Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νεογέννητο δεν τρώει αρκετά

Byron

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους! 

Το Σάββατο που μας πέρασε γέννησα ένα αγορακι 2750, εβδομάδα κύησης η 36η η 37η (δεν ήξερα την ημερομηνια της τελευταίας περιόδου οπότε πηγαίναμε στα τυφλά.) Με βάση την αυχενική διαφάνεια ήμουν 36 και 6 αλλά ο γιατρός μου είπε ότι τελικά με βγάζει 37 και 5 προς το τέλος δηλαδή μου είπε ότι είμαστε μια βδομάδα μετά. Βγήκαμε την Τρίτη από το μαιευτήριο 2540 ο μικρός τις 2 πρώτες μέρες έχασε 200 γραμμάρια και την τρίτη έβαλε 10.

Από Τρίτη μεχρι σήμερα προσπαθώ να τον θηλάζω όποτε το ζητάει αλλά το πρόβλημα είναι ότι μου κοιμάται συνέχεια πάνω στο στήθος. Ότι και να κάνω δεν ξυπνάει για να πιει ποσότητα. Δηλαδή μαρτυράω να ξυπνήσει του τριβω πλάτη του γαργαλαω τα ποδια ρουφάει 3 φορές και μετά πάλι τα ίδια. Δίνω και φόρμουλα 4 φορές την ημέρα και πίνει ποτέ 50, πότε 40 μλ αλλά και 20 κάποιες φορές. Σήμερα ζυγιστηκαμε στο σπίτι με ειδική ζυγαριά και ήταν 2555. Κοντεύω να σκάσω και σκέφτομαι ότι μήπως έκανα εγώ ζημιά στο μωρό γιατί στην εγκυμοσύνη έβαλα μόνο 5 κιλά και δεν έτρωγα πάρα πολύ γιατί είχα πολλούς εμετούς στην αρχή και μετά τρομερή δυσφορία και καούρες. Τη Δευτέρα θα μας δει η παιδίατρος αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να κάνω κάτι άλλο μέχρι τότε. Θέλω να θηλασω και αποκλειστικά αν μπορέσω αλλά περισσότερο με ενδιαφέρει να πάρει βάρος το μωρό μου 

Διαφημίσεις

γεια σου

ελπίζω να είσαι καλά εσύ κ το μωρό σου. 

μην το προσπαθήσεις μονή σου χωρίς παιδίατρο πιστοποιημένη σύμβουλο θηλασμού.

Μην ακούσεις συμβουλές δικές μου ή άλλων αν δε είναι πιστοποιημένοι σύμβουλοι θηλασμού. 

ότι και να γίνει μπορείς να κανείς επαναγαλακτισμο, να ξέρες, αλλά πάρε συμβουλές μόνο από τους σωστούς ανθρώπους. 

πολλοί κάνουν ότι ξέρουν, χωρίς να είναι γνώστες. 

θα σου σύστηνα  να πάρεις για τα πάντα 2 και 3 γνώμες είναι το μ΄νο που αξίζει να ξοδέψεις λεφτά για το παιδί σου. 

https://parents.org.gr/2022/05/22/paidiatroi-pistopoiimenoi-symvoyloi-thilasmoy-ibclc/. δες εδω παιδιατρους που ειναι πιστοποιημενοι. 

οι άλλοι δεν θα σου δώσουν σωστές συμβουλές. 

δες και εδώ ιστορία 

Μπορείς να γράψεις αναλυτικά τις ζυγίσεις του μωρού;

Να ξέρεις ότι:

- από ζυγαριά σε ζυγαριά υπάρχει απόκλιση οπότε θα πρέπει να το ζυγίσεις στην ίδια ζυγαριά για να μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα

-είναι σημαντικό να μετράς τις βρεγμένες πάνες, θέλεις 6 πάνες στα νεογέννητα αν θυμάμαι καλά

-πρόσεχε μήπως το έχεις πολύ ντυμένο το μωρό κ δεν ξυπνάει λόγω ζέστης. Αν δεν έχετε αναμμένο κλιματιστικό άσε το μόνο με την πάνα

-προσπάθησε να το ξυπνήσεις με κάθε τρόπο, ακόμα κ βρέχοντας το κάθε δύο ώρες κ μόλις πιάσει στήθος να κάνεις μαλάξεις με το χέρι σου για να τρέξει πιο πολύ γάλα κ να μείνει περισσότερο

-κάποια μωρά κάνουν αργή αρχή στην πρόσληψη βάρους τις πρώτες μέρες ΑΛΛΑ πρέπει να έχουν στο μεταξύ βρεγμένες πάνες

-τελευταίο κ σημαντικό! Καμία σχέση δεν έχει η δική σου πρόσληψη βάρους στην εγκυμοσύνη!

Να κοιτάς τις πάνες. Αν δεν βρέχει πάνες μιλάς άμεσα με παιδίατρο. Αλλιώς δώσε του λίγο χρόνο κ βάλε ξυπνητήρι κάθε 2 ώρες. Ο χρόνος μετράει από την έναρξη του προηγούμενου θηλασμού!

Να σας ζήσει!

Καλησπέρα να σου ζήσει το μωράκι!!κάτι παρόμοιο πέρασα με τον δικό μου γέννησα στις18/7.επισης πήρα 6 κιλά αλλά μην φοβάσαι δεν φταίει αυτό σίγουρα .ο δικός μ είχε ίκτερο κ δεν ξυπνούσε με τπτ να φάει ούτε κοιμισμένο έτρωγε κ έχανε.το προσπαθήσαμε πολύ ξ τελικά έπεσε το ίκτερο κ πάει πολύ καλά!! Δες αν παίζει κάτι τέτοιο...εγώ δεν είχα ιδέα τι προκαλεί το ίκτερο στα μωράκια πχ

Να σου ζήσει το μωράκι! Η μέτρηση που ισχύει είναι της αυχενικης που σημαίνει ότι γέννησες 36 κ 6 οριακά προωρο δηλαδή. Γνώριζεις αν έκανε ικτερο το μωρό? Ο ικτερος τα κάνει ληθαργικα κ δεν μπορούν να θηλασουν. Αυτό είναι το βασικό να δεις αυτη τη στιγμή. Κ φυσικά να ζυγίζεις πάντα στην ίδια ζυγαριά. Οι συμβουλές που σου έδωσε η @Zuchi  είναι όλες πολύτιμες 

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Το μωράκι μου δεν έκανε ίκτερο φυγαμε από το μαιευτήριο με 7,5. Οι πάνες του είναι οκ περίπου 7 τη μέρα με αρκετά τσισα και συνήθως 3 με κακά. Χθες ήρθε η παιδίατρος στο σπίτι και τον βρήκε μια χαρά μάλιστα τσιριζε κιόλας όταν τον πασπατευε😂

Πηρα τηλέφωνο στη φαιναρετη και θα πάω από εκεί να με δουν γιατί εγώ νομίζω ότι δεν έχω γάλα. Έμαθε και αυτός στο μπιμπερό και δεν ρουφάει πλέον με πολύ δύναμη από το στήθος κοιμάται συνέχεια αλλά εγω τον αφηνω. Οι μετρήσεις είναι 8/8 2540, 11/8 2555 και 13/8 2590

Η αλήθεια είναι πώς αν έμαθε στο μπιμπερό είναι δύσκολο να θηλασει. Γιατί είναι και μικρό μωράκι και δεν έχει πολλή δύναμη. Άμα βάλει λίγο βάρος μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα. Αλλά να τον αφήνεις στο στήθος όσο περισσότερο μπορεις, ακόμα κ όλη την ημέρα. Μόνο έτσι θα αυξηθεί η παραγωγή σου. Η παραγωγή ρυθμίζεται ανάλογα με τη ζήτηση από το μωρό, αν το μωρό δεν θηλαζε αυτές τις μέρες λογικό να έχει μειωθεί η παραγωγή αλλά αυτό φτιάχνεται μιας και είναι πολύ νωρίς ακόμα. Βαζε το στο στήθος όλη μέρα αν μπορείς και έτσι και θα καταφέρει κάποια στιγμή να θηλασει και θα αυξηθεί η παραγωγή σου. Κ βέβαια ο σκοπός, αν θες να θηλασεις αποκλειστικα, είναι όσο αυξάνει το μωρό τους θηλασμους εσύ να μειώνεις σταδιακά την ποσότητα φορμουλας 

Ναι το γνωρίζω και στεναχωριέμαι που τους άκουσα στο μαιευτήριο και έδωσα φόρμουλα ο μικρός καθόταν και θηλαζε πολύ περισσότερο στην αρχή μετά με το ετοιμο ξεκίνησε να τεμπελιάζει. Πλέον το μάξιμουμ είναι 20 με 30 λεπτά και στα 2 στήθη από τα οποία το μισό χρόνο κοιμάται. Ελπίζω στη φαιναρετη να με βοηθήσουν και να μπορέσω να θηλασω αποκλειστικά η έστω να πίνει ικανοποιητική ποσότητα και από μένα! 

2 ώρες πρίν, maripoz είπε:

Η αλήθεια είναι πώς αν έμαθε στο μπιμπερό είναι δύσκολο να θηλασει. Γιατί είναι και μικρό μωράκι και δεν έχει πολλή δύναμη. Άμα βάλει λίγο βάρος μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα. Αλλά να τον αφήνεις στο στήθος όσο περισσότερο μπορεις, ακόμα κ όλη την ημέρα. Μόνο έτσι θα αυξηθεί η παραγωγή σου. Η παραγωγή ρυθμίζεται ανάλογα με τη ζήτηση από το μωρό, αν το μωρό δεν θηλαζε αυτές τις μέρες λογικό να έχει μειωθεί η παραγωγή αλλά αυτό φτιάχνεται μιας και είναι πολύ νωρίς ακόμα. Βαζε το στο στήθος όλη μέρα αν μπορείς και έτσι και θα καταφέρει κάποια στιγμή να θηλασει και θα αυξηθεί η παραγωγή σου. Κ βέβαια ο σκοπός, αν θες να θηλασεις αποκλειστικα, είναι όσο αυξάνει το μωρό τους θηλασμους εσύ να μειώνεις σταδιακά την ποσότητα φορμουλας 

κ γω αυτα θα προτεινω.συνεχεια στηθος.με το παραμικρο.οχι πιπιλα

μειωσε σταδιακα το ξενο.αν θες δινε το με συριγγα

να το ξυπνας.αν θηλασεις στις 12:00πχ,ακομη κ αν θηλαζει για μια ωρα,στις 2:00 θα το ξαναβαλεις.μερα-νυχτα

να τρως καλα,να πινεις υγρα,κ να ξεκουραζεσαι οσο γινεται

να αλλαζεις στασεις θηλασμου,αδειαζει αλλο σημειο του στηθους.κ να κανεις μαλαξεις οσο θηλαζει στο στηθος,κατεβαινει γρηγοροτερα το γαλα.ειναι μικρουλι κ κουραζεται γρηγορα

Καλημέρα! Σας στέλνω να σας πω τα τελευταία νέα. Πήγαμε χθες στη φαιναρετη με τον μικρό. Η μαία εκεί μου είπε ότι έχω πολύ γάλα, και έχω την ιδανική θηλη για να θηλάσει ο μικρός. Τον βάλαμε στο στήθος και μου είπε ότι θηλάζει κανονικά ενώ εγώ νόμιζα ότι απλά πιπιλαει. Μου είπε να μειώσουμε το έτοιμο σε γεύμα παρά γεύμα και να δούμε πως θα πάει. Να σημειώσω πως ο μικρός πήρε σε μια βδομάδα 320 γραμμάρια που μου φάνηκαν αρκετά. 

Τέλος πάντων, γυρίσαμε σπίτι έδωσα μόνο στήθος ο μικρός θηλαζε για 40 λεπτά κοιμήθηκε, τον άφησα στο λίκνο του και μετά από καμιά ώρα ξεκίνησε το πανηγύρι. Ξύπνησε και εκλαιγε (τσιριζε για την ακρίβεια) ασταματητα και νομίζαμε πως έχει κολικους. Τον βάλαμε κάτω από τον απορροφητηρα του κάναμε μασάζ στη κοιλιά με ειδική κρέμα και τίποτα το κλάμα δεν σταματούσε. Αφού τον ξαναέβαλα στο στήθος έδωσα και έτοιμο και ως δια μαγείας σταμάτησε. Το βράδυ ξανά τα ίδια δεν με άφησε να κοιμηθώ όταν τον είχα μόνο στο στήθος είχε πολύ αναστάτωση με το που έφτασε η ώρα να πιει το έτοιμο κοιμήθηκε σαν πουλάκι. 

Αχ δεν ξέρω τι να κάνω όλα αυτά μου δείχνουν ότι δεν χορταίνει από μένα και νιώθω ότι τον βασανιζω

Διαφημίσεις

On 22/8/2023 at 7:27 ΠΜ, Byron είπε:

Καλημέρα! Σας στέλνω να σας πω τα τελευταία νέα. Πήγαμε χθες στη φαιναρετη με τον μικρό. Η μαία εκεί μου είπε ότι έχω πολύ γάλα, και έχω την ιδανική θηλη για να θηλάσει ο μικρός. Τον βάλαμε στο στήθος και μου είπε ότι θηλάζει κανονικά ενώ εγώ νόμιζα ότι απλά πιπιλαει. Μου είπε να μειώσουμε το έτοιμο σε γεύμα παρά γεύμα και να δούμε πως θα πάει. Να σημειώσω πως ο μικρός πήρε σε μια βδομάδα 320 γραμμάρια που μου φάνηκαν αρκετά. 

Τέλος πάντων, γυρίσαμε σπίτι έδωσα μόνο στήθος ο μικρός θηλαζε για 40 λεπτά κοιμήθηκε, τον άφησα στο λίκνο του και μετά από καμιά ώρα ξεκίνησε το πανηγύρι. Ξύπνησε και εκλαιγε (τσιριζε για την ακρίβεια) ασταματητα και νομίζαμε πως έχει κολικους. Τον βάλαμε κάτω από τον απορροφητηρα του κάναμε μασάζ στη κοιλιά με ειδική κρέμα και τίποτα το κλάμα δεν σταματούσε. Αφού τον ξαναέβαλα στο στήθος έδωσα και έτοιμο και ως δια μαγείας σταμάτησε. Το βράδυ ξανά τα ίδια δεν με άφησε να κοιμηθώ όταν τον είχα μόνο στο στήθος είχε πολύ αναστάτωση με το που έφτασε η ώρα να πιει το έτοιμο κοιμήθηκε σαν πουλάκι. 

Αχ δεν ξέρω τι να κάνω όλα αυτά μου δείχνουν ότι δεν χορταίνει από μένα και νιώθω ότι τον βασανιζω

Mα αυτά είναι τέλεια νέα! 

δεν καταλαβαίνω γιατί κάνεις αυτές τις σκέψεις, μα δε σου είπε κανένας να το κόψεις απευθείας!

Σου είπε να το κόψεις σιγά σιγά! και εσύ τον άφησες εντελώς εκτός... μα νορμαλ είναι να φανεί περίεργο σε ένα μωρό κάτι τέτοιο.

Να κόψεις σταδιακά σημαίνει, αν τη μια μέρα δίνεις  150 μλ ανά γεύμα   

θα δίνεις την επόμενη ημέρα 120 μλ ανά γεύμα! για 5-6 μέρες! 

μετά θα μειώνεις πάλι ένα ποσοστό! ανά 6/7 μέρες κιόλας να μειώνεις! όχι πιο γρήγορα! 

κάποια στιγμή μέσα σε ένα μήνα θα έχεις πάει σε ελάχιστο... σιγά σιγά όμως. μόνο τότε θα μπορείς να το κόψεις. 

πρέπει να συνηθίσει το μωρό σου.

Να ξέρεις ότι προφανώς τσιρίζει αν έχει μάθει ότι για να ηρεμεί πρέπει να γεμίσει τέρμα το στομάχι του με βαρύ γευμα που δεν αντιστοιχεί στο μητρικό γάλα.

Τα τρικ για άμεση αύξηση παραγωγής ταυτόχρονα, με αυτή τη προσαρμογή, είναι βραδινοί ενδιάμεσοι θηλασμοί ( οτιδήποτε μετά τις 00.00 αυξάνει παραγωγή)... και μαυρομάτικα κ όσπρια αυξάνουν. 

Άρα, σιγά σιγά πρέπει να συνηθίζει. Δεν θα βασανίσεις το παιδί σου εάν κάνεις αυτή την προσαρμογή σταδιακά. 

επίσης εφάρμοσε μια ρουτίνα πια, όταν θηλάζεις. 

δηλαδή κάνε μια εξτρά χαλάρωση, τραγούδησε, .... χάιδεψε με μασάζ την ώρα του θηλασμού το μωρό,  για να ενισχύσεις τις αισθήσεις της,... 

και να συνηθίσει το self soothe.  δηλαδή να ηρεμεί με εξωγενείς παράγοντες (όχι με το στούμπωμα του στομαχιού δηλαδη)....

very slowly......! 

αν δεν έχεις μπάλα μεγάλη που να κάθεσαι πάρε μια. ειναι και δραστηριότητα το θηλασμό να κανείς bounce ή μετά, ή όταν μεγαλώσει ξαπλώνεις πανω το μωρο του κανεις ασκησεις χαλαρωσης, και ασκήσεις για σένα επίσης.... 

αυτό το χαλαρό κάθισμα bounce με το μωρό λένε είναι σούπερ χαλαρωτικό και βελτιωνει την αισθηση κ αντίληψη του περιβάλλοντος. 

θα συνφωνησω.η προσληψη βαρους ηταν εξαιρετικη!δ ταλαιπωρεις το μωρο.απλα εμαθε στο μπιμπερο.ομως ειναι μικρο κ μπορει να ξεμαθει

αλλα σιγα σιγα.οπως λεει κ η belleblue

*συμφωνησω

Απ' τη στιγμή που έχεις πολύ γάλα όπως είπε η σύμβουλος για μένα δεν χρειάζεσαι το ξένο.. Απλά όπως ειπώθηκε συνήθισε στο μπιμπερο κ επειδή το γάλα είναι βαρύ πέφτει σε λήθαργο και κοιμάται! Έχεις κοιτάξει μήπως την ώρα που γκρινιάζει στο στήθος σου μήπως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο? Δλδ όχι να μην έχει γάλα κ πεινάει αλλά το γάλα σου να βγαίνει σαν σιντριβανακι κ να ενοχλείται απ' την πολύ ροή. Εμένα συνήθως αυτό συνέβαινε. Ήθελε να κοιμηθεί κ ενώ πιπιλιζε τον ερχόταν απεριόριστο γάλα!

Το δεξί στήθος νομίζω κάνει συντριβανακι αλλά δεν ξέρω αν είναι αυτό που τον ενοχλεί. Ναι κορίτσια έχετε δίκιο σε όλα απλά εγώ είμαι υπερβολικά αγχωμένη και ασχολούμαι με το παραμικρό. Τα γεύματα με το ετοιμο πάντως τα έχω κρατήσει στο μισό συνήθως είναι 4 την ημέρα από 60 μλ περίπου τη φορά. Σιγά σιγά θα τα μειώσω και άλλο. Το βάρος του αυτή την εβδομάδα ήταν πάντως 200 γραμμάρια από 320 που πήρε την προηγούμενη αλλά φαντάζομαι αυτό είναι νορμαλ από τη στιγμή που μειώθηκε το έτοιμο συμπλήρωμα. 

Επίσης ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για την πιπίλα. Κάποιες φορές κάνει πάρα πολύ έντονες κινήσεις με τα χέρια τα βάζει με μανία στο στόμα εδώ προχθές πιπιλισε τη μύτη του μπαμπά του που τον πλησίασε στο πρόσωπο😂

Και όταν κάνει έτσι αν τον βάλω στο στήθος πιπιλαει λίγα δευτερόλεπτα και μετά κοιμάται οπότε τότε σίγουρα δε θηλάζει. 

On 28/8/2023 at 1:00 ΜΜ, Byron είπε:

Το δεξί στήθος νομίζω κάνει συντριβανακι αλλά δεν ξέρω αν είναι αυτό που τον ενοχλεί. Ναι κορίτσια έχετε δίκιο σε όλα απλά εγώ είμαι υπερβολικά αγχωμένη και ασχολούμαι με το παραμικρό. Τα γεύματα με το ετοιμο πάντως τα έχω κρατήσει στο μισό συνήθως είναι 4 την ημέρα από 60 μλ περίπου τη φορά. Σιγά σιγά θα τα μειώσω και άλλο. Το βάρος του αυτή την εβδομάδα ήταν πάντως 200 γραμμάρια από 320 που πήρε την προηγούμενη αλλά φαντάζομαι αυτό είναι νορμαλ από τη στιγμή που μειώθηκε το έτοιμο συμπλήρωμα. 

Επίσης ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για την πιπίλα. Κάποιες φορές κάνει πάρα πολύ έντονες κινήσεις με τα χέρια τα βάζει με μανία στο στόμα εδώ προχθές πιπιλισε τη μύτη του μπαμπά του που τον πλησίασε στο πρόσωπο😂

Και όταν κάνει έτσι αν τον βάλω στο στήθος πιπιλαει λίγα δευτερόλεπτα και μετά κοιμάται οπότε τότε σίγουρα δε θηλάζει. 

εγω δ θα εδινα πιπιλα,γτ ακομη παλευετε να το βρειτε

αν στρωσει ο θηλασμος,το ξαναβλεπεις

μια χαρα τα πατε,200γρ τη βδομαδα ειναι μια χαρα

Διαφημίσεις

Απλά με έχει τρελάνει και περισσότερο στεναχωριέμαι μήπως έχει τίποτα άλλο και εγώ νομίζω ότι είναι κολλημένος πάνω μου. Πλέον δεν κοιμάται σερί πάνω από μισή ώρα στο λίκνο του τον βάζω κοιμισμένο από την αγκαλιά μου  και ξεκινάει μετά από λίγο τη τσιρίδα σε σημείο να μην μπορεί να αναπνεύσει. Κοκκινίζει ολόκληρος. Φυσικά τον παίρνω κατευθείαν τον βάζω στο στήθος πιπιλαει τρώει δε ξέρω τι κάνει και μετά από λίγο κοιμάται και φτου και από την αρχή. Δεν μπορώ να φάω να πάω τουαλέτα να κάνω δουλειές στο σπίτι θέλει συνέχεια να είναι πάνω μου και νομίζω ότι αποκοιμιεται με το πιπιλισμα τον βοηθάει Δηλαδη! Αλλά θα περιμένω και άλλο να δω μήπως απλά είναι φαση και περασει πριν δώσω πιπίλα! 

Αυτή του η συμπεριφορά είναι φυσιολογικη? 

2 εβδομάδες κοιμόταν το μωρό σερί πόσες ώρες μαρτυρούσα για να τον ταΐσω και πλέον είναι τόσο ευερεθιστος και ηρεμεί μόνο σε εμένα

• 2 εβδομάδες μετά...

Σας έχω πρήξει το ξέρω αλλά είμαι πάρα πολύ αγχωμενη-στεναχωρημενη. 

Φώναξα μια μαία στο σπιτι (παρόλο που είχα πάει στη φαιναρετη) γιατί κάτι δε μου πήγαινε καλά,πειτε το ένστικτο δεν ξέρω. Λοιπόν μου είπε ότι δεν έχω πολύ γάλα (το αντίθετο από ότι είπε αυτή στη φαιναρετη) και πως σε καμία περίπτωση δε μπορώ να κόψω το συμπλήρωμα γιατί το παιδί θα μένει σχεδόν νηστικό. Τον είδε πως θηλάζει και μου είπε ότι τον τοποθετώ τελείως λάθος και ουσιαστικά δεν πιάνει θηλαια άλω αλλά μόνο τη θηλη οπότε ουσιαστικά πιπιλαει και δεν τρώει. Μου έδειξε πως να τον βάζω και δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχω καταφέρει να το κάνω πολύ επιτυχημένα γιατί ο μικρός δεν ανοίγει πάρα πολύ το στόμα του ώστε να του σπρώξω το κεφάλι και να βεντουζωσει καλά. 

Μου είπε επίσης να νοικιασω νοσοκομειακο θήλαστρο για να αυξηθεί η παραγωγή και πως σε 20 μέρες με επιμονή και υπομονή θα θηλάζω αποκλειστικά. 

Με το θήλαστρο χθες έβγαλα 70 μλ σε μια φορά και από τα 2 στήθη και το πρωί 50. Από εκεί και πέρα έκανα άλλες 2 αντλήσεις όπου βγήκαν μόνο 30 μλ. 

Είμαι απογοητευμένη τι τρώει το μωράκι τόσο καιρό νομίζω πως τον άφηνα νηστικό. Αλλά κορίτσια με 4 γεύματα συμπλήρωμα τη μέρα από 90 μλ περίπου τη φορά δηλαδή σύνολο 360 μλ θα έπαιρνε 360 γραμμαρια που πήρε την προηγούμενη βδομάδα αν δεν τρώει σχεδόν τίποτα από μένα? 

Δεν ξέρω ειλικρινά τι γίνεται. 

Η απάντηση είναι απλή : Όχι δεν  θα έπαιρνε 360 γραμμάρια αν δεν έτρωγε από εσένα. Καλές είναι και οι αντλήσεις σου. Δεν καταλαβαίνω γιατί είσαι τόσο στρεσαρισμενη. Όλα καλά μου φαίνονται, οκ προσπάθησε να φτιάξετε το "πιασιμο" για να τρώει πιο καλά αλλά όλα καλά σε γενικές γραμμές δεν δικαιολογείται να είσαι τόσο απογοήτευμενη. Μήπως να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον ψυχολόγο? Γιατί είσαι σε φάση σούπερ ευαισθητη συναίσθηματικα κ ίσως θα μπορούσες να βοηθηθεις κ να μην ταλαιπωρείσαι ετσι

Πάω σε ψυχολόγο, δυστυχώς γενικά είμαι φουλ αγχώδης οπότε καταλαβαίνετε πόσο έχει επιδεινωθεί η κατάσταση τώρα λόγω ορμονών κλπ. 

Θα προσπαθήσω όμως να ηρεμήσω γιατί κάνω κακό και σε εμένα και στο μωρό. :)

Πόσο είναι το μωράκι τώρα; ενός μήνα; Βλέπεις ότι όντως δεν πιάνει καλά; Σε πονάει; Έχεις πληγές; Κάποια μωρά δεν θηλάζουν τέλεια στην αρχή κ θέλουν λίγο χρόνο να το βρουν αλλά στο μήνα συνήθως το έχουν βρει. Επίσης αν είναι πολύ μικρά φαίνεται λόγω μικρού στόματος ότι πιάνουν μόνο τη θηλή. Αν σε πονάει όμως ή αν έχεις πληγές ή αν η θηλή σου βγαίνει πολύ πατημενη από το στόμα του ίσως να έκανες μια εκτίμηση για χαλινό. Χρειάζεται σύμβουλος θηλασμού ή παιδοχειρουργος που να γνωρίζει, οι παιδίατροι δεν ξέρουν. Εφόσον παίρνει κ μπιμπερό ενδέχεται να μην κάνει τέλειο πιάσιμο γιατί μπερδεύεται.

Ελάχιστη εβδομαδιαία πρόσληψη βάρους σε αυτή την ηλικία είναι 160 γραμμάρια. Είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να μην έχεις γάλα κ να πήρε τόσο βάρος. 

Επίσης είναι φυσιολογικό να θέλει να είναι στην αγκαλιά σου κ να μην κοιμάται. Νιώθει τρομερή ανασφάλεια που δεν είναι πια στην κοιλιά σου κ θέλει να σε νιώθει. Αυτό το στάδιο κρατάει τουλάχιστον μέχρι τους 3 μήνες κ όσο κουραστικό κ αν σου φαίνεται το μωράκι το έχει ανάγκη. Βρες διαθέσιμες αγκαλιές (πχ μπαμπάς) για να κοιμάται λίγο κ αλλού κ να ξεκουράζεσαι κ εσύ. Μην περιμένεις να κοιμηθεί στο κρεβάτι του, πολύ λίγα μωρά το κάνουν αυτό.

Είναι απίστευτο το άγχος που φορτωνόμαστε όταν ξαφνικά ένας άλλος μικροσκοπικός άνθρωπος εξαρτάται από εμάς. Να φροντίζεις τον εαυτό σου κ να αφήνεις κ τον μπαμπά του να το φροντίζει για να μοιράζεται το βάρος.

Το μωράκι γεννήθηκε 5 Αυγούστου οπότε είμαστε 1 μηνών και 1 εβδομαδα. 

Έχω φωτογραφία από το μαιευτήριο όπου θηλαζε και το στόμα του ήταν ανοιγμένο διαπλατα και το κάτω χείλος γυρισμένο προς τα εξω όπου ξέρω ότι έτσι πρεπει να είναι. Τώρα ανοίγει πολύ λίγο το στόμα του και προσπαθώ εγώ με το χέρι να του το ανοίξω περισσότερο 🤣

Η θηλη μου δεν βγαίνει καθόλου πατημενη ίσα ίσα γίνεται πολύ μεγαλύτερη γιατί την πιπιλαει πολύ ώρα οπότε δεν νομίζω είναι ότι θέμα χαλινου. 

Ήθελα να ρωτήσω το θήλαστρο που νοίκιασα πότε είναι καλύτερα να το χρησιμοποιήσω? Η σύμβουλος θηλασμού που ήρθε μου είπε 1 ώρα μετά τον θηλασμό 6 φορές τη μέρα  αλλά τις περισσότερες φορές μου είναι αδύνατον να το κάνω γιατί τον έχω μόνη μου όποτε θέλει αγκαλιά και δεν μπορώ να το βάλω. 

Να το βάζω οπότε βρίσκω χρόνο άσχετα από το πότε θήλασε τελευταία φορά? 

Ο μπαμπάς μας δουλεύει αρκετές ώρες δυστυχώς οπότε τον έχω πολύ μόνη μου. 

Η μητέρα μου μένει από κάτω αλλά έχει κινητικά προβλήματα οπότε δεν μπορεί να τον κρατήσει αγκαλιά κλπ ευτυχώς όμως μου μαγειρεύει και με βοηθάει με τις δουλειές του σπιτιού. 

• 3 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια μου καλησπέρα! Σας στέλνω να σας πω τα νέα μας. 

Το καλό είναι ότι οι αντλήσεις μου αυξήθηκαν κάπως δηλαδή το ανώτερο που έχω βγάλει και από τα 2 στήθη είναι 130 ml, ενώ πριν έβγαζα μέχρι 70.

Οχι όλες τις φορές φυσικά άλλες βγάζω τόσο και άλλες 80 με 90. Το θετικό είναι ότι αν βγάλω 110 με 130 είναι ένα τάισμα του μωρού με αποκλειστικά δικό μου γάλα χωρίς συμπλήρωμα. 

Το αρνητικό είναι ότι πάντα βάζω το μωρό στο στήθος πριν αλλά έχει αρχίσει και δυσανασχετεί αρκετά δηλαδή όταν δεν κάνει πιπίλα και απλά πεινάει κλαίει τσιρίζει με σπρώχνει κλπ. Κάποιες φορές τον ακούω να καταπίνει και τα έντερα του να γουργουριζουν έντονα κατά την διάρκεια του θηλασμού και πατάει κάτι ρεψιματα αφήστε τα😁

Και μετά από λίγο ξεκινάει το κλαμα. Εγώ νόμιζα πως απλά δεν έχω άλλο γάλα αλλά πατάω το στήθος και εξακολουθεί να βγαίνει. Οπότε δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το πρόβλημα. Συνήθως μετά του δίνω και συμπλήρωμα είτε ξένο είτε δικό μου και άλλες φορές το πίνει όλο άλλες μέχρι 30 μλ. 

Που μπορεί να οφείλεται αυτή η συμπεριφορά? 

Η αλήθεια είναι ότι το έχω προσπαθήσει πάρα πολύ αλλά πλέον έχω κουραστεί-απογοητεύει και αισθάνομαι ότι κουράζω και το μωρό έτσι. 

Σκέφτηκα απλα να κάνω αντλήσεις ανά 3ωρο περίπου ώστε σιγά σιγά τουλάχιστον να τρέφεται μόνο με το δικό μου έστω και από το μπουκάλι. 

Τι γνώμη έχετε εσείς για αυτό θα τα καταφέρω να βγάζω περίπου 750 μλ που τόσα διαβάζω ότι θέλει 2 μηνών? 

είναι υπέροχο που καταφέρνει και θηλάζει και βλέπεις την φυσιολογική ροή του θηλασμού.  Για μένα, απλά το μωρό σου, δεν έχει ακόμα συνηθίσει, και θεωρώ ότι βιάζεσαι.

Βιάζεσαι εννοώ  με το ρυθμό που θεωρείς ότι θα συνηθίσει να θηλάζει όλο το γεύμα.  είναι μυς που απαιτούνται για αυτό, και ακόμα τους φτιάχνει. 

αφού έχεις προσπαθήσει τόσο πολύ, ήδη έχεις φτάσει σε φανταστικό σημείο!

σταμάτα να κατηγορείς τον εαυτό σου, να αγχώνεσαι γιατί μεθαύριο θα κανείς το ίδιο και με άλλα πράγματα που θα κάνει το μωρό σου που δε θα μπορείς να τα ελέγξεις, και στο τέλος επειδή αυτά δε θα μπορείς να τα βελτιώσεις ή να τα ελέγξεις θα θυμώνεις. 

Καλά κάνει το μωρό σου και κλαίει, ο θηλασμός είναι κουραστικός. 

Επιβράβευσέ το όταν δυσανασχετεί, ξεκούρασε το με μία αγκαλιά, δώσε του κάτι άλλο, να ξεκουραστούν οι μυς και μετά να ξαναθηλάσει. 
Η γκρίνια δεν είναι απαραίτητο ότι είναι πείνα, ειδικά αν βλέπεις ότι έχει και άλλο γάλα. είναι απλά ότι δεν μπορεί άλλο να θηλάσει γιατί δεν το έχει συνηθίσει,

παράδειγμα / δεν έχεις ξαναφάει ποτέ παξιμάδια. ξαφνικά μια μέρα σου λένε τέλος το ψωμί τώρα έχει πια μόνο παξιμάδια.  τι θα κάνεις , θα κουραστείς να τα μασουλας, ειδικά στην αρχή και θα δυσανασχετήσεις. 

Θεωρώ ότι απλά είναι κουρασμένο εκείνη τη στιγμή. κάνε απλά ένα διάλλειμα! Δεν είναι όλες οι γκρίνιες του μωρού, το φαγητό. 

Το ότι δεν τα κάνει με το συμπλήρωμα σε μπουκάλι είναι λογικό, γιατί το. συμπλήρωμα δεν απαιτεί κούραση, ή σκέψη. 

Ο θηλασμός απαιτεί μυς και σκέψη.  Είναι hard labour! 

Οπότε μειώνεις απαιτήσεις προς το μωρό! Μειώνεις το δικό σου άγχος. Έχεις μια χαρά γάλα εγώ έκανα χίλιες αντλήσεις για να βγάζω και από τα ΔΥΟ στήθη μαζί 40 μλ ΜΟΝΟ και με αυτά και μόνο το μωρό πήρε το απαραίτητο βάρος. 

Αν πιέζεις και βγαίνει γάλα από το στήθος, μπορεί να έχεις και κάποιο let Down effect?   ειναι ενα ρεφλεξ που βγαζει ΟΛΟ το γάλα με μιάς στο μωρό και αυτό δε προλαβαίνει να το πιεί όλο και δυσανασχετεί πνίγεται.   Αυτό πρεπει να το βρείς, διαβασε λίγο στο διαδίκτυο εχει ονομασία συγκεκριμένη. 

Άρα, κάνε όπως επιθυμείς, γάλα έχεις, αν σου κλαίει το μωράκι σου κάνε διάλλειμα χωρίς τύψεις, σήκω, δώσε του λίγο αέρα να αναπνεύσει, να καταλάβεις ότι υπάρχει "διάλλειμα" και μετά από λίγο ξαναδώσε στήθος.  

Θέλει κάποιες εβδομάδες σταδιακά για να πεις ότι συνηθίζουν οι μυς του, να θηλάζουν όλο το γεύμα εξολοκλήρου. 

Ο θηλασμός, είναι μια εντελώς άλλη διαδικασία από τη σίτιση του μπιμπερό υπάρχουν πολλές μελέτες ότι απαιτεί την ενεργοποίηση του εγκεφάλου (κάπου το είχα δει) και μάλιστα για αυτό λένε ότι τα μωρά που θηλάζουν καιρό γίνονται πιο "έξυπνα" χιχι.  Γιατί η συνεργασία των μυών, για τη θηλαστική κίνηση, είναι αποτέλεσμα νευρολογικής ενεργοποίησης! 

Επίσης, και σε εσένα,  (αν δε σταματήσεις να αγχώνεσαι χαχαχα) προκαλεί απίστευτες ορμόνες χαράς, που το θήλαστρο δεν το καταφέρνει. 

Αν δεν μπορείς ή αισθάνεσαι δεν τα καταφέρνεις, οκ πολλές γυναίκες σίτισαν τα βρέφη τους με αντλημένο γάλα, δεν είσαι η πρώτη ούτε η τελευταία, και ζημιά δεν κάνεις, αλλά το ότι χάνεις εσύ κ το μωρό, αφού΄έχεις που έχεις το γάλα, είναι αλήθεια. 

Φαντάσου σε κάποιο καιρό, ότι αν πας χαλαρά χαλαρά προς το στόχο σου, μπορεί να μην έχεις μπιμπερό καθόλου ?

ξέρεις εγώ το έφτασα αυτό μετά τον 4ο μήνα! εντάξαμε στον 5ο  με ευλογίες της παιδιάτρου νωρίς τροφή (κολοκύθα  σκέτη , τίποτε άλλο.....!  

ε,,,,, το ωραίο είναι ότι ποτέ ξανά δε πήραμε μπιμπερό ή άλλα μπουκάλια κλπ.  γάλα έπινε δικό μου μόνο, θήλασε αποκλειστικά ως τον 26 μήνα... τώρα που είναι 10 ετών το θυμάται με χαρά.

Χαλαρά λοιπόν, κ ψάξε κ το θέμα αυτό με το let down! εχει κ αυτο συγκεκριμενη αντιμετώπιση!

Αχ ειλικρινά κάθε μέρα λέω ότι θα τα παρατήσω αλλά συνεχίζω και τον βάζω στο στήθος δεν μου πάει η καρδιά να το κόψω😉 Άλλες φορές θηλάζει μια χαρά δηλαδή τον ακούω καταπίνει και κάνει θηλαστικη κίνηση μετά βέβαια όπως ξαναείπα ξεκινάει συνήθως το κλάμα, άλλες κάνει απλά πιπίλα και τον αφηνω δεν του το χαλάω! 

Έχω η αλήθεια είναι ένα μόνιμο άγχος για τα πάντα, κυρίως για το φαγητό του αν και έχει πάρει ικανοποιητικό βάρος γεννήθηκε 5 Αυγούστου 2750, βγήκαμε από το μαιευτήριο 2540 και σήμερα που τον ζυγισα είναι 4680 δηλαδή έχει πάρει 2100 περίπου σε σχεδόν 2 μήνες. Απλά δεν είναι μωρό που θα φάει άπειρα δηλαδή μιλούσα με μια ξαδέρφη μου και εκείνης το μωρό είναι 40 ημερών και πίνει 150 μλ σε κάθε γεύμα. Ο δικός μου το ανώτερο που έχει πιει είναι 120 και αυτό με πολύ ζόρι και προσπάθεια από μένα να τελειώσει το μπουκάλι. 

Τεσπα, αποφάσισα να βάλω μικρούς στόχους, δηλαδή πρώτα να κοπεί τελείως το ξένο και μετά το μπουκάλι. Σκέφτηκα να κόψω το μπουκάλι τελείως και ότι αν πεινάσει θα θηλάσει αναγκαστικά και καλά αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι σωστό. Μου φαίνεται λίγο βίαιο να του το κόψω απλά μια μέρα εντελώς. 

Belleblue σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου και εννοείται θα το ψάξω μήπως συμβαίνει αυτό με το στήθος. 

Επειδή είμαι λίγο άσχετη όταν πατάς το στήθος σε μια φυσιολογική ροή, απλά πέφτει το γάλα? 😁

Εμένα πετάγεται πολύ έντονα (αφού κάνει και θόρυβο) από 5 σημεία και προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Πως είναι όταν βάζεις το δάχτυλο στο λάστιχο και τρέχει το νερό έτσι κάπως! Δεν ξέρω αν το περιγράφω και ακριβώς αλλά έτσι μου φαίνεται εμένα. 

Επίσης το δεξί μου στήθος το κάνει πολύ πιο έντονα αυτό. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...