολάρει την παραγωγή και να την αυξομειώσει ανάλογα τις ανάγκες του .

Για το θήλαστρο δεν ξερω να σου πω πολλα καλυτερα να στα πει μια πιο εμπειρη μαμα :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Να σου ζήσει!

Το στήθος δεν είναι απαραίτητο να τρέχει γάλα, ούτε μένα έτρεχε ποτέ.

Να προσφέρεις πάντα το δεύτερο στήθος όταν τελειώνει με το πρώτο, κι αν δε θέλει ας μη φάει. Δεν είναι πρόβλημα.

Αν κοιμάται το βράδυ, η παραγωγή σου θα προσαρμοστεί ανάλογα. Δηλαδή θα μειωθεί τις ώρες που το μωρό δεν τρώει. Δεν θα έχεις πρόβλημα την υπόλοιπη μέρα. Όταν περνάει άλμα ανάπτυξης, μπορεί να αρχίσει να ξυπνάει πιό συχνά το βράδυ.

Το στήθος παράγει όσο γάλα χρειάζεται το μωρό σου, και τις ώρες που το χρειάζεται.

Το swing της medela απ'ότι λένε κι οι άλλες μαμάδες είναι πολύ καλό θήλαστρο. Μην απογοητευτείς αν δε μπορέσεις να βγάλεις πολύ γάλα την πρώτη φορά. Το στήθος θέλει χρόνο να συνηθίσει το θήλαστρο. Μπορείς που και που να κάνεις αντλήσεις ωστέ να έχεις μια μικρή τράπεζα σε περίπτωση που θέλεις να λείψεις. Μην το παρακάνεις με τις αντλήσεις, για να μη δημιουργίσεις υπερπαραγωγή. Το πρωί μετά το θηλασμό είναι καλή ευκαρία να κάνεις μια άντληση.

Σας ευχαριστω πολυ Λαμπρινη και Χλοη , να χαιροσαστε κι εσεις τις οικογενειες σας :)

Λαμπρινη εγω φοραω επιθεματα κυριως γιατι βαζω ακομα την purelan λες να τη βαζω τσαμπα ? Αλλα επειδη στην αρχη ειχαν πληγωθει λιγο το φοβαμαι τωρα να μην την βαζω...

Χλοη μου δεν μου δινει καθολου την επιλογη να της προσφερω το αλλο στηθος την παιρνει ο υπνος στο 20-25λεπτο και τις περισσοτερες φορες τις τρεχει και γαλα απο το στομα :roll: στην αρχη προσπαθουσα να την ξεξυπνησω αλλα και μου εκνευριζοταν και δεν επινε :roll:

Οσο για το βραδυνο υπνο οταν ξυπναει στο 4-5ωρο το στηθος μου ειναι να σκασει τρωει μεσα σε 15 λεπτα κι αυτο με το ζορι...

Οσο για τις αντλησεις μονο το πρωι θα μπορω να αντλω ή μετα απο θηλασμο που νιωθω ακομα γεματο το στηθος ? Λιγο δυσκολο το θεμα με τις αντλησεις που θελω να κανω περιστασιακα ε ?

Δεν χρειάζεται να τρώει κι απ'το δεύτερο στήθος αν δε θέλει. Δεν είναι πρόβλημα.

Το στήθος σου σιγά σιγά θα σταματήσει να πρήζεται το βράδυ.

Αντλήσεις μπορείς να κάνεις όποτε θέλεις, κι όποτε έχεις χρόνο. Θα βρεις το ρυθμό σου. Αν θέλεις να λείπεις καθημερινά, ή αρκετά συχνά, μπορείς να κάνεις μια δυό αντλήσεις την ημέρα. Αν δεν τρώει απ'το δεύτερο στήθος, μπορείς να κάνεις μια άντληση από κείνο που δεν ήπιε που και που.

Ή να την ταίσεις απ'το ένα στήθος, και να αντλήσεις απ'το άλλο για να αφήσεις ένα γεύμα πριν φύγεις απ'το σπίτι. :wink:

Οσο για τις αντλησεις μονο το πρωι θα μπορω να αντλω ή μετα απο θηλασμο που νιωθω ακομα γεματο το στηθος ? Λιγο δυσκολο το θεμα με τις αντλησεις που θελω να κανω περιστασιακα ε ?

Να σου ζήσει το μωράκι σου!

Η άντληση με το θήλαστρο δεν είναι τόσο αβίαστη διαδικασία όπως ο θηλασμός. Το πρωί είναι μία πολύ καλή στιγμή για άντληση, καθώς συνήθως "περισσεύει" το γάλα, αλλά και κάθε άλλη στιγμή της ημέρας που βλέπουμε ότι μπορούμε να αντλήσουμε.

Για θήλαστρο θα σου συνιστούσα κι εγώ το swing της medela, το έχω κι εγώ, είναι πάρα πολύ καλό για τη δουλειά που το θέλεις!

Για τα υπόλοιπα συμφωνώ με ό,τι σου γράψανε ήδη τα κορίτσια!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...