Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προσπάθεια για αύξηση στο γάλα.


Recommended Posts

Θα ήθελα την συμβουλή σας. Γέννησα στις 22/12 και τις μέρες στο μαιευτήριο θήλασα αποκλειστικά, αλλά την προτελευταία μέρα μετρώντας με το θήλαστρο, επειδή έβλεπα πως το παιδί πεινούσε, είδα ότι το γάλα μου έφτανε με δυσκολία τα 10ml. Τότε ξεκίνησα το ξένο γάλα, ξεκινώντας πάντα με θηλασμό και στη συνέχεια το μπιμπερό. Όταν άρχισα να πονάω στο στήθος, αλλά και για να τσεκάρω την ποσότητα, άρχισα άντληση με θήλαστρο στο σπίτι (νοίκιασα το lactiva medela) αλλά διαπίστωσα πως το γάλα μου έμενε στάσιμο στα 10ml. Από προχθές που διάβασα την σχετική ενότητα άρχισα τις ταμπλέτες μαγιάς μπύρας και -σύμπτωση ή όχι - είδα μία αύξηση της παραγωγής στα 30ml, για την ώρα βέβαια γιατί δεν ξέρω εάν είναι προσωρινή. Λόγω πολλών προβλημάτων και γιατί είχα απογοητευτεί, δεν αντλούσα συστηματικά και ίσως και γι αυτό δεν είχα αύξηση ροής.

 

Ρωτώ: 1)Είναι αργά πλέον για να προσπαθήσω πιο συστηματικά για αύξηση δεδομένου πως έχει περάσει ήδη ένας μήνας από τότε που γέννησα.

2) Επειδή τελευταία παρουσιάζει κολικούς και αναγούλες, ποιο ξένο γάλα μου συστήνετε να χρησιμοποιήσω? Για την ώρα του δίνω almiron που ξεκίνησε στο μαιευτήριο.

 

Ευχαριστώ πολύ, θα περιμένω νέα σας.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Replies 146
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Να σου ζήσει το μωράκι σου Σόφη.

 

τις μέρες στο μαιευτήριο θήλασα αποκλειστικά
του δίνω almiron που ξεκίνησε στο μαιευτήριο

 

Αυτά τα δύο αναιρούν το ένα το άλλο. Στο μαιευτήριο αφού έδωσες/έδωσαν (δεν ξέρω τι μπορεί να έγινε) ξένο δεν θήλασες αποκλειστικά.

 

Θα απαντήσω πρώτα στην 2η ερώτηση. Δεν μπορούμε να σου συστήσουμε ξένο γάλα. Μόνο ο παιδίατρος που παρακολουθεί το παιδί.

 

Λοιπόν, το θήλαστρο δεν δείχνει πόσο γάλα μπορείς να παράγεις. Είναι ένα σύνηθες λάθος που κάνουμε εμείς οι μαμάδες όταν αντλούμε. Νομίζουμε ότι τόσο έχει το στήθος μας. Λάθος. Τόσο μπορεί να αντλήσει το θήλαστρο από το στήθος μας. Το μωρό τραβάει παραπάνω!!!!

 

Απάντησε αν μπορείς σε αυτές τις ερωτήσεις για να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την ανάπτηξη του μωρού:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

PhC7p3.pngXCt8p2.png
Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο: λάθος διατύπωση. Εννοούσα πως θήλασα αποκλειστικά τις πρώτες 3 μέρες ξεκινώντας 2 ώρες μετά τον τοκετό. Τις επόμενες 2 μέρες πρόσθεσα και ξένο γάλα.

Link to comment
Share on other sites

Σόφη μου αν μπορείς απάντα και στις ερωτήσεις και θα το λύσουμε το πρόβλημα.

 

Μαζί με τις παραπάνω ερωτήσεις πες μας και πόσες πάνες βρέχει και λερώνει στο 2ωρο και γιατί δόθηκε στο μωρό συμπλήρωμα ξένο στο μαιευτήριο.

PhC7p3.pngXCt8p2.png
Link to comment
Share on other sites

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 39εβδομάδα

Β. Το φύλο του βρέφους

αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

δεν εμφάνισε

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

οχι

 

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

γεννήθηκε στις 22/12/2008 και ζύγιζε 3,165 κιλά. βγήκε απ το μαιευτήριο 2,950. Στις 30/1 ήταν 3,050,στις 5/1/09 ήταν 3,270 στις 12/1/09 ήταν 3,540 και στις 19/1/09 ήταν 3,810.

 

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

Περίπου 6 γεύματα.

 

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Αρχίζω σχεδόν πάντα με στήθος ή του δίνω ό,τι έχω αντλήσει και στη συνέχεια πίνει ξένο.

 

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

Μάλλον το δικό μου είναι το συμπλήρωμα, αφού πίνει περίπου 100ml ανά γεύμα κατά μέσο όρο.

 

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

γύρω στα 700ml.

 

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

medela lactiva

 

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο περίπου 3-4

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση περίπου 10 λεπτά ανά στήθος ή και λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα με το αν υπάρχει ροή ή όχι.

 

8. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Δεν έχει παρουσιάσει σύγχηση θηλών. Δυστυχώς όμως στο στήθος τον παίρνει ο ύπνος, μάλλον επειδή δεν υπάρχει ροή. Στους κολικούς το μόνο που τον ηρεμεί είναι το στήθος. Δεν αντέχει τις θηλές από σιλικόνη που προσπάθησα να χρησιμοποιήσω επειδή πονούσε το στήθος μου.

_________________Υ.Γ. Βρέχει τουλάχιστον 6 -7 πάνες την ημέρα, με 2 τουλάχιστον κενώσεις. Ξένο γάλα του έδωσα γιατί έδειχνε πως πεινούσε και δεν είχα επαρκή ποσότητα.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Το ξένο το πίνει από την αρχή στο μαιευτήριο ή το έκοψες για κάποιο διάστημα κι ύστερα το ξαναρχισες;

 

Το ξένο ξεκίνησε την προτελευταία μέρα στο μαιευτήριο και έκτοτε το πίνει συστηματικά.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί το ξεκίνησε στο μαιευτήριο; Εκεί έγινε το μοιραίο λάθος.

 

Μπαίνοντας το ξένο γάλα υπονομεύτηκε η παραγωγή σου και κινδυνεύεις και με απογαλακτισμό έτσι όπως πας αφού ακόμα δεν έχει εδραιωθεί η γαλουχία σου. Όσο δίνεις ξένο το μωρό θα προτιμάει την ευκολία του μπουκαλιού κι όχι την "δουλειά" στο στήθος. Γι' αυτό κουράζεται κι αποκοιμιέται. Το μωρό σου τρέφεται με ξένο γάλα σε μεγάλο ποσοστό. Ακριβώς όπως το είπες, το δικό σου είναι το συμπλήρωμα.

 

Συνέχισε τις ταμπλέτες μαγιάς μπύρας (7 ταμπ. Χ 3 φορές/μέρα). Βάζε το μωρό στο στήθος συνέχεια. Κάνε αντλήσεις με το lactina. Θα πρέπει να αντλείς 8-10 φορές την ημέρα (προτιμότερο 10) για τουλάχιστον 10 λεπτά σε κάθε μαστό (καλύτερα παραπάνω). Μια άντληση θα πρέπει να είναι μεταξύ 12-6 το πρωί οπωσδήποτε. Αυτά από 'μένα. Περισσότερα θα σου πει κι η Αγλαΐα που είναι ειδική. Το συμπλήρωμα είναι πολύ που πίνει το παιδί και θα χρειαστεί εντατική προσπάθεια από μέρους σου για να γυρίσεις στον αποκλειστικό θηλασμό. Το συμπλήρωμα θα κοπεί σιγά σιγά. Μην βιαστείς να το κόψεις αποτομα. Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ελέγχεις τις πάνες. 6-8 βρεγμένες και 2-3 λερωμένες.

PhC7p3.pngXCt8p2.png
Link to comment
Share on other sites

sophi s, να σου ζήσει!

Να συμπληρώσω κι εγώ σ' αυτά που σου είπε η Pipi, πως το γάλα που βγάζεις με τις αντλήσεις δεν θα το δίνεις αντί του θηλασμού, αλλά μετά το θηλασμό.

Δηλαδή, σε κάθε γεύμα, πρώτα θα θηλάζεις όσο θέλει το μωρό από το ένα στήθος, όταν θα χάνει το ενδιαφέρον του θα το σηκώνεις να ρευτεί και θα το βάζεις στο άλλο στήθος κοκ. Όταν το μωρό δυσανασχετεί και δείχνει να μη βρίσκει γάλα θα του δίνεις δικό σου γάλα αντλημένο. Συμπλήρωμα φόρμουλα θα δίνεις μόνο εφ όσον δεν έχεις διαθέσιμο δικό σου.

Ο στόχος είναι σιγά σιγά, να καταφέρεις να καλύψεις το μωρό μόνο με δικό σου γάλα (αντλημένο ή απευθείας απ το στήθος) και στη συνέχεια, να μειώσεις τις αντλήσεις και να αυξήσεις το χρόνο που θα μένει το μωρό στο στήθος

Ότι απορίες έχεις να ρωτάς εδώ. Καλή επιτυχία!

HXuSp2.pngaS46p2.png
Link to comment
Share on other sites

να σου ζησει γλυκια μου!!!

παρομοιο προβλημα ειχα κ εγω!!!

προσπαθησε να αντλεις πολλες φορες!!!

το γαλα μου ειχε μειωθει στα 10-20 μλ

κ τωρα 20 μερες μετα καταφερα να αντλω 60μλ

ελπιζω να το ανεβασω κ αλλο :!::!:

:D

line_flow_rose_beg_minie_time_1227934800_text_e720ecf0eff5ecf0effd20ece1f22c20e5dfede1e9.gif
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Η αλήθεια είναι πως έχω απογοητευτεί και η κακή ψυχολογία + η κούραση δεν είναι ό,τι καλύτερο. Δεν ξέρω εάν πλέον η κατάσταση είναι αναστρέψιμη, όχι τόσο για τον αποκλειστικό θηλασμό (αυτό μου φαίνεται αδύνατο) αλλά τουλάχιστον για να γίνει το ξένο γάλα συμπλήρωμα και όχι το μητρικό όπως συμβαίνει για την ώρα.

Link to comment
Share on other sites

ολα θα πανε καλα!!!

κ

εγω ειχα αγχωθει πολυ!!!

 

καποια στιγμη ειχα στο σπιτι 4 θηλαστρα (χωρις υπερβολη)!

δεν ηξερα τι να κανω!! ειχα δοκιμασει οτι προιον υπηρχε!!!

βεβαια τα κοριτσια στο site με βοηθησανε πολυ!!!

ζητησα κ την βοηθεια απο συμβουλο θηλασμου!!!

 

τωρα εχω κανει το προγραμμα μου κ ειμαι πιο ηρεμη!!!

line_flow_rose_beg_minie_time_1227934800_text_e720ecf0eff5ecf0effd20ece1f22c20e5dfede1e9.gif
Link to comment
Share on other sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΟΦΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ. ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.... ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ 4.5 ΜΗΝΩΝ. ΤΟΥΣ 3 ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΘΗΛΑΖΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑ. ΞΑΦΝΙΚΑ Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΒΑΖΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΗ ΘΗΛΗ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΥΤΟ ΓΙΝΟΤΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΕΙΧΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΘΕΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΠΕΙΝΑΓΕ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ. ΩΣΤΟΣΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΕ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΩ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΡΧΙΣΑ ΜΑΓΙΑ ΜΠΥΡΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΤΛΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 24ΩΡΟ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ....... ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. ΓΙΑ ΚΑΝΕΙΣ 10 ΑΝΤΛΗΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΣΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ, ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟ ΜΩΡΟ. ΕΓΩ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΧΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΥΡΕΛΙ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΝΟΣ ΕΙΧΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ. ΤΟ ΦΙΛΟΣΟΦΗΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΟΤΙ ΠΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΜΠΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΗ ΜΑΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΣ ΦΑΕΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΥΜΠΛΗΡ. ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΜΑΜΑ ΑΓΧΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΣΙΤΩΜΕΝΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΝΤΛΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΜΩΡΟ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!!!!!!

url=http://lilypie.com]d9cfp2.png[/url]

[u4Ft1p2.png

Link to comment
Share on other sites

sophi s, μην απογοητεύεσαι, όλα είναι αναστρέψιμα, αρκεί να είσαι ψύχραιμη και να το θέλεις.

Προσπάθησε αν μπορείς να κάνεις τις αντλήσεις την ώρα που θηλάζεις ώστε να γλιτώνεις χρόνο. Στην παρούσα φάση δεν έχει νόημα να κάθεσαι με τις ώρες να κάνεις άντληση με σκοπό να βγάλεις μεγάλη ποσότητα, αλλά να κάνεις τουλάχιστον 8-10 αντλήσεις το 24ωρο και μία οπωσδήποτε μεταξύ 12 με 6μμ., διάρκειας 10-15 λεπτών. Σίγουρα με ένα μωρό δεν θα καταφέρνεις να κάνεις πάντα τις αντλήσεις αυτές, αλλά αν βάζεις το μωρό πάντα στο στήθος στην αρχή του κάθε γεύματος, αυτό είναι το σημαντικότερο ερέθισμα για να αυξηθεί το γάλα σου.

Το γάλα μπορεί να αυξηθεί ανά πάσα στιγμή. Εγώ έκοψα το συμπλήρωμα

στην κόρη μου όταν ήταν 4,5 μηνών και έπινε περίπου 450ml σκόνη την ημέρα (κι εγώ ήμουν μόνη στο σπίτι με τέσσερα παιδιά, όμως όταν είσαι αποφασισμένη και κυρίως ψύχραιμη, όλα γίνονται). Μην αγχώνεσαι να κόψεις το συμπλήρωμα γρήγορα. Να βάζεις μικρούς στόχους (πχ., να κάνεις τις αντλήσεις που πρέπει μέχρι το μεσημέρι, μετά μέχρι το βράδυ κ.ο.κ.) Θα δεις ότι αν επιμείνεις μερικές μέρες, η παραγωγή σου θα αυξάνεται, ώστε να καλύπτεις το μωρό κυρίως με δικό σου γάλα (αντλημένο ή από το στήθος). Σιγά σιγά, θα το αφήνεις περισσότερο στο στήθος, ώστε ν' αρχίσεις να μειώνεις τις αντλήσεις και τότε θα δεις ότι θα έχεις και πάλι περισσότερο χρόνο!

 

Εμένα με βοήθησε πολύ το τόπικ για τον επαναγαλακτισμό

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

Δες και τα συμπληρώματα αύξησης γάλακτος

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=12110

 

Αν το θέλεις πραγματικά, αξίζει να αφιερώσεις μερικές εβδομάδες από τη ζωή σου για να το πετύχεις, γιατί τόσο θα χρειαστεί!

HXuSp2.pngaS46p2.png
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΤΟ SYMPHONY

 

ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΔΕ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΑΣΤΕ!!! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΣΕ ΚΑΤΙ!!

ΘΑ ΠΩ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ!!

ΘΗΛΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΚΑΛΟ ΒΑΡΟΣ, ΕΝΩ ΕΓΩ ΕΒΑΖΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ, ΕΚΤΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΕΥΔΟΘΗΛΕΣ(ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ). ΤΙΣ ΚΟΨΑΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΚΙΟΛΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΗΡΑΜΕ 200ΓΡ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΣΑΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 14ΟΓΡ :-)

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΠΟΥ ΜΙΛΑΩ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΜΕ ΤΟ SYMPHONY ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΥΞΗΣΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ Η ΟΠΟΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΧΕ ΜΕΙΩΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΨΕΥΔΟΘΗΛΕΣ.ΠΡΙΝ 3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΑΝΤΛΩ (ΔΙΠΛΗ ΑΝΤΛΗΣΗ) 5 ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ, ΠΑΝΤΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΙ ΒΓΑΖΩ ΑΠΟ 30-60ML ΤΗ ΦΟΡΑ. ΕΝΩ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΧΩ ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΑΦΟΥ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΑΛΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ, ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΛΗΣΗ.

ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ????

ΠΟΣΑ ΛΕΠΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ??? (ΚΑΝΩ 2ΜΙΝ ΔΙΕΓΕΡΣΗ 7ΜΙΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 5ΜΙΝ ΜΕΤΑ 2ΜΙΝ ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ 5ΜΙΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ)

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ!!!:-)

ΕΙΣΤΕ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤOY FORUM!!

ymjE.jpg8APHp3.png

Είσαι ο άγγελος μου!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Το πόσο αντλείς δεν έχει να κάνει με το πόσο γάλα παράγεις. Ίσως το στήθος σου να μπορεί να αντλήσει 30-60μλ κι όχι παραπάνω, όση παραγωγή κι αν έχεις. Μην βασίζεσαι σε αυτό για να δεις την αύξηση. Πολλές μητέρες που θηλάζουν καιρό δεν μπορούν να αντλήσουν ούτε σταγόνα.

 

Η παραγωγή σου θα αυξηθεί και θα φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αυξηθεί και η άντληση. Μην βασίζεσαι σε αυτό.

PhC7p3.pngXCt8p2.png
Link to comment
Share on other sites

Το πόσο αντλείς δεν έχει να κάνει με το πόσο γάλα παράγεις. Ίσως το στήθος σου να μπορεί να αντλήσει 30-60μλ κι όχι παραπάνω, όση παραγωγή κι αν έχεις. Μην βασίζεσαι σε αυτό για να δεις την αύξηση. Πολλές μητέρες που θηλάζουν καιρό δεν μπορούν να αντλήσουν ούτε σταγόνα.

 

Η παραγωγή σου θα αυξηθεί και θα φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αυξηθεί και η άντληση. Μην βασίζεσαι σε αυτό.

 

 

thx!!

πιστευεις πως ο χρονος και ο τροπος που το κανω ειναι ο σωστος??

επισης τον πρωτο καιρο που αρχισα να αντλω και το εδινα στη μικρη, επινε αμεσως μετα απο θηλασμο 90 ml τωρα πια με δυσκολια πινει τα 60 ml (συνηθως πρωι και μεσημερι), αυτο σημαινει πως παιρνει περισσοτερο στο στηθος?

παρ ολα αυτα το απογευμα, γυρω στις 18:30-19:30, ενω απο το στηθος παιρνει γαλα και το καταλαβαινω και απο τον τροπο που καταπινει, αυτη παιζει και μου δινει την αντυπωση πως δεν πειναει , αν ομως της δωσω απο το γαλα της προηγουμενης αντλησης θα το πιει και θα θελει κι αλλο! (και δεν πεινει μονο 30ml για να πω οτι τα πινει απλα επειδη ειναι "ευκολα").

τι γνωμη εχεις για αυτο?

πολυ στενοχωρηθηκα σημερα που το εκανε ενιωσα πως ενω ειχα γαλα δεν ηθελε το στηθος!!! :-(

ymjE.jpg8APHp3.png

Είσαι ο άγγελος μου!!

Link to comment
Share on other sites

thx!!

πιστευεις πως ο χρονος και ο τροπος που το κανω ειναι ο σωστος??

 

Γι' αυτό θα σου πουν μαμάδες που έχουν χρησιμοποιήσει θήλαστρο. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες.

 

αυτο σημαινει πως παιρνει περισσοτερο στο στηθος?

 

Σίγουρα!

 

παρ ολα αυτα το απογευμα, γυρω στις 18:30-19:30, ενω απο το στηθος παιρνει γαλα και το καταλαβαινω και απο τον τροπο που καταπινει, αυτη παιζει και μου δινει την αντυπωση πως δεν πειναει , αν ομως της δωσω απο το γαλα της προηγουμενης αντλησης θα το πιει και θα θελει κι αλλο! (και δεν πεινει μονο 30ml για να πω οτι τα πινει απλα επειδη ειναι "ευκολα").

τι γνωμη εχεις για αυτο?

 

Κι όμως, το θεωρεί εύκολο και το πίνει. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πεινάει. Αφού την ακούς να καταπίνει αλλά παρόλα αυτά δεν θέλει να θηλάσει, δεν νομίζω πως αυτό σημαίνει ότι πεινάει, απλά παίζει. Από πάνες πώς πάτε;

PhC7p3.pngXCt8p2.png
Link to comment
Share on other sites

 

 

Κι όμως, το θεωρεί εύκολο και το πίνει. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πεινάει. Αφού την ακούς να καταπίνει αλλά παρόλα αυτά δεν θέλει να θηλάσει, δεν νομίζω πως αυτό σημαίνει ότι πεινάει, απλά παίζει. Από πάνες πώς πάτε;

 

δεν ξερω αν τα θεωρει ευκολα και τα πινει γιατι οπως σου ειπα το πρωι και το μεσημερι μου τα εχει μειωσει τα ml και τα αφηνει, με αυτη τη λογικη θα επρεπε να τα πινει και εκεινα....

στο στηθος το απογευμα καταπινε ωραιοτατα ηταν το στομα της γεματο γαλα και μετα εβαλε φερμουαρ.... και 5 λεπτα αργοτερα πηρε 90ml με το μπουκαλι...:-(

απο πανες normal, οπως ειπα και πιο πανω εχουμε φτιαξει και την προσληψη του βαρους κατα πολυ!!

απλα δεν μπορω να νιωθω πως πειναει....και δεν τρωει απο το στηθος αλλα απο το μπουκαλι.... :-(

ymjE.jpg8APHp3.png

Είσαι ο άγγελος μου!!

Link to comment
Share on other sites

γεια σας και παλι!!!

περιμενα και τη συμβουλη της αγλαιας... ξερετε αν εχει καποιο προβλημα με το pc της και δεν μπαινει???

 

ευχαριστω πολυ :-)

ymjE.jpg8APHp3.png

Είσαι ο άγγελος μου!!

Link to comment
Share on other sites

γεια σας!!!ειμαι καινουργια στο φορουμ και μεχρι στιγμης απλα παρακολουθω και αναζητω λυσεις μεσα απο αποριες ολων σας.λοιπον, εμενα το μωρακι μου ειναι τωρα 2 μιση μηνων, θυλαζει αποκλειστικα, αν και παει να κοψει πολλα γευματα. τι εννοω:κοιμαται νωρις το βραδυ κατα τις 9:30 μεχρι τις 7:00 το πρωι χωρίς ξύπνημα, τα κιλα της είναι καλα(5κιλα πριν 2 εβδομαδες και γεννηθηκε 3,750), το ίδιο και οι βρεγμενες πανες της,απλα επιδη λυπαμαι να την ξυπνησω και επειδη βγαζω το γάλα για οταν θα παω δουλειά αντλώ με το θυλαστρο medella symphony στις 12 καθε βράδυ. το κακο, ή μάλλον το περιεργο είναι πως ενω αρχικα είχα γυρω στα 170 ml, με 150, τωρα βια-βια βγαζω 100!!!γιατι συμβαίνει αυτο?μπορει καπιοα να μου απαντήσει?επισης η μικρή μου θυλαζει ανεξέλεγκτα την ημερα, δηλαδη ανα 1 ωρα ανα 2, οποτε θέλει αυτη, κατι που με κανει να νιωθω ανασφαλεια που σε 2 μερες ξεκιναω δουλεια.τι να κανω?ειναι ολα αυτα φυσιολογικα? και κατι τελευταιο καπνίζω γυρω στα 7 τσιγγαρα την ημεραα!!!αν μπορει καποια να με διαφωτίσει για την πορεια μας ως τωρα και για το πως θα εξελιχθουν ταπραγματα θα ημουν εευγνωμων.thanks

a%3E

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια γειά σας

Με λένε Ελένη και ο μπέμπης μου είναι4 μηνων και 20 ημερων.

Έχω διαβάσει σχεδόν όλες τις καταχωρήσεις και εδώ και σε άλλα σχετικά forum αλλά δυστυχώς δεν έχω καταφέρει ακόμη να θηλάζω αποκλειστικά.

Λοιπόν τα πράγματα έχουν ως εξής:

Από όταν γεννήθηκε ο μικρούλης προσπαθώ να τον θηλάζω αλλά εξ αρχής χρειαζόταν πάντα λίγο συμπλήρωμα (50-200 gr).

Μόνο δύο μέρες κατάφερα να τον καλύψω 100% κι αυτλες στο 2ο νομίζω μήνα.

Ακολουθώντας τισ πολύτιμες συμβουλές στο forum νοίκιασα το Symphony της Medela και άρχισα τις αντλήσεις. Καθ' υποδειξη των μελών εδώ προτίμησα να βάζω το μωρό στο στήθος όποτε το ζητούσε και να χρησιμοποιώ το θήλαστρο τις υπόλοιπες φορές.

Τις λίγες μέες που κατάφερα να αντλώ ανα 2ωρο το μόνο που κατάφερα ήταν να ερεθιστούν οι θηλές και να πονάνε και αυτό σε συνδιασμό με ένα πακέτα αυξημένων υποχρεώσεων με έκαναν να το ψιλοαφήσω το πρόγραμμα και να αντλώ μόνο 2-3 φορές την ημέρα: Μία το πρωί που συνήθως θηλάζει το ένα στήθος και αντλώ από το άλλο, μία το μεσημέρι (5-6 ωρες μετά που γυρίζω από τη δουλειά) και μί αργά το απόγευμα ή/και το βράδυ.

Με αυτό το σύστημα οι ζυγλισει του μπέμπη έχουν ως εξής:

10ημ 3150

1μ9ημ 4600

2μ5ημ 5400

3μ14ημ 6300

4μ4ημ 6800 οπου η παιδίατρος είπε πως δεν του φτάνει το γάλα, να

του αυξήσω το συμπλήρωμα - και εγώ της είπα πως θα

αυξήσω το δικό μου

Και εκτοτε πήγε τελείως χάλια η παραγωγή. Όπου ο μικρός το πρωί που τον αφήνω στη γιαγιά χτυπάει 210gr γάλα σκόνη 4 ώρες μετά τον πρωινό θηλασμό και παιρνει και σύνολο άλλα 100-200gr από το μεσημέρι και μετά που τον έχω σπίτι και τον θηλάζω όποτε πεινάει. Μεταξύ γευμάτων αντέχει από 2 μέχρι 4,5 ώρες.

Χθεσινό βάρος : 4μ20ημ 7200

 

Το Πρόβλημα είναι πως η παραγωγή μειώνεται αντί να αυξάνεται και σήμερα το πρωί για πρώτη φορά χρειάστηκε να του φιάξω + 90 για το πρωινό τάισμα και πολύ έχω στεναχωρηθεί.

Και το μεσημέρι που γύρισα από τη δουλεια ενώ συνήθως βγάζω γύρω στα 100gr από το ένα στήθος (το αλλο θηλαζει το νινί) έβγαλα μόνο 90gr σύνολο και από τα δύο.

 

Έχω κατασκάσει και ξέρω πως το να είμαι down δε βοηθάει τα πράγματα, γι αυτό ζητώ και πάλι την πολύτιμη βοήθειά σας

Τι στην ευχή κάνω στραβά?

svEnp3.png

4UdZp3.png

Link to comment
Share on other sites

Καταρχην δεν θηλαζεις αποκλειστικα , το μωρο δεν τρεφεται μονο απο μητρικο γαλα , αλλα απο οταν γεννηθηκε πινει ξενο γαλα . Η παραγωγη σου δεν προσαρμοστηκε στις αναγκες του μωρου και τωρα που αυξανονται οι απαιτησεις , το γαλα σου πολυ απλα δεν φτανει . Το λαθος εγινε απο την αρχη.........μην στενοχωριεσαι ομως , δεν βοηθαει κανεναν . Ακομη και αυτο που πινει καλο του κανει , θα σου πουν οι υπολοιπες μαμαδες πως μπορεις να γυρισεις σε αποκλειστικο θηλασμο , εαν εχεις το κουραγιο , επειδη δουλευεις ή πως μπορεις να αυξησεις την παραγωγη σου . Σιγουρα θα πρεπει να κανεις πολλες αντλησεις με το συμφονι και ας μην βγαινει γαλα και να βαζεις πολυ συχνα το μωρο στο στηθος . Καλη συνεχεια!!!!:-)

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητη ekravx, δεν χρειάζεται άχγος!!! το να τρέφεται ένα μωράκι με μητρικό γάλα αλλά και συμπλήρωμα δεν αποτελεί κακό πράγμα και αν θελεις να μαθεις την προσωπική μου γνώμη το θεωρω καλύτερη κατασταση από τον αποκλειστικό θηλασμό για δυο και μόνο λόγους:

- Το μητρικό γάλα δεν έχει αυξημένη περιεκτικότητα σιδηρού και καθολού βιταμίνη D

-Ο μητρικός απογαλακτισμός (στον 6ο ή 12ο μηνα) γίνεται πιο εύκολα!!!!

Εγώ θηλάζω τον φουσκομπούκο μου και τον δίνω συμπλήρωμα (0-200ml / 24 h) και η ανάπτυξή του είναι η ανώτερη φυσιολογική (2 μηνών και ειναι 6,5 κιλά)

ΟΠΟΤΕ BE COOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

η αληθεια ειναι πωσ δεν εχω παει το γαλα μου στο χημειο,αλλα πιστευω πως η φυση ξερει καλα τη δουλεια της και μας παρεχει ο,τι χρειαζομαστε.μασ το εχει αποδειξει χροοονια τωρα.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...