Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

baby einstein cd και dvd

Recommended Posts

Ευχαριστούμε Citron για τα διαφωτιστικά άρθρα! Χαίρομαι ιδιαίτερα που υπάρχουν κι άλλες μαμάδες που συμμερίζονται την άποψή μου για τα συγκεκριμένα dvd. Σαν αντιπρόταση για όσες δεν έχουν το χρόνο ή την υπομονή να παίζουν με τα μωρά τους, όποτε εκείνα το ζητάνε, έχω να προτείνω κασέτες audio ή cd με παραμύθια. Θυμάμαι από τον εαυτό μου, περίπου από την ηλικία των 3, ότι τρελαινόμουνα για τους δίσκους βινιλίου, τότε, με παραμύθια. Εξάπτουν τη φαντασία και δεν ανησυχείς και για τα ματάκια τους. Επίσης μπορούμε απλά να τους μιλάμε και να λέμε τί κάνουμε και ταυτόχρονα να κάνουμε κάποιες δουλειές. Για παράδειγμα όταν έχω δουλειά στην κουζίνα, μαγείρεμα, πλύσιμο πιάτων κτλ βάζω τον μικρό στο relax δίπλα μου και του λέω κάθε στιγμή ακριβώς τί κάνω. Δε βαριέται καθόλου και είναι απόλυτα ήρεμος.

Για μένα ο τίτλος "εκπαιδευτικά" είναι παραπλανητικός και εκμεταλλεύεται την κούραση των γονέων σε συνδυασμό με την επιθυμία τους να προσφέρουν το καλύτερο στα παιδιά τους, δίνοντάς τους την εντύπωση, πως αφήνοντάς τα να βλέπουν το "Baby Einstein" πχ, ακονίζουν τα μυαλό τους χωρίς οι ίδιοι να κουραστούν.

Αξίζει πραγματικά τον κόπο για μισή ώρα σιδέρωμα να ρισκάρουμε το παιδί μας να γίνει δυσλεκτικό?

eOSyp3.png BwuCp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 85
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Για παράδειγμα όταν έχω δουλειά στην κουζίνα, μαγείρεμα, πλύσιμο πιάτων κτλ βάζω τον μικρό στο relax δίπλα μου και του λέω κάθε στιγμή ακριβώς τί κάνω. Δε βαριέται καθόλου και είναι απόλυτα ήρεμος.

είναι μικρό όμως μωρέ τάνια μου. κάθεται στο ρηλάξ, δεν περπατάει... όταν ξεκινάνε το περπάτημα και αυτό είναι περίπου όταν χρονίζουν θέλουν να εξερευνήσουν όλες τις γωνίες του σπιτιού. και βαριούνται πολύ εύκολα. και δεν είναι ποτέ απόλυτα ήρεμα. θέλουν να τα καταλάβουν όλα και είναι σε απόλυτη εγρήγορση.

αξίζει πραγματικά τον κόπο για μισή ώρα σιδέρωμα να ρισκάρουμε το παιδί μας να γίνει δυσλεκτικό?

τώρα εδώ νομίζω ότι είσαι υπερβολική και τρομάζεις αρκετούς γονείς... καταρχήν κανένας γονιός για κανέναν λόγο δεν θα συνέβαλε ηθελημένα στο να γίνει το παιδί του δυσλεκτικό πόσο μάλλον για το σιδέρωμα. έπειτα το λες τόσο "απαξιωτικά" αυτό το "για μισή ώρα σιδέρωμα"... και αν δεν το κάνω εγώ αυτό το σιδέρωμα ρε κοπέλα ποιός θα το κάνει; όταν τα ρούχα γίνονται βουνό... μετά, είσαι σίγουρη ότι με μισή ώρα σιδέρωμα (δηλ. μισή ώρα τηλεόραση) το παιδί θα γίνει δυσλεκτικό και το λες σε τόσους γονείς; γιατί το λες με βεβαιότητα...

bpGZp3.png

ooAsp3.png

είναι μικρό όμως μωρέ τάνια μου. κάθεται στο ρηλάξ, δεν περπατάει... όταν ξεκινάνε το περπάτημα και αυτό είναι περίπου όταν χρονίζουν θέλουν να εξερευνήσουν όλες τις γωνίες του σπιτιού. και βαριούνται πολύ εύκολα. και δεν είναι ποτέ απόλυτα ήρεμα. θέλουν να τα καταλάβουν όλα και είναι σε απόλυτη εγρήγορση.

τώρα εδώ νομίζω ότι είσαι υπερβολική και τρομάζεις αρκετούς γονείς... καταρχήν κανένας γονιός για κανέναν λόγο δεν θα συνέβαλε ηθελημένα στο να γίνει το παιδί του δυσλεκτικό πόσο μάλλον για το σιδέρωμα. έπειτα το λες τόσο "απαξιωτικά" αυτό το "για μισή ώρα σιδέρωμα"... και αν δεν το κάνω εγώ αυτό το σιδέρωμα ρε κοπέλα ποιός θα το κάνει; όταν τα ρούχα γίνονται βουνό... μετά, είσαι σίγουρη ότι με μισή ώρα σιδέρωμα (δηλ. μισή ώρα τηλεόραση) το παιδί θα γίνει δυσλεκτικό και το λες σε τόσους γονείς; γιατί το λες με βεβαιότητα...

Έχεις δίκιο, το δικό μου παιδάκι είναι μικρούλι ακόμα και πιο ελεγχόμενο. Σίγουρα όταν θα αρχίσει να περπατάει κι αυτός θα με δυσκολέψει αρκετά. Υπάρχουν όμως πολύ πιο δημιουργικά πράγματα, με τα οποία μπορεί να απασχολήσει κανείς ένα παιδί ενός έτους, από το να το βάλει μπροστά στην τηλεόραση. Όσο για το "μισή ώρα σιδέρωμα" νομίζω πως συμφωνούμε στο ότι δεν αφήνει κανένας γονιός ένα τόσο μικρό παιδί να βλέπει dvd παραπάνω από μισή ώρα. Σ' αυτή τη μισή ώρα λοιπόν πόσα πράγματα θα προλάβεις να κάνεις? Αυτό που κερδίζεις είναι πολύ λίγο, σε σχέση με το ρίσκο που παίρνεις. Δε λέω ότι όλα τα παιδιά που βλέπουν τηλεόραση σε πολύ μικρή ηλικία θα αναπτύξουν μαθησιακές δυσκολίες, όμως πάντα υπάρχει η πιθανότητα και το ποσοστό δεν είναι και τόσο αμελητέο. Έχω στο στενό μου περιβάλλον μία παιδοψυχολόγο, που μου εξήγησε για ποιό λόγο συνδέεται η τηλεόραση με τη δυσλεξία. Περιληπτικά, το παιδί, που έχει μάθει να παρακολουθεί τις γρήγορες εναλλαγές των εικόνων, δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί σε μία στατική εικόνα, όπως είναι ένα κείμενο. Φυσικά υπάρχουν και πολλές άλλες παράμετροι, που συντελούν στο να αναπτύξει τελικά το παιδί δυσλεξία ή κάτι παρόμοιο, όπως κληρονομικοί, όμως είναι καλύτερο να αποφύγουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Ξαναλέω πως ο καθένας κρίνει και αποφασίζει το τι είναι καλύτερο για τα παιδιά του, αλλά καμιά φορά παρασυρόμαστε από το καλό μάρκετινγκ των μεγάλων εταιριών, που μας δημιουργούν ανάγκες, τις οποίες στην πραγματικότητα δεν έχουμε, και κάνουμε λάθη. Προσωπικά μου έχει συμβεί αρκετές φορές.

eOSyp3.png BwuCp3.png

καμιά φορά παρασυρόμαστε από το καλό μάρκετινγκ των μεγάλων εταιριών, που μας δημιουργούν ανάγκες, τις οποίες στην πραγματικότητα δεν έχουμε, και κάνουμε λάθη.

μα ας δούμε τους τίτλους... brainy baby, baby einstein... το μάρκετινγκ είναι όντως πολύ καλό! παρ' όλα αυτά το προϊόν νομίζω (εγώ) δεν ανταποκρίνεται πλήρως στις προσδοκίες του γονιού. όχι ότι θα το κάνεις αινστάιν αλλά ότι κάτι θα έχει να προσφέρει στο μωρό. μέχρι τώρα η μπέμπα μου έβλεπε το alter kids songs ή το dvd των mazoo and the zoo. κατέβασα λοιπόν από το internet το baby mozart. απογοητεύτικα λιγάκι. περίμενα κάτι καλύτερο. σήμερα το είδα παρέα με την μπέμπα αλλά δεν την είδα να ενθουσιάζεται. μόνο ένα μικρό κομμάτι της τράβηξε την προσοχή. συνεχίζουμε λοιπόν με mazoo and the zoo. τουλάχιστον με αυτό χορεύει (κουνάει τον ποπό της), τραγουδάει (ανοιγοκλείνει το στόμα της) και γενικά χαίρεται... και την αμαρτία μου θα την ξαναπώ. χαίρομαι και εγώ. πολύ καλή η συζήτηση, χαίρομαι που έμαθα κάποια πράγματα παραπάνω αλλά δυσκολεύομαι να βγάλω την τηλεόραση από την ζωή μας. αυτό το μισάωρο δεν είναι μόνο σωτήριο για το βουνό με τα ασιδέρωτα αλλά και η ανασυγκρότηση της μαμάς. η επαναφόρτιση των μπαταριών της για να μπορέσει να ασχοληθεί ξανά και δημιουργικά με το μωρό της. καλή συνέχεια στο μεγάλωμα των παιδιών σας, καλές επιλογές εύχομαι να κάνετε και καλό κουράγιο. εγώ απόχωρώ από την συζήτηση για την τηλεόραση. καλή συνέχεια στο διάλογο...:)

bpGZp3.png

ooAsp3.png

Συμφωνώ με τη dimidana!!!Με τη 13+ μηνών ζουζουνα μου απο τις 7 το πρωί που ξυπνά μέχρι τις 10 το βράδυ που κοιμάται κάνουμε χιλιάδες πράγματα..Χορεύουμε τραγουδάμε κάνουμε κατασκευές ,μαθαίνουμε μέσα απο βιβλιαράκια τα ζώα τα πράγματα,Βγάζουμε απο το ψυγείο φρούτα και λαχανικά τα μυρίζουμε και τα μαθαίνουμε,βγαίνουμε το απογευμα βολτίτσα και παίζουμε μπάλα στο πάρκο...το πρωί βλέπουμε DVD μέσα στο από το πάρκο για να ετοιμάσω το φαγητό ....σιδερώνω το βράδυ όταν η μπουμπου κοιμάται.Αν αυτό τη κάνει δυσλεκτική ...τι να πώ ...θα το παλέψω...!!!!

Η σειρά Baby Einstein υπάρχει και σε βιβλιαράκια...αυτα που είναι απο χαρτόνι...και τα βρήκα πολύ ενδιαφέρον...πήραμε ένα για τα μέρη του σώματος και το επεξεργαζόμαστε τώρα...όλες αγαπάμε τα παιδιά μας και θέλουμε το καλύτερο για αυτά ας κάνουμε λοιπόν τιε επιλογές μας!!!!

2GxD.jpg2GxDp2.png

Διαφημίσεις

καλησπέρα κορίτσια,

όσον αφορά τα μάτια τους δεν νομίζω ότι 20 λεπτά τηλεόραση απο απόσταση 3 μέτρων (λεπτή) θα κάνει ζημιά στα μάτια.

Η ακτινοβολία που εκπέμπουν οι Tv ,επειδή είναι η δουλειά μου σχετική (έχω όργανο που μετράει την ακτινοβολία), άν είναι τύπου LCD /TFT είναι πάρα πολύ λίγη.Αναλυτικά σας παραθέτω τα εξής απο προσωπική εμπειρία μετρήσεων:

1. Η τηλεοράσεις τύπου LCD ακόμα και πάνω τους να πάς η μέτρηση δείχνει το κατώτατο επίπεδο ακτινοβολίας (πράσινο 1) πόσο μάλλον απο 3 μέτρα (ανάλογα πάντα με το μέγεθος της TV).

2. Τη μεγαλύτερη ακτινοβολία στο σπίτι έχει ο φούρνος μικροκυμάτων την ώρα που δουλεύει (το όργανο τρελάθηκε στο ανώτατο επίπεδο κόκκινο 2 μέχρι και 3-4 μέτρα). Επίσης η βάση του ασύρματου τηλεφώνου (κόκκινο 2), το κινητό την ώρα που μιλάς ή χτυπάει (κόκκινο 2) , ασύρματο Internet (απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον 5 μ).

Αυτές οι συσκευές είναι οι πιο επικύνδηνες μέσα στο σπίτι, και εγώ προσωπικά τις έχω καταργήσει ΟΛΕΣ!!!

.png

Επίσης,

Το dvd δεν το βάζουμε στο παιδί να το βλέπει ξερά. Εγώ με την δικιά μου μιλάμε, τις εξηγώ τι βλέπει μου απαντάει, φωνάζει τα ζωάκια όταν τα βλέπει με τους ήχους που κάνουν, τραγουδάμε με τη μουσική και χορεύουμε. Ο λόγος που το χρησιμοποιώ είναι για να μάθει κάτι παραπάνω ευχάριστα μαζί μου, ακούγοντας κλασσική μουσική,ΟΧΙ να χαζέψει μόνο του 20 λεπτά χωρίς να ασχολούμε μαζί της.

Πιστεύω ότι σε μια τέτοια μορφή η TV μπορεί να είναι εποικοδομητική. Άλλωστε, σε όλα τα πραγμάτα ισχύει η έννοια του μέτρου. Όταν υπάρχει μέτρο τίποτα δεν είναι βλαβερό.

.png

• 3 εβδομάδες μετά...

ψαχνω ν αγορασω το dvd baby einstein, μαλλον αυτο με τα ζωακια θα παρω..

το βρηκα 10 ευρω, αλλα δε ξερω απο που να το αγορασω, μεσω ιντερνετ..

στο greekbooks.gr που το βρηκα, δεν ειναι διαθεσιμο..

το εχετε αγορασει απο καπου αλλου??

ψαχνω μεσω ιντερνετ γιατι ειναι δυσκολο να το ψαξω σε μαγαζια...

Tα πουλάνε επίσης και στα ΛΗΤΩ, τα πολυκαταστηματα με τα βρεφικά.Όπως επίσης και τη σειρά Brainy Baby, που είναι καταπληκτική!Στα ΛΗΤΩ γίνονται και on line αγορές. (οχι δεν δουλεύω εκεί!)

οκ, μου εδωσαν το baby einstein mozart, animalsκαι το brainy baby..

τα δυο πρωτα της τα εβαλα και τα ειδε... τα κοιταζε, αλλα δε κολλησε κι ολας... επαιζε με τα παιχνιδια της ταυτοχρονα.. αλλα ηταν πολυ χαρουμενη και γελαγε με τα μουσικακια και τα φατσακια!!

Διαφημίσεις

• 3 months later...

Η Disney δίνει "αποζημίωση" σε όσους αγόρασαν προϊόν της

babyeninst.jpg

ΤΟ BABY EINSTEIN

Η Disney έχει κυκλοφορήσει μια σειρά προϊόντων με τον τίτλο "Baby Einstein" . Πριν λιγο καιρό όμως κάποιοι καταναλωτές κινήθηκαν νομικά εναντίον της εταιρείες επειδή τα DVD δεν λειτουργούσαν εκπαιδευτικά και...

δεν βοηθούσαν τη νοημοσύνη των νηπίων. Τελικά η Disney αποφάσισε να δώσει αποζημίωση σε όσους αγόρασαν τα DVD που χαρακτήριζε εκπαιδευτικά και μπορούν ειτε να πάρουν πίσω τα χρήματά τους είτε να πάρουν αλλα προϊόντα της σειράς.

http://troktiko.blogspot.com/2009/10/disney.html

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Σχετικά πρόσφατα διάβασα πως σχετικά με την εκπαιδευτική αξία των dvd της σειράς baby einstein και brainy baby έχει διεξαχθεί έρευνα από το πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στο Σιάτλ (UWS) μα άκρως απογοητευτικά απότελεσματα.

Έτσι λοιπόν με αφορμή το post της gavrias σας παραθέτω δύο από τα άρθρα που διάβασα και σχετικά με στην έρευνα αυτή.

Οι έρευνες: Εκτός από τις διάφορες γενικές έρευνες που έχουν δημοσιευτεί από διάφορους ανεξάρτητους φορείς και είναι σχετικές με την παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων από παιδιά βρεφικής και νηπιακής ηλικίας, οι οποίες συστήνουν ξεκάθαρα την αποφυγή της επιτηδευμένης έκθεσης των παιδιών μπροστά στην τηλεόραση, υπάρχει και μια ειδική έρευνα που έχει γίνει από το πανεπιστήμιο της Washington η οποία αναλύει την επίδραση που έχει στα παιδιά η παρακολούθηση συγκεκριμένων προγράμματων όπως το Brainy Baby και το Baby Einstein.

Η έρευνα αυτή, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 1000 οικογένειες, καταλήγει μεταξύ άλλων στο ότι «νήπια μεταξύ 8 και 16 μηνών που νωρίτερα παρακολουθούσαν τακτικά τα βίντεο του Baby Einstein και του Brainy Baby, γνώριζαν σημαντικά λιγότερες λέξεις από παιδιά που δεν τα είχαν παρακολουθήσει«. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το γεγονός ότι το πρόβλημα εντοπίζεται συγκεκριμένα στα υποτιθέμενα εκπαιδευτικά DVD όπως το Baby Einstein και το Brainy Baby, καθώς παρόμοια αρνητικά αποτελέσματα δεν παρατηρήθηκαν σε παιδιά που παρακολουθούσαν προγράμματα όπως «Μπομπ, ο σφουγκαράκης», «Σουσάμι άνοιξε» ή διάφορα show για ενηλίκους όπως το «Show της Oprah Winfrey».

Οι εταιρίες που παράγουν αυτά τα DVD χρησιμοποιούν ψυχο-οπτικοακουστικές τεχνικές, όπως τις γρήγορες εναλλαγές χρωμάτων και ήχων για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών. Έτσι η συγκέντρωση του παιδιού μένει παγιδευμένη στην οθόνη καθώς όποτε αποφασίσει να στρέψει την προσοχή του αλλού, ένας νέος ήχος ή μια έκρηξη χρωμάτων θα του κλέψει εκ νέου την προσοχή. Το φαινόμενο αυτό λανθασμένα εκλαμβάνεται από τους γονείς ως γνήσιο ενδιαφέρον του παιδιού για το πνευματικό περιεχόμενο του βίντεο και έχει ως συνέπεια την εντύπωσή τους ότι το παιδί τους κατανοεί σε κάποιο βαθμό αυτά που βλέπει. Έτσι οδηγούνται στην θεώρηση του βίντεο ως πραγματικά εκπαιδευτικό.

Επίσης ένα σημείο που επισημαίνουν οι ειδικοί, και αναφέρεται σε έναν άλλο (αρκετά ανατριχιαστικό) λόγο για τον οποίο οι γονείς επιλέγουν την χρήση παρόμοιων DVD, είναι ότι σε αυτές τις ηλικίες το παιδί συνήθως κουράζει πολύ τους πολυάσχολους γονείς, οι οποίοι βρίσκουν τα «εκπαιδευτικά» DVD χρήσιμα και ως εργαλεία που αποσπούν την προσοχή του παιδιού από αυτούς και το συγκεντρώνει στην οθόνη της τηλεόρασης, ώστε οι ίδιοι να έχουν λίγο χρόνο για ξεκούραση!!! Μάλιστα ένα από τα προϊόντα ονομάζεται «Mommy Needz A Break»!

Πηγή: http://www.kepik.gr/?p=67

«Μωρά-Χόμερ Σίμσον» αντί «μωρά-Αϊνστάιν»

Οι γονείς που ελπίζουν να μεγαλώσουν «μωρά-Αϊνστάιν», με τη χρήση βρεφικών εκπαιδευτικών βίντεο, στην πραγματικότητα μεγαλώνουν «μωρά-Χόμερ Σίμσον», σύμφωνα με έρευνα του πολιτειακού Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον στο Σιάτλ (UWS). Για κάθε μία ώρα, που τα μωρά οκτώ έως δεκαέξι μηνών παρακολουθούν δημοφιλείς σειρές όπως «Brainy Baby» (Έξυπνο Μωρό) και «Baby Einstein» (Μωρό-Αϊνστάιν), μάθαιναν έξι με οκτώ λέξεις λιγότερες από τα άλλα παιδιά, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας. Οι Αμερικανοί γονείς δίνουν εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για την αγορά τέτοιων βίντεο προκειμένου να επιταχύνουν τη διανοητική ανάπτυξη των παιδιών τους ακόμα και αν αυτά είναι στη φάση που μαθαίνουν να περπατάνε.... Δυστυχώς, αυτά τα χρήματα πάνε στον αέρα, σημειώνει ο καθηγητής Παιδιατρικής του UWS Δημήτρης Χρηστάκης. Τα βίντεο αυτά, που είναι σχεδιασμένα να ελκύουν την προσοχή των παιδιών, πηδάνε από σκηνή σε σκηνή και έχουν ελάχιστους διάλογους. Η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία προτείνει «καθόλου τηλεόραση για παιδιά κάτω των 24 μηνών». Ο δρ Χρηστάκης επισημαίνει ότι τα παιδιά με γονείς που τους διαβάζουν ή τους διηγούνται παραμύθια έχουν μεγαλύτερο λεξιλόγιο. «Θα προτιμούσα τα μωρά να παρακολουθούν το ριάλιτι «American Idol» αντί αυτών των βίντεο. Υπάρχει τουλάχιστον η πιθανότητα οι γονείς να το δουν μαζί τους - κάτι που ωφελεί την ανάπτυξη των παιδιών».

Πηγή:

http://www.paidiatros.gr/index.php?cid=3&id=269&st=2

*

• 2 months later...

αν θέλετε ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ για το μωράκι σας, μην το βάζετε να βλέπει τηλεόραση σε τόσο μικρή ηλικία.. αναπτύσσεται ο εγκέφαλός τους και ότι και αν σκαρφιστούν επιχειρηματίες, δημιουργικοί ή μη, δεν είναι για αυτές τις ηλικίες !

ειναι απλώς ένας ευκολος τρόπος να βγάλουν λεφτά. Το γεγονός ότι είναι δωρεάν, δεν αλλάζει το πόσο άχρηστα είναι για την ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου... αλλά και επιβλαβή εάν χρησιμοποιούνται καθημερινά.

δείτε και αυτό το άρθρο

http://parents.org.gr/psych/a239

πραγματικά

μην επηρεάζεστε απο την ΟΠΟΙΑ επιχειρηματική ιδέα να πλασάρει καποιος κατι για πολυ μικρά παιδιά,

είναι εγκεκριμενο απο καποιον φορέα?

δεν είναι απο ότι ξέρω.

γιατι να δωσεις κατι στο παιδί σου (που είναι μικρότερο των 2 ετών ) αν δεν το συνιστουν οι ειδικοι?

30 ωρα την ημέρα το πολυ, για παιδί πάνω απο τα 3, αυτό συνιστούν ενώ νωρίτερα,τίποτα. ..

(ανεξαρτήτως του υλικού, αυτό είναι άσχετο δηλ το κατα πόσο βαφτιζει καποιος κατι που κανει εξυπνοτερα τα παιδιά)

επισης αν θυμαμαι καλα αυτη η εταιρεια θα πληρωσει τεραστιο προστημο εξαιτιας της φρασης ή της εικονας που δημιουργειται,

οτι ειναι για εξυπνότερα παιδιά ή κάτι τετοιο δε θυμαμαι ακριβώς τι γράφει.

ειναι πα ρα πλα νη τι κό ! :wink:

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Ο λόγος που το χρησιμοποιώ είναι για να μάθει κάτι παραπάνω ευχάριστα μαζί μου, ακούγοντας κλασσική μουσική,ΟΧΙ να χαζέψει μόνο του 20 λεπτά χωρίς να ασχολούμε μαζί της.

το πρωί βλέπουμε DVD μέσα στο από το πάρκο για να ετοιμάσω το φαγητό

όπως και να έχει με το να χρησιμοποιειται ομως η τηλεοραση σαν μεσο διασκεδασης δημιοργείται,

ειδικα εαν ειναι καθημερινη και σταθερη η χρηση,

σαφεστατα μελλοντικα μια εξαρτητικη σχεση με την τηλεόραση σαν μεσο ηρεμιας και ψυχαγωγίας,.

δηλαδή αν δεν δεi dvd δεν θα μπορέσει να παίξει με καποιο παιχνιδι στο πάρκο ?

η χρηση της τηλεορασης εκεινες τις στιγμες δειχνει στο παιδι οτι ετσι θα απασχολειται,

ενω κλεβει χρονο απο πιθανή αυτοαπασσχόληση του παιδιου,

χρονο τον οποιο ενα παιδί πρέπει να κατακτήσει μεσα στην ημερα

και να μαθει πως να τον χρησιμοποιεί.

οταν βαζει δηλ καποιος ενα dvd τις στιγμές που δεν μπορεί να του δώσει προσοχή, δεν δίνει ευκαιρία στο παιδί να ανακαλυπτει αυτή την διαδικασία,

σε αυτές τις ευαισθητες ηλικίες μπορεί να μην βλέπετε κάποια διαφορά τώρα,

μελλοντικά όμως θα υπάρξει διαφορά, και πραγματικά

δεν θα το λέγανε ΟΛΟΙ αυτο οι ειδικοι αν δεν ειχαν λόγο,.

σαφεστατα ο καθενας κανει τις επιλογές του,\

αλλα δεν γινετα να ισοπεδώνουμε όλόκληρη την επιστημη της παιδοψυχολογίας,

παιδονευρολογίας και δεν ξέρω τι άλλο, και να λέμε οτι α - επιλογή μου είναι - δεν βλέπω να εχει καποιο πρόβλημα απο αυτό.

μάλλον γίνεται, αλλά απλώς, όπως και άλλοι ειδικοί ή μή, εγω οφείλω να σας πώ, εάν θέλετε το ΚΑΛΥΤΕΡΟ για το παιδί σας,

πραγματικά το καλύτερο, τότε μην χρησιμοποιείτε την τηλεόραση σαν μεσο απασχόλησης

ούτε και για 20 λεπτα την ημέρα σε τετοια ηλικία.

οφείλετε να έχετε υπόψη σας ότι κανοντας αυτή την επιλογή δεν επιλέγετε το καλύτερο για το παιδί σας.

αυτή είναι πιστευω η διαφορά,

δεν είναι ορατή σε εσάς, ίσως, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει,

αν δεν υπηρχε για ποιό λόγο να ασχολείται ο οποιοσδήποτε με το να προσπαθεί να το εξηγήσει στους γονείς?

ετσι δεν ειναι ?

για ποιο λογο να χανει καποιος το χρονο του για να το κανει αυτό? αναλογιστείτε το,

πριν αισθανείτε προσβεβλημένες για το ότι κάποιος κάνει κριτική σε αυτή σας την επιλογή :wink:

κανένας δεν το κανει αυτο ασκοπα και με κόστος να σας στεναχωρήσει ή να περιορίσει τις επιλογές σας...

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

εμενα βλεπει απο μικρη τηλεωραση εστω κ μιση ωρα, ρωτησα κ 2 παιδιατρους κ δεν μου το απαγορευσαν,

εξαλλου την σημερινη εποχη η τηλεωραση κ το pc εχουν μπει στις ζωες μας σαν αναγκαιο κακο.. ολοι εχουμε αναμενη την τηλεωραση απο το πρωι κ οχι μονο τωρα εδω κ 45 χρονια που εχει ερθει στην ελλαδα,

τοσες γενιες μεγαλωσαν με αυτο το μεσο πληρωφορισης κ δεν επαθαν καποιο κακο..

παν μετρων αριστον ελεγαν οι αρχαιοι , οποτε πιστευω πως μιση ωρα δεν προκαλει τπτ σε ενα παιδι,, οσο κακο προκαλει η τηλεωραση αλλο τοσο προκαλει το ραδιοφωνο, ο ασυρματος , το micro , το κινητο κ ολλλλααα αυτα που χρεισημοποιουμε στην καθημερινοτητα μασ,,

επειδη αποκληστικα απο το φορουμ γιατι ορισμενεσ μητερεσ δεν δεχοντε την γνωμη αλλων θα πω το εξης...

ΔΕΝ επιβαλω την γνωμη μου ,

κα.στηλιανακη απαντησα μονο κ μονο για αυτο που λετε :

μάλλον γίνεται, αλλά απλώς, όπως και άλλοι ειδικοί ή μή, εγω οφείλω να σας πώ, εάν θέλετε το ΚΑΛΥΤΕΡΟ για το παιδί σας,

πραγματικά το καλύτερο, τότε μην χρησιμοποιείτε την τηλεόραση σαν μεσο απασχόλησης

ούτε και για 20 λεπτα την ημέρα σε τετοια ηλικία.

οφείλετε να έχετε υπόψη σας ότι κανοντας αυτή την επιλογή δεν επιλέγετε το καλύτερο για το παιδί σας.

επιλεγω παντα το καλυτερο για τα παιδια μου κ δεν μπορει καποιοσ να πει οτι δεν ενδιαφερομαι για τα παιδια μου επειδη βλεπουν τηλεωραση , κ εγω εβλεπα κ πολυ μαλιστα ειμαι 26 δεν εχω παθει τιποτα απολυτος σασ δεινω το ελευθερο να με παρε σε οποιο γιατρο θελετε... κ επειδη ο λογος μου παρεξηγειτε δεν λεω τιποτα για να ερθω σε αντιπαραθεση ευχαριστω!

γενικα σαν ανθρωπος δεν ειμαι της τηλεορασης....ετσι ειναι και ο γιος μου,.....δεν του το απαγοτευσα ποτε άλλα παντα ειχαμε πιο σημαντικα πραγματα να κανουμε..βοηθαει και το σπιτι βεβαια γιατι εχουμε μεγαλη αυλη και διαφορα ζωακια....

σε αντιθεση με μια φιλη μου την οποια πηγαμε χτες να παρουμε μαζι με τον γιο της για να παμε βολτα και εκεινος 4 ετων σαν τον γιο μου εβλεπε κινουμενα σχεδια και δεν ηθελε να βγει βολτα να παιξει...

σοκαριστηκα λιγο με το θεαμα γιατι αυτη φωναζε και τον τραβουσε απο την κουκουλα και αυτος ουρλιαζα και δεν ερχοταν...η παρουσια μας περασε σαφως αδιαφορη σε αυτον..

οταν πια εμεις φυγαμε τους περιμεναμε σε ενα παρκο μεσα στο δασος...ο γιος μου ξετρελλαθηκε γιατι του αρεσει το παιχνιδι στην φυση και διασκεδαζε πολυ...

ο φιλος του οταν ηρθε ειχε παρει και ενα φορητο dvd player και συνεχισε να βλεπει γκορμιτι...

δεν μου αρεσε γενικως το σκηνικο αλλα αν και ο δικος μου ειχε το ιδιο κολλημα τι θα μπορουσα να κανω?τιποτα μαλλον θα το δεχομουνα...

• 4 εβδομάδες μετά...
Τι γνωρίζετε για τα DVD Baby Einstein? Τα έχετε? Από πόσο μηνών μπορούν να τα παρακολουθούν τα μωρά? Υπάρχουν στα Ελληνικά?

Εγω παλι το εχω δει στην δορυφορικη κανα δυο φορες και μου εχει σηκωθει η πετσα ΑΝΑΠΟΔΑ.....ειναι οσο απαισιο και λιγο περισσοτερο απο την Ντορα την μικρη εξερευνητρια.....Παναγια μου.......:shock::shock:

Οσο για TV και PC δεν λεω δικιο εχετε και προσπαθω να μην την βαζω στην τηλεοραση καθολου, ή οταν καθετε βλεπει μονο baby TV για λιγο (δορυφορικη) αλλα λογω του οτι ειμαστε του επαγγελματος και εγω και ο αντρας μου υπαρχουν 3 υπολογιστες σπιτι και ειναι αδυνατον η μικρη να μην ανακατευτει με αυτους. Ξερει ηδη να ξεκιναει και να σταματαει τραγουδια πατωντας το pause....θελω ο υπολογιστης να ΜΗΝ μαθευτει σαν μαθημα αργοτερα για αυτη αλλα να ειναι δευτερη φυση της και το θεωρω ατου αυτο στην εποχη της τεχνολογιας. Οι παλιοι δεν μεγαλωσαν γιαυτα επειδη δεν υπηρχαν οταν ομως ζεις σε μια εποχη που πλεον το να μην ξερεις Αγγλικα και υπολογιστη ισοδιναμει με αναπηρια, θελω η μικρη μου να αποκτησει το αβανταζ που μπορω να της δωσω και εγω και ο μπαμπας της απο πολυ πολυ νωρις....γιατι τουαλαχιστον στους υπολογιστες ΜΟΝΟ αβανταζ ειναι να γνωριζεις απο αυτους σημερα και ποσο μαλλον να τους μαθεις απο μικρος απο 2 επαγγελματιες......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

• 3 months later...

Γνωριζει καμια σας για αυτες τις σειρες εκπαιδευτικων DVD για μωρα? Αναπτυσουν λενε το δεξι ή αριστερο ημισφαιριο και αλλες ικανοτητες. Η δικια μου τα παρακολουθει με απολυτη προσυλωση ενω οτιδηποτε αλλο στην τηλεοραση ή ακομη και καρτουν δεν της τραβουν την προσοχη. Βεβαια λογικο θα μου πειτε αφου ειναι σχεδιασμενα για μωρα. Ομως ειναι σωστο να βλεπουν DVD απο τοσο μωρα ακομη και αν ειναι εκπαιδευτικα? Πειτε μου τι πιστευετε και εσεις. Οταν εχω να κανω δουλειες ειναι ο μονος τροπος για να την κρατησω απασχολημενη. Αλλιως θελει αγκαλιτσες και παιχνιδια που ειναι ΟΚ αλλα ειπαμε αν εχεις να σιδερωσεις τι να κανεις!!!

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΣ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ.

ΒΑΛΤΟ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΚΟ ΜΕ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΜΙΛΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΠΛΑ ΔΩΜΑΤΙΟ, ΣΕ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΗΣΥΧΑΖΕΙ. ΑΔΕΙΑΣΕ ΕΝΑΝ ΧΩΡΟ ΑΠΟ ΒΑΡΙΑ ΕΠΙΠΛΑ, ΣΤΡΩΣΕ ΕΝΑ ΧΑΛΑΚΙ ΒΑΛΕ ΠΑΙΓΝΙΔΑΚΙΑ, ΒΙΒΛΙΑ, ΖΩΑΚΙΑ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ Ή ΑΠΑΛΗ ΧΑΛΑΡΩΤΙΚΗ, ΚΑΝΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ. ΝΑ ΤΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ, ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ.

Αλλιως θελει αγκαλιτσες και παιχνιδια που ειναι ΟΚ αλλα ειπαμε αν εχεις να σιδερωσεις τι να κανεις!!!

Εγώ είμαι της άποψης "δε σιδερώνω"! Αν είναι να βάζω το μωρό μου να βλέπει τηλεόραση για να βάλω σίδερο, ε, ας κοιμηθούμε σε ασιδέρωτα σεντόνια!Είναι πολύ μικρό-όχι ότι μεγαλύτερο συμφωνώ να βλέπει DVD, ακόμα και εκπαιδευτικά...

Συμφωνώ με την agy, στο να βρεις τρόπους να απασχολείς το μωράκι σου. Ακόμα και αν δεν κάθεται στην αρχή, μετά από λίγο καιρό θα συνηθίσει...Στην αρχή θα το παίρνεις αγκαλιά όταν το ζητάει-εγώ ακόμα και τώρα (17 μηνών) όταν κάνω κάποια δουλειά και έρθει και θέλει αγκαλιά, τα παρατάω όλα!Αν και πλέον είναι πολύ συνεργάσιμη και με αφήνει να κάνω πολλά πράγματα...Φυσικά στην κουζίνα μαγειρεύουμε μαζί, πλένουμε πιάτα μαζί (η μικρή ανεβασμένη σε ένα σκαμπουδάκι ή στον πάγκο) και άλλα τέτοια (βέβαια αν δε θέλει, πάει μόνη στο δωμάτιο της και παίζει ή "διαβάζει" κανένα βιβλίο της!)...Μην αγχώνεσαι για τις δουλειές, θα γίνουν όλα...Σε λίγους μήνες θα την κυνηγάς και δε θα κάθεται, οπότε (προσωπική μου άποψη πάντα) ας μείνουν πίσω λίγο οι δουλειές...Δε χάθηκε και ο κόσμος, τουλάχιστον όχι τόσο για να αφήνεις το μωρό να βλέπει τηλεόραση και DVD...

Προσωπικά μιλώντας πάντα, μην παρεξηγηθώ...

της βαζω συχνα και βλεπει dvd, και τα baby einstein της αρεσουν πολυ..

δεν εχω αυταπατες οτι την κανουν εξυπνη και τετοια, αλλα την κανουν να γελαει, και μου δινουν λιγη ωρα να κανω κατι...

ενα τεταρτο - εικοσι λεπτα ανασας... απολυτα απαραιτητα για μενα....

Εμείς αρχίσαμε να της τα βάζουμε εδώ κι ενα μήνα, σε ηλικία δηλαδή 22 μηνών. Προφανώς ούτε κι εγώ έχω αυταπάτες, αλλά την ώρα που ταϊζω την μπέμπα ή την αλλάζω ή ναι, κάνω δουλειές του σπιτιού, προτιμώ να βλέπει αυτά παρά mazoo and the zoo. Άσε που τελικά τα βλέπει μόνο όταν είμαι κι εγώ ή ο πατέρας της από δίπλα και τα σχολιάζουμε μαζί.

Κορίτσια, μην παρεξηγηθώ...Εγώ απάντησα στην pitsikoki, όχι γενικά..Και είπα την προσωπική μου άποψη.Εννοείται ότι δεν κρίνω ή κατακρίνω και ενοείται ότι αν έχεις εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, τι άλλο να κάνεις???

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...