Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπάθεια για αύξηση στο γάλα.

Recommended Posts

Και εγώ θα συμφωνήσω με τη nasia84! Πολύτιμη η βοήθεια του φόρουμ. Ευχαριστούμε από καρδιάς και εμείς και τα παιδάκια μας για την απευθείας βοήθεια αλλά και για την τράπεζα πληροφοριών που έχει δημιουργηθεί από τις μανούλες και μας βοηθά να πορευόμαστε μέρα με τη μέρα παρά τις δυσκολίες που στα αλήθεια δεν λείπουν (…πραγματικά, περιπέτεια ο θηλασμός, κάθε λίγο όλο και κάτι προκύπτει, έτσι για να μην βαριόμαστε…) :-)

7GbDp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 146
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και εγω θα ήθελα να ευχαριστησω όλα τα μέλη του φόρουμ που με τις συμβουλές και την καθοδηγηση τους προσπερναμε πολλά εμπόδια.Έχω ένα μωράκι 3 μηνών και έχει τέσσερις μέρες που μειώθηκε η παραγωγή γάλακτος, χτες είχα απογοητευτεί και είχα αρχίσει να συμβιβάζομαι με την ιδέα ότι ίσως να χρειαστεί να δώσω συμπλήρωμα. Σήμερα όμως και αφου διάβασα όλα τα ποστ η αυτοπεποιθηση μου ανέβηκε και δεν θα το βάλω κάτω τόσο εύκολα! Θα προσπαθήσω χρησιμοποιώντας όλες αυτές τις πολύτιμες πληροφορίες να αναστρέψω την κατάσταση. Φιλάκια

Και εγω θα ήθελα να ευχαριστησω όλα τα μέλη του φόρουμ που με τις συμβουλές και την καθοδηγηση τους προσπερναμε πολλά εμπόδια.Έχω ένα μωράκι 3 μηνών και έχει τέσσερις μέρες που μειώθηκε η παραγωγή γάλακτος, χτες είχα απογοητευτεί και είχα αρχίσει να συμβιβάζομαι με την ιδέα ότι ίσως να χρειαστεί να δώσω συμπλήρωμα. Σήμερα όμως και αφου διάβασα όλα τα ποστ η αυτοπεποιθηση μου ανέβηκε και δεν θα το βάλω κάτω τόσο εύκολα! Θα προσπαθήσω χρησιμοποιώντας όλες αυτές τις πολύτιμες πληροφορίες να αναστρέψω την κατάσταση. Φιλάκια

Γιατί νομίζεις ότι μειώθηκε η παραγωγή σου; Αν το μωρό σου θηλάζει πιο συχνά και είναι ανήσυχο μπορεί να περνάει άλμα ανάπτυξης και με τους συχνούς θηλασμιούς προσπαθεί να σου αυξήσει την παραγωγή στις νέες του ανάγκες. Αυτό δεν σημαίνει ότι μειώθηκε αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο να προσαρμοστεί στις νέες ανάγκες του μωρού.

Μανούλες, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πέρα απο την τριγωνέλλα (που αν δεν θελετε να την παρετε σαν ροφημα, υπαρχει και σε χαπακια), υπαρχουν και αλλα γαλακταγωγα μαντζούνια όπως :

1)γαιδουράγκαθο

2)αγιάγκαθο (ή μπορεί να το βρείτε ως ''κρατερό'')

3)alfalfa

εγω κάνω κοκτειλ όλων αυτών με πολύ λίγη τριγωνέλλα μέσα συν

μελισσοχορτο και τσουκνιδα.

Μου τα συστησαν και η μαια μου και η συμβουλος θηλασμου που έχω

καλή δύναμη

μην αφήνετε ποτέ τον θηλασμό, όσο πιιο πολύ θηλάζετε, τόσο πιο πολύ παράγετε:P

:lol:Κωνσταντίνος 2/2/2010 & Αλκυόνη 3/11/2011

• 4 εβδομάδες μετά...

κοριτσια βοηθεια. γεννησα πριν 26 ημερες και ηθελα πολυ να θηλασω αποκλειστικα. απο το μαιευτηριο μετα απο καθε θηλασμο του διναν συμπληρωμα. το εμαθα μετα. στην αρχη θηλαζε αλλα δεν ειχα πολυ γαλα και εκλαιγε συνεχεια. μου ειπε ο γιατρος οτι επειδη ηταν μικρο 2700 γρ. και εβγαλε και ικτερο να δωσω ωθηση στο ξενο για να παρει βαρος (2 γιατροι το ειπαν). για μια εβδομαδα μειωσαμε το θηλασμο. να μην τα πολυλογω βγαζω 3 αντλησεις με θηλαστρο 150 ml συνολο και της δινω ξενο. ηδη εδω και 3 μερες δεν πιανει τις θηκες μου ουτε φαγωμενη ουτε κοιμισμενη. προτιμαει την πιπιλα απο τη θηκη με το λιγο γαλα. να σας πω οτι χρησιμοποιω επιθεματα θηλης απο την αρχη. πως μπορω να την κανω να ενδιαφερθει για το στηθος και να αυξησω το γαλα μου??? εχω απογοητευτει με τον εαυτό μου.

Διαφημίσεις

απο το μαιευτηριο μετα απο καθε θηλασμο του διναν συμπληρωμα....μου ειπε ο γιατρος οτι επειδη ηταν μικρο 2700 γρ. και εβγαλε και ικτερο να δωσω ωθηση στο ξενο για να παρει βαρος..... εχω απογοητευτει με τον εαυτό μου.

bouklitsa καλημερα!!! να σου ζησει το μωρακι σου!!! εισαι στην αρχη ακομα και αφου εχεις τοση θεληση για αποκλειστικο θηλασμο και εχεις βρει τα λαθη που εγιναν αθελα σου με λιγη υπομονη και επιμονη θα τα καταφερεις!!!και μην απογοητευεσαι με τον εαυτο σου...

αχ αυτα τα μαιευτηρια...αχ αυτοι οι γιατροι...και μενα αυτο που συνεστησε η παιδιατρος του μαιευτηριου..."δωσε ξενο να μη σου κανει ικτερο...."..:confused: και μια μανουλα με ενα μικρο μωρακι που το νιωθει τοσο αδυναμο τι θα κανει???ειναι μαθηματικα βεβαιο οτι θα δωσει...ενω αυτης της μανουλας ο οργανισμος εχει παραγει το γαλα που χρειαζεται το μωρακι της και με τη βοηθεια του, θηλαζοντας όπωτε θελει... θα παραγει οσο αυτο χρειαζεται...

μετα και μενα στο μαιευτηριο μου ειπαν οτι εχω προβλημα με τις θηλες μου...και αγορασα θηλες σιλικονης...με αποτελεσμα κ το μωρο να μην πεινει αποτελεσματικα..και να κινδυνευει να παθει συγχιση θηλης...και εγω να λιωνω στο πλησιμο κ την αποστηρωση...μια ευλογημενη μερα (μετα απο 20...) ξυπνησα κ ετρεξα για θηλη γιατι εκλαιγε κ ο αποστειρωτης ηταν εκτος λειτουργιας...:wink: τοτε προσπαθησα μονη μου...και ξανα και ξανα και λιγο στην αρχη ποναγαν οι θηλες μου...δεν ηξερα ακομα να πιανει σωστα..αλλα τα καταφεραμε...προσπαθησετο οταν εισαι ηρεμη και συ...

εγω τωρα αυτα που εγραψα ηταν για να σου δειξω πως πολλες μανουλες λιγο πολυ ετσι ξεκινησαμε και...με υπομονη και βοηθεια απο το forum τα καταφεραμε!!! το ιδιο θα γινει κ με σενα...

θα σου πουν τα κοριτσια να δινεις οπωτε ειναι πιο ηρεμο το μωρακι και δεν πειναει τοσο...συχνα το στηθος σου για να συνηθισει και να το προτιμησει...

θα σου πουν πως σιγα σιγα να μειωνεις το συμπληρωμα και να προσφερεις στηθος...

να μας πεις με ποιο θηλαστρο αντλεις γιατι μονο τα νοσοκομειακα βοηθανε στη γαλουχια...

ισως χρειαστει να παρεις και κατι (σπορους τριγωνελας)να αυξησεις την παραγωγη σου...

τι να πω...ελπιζω να σου απαντησουν συντομα...

αν θες απαντησε και εδω για να εχουν μια ολοκληρωμενη εικονα http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

καλη επιτυχια!!!

bouklitsa καλημερα!!! να σου ζησει το μωρακι σου!!! εισαι στην αρχη ακομα και αφου εχεις τοση θεληση για αποκλειστικο θηλασμο και εχεις βρει τα λαθη που εγιναν αθελα σου με λιγη υπομονη και επιμονη θα τα καταφερεις!!!και μην απογοητευεσαι με τον εαυτο σου...

αχ αυτα τα μαιευτηρια...αχ αυτοι οι γιατροι...και μενα αυτο που συνεστησε η παιδιατρος του μαιευτηριου..."δωσε ξενο να μη σου κανει ικτερο...."..:confused: και μια μανουλα με ενα μικρο μωρακι που το νιωθει τοσο αδυναμο τι θα κανει???ειναι μαθηματικα βεβαιο οτι θα δωσει...ενω αυτης της μανουλας ο οργανισμος εχει παραγει το γαλα που χρειαζεται το μωρακι της και με τη βοηθεια του, θηλαζοντας όπωτε θελει... θα παραγει οσο αυτο χρειαζεται...

μετα και μενα στο μαιευτηριο μου ειπαν οτι εχω προβλημα με τις θηλες μου...και αγορασα θηλες σιλικονης...με αποτελεσμα κ το μωρο να μην πεινει αποτελεσματικα..και να κινδυνευει να παθει συγχιση θηλης...και εγω να λιωνω στο πλησιμο κ την αποστηρωση...μια ευλογημενη μερα (μετα απο 20...) ξυπνησα κ ετρεξα για θηλη γιατι εκλαιγε κ ο αποστειρωτης ηταν εκτος λειτουργιας...:wink: τοτε προσπαθησα μονη μου...και ξανα και ξανα και λιγο στην αρχη ποναγαν οι θηλες μου...δεν ηξερα ακομα να πιανει σωστα..αλλα τα καταφεραμε...προσπαθησετο οταν εισαι ηρεμη και συ...

εγω τωρα αυτα που εγραψα ηταν για να σου δειξω πως πολλες μανουλες λιγο πολυ ετσι ξεκινησαμε και...με υπομονη και βοηθεια απο το forum τα καταφεραμε!!! το ιδιο θα γινει κ με σενα...

θα σου πουν τα κοριτσια να δινεις οπωτε ειναι πιο ηρεμο το μωρακι και δεν πειναει τοσο...συχνα το στηθος σου για να συνηθισει και να το προτιμησει...

θα σου πουν πως σιγα σιγα να μειωνεις το συμπληρωμα και να προσφερεις στηθος...

να μας πεις με ποιο θηλαστρο αντλεις γιατι μονο τα νοσοκομειακα βοηθανε στη γαλουχια...

ισως χρειαστει να παρεις και κατι (σπορους τριγωνελας)να αυξησεις την παραγωγη σου...

τι να πω...ελπιζω να σου απαντησουν συντομα...

αν θες απαντησε και εδω για να εχουν μια ολοκληρωμενη εικονα http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

καλη επιτυχια!!!

σε ευχαριστωγια το κουραγιο, πιστευεις οτι οι 25 μερες που περασαν δεν ειναι καθοριστικες για να χασουμε τον θηλασμο?

οσο για το θηλαστρο πηρα το swing της medela.

οσο για τις θηλες σιλικονη της ιδιας μαρκας πηρα απο το μαιευτηριο κιολας, παρατηρησα οτι δυσκολευεται να ρουφηξει και μεσα απο τη θηλη.

παντως η γιατρος ειπε οτι οσο θα παιρνει βαρος ξεπερασαμε τα 3100 γρ. τοσο πιο δυνατα θα μπορει να ρουφαει, το μωρο ομως δεν με προτιμαει παρα μονο οταν δεν πειναει πολυ ή ειναι μισοκοιμισμενο. αλλιως γινεται χαλασμος και ηρεμει μονο με το παλιομπιμπερο.

αν κανω προσπαθεια αποκλιστικου θηλασμου και αυτο χασει βαρος θα με συχτηρισουν οι γυρω μου και κυριως ο μπαμπας μας που πιστευει οτι του εδωσα πολλη αξια. ομολογω οτι το θεμα του θηλασμου ειναι το μονο που με θλιβει απο τη στιγμα που γεννησα.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος: 40

Β. Το φύλο του βρέφους: κοριτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ): ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.: επισκληρηδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.: ναι 12 η ελαχιστη και 16 η μεγιστη μπηκε στις λαμπες 1 μερα

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.: οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες: γεννα 2680, εχασε 100 γρ. στηην κλινικη και μετα απο μια εβδομαδα τα ξαναπηρε, την 2η εβδομαδα ηταν 3130γρ

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.: ανα τριωρο περιπου 8

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει: την 1η εβδομαδα σε ολα, πλεον στο 1 ή 2

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα: σε καθε γευμα εκτος απο 1 με 2 που ειναι δικα μου μετα απο αντληση

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) 6 Χ 70 γρ= 420 γρ

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.: medela swing

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο : 3

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι :11:00, 17:00 και 24:00

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση: απο 30 λεπτα μεχρι και 1 ωρα

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.: σιγουρα 6

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο: συνηθως 2

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

σε ευχαριστωγια το κουραγιο, πιστευεις οτι οι 25 μερες που περασαν δεν ειναι καθοριστικες για να χασουμε τον θηλασμο?

οσο για το θηλαστρο πηρα το swing της medela.

οσο για τις θηλες σιλικονη της ιδιας μαρκας πηρα απο το μαιευτηριο κιολας, παρατηρησα οτι δυσκολευεται να ρουφηξει και μεσα απο τη θηλη.

παντως η γιατρος ειπε οτι οσο θα παιρνει βαρος ξεπερασαμε τα 3100 γρ. τοσο πιο δυνατα θα μπορει να ρουφαει, το μωρο ομως δεν με προτιμαει παρα μονο οταν δεν πειναει πολυ ή ειναι μισοκοιμισμενο. αλλιως γινεται χαλασμος και ηρεμει μονο με το παλιομπιμπερο.

.

Καθοριστικές για το να χαθεί ο θηλασμός δεν είναι οι 25 μέρες αλλά οι πληροφορίες του γιατρού που σε κοροϊδεύει.

Ο συγκεκριμένος γιατρός, όπως και οι περισσότεροι, γνωρίζει πολύ καλά πως όταν το μωρό εγκαταλείπει το στήθος γιατί έχουν παρεμβεί ψευδοθηλές και συμπλήρωμα, είναι πιο εύκολο να εγκαταλείψει η μητέρα την προσπάθεια γιατί μετά είναι πιο δύσκολο και πιο πολύπλοκο για να θηλάσει το μωρό.

Ήδη οι συμβουλές του σε έχουν οδηγήσει στο να μη θηλάζεις το μωρό και να αντλείς με ένα ακατάλληλο θήλαστρο μόνο 3 φορές. Αν το σκεφτείς λίγο, είναι αδύνατο σε 3 φορές να ατλήσεις γάλα για 6-8 γεύματα. Σε 3 φορές, λογικά αντλείς γάλα για το πολύ 3 γεύματα.

αν κανω προσπαθεια αποκλιστικου θηλασμου .
Στην παρούσα φάση δεν μπορείς να κάνεις προσπάθεια αποκλειστικού θηλασμού γιατί

1. Το μωρό δεν θηλάζει

2. Το γάλα σου αυτή τη στιγμή καλύπτει τις μισές ανάγκες του παιδιού.

Θα πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσεις αυτά τα προβλήματα και μετά να σκεφτείς τον αποκλειστικό θηλασμό.

Ειδικά για το πρώτο πρόβλημα, θα ήταν καλό να σε δει ένας σύμβουλος θηλασμού για να σε βοηθήσει να αυξήσεις τη συνεργασία με το μωρό.

Σε κάθε περίπτωση η αυξημένη δερματική επαφή βοηθάει (να έχεις το μωρό γυμνό πάνω στο γυμνό θώρακά σου και να το σκεπάζει με μια κουβερτούλα).

Για να αυξηθεί η παραγωγή σου θα πρέπει να νοικιάσεις νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης και να κάνεις 8-10 αντλήσεις το 24ωρο. Με 3 αντλήσεις που κάνεις τώρα θα οδηγηθείς σύντομα στον απογαλακτισμό.

και αυτο χασει βαρος
Το μωρό δεν πρέπει να χάσει βάρος και πρέπει να βάζει όσο βάρος είναι απαραίτητο για την καλή του ανάπτυξη. Για την ώρα χρειάζεται να δίνεις και συμπλήρωμα ξένο γάλα. Όσο θα αυξάνεται η παραγωγή σου τόσο θα μειώνεται το ξένο μέχρι να μην το χρειάζεσαι.

θα με συχτηρισουν οι γυρω μου
Η προσέγγισή σου είναι κάπως περίεργη. Δηλαδή αν δεν είχες τους γύρω σου να σου επιτίθενται, θα άφηνες το μωρό να χάσει βάρος;

Το μωρό δεν πρέπει να χάσει βάρος όχι για να μην έρθεις σε σύγκρουση με τους γύρω σου αλλά για την καλή του υγεία και ανάπτυξη.

και κυριως ο μπαμπας μας που πιστευει οτι του εδωσα πολλη αξια
Αν η γνώμη του πατέρα στο θηλασμό μετράει περισσότερο από την υγεία του παιδιού σου, σίγουρα έχεις δώσει πολλή αξία στη γνώμη του πατέρα και καλό θα ήταν να αναθεωρήσεις γιατί δυστυχώς σε μια κοινωνία που είναι τόσο αρνητική στο θηλασμό, είναι σύνηθες να συναντάμε πατεράδες άσχετους με το θηλασμό. Μην περιμένεις από τον πατέρα να ξέρει τι σημαίνει ο θηλασμός, το πιθανότερο είναι να μην έχει θηλάσει ο ίδιος και να έχει ακούσει διάφορα απαξιωτικά για το θηλασμό από τη μητέρα του.

ομολογω οτι το θεμα του θηλασμου ειναι το μονο που με θλιβει απο τη στιγμη που γεννησα
Αντί να ασχολείσαι με όσα έχουν ήδη συμβεί και να θλίβεσαι, κάνε αυτό που θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

Καθοριστικές για το να χαθεί ο θηλασμός δεν είναι οι 25 μέρες αλλά οι πληροφορίες του γιατρού που σε κοροϊδεύει.

Ο συγκεκριμένος γιατρός, όπως και οι περισσότεροι, γνωρίζει πολύ καλά πως όταν το μωρό εγκαταλείπει το στήθος γιατί έχουν παρεμβεί ψευδοθηλές και συμπλήρωμα, είναι πιο εύκολο να εγκαταλείψει η μητέρα την προσπάθεια γιατί μετά είναι πιο δύσκολο και πιο πολύπλοκο για να θηλάσει το μωρό.

Ήδη οι συμβουλές του σε έχουν οδηγήσει στο να μη θηλάζεις το μωρό και να αντλείς με ένα ακατάλληλο θήλαστρο μόνο 3 φορές. Αν το σκεφτείς λίγο, είναι αδύνατο σε 3 φορές να ατλήσεις γάλα για 6-8 γεύματα. Σε 3 φορές, λογικά αντλείς γάλα για το πολύ 3 γεύματα.

Στην παρούσα φάση δεν μπορείς να κάνεις προσπάθεια αποκλειστικού θηλασμού γιατί

1. Το μωρό δεν θηλάζει

2. Το γάλα σου αυτή τη στιγμή καλύπτει τις μισές ανάγκες του παιδιού.

Θα πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσεις αυτά τα προβλήματα και μετά να σκεφτείς τον αποκλειστικό θηλασμό.

Ειδικά για το πρώτο πρόβλημα, θα ήταν καλό να σε δει ένας σύμβουλος θηλασμού για να σε βοηθήσει να αυξήσεις τη συνεργασία με το μωρό.

Σε κάθε περίπτωση η αυξημένη δερματική επαφή βοηθάει (να έχεις το μωρό γυμνό πάνω στο γυμνό θώρακά σου και να το σκεπάζει με μια κουβερτούλα).

Για να αυξηθεί η παραγωγή σου θα πρέπει να νοικιάσεις νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης και να κάνεις 8-10 αντλήσεις το 24ωρο. Με 3 αντλήσεις που κάνεις τώρα θα οδηγηθείς σύντομα στον απογαλακτισμό.

Το μωρό δεν πρέπει να χάσει βάρος και πρέπει να βάζει όσο βάρος είναι απαραίτητο για την καλή του ανάπτυξη. Για την ώρα χρειάζεται να δίνεις και συμπλήρωμα ξένο γάλα. Όσο θα αυξάνεται η παραγωγή σου τόσο θα μειώνεται το ξένο μέχρι να μην το χρειάζεσαι.

Η προσέγγισή σου είναι κάπως περίεργη. Δηλαδή αν δεν είχες τους γύρω σου να σου επιτίθενται, θα άφηνες το μωρό να χάσει βάρος;

Το μωρό δεν πρέπει να χάσει βάρος όχι για να μην έρθεις σε σύγκρουση με τους γύρω σου αλλά για την καλή του υγεία και ανάπτυξη.

Αν η γνώμη του πατέρα στο θηλασμό μετράει περισσότερο από την υγεία του παιδιού σου, σίγουρα έχεις δώσει πολλή αξία στη γνώμη του πατέρα και καλό θα ήταν να αναθεωρήσεις γιατί δυστυχώς σε μια κοινωνία που είναι τόσο αρνητική στο θηλασμό, είναι σύνηθες να συναντάμε πατεράδες άσχετους με το θηλασμό. Μην περιμένεις από τον πατέρα να ξέρει τι σημαίνει ο θηλασμός, το πιθανότερο είναι να μην έχει θηλάσει ο ίδιος και να έχει ακούσει διάφορα απαξιωτικά για το θηλασμό από τη μητέρα του.

Αντί να ασχολείσαι με όσα έχουν ήδη συμβεί και να θλίβεσαι, κάνε αυτό που θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

σε ευχαριστω πολυ. και να φανταστεις το θηλαστρο μου το προτεινε η μαια της κλινικης.

οσον αφορα τη γνωμη των λοιπων οταν η ψυχολογια σου ειναι περμενη και φοβασαι ενα ακομη λαθος για το μωρο, εγω τουλαχιστον μπλοκαρω. φυσικα και η υγεια του ειναι ο,τι με ενδιαφερει γι'αυτο και με απασχολει τοσο το θεμα. και παλι σε ευχαριστω πολυ.

Διαφημίσεις

και να φανταστεις το θηλαστρο μου το προτεινε η μαια της κλινικης.

Το θήλαστρο αυτό είναι πολύ καλό για μια μητέρα που έχει καταφέρει να θηλάζει αποκλειστικά και θέλει να αφήσει 1-2 γεύματα στο παιδί της γιατί θα λείψει.

Όταν έφευγες από την κλινική, η μαία θα έπρεπε να σου δώσει συμβουλές για να θηλάσεις και όχι να σου προωθήσει ένα θήλαστρο που ίσως το χρειαστείς μετά από 40 μέρες. Για να σου χρειαστεί το συγκεκριμένο θήλαστρο θα πρέπει να θηλάζεις καλά, όμως γι αυτά η μαία "ξεχασε" να σου πει οτιδήποτε.

Αν όμως το μωρό δεν θηλάζει καλά, τότε το θήλαστρο αυτό είναι ακατάλληλο για να υποστηρίξει πλήρως τη γαλουχία.

οσον αφορα τη γνωμη των λοιπων οταν η ψυχολογια σου ειναι περμενη και φοβασαι ενα ακομη λαθος για το μωρο, εγω τουλαχιστον μπλοκαρω. φυσικα και η υγεια του ειναι ο,τι με ενδιαφερει γι'αυτο και με απασχολει τοσο το θεμα.

Το κατάλαβα! Γι αυτό και τα έγραψα τόσο αναλυτικά για να ξεμπλοκάρεις και να αναλάβεις δράση! :D

Σου εύχομαι καλή συνέχεια!

αν κανω προσπαθεια αποκλιστικου θηλασμου και αυτο χασει βαρος θα με συχτηρισουν οι γυρω μου και κυριως ο μπαμπας μας που πιστευει οτι του εδωσα πολλη αξια. ομολογω οτι το θεμα του θηλασμου ειναι το μονο που με θλιβει απο τη στιγμα που γεννησα.

Ο άντρας σου μάλλον έπεσε θύμα μιας πολύ διαδεδομένης παρεξήγησης, ότι δηλαδή στην προσπάθεια να θηλάσεις κλείνεις τα μάτια στα προβλήματα και δεν σ΄ενδιαφέρει τίποτε άλλο, ούτε το βάρος του μωρού, ούτε η γενικότερη υγεία του, και το μόνο που σε νοιάζει είναι να μην δώσεις ξένο γάλα επειδή έχεις κάποιο κόλλημα.

Όπως είδες και από την απάντηση της Αγλαΐας, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Πραγματικά υπάρχει ένα πρόβλημα με το θηλασμό προς το παρόν, αλλά υπάρχουν και λύσεις που δίνονται υπεύθυνα από ανθρώπους με σοβαρή κατάρτιση.

Ο άντρας σου φυσικά και δικαιούται να ξέρει ότι δεν θα υποσιτιστεί το παιδί του. Εξήγησέ του ότι το γάλα σου είναι ό,τι καλύτερο για το παιδί σας, ότι μπορείς να το αυξήσεις και ότι ξέρεις πώς θα το κάνεις. Πες του ότι τις οδηγίες επαναγαλακτισμού σου τις έδωσε πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού, να μη νομίζει ο άνθρωπος ότι η υγεία του παιδιού του κρέμεται από την κάθε ανοησία που μπορεί να διαβάσει κάποιος στο ίντερνετ. Όλους τους υπόλοιπους συγγενείς και φίλους γράψ΄τους.

Οι δυσκολίες στο θηλασμό είναι πραγματικά κάτι που ταλαιπωρεί ψυχολογικά μια λεχώνα. Εμένα με βοηθούσε πολύ η σκέψη ότι αγωνίζομαι για το παιδί μου, επομένως το παιδί δεν είναι αβοήθητο, αλλά έχει εμένα και δεν θα στερηθεί το γαλατάκι του. Εκ των υστέρων λέω ότι οι δυσκολίες μας έδεσαν περισσότερο.

Υπομονή και καλή επιτυχία!

πιστευεις οτι οι 25 μερες που περασαν δεν ειναι καθοριστικες για να χασουμε τον θηλασμο?

καλα..απαντησε η Αγλαϊα οπωτε καλυψε την καθε απαντηση!!!που ειναι γνωστης αλλα και γυναικα που παλεψε πολυ για να φτασει να θηλαζει αποκλειστικα! οπωτε αυτο τα λεει ολα για το αν εχεις χρονο...

ο αντρουλης σου σιγουρα δε ξερει τι σημαινει θηλασμος...ειναι κατι που η φυση το οριζει..ασχετα αν με την εξελιξη μας καποια πραγματα παραεξελιχθηκαν με αποτελεσμα να παρεξηγηθουν και να μπουν στο βωμο του κερδους απο ορισμενους..ο καημενος μπορει να μη θελει να στενοχωριεσαι...μπορει να νιωθει ασχημα που δε μπορει να βοηθησει..εγω θα ελεγα να τον βαλεις λιγο στο κολπο με το να του ζητας να διαβαζετε μαζι τα θετικα του θηλασμου ή να στα διαβαζει κ συ να κανεις καποια αλλη δουλεια συγχρονως ;) πιο ωραια ειναι θεματα απο το forum εδω, που μπορει στο τελος να γινει φανατικος υποστηριχτης και του θηλασμου κ κυριως εσενα της ιδιας!!! σαυτη τη φαση εχεις αναγκη απο υποστηριξη! γιαυτο ακομα κ την παραμικρη σκεψη σου...οταν απογοητευεσαι ή κουραζεσαι...να γραφεις εδω κ κανεις δε θα σε αποπαρει...αντιθετως θα εχεις και μερικες απαντησεις επιστημονικως τεκμηριωμενες αφιλοκερδως (σε αντιθεση δυστυχως με τη δουλεια μερικων γιατρων), επισης θα εχεις απαντησεις απο μανουλες που περασαν τα ιδια με σενα κ σε καταλαβαινουν απολυτα!!!

το ιδιο θηλαστρο πηρα κ εγω...βαλτο στο ντουλαπι κ νοικασε το symphony..ειναι τελειο κ δεν πονας καθολου και ολα θα σου πανε τελεια σιγα σιγα! να ζητας τη βοηθεια τον κοριτσιων βημα βημα κ θα τα καταφερεις!

για τους γυρω οπως λες θα τους πεις: "Ο καλος Θεουλης διαλεξε εμενα για μανουλα του και σαν μαμα του θα κανω τα μεγαλα λαθη και τα πολυ μεγαλα καλα!!! :wink: " (φυσικα ο θηλασμος θαναι στα δωρα ζωης)..σιγα σιγα ομως...και θα τα καταφερετε!

Θα συμφωνήσω σε αυτά που έγραψε η spithoula. Πρέπει τους συντρόφους μας να τους βάζουμε στο κόλπο του θηλασμού. Παίρνω παράδειγμα από τον δικό μου. Στην ουσία δεν είχε ιδέα για τα τερτίπια του θηλασμού. Μας έβλεπε να παιδευόμαστε και εγώ και το παιδί και έχανε το κουράγιο του:!: Αντί να με εμψυχώνει εκείνος (οκ όχι πάντα, πολλές φορές ήταν και είναι το στήριγμά μου) του έλεγα εγώ να κάνει υπομονή και ότι όλα θα στρώσουν και θα τα ξεχάσουμε.

Να πω μόνο ότι έχοντας κάποια προβληματακιά και ακολουθώντας τις συμβουλές των κοριτσιών εδώ, είδαμε βελτίωση τόση ώστε σήμερα μου είπε "στην γιατρό θα πηγαίνουμε για τα βασικά μόνο!". Εγώ θα προτιμούσα και καθόλου, αλλά πάντα ήμουν υπερβολική:-P.

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα και από εμένα! Είμαι μαμά 4 παιδιών και τώρα μπήκα στο forum για να μάθω επιτέλους πολύτιμες πληροφορίες! Το μωρούλι είναι 5,5 μηνών και το θηλάζω αποκλειστικά.

Να σας ρωτήσω κάτι? Σ'αυτή τη γέννα το στήθος πολύ σπάνια το νιώθω πρησμένο. Και μάλιστα για να βγει το γάλα θέλει το χρόνο του, του κάνω μασάζ πριν και το μωρό ρουφάει αρκετή ώρα πριν καταπιεί την 1η γουλιά. Πάντως αυξάνει τα κιλά του μια χαρά. Είναι φυσιολογικό? Στις άλλες γέννες το γάλα έρρεε με άνεση και γινόταν αυτό όταν έβλεπα περίοδο. (Παρεπιμπόντως δεν έχω δει ακόμα περίοδο.)

8jPDp3.pngmAB8p3.png

Διαφημίσεις

κοριτσια, γεια και παλι. εβαλα το θηλαστρο στο ντουλαπι γιατι καταλαβα οτι μου προκαλει πιεση "παραγωγης". προς το παρον βαζω το μωρο στο στηθος χωρις θηλες σιλικονης και το μικρο συνεργαζεται πολυ καλα. θηλαζω σε καθε γευμα 15 με 20 λεπτα και στη συνεχεια του δινω σκονη. η αληθεια ειναι οτι το γαλα απο το στηθος εχει αρχισει και σταζει πριν την εναρξη του θηλασμου μεχρι το μωρο να παρει τη θηλη. το ετοιμο γαλα το πινει στην ιδια ποσοτητα με πριν, αλλα το μωρο εχει φτασει τα 4 κιλα, οποτε πιστευω οτι εχουν αυξηθει οι αναγκες του σε τροφη και ισως κατι να παιρνει και απο μενα. θα παω απο βδομαδα στον παιδιατρο και θα δουμε τα νεοτερα. ψυχολογικα παντως με το που σταματησα το θηλαστρο ειμαι ηδη καλυτερα, παρολο που δεν μου ηταν επωδυνο εμενα. θα σας πως τα νεα μου.

καλημερα και απο μενα. μετα την επισκεψη στον παιδιατρο πραγματι το μωρο ειναι 4 κιλα, οποτε σιγουρευτηκα οτι σε καθε καθε γευμα παιρνει απο εμενα 30 με 40 γρ. κυριως απο το ενα στηθος στο οποιο δειχνει σταθερα προτιμηση. βεβαια οταν ειναι λιγο ζαλισμενη την βαζω και στο αλλο γιατι παρατηρω σε αυτο μειωση στο πρηξιμο. ελπιζω να εχω κι αλλη εξελιξη. spithoula σε ευχαριστω για το οτι με πτοετρεψες να σταματησω τις ψευδοθηλες. ειχα μεγαλη διαφορα.

• 10 months later...

εγω ειλικρινα δεν ηξερα οτι με το θηλαστρο ενεργοποιειται η διαδικασια του θηλασμου!εχω ενα μωρακι 2.5 μηνων. τον πρωτο μηνα και ειδικοτερα μετα την πρωτη βδομαδα ειχα απιστευτα πολυ γαλα, τοσο που πετρωνε το στηθος μου αν δεν το εβγαζα. παρολο ομως που θηλαζα αποκλειστικα τη μικρη με τον καιρο αρχισε να μειωνεται κ δεν χρειαζοταν να χρησιμοποιω το θηλαστρο πια. τουλαχιστον ετσι νομιζα. μετα τις 40 μερες αρχισε ν μην φτανει το γαλα μου(γεννηθηκε και μεγαλο το μωρο με αποτελεσμα να εχει αυξημενες αναγκες) και ετσι αρχισα να της δινω ενα γευμα την ημερα με ξενο γαλα. οσο περνουν οι μερες ομως τεινω να της καθιερωσω και 2ο και αυτο με ανησυχει. δεν περιμενα να τελειωσει τοσο γρηγορα το γαλα μου. το ενδεχομενο ομως να χρησιμοποιησω το θηλαστρο ξανα δεν με ενθουσιαζει, επειδη η θηλες μου πονανε και ειναι πολυ ενοχλητικο οταν θηλαζει το μωρο χωρις να πινει. μου προτεινετε κατι αλλο για να αυξησω το γαλα μου?

• 5 months later...

Καλησπέρα και από μένα. Είμαι σχετικά νέα στο φόρουμ και σε 2 μήνες θα γεννήσω το δευτερο παιδάκι μου.

Στο πρώτο αν και ήθελα πάρα πολύ να το θηλάσω και όχι να καταφύγω σε ξένο γάλα τελικά δεν τα κατάφερα. Είχα διαβάσει τα διάφορα ποστ από το φόρουμ, συμβουλές κτλ. Είχα αγοράσει και τα βιβλία της Άννας Πατσούρου, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα. Οι λόγοι ήταν πολύ συγκεκριμένοι φυσικά. Ήμουν μία νέα μαμά, άπειρη στο πώς να πιάσει, να φροντίσει, να αλλάξει και να ταίσει ένα μωρό, δεν είχα βοήθεια από πουθενά, πέραν του άντρα μου για κάποιες μέρες που θα έπαιρνε άδεια από την εργασία του και πέραν της μαμάς μου για πολύ λίγες μέρες, διότι είχε κάνει ένα πολύ σοβαρό χειρουργείο. Δυστυχώς την Τρίτη μέρα στο μαιευτήριο με έπιασε επιλόχεια κατάθλιψη και έκλαιγα, τα έβλεπα όλα μαύρα, φώναξαν το γιατρό μου, μου έστειλε μαία να με βοηθήσει με το παιδί στο θηλασμό αλλά αυτό ούρλιαζε, δεν ήθελε με τίποτα να πιάσει θηλή και με είχε πιάσει απελπισία. Στο μαιευτήριο είχα τρίκλινο δωμάτιο και αυτό ήταν ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα γιατί έρχονταν συνεχώς συγγενείς κυρίως από την μία κοπέλα και κάνανε αρμένικες επισκέψεις με αποτέλεσμα να μας δημιουργούν πρόβλημα ως προς το θηλασμό και τα μωρά να μην μπορούν όχι μόνο να θηλάσουν αλλά να ησυχάσουν.

Γυρνώντας σπίτι έπαθα δυσκοιλιότητα σε μεγάλη μορφή, πονούσα φρικτά και κανένα φάρμακο δεν μπορούσε να μου κάνει καλό. Κόντεψα μία βδομάδα μετά τη γέννα να μπω στο νοσοκομείο. Από τη μία να πονάω φρικτά που δεν μπορούσα να πάω τουαλέτα, να πονάω από τα ράμματα, να πονάω από τις αιμορροίδες και από την άλλη ένα μωρό να κλαίει 24 ώρες, ήταν ανυπόμονο και χτυπιόταν κάθε φορά που πεινούσε, δεν ήθελε με τίποτα να πιάσει τη θηλή (παρότι δοκίμασα και με ψευδοθηλές) και ούρλιαζε συνέχεια εάν δεν είχε έτοιμο μπιμπερό.

Το παιδί δεν μπόρεσα να το θηλάσω καθόλου και έπαθε αμέσως κολικούς ενώ διαγνώστηκε ταυτόχρονα οξεία παλινδρόμηση οπότε πήραμε ειδικό γάλα. Οπως καταλαβαίνετε γυρνώντας σπίτι με όλα αυτά τα προβλήματα δεν είχα ούτε υπομονή, ούτε επιμονή, ούτε όλα αυτά που είχα διαβάσει σε φόρουμ και βιβλία μπορούσα να τα εφαρμόσω στην πραγματικότητα, ούτε είχα χρόνο φυσικά να μπω στο φόρουμ να πάρω συμβουλές επιτόπου με ένα μωρό στα χέρια να κλαίει όλη μέρα επί τρεις μήνες λόγω κολικών. Εφτασα σε σημείο να μην θέλω το παιδί και να κάνω αρνητικές σκέψεις. Μίλησα με το γιατρό μου ο οποίος ηταν πολύ θετικός στο να θηλάζω, με είχε πιέσει αρκετά στο να γίνει αυτό και να μην δώσουμε ξένο γάλα. Βλέποντας όμως την κατάστασή μου και τον άντρα μου χαμένο στο ότι κάτι θα πάθω ή θα κάνω κάτι κακό στο μωρό. Βλέποντας ότι άγγιζα τα όρια της κατάθλιψης αποφασίσαμε να κόψουμε με χάπια το γάλα, μετά από 15 μερές που είχαν περάσει από τη γέννα. Ολες αυτές τις μέρες το στήθος μου πονούσε φρικτά και αναγκαζόμουν να βγάζω 2-3 φορές τη μέρα λίγο λίγο με ένα θήλαστρο το mini electric medela (το πολύ 20μλ και από τα δύο στήθη) που μου είχε δώσει μια φίλη μου για να μην πάθω καμμιά μαστίτιδα και τρέχω περισσότερο και παράλληλα έκανα μασάζ και έβαζα κρύο νερό. Η άντληση με πονούσε ακόμα περισσότερο και οι θηλές μου είχαν διογκωθεί πολύ και με πονούσαν και γύρω γύρω στη βάση της θηλές είχα κάνει πληγές. Εβαζα πουρελαν αλλά έβαζα συνεχώς νερό και επιθέματα και αργούσε η επούλωση. Ετσι η ιδέα και η θέληση του θηλασμού κατέρρευσε πολύ γρήγορα.

Σε 2 μήνες γεννάω και θα ήθελα να θηλάσω πάρα πολύ. Τώρα πλέον δεν είμαι μια αρχάρια μαμά που να μην ξέρει και να φοβάται πως θα πιάσει ένα μωρό. Λόγω οικονομικών δυσκολιών δυστυχώς και αυτή τη φορά θα πάρω τρίκλινο δωμάτιο, οπότε δεν θα έχω την πολυτέλεια να είμαι μόνη μου σε ένα δωμάτιο. Παρόλα αυτά θα προσπαθήσω να κάνω από το μαιευτήριο προσπάθειες να το θηλάσω, θα ζητήσω να μου το φέρνουν όταν πεινάει και να μην του δίνουν ξένο γάλα. Θα ζητήσω τη βοήθεια από τις μαίες και θα το παλέψω. Παράλληλα το «Μητέρα» έχει φτιάξει ένα τμήμα Μαία στο σπίτι και εδώ θα ήθελα τις συμβουλές σας. Σκεφτόμουν να ζητήσω να έρθει μια μαία στο σπίτι όταν επιστρέψουμε να με βοηθήσει ως προς το θηλασμό και μόνο. Στην αρχή για 1-2 ώρες γιατί και το κόστος είναι αρκετό. Παράλληλα σκεφτόμουν να μην αγοράσω θήλαστρο (medela swing είχα διαβάσει καλά λόγια ότι είναι αρκετά καλό για χρήση στο σπίτι) και να νοικιάσω ένα νοσοκομειακό πριν φύγω από το μαιευτήριο. Στη Μητέρα νοικιάζουν το Amenda και είναι δύο μοντέλα από ότι ρώτησα. Το ένα που είναι αρκετά μεγάλο με ενισχυμένο μοτέρ και το νοικιάζουν 90,00 ευρώ το μήνα και το άλλο που είναι λίγο πιο μικρό για χρήση στο σπίτι και το νοικιάζουν 65,00 ευρώ το μήνα. θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις.

1. Είναι καλή σκέψη να πάρω επιστρέφοντας στο σπίτι μια μαία να μου δείξει κατ’ ιδίαν ; Αφού φυσικά έχω προσπαθήσει και στο μαιευτήριο με τις μαίες εκεί ;

2. Είναι καλή η σκέψη να μην αγοράσω το swing medela γιατί είναι ήδη αρκετά ακριβό και να νοικιάσω το μικρό θήλαστρο της amenda ; Είναι καλό και αξιόπιστο ή να ψάξω για το symphony medela που είναι λίγο δύσκολο να το πετύχεις την περίοδο που το χρειάζεσαι;

3. Έχω πάρει εξωθητές θηλών της medela και τους χρησιμοποιώ τις τελευταίες 2 βδομάδες και έχω δει μεγάλη διαφορά στις θηλές μου. Η μία δεν ήταν τόσο καλή και είπα πριν μπω μαιευτήριο να έχω κάνει μια προετοιμασία. Θα τις βάζω και πριν τα γεύματα του μωρού μήπως μπορέσω να τα καταφέρω. Εκανα καλά;

Οποια μανούλα μπορεί ας με συμβουλεύσει γιατί το π.μ της Αγλαίας είναι απενεργοποιημένο.....συγνώμη για το μεγάλο ποστ.

1. Είναι καλή σκέψη να πάρω επιστρέφοντας στο σπίτι μια μαία να μου δείξει κατ’ ιδίαν ; Αφού φυσικά έχω προσπαθήσει και στο μαιευτήριο με τις μαίες εκεί ;

Αν δεις ότι δεν τα καταφέρνεις στο μαιευτήριο, ναι σίγουρα είναι καλή σκέψη. Εγώ αυτό έκανα και τα χρήματα που έδωσα άξιζαν μέχρι το τελευταίο σεντ. Θα σου στείλω και Π.Μ. με περισσότερες λεπτομέριες.

2.Είναι καλή η σκέψη να μην αγοράσω το swing medela γιατί είναι ήδη αρκετά ακριβό και να νοικιάσω το μικρό θήλαστρο της amenda ; Είναι καλό και αξιόπιστο ή να ψάξω για το symphony medela που είναι λίγο δύσκολο να το πετύχεις την περίοδο που το χρειάζεσαι;
Εγώ είχα νοικιάσει το μικρό της Amenda με τα 65 ευρώ το μήνα και έμεινα πολύ ευχαριστημένη.

Παράλληλα το «Μητέρα» έχει φτιάξει ένα τμήμα Μαία στο σπίτι και εδώ θα ήθελα τις συμβουλές σας. Σκεφτόμουν να ζητήσω να έρθει μια μαία στο σπίτι όταν επιστρέψουμε να με βοηθήσει ως προς το θηλασμό και μόνο. Στην αρχή για 1-2 ώρες γιατί και το κόστος είναι αρκετό.

Αν γνωρίζεις κάποια συγκεκριμένη που έχει βοηθήσει άλλες μητέρες, τότε να την καλέσεις.

Ίσως θα ήταν καλύτερο να βρεις κάποια σύμβουλο θηλασμού.

Παράλληλα σκεφτόμουν να μην αγοράσω θήλαστρο (medela swing είχα διαβάσει καλά λόγια ότι είναι αρκετά καλό για χρήση στο σπίτι) και να νοικιάσω ένα νοσοκομειακό πριν φύγω από το μαιευτήριο.

Αν έχεις σκοπό να μην θηλάσεις και να αντλείς μόνο, τότε να νοικιάσεις ένα νοσοκομειακό θήλαστρο. Αν όμως έχεις σκοπό να θηλάσεις, δεν σου χρειάζεται το θήλαστρο.

Στη Μητέρα νοικιάζουν το Amenda και είναι δύο μοντέλα από ότι ρώτησα.

Το lactaline personal δεν έχει προδιαγραφές για πολλούς χρήστες και δεν επιτρέπεται να ενοικιάζεται. Καλό θα ήταν να επισκευθείς το site της εταιρείας και να δεις τις οδηγίες.

http://www.ameda.com/breast-pumping/breast-pumping

Το ένα που είναι αρκετά μεγάλο με ενισχυμένο μοτέρ και το νοικιάζουν 90,00 ευρώ το μήνα και το άλλο που είναι λίγο πιο μικρό για χρήση στο σπίτι και το νοικιάζουν 65,00 ευρώ το μήνα.

:shock::shock::shock:

http://www.mothersboutique.com/pumprental.html

49 δολάρια Η.Π.Α. νοικιάζουν το ελίτ, το μικρό εννοείται ότι δεν ενοικιάζεται πουθενά αλλού πλην της χώρα μας :?

http://www.artofbreastfeeding.com/?page_id=13

• Medela Lactina Select and Ameda Elite:
    $3.50 per day; $20 per week; $55 per month; $150 per 3 months (payable in advance only)
  • Ameda Lact-E and Ameda SMB:
    $3.75 per day; $22 per week; $65 per month; $170 per 3 months (payable in advance only)
  • Medela Classic and Medela Symphony:
    $5 per day; $25 per week; $75 per month

Mόνο νοσοκομειακά ενοικιάζονται και οι τιμές φαίνονται!

1. Είναι καλή σκέψη να πάρω επιστρέφοντας στο σπίτι μια μαία να μου δείξει κατʼ ιδίαν ; Αφού φυσικά έχω προσπαθήσει και στο μαιευτήριο με τις μαίες εκεί ;

Σου απάντησα παραπάνω αλλά θα ήθελα να ρωτήσω: οι υπηρεσίες των μαιών στην κλινική που ακριβοπληρώνεις δεν περιλαμβάνουν το θηλασμό στις 4 ημέρες που θα είσαι στην κλινική;

Αν δεν μπορέσουν να σε βοηθήσουν τα 4 24ωρα, θα καταφέρνουν να σε βοηθήσουν τις 1-2 ώρες που θα σε επισκευθούν;

2. Είναι καλή η σκέψη να μην αγοράσω το swing medela γιατί είναι ήδη αρκετά ακριβό και να νοικιάσω το μικρό θήλαστρο της amenda ; Είναι καλό και αξιόπιστο ή να ψάξω για το symphony medela που είναι λίγο δύσκολο να το πετύχεις την περίοδο που το χρειάζεσαι;

To swing είναι μόνο για μητέρες που έχουν εδραιώσει τη γαλουχία, δηλαδή που έχουν θηλάσει αποκλειστικά για 6 εβδομάδες και το μωρό τους αναπτύσσεται ικανοποιητικά. Το ίδιο και το μικρό της αμέντα. Δεν είναι νοσοκομειακό θήλαστρο.

Το symphony ενοικιάζονταν 60 ευρώ το μήνα και το lactina 50.

3. Έχω πάρει εξωθητές θηλών της medela και τους χρησιμοποιώ τις τελευταίες 2 βδομάδες και έχω δει μεγάλη διαφορά στις θηλές μου. Η μία δεν ήταν τόσο καλή και είπα πριν μπω μαιευτήριο να έχω κάνει μια προετοιμασία. Θα τις βάζω και πριν τα γεύματα του μωρού μήπως μπορέσω να τα καταφέρω. Εκανα καλά;

Kαλά έκανες, ίσως και να μην ήταν απαραίτητο.

επειδη η θηλες μου πονανε και ειναι πολυ ενοχλητικο οταν θηλαζει το μωρο χωρις να πινει. μου προτεινετε κατι αλλο για να αυξησω το γαλα μου?

αν οι θηλές σου πονάνε, σημαίνει ότι το μωρό δεν είναι σωστά τοποθετημένο στο στήθος

προφανώς παίρνει τη θηλή του στήθους όπως και αυτή του μπιμπερό, δηλαδή την κρατάει αρκετά έξω

για να μπορεί να φάει, θα πρέπει η θηλή να είναι τόσο μέσα που να μην σε ενοχλεί καθόλου την ώρα του θηλασμού

κάνε μια δοκιμή στο δικό σου στόμα, δες που τελειώνει η σκληρή περιοχή του ουρανίσκου (η σκληρή υπερώα) και πού αρχίζει η μαλακή (μαλακή υπερώα)

αν το μωρό έχει τη θηλή στην αρχή της μαλακής υπερώας, τότε δεν θα πονάς, αν την έχει στη σκληρή υπερώα θα πονάς

ο πόνος υπάρχει για να σου δώσει να καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να το διορθώσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...