Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δημόσιο Σχολείο ή Ιδιωτικό και γιατί

Δημόσιο σχολείο ή Ιδιωτικό  

1.164

1. 1. Δημόσιο σχολείο ή Ιδιωτικό

• Δημόσιο
      554
    • Ιδιωτικό
      504

Recommended Posts

alcyon: Όλοι είναι υπεύθυνοι για την κατάληψη ενός σχολείου, όχι κάποιοι.

Ακόμη και ο γονιός του οποίου το παιδί δεν κάνει κατάληψη, με το να μένει αδρανής και να περιμένει την αστυνομία ή το υπουργείο να δώσει λύση, είναι αυτούργός στην κατάληψη.

Κάποιες φορές χρειάζεται η αυτοδικία. ΝΑ πάνε οι γονείς να παίξουν ξύλο με τα παιδάκια τους, να τα πάρουν από το αυτί και να ανοίξει το σχολείο. Αλλά όταν δεν έχουμε μάθει να λέμε ΟΧΙ στα παιδιά μας από μικρή ηλικία, επειδή θα πληγωθούν, επειδή είναι αντιπαιδαγωγικό και άλλες ψυχολογικές παρούφες, καταλήγουμε στα "παιδαγωγικά" μέτρα των καταλήψεων.

Αχ... pk33 μου... έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέμε...

Να σου το φτιάξω λίγο σαν εικόνα:

4-5 μαθητές που ξεκινάνε την κατάληψη (κατόπιν εντολής ... εκ των πανεπιστημίων βεβαίως-βεβαίως!! :evil:), με γονείς να αδιαφορούν για την ύπαρξη των συγκεκριμένων παιδιών ή... να συμφωνούν απόλυτα μαζί τους! :evil: :evil: Δηλαδή ή έχουν το "ελευθέρας" στις κινήσεις τους τα παιδιά ή έχουν το ελευθέρας με συμμάχους και ενεργούς υποστηρικτές τους γονείς τους.

Από την άλλη μεριά, γονείς εκνευρισμένοι με το κλεισμένο σχολείο. Θυμωμένοι και με το δίκιο τους. Και εκπαιδευτικοί, επίσης θυμωμένοι (είναι εκπληκτικά εκνευριστικό να μπαίνει με το "έτσι θέλω" ο άλλος στο χώρο εργασίας σου και να παρεμποδίζει το έργο σου και στο τέλος να καλείσαι να τρέξεις σα το Βέγγο για να στουμπώσεις όσα ΕΙΧΕΣ χρόνο να κάνεις αλλά σου τον αφαίρεσαν!!)

Και πράγματι κάποιοι γονείς είναι έτοιμοι να παίξουν ξύλο. Αλλά βρίσκονται αντιμέτωποι με μηνύσεις και με έναρξη σειράς αντιποίνων από τα παιδιά και τους γονείς τους!

Να φανταστείς σε κάποια κατάληψη, ένας γονιός διαπληκτίστηκε με πρωτο-καταληψία και πήρε ο γονιός του παιδιού τηλέφωνο το διευθυντή και του ζήταγε το λόγο (!!!!) και απαιτούσε να του φανερώσει ποιος γονιός ήταν αυτός για να "εξηγηθεί" μαζί του! (βιαίως φυσικά!) Αααα και ο γονιός του αρχικαταληψία ανήκει στα σώματα ασφαλείας...

Από την άλλη προϊστάμενοι, και αρχι-διευθυντάδες (όχι του σχολείου, αλλά οι παραπάνω), μένουν στο "μην πειράζετε τα παιδιά". Δεν αφήνουν να κληθεί εισαγγελέας για να ανοίξει με μια κίνηση το σχολείο και να σταματήσει όλο αυτό. Γιατί;

Γιατί πιθανά το κόμμα και ο συνδικαλισμός θέλουν να γίνει κατάληψη για να δείξουν τη δύναμη που έχουν (συνήθως τα πανεπιστήμια) έναντι του κράτους.

Κι αν ψάξεις ποιοι είναι πίσω από τις καταλήψεις... εκτός από τους πανεπιστημιακούς κτλ... και την ολιγορία των υψηλότερων στελεχών, θα βρεις τα παιδιά τα οποία είναι γόνοι της αφρόκρεμας της μικροκοινωνίας του σχολείου (και όχι αλλοδαποί ή περιθοριακοί, όπως πολλοί εσφαλμένα νομίζουν).

Και όλη αυτή η κλίκα... προστατεύεται αφήνοντας ακάλυπτους τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και το σύλλογο καθηγητών και φυσικά πάνω απ' όλα, αφήνοντας ακάλυπτα τα ίδια τα παιδιά, τους μαθητές που ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΟ σχολείο.

Και μετά από όλα ετούτα έχω να πω:

ΝΑΙ, 1-2 παιδιά είναι που μπορούν να κάνουν ζημιά με τις πλάτες πολλών επιφανών ενηλίκων, που δρουν ήσυχα και αφανώς. Μπροστά στις καμερες, λένε μεγάλα λόγια και τα ρίχνουν στους γονείς και τους καθηγητές ως εύκολο στόχο. Και υπέροχα υποκριτικά συνεχίζουν να κρατάνε τη θεσούλα τους...

Και για να κλείσω εδώ αυτό το θέμα...

Υπάρχουν τρόποι, προτείνονται τρόποι και μάλιστα ευρηματικοί και πρωτοποριακοί για να λυθεί μια κατάληψη με πολύ ... στυλ και χωρίς να φτάνουμε σε σημεία αυτοδικίας. Κι όμως, τέτοιες ΥΠΑΡΚΤΕΣ προτάσεις ... μπαίνουν στο συρτάρι... από αυτούς που έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή για το άνοιγμα των σχολείων. (Κι αυτό δεν το λέω ελαφρά τη καρδιά).

Αυτά είναι θέματα που κανένα ιδιωτικό δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει. Γιατί απλά δεν έχει τόσο "διαιδαλώδη" διοίκηση. Έχουν κι εκεί τα "οικογενειακά" τους, αλλά το συμφέρον τους βρίσκεται στο ανοιχτό σχολείο. Σε αυτό... δίνω δίκιο στα ιδιωτικά.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 762
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω, αληθεύουν αυτά;

Πελατειακά κριτήρια, εξαγορά θεμάτων εξετάσεων, "Ελληνοποιήθηκε; με την κακή έννοια",

συμβαίνουν αυτά;

http://www.ka-

Εχουν γίνει πολλά στο Κολλέγιο τα τελευταία χρόνια. Προς το χειρότερο. Εχω ιδίαν αντίληψη του θέματος. Για το ΙΒ δεν το γνωρίζω αλλά οπωσδήποτε θα αληθεύει στο γενικότερο χείμαρρο της κατρακύλας που έχει πάρει! Δες τι λένε οι γονείς που φοιτούν εκεί τα παιδιά τους για διάφορα απλά μικροθέματα ή και σοβαρότερα parentsassociation.gr/forum.php

Δεν έχουμε περισσότερο δικαίωμα να απαιτούμε απ' ότι στα αντίστοιχα Δημόσια. Θεωρούμε λανθασμένα ότι έχουμε.

Η Δημόσια δωρεάν παιδεία κάθε άλλο παρά δωρεάν είναι....πχ τα βιβλία κοστίζουν 26εκ ευρώ από τους φόρους μας. Δεν θα ήταν καλύτερο να πληρώνουμε 26εκ λιγότερους φόρους αλλά τα παιδιά να δανείζονται τα βιβλία, όπως γίνεται σε όλες τις "υπανάπτυκτες" χώρες της Δυτικής Ευρώπης;

Δεν διαφωνεί κανείς στα νούμερα και στο τι γίνεται με τους φόρους.. ποιος πληρώνει τι.

Το θέμα είναι πρακτικό... Όταν ο γονιός πάει να ενημερωθεί από τον εκπαιδευτικό, στο δημόσιο, θα συναντήσει όχι διάφορα φυντάνια ανθρώπων.. να μην το πω έτσι, αλλά θα συναντήσει διάφορες συμπεριφορές. Πολλοί αντιμετωπίζουν τόσο απαλά τους προβληματισμούς τον γονιών, την έγνοια τους για την πρόοδο των παιδιών τους. Βγάζουν κομπλεξισμούς και σύνδρομα εξουσίας, άλλοι δείχνουν απλά την αδιαφορία τους γιατί δεν έχουν μάθει ποτέ να λειτουργούν αλλιώς, και υπάρχουν και άλλες κατηγορίες... Όπως και αυτή των συνειδητοποιημένων εκπαιδευτικών! Θέλω να πω, πως τέτοιες συμπεριφορές ΔΕΝ χωράνε στα ιδιωτικά. Εκεί οι γονείς πάνε και ενημερώνονται και τους αντιμετωπίζουν με σεβασμό, σαφώς γιατί τους τα "ακουμπάνε".

Ναι, όλοι τα ίδια σπουδάσανε, η γραμμή της κάθε διεύθυνσης όμως και τα περιθώρια που αφήνουν είναι ΑΣΧΕΤΑ μεταξύ τους.

Όσο για την ευθύνη των γονιών (για την δική μας απραξία δηλαδή), δεν το συζητώ... Φτάνει να αναλογιστούμε, πως γίνεται σε μία κοινωνία που τα εσωτερικά της θέματα πολλαπλασιάζονται, οι "Σχολές Γονέων" (για τα παιδιά μικρής ηλικίας τουλάχιστον) να εξαφανίζονται... η μία μετά την άλλη.

Διαφημίσεις

Και ποιος σου είπε οτι στον ιδιωτικό εξασφαλίζει κανείς την δια βίου επιμόρφωση των καθηγητών;;;; Ισα ίσα που όπως έχω ξαναπεί στον ιδιωτικό οι δάσκαλοι είναι όσοι δεν πέρασαν στον ΑΣΕΠ κατά πλειοψηφία!! Κανένας δεν πάει να δουλέψει στο ιδιωτικό όταν μπορεί να δουλέψει στο δημόσιο! Αρα μάλλον λιγότερο και όχι περισσότερο καταρτισμένοι είναι!

Επίσης ποιος σου είπε οτι οι εκπαιδευτικοί του δημοσίου δεν κάθονται πέραν του ωραρίου. Και κάθονται από επιλογή!! Οχι από εξαναγκασμό, επειδή τους το επέβαλε το αφεντικό. Εχω καθίσει ουκ ολίγες φορές μέχρι τις έντεκα το βράδυ να κάνω εργασίες να συμμαζεύω την τάξη και να φτιάχνω σκηνικά για γιορτές. Εαν δούλευα στο ιδιωτικό και μου το επέβαλαν δεν θα καθόμουν με την ίδια όρεξη ούτε θα ένιωθα την ίδια ικανοποίηση και δημιουργικότητα! Μάλλον θα γυρνούσα σπίτι και θα γκρίνιαζα!

Επίσης ένας αδιάφορος εκπαιδευτικός θα είναι αδιάφορος παντού, μόνο που στο ιδιωτικό θα κρυφτεί πολύ καλά και δεν θα είσαι σε θέση να τον διακρίνεις!

Καλό πάντως θα ήταν να μην γενικεύεις.Δεν αμφισβητώ καθόλου το γεγονός ότι είσαι μια εξαιρετική εκπαιδευτικός που αγαπά και φροντίζει τα παιδιά.Όμως πρέπει να σου πω,πως εγώ δουλεύω σε ιδιωτικό και δεν υστερώ καθόλου στην μόρφωση.Στον ΑΣΕΠ ήμουν επιτυχούσα,απλά επειδή διδάσκω ειδικότητα οι θέσεις ήταν αρκετά περιορισμένες.Έδωσα ΑΣΕΠ μόνο και μόνο για να έχω ένα πιο ανθρώπινο ωράριο,αφού όπως προείπα επειδή διδάσκω ειδικότητα,στο σχολείο δεν έχω πλήρες ωράριο και δουλεύω σε φροντιστήριο και απόγευμα,με αποτέλεσμα να γυνράω σπίτι μου στις 11 το βράδυ.Κατα τ'άλλα κανένα παράπονο δεν έχω ούτε από το σχολείο ούτε από το φροντιστήριο.Στο σχολείο περνάμε κάθε χρόνο από αξιολόγηση,που υπάρχει πάντα η ερώτηση "σε ποιόν τομέα επιμορφωθήκατε φέτος?".Όπως καταλαβαίνεις είναι λίγο δύσκολο να κρυφτείς,όπως ισχυρίζεσαι.Έτσι διασφαλίζει το ιδιωτικό,πως ο εκαπιδευτικός δεν θα παραμείνει στις γνώσεις του πανεπιστημίου ή στο διάβασμα που έκανε για τον ΑΣΕΠ.Το δημόσιο δυστυχώς μπορεί μόνο να στηρίζεται στην καλή θέληση του εκπαιδευτικού να προοδεύσει.Έχω δουλέψει και σε δημόσιο σχολείο ως ωρομίσθια και δεν υπήρχε κανένας έλεγχος.Είτε έκανα το μάθημά μου είτε όχι κανείς δεν το εξέταζε.Έχω τελειώσει δημόσιο σχολείο και εκεί οφείλω τις γνώσεις μου.Έμαθα λοιπόν πως δεν είναι σωστό να γενικεύουμε.Υπάρχουν σωστοί και πολύ καλοί εκπαιδευτικοί παντού,όπως και κακοί,άνθρωποι που π.χ. έγιναν εκπαιδευτικοί όχι γιατί αγαπούν τα παιδιά,αλλά γιατί ήθελαν είτε την ασφάλεια του δημοσίου είτε τις πολλές διακοπές.Και αυτοί βρίσκονται παντού.Προσωπικά πιστεύω,πως αν ο διευθυντής του σχολείου ενδιαφέρεται πραγματικά για την σχολική του μονάδα,τότε το σχολείο θα είναι καλό είτε δημόσιο είτε ιδιωτικό.

Εγώ έχω φοιτήσει όλο το δημοτικό σε ιδιωτικό, όλο το γυμνάσιο σε δημόσιο (2 σχολεία) και μέχρι και την 2α λυκείου σε δημόσιο και 3η λυκείου σε ιδιωτικό (διαφορετικό από το δημοτικό). Οπότε έχω ευρεία εμπειρία και από το μεν και από το δε. Το συμπέρασμα στο οποίο έχω καταλήξει είναι πως υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα ιδιωτικά σχολεία τα οποία κάνουν σωστή δουλειά, και είναι αυτά που δεν ψάχνουν την πελατεία αλλά η πελατεία τους ψάχνει και προσπαθεί να κάνει κράτηση πριν ακόμα γεννηθεί το παιδί καλά καλά!Μιλάω για τα κορυφαία ιδιωτικά τα οποία γνωρίζουμε όλοι αλλά για πολλούς είναι απαγορευμένα είτε γιατί τα ίδια θέτουν προυποθέσεις κοινωνικές (να είσαι συγγενής απόφοιτου κτλ) είτε γιατί οικονομικά είναι απλησίαστα. Εγώ δεν είχα την ευκαιρία να παώ στα παραπάνω σχολεία γιατί δεν κάλυπτα τις απαιτούμενες προυποθέσεις φυσικά.Αυτό δεν σημαίνει πως στο δημόσιο γίνεται σωστή δουλειά απαραίτητα, αλλά εκεί τουλάχιστον δεν είσαι πελάτης σαν μαθητής. Στα ιδιωτικά που πήγαινα (συνοικιακά) θεωρώ ότι οι γονείς μου πέταξαν τα λεφτά τους, μακαρι να μου τα είχαν βάλει σε εναν προθεσμιακό λογαρισμό στην τράπεζα :-P. Και δεν είναι ότι οι καθηγητες είναι λιγότερο καταρτισμένοι από αυτους του δημοσίου, απλά και αυτοί θεωρώ ότι είναι υπόλογοι στον εργοδότη-ιδιοκτήτη του σχολείου, ο οποίος θέλει τους πελάτες του ευχαριστημένους. Ο λόγος που πήγα 3η λυκείου στο ιδιωτικό ήταν γιατί ήμουν η 1η φουρνιά του νέου συστήματος όπου μέτραγε ο προφορικός βαθμός εκτός από τις πανελλαδικές, και στο δημόσιο εγώ προσωπικά είχα ψηλότερους βαθμούς στην 2α λυκείου στις πανελλήνιες από ότι στους προφορικούς βαθμούς. Γιαυτό πήγα στο ιδιωτικό, για να "εξαγοράσω" την προφορική βαθμολογία που μου στερούσαν κάποιοι κομπλεξικοί καθηγητές του δημοσίου,όπως επίσης και πολλοί άλλοι από το δημόσιο που ήμουν και ήρθαν στο ίδιο ιδιωτικό. Συμπερασματικά εγώ το παιδί μου αν έχω τα χρήματα να το στείλω σε ένα από τα κορυφαία (4-5) ιδιωτικά σχολεία ευχαρίστως να το κάνω, αλλιώς σε συνοικιακό ούτε απέξω!!!!!!

Kokko,είμαι απόφοιτος δημοσίου σχολείου και εργάζομαι σε ένα από αυτά τα μεγάλα ιδιωτικά που λες.Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με αυτά που είπες.Σαν να τα έγραψα εγώ!

Από καιρό ήθελα να καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία και άποψη σε αυτό το θέμα, αλλά δεν έβρισκα το χρόνο.

Έχω εργαστεί σε ιδιωτικό σχολείο και διαφωνώ παντελώς με τη φιλοσοφία των περισσότερων από αυτά.

Σίγουρα πολλοί γονείς πιστεύουν ότι στο ιδιωτικό σχολείο οι δάσκαλοι "κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους". Όμως οι δάσκαλοι που εργάζονται στα ιδιωτικά έχουν λάβει τις ίδιες σπουδές με τους δασκάλους του δημοσίου! Οπότε η αποτελεσματικότητα και η υπευθυνότητα ενός εκπαιδευτικού είναι καθαρά θέμα ...συνείδησης!

Εργάζομαι πια στο δημόσιο και παρατηρώ τους συναδέλφους μου να προσπαθούν για τους μαθητές τους με το ίδιο μεράκι και την ίδια όρεξη που το κάνουν και οι του ιδιωτικού. Οπότε το επιχείρημα ότι "κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους" δεν ευσταθεί.

Ένας ακόμη λόγος που δε θα συνιστούσα το ιδιωτικό είναι ότι τα παιδιά μπαίνουν σε "πολλά κουτάκια" , υπόκεινται σε πολλούς κανόνες και λειτουργούν σα στρατιωτάκια! Θεωρώ πολύ σημαντική την αυτενέργεια του μαθητή για την ανακάλυψη του εαυτού του και για την ανάπτυξη και δημιουργία μιας πραγματικά ελεύθερης προσωπικότητας! Η αυτενέργεια του μαθητή στον ιδιωτικό τομέα είναι περιορισμένη δραματικά!!!!!Δυστυχώς! :(

Τέλος, το σχολείο επιβάλλεται να αποτελεί για ένα παιδί ένα ευχάριστο χώρο μάθησης και γνώσης,δημιουργικότητας κι ελεύθερης έκφρασης! Ειδικά το τελευταίο ίσως να μεταφράζεται και ως "αναρχία' σε ένα ιδιωτικό σχολείο! :P:p Για αυτούς η έννοια "σχολείο" περιορίζεται στο "χώρος μάθησης και γνώσης"! Όλα τα άλλα...ανούσια και αποπροσανατολιστικά !

Οδηγίες διεύθυνσης ιδιωτικού σχολείου:

"Με τους μαθητές δε θα συζητάς, θα δίνεις εντολές"!!!:evil:

"Στα διαλείμματα δε θα παίζουν με μπάλα,δε θα χρησιμοποιούν καν το χάρτινο κουτάκι του χυμού για μπάλα, δε θα τρέχουν!! Θα τους επιτρέπετε μόνο να τρώνε και να περπατούν!!":evil:

"Την ημέρα του αποκριάτικου πάρτι, θα έρθουν οι μαθητές από το πρωί με τις αποκριάτικες στολές τους, αλλά τις πρώτες 5 ώρες θα κάνουν μάθημα!":evil:

...και πολλά άλλα "αντιπαιδαγωγικά","ξεπερασμένα"...τραγικά!

Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν στιγμές διασκέδασης και χαλάρωσης για τους μαθητές!!

Κι όλη αυτή την καταπίεση να τη δέχονται παιδιά, που μεγαλώνουν σε αστικά κέντρα, όπου δεν υπάρχουν αλάνες και γειτονιές!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ευτυχώς που δεν υπάκουσα σε καμία οδηγία της "διεύθυνσης"!!! Ήταν η 1η μου χρονιά που άσκησα το "λειτούργημά" μου και πραγματικά ήταν από τις καλύτερες εμπειρίες μου μη υπακούοντας σε αντιπαιδαγωγικές μεθόδους και αναχρονιστικές αντιλήψεις!!

Πάνω απ'όλα έχουμε την ευθύνη να παραδώσουμε στην κοινωνία ανθρώπους με ελεύθερη βούληση, με άποψη, με κρίση. Αλλά όλα αυτά προϋποθέτουν μαθητές ευτυχισμένους που έμαθαν να αγαπούν το σχολείο κι έτσι να "διψούν" για μάθηση.

Όλα τα παραπάνω είναι η προσωπική μου εμπειρία (αλλά κι άλλων συναδέλφων που έχουν εργαστεί σε ιδιωτικά), οι προσωπικές μου παιδαγωγικές κι εκπαιδευτικές θέσεις, άρα και υποκειμενικές! ;) Απλά, ήθελα να καταθέσω την άποψη μου, προκειμένου οι γονείς που θα αποφασίσουν να εγγράψουν το παιδί τους σε ένα ιδιωτικό σχολείο να ελέγξουν και να λάβουν υπόψιν τους πολλές παραμέτρους!

Σε πολλά σημεία συμφωνώ με τις απόψεις σου και είμαι και εγώ εκπαιδευτικός.Δουλεύω σε ιδιωτικό σχολείο και αυτούς τους κανόνες πρώτη φορά τους ακούω.Ειδικά αυτό με τις εντολές είναι εξωφρενικό.Αυτό με το περπάτημα ισχύει και στο δικό μας σχολείο,αλλά για τους διαδρόμους και όχι για το προαύλιο,που τα παιδιά και τρέχουν και παίζουν.Και στους διαδρόμους ισχύει,επειδή είναι πιο στενοί και επειδή το σχολείο είναι δημοτικό(οπότε τα παιδάκια λιγότερο προσεκτικά)για να μην χτυπήσουν,παρ'ότι υπάρχουν παντού δάσκαλοι να τα προσέχουν.

Πάντως όσο αφορά το θέμα των καταλήψεων δεν είμαι απολύτως αντίθετη, όταν αυτές λαμβάνουν χώρα επειδή οι μαθητές έχουν ΣΟΒΑΡΑ αιτήματα κι όχι επειδή "η τυρόπιτα είναι στρογγυλή και δεν ξέρουμε από που να αρχίσουμε να τη δαγκώνουμε!!!!":p:p:p:p:p

Βέβαια, δυστυχώς -στις περισσότερες περιπτώσεις- οι καταλήψεις υποκινούνται από μαθητές κομματοποιημένους ή μαθητές, οι οποίοι αδιαφορούν παντελώς για το σχολείο και το μόνο που κάνουν είναι σκαρφίζονται λόγους για να μη γίνονται μαθήματα! Αν οι περισσότερες καταλήψεις συνέβαιναν για σοβαρούς λόγους και επιδιώξεις για μια καλύτερη παιδεία και από μαθητές συνειδητοποιημένους ίσως να είχαν και θετικά αποτελέσματα όσον αφορά στη βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας και γενικότερα στην παιδεία.

Τέλος, να αναφέρω ότι δε συμφωνώ με τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά για να γλιτώσουν από τις καταλήψεις. Τα παιδιά πρέπει να τα μάθουμε να διεκδικούν κι όχι να είναι "βολεψάκηδες"!

Στο πανεπιστήμιο , όπου φοιτούσα, κάποια στιγμή τέθηκε σοβαρό ζήτημα για τον τίτλο σπουδών που θα αναγράφεται στο πτυχίο μας! Θέμα εξαιρετικής σπουδαιότητας! Ε, λοιπόν οι περισσότεροι συμφοιτητές μας, αδιαφόρησαν εντελώς! Δεν πατούσαν καν στις συνελεύσεις! Δεν τους ενδιέφερε αν το χαρτί που θα έπαιρναν στα χέρια τους θα έγραφε ότι αποφοίτησαν από ...συνοικιακό καφενείο!!!! Αυτό που τους ενδιέφερε ήταν μη τυχόν και χάσουμε εξάμηνο! Το ότι το πτυχίο τους δε θα είχε τον τίτλο που άρμοζε ήταν γι' αυτούς ...ψιλά γράμματα!

Κάπως έτσι υποβαθμίζεται η παιδεία μας: με ΚΑΠΟΙΟΥΣ μαθητές/φοιτητές αδιάφορους και ΚΑΠΟΙΟΥΣ εκπαιδευτικούς "καρεκλάκηδες"! (όπως προανέφερε κάποια από τις κοπέλες παραπάνω)

Σε πολλά σημεία συμφωνώ με τις απόψεις σου και είμαι και εγώ εκπαιδευτικός.Δουλεύω σε ιδιωτικό σχολείο και αυτούς τους κανόνες πρώτη φορά τους ακούω.Ειδικά αυτό με τις εντολές είναι εξωφρενικό.Αυτό με το περπάτημα ισχύει και στο δικό μας σχολείο,αλλά για τους διαδρόμους και όχι για το προαύλιο,που τα παιδιά και τρέχουν και παίζουν.Και στους διαδρόμους ισχύει,επειδή είναι πιο στενοί και επειδή το σχολείο είναι δημοτικό(οπότε τα παιδάκια λιγότερο προσεκτικά)για να μην χτυπήσουν,παρ'ότι υπάρχουν παντού δάσκαλοι να τα προσέχουν.

Το τραγικό είναι ότι στο προαύλιο ούτε έτρεχαν ούτε έπαιζαν τα παιδάκια!!!!:(:twisted:

(βέβαια εγώ, όταν παρέβαιναν τους "κανόνες" κι έκαναν αυτό που επιβάλλεται να κάνει ένα υγιές κι ευτυχισμένο παιδί, δηλαδή να ΠΑΙΖΕΙ, φυσικά κι έκανα τα στραβά μάτια!!!!!!!!!!! χιχιχιχιχιιχιχιχιχιιχι...............:wink::wink::wink::-P:-P:-P:-P )

Διαφημίσεις

Είμαστε off topic αλλά, μιας και είναι σημαντική διαφορά η ύπαρξη ή μη των καταλήψεων στα δημόσια και τα ιδιωτικά σχολεία αντίστοιχα, επιτρέψτε μου να σχολιάσω κι εγώ...

Πάντως όσο αφορά το θέμα των καταλήψεων δεν είμαι απολύτως αντίθετη, όταν αυτές λαμβάνουν χώρα επειδή οι μαθητές έχουν ΣΟΒΑΡΑ αιτήματα κι όχι επειδή "η τυρόπιτα είναι στρογγυλή και δεν ξέρουμε από που να αρχίσουμε να τη δαγκώνουμε!!!!"...

1. Τα προβλήματα της εκπαίδευσης δε λύνονται με τα σχολεία κλειστά.

Με ανοιχτό σχολείο, μπορούν να λυθούν τα προβλήματά μας. (Επειδή όμως δεν έχουμε μάθει να οργανωνόμαστε, βρίσκουμε τον "εύκολο" τρόπο. Ο οποίος παρεμπιπτώντως... βολεύει και πολιτικά συμφέροντα και σε καμία περίπτωση δεν ευννοεί την παιδεία :?).

2. Δε θα ήθελα σε καμία περίπτωση να μάθουν τα παιδιά πως μόνο "εκβιάζοντας" μπορούν να διεκδικούν το δίκιο τους. Υπάρχουν άλλοι τρόποι.

3. Η κατάληψη είναι αντιδημοκρατικός τρόπος έκφρασης. Σε καμία περίπτωση δε θεωρώ πως "νομιμοποιείται" μια τέτοια πράξη λόγω κάποιας άλλης υπάρχουσας αδικίας. Γιατί ουσιαστικά αρχίζουμε να εξοικιωνόμαστε με το φασισμό. :?

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Είμαστε off topic αλλά, μιας και είναι σημαντική διαφορά η ύπαρξη ή μη των καταλήψεων στα δημόσια και τα ιδιωτικά σχολεία αντίστοιχα, επιτρέψτε μου να σχολιάσω κι εγώ...

1. Τα προβλήματα της εκπαίδευσης δε λύνονται με τα σχολεία κλειστά.

Με ανοιχτό σχολείο, μπορούν να λυθούν τα προβλήματά μας. (Επειδή όμως δεν έχουμε μάθει να οργανωνόμαστε, βρίσκουμε τον "εύκολο" τρόπο. Ο οποίος παρεμπιπτώντως... βολεύει και πολιτικά συμφέροντα και σε καμία περίπτωση δεν ευννοεί την παιδεία :?).

Συμφωνώ! Σαφώς και το ιδανικό θα ήταν οι διεκδικήσεις να γίνονται με τα σχολεία ανοιχτά!! Επίσης, συμφωνώ στο ότι εξυπηρετούνται και πολιτικά συμφέροντα!!

Αλλά με ποιον άλλον τρόπο μπορούμε να διεκδικήσουμε;;;; Σε ποιο κράτος;;;;; Και με ποιους πολιτικούς;;;

2. Δε θα ήθελα σε καμία περίπτωση να μάθουν τα παιδιά πως μόνο "εκβιάζοντας" μπορούν να διεκδικούν το δίκιο τους. Υπάρχουν άλλοι τρόποι.

Όχι βέβαια! Αλλά αν προσπαθούν να διεκδικήσουν το δίκιο τους με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο και οι αρμόδιοι τους αγνοούν κι απαξιώνουν την αξία των δικαιωμάτων τους, τι γίνεται τότε;;;

Όταν, επίσης, αυτά τα παιδιά στο μέλλον βρεθούν υπάλληλοι αφεντικών ή προϊσταμένων που τους εκμεταλλεύονται και που καταπατούν τα εργασιακά τους δικαιώματα και η δικαιοσύνη αδρανεί, τι μπορεί να γίνει;;;

3. Η κατάληψη είναι αντιδημοκρατικός τρόπος έκφρασης. Σε καμία περίπτωση δε θεωρώ πως "νομιμοποιείται" μια τέτοια πράξη λόγω κάποιας άλλης υπάρχουσας αδικίας. Γιατί ουσιαστικά αρχίζουμε να εξοικιωνόμαστε με το φασισμό. :?

Δυστυχώς σε ένα κράτος που δεσπόζει η αδικία και ο "φασισμός", πώς μπορεί ένας άνθρωπος να διεκδικήσει το δίκιο του;;;

Ας είναι η έσχατη λύση μια κατάληψη κι εύχομαι να κατακτούμε αυτά που δικαιούμαστε μέσω δημοκρατικών διαδικασιών.

(χωρίς καμιά ειρωνεία)

Ειναι απίστευτο ότι ακόμη συζητάμε αυτό το θέμα...

απορω αν ζούμε όλοι στην ιδια χώρα??

μα πραγματικα θεωρειται τα δημοσια σχολεια της χωρας μας καλα?? μηπως δεν εχετε απαιτησεις? υπάρχει περίπτωση ένα παιδι να μαθει χωρίς φροντιστήριο? η να πάρει καποιο δίπλωμα? η έστω να μάθει να σέβεται ? ( και μην μου πειτε πως αυτο ειναι θεμα οικογενειας)

επειδή δεν μπορούμε να πάμε τα παιδια μας στα ιδιωτικα δεν χρειάζεται να τα βριζουμε! είναι παιδαριώδες αυτό!

και εγώ δεν μπορώ να τα πάω σε ιδιωτικό , αλλά καθε μέρα στεναχωριέμαι για αυτό, για τα απαίσια κτήρια, για τους δασκάλους που ειναι θεμα τυχης και μόνο να σου τυχει καλός, για το πόσο ανεξέλεγκτα ειναι πια τα παιδάκια, από το ντύσιμο μέχρι τον τρόπο που μιλάνε.

επειδη το πέρνουμε εγωιστικά και κατηγορύμε ότι δεν εχουμε η δεν μπορούμε να φτασουμε, γιαυτο δεν διεκδικουμε κατι καλύτερο για τα παιδια μας.

και υστηχως όλοι αυτοί που μας κυβερνάνε και όσοι έχουν καποιο λόγο στην χωρα μας ειναι απο ιδιωτικά σχολεια...κατα συνεπεια τα παιδια μας δεν εχουν και πολλές ελπιδες απο τα τραγικα αυτα σχολεια να πάρουν στα χερια τους τον κοσμο μας και να τον αλλάξουν,

αυτα.

Ειναι απίστευτο ότι ακόμη συζητάμε αυτό το θέμα...

απορω αν ζούμε όλοι στην ιδια χώρα??

μα πραγματικα θεωρειται τα δημοσια σχολεια της χωρας μας καλα?? μηπως δεν εχετε απαιτησεις? υπάρχει περίπτωση ένα παιδι να μαθει χωρίς φροντιστήριο? η να πάρει καποιο δίπλωμα? η έστω να μάθει να σέβεται ? ( και μην μου πειτε πως αυτο ειναι θεμα οικογενειας)

Πραγματικά απορώ κι εγώ για όλα αυτά, δεδομένου ότι όλοι θα ήθελαν να είχα δωρεάν εκπαίδευση ( είναι πολύ λίγοι αυτοί που στέλνουν τα παιδιά σε ιδιωτικό από άποψη)

και υστηχως όλοι αυτοί που μας κυβερνάνε και όσοι έχουν καποιο λόγο στην χωρα μας ειναι απο ιδιωτικά σχολεια...κατα συνεπεια τα παιδια μας δεν εχουν και πολλές ελπιδες απο τα τραγικα αυτα σχολεια να πάρουν στα χερια τους τον κοσμο μας και να τον αλλάξουν,

Διαφωνώ στο σημείο αυτό. Τα παιδιά που πηγαίνουν στα ιδιωτικά δεν γίνονται 'κατεστημένο' για το λόγο αυτό και μόνο. Και σίγουρα δεν είναι αυτοί που μας κυβερνάνε από ιδωτικά, παρά μόνο ένας μικρός αριθμός.

αυτα.

Αυτά!

Γειά σας και από εμένα!

Ψηφίζω ιδιωτικό, αν και μετα βίας καταφέρνω να το πληρώνω, γιατί:

1. Είμαι υπάλληλος πολυεθνικής και δουλεύω καθημερινά μέχρι τις 8 το βράδυ
  2. Δεν έχω βοήθεια από γονείς προκειμένου να τρέχουν τα απογέυματα που εγώ δουλεύω το παιδί σε φροντιστήρια και άλλες δραστηριότητες
  3. Δεν έχω χρόνο να βοηθήσω το παιδί μου στο διάβασμα, ούτε και μπορώ να το αναγκάζω να περιμένει εμένα όταν επιστρέψω για να κάνει όλα του τα μαθήματα
  4. Δεν έχω κάποιον να πηγαίνει και να φέρνει το παιδί μου στο σχολείο (στην περιοχή που μένω το δημόσιο σχολείο απέχει περίπου 5 χλμ)
  5. Το δημόσιο σχολείο της περιοχής είναι ένα κτίριο 50+ ετών, με ελάχιστο χώρο για προαύλιο και χωρίς κυλικείο.

Πέραν αυτών, το επίπεδο σπουδών που παρέχεται, δεν έχει πραγματικά καμμία σχέση με τα δημόσια σχολεία όπου η πρόοδος του παιδιού είναι καθαρά θέμα τύχης.

• Γίνεται ουσιαστική μελέτη στα περισσότερα μαθήματα και το παιδί επιστρέφει σπίτι έχοντας πολύ λίγα καθήκοντα
  • Μέχρι τις 4 που σχολάει, έχει ολοκληρώσει όλες του τις δραστηριότητες (αγγλικά, 2 αθλήματα, υπολογιστές κλπ κλπ) έχοντας έτσι ελεύθερο χρόνο και για ΠΑΙΧΝΙΔΙ (ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για παιδιά) και επιπλέον δεν χρειάζεται να κάνει ξένες γλώσσες σε φροντιστήρια αφού στο σχολείο διδάσκεται πολύ πιο εντατικά από ότι στα φροντιστηρια τουλάχιστον την Αγγλική
  • Υπάρχει πολύ υψηλό επίπεδο ασφάλειας και υγιεινής. Δεν έχω δει κανένα ιδιωτικό σχολείο να έχει σπασμένα σκαλοπάτια, ανοίγματα στα κάγκελα, βρώμικες τουαλέτες, κλπ κλπ και επιπλέον η δασκάλα για οτιδήποτε συμβεί, ακόμα και το παραμικρό επικοινωνεί μαζί μου στο κινητό μου τηλέφωνο για να με ενημερώσει
  • Τα παιδιά μαθαίνουν σε πειθαρχία (με την καλή της έννοια) και σεβασμό.
  • Τέλος, και για μένα το σημαντικότερο απ'όλα, το παιδί μου ΑΓΑΠΑΕΙ το σχολείο του και χαίρεται να πηγαίνει. Δεν θυμάμαι ποτέ τον εαυτό μου ως παιδί (που φοίτησε σε δημόσιο σχολείο) να λυπάται που είναι αργία και θα χάσει το μάθημα...

Λυπάμαι πολύ που για όλα αυτά και πολλά άλλα, που κάποιοι θεωρούν υπερβολικά, πρέπει κανείς στην Ελλάδα να πληρώνει και μάλιστα πολλά, ενώ σε άλλες χώρες είναι δεδομένα και κεκτημένα του κάθε πολίτη.

Σίγουρα θα προτιμούσα να είναι δωρεάν, αλλά από τη στιγμή που αντί ως χώρα να πηγαίνουμε μπροστα, πηγαίνουμε πίσω, θα κάνω ότι περνάει απ'το χέρι μου για να συνεχίσω να μπορώ να προσφέρω όσα προανέφερα στο παιδί μου. Και σε τελική ανάλυση, το τι επιλέγει να προσφέρει ο κάθε γονέας στο παιδί του είναι δική του ευθύνη, δεν υπάρχει λόγος να κατηγορείται από όσους επιλέγουν κάτι διαφορετικό.

Αυτά και από εμένα, σας ευχαριστώ.:)

Διαφημίσεις

Πάντως όσο αφορά το θέμα των καταλήψεων δεν είμαι απολύτως αντίθετη, όταν αυτές λαμβάνουν χώρα επειδή οι μαθητές έχουν ΣΟΒΑΡΑ αιτήματα κι όχι επειδή "η τυρόπιτα είναι στρογγυλή και δεν ξέρουμε από που να αρχίσουμε να τη δαγκώνουμε!!!!":p:p:p:p:p

Βέβαια, δυστυχώς -στις περισσότερες περιπτώσεις- οι καταλήψεις υποκινούνται από μαθητές κομματοποιημένους ή μαθητές, οι οποίοι αδιαφορούν παντελώς για το σχολείο και το μόνο που κάνουν είναι σκαρφίζονται λόγους για να μη γίνονται μαθήματα! Αν οι περισσότερες καταλήψεις συνέβαιναν για σοβαρούς λόγους και επιδιώξεις για μια καλύτερη παιδεία και από μαθητές συνειδητοποιημένους ίσως να είχαν και θετικά αποτελέσματα όσον αφορά στη βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας και γενικότερα στην παιδεία.

Τέλος, να αναφέρω ότι δε συμφωνώ με τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά για να γλιτώσουν από τις καταλήψεις. Τα παιδιά πρέπει να τα μάθουμε να διεκδικούν κι όχι να είναι "βολεψάκηδες"!

Σ

Διαφωνώ 100%...φυσικά να μην είμαστε του βολέματος και του καναπέ..αλλά θεωρείς ώριμο ένα παιδί 13 και 14 χρονών,να μπαίνει σε αυτές τις διαδικασίες...? η αδελφη μου χρόνια εκπαιδευτικός, στην πλειοψηφία τους οι καταλήψεις γίνονται στην ουσία για να χάνονται μαθήματα..δλδ μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας..

επίσης είναι παράνομες, το σχολείο ειναι δημόσιος χώρος και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να τον καταλάβει..πόσο μάλλον το ανήλικο έτσι..

άλλο το σχολείο, άλλο το πανεπιστήμιο, άλλο η στάση μας ως ενήλικες . ποια κατάληψη άλλαξε κάτι στη δημόσια παιδεία, με άθλιες υποδομές, κακοπληρωμένους και χωρίς κατάρτιση εκπαιδευτικούς που δεν αξιολογούνται ποτέ..μπάτε σκύλοι αλέστε, ό,τι σου τύχει..

κι εγώ αν είχα την άνεση θα έστελνα την κόρη μου ιδιωτικό..η σύγκριση από τον παιδ. σταθμό ήταν καταλυτική υπέρ του ιδιωτικού..ευτυχως το νηπιαγωγείο μας ήταν καλό..

δεν λέω ότι στο ιδιωτικό όλοι οι καθηγητές είναι σαίνια..απλά επειδή είναι επιχειρήσεις, δεν μπορεί ο άλλος να είναι άσχετος και αδιάφορος.

Επειδή δεν ξέρω γιατί δεν ανοίγει, ψάξτε το αλλιώς:

"Δέκα χιλιάδες μαθητές επιστρέφουν στο δημόσιο σχολείο" από το site iPaideia (Όλη η παιδεία σ' ένα site)

Επεξεργάστηκαν by cateyes
Να υποβληθεί και στο topic "Πηροφορίες για ιδιωτικά σχολεία", γιατί νομίζω πως είναι περισσότερο συναφές

Επειδή δεν ξέρω γιατί δεν ανοίγει, ψάξτε το αλλιώς:

"Δέκα χιλιάδες μαθητές επιστρέφουν στο δημόσιο σχολείο" από το site iPaideia (Όλη η παιδεία σ' ένα site)

Μια χαρά ανοίγει το άρθρο σου..

τι να πεις όμως για αυτά? δεν είναι καλό που κλείνουν τα ιδιωτικά, γιατί ακόμη και οι οργισμένοι εχθροί τους, που υποστηρίζουν φανατικά τα δημόσια , θα υποστούν συνέπειες από αυτό.

πραγματικά με όλα αυτά που συμβαίνουν στην παιδεία μας, δεν μπορώ να καταλάβω πως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που υποστηρίζουν τα δημόσια.

και εγω δεν μπορώ να στείλω τα παιδια μου σε ιδιωτικό, αλλά το λεω με μεγάλη μου λύπη.

τελος νομίζω η κατάντια της παιδείας μας είναι ένας ακόμη λόγος που θα ενισχύσει την απόφαση πολλών για μετανάστευση.

η γενιες που θα μεγαλώσουν τωρα θα είναι οι πλέον απαίδευτες και αγράμματες των τελευταιων καιρών. τα σχολεία χάλια, χωρίς βιβλία...και μετα τις μειώσεις της τρόικας δεν πιστεύω να υπάρχουν και χρήματα για φροντιστήρια ..

ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑς!!! ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ!!

και εγω σε δημοσιο θα στειλω τη μικρη μου αλλα επειδη λεφτα δεν υπαρχουν αν ειχα τη δυνατοτητα σιγουρα θα πηγαινε σε ιδιωτικο επισης αν καποιο παιδι θελει να προχωρησει θα το κανει ειτε δημοσιο ειτε ιδιωτικο τελειωσει

οταν νοσει το δημοσιο νοσει και το ιδιωτικο και τουμπαλιν,,,σε καλυτερους καιρους δεν νομιζω οτι τα ιδιωτικα για παραδειγμα προηγαγαν την κριτικη σκεψη αντι της στειρας αποστηθισης οπως και τα δημοσια εξαλλου, στο τελος και τα ιδιωτικα και τα δημοσια το ιδια συστημα εξυπηρετουν και απο το ιδιο τρεφονται, βλεπε πανελληνιες και εισαγωγη στα αει

μαθαινεις με τον ιδιο στειρο τροπο ενα σωρο αχρηστα πραγματα μαζευοντας αχρηστα πιστοποιητικα για να μπεις στο δημοσιο η στον ιδιωτικο τομεα που λειτουργει παρομοια, κι ενα ωραιο πρωι προσγειωνεσαι εξωτερικο και βλεπεις ποσο διαφορετικα λειτουργει το πραγμα, προς το καλυτερο εννοω

στη τελικη και με ενα μολυβι και εναν μαυροπινακα ενα ανθρωπος μπορει να γινει ανθρωπος, και γραμματα θα μαθει και θα διαβαζει και θα μετραει και θα γραφει και σε επαφη με μια ξενη γλωσσα κουλτουρα περαν της δικιας του θα ερθει,,

κι αυτο για μενα ειναι το παν ολα τα αλλα θα τα βρει σιγα σγα μονος του και αναλογως των ενδιαφεροντων του

το σχολειο πρεπει να σε μαθει να γουσταρεις την μαθηση και να σκεφτεσαι

απο το ελληνικο σχολειο προηγουμενες γεννιες των ιδιωτικων η των δημοσιων αυτο αποκομισατε?

εγω παντως οχι κι οτιδηποτε διαφορετικο απο αυτο με τρομαζει λιγοτερο

το νεο σχολειο θα φτιαχθει απο τις αμεσες πρωτοβουλιες γονεων και εκπαιδευτικων, μονοι μας θα βρουμε εκ των ενοντων τις λυσεις και για τα βιβλια και για τη θερμανση και για ολα κι ο ενας θα βοηθαει τον αλλον,,,,και ισως αυτες οι νεες γεννιες παιδιων να ειναι πραγματικα εγγραματες και καλλιεργημενες

Μια χαρά ανοίγει το άρθρο σου..

τι να πεις όμως για αυτά? δεν είναι καλό που κλείνουν τα ιδιωτικά, γιατί ακόμη και οι οργισμένοι εχθροί τους, που υποστηρίζουν φανατικά τα δημόσια , θα υποστούν συνέπειες από αυτό.

πραγματικά με όλα αυτά που συμβαίνουν στην παιδεία μας, δεν μπορώ να καταλάβω πως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που υποστηρίζουν τα δημόσια.

και εγω δεν μπορώ να στείλω τα παιδια μου σε ιδιωτικό, αλλά το λεω με μεγάλη μου λύπη.

τελος νομίζω η κατάντια της παιδείας μας είναι ένας ακόμη λόγος που θα ενισχύσει την απόφαση πολλών για μετανάστευση.

η γενιες που θα μεγαλώσουν τωρα θα είναι οι πλέον απαίδευτες και αγράμματες των τελευταιων καιρών. τα σχολεία χάλια, χωρίς βιβλία...και μετα τις μειώσεις της τρόικας δεν πιστεύω να υπάρχουν και χρήματα για φροντιστήρια ..

ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑς!!! ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ!!

Αυτό που χρειάζονται οι μαθητές και η παιδεία γενικότερα είναι εκπαιδευτικούς με έμπνευση και μεράκι!

Πιστέψτε με υπάρχει πληθώρα από αυτήν την κατηγορία των εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία!

Επίσης, ένα μέγιστο λάθος των γονέων είναι ότι απαξιώνουν το δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς του κι έτσι το ίδιο θα κάνει και το παιδί τους όντας μαθητής δημόσιου σχολείου. Κι από εκεί ξεκινούν κι ένα σωρό προβλήματα.

Συμφωνώ όσον αφορά στην υλικοτεχνική υποδομή των δημόσιων σχολείων.

Είναι ελλιπής έως ανύπαρκτη, θα τολμούσα να πω, σε ορισμένα σχολεία. Παρόλα αυτά ο δημόσιος εκπαιδευτικός παλεύει, κοπιάζει και τελικά τα καταφέρνει να ασκεί το λειτούργημά του ακόμη και χωρίς βιβλία!

Μα τι σας κάνει να πιστεύετε ότι ενας ιδιωτικός εκπαιδευτικός εργάζεται με περισσότερο μεράκι και ζήλο;; Μήπως πάλι ακολουθούμε τη μέθοδο του "τσουβαλιάσματος";;;Μήπως η κακή μας προδιάθεση απέναντι στους εκπαιδευτικούς των δημόσιων σχολείων είναι αυτή που δε μας αφήνει να δούμε καθαρά την κατάσταση;;;; Ή μήπως τα φροντιστήρια μας έχουν πείσει για την ανεπάρκεια των δημόσιων σχολείων;;

Μα τι σας κάνει να πιστεύετε ότι ενας ιδιωτικός εκπαιδευτικός εργάζεται με περισσότερο μεράκι και ζήλο;; Μήπως πάλι ακολουθούμε τη μέθοδο του "τσουβαλιάσματος";;;Μήπως η κακή μας προδιάθεση απέναντι στους εκπαιδευτικούς των δημόσιων σχολείων είναι αυτή που δε μας αφήνει να δούμε καθαρά την κατάσταση;;;; Ή μήπως τα φροντιστήρια μας έχουν πείσει για την ανεπάρκεια των δημόσιων σχολείων;;

Πιστεύω ότι στην Ελλάδα γενικα το δημοσιο δεν λειτουργει...οχι μόνο στα σχολεία...παντού!

στα νοσοκομεία, στις δημόσιες υπηρεσίες...ΠΑΝΤΟΥ...

στο ιδιωτικό ο δασκαλος φοβαται μην τον διωξουν, εχει να δωσει λόγο σε γονεις που πληρώνουν για μια καλύτερη παιδεια..κλπ

στο δημόσιο????? μόνο αν έχει φιλότιμο..

αλλά αυτό ειναι θέμα τυχης για το παιδι μου..

εγω δεν ειναι οτι απαξιώνω τα δημοσια γενικα...

μακαρι να ηταν καλα, αλλά αφού δεν είναι?

τωρα σίγουρα αν καποιος ειναι να μαθει θα μαθει..αλλα και αυτο δεν με καλύπτει..και παλια πήγαιναν στα χωραφια τα παιδια αντι για σχολείο , και παλι καποιοι προοδευαν..

τι να το κανω???

εγω θελω και το παιδι που δεν θα εχει την τεραστια κλιση η ταλεντο να παρει αναλογη παιδεια...γιατι αυτο πρεπει να καταδικαστεί...?στο κατω κατω αυτά τα παιδια αστερια που μαθαινουν μονα τους ειναι εξαιρέσεις και όχι η πλειοψηφία.

Η αλήθεια είναι ότι ΚΑΙ στην ιδιωτική εκπαίδευση υπήρξε μία μεγάλη φούσκα! Οι σοβαροί επαγγελματίες και τα παραδοσιακά σχολεία δεν έχουν μεγάλο πρόβλημα (τουλάχιστον αυτά που 'είδαν' με ευαισθησία την κρίση, έστω και σε μεμονωμένες περιπτώσεις μαθητών τους). Ελπίζω μόνο, όσοι γονείς διαθέτουν τα χρήματα, να τα διαθέσουν με σωστά κριτήρια, ώστε να επιβιώσουν πράγματι τα καλά ιδιωτικά.....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...