Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βοήθεια για άντληση

dina27

Recommended Posts

Έγραψα το παρακάτω μύνημα αλλά μάλλον σε λάθος σημείο.....

Το επισυνάπτω ξανά παρακάτω ελπίζοντας για κάποια συμβουλή σας.

Γειά σας.

Είμαι και εγώ νέα μαμά. Έχω ένα κοριτσάκι 3+1/2 μηνών και απο τον επόμενο μήνα θα πρέπει να ξεκινήσω την δουλειά και έχω αρχίσει να αγχώνομαι πως θα τα καταφέρω. Θέλω να συνεχίσω να δίνω μητρικό γάλα στην μικρή μου και γι'αυτό σκέφτομαι τις πιθανές λύσεις που θα με βοηθήσουν σε αυτό. Ήθελα την βοήθεια σας στα παρακάτω:

Έχω ξεκινήσει να βγάζω γάλα με το θήλαστρο κάθε πρωί που έχω αρκετό. Αυτό βέβαια δεν αρκεί ώστε να αφήσω στην μικρή μου τόσο γάλα ώστε να καλύπτεται όλη μέρα που θα λείπω. Γνωρίζετε εάν το νοσοκομειακό θήλαστρο της Medela μπορεί να με βοηθήσει να βγάζω περισσότερο γάλα? Αν μετά απο κάθε θηλασμό της μικρής βγάζω και λίγο γάλα έχω την αίσθηση ότι αδειάζω το στήθος μου και ότι θα έχω πρόβλημα στον επόμενο θηλασμό. Ξέρετε αν ισχύει αυτό? Είμαι λίγο αγχωμένη γιατί η μικρούλα μου είναι λίγο λαίμαργη και θέλει το γάλα να της τρέχει απο το στόμα...όταν αυτό σταματάει να γίνεται στην συνέχεια του θηλασμού ενοχλείται και θέλει να αλλάξει στήθος. Όταν θα ξεκινήσω δουλειά θα λείπω 9-10 ώρες απο το σπίτι και προσπαθώ να βρώ με ποιόν τρόπο θα καταφέρω να της αφήνω αρκετό γάλα δικό μου.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την βοήθεια!!!!!!

Διαφημίσεις

alikaki, διάβασε εδώ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22285

στα πρώτα μηνύματα το πρωτόκολλο αντλήσεων για επαναγαλακτισμό και προσπάθησε να κάνεις άντληση όπως λέει, περίπου ανά δίωρο. Είναι νωρίς και με το νοσοκομειακό θήλαστρο έχεις πολλές πιθανότητες να αυξήσεις το γάλα σου.

Παράλληλα, στην αρχή του κάθε γεύματος να βάζεις πάντα τη μικρή στο στήθος για όσο θέλει, όταν σταματήσει να τη σηκώνεις να ρευτεί και να τη βάζεις στο άλλο στήθος, να επαναλαμβάνεις, και μόνο όταν δυσανασχετεί πολύ να δίνεις συμπλήρωμα είτε δικό σου ανλημένο ή σκόνη αν δεν έχεις δικό σου. Το ερέθισμα που δίνει η μικρή σου στο στήθος είναι πολύ πιο έντονο από οποιουδήποτε θηλάστρου και θα βοηθήσει περισσότερο στην αύξηση του γάλακτος, ενώ όσο θα αυξάνεται το γάλα, τόσο πιο πολύ θα δέχεται και αυτή να καθίσει στο στήθος

Καλή συνέχεια και γράψε μας να ρωτήσεις ότι απορία έχεις.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Έγραψα το παρακάτω μύνημα αλλά μάλλον σε λάθος σημείο.....

Το επισυνάπτω ξανά παρακάτω ελπίζοντας για κάποια συμβουλή σας.

Γειά σας.

Είμαι και εγώ νέα μαμά. Έχω ένα κοριτσάκι 3+1/2 μηνών και απο τον επόμενο μήνα θα πρέπει να ξεκινήσω την δουλειά και έχω αρχίσει να αγχώνομαι πως θα τα καταφέρω. Θέλω να συνεχίσω να δίνω μητρικό γάλα στην μικρή μου και γι'αυτό σκέφτομαι τις πιθανές λύσεις που θα με βοηθήσουν σε αυτό. Ήθελα την βοήθεια σας στα παρακάτω:

Έχω ξεκινήσει να βγάζω γάλα με το θήλαστρο κάθε πρωί που έχω αρκετό. Αυτό βέβαια δεν αρκεί ώστε να αφήσω στην μικρή μου τόσο γάλα ώστε να καλύπτεται όλη μέρα που θα λείπω. Γνωρίζετε εάν το νοσοκομειακό θήλαστρο της Medela μπορεί να με βοηθήσει να βγάζω περισσότερο γάλα? Αν μετά απο κάθε θηλασμό της μικρής βγάζω και λίγο γάλα έχω την αίσθηση ότι αδειάζω το στήθος μου και ότι θα έχω πρόβλημα στον επόμενο θηλασμό. Ξέρετε αν ισχύει αυτό? Είμαι λίγο αγχωμένη γιατί η μικρούλα μου είναι λίγο λαίμαργη και θέλει το γάλα να της τρέχει απο το στόμα...όταν αυτό σταματάει να γίνεται στην συνέχεια του θηλασμού ενοχλείται και θέλει να αλλάξει στήθος. Όταν θα ξεκινήσω δουλειά θα λείπω 9-10 ώρες απο το σπίτι και προσπαθώ να βρώ με ποιόν τρόπο θα καταφέρω να της αφήνω αρκετό γάλα δικό μου.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την βοήθεια!!!!!!

Το ανωτέρω μύνημα μου απαντήθηκε στην 1η ενότητα...Ευχαριστώ sofuka...

Καλημέρα, Θα ήθελα να υποβάλλω μερικές ερωτήσεις. Αν έχει μειωθεί το γάλα, πόσος καιρός χρειάζεται να περάσει με συνεχείς αντλήσεις και μαγιά μπυρας για να επανέλθει το γάλα; Επίσης, αρχικά χρησιμοποιούσα το swing και τώρα έχω της AMEDA΄που είναι νοσοκομειακό, ωστόσο εμένα μου φαίνεται ότι και τα δύο την ίδια κίνηση κάνουν. Είναι έτσι, ή είναι η ιδέα μου. Επίσης, αναφέρει η Aglaia, στο θέμα επαναγαλακτισμός, ότι δεν πρέπει να περνάνε ανάμεσα στις αντλήσεις πάνω από 4 ώρες. Σε δύο μέρες από σημερα θα λείψω εκτός σπιτιού για πάνω από 4 ώρες και δεν θα μπορώ ούτε να θηλάσω ούτε να αντλήσω. Αυτό σημαίνει ότι πάνε χαμένα όλα κια πρέπει να ξεκινήσω από την αρχή; Ακόμα, στον αριθμό των αντλήσεων (8-10 ανά 24ωρο) μετράνε και οι φορές που θηλάζει το παιδί;

Όποια γνωρίζει, σας παρακαλώ ας μου απαντήσει σύντομα. Ευχαριστώ

• 3 months later...

Καλησπερα και απο μια καινουρια στην παρεα σας,

Διαβαζω το forum απο την αρχη της εγκυμοσυνης μου και τωρα εχω ενα αγορακι 3 μηνων το οποιο θηλαζω αποκλειστικα χωρις να του εχω δωσει συμπληρωμα.Σε ενα μηνα επιστρεφω στη δουλεια και ηδη εχω αρχισει να κανω μια τραπεζα γαλακτος και εχω καπιοες αποριες σχετικα με την αντληση και θα ηθελα τα φωτα απο τις πιο εμπειρες μανουλες!!!

Απο πιο στηθος αντλειτε?Απο αυτο απο το οποιο εχει μολις φαει το μωρο η απο το αλλο? Για να συμπληρωσω ενα γευμα τον 140 ml κανω 2 αντλησεις την ημερα (σε καθε αντληση βγαζω περιπου 60-80 ml) και τα αναμειγνυω αφου ερθουν στην ιδια θερμοκρασια στο ψυγειο και μετα τα βαζω στην καταψυξη σε κυπελα avent?Κανω σωστα?Επισης επειδη το μωρο πνιγεται απο το αρχικο γαλα το βγαζω με θηλαστρο και το βαζω στο ψυγειο οπου και το προσθετω στο γαλα της επομενης αντλησης και μετα στην καταψυξη?Ειναι σωστο η πρεπει να το πεταω επειδη ειναι πολυ ελαφρυ? Εχω μπερδευτει λιγακι...:roll: Περιμενω τα φωτα σας!!

Διαφημίσεις

• 5 months later...

κοριτσια και παλι θελω τα φωτα σας!!!

ο μικρος μου θηλαζει αποκλειστηκα και την δευτερα σαραντηζουμε εχω θηλαστρο το μινι ελεκτρικ και θελω να ξεκινησω να κανω μια μικρη τραπεζα γαλακτος σε περιπτωσεις που λειπω καποιες ωρες απο το σπιτι να εχει το μωρο να φαει

πειτε μου ομως ποτε πρεπει να αντλω;πριν θηλασω;μετα; απο το ενα στηθος κι απο τα δυο;

αχ πειτε μου γιατι δεν ξερω καθολου!

QnFwm8.png

VyFvm8.png

• 2 εβδομάδες μετά...
πολυ σωστα τα λεει η Σοφουκα μας!!

απλα γραψε μας περιπου ποσες ωρες θα λειπεις.

εγω αντλουσα αποκλειστικα 16 μιση μηνες και δεν θηλαζα καθολου.

αφου αναφερεις πιο πανω την υπερπαραγωγη τοτε να μην αντλησεις πανω απο 2 φορες τη μερα.

με το θηλαστρο δεν σταματαει ο θηλασμος,αλλα αν αντλεις αποκλειστικα οπως εκανα εγω με ενα θηλαστρο μικρο ή της κακιας ωρας κι οχι με νοσοκομειακο τοτε μειωνεται το γαλα και στη συνεχεια κοβεται.

μην αγχωνεσαι!

σιγουρα στη δουλεια θα χρειαστει να αντλησεις.ποσες ωρες περιπου θα λειπεις?

Καλησπέρα!θα ήθελα να με βοηθήσεις αν μπορεις γιατι κι εμενα η μικρη μου οτι μητρικο γάλα παιρνει ειναι απο αντλησεις.

εν συντομια το προβλημα ξεκινησε στην κλινικη.εχω τελειως επιπεδες θηλες η μικρη δεν μπορει να τις πιασει, δοκιμασα ψευδοθηλες αλλα δεν καθεται ουτε 2 λεπτα απο το καθε στηθος.κλαιει υπερβολικα προφανως γιατι πειναει.ετσι ξεκινησαμε το ξενο γαλα ηδη απο την κλινικη.

επειδη ομως ηθελα πολυ να θηλασω νοικιασα το symphony της medela. συμφωνα με τις υποδειξεις της μαιας μου εκανα 8 αντλήσεις το 24ωρο βγαζοντας 20ml τη φορα (15 λεπτα το αφηνα).οι θηλες μου αρχισαν να πονανε αφορητα ετσι αποφασισα να τηλεφωνησω στο κεντρο θηλασμου στην Αθήνα.απο εκει μου ειπαν οτι είναι υπερβολή να αντλω ανα 2 ωρες τοσες πολλες φορες την ημερα γιατι θα καταστρεψω τις θηλες μου οπως επίσης ειναι υπερβολή και τα 15 λεπτα.

μειωσα τις αντλήσεις σε 6 και το χρονο σε 10 λεπτα αλλα η κατασταση παραμενει η ιδια (ισως και λίγο χειροτερη οσον αφορα την ποσοτητα).επισης παιρνω και μαγια της μπυρας.δεν ξερω τι να κάνω το παιδι παίρνει περιπου 370ml ξενο και 160ml μητρικο ημερησιως.η μικρη ειναι 1 μηνα. συγγνωμη αν σε κουρασα αλλα εχω απελπιστει τελιως.

• 3 months later...

Θελω να χρησιμοποιησω πρωτη φορα θηλαστο, και η μικρη ειναι 13 μηνων. Γινεται; Ποσο γαλα πρεπει να βγαζω;

Προσπαθω 1 εβδομαδα τωρα με το swing και τιποτα, τζαμπα 150 ευρω.:confused:

Εχω πελαγωσει γιατι επιστρεφω σε 2 μερες στο γραφειο και δεν εχω ΙΔΕΑ τι θα πινει η κορη μου οσο λειπω (ειναι αλλεργικη στο γαλα και θηλαζει αποκλειστικα). Προφανως θα τρωει στερεες. ΜΕ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ (το ενα, απο το αλλο θα θηλαζει πριν φυγω), τι να κανω, που δεν μπορω να το παιρνω και μαζι το θηλαστρο; Θα μενει απο τις 9 το βραδυ εως τις 5 το απογευμα, 20 ωρες (!) πρησμενο;

Ειμαι σε απογνωση, πειτε μου καμμια ιδεα.

Θελω να χρησιμοποιησω πρωτη φορα θηλαστο, και η μικρη ειναι 13 μηνων. Γινεται; Ποσο γαλα πρεπει να βγαζω;

Προσπαθω 1 εβδομαδα τωρα με το swing και τιποτα, τζαμπα 150 ευρω.:confused:

Εχω πελαγωσει γιατι επιστρεφω σε 2 μερες στο γραφειο και δεν εχω ΙΔΕΑ τι θα πινει η κορη μου οσο λειπω (ειναι αλλεργικη στο γαλα και θηλαζει αποκλειστικα). Προφανως θα τρωει στερεες. ΜΕ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ (το ενα, απο το αλλο θα θηλαζει πριν φυγω), τι να κανω, που δεν μπορω να το παιρνω και μαζι το θηλαστρο; Θα μενει απο τις 9 το βραδυ εως τις 5 το απογευμα, 20 ωρες (!) πρησμενο;

Εντελώς τζάμπα!

Σε αυτή την ηλικία, ειδικά αν δεν έχεις ξαναδοκιμάσει θήλαστρο, είναι καλύτερα να νοικιάζεις. Ακόμη και αν δεν δουλέψει, έχεις ξοδέψει λιγότερα χρήματα για το μπουκαλάκι και κάποιες μέρες ενοικιάσης.

Αν το θέμα είναι σοβαρό για το παιδί, τότε δες πώς θα βρεις κάποιον χρόνο για άντληση στη διάρκεια της απουσίας σου.

Καλησπερα και απο μια καινουρια στην παρεα σας,

Διαβαζω το forum απο την αρχη της εγκυμοσυνης μου και τωρα εχω ενα αγορακι 3 μηνων το οποιο θηλαζω αποκλειστικα χωρις να του εχω δωσει συμπληρωμα.Σε ενα μηνα επιστρεφω στη δουλεια και ηδη εχω αρχισει να κανω μια τραπεζα γαλακτος και εχω καπιοες αποριες σχετικα με την αντληση και θα ηθελα τα φωτα απο τις πιο εμπειρες μανουλες!!!

Απο πιο στηθος αντλειτε?Απο αυτο απο το οποιο εχει μολις φαει το μωρο η απο το αλλο? Για να συμπληρωσω ενα γευμα τον 140 ml κανω 2 αντλησεις την ημερα (σε καθε αντληση βγαζω περιπου 60-80 ml) και τα αναμειγνυω αφου ερθουν στην ιδια θερμοκρασια στο ψυγειο και μετα τα βαζω στην καταψυξη σε κυπελα avent?Κανω σωστα?Επισης επειδη το μωρο πνιγεται απο το αρχικο γαλα το βγαζω με θηλαστρο και το βαζω στο ψυγειο οπου και το προσθετω στο γαλα της επομενης αντλησης και μετα στην καταψυξη?Ειναι σωστο η πρεπει να το πεταω επειδη ειναι πολυ ελαφρυ? Εχω μπερδευτει λιγακι...:roll: Περιμενω τα φωτα σας!!

akala να σου ζήσει το μωράκι σου και καλή επάνοδο στη δουλειά.

Αυτό με την ανάμιξη που κάνεις, το κάνεις σωστά.

Το από ποιο στήθος αντλείς είναι σχετικό. Μπορείς να αντλείς από εκείνο που μόλις έφαγε το μωρό (όσο βγάλει) κάθε φορά ή να αντλείς όταν το μωρό κοιμάται (είτε επό το ένα είτε και από τα δύο στήθη).

Τώρα, σχετικά με το ότι το μωρό πνίγεται, αν αυτό γίνεται σε ΚΑΘΕ γεύμα (και όχι μόνο όταν έχεις πολύ ώρα να θηλάσεις και το στήθος είναι πρησμένο), τότε δες μήπως έχεις υπερπαραγωγή. Την υπερπαραγωγή καλό είναι να τη ρυθμίσεις. Το ότι αφαιρείς το αρχικό γάλα είναι λάθος. Το γάλα αυτό δεν είναι για πέταμα - μπορεί να είναι ελαφρύ γιατί έχει λιγότερο λίπος αλλά έχει όλα τα άλλα συστατικά και εξυπηρετεί κάποιον σκοπό. Το παιδί ΠΡΕΠΕΙ να παίρνει και αυτό το γάλα. Άρα δεν το αφαιρείς ούτε με την άντληση ούτε το πετάς. Αν έχεις υπερπαραγωγή, μπορεί να τη ρυθμίσεις και μόνο σταματώντας αυτό που κάνεις.

Διαφημίσεις

Το ότι αφαιρείς το αρχικό γάλα είναι λάθος. Το γάλα αυτό δεν είναι για πέταμα - μπορεί να είναι ελαφρύ γιατί έχει λιγότερο λίπος αλλά έχει όλα τα άλλα συστατικά και εξυπηρετεί κάποιον σκοπό. Το παιδί ΠΡΕΠΕΙ να παίρνει και αυτό το γάλα. Άρα δεν το αφαιρείς ούτε με την άντληση ούτε το πετάς. Αν έχεις υπερπαραγωγή, μπορεί να τη ρυθμίσεις και μόνο σταματώντας αυτό που κάνεις.

Δεν είναι λάθος ούτε σωστό. Εξαρτάται από την περίπτωση.

Αν η μητέρα έχει ισχυρό αντανακλαστικό καθόδου του γάλακτος, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να το αντιμετωπίσει, αν δεν το αντιμετωπίσει με αυτό τον τρόπο, κινδυνεύει να αποθηλάσει πρόωρα.

Τα συστατικά του αρχικού γάλακτος υπάρχουν και στο γάλα που εκκρίνεται μετά, οπότε το μωρό δεν χάνει κάτι σημαντικό όταν αντλείται λίγο γαλα στην αρχή.

ΜΕ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ (το ενα, απο το αλλο θα θηλαζει πριν φυγω), τι να κανω, που δεν μπορω να το παιρνω και μαζι το θηλαστρο; Θα μενει απο τις 9 το βραδυ εως τις 5 το απογευμα, 20 ωρες (!) πρησμενο;

Από αντλήσεις έχω μεσάνυχτα, για το άλλο όμως:

Μπορείς το πρωί να της δίνεις και από τα 2 πριν φύγεις. Έστω λίγο από το 2ο για αποσυμφόρηση. Αλλιώς, θα πρέπει να βγάζεις εσύ λίγο γάλα με το χέρι για να ανακουφίζεσαι.

Πόσες φορές θηλάζετε τώρα? Το βράδυ θηλάζετε καθόλου?

Καταλαβαίνω ότι θέλεις να συνεχίσετε -ένας λόγος παραπάνω η αλεργία. Πρόσεξε μην μειωθεί πάρα πολύ η παραγωγή σου. Φρόντισε να θηλάζεις 4-5 φορές /24ωρο.

Όσο για τις ώρες που θα λείπεις, μην ανησυχείς, μια χαρά θα είναι μόνο με στερεές.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Αν η μητέρα έχει ισχυρό αντανακλαστικό καθόδου του γάλακτος, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να το αντιμετωπίσει, αν δεν το αντιμετωπίσει με αυτό τον τρόπο, κινδυνεύει να αποθηλάσει πρόωρα.

Τι εννοείς μ'αυτό Αγλαΐα;

Τι εννοείς μ'αυτό Αγλαΐα;

Μερικές μητέρες έχουν πολύ ισχυρό αντανακλαστικό καθόδου του γάλακτος και το μωρό δεν μπορεί να διαχειριστεί όλο το γάλα που κατεβαίνει τόσο απότομα στο στόμα του. Ενώ πεινάει αφήνει το στήθος και κλαίει.

Η μόνη λύση είναι να αντλήσει η μητέρα λίγο γάλα με το χέρι ή το θήλαστρο και όταν η ροή γίνει κανονική να βάλει το μωρό στο στήθος.

Δυστυχώς μπορεί το φαινόμενο να επαναληφθεί στη διάρκεια του θηλασμού, οπότε πάλι ταράζεται το μωρό. Συνήθως όμως έχει μικρότερη ένταση και μεγαλώνοντας το μωρό μπορεί να το διαχειριστεί καλύτερα.

Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις η ένταση είναι μεγάλη και στη διάρκεια του θηλασμού και συνεχίζει αμείωτη παρόλο που περνούν οι μήνες, το μωρό εξακολουθεί να δυσκολεύεται να διαχειριστεί την κατάσταση.

Όταν συμβαίνει αυτό μπορεί το μωρό να αποθηλάσει πιο νωρίς από ότι πραγματικά το έχει ανάγκη. Συνήθως αυτό συμβαίνει μετά τον 8ο μήνα, όταν το μωρό κάνει ικανοποιητικά γεύματα στερεών τροφών και μπορεί να καλύψει τις διατροφικές του ανάγκες με αυτά.

Μερικές μητέρες έχουν πολύ ισχυρό αντανακλαστικό καθόδου του γάλακτος και το μωρό δεν μπορεί να διαχειριστεί όλο το γάλα που κατεβαίνει τόσο απότομα στο στόμα του. Ενώ πεινάει αφήνει το στήθος και κλαίει.

Η μόνη λύση είναι να αντλήσει η μητέρα λίγο γάλα με το χέρι ή το θήλαστρο και όταν η ροή γίνει κανονική να βάλει το μωρό στο στήθος.

Δυστυχώς μπορεί το φαινόμενο να επαναληφθεί στη διάρκεια του θηλασμού, οπότε πάλι ταράζεται το μωρό. Συνήθως όμως έχει μικρότερη ένταση και μεγαλώνοντας το μωρό μπορεί να το διαχειριστεί καλύτερα.

Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις η ένταση είναι μεγάλη και στη διάρκεια του θηλασμού και συνεχίζει αμείωτη παρόλο που περνούν οι μήνες, το μωρό εξακολουθεί να δυσκολεύεται να διαχειριστεί την κατάσταση.

Όταν συμβαίνει αυτό μπορεί το μωρό να αποθηλάσει πιο νωρίς από ότι πραγματικά το έχει ανάγκη. Συνήθως αυτό συμβαίνει μετά τον 8ο μήνα, όταν το μωρό κάνει ικανοποιητικά γεύματα στερεών τροφών και μπορεί να καλύψει τις διατροφικές του ανάγκες με αυτά.

Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Αγλαΐα. Στο μεταξύ διάβασα αυτό γιατί μου έκανε εντύπωση αυτό που είπες: http://www.llli.org/llleaderweb/LV/LVSepOct95p71.html

Δεν καταλαβαίνω όμως πώς/αν σχετίζεται αυτό με την υπερπαραγωγή. Απ' όσα γράφεις καταλαβαίνω ότι είναι διαφορετικά πράγματα αλλά και στην υπερπαραγωγή δεν συναντάται το φαινόμενο να τρέχει πολύ γάλα και να πνίγεται το μωρό και να κλαίει στο στήθος κ.ο.κ.; Κι επειδή στην υπερπαραγωγή οι αντλήσεις (για την αποσυμφόρηση του στήθους) νομίζω ότι πρέπει να είναι περιορισμένες, γι' αυτό είπα ότι είναι λάθος να αφαιρείται το αρχικό γάλα... (θεωρώντας δηλαδή ότι μάλλον κάτι τέτοιο υπήρχε...). Αν θες, εξήγησέ μου.

Διαφημίσεις

Mπορεί να συνυπάρχουν (μια και η υπερπαραγωγή είναι αρκετά συχνή) και λόγω της υπερπαραγωγής το ισχυρό αντανακλαστικό δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στο μωρό.

Επίσης όταν το στήθος είναι υπερφορτωμένο ο γάλα κατεβαίνει απότομα και η ποσότητα είναι μεγάλη λόγω της υπερπαραγωγής.

Αν το μωρό δεν μπορεί να φάει η μητέρα πρέπει να αντλήσει και με την πάροδο του χρόνου θα το μειώνει όσο μειώνεται η ένταση του φαινομένου.

Μόνο η ελαφριά υπερπαραγωγή μπορεί να διαχειριστεί με block feeding, αν είναι σοβαρή πρέπει πρώτα να μειωθεί με άλλους τρόπους (πχ φασκόμηλο) και μετά να εφαρμοστεί το block feeding μόνο για να μην διεγείρεται η παραγωγή.

Mπορεί να συνυπάρχουν (μια και η υπερπαραγωγή είναι αρκετά συχνή) και λόγω της υπερπαραγωγής το ισχυρό αντανακλαστικό δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στο μωρό.

Επίσης όταν το στήθος είναι υπερφορτωμένο ο γάλα κατεβαίνει απότομα και η ποσότητα είναι μεγάλη λόγω της υπερπαραγωγής.

Αν το μωρό δεν μπορεί να φάει η μητέρα πρέπει να αντλήσει και με την πάροδο του χρόνου θα το μειώνει όσο μειώνεται η ένταση του φαινομένου.

Μόνο η ελαφριά υπερπαραγωγή μπορεί να διαχειριστεί με block feeding, αν είναι σοβαρή πρέπει πρώτα να μειωθεί με άλλους τρόπους (πχ φασκόμηλο) και μετά να εφαρμοστεί το block feeding μόνο για να μην διεγείρεται η παραγωγή.

Κατανοητό. Σ' ευχαριστώ.

Βοήθεια για την επιστροφή στη δουλειά...

Καλησπέρα κι από μένα.

Το κοριτσάκι μας είναι 22 ημερών και θηλάζει αποκλειστικά. Ως τώρα τη θηλάζω on demand. Γενικά έχει καλό ωράριο με την έννοια ότι τη νύχτα ξυπνάει μια φορά μόνο, ενώ ανάμεσα στους θηλασμούς κοιμάται γύρω στο 4ωρο συνήθως. Από την άλλη ο θηλασμός της κρατάει αρκετή ώρα (σίγουρα 1ώρα, συχνά και παραπάνω, αλλά πιπιλίζει-θηλάζει για παρηγοριά πολύ).

Αρχές Οκτώβρη θα πρέπει να επιστρέψω στη δουλειά μου και γι' αυτό θα ήθελα τις συμβουλές σας στις απορίες μου.

Κατ' αρχήν σκέφτομαι να της δώσω πιπίλα για να στρώσω κάπως το πρόγραμμά της, να θηλάζει δλδ πιο συγκεκριμένα και να αποφύγω κάπως το θηλασμό παρηγοριάς. Με είχε βοηθήσει αρκετά στον γιο μου και λέω να το δοκιμάσω και τώρα.

Θα δουλεύω αρχικά 3 μέρες τη βδομάδα και θα λείπω απ' το σπίτι από τις 8.30 ως τις 1.30-2 το αργότερο. Αυτό σημαίνει ότι θα παίρνει ένα γεύμα με μπιμπερό. Το θέμα είναι ότι εγώ δεν θα μπορώ να αντλώ στη δουλειά. Θεωρείτε ότι θα έχω σοβαρό πρόβλημα έτσι;

Η παιδίατρος μου σύστησε να ξεκινήσω από τώρα να φτιάχνω τράπεζα γάλακτος. Έχω το θήλαστρο pump in style της medela. Πότε θα πρέπει να κάνω αντλήσεις; Εγώ σκέφτομαι να κάνω το πρωί την ώρα που τη θηλάζω από το ένα στήθος, αλλά αναρωτιέμαι αυτό σημαίνει ότι θα της προσφέρω μόνο το ένα στήθος στο πρωινό γεύμα και θα αντλώ από το άλλο ή και πάλι θα τα εναλλάσσω; Θα είναι αρκετή μια άντληση τη μέρα για να κρατήσω την παραγωγή και να βγαζω αρκετό για το γεύμα που θα λείπω; Επιπλέον τις μέρες που δεν πηγαίνω στη δουλειά προτείνετε να της δίνω το γεύμα που χάνει όταν λείπω με μπιμπερό και πάλι ή να τη θηλάζω; Μήπως όμως έτσι πρήζεται το στήθος όταν θα είμαι στη δουλειά;Τέλος πόσο καιρό πριν θα πρέπει να ξεκινήσω τη ρουτίνα της εργασίας για να προσαρμοστεί η μικρή;

Συγγνώμη για τον καταιγισμό των ερωτήσεων, αλλά με αγχώνει η επιστροφή και προσπαθώ να προλάβω ζητήματα, αντί να τα θεραπεύω:wink:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές

Στέλλα

Θα δουλεύω αρχικά 3 μέρες τη βδομάδα και θα λείπω απ' το σπίτι από τις 8.30 ως τις 1.30-2 το αργότερο. Αυτό σημαίνει ότι θα παίρνει ένα γεύμα με μπιμπερό. Το θέμα είναι ότι εγώ δεν θα μπορώ να αντλώ στη δουλειά. Θεωρείτε ότι θα έχω σοβαρό πρόβλημα έτσι;

Δεν χρειάζεται να αντλείς στη δουλειά. Αρκεί να κάνεις μια καλή άντληση πριν φύγεις από το σπίτι.

Αν νιώσεις το στήθος υπερφορτωμένο όταν είσαι στη δουλειά, μπορεί να βγάλεις λίγο γάλα με το χέρι σε μια τουαλέτα. Αρκούν ελάχιστα ml για να νιώσεις ανακούφιση.

Φρόντισε απλώς να φοράς ρούχα που θα σε διευκολύνουν σε αυτή τη διαδικασία.

Η παιδίατρος μου σύστησε να ξεκινήσω από τώρα να φτιάχνω τράπεζα γάλακτος. Έχω το θήλαστρο pump in style της medela. Πότε θα πρέπει να κάνω αντλήσεις; Εγώ σκέφτομαι να κάνω το πρωί την ώρα που τη θηλάζω από το ένα στήθος, αλλά αναρωτιέμαι αυτό σημαίνει ότι θα της προσφέρω μόνο το ένα στήθος στο πρωινό γεύμα και θα αντλώ από το άλλο ή και πάλι θα τα εναλλάσσω;

Δεν χρειάζεται να αντλείς την ώρα που θηλάζεις. Άντλησε οποιαδήποτε στιγμή μεταξύ δύο θηλασμών σε βολεύει.

Θα είναι αρκετή μια άντληση τη μέρα για να κρατήσω την παραγωγή και να βγαζω αρκετό για το γεύμα που θα λείπω;

Αυτή τη στιγμή σε ενδιαφέρει να αποθηκεύσεις μερικά γεύματα για μια ώρα ανάγκης. Όταν θα αρχίσεις τη δουλειά θα αντλείς πριν φύγεις και θα αντλείς και κάποια στιγμή στην επιστροφή. Λογικά αυτές οι δύο αντλήσεις θα σου φτάνουν για το γεύμα της επόμενης μέρας.

Επιπλέον τις μέρες που δεν πηγαίνω στη δουλειά προτείνετε να της δίνω το γεύμα που χάνει όταν λείπω με μπιμπερό και πάλι ή να τη θηλάζω; Μήπως όμως έτσι πρήζεται το στήθος όταν θα είμαι στη δουλειά;

Τα μωρά έχουν ανάγκη από σταθερή συμπεριφορά για να νιώσουν ασφάλεια. Είναι καλό από εσένα μόνο να θηλάζει.

Αν δεν το θηλάσεις θα το μπερδέψεις, δεν θα καταλάβει γιατί δεν είσαι διαθέσιμη, γιατί το απορρίπτεις, γιατί δεν το θέλεις. Όταν παίρνει μπιμπερό από κάποιον άλλο καταλαβαίνει ότι δεν είναι η μαμά του και δεν μπορεί να θηλάσει.

Για το πρήξιμο σου έγραψα παραπάνω τι να κάνεις.

Τέλος πόσο καιρό πριν θα πρέπει να ξεκινήσω τη ρουτίνα της εργασίας για να προσαρμοστεί η μικρή;

κάνε 3-4 πρόβες απουσίας πριν επιστρέψεις στη δουλειά για να δεις πώς ανταποκρίνεται το μωρό και πώς αυτός που το προσέχει

αυτό θα σε βοηθήσει να πας πιο ήσυχη στη δουλειά.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...