Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλησπέρα!κι εμείς κάνουμε ομοιοπαθήτικη και τον σπαστικο ατελείωτο νυχτερινο βήχα τον αντιμετοπίζουμε με drossera και πιάνει μια χαρά.Βέβαια εμενα ο γιός μου είναι 26 μηνών.Το δικό σου είναι πολύ μικρούλι και δε ξέρω αν θα επέμενα μόνο με ομοιοπαθητικά.Ευχομαι γρήγορα να γίνει καλά.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αγαπητά μέλη του θέματος, να τολμήσω να πω πως το μικρό μου αγοράκι κοιμάται σαν πουλάκι με τον υγραντηρα;;;;;; Ξύπνησε, πήρε 10 σύριγγες ορό, 2 ανασούλες aerolin (άντε να ξεμπερδεύουμε με αυτό!!) , θήλασε, άλλες 10 σύριγγες ορό καθάρισε επιτέλους η μυτούλα! Δε ξέρω καν πως γλιτώσαμε τον εμετό!!!

Θήλασε κι αλλο, είπε ένα αγκού κ κοιμήθηκε αμέσως!!! Μιάμιση ωρα τωρα δεν ακούγεται κιχ, κ εγω από τον ενθουσιασμό δεν μπορώ να κλείσω μάτι!!!

d8gLp3.png

iXW1p2.png

Αγαπητά μέλη του θέματος, να τολμήσω να πω πως το μικρό μου αγοράκι κοιμάται σαν πουλάκι με τον υγραντηρα;;;;;; Ξύπνησε, πήρε 10 σύριγγες ορό, 2 ανασούλες aerolin (άντε να ξεμπερδεύουμε με αυτό!!) , θήλασε, άλλες 10 σύριγγες ορό καθάρισε επιτέλους η μυτούλα! Δε ξέρω καν πως γλιτώσαμε τον εμετό!!!

Θήλασε κι αλλο, είπε ένα αγκού κ κοιμήθηκε αμέσως!!! Μιάμιση ωρα τωρα δεν ακούγεται κιχ, κ εγω από τον ενθουσιασμό δεν μπορώ να κλείσω μάτι!!!

πολυ ωραια νεα...σιγουρα βοηθησε πολυ και ο ορος αλλα μην ξεχνας πως μπορει να εδρασε και το χαπι αν ειναι το σωστο...αληθεια πως το δινεις σε τοσο μικρο μωρο???

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

κορίτσια σας ευχαριστώ για την συμπαράσταση! Λοιπόν ο μικρός είναι αρκετά καλύτερα, τον πήγα στο Παιδων Πεντέλης με κάποιες απαιτήσεις αυτή τη φοράμ, αντί του Αγ. Σοφία!

Τους είπα πως ο υγραντήρας βοήθησε πάρα πολύ και γιατί σε τόσο μικρό παιδί δε μου πρότειναν κάτι τέτοιο, αλλά κατευθείαν στα φάρμακα. Νόμιζαν πως θα το άφηνα να πεθάνει και θα το έσωζαν αυτοί με τις συνταγές τους? Ωραία η ευθύνη που έχουν, αλλά και εμείς ως γονείς έχουμε τον πρώτο λόγο και τη μεγαλύτερη ευθύνη στα παιδιά μας. Τους έδειξα την συνταγή, τους είπα πως εγώ κορτιζόνη δε δίνω, και θα σας τον φέρνω κάθε μέρα να τον ακροάζεστε, και θα κάνω ότι άλλο χρειαστεί για να βεβαιωθώ για την ασφάλεια του..Και τι μου είπαν εκεί...? Κορτιζόνη δε βλέπουμε να χρειάζεται ο μικρός.............. Επίσης μου είπαν για το aerolin πως πολλά βρεφάκια δε τα επηρρεάζει καν. Δοκιμάζουμε για 2 24ωρα και αν δε δούμε διαφορά το σταματάμε. Εμάς ως φαίνεται δε μας βοήθησε γιατί δε βλέπω διαφορά. Το ίδιο θα πω και για το spongia. Ο μικρός έχει πολλά φλέγματα, δε μπορεί να τα αποβάλλει εύκολα. Του δίνω και νεράκι, τον έχω συνέχεια όρθιο, και το βράδυ αγκαλιά με τον υγραντήρα. Αυτά βοήθησαν... για spongia μακάρι να πίστευα πως μας έκανε δουλειά ώστε να το προσπαθήσω ξανα σε αντίστοιχη περίπτωση.

Αν λοιπόν δεν είχα το φόρουμ, και ένα υπόβαθρο ομοιοπαθητικής θα του είχα δώσει και το flexotide και τις σταγόνες και θα χτύπαγα το κεφάλι μου στο τοίχο.

Να συμπληρώσω επίσης πως και στη κόρη μου όταν ήταν 25 ημερών υποπτευόμασταν γοπ και πήγαμε στο Αγ. Σοφία και μας έδωσαν ενα σχετικό αντι-γοπ σιρόπι.. Τελικά κάναμε έξω υπέρυχο και δεν είχε τίποτα. Τώρα με τον μικρό, πάλι μια από τα ίδια. Παίδων Πεντέλης πολύ πιο συζητήσιμοι γιατροί και δε συνταγογραφούν τόσο εύκολα.

pasxalitsa τις κάψουλες τις ανοίγω πάνω από το χαμογελαστό στόμα του μικρού όσο είναι ξαπλωμένος και ρίχνω μέσα το περιεχόμενο.

σας χαιρετώ!!!! και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υποστήριξη:-P

d8gLp3.png

iXW1p2.png

Διαφημίσεις

Psi περαστικά σας και μπράβο σου για την ψυχραιμία σου.

Μπορεί η spongia να μη σας ταίριαξε ή να άλλαξε το είδος του βήχα. Μίλα ξανά με τον γιατρό που σου την έδωσε, γιατί τα φλέματα θέλουν βοήθεια. Για βήχα έχουμε πάρει σς τρία χρόνια 4 διαφορετικά φάρμακα ανάλογα με την περίσταση.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Psi μπραβο που εισαστε καλυτερα!!!!! Αν η μαμα εχει καποιες γνωσεις σιγουρα μπορει να βοηθησει πολυ το μικρο της. Και εγω ειμαι κατα των φαρμακων, μεχρι τα 4-5 ειχαν παρει ΜΟΝΟ ντεπον , ουτε καν ομοιοπαθητικα, αλλα σε τοσο μικρο δεν ξερω αν θα ειχα το κουραγιο να το ρισκαρω. τελος καλα, ολα καλα λοιπον :)

Μπορεί η spongia να μη σας ταίριαξε ή να άλλαξε το είδος του βήχα. Μίλα ξανά με τον γιατρό που σου την έδωσε, γιατί τα φλέματα θέλουν βοήθεια. Για βήχα έχουμε πάρει σς τρία χρόνια 4 διαφορετικά φάρμακα ανάλογα με την περίσταση.

Σωστά, έτσι ειναι.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Μπορεί η spongia να μη σας ταίριαξε ή να άλλαξε το είδος του βήχα. Μίλα ξανά με τον γιατρό που σου την έδωσε, γιατί τα φλέματα θέλουν βοήθεια. Για βήχα έχουμε πάρει σε τρία χρόνια 4 διαφορετικά φάρμακα ανάλογα με την περίσταση.

miriki τι δίνουν συνήθως για τα φλέματα? είναι επικίνδυνο να μένουν στο παιδί ή μόνο για την άνεσή του? γνωρίζεις πως μπορώ εγώ να τον βοηθήσω για το συγκεκριμένο θέμα πέρα από το νερό που του δίνω να πιεί? ο ορός βοηθάει ή τα κάνει χειρότερα? ευχαριστώ πολύ!

d8gLp3.png

iXW1p2.png

Διαφημίσεις

πάντως υπάρχουν και σιρόπια βρογχολυτικά που ειναι συμβατά με την ομοιοπαθητική οταν μιλάμε για πολλλαααα φλέματα. Τα παίρνει το μάτι μου σε κάτι εναλλακτικές εφημερίδες οταν παω επισκεψη στον ομοιοπαθητικό.

Νομίζω πως καλό είναι να μην γράφουμε ομοιοπαθητικά φάρμακα επειδή για το ίδιο θέμα ανάλογα με το παιδί πολλά κάνουν αλλά για να εντοπιστεί το σωστό θέλει πολύ εμπειρία και σπουδές. Σκεφτείτε πως αυτό θεωρείται λάθος ακόμα και στα συμβατικά φάρμακα που είναι πολύ ποιο "ευρέως φάσματος".

Και εγώ το έχω κάνει αυτό στο παρελθόν αλλά το σωστό να λέγεται.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Συμφωνώ κι εγώ μ' ευτό το τελευταίο. Το μωράκι είναι μικρούλι πολύ, πρέπει να έχει εποπτεία ο γιατρός του για το παραμικρό.

Ρώτα το γιατρό σου αν επιτρέπονται κομπρέσσες μουστάρδας στην ηλικία του μωρού σου για να διαλυθούν τα φλέμματα. Ρώτα επίσης αν επιτρέπεται να το βάλεις στη μπανιερίτσα του με άλατα έπσομ (θειική μαγνησία) που αποτοξινώνουν τον οργανισμό και μια σταγονίτσα αιθ. έλαιο λεβάντα ή θυμάρι που βοηθάνε στο βήχα. Σε μεγαλύτερο παιδί θα τα έκανα πολύ άνετα αυτά τα δυο, για βρεφάκι όμως ρωτάμε και αν αναπνέουμε δίπλα του.

Αν το μωρό θηλάζει, όμως, μην του δίνεις νερό, απλά πρόσφερε γάλα ακόμη κι αν δε ζητάει.

FLcUp3.png0BQfp3.png

καλησπέρα σε όλους!!

Ήρθε επιτέλους η μέρα να παμε στον παιδίατρο μας! Βρήκε τον μικρό παχουλούλη και γελαστούλη, δεν έβηχε καθόλου, είπε πως έχει βρογχιολίτιδα αλλά είναι μια χαρά. Επίσης τα ακροαστικά του είναι τόσο λίγα, να μην ανησυχώ. Θα ξαναπάμε αύριο να τον ξαναδεί. Μας είπε να συνεχίσουμε το aerolin και μας έδωσε και το calcarea carbonica- mesastoura έχεις δίκιο για να μη γράφουμε τα φάρμακα, απλά το αναφέρω για την ιστορία, πως από την κορτιζόνη 20 μέρες πήραμε τελικά κάτι τόσο απλό... :wink: Για flexotide και σταγόνες κορτιζόνης είπε πως το δίνουν προληπτικά σε περίπτωση άσθματος..καλό ε...?

miriki ρώτησα τον γιατρό για τις κομπρέσες και τα φλέματα και το μόνο που είπε είναι να μην κάνω τίποτα, θα κάνουν τον κύκλο τους. Μου είπε επίσης να περιορίσω τον φυσ. ορό γιατί χαλάει την χλωρίδα της μύτης. Το έκανα αυτό και μειώθηκαν πολύ τα φλέματα, απίστευτο?? Ας είναι βέβαια καλά και ο υγραντήρας!

Ο μικρός θηλάζει αποκλειστικά άρα έκοψα και το νερό, και γλίτωσα και απο τις ατελείωτες σύριγγες είτε για αυτό είτε για ορό...

Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υποστήριξη!!

d8gLp3.png

iXW1p2.png

καλημερα

αν μπορειτε να βοηθησετε...

παρακαλω πειτε αν θελετε ,ειτε με πμ ειτε εδω αν εχετε γιατρο ομοιοπαθητικο ή γιατρο κλασικης ιατρικης που ασκει την ομοιοπαθητικη.μου ειπαν οτι υπαρχει διαφορα...δηλαδη οτι ειναι καλυτεροι οι γιατροι ομοιοπαθητικοι:rolleyes:

εσεις οι περισσοτερες απο την εμπειρια σας εχετε βγαλει καποιο συμπερασμα πανω σε αυτο?

ψαχνω αμμεσα ομοιοπαθητικο που να βλεπει και μεγαλους και παιδια....

περιοχη κεντρο-ηρακλειο-γαλατσι-αμπελοκηπους-πατησια-φιλαδελφεια και γυρω περιοχες...

ευχαριστω:P

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Διαφημίσεις

Η αλήθεια είναι ότι δεν πρέπει να αναφέρουμε φάρμακα γιατί απλά στην ομοιοπαθητική ποικίλλουν ανάλογα με το άτομο. Γίνεται καταγραφή ιστορικού και στην συνέχεια δίνεται το ανάλογο σκεύασμα.

Γι'αυτό και ανέφερα το "προσωπικό του δυναμωτικό".

Υπάρχουν κάποια όμως που είναι καλό να έχεις στο φαρμακείο σου, (σου δίνει μιά λίστα ο γιατρός) για τις απλές περιπτώσεις όπως αυτό το σιροπάκι για παραγωγικό βήχα πχ. Αυτά πιστεύω δεν είναι κακό να τα αναφέρουμε.

jTosp2.png

καλημερα

αν μπορειτε να βοηθησετε...

παρακαλω πειτε αν θελετε ,ειτε με πμ ειτε εδω αν εχετε γιατρο ομοιοπαθητικο ή γιατρο κλασικης ιατρικης που ασκει την ομοιοπαθητικη.μου ειπαν οτι υπαρχει διαφορα...δηλαδη οτι ειναι καλυτεροι οι γιατροι ομοιοπαθητικοι:rolleyes:

εσεις οι περισσοτερες απο την εμπειρια σας εχετε βγαλει καποιο συμπερασμα πανω σε αυτο?

ψαχνω αμμεσα ομοιοπαθητικο που να βλεπει και μεγαλους και παιδια....

περιοχη κεντρο-ηρακλειο-γαλατσι-αμπελοκηπους-πατησια-φιλαδελφεια και γυρω περιοχες...

ευχαριστω:P

σου στέλνω σχετικό π. μ.

d8gLp3.png

iXW1p2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Προχθεσινό άρθρο στο οποίο φυσικά διαφωνώ στην τελευταία παράγραφο :

Από την πλευρά της, η κ. Μαίρη Τζια, Παιδίατρος αναφέρει ότι η ομοιοπαθητική μπορεί να λειτουργήσει σε περιπτώσεις όπως οι αλλεργίες, όμως όταν προκύψει μικροβιακή λοίμωξη είναι απαραίτητο να ακολουθηθεί η κλασική ιατρική, με την χρήση αντιβίωσης. «Σε περιπτώσεις μικροβιακών λοιμώξεων όπως για παράδειγμα οι πνευμονίες, οι εγκεφαλίτιδες ή η μηνιγγίτιδες, είναι απαραίτητο να υπάρξει κλασσική θεραπεία. Δεν θεωρώ ότι σε αυτές μπορεί να κάνει κάτι η ομοιοπαθητική, επομένως θα πρέπει να κινηθούμε μέσω της κλασικής ιατρικής», αναφέρει και προσθέτει: «Η ομοιοπαθητική έχει επιτυχία, αν έχουν αποτύχει όλες οι άλλες θεραπείες».

Διαβάστε περισσότερα

Κατα τα άλλα τα γνωστά.

Άλλο ένα χθεσινό;

Πανάκεια η ομοιοπαθητική;

Η απάντηση μου σε αυτήν την τοποθέτηση είναι η ίδια με αυτή που δίνω όταν μου λένε ότι π.χ. δεν έχει αποδειχθεί ότι τα κινητά βλάπτουν.

"Αποδείξτε ότι δεν βλάπτουν!"

Ομοίως, "αποδείξτε ότι δεν δουλεύει η ομοιοπαθητική!"

Αποδείξτε ότι δεν βλάπτουν τα GMO!

... ότι δεν βλάπτουν τα εμβόλια!

... ότι δεν βλάπτουν οι ακατάλληλες τροφές στα ζώα.

... ότι δεν βλάπτουν οι ορμόνες στα ζώα και στα φυτά ...

... τα περισσότερα χημικά ...

:-(:-(

Άντε καλή μεγάλη βδομάδα σε όλους και όλες.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Μήπως καμιά μανούλα έχει δώσει στο παιδάκι της κάποιο ομοιοπαθητικό σκεύασμα για τη ναυτία? Ο μικρούλης μου είναι 2 χρονών και ζαλίζεται πολύ στο αυτοκίνητο ακόμα και μέσα στην Αθήνα με το 'σταμάτα - ξεκίνα'. Πήγαμε σε έναν ομοιοπαθητικό γιατρό καιμας πρότεινε κάποιο σκεύασμα αλλά δε μπορώ να πω οτι τον βοήθησε σημαντικά...

Μήπως καμιά μανούλα έχει δώσει στο παιδάκι της κάποιο ομοιοπαθητικό σκεύασμα για τη ναυτία? Ο μικρούλης μου είναι 2 χρονών και ζαλίζεται πολύ στο αυτοκίνητο ακόμα και μέσα στην Αθήνα με το 'σταμάτα - ξεκίνα'. Πήγαμε σε έναν ομοιοπαθητικό γιατρό καιμας πρότεινε κάποιο σκεύασμα αλλά δε μπορώ να πω οτι τον βοήθησε σημαντικά...

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με την κόρη μου. Δοκιμάσαμε πολλά και τελικά την έπιασε το tabaccum κάπως έτσι δε θυμάμαι. Ιδανικά, κατά τη γνώμη μου να τηλ στο γιατρό σου να σου αλλάξει φάρμακο.

Djccp2.png

67KIp2.png

Φιλη mesastoura ολα αυτα που λες φυσικα και ειναι ΄βλαπτικα ΄. Και ναι, δουλευει η ομοιοπαθητικη σε αρκετες περιπτωσεις :)

Δυο ειναι τα ερωτηματα ομως για εμενα.

1) τα οφελη των ΄βλαπτικων ΄που εχουν στην ζωη του ανθρωπου αξιζει το ρισκο της οποιας βλαβης?

2) αν υπηρχε μονο η ομοιοπαθητικη και οχι η κλασσικη ιατρικη θα με καλυπτε? μηπως ο συνδυασμος και των δυο με κανει πιο ασφαλη?

Αυτα τα ερωτηματα γενουν στο μυαλο μου τις οποιες αποφασεις μου και φανταζομαι της καθε μιας μας.

Φιλη mesastoura ολα αυτα που λες φυσικα και ειναι ΄βλαπτικα ΄. Και ναι, δουλευει η ομοιοπαθητικη σε αρκετες περιπτωσεις :)

Δυο ειναι τα ερωτηματα ομως για εμενα.

1) τα οφελη των ΄βλαπτικων ΄που εχουν στην ζωη του ανθρωπου αξιζει το ρισκο της οποιας βλαβης?

Προσωπική η επιλογή και το ζύγισμα. Όπως και να είναι το ρίσκο για εμβολιασμό, επιλεκτικό, πλήρη ή καθόλου το παίρνει ο γονιός και κανένας άλλος (αν και έξω υπάρχουν οργανισμοί για αποζημιώσεις αλλά αν σου τύχει, τι να το κάνεις ... :? ). Φυσικά ρίσκο υπάρχει ότι και να κάνεις ή ... να μην κάνεις. Προσωπικά είμαι υπέρ της ελάχιστης δυνατής παρέμβασης. Ποια είναι αυτή; Προσωπικό θέμα :-D

2) αν υπηρχε μονο η ομοιοπαθητικη και οχι η κλασσικη ιατρικη θα με καλυπτε? μηπως ο συνδυασμος και των δυο με κανει πιο ασφαλη?

Φυσικά. Το θέμα είναι πόσο θα βάλεις από το καθένα στην "σούπα". Επίσης ζύγισμα θέλει το βραχυπρόθεσμο και το μακροχρόνιο όφελος.

Αυτα τα ερωτηματα γενουν στο μυαλο μου τις οποιες αποφασεις μου και φανταζομαι της καθε μιας μας.

Δύσκολες οι αποφάσεις...

Καλή μεγάλη βδομάδα σε όλες και όλους.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με την κόρη μου. Δοκιμάσαμε πολλά και τελικά την έπιασε το tabaccum κάπως έτσι δε θυμάμαι. Ιδανικά, κατά τη γνώμη μου να τηλ στο γιατρό σου να σου αλλάξει φάρμακο.

Και αυτό έπιασε κατευθείαν?

Ισχύει οτι τα ομοιοπαθητικά χρειάζεται να περάσει χρόνος που τα παίρνει κάποιος για να έχουν αποτέλεσμα?

Και αυτό έπιασε κατευθείαν?

Ισχύει οτι τα ομοιοπαθητικά χρειάζεται να περάσει χρόνος που τα παίρνει κάποιος για να έχουν αποτέλεσμα?

Για χρόνια θέματα ναι. Σε οξείες περιπτώσεις όχι. Έτσι έχω καταλάβει.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Με αυτό είδατε αποτέλεσμα από την πρώτη φορά που το πήρε?

Την Πέμπτη θα πάμε σε καινούργιο παιδίατρο καιαπό βδομάδα σε καινούργιο ομοιοπαθητικό μήπως και μας βοηθήσουνε...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...