Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σας ζήτησαν υλική ή χρηματική υποστήριξη-δημόσιο νηπιαγωγείο

Ποιο είναι το μηνιαίο χρηματικό ποσό/αγαθά που σας έχει ζητηθεί να δίνετε στον δημόσιο παιδικό σταθμ  

814

1. 1. Ποιο είναι το μηνιαίο χρηματικό ποσό/αγαθά που σας έχει ζητηθεί να δίνετε στον δημόσιο παιδικό σταθμ

• 5-10 ευρώ
      28
    • 10-20 ευρώ
      24
    • 20-30 ευρώ
      23
    • 40 ευρώ και πάνω
      94
    • δεν μου έχουν ζητήσει καμία υποστήριξη οικονομική/αγαθών
      40

Recommended Posts

Καλησπέρα σας , είμαι νέα χρήστης και οφείλω να ομολογήσω οτι ακόμα ψαχνομαι.

Έχω ένα γιο 4,5 ετών και θα πάει νηπιαγωγείο τον Σεπτέμβριο. Είναι πολύ ενδιαφέροντα αυτά που λέτε και προσωπικά δεν έχω πρόβλημα , όπως έχει καταντήσει η χώρα μας γενικότερα , να συνεισφέρω στα έξοδα αλλά και στις εργασίες του νηπιαγωγείου. Αυτό που με απασχολεί είναι να βρω καλό νηπιαγωγείο με καλές νηπιαγωγούς που να αγαπάνε την δουλειά τους. Μένω στο Περιστέρι, μήπως έχει καποια από εσας εμπειρία απο τα νηπιαγωγεία του Περιστερίου?

Ευχαριστώ.

4E6Bp2.png?BNiCNORG

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 91
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Έχω ένα γιο 4,5 ετών και θα πάει νηπιαγωγείο τον Σεπτέμβριο. Είναι πολύ ενδιαφέροντα αυτά που λέτε και προσωπικά δεν έχω πρόβλημα , όπως έχει καταντήσει η χώρα μας γενικότερα , να συνεισφέρω στα έξοδα αλλά και στις εργασίες του νηπιαγωγείου. Αυτό που με απασχολεί είναι να βρω καλό νηπιαγωγείο με καλές νηπιαγωγούς που να αγαπάνε την δουλειά τους. Μένω στο Περιστέρι, μήπως έχει καποια από εσας εμπειρία απο τα νηπιαγωγεία του Περιστερίου?

Ευχαριστώ.

Δεν μπορείς να επιλέξεις σε ποιο νηπιαγωγείο θα φοιτήσει το παιδί σου (αν μιλάμε για δημόσιο νηπιαγωγείο).

Η εγγραφή γίνεται στο νηπιαγωγείο που ανήκετε και συνήθως είναι αυτό που βρίσκεται πιο κοντά στη διεύθυνση κατοικίας, η οποία επιβεβαιώνεται κατά την εγγραφή με την προσκόμιση ενός λογαριασμού ΟΤΕ ή ΔΕΗ

Υπερβολικά ή όχι, όποιος θέλει και έχει, δίνει, όποιος όχι, όχι, έτσι δεν είναι;

εννοειται.δεν ειναι υποχρεωτικο.απλα οταν γινεται συναντηση με τους γονεις υποτιθεται οτι συμφωνουν ομοφωνα.αν δεν θελει καποιος μπορει να αγορασει πραγματα απο λιστα για να μην ειναι εις βαρος των αλλων παιδιων.αν κ αυτο δεν το θελει εννοειται οτι δεν μπορεις να του κανεις κ τιποτα

Ευχαριστώ.

σε ποιο ανηκεις ;ξερεις;

Διαφημίσεις

Καλημέρα σε όλες,

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, λογικά ανήκω στο 28ο Νηπιαγωγείο , αλλά θα ήθελα πληροφορίες για όποιο γνωρίζετε ή έχουν πάει τα παιδιά σας.:P

4E6Bp2.png?BNiCNORG

Και για να μιλάμε μ αριθμούς, για να αποδείξω ότι χρειάζεται ΔΥΣΤΥΧΩΣ να συνεισφέρουν οι γονέις.

Σήμερα βγήκε η επιχορήγηση των σχολείων για τη φετεινή σχολική χρονιά (ναι αυτή που ξεκίνησε το Σεπτέμβρη!).

Ξέρετε πόσα χρήματα θα πάρει το κάθε σχολείο;

1500-2000 ευρώ!

Με αυτά πρέπει να πληρωθούν καθαρίστριες, να πληρωθούν λογαριασμοί, να πληρωθεί πετρέλαιο, να αγοραστούν υλικά, να γίνουν επιδορθώσεις κλπ κλπ κλπ............

Δ Υ Σ Τ Υ Χ Ω Σ

• 2 months later...

Όλο και λιγότερα χρήματα δίνονται για την παιδεία. Τυχαίο ? Δεν νομίζω. :twisted: Τους συμφέρει να ζούμε στην αμάθεια, για να συνεχίζουν να μας κλέβουν και να ξεπουλάνε την χώρα μας. Ντροπή τους.

Όσο για το αν δώσαμε χρήματα, δώσαμε και αγοράσαμε πράγματα που χρειάζονταν τα παιδιά μας για να απασχολούνται τις ώρες του σχολείου.

Τι να κάναμε δηλαδή ? Έτσι γίνεται σ' αυτή τη χώρα. Δίνουμε για την παιδεία, δίνουμε για την υγεία. Δίνουμε για να τρώνε οι 300 και και τα τσιράκια τους :twisted:. Ντροπή τους.

• 4 months later...

Εμεις παμε σε κλασσικο νηπιαγωγειο και ακομα δεν μας ζητησαν τιποτα.Ισα ισα στην συναντηση που εγινε την δευτερη ημερα, η νηπιαγωγος μας εξηγησε πως ειναι η κατασταση κ προς το παρων τα παιδακια δουλευουν με καποια υλικα που εχουν μεινει απο περυσι.Μαλιστα τονισε οτι ειδικα για γονεις που εχουν κ αλλα παιδακια που πανε σχολειο να μην επιβαρυνθουν κ με τα υλικα του νηπιαγωγειου τωρα τον Σεπτεμβριο.Ειπε βεβαια οτι καποια στιγμη θα ζητησει..

Ειναι αυτο που λενε αν υπαρχει καλη θεληση ολα γινονται!

Μαλιστα στο σχολειου του παιδιου μου, το ολοημερο νηπιαγωγειο ξεκινησε πριν απο μια εβδομαδα με μια αναπληρωτρια και αυτα σχολανε 12.15.

Δυσκολα φετος για ολους...

Καλο κουραγιο κ στις δασκαλες κ στους γονεις.

tyazp2.png

C9SDp2.png

Και το κοριτσακι μας ηρθε στις 10/10/11.

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...
  • 2 εβδομάδες μετά...

θα ηθελα να μαθω πληροφοριες για τα νηπιαγωγεια στην περιοχη του αιγαλεω διοτι το ζουζουνι μου θα ξεκινησει το φθινοπωρο εχετε απο καποιο καλες εμπειριες και απο καποιο πολυ κακες αν θελετε να με βοηθησετε γιατι δεν εχω αποφασισει δημοσιο ή ιδιωτικο ;

σας ευχαριστω για τη βοηθεια σας

θα ηθελα να μαθω πληροφοριες για τα νηπιαγωγεια στην περιοχη του αιγαλεω διοτι το ζουζουνι μου θα ξεκινησει το φθινοπωρο εχετε απο καποιο καλες εμπειριες και απο καποιο πολυ κακες αν θελετε να με βοηθησετε γιατι δεν εχω αποφασισει δημοσιο ή ιδιωτικο ;

σας ευχαριστω για τη βοηθεια σας

που μενεις;αν θες στειλε μου με πμ την οδο για να καταλαβω που περιπου ανηκεις

ειμαι στο κεντρο του αιγαλεω αλλα δε θα με πειραζε να ειναι και πιο μακρια αν ειναι καλο

οταν λες κεντρο;δεν ξερεις περιπου που ανηκεις;δεν μπορεις να διαλεξεις σχολειο αν εισαι για δημοσιο παει αναλογα τον δρομο

Διαφημίσεις

• 2 months later...

στην αρχη του χρονου το δημοσιο νηπιαγωγιο ηταν φουλ! καταφερε να ανοιξει ενα καινουριο σε ενα πολυ μικρο χωρο-αποτελειτε απο 1 δασκαλα συνεπως κ ενα τμημα! αρχικα δεν μπορουσε να λειτουργισει λογο σοβαρων ελλειψεων. εγινε συνελευση κ η δασκαλα ζητησε απο τους γονεις 100ε για καθε παιδι! δεν ειχε ουτε τηλ. ουτε πετρελαιο, ουτε κουρτινες κ.λ.π. πηρε καποια υλικα( πλαστελινες,μαρκαδορους,τραπεζακια κ.λ.π.) απο αλλους σταθμους κ ετσι καταφεραν να λειτουργισουν μεσα δεκεμβριου! απο τοτε εκτος απο τη χρηματικη συνεισφορα υπαρχει κ η υλικη!!! παλι καλα που καταφεραν να ανοιξουν εστω κ ετσι:P

• 1 month later...

εγω δινω 35 το μηνα τροφεια αλλα ειναι κλιμακωτα αναλογα το εισοδημα κι αν εχεις κι αλλο παιδι στο σταθμο κλπ, απο 15 εως 50 ευρω το ανωτερο. με την καινουρια δηλωση θα δινω 20 ευρω, γιατι το εισοδημα μας το '11 ηταν πολυ χαμηλοτερο απο αυτο του '10.

τους δινουν στις 9 ψωμακι με μερεντα/μελι/μαρμελαδα ή κεικ, αργοτερα φρουτο και στις 12:30 φαγητο κανονικο. στις 1 τα παιρνουμε σπιτι.

• 2 months later...

Φιλικη οικογενεια μας δινει 350 ευρω το εξαμηνο στον παιδικο που με το ζορι πηραν το παιδι τους Ελληνοπουλο και της γειτονιας/συνοικιας και πολυτεκνη οικογενεια στο Περιστερι αφου οι θεσεις ηταν κατειλλημενες απο αλλοδαπους και γενικα αλλες φυλες που πατανε το ποδι τους στον παιδικο 2-3 φορες το μηνα και εως τωρα δηλωνουν αδυναμια να πληρωσουν τα 350 ευρω το 6μηνο που πληρωνει ο Ελληνας φιλος μου που μεσω των φορων ηδη εχει πληρωσει για την δωρεαν εκπαιδευση. :rolleyes: Δεν το λεω με ρατσιστικο πνευμα αλλα ειναι κατασταση αυτη?

Όλα είναι μια ιδέα...

• 7 months later...

Σε εμάς ζητήσαν 100 ευρώ 70 για γραφική ύλη και 30 για την καθαρίστρια για να έρχεται και έξτρα να καθαρίζει και ενδιάμεσα.Τα δίνει ο καθένας όποτε μπορεί και όσο μπορεί και σε σοβαρά οικονομικά προβλήματα δεν απαιτήσαν τίποτα.

Επειδή ο γιος μου ήταν τυχερός και πήγε και προνήπιο από την δουλειά που κάνα όλη την χρονιά και πήραμε στο τέλος στα χέρια μας όχι μόνο έπιασαν τόπο αλλά και παραπάνω να ζητούσαν φέτος ευχαρίστως θα τα έδινα γιατί οι κοπέλες στο δικό μας νήπιο κάνουν δουλειά όχι αστεία και τα παιδιά πραγματικά μαθαίνουν.

Σ 08/07/2007

Α 07/08/2011

Θ 06/06/2013

• 10 months later...

Θα ήθελα τη γνώμη σας. Μας είπαν ότι θα πρέπει να μαζέψουμε χρήματα για χριστουγεννιάτικο δώρο στην καθαρίστρια του δημόσιου νηπιαγωγείου γιατί λέει δεν πληρώνεται αρκετά από το κράτος για τη δουλειά που κάνει. (2 τάξεις νηπιαγωγείου, τουαλέτες, μια αίθουσα για φαγητό και ύπνο, ένα μικρό γραφείο δασκάλων). Οι γονείς που είχαν και πέρσι τα παιδιά εκεί μας είπαν ότι συνηθίζεται το ποσό να είναι 15 ευρώ τα Χριστούγεννα και 15 ευρώ το Πάσχα και το κάνουμε γιατί η γυναίκα παίρνει μόνο 250 ευρώ για 3 ώρες ημηρεσίως και σκουπίζει καμμιά φορά και την αυλή που δεν είναι στη δική της δουλειά. Εμένα μου φάνηκαν πολλά. Και έχω ερωτήματα.

1. Δεν είναι δουλειά της καθαρίστριας ενός νηπιαγωγείου και η αυλή του; (Είχα την απάντηση "σκέψου όμως ότι καθαρίζει τις τουαλέτες για τόσα παιδιά(42))

2. Το ποσό που θα πάρει (μαύρα) είναι 630 ευρώ για τα Χριστούγεννα κι άλλα τόσα το Πάσχα. Αν ήταν οπουδήποτε αλλού εργαζομενη η καθαρίστρια θα έπαιρνε δώρο Χριστουγέννων όσο ένα μηνιάτικο, γιατί τώρα να πάρει σχεδόν τα τριπλάσια;

3. Αν δώσω τόσα για την καθαρίστρια, πόσα θα πρέπει να δώσω για τα δώρα των δύο δασκάλων του παιδιού;(εδώ είχα την αφοπλιστική απάντηση, ότι οι δασκάλες πληρώνονται πάνω από 1000 ευρώ για τις 4 ώρες που δουλεύουν και δε χρειάζεται κάτι γι'αυτές). Πόσος είναι ο μισθός μιας νηπιαγωγού;

4. Μέχρι πέρσι δίνανε και και 5 ευρώ κάθε μήνα για οικονομική ενίσχυση της καθαρίστριας. Αλλά φέτος λόγω κρίσης(χα!) τα δίνουμε μόνο τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

Παρακαλώ θα ήθελα τις γνώμες σας και τις γνώσεις σας. Μέχρι πρότινος ήταν αλλιώς τα 15 ευρώ δώρο και αλλιώς είναι φέτος. (Αν το δούμε σφαιρικά το ταμείο ανεργίας πριν απο μερικά χρόνια ήταν 650 ευρώ και φέτος είναι 360, αντίστοιχα πρέπει να είναι και τα δώρα, λέει η δική μου φτωχή λογική).

chrysaki όλα αυτά να τα συζητήσεις με το σύλλογο. Δεν ξέρω πόσα παίρνουν οι καθαρίστριες, αλλά πλέον λίγα νηπιαγωγεία έχουν καθαρίστριες που πληρόνονται από το "κράτος". Συνήθως τις προσλαμβάνει ο σύλλογος σε συνεργασία με τις νηπιαγωγούς και πληρώνεται από κάποιο ποσό που συνεισφέρουν οι γονείς για το μισθό της. Δουλειά κάποιου, είναι αυτό που έχει συμφωνήσει από την αρχή. Γενικώς, ισχύει ότι οι καθαρίστριες είναι υπεύθυνες για το χώρο που μαζεύονται τα παιδιά, για τις αίθουσες και όχι για τον εξωτερικό χώρο του νηπιαγωγείου. Δεν ξέρω τι ισχύει στο νηπιαγωγείο σας, αλλά αν παίρνουν 1000 ευρώ οι νηπιαγωγοί σας και δουλεύουν μόνο 4 ώρες, τότε πρέπει να πάρω μετάθεση σε εσάς, το συντομότερο δυνατόν!

Ωστόσο, επιμένω ότι όλα αυτά καλό θα ήταν να τα συζητήσετε με το σύλλογο. Αν θεωρείτε μεγάλο το ποσό, δηλώστε το για να καταλήξετε σε μία ομόφωνη απόφαση που θα σας βολεύει όλους και θα σας βρίσκει σύμφωνους όλους. Γενικώς πάντως, στα περισσότερα σχολεία γίνεται κάποιος διακανονισμός για να μαζεύεται ένα ποσό για την καθαρίστρια. Εγώ θα πρότεινα, αν είστε ικανοποιημένοι με τη δουλειά της και δεν έχετε μεγάλο πρόβλημα με τα οικονομικά, να συνησφέρετε κάποιο ποσό πάντως.

Και επειδή πλέον αποτελεί ταμπού η συζήτηση απ'ό,τι βλέπω και κανείς δε μιλάει ανοιχτά (μάλλον ντρέπονται), οι αναπληρωτές νηπιαγωγοί παίρνουν 427 ευρώ και μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 550 (ουάου), αν πληρούν κάποιες προϋποθέσεις (ανήλικα τέκνα/παραμεθώριος/γάμος κτλ κτλ).

Οι νεοδιόριστοι νηπιαγωγοί από την άλλη, αυτοί οι δύο-τρεις που από αναπληρωτές τα κατάφεραν και έγιναν μόνιμοι ξεκινούν από τα 570 και φτάνουν στα 1.662 λίγο πριν βγουν στη σύνταξη.

Σε ευχαριστώ που απάντησες.

Στο σχολείο μας δεν υπάρχει σύλλογος γονέων. Τα παραπάνω είναι απαντήσεις που έλαβα από τις μαμάδες που μίλησα όταν εξέφρασα το δισταγμό μου. Στις μισές φάνηκε ψηλό το ποσό και στις άλλες μισές αδιάφορο.

Edit:

Να συμπληρώσω ότι δε διαφωνώ για κάποιο δώρο, αλλά πλεον δεν μπορώ να δώσω 15 ευρώ για δώρο της καθαρίστριας και επιπλέον μου φαίνεται παράλογο στην οικονομική κατάσταση που βρίσκομαστε οι περισσότεροι να παίρνει κάποιος εργαζόμενος των 250 ευρώ, δώρο Χριστουγέννων-surprise 630 ευρώ, από ανθρώπους που δεν ξέρουν ούτε το όνομά του.

chrysaki σχολείο χωρίς σύλλογο γονέων, είναι μεγάλο λάθος. Αυτό σίγουρα θα είναι εμπόδιο και στη διευκόλυνση της νηπιαγωγού, αλλά και σε πάρα πολύ σημαντικά για το σχολείο θέματα. Σίγουρα, θεωρείται "αδιάφορο" το ποσό των 15 ευρώ εφάπαξ, αλλά αν το σκεφτεί κάποιος, όπως εσύ, τότε όντως καταλήγουμε σε ένα υπέρογκο για τις εποχές ποσό.

Βέβαια, σου ξαναλέω ότι θα το έδινα, γιατί ξέρω πόσο καλύτερα κάνει τη δουλειά του ένας άνθρωπος, όταν το έργο του αναγνωρίζεται (το οποίο φυσικά μπορεί να γίνει και με άλλους τρόπους, εκτός του χρηματικού ποσού) και πόσο θετικό είναι κάτι τέτοιο για το εργασιακό περιβάλλον, με το οποίο συναναστρέφονται τα παιδάκια. Από την άλλη, θεωρώ ότι θα έπρεπε να σχηματίσετε έναν σύλλογο γονέων. Τα πράγματα που θα δείτε ότι θα προκύψουν θα είναι πάρα πολλά. Για μένα, πραγματικά κακώς δεν υπάρχει. Ίσως να πρότεινες και αυτό στις άλλες μαμάδες. Συζητήστε το και με την εκπαιδευτικό αν καταλήξετε στην οργάνωσή του. Θα σας βοηθήσει και θα σας μιλήσει και για τα πράγματα που επείγουν στο νηπιαγωγείο σας.

Το κακό είναι, ότι η άγνοια ή η αδιαφορία των γονέων, οδηγεί τις περισσότερες φορές και σε αδιαφορία των εκπαιδευτικών. Πιστέψτε με, υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να κερδίσουν τα παιδάκια σας, αν συνεργαστείτε οργανωμένα με το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Εγώ πάντως θυμάμαι ότι από τότε που πήγαινα εγώ σχολείο (προ αμνημονεύτων ετών είναι η αλήθεια), μαζεύαμε Χριστούγεννα και Πάσχα χρήματα για τις καθαρίστριες. Νομίζω ότι είναι στα πλαίσια της λογικής κάνω ένα δωρο σαν ευχαριστώ για αυτόν που κάνει μία δύσκολη / δυσάρεστη δουλειά και δεν πληρώνεται και καλά.

Η δασκάλα είναι πιο "ψηλά" στην ιεραρχία, οπότε λογικά έρχεται πιο πίσω στη σειρά για δώρο. Νομίζω άλλωστε ότι η όλη σχέση δασκάλας - παιδιου είναι διαφορετική. Ενα αυτοσχέδιο δωράκι είναι αρκετό. Οι δασκάλες δεν περιμένουν κάτι παραπάνω. Τώρα, βέβαια, έτσι όπως καταντήσαμε, και μια γαλοπούλα δεν θα ήταν κακή ιδέα.:-P:razz::-P

Όντως Μαρία, κι εγώ το θυμάμαι να συμβαίνει απ'τα χρόνια μου. Και δεν είναι μόνο στα νηπιαγωγεία. Ο πατέρας μου δουλεύει στην πολεμική αεροπορία και το κάνουν κι εκεί. Και μάλιστα, θυμάμαι που κάποται ήταν να βγει στη σύνταξη μία καθαρίστρια που είχαν στο ΓΕΑ και μάζεψαν λεφτά, της έκαναν δώρο και μαζεύτηκαν και όλοι μαζί για να την αποχαιρετήσουν.

Τώρα, βέβαια, έτσι όπως καταντήσαμε, και μια γαλοπούλα δεν θα ήταν κακή ιδέα.:-P:-P:-P

Όντως! Χαχαχαχα! Εγώ πάντως θυμάμαι ότι τα καλύτερα μου χρόνια ήταν που είχα δουλέψει σε ένα χωριό στην Κω (ούτε ο χάρτης δεν το έχει). Το τι τάπερ μου έφερναν οι μαμάδες δε λέγεται (και ήταν μία κυρία -μακάρι να είναι καλά- που πραγματικά ήταν μεγάλο κακό για την ανθρωπότητα που δεν άνοιξε εστιατόριο). Ήταν η πιο οικονομική χρονιά μου. Για να λέμε την αλήθεια, μεγάλη βλακεία μου που άφησα τη δουλειά στην "ύπαιθρο" και γύρισα στην Αθήνα... Από Σεπτέμβρη με βλέπω να κάνω άλλες επιλογές, εκτός αν δούμε μέγα φως!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...