Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

σευχαριστω κριστινα για τις συμβουλες

δυστυχως τα πραγματα σημερα ειναι χειροτερα δεν δεχεται με τιποτα το στηθος με το ζορι πινει καποια γραμμαρια αναγκαστηκα και εβγαλα με το θηλαστρο και της το εδωσα με το μπιμπερο... και δεν ειναι οτι δεν πειναει το καημενο κλαιει...

φοβαμαι οτι θα σταματησει ο θηλασμος...

απελπισια....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

αχ, πόσο συγχίζομαι με τις οδηγίες των παιδιάτρων:evil:

το μπιμπερό εσύ το δίνεις ή ο μπαμπάς; Καλύτερο είναι να το δίνει άλλος, ώστε να ξέρει το μωρό ότι από την μαμά έχει μόνο στήθος, τίποτα άλλο. Δεν έχω εμπειρία από σύγχιση θηλών, αλλά μια ιδέα είναι να την ταΐζεις πριν πεινάσει πολύ, για να είναι συνεργάσιμη. Βάζε την στο στήθος και άσ'την να πιπιλάει έστω, αν δεν πεινάει. Επίσης βάζε την μισοκοιμισμένη

jv42p3.png

DfUyp2.png

κανε ο,τι σου λενε και τα κοριτσια..

δοκιμασε επισης να τη θηλασεις ενω περπατας. αν δινεις εσυ μπιμπερο το καταλαβαινει και νομιζει οτι δεν εισαι διαθεσιμη να τη θηλασεις και ετσι αρνειται. τα μωρα ειναι πανεξυπνα πλασματα... το μπουκαλι , αν το συνεχισετε (που καλυτερα θα ηταν οχι γιατι εκτος οοοολων των αλλων ο θηλασμος ειναι πιο ξεκουραστο πραγμα απο την ετοιμασια μπιμπερο) ας το δινει καποιος αλλος ενω εσυ απουσιαζεις απο το σπιτι.

επισης αυτο που λεει και ο 2ος παιδιατρος ειναι μια βλακεια. ενα γευμα με μπιμπερο (οπως και πιπιλα..)σε ασαραντιστο μωρο, ναι, δημιουργει προβλημα στο θηλασμο ο οποιος δεν εχει ακομα εδραιωθει. συγχυση θηλης, μειωση γαλακτος κτλ κτλ κτλ ...συν την ενδεχομενη αλλεργια στο αγελαδινο , συν τη δυσφορια (πονακια, αερια, παλινδρομηση) τα οποια μπορει να εντεινει!

δοκιμασε ειδικα αυτο που λεει η παλαντιν, να εχεις επαφη δερμα με δερμα συχνα με το μωρο στην αγκαλια σου χωρις να πειναει απαραιτητα. χρειαζεται να σε μυριζει και να κερδισεις την εμπιστοσυνη του κ παλι (στο θεμα του θηλασμου παντα....)

αν θελεις να συνεχισεις να θηλαζεις αποκλειστικα, μπορεις. θα σου απαντησουν και οι πιο εμπειρες σιγουρα με περισσοτερες λεπτομερειες. καλη τυχη.

υγ :το θηλαστρο που εχεις ειναι ακαταλληλο για την περιοδο εδραιωσης του θηλασμου....πραγματικα , για να ξεκουραζεσαι το βραδυ θηλαζεις ξαπλωμενη, εγω αυτο το κανω κ τωρα ακομα. τα μωρα δεν μπερδευουν μερα και νυχτα...δεν ξερουν ακομα τι ειναι αυτο;) τρωνε συνεχεια το πρωτο καιρο ,αλλα κανε υπομονη, περναει κ αυτο !

σευχαριστω κριστινα για τις συμβουλες

δυστυχως τα πραγματα σημερα ειναι χειροτερα δεν δεχεται με τιποτα το στηθος με το ζορι πινει καποια γραμμαρια αναγκαστηκα και εβγαλα με το θηλαστρο και της το εδωσα με το μπιμπερο... και δεν ειναι οτι δεν πειναει το καημενο κλαιει...

φοβαμαι οτι θα σταματησει ο θηλασμος...

απελπισια....

πόσες ώρες είχαν περάσει από τον προηγούμενο θηλασμό?? φρόντισε τώρα που είστε έτσι να μην ξεπερνάτε το 2ώρο για να είναι πιο ήρεμο και άλλαζε στάσεις (θήλασε όρθια, ξαπλωμενη στο πλάι ή ανάσκελα, περπατόντας για να κουνιέται και ελαφρώς) μην δίνεις το μπουκάλι γιατί υπονομεύεις την προσπάθειά σου για αποκλειστικό θηλασμό και είναι κρίμα μιας και τα πήγατε τόσο καλά....όταν είναι εκνευρισμένο και κλαίει ηρέμισέ το πρώτα και το ξαναβάζεις μην το πιέζεις εκείνη την ώρα.

ευχαριστω πολυ ολες σας για το ενδιαφερον

σταματησα τη μπυρομαγια απο χτες. Σημερα μεχρι τωρα απο χτες τη νυχτα οι θηλασμοι πηγαν καλα εκτος απο εναν. Πνιγηκε παλι και απο το πολυ κλαμα της κοπηκε η ανασα και πηγε να μεινει.... δε μπορειτε να φανταστειτε ποσο τρομαξα....

επινε με λαιμαργια μερικες γουλιες μετα εβγαζε φωνουλες εκνευρισμου ξαναεπιανε τη θηλη και παλι εκνευρισμος μεχρι που πνιγηκε. Δοκιμασα διαφορες στασεις αλλα δεν δουλεψαν....

βολτα δε μπορω να την πηγαινω οταν θηλαζω δυστυχως γιατι εχω προβλημα με τη μεση μου...

μπιμπερο παντως δεν της ειχα δωσει εγω ποτε.. η μητερα μου την ταιζε οταν επινε με μπουκαλι...

δυστυχως δεν μπορω να προβλεψω ποτε πειναει. πολλες φορες ξυπναει και αμεσως κλαιει απο πεινα χωρις να εχει δειξει σημαδια πριν... χωρις καν να εχει περασει διωρο.

ο καλυτερος θηλασμος ειναι παντα τη νυχτα (κι ας εχει ξυπνησει). Τη νυχτα ειναι παντα ηρεμη...

Διαφημίσεις

Σε 3-4 μέρες η παραγωγή σου θα ρυθμιστεί στα επίπεδα που πρέπει, κάνε λίγο υπομονή και παρακολούθησε το μωρό για να καταλάβεις τι ακριβώς το ενοχλεί. Πίστεψέ με αν είσαι ήρεμη και πιστεύεις σε αυτό που κάνεις (και πρέπει να έχεις αυτοπεποίθηση γιατί κατά τ΄ άλλα τα πάτε περίφημα) θα καταλάβεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις, εμείς κάποιες ιδέες ρίχνουμε αλλά εσύ θα δώσεις τις λύσεις που βολεύουν και τις δυο σας. Για να πνίγηκε σημαίνει (υποθέτω πάντα) ότι ήταν σε ξαπλωτή στάση, τράβαγε δυνατά και η ροή σου ήταν αυξημένη, προσπάθησε να την θηλάζεις έχοντας το κεφαλάκι της λίγο πιο πάνω από το ύψος της θηλής Καλή συνέχεια και ενημερώνεις για τις εξελίξεις.....

Επιτέλους βρήκα λίγο ελεύθερο χρόνο

Πόσες ώρες εργάζεσαι? Τις υπολοιπες που είσαι σπίτι, πόσο συχνά θηλάζεις?

Εργάζομαι 8 ώρες 3-4 ημέρες την εβδομάδα. Όταν είμαι σπίτι θηλάζω συνέχεια και χωρίς πρόγραμμα, μπορεί να είναι σε μισή ώρα και ποτέ πάνω από 1 1/2 ώρα.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η μικρή δεν βάζει βάρος :!:

Αν είχε ουρολοίμωξη δεν θα το καταλάβαινα :?:

Η παιδίατρος πρότεινε οι εξετάσεις να γίνουν στο νοσοκομείο για να ήμαστε σίγουροι ότι πχ το άτομο που πήρε τα ούρα έκανε σωστά την δουλειά του.

Και δυστυχώς έπειτα από 4 μήνες αποκλειστικού θηλασμού εδώ και δύο μέρες η μικρή πίνει γάλα από κονσέρβα και το ψυγείο γεμίζει με σακουλάκια μητρικού γάλακτος.

Νοιώθω πολύ άσχημα :cry:

Ρυζάλευρο δεν της δίνω.

Κατερίνα, εγώ κατάλαβα ότι δεν έχεις αρκετό γαλα και για αυτό πρέπει να δοθεί συμπλήρωμα. Αφού υπάρχει αντλημένο στο ψυγείο γιατί δεν το δίνεις μετά το θηλασμό; Η ουρολοίμωξη είναι ύπουλη και δυστυχώς μπορεί όντως να μην την έχεις καταλάβει

Και δυστυχώς έπειτα από 4 μήνες αποκλειστικού θηλασμού εδώ και δύο μέρες η μικρή πίνει γάλα από κονσέρβα και το ψυγείο γεμίζει με σακουλάκια μητρικού γάλακτος.

Νοιώθω πολύ άσχημα :cry:

Ρυζάλευρο δεν της δίνω.

Κατερίνα ξαναβάλε το μωρό κανονικά στο στήθος και κάνε τις εξετάσεις που σου είπε η γιατρός σου σε νοσοκομείο ή σε κάποιο διαγνωστικό κέντρο όπου γίνεται σωστή δουλειά! Είναι σωστό να γίνουν οι εξετάσεις κάπου που να ξέρουν να τις κάνουν σωστά, για να μπορείτε να τις εμπιστευθείτε!

Επίσης, για πες μας αν το μωρό πέρασε τώρα τελευταία κάποια ίωση, μήπως οφείλεται σε αυτό η μειωμένη πρόσληψη βάρους:?

Εντωμεταξύ, μπορείς να δοκιμάσεις να θηλάζεις το μωρό πιο συχνά απ' ότι συνήθιζες, το ίδιο να κάνει και όποιος το κρατάει όταν λείπεις, να δίνει πιο συχνά γεύματα και αν δεν υπάρχει διαθέσιμο μητρικό τότε να δίνει συμπλήρωμα φόρμουλα.

Με το να αρνηθείς στο μωρό το στήθος ρισκάρεις να μην επιστρέψει μετά στο θηλασμό, επίσης αν δεν αντλείς τακτικά θα μειωθεί η παραγωγή σου.

Ρίξε μια ματιά και σ' αυτόν τον πίνακα http://www.kellymom.com/nutrition/milk/milkcalories.html

θα δεις ότι το μητρικό γάλα έχει περισσότερες θερμίδες και λιπαρά από τη φόρμουλα, άρα είναι το πλέον κατάλληλο γάλα για να αυξηθεί το βάρος του μωρού σου.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Το μωρό δεν πέρασε καμία ίωση πρόσφατα.

Το πρόγραμμά μας πρίν ξεκινήσω δουλειά ήταν το εξής, το μωρό ξυπνούσε κατά τις 5 αφού θήλαζε για 15 λεπτά κοιμόταν και ξύπναγε κατά τις 08:30 έτρωγε για 40 λεπτά και μετά ξυπνούσε πάλι περίπου 10:30 και έτρωγε για άλλα 40 λεπτά.

Από τις 11+ εώς τις 12 με 1 το βράδυ ήταν συνέχεια στο στήθος μου. Δεν κοιμόταν καθόλου κατά την διάρκεια της μέρας εκτός από κάτι 10λεπτα το πολύ 30 λεπτά στην αγκαλιά μου. Έκανε πολλά και μικρά γεύματα.

Τις αντλήσεις που αναφέρω πιο πάνω τις έκανα συμπληρωματικά μόνο για να αφήσω γεύματα για το μωρό τις ώρες που δεν ήμουν στο σπίτι. Τις ώρες που ήμουν στο σπίτι το μωρό έτρωγε από το στήθος μου.

Τις 2 τελευταίες ημέρες, που το μωρό τρώει μόνο συμπλήρωμα, κάνω αντλήσεις περίπου κάθε 3 ώρες και μία φορά κατά την διάρκεια της νύχτας.

Διαφημίσεις

Κορίτσια γεια σας.

Παρακολουθώ το forum από τη μέρα που έμαθα ότι είμαι έγκυος στο δεύτερο παιδακι μου.Ήθελα να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα για το θηλασμό αφού το πρώτο μου παιδάκι δεν το θήλασα.

Πριν από 9 μέρες απέκτησα και το γιο μου 3510 Kgr , και μετά την έξοδό μας από το μαιευτήριο άρχισα να τον θηλάζω αποκλειστικά. Και ενώ ήμουν προετοιμασμένη για μαραθώνιους θηλασμούς όπως είχα διαβάσει εδώ,αυτό που αντιμετωπίζω είναι διαφορετικό.

Το μωρό θηλαζει για πολύ λίγη ώρα, 5λεπτα,10λεπτα και κοιμάται.Θηλάζει αργά νωχελικά χωρίς ένταση με αποτέλασμα να τον ξυπνω στις 2 ώρες για να φάει αλλά δεν τον καταφέρνω να θηλάσει πάντα με επιτυχία τον βάζω στο στήθος και αυτός κλαιει πολύ δυνατα και αρνηται να θηλάσει.Κάνει 8-10 μικρα γεύματα την ημέρα. Βρέχει 6-8 πάνες την ημέρα και κανει 6-8 φορές κακά.

Ειναι δυνατον να του φτάνει;

Πώς θα εγκαταστήσω γαλουχία μ'αυτό τον ρυθμό;

Τωρα εχω γάλα αλλά για πόσο ακόμη;

Περιμένω τις συμβουλές σας

Ευχαριστώ

Ζωή

ΥΓ:Να πω ακόμη ότι γέννησα με καισσαρική και επισκλυρίδιο.

GVnUp2.png

zoe73 να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!

οι πάνες του μωρού δείχνουν ότι τρέφεται μια χαρά! Οι μαραθώνιοι θηλασμοί δεν εμφανίζονται σε όλα τα μωρά, αλλά σε πολλά. Επίσης δεν κάνουν από τις πρώτες μέρες της ζωής τους μαραθώνιοιυς θηλασμούς. Η κόρη μου π.χ. τις πρώτες δυο εβδομάδες αν θυμάμαι καλά έτρωγε για 5-7 λεπτά κάθε γεύμα και ύστερα άρχισε τους μαραθώνιους. Υπάρχουν όμως και μωρά που από την αρχή μέχρι το τέλος τρώνε μόνο 5 λεπτά.

Αν έχεις αμφιβολίες, ξαναγράψε μας αφού ζυγίσετε το μωρό, για να έχουμε και το βάρος υπ'όψιν

jv42p3.png

DfUyp2.png

Ευχαριστώ Palldin για την άμεση ανταπόκριση.

Θα ζυγήσουμε το μωρό την Δευτέρα και έχω μεγάλη αγωνία για το αποτέλεσμα.

τίποτα!

πάντως μέχρι να βεβαιωθείς ότι παίρνει καλό βάρος, καλά κάνεις και τον ξυπνάς, δεν πρέπει να περνάν 3 ώρες κατά τη διάρκεια της μέρας και 4 τη νύχτα χωρίς να φάει το νεογέννητο

jv42p3.png

DfUyp2.png

Διαφημίσεις

Αφενος το καθε μωρο ειναι διαφορετικο, επισης και η καθε θηλαζουσα. Δεν ξερεις ποσο γαλα πινει.

Προφανως για να βρεχει τοσες πανες, το μωρο τρωει κανονικα. Αυτο ειναι το κριτηριο.

Παντως οι μαραθωνιοι θηλασμοι πολλες φορες ξεκινανε μετα τις 2 εβδομαδες.

k9Tap3.png

Γεια σας κοριτσια. Ειμαι μανουλα 2 αγοριων και στις 10/11 γεννησα με καισαρικη το κοριτσάκι μου. Ειναι το πρωτο παιδι που καταφερα να θηλασω αποκλειστικά μεχρι τωρα και θα ήθελα πολυ να το συνεχισω οσο πιο πολυ μπορω. Εχω ομως διαφορες αποριες που θα ηθελα αν μπορουσατε να μου λυσετε. Ποτε σταματανε οι μαραθωνιοι θηλασμοι; Ποτε μπορω να πω με σιγουρια ότι εχει εδραιωθει ο θηλασμος; Υπαρχει τροπος να αυξησω την ποιοτητα του γαλατος ωστε να την κρατα περισσότερο; Η μικρη μου τρωει καθε 2 ωρες την ημερα για 30 λεπτα περιπου και καθε 3 ωρες τη νυχτα.

eNortjKzUjI0NDI1N1GyBlwwFW8C0Q,,31.png

Ο μεγάλος αντρούλης μου γεννήθηκε 12-6-2006.

Ο μικρός αντρούλης μου γεννήθηκε 19-3-2008.

Η μπουρμπουληθρα μου γεννηθηκε 10-11-2009.

Γεια σας κοριτσια. Ειμαι μανουλα 2 αγοριων και στις 10/11 γεννησα με καισαρικη το κοριτσάκι μου. Ειναι το πρωτο παιδι που καταφερα να θηλασω αποκλειστικά μεχρι τωρα και θα ήθελα πολυ να το συνεχισω οσο πιο πολυ μπορω. Εχω ομως διαφορες αποριες που θα ηθελα αν μπορουσατε να μου λυσετε. Ποτε σταματανε οι μαραθωνιοι θηλασμοι; Ποτε μπορω να πω με σιγουρια ότι εχει εδραιωθει ο θηλασμος; Υπαρχει τροπος να αυξησω την ποιοτητα του γαλατος ωστε να την κρατα περισσότερο; Η μικρη μου τρωει καθε 2 ωρες την ημερα για 30 λεπτα περιπου και καθε 3 ωρες τη νυχτα.

Καλημέρα pkat να σου ζήσουν τα μωράκια σου. Σ΄ εμένα οι μαραθώνιοι σταμάτησαν γύρω στον 3ο μήνα, ο θηλασμός για να εδραιωθεί χρειάζονται 5 - 6 εβδομάδες κ έχει την έννοια ότι το σώμα σου μπορεί να παράγει την ποσότητα γάλακτος που χρειάζεται το μωρό σου. Νομίζω ότι η συχνότητα που τρώει το μωρό σου σ΄αυτή την ηλικία είναι μια χαρά, δεν είναι θέμα να αυξήσεις εσύ το δικο σου γάλα, το μωρό πίνει όσο χωράει το στομαχάκι του κ όσο του χρειάζεται. Εμένα είναι 9 μηνών κ θηλάζει κάθε 2 ώρες κ τη νύχτα κάθε μία.

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

Το γεγονός οτι το μωρό θηλάζει μεν 8-10 φορές την ημέρα αλλά μόνο για 5'-10' τη φορά μήπως θέσει σε κίνδυνο την γαλουχία;

Ακουσα ότι αν το μωρό δεν θηλάζει αρκετά,πρέπει να αντλώ με νοσοκομιακό θήλαστρο κάθε 3 ώρες για 30 λεπτά από κάθε στήθος για να εδραιωθεί ο θηλασμός.

Αυτό πράγματι ισχύει;

Πρέπει να νοικιάσω άμεσα θήλαστρο;

GVnUp2.png

Το γεγονός οτι το μωρό θηλάζει μεν 8-10 φορές την ημέρα αλλά μόνο για 5'-10' τη φορά μήπως θέσει σε κίνδυνο την γαλουχία;

Ακουσα ότι αν το μωρό δεν θηλάζει αρκετά,πρέπει να αντλώ με νοσοκομιακό θήλαστρο κάθε 3 ώρες για 30 λεπτά από κάθε στήθος για να εδραιωθεί ο θηλασμός.

Αυτό πράγματι ισχύει;

Πρέπει να νοικιάσω άμεσα θήλαστρο;

Καταλαβαίνω την αγωνία σου αλλά από ότι είπες οι πάνες του μωρού είναι κανονικές. Υπομονή μέχρι τη Δευτέρα που θα τον ζυγίσεις. Αν και προσωπικά νομίζω ότι μωρά που θηλάζουν θα πρέπει να ζυγίζονται στην αρχή κάθε εβδομάδα. Εγώ από την αγωνία μου είχα δανειστεί ζυγαριά από το φαρμακείο της γειτονιάς. Αν την πάρεις τέσταρέ τη με κανά δυό κιλά αλεύρι ή ζάχαρη πακεταρισμένα για να δεις αν ζυγίζει ακριβώς.

Κορίτσια θέλω την βοήθειά σας επειγόντως!!! Ο μικρός μου είναι 5 μηνών και θηλάζει αποκλειστικά. Το πρόβλημα είναι ό,τι για να κοιμηθεί θέλει στήθος και είναι πρόβλημα γιατί σε 3 μήνες θα γυρίσω στην δουλειά. Επίσης μόλις αποκοιμηθεί τραβιέμαι για να φύγω και πολλές φορές ξυπνάει στο 10λεπτο! Αν καθίσω εκεί θα θηλάζει για όσο θέλει να κοιμηθεί, που σημαίνει μισή, μία ή και δύο ώρες. Πιπίλα δεν θέλει!

Τι να κάνω???????

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Κορίτσια γεια σας.

Παρακολουθώ το forum από τη μέρα που έμαθα ότι είμαι έγκυος στο δεύτερο παιδακι μου.Ήθελα να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα για το θηλασμό αφού το πρώτο μου παιδάκι δεν το θήλασα.

Πριν από 9 μέρες απέκτησα και το γιο μου 3510 Kgr , και μετά την έξοδό μας από το μαιευτήριο άρχισα να τον θηλάζω αποκλειστικά. Και ενώ ήμουν προετοιμασμένη για μαραθώνιους θηλασμούς όπως είχα διαβάσει εδώ,αυτό που αντιμετωπίζω είναι διαφορετικό.

Το μωρό θηλαζει για πολύ λίγη ώρα, 5λεπτα,10λεπτα και κοιμάται.Θηλάζει αργά νωχελικά χωρίς ένταση με αποτέλασμα να τον ξυπνω στις 2 ώρες για να φάει αλλά δεν τον καταφέρνω να θηλάσει πάντα με επιτυχία τον βάζω στο στήθος και αυτός κλαιει πολύ δυνατα και αρνηται να θηλάσει.Κάνει 8-10 μικρα γεύματα την ημέρα. Βρέχει 6-8 πάνες την ημέρα και κανει 6-8 φορές κακά.

Ειναι δυνατον να του φτάνει;

Πώς θα εγκαταστήσω γαλουχία μ'αυτό τον ρυθμό;

Τωρα εχω γάλα αλλά για πόσο ακόμη;

Περιμένω τις συμβουλές σας

Ευχαριστώ

Ζωή

ΥΓ:Να πω ακόμη ότι γέννησα με καισσαρική και επισκλυρίδιο.

Ζωούλα γεια σου! Και ο Νικόλας μου από τη μέρα που γεννήθηκε, θήλαζε 10λεπτα, περίπου ανά δίωρο...γεννήθηκε 3550 και τώρα 4 μηνών είναι ήδη 7400 και συνεχίζει να θηλάζει αποκλειστικά. Οι πάνες που βρέχει ο μικρούλης σου είναι πολύ καλές και δεν θα πρέπει να ανησυχείς.

Εμείς δεν περάσαμε μαραθώνιους θηλασμούς, παρά μόνο στα άλματα ανάπτυξης, που για 1-2 μέρες, ανά μισάωρο ήθελε να φάει για 10 λεπτά και μετά πιπίλαγε.

Βέβαια, μέχρι και πριν κανένα μήνα ξυπνούσε ανά δίωρο και το βράδυ, αλλά πριν ένα μήνα αποφάσισε ότι είναι κουραστικό και στο τελευταίο γεύμα των 22:00 θηλάζει για 20λεπτα (να έχει απόθεμα :D), πιπιλάει λίγο και αποκοιμιέται. Μετά σηκώνεται συνήθως στις 5.30 για ένα γρήγορο σνακ :)

Παρόλο λοιπόν που ποτέ δεν είχαμε μαραθώνιους θηλασμούς ούτε τις πρώτες σαράντα μέρες, δεν χρειάστηκε να κάνω αντλήσεις. Ο Νικόλας ήξερε πότε χρειαζόταν γάλα και πόσο και φρόντιζε να το έχει. Εγώ απλά τον έβαζα στο στήθος όποτε μασουλιόταν :)

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

Κορίτσια θέλω την βοήθειά σας επειγόντως!!! Ο μικρός μου είναι 5 μηνών και θηλάζει αποκλειστικά. Το πρόβλημα είναι ό,τι για να κοιμηθεί θέλει στήθος και είναι πρόβλημα γιατί σε 3 μήνες θα γυρίσω στην δουλειά. Επίσης μόλις αποκοιμηθεί τραβιέμαι για να φύγω και πολλές φορές ξυπνάει στο 10λεπτο! Αν καθίσω εκεί θα θηλάζει για όσο θέλει να κοιμηθεί, που σημαίνει μισή, μία ή και δύο ώρες. Πιπίλα δεν θέλει!

Τι να κάνω???????

Καλησπέρα και από δω φιλενάδα μου! Όση ώρα είναι στο στήθος πίνει γάλα ο παίδαρος ή από ένα σημείο και ύστερα απλά πιπιλάει και κοιμάται;

Επειδή και ο Νικόλας τρώει και μετά αποκοιμιέται πιπιλίζοντας, περιμένω κανένα 10λεπτο και μετά τον σφίγγω απαλά πάνω μου και τον αφήνω. Εκεί συνήθως αφήνει την θηλή οπότε τον σηκώνω και τον ξαπλώνω στο κρεβατάκι του. Αν ανοίξει τα μάτια του, δεν του μιλάω και περιμένω ακίνητη. Τις περισσότερες φορές ρίχνει κάνα δυο ματιές γύρω του, λέει κάνα δυο δικές του κουβέντες, γυρνάει το κεφάλι δεξιά-αριστερά να βρει που τον βολεύει και αποκοιμιέται. Όπως ξέρεις ούτε ο Νικόλας γουστάρει την πιπίλα.

Όταν τον βγάζεις από το στήθος και ξυπνάει ο κούκλος σου τι κάνει; Γκρινιάζει;

Γκρινιάζει, ζητάει ξανά στήθος και αν τολμήσω και τον ακουμπήσω πουθενά (πχ. κούνια) ξυπνάει επιτόπου, ψάχνει στήθος και αρχίζει την γκρίμια. Δεν κοιμάται αν δεν του ξαναδώσω στήθος!

Όταν το κάνει αυτό, συνήθως 1 φορά το πρωί και 1 το μεσημέρι, τρώει κανονικά και μετά πιπιλάει αλλά αυτό μπορεί να το κάνει για 1-2 ώρες.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Αν δεν κλαίει, δοκίμασες να τον αφήσεις να μουρμουράει (αυτό λέω γκρίνια εγώ); και μένα γκρινιάζει έτσι τα μεσημέρια γιατί νυστάζει αλλά αν τον αφήσω μόνο του κοιμάται...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...