Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Camping και μωρό σχεδόν 2 μηνών


Recommended Posts

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκαμε 

Με το καλο ο γιατρός μας δίνει ημερομηνία 19/6 και αναρωτιόμαστε σαν νέοι γονείς αν θα μπορέσουμε να πάρουμε το μπεμπέ μας σε Καμπινγκ (διαμονή σε τροχοσπιτο) τι έχετε να προτείνετε και αν έχει κανείς παρόμοια εμπειρία 

 

ευχαριστουμε 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγώ δεν είχα εμπειρία δυστυχώς γιατί η γέννα ήταν χειμώνα.   

Αν είναι κατακαλόκαιρο δε συστήνεται διαμονή σε ζεστό μέρος χωρίς κλιματιζόμενο με καποιο τρόπο, χώρο, γιατί το μωρό δεν έχει "θερμοστάτη" όπως εμεις, ακόμα. 

Θέλει δηλαδή προσοχή στην ζέστη , καθώς είναι επικίνδυνη για το μωρό, θα σας το πει και παιδίατρος. Αν είστε σε μέρος που έχει δροσιά, άρα, αυτό δεν θα είναι πρόβλημα.  Εσείς το γνωρίζετε αυτό, δηλαδή που θα είναι  το σημείο. 

Θα σας έλεγα απευθείας αν δεν έχει πολλά δέντρα και καλές σκιές το σημείο, να το αποκλείσετε γνωρίζοντας ότι τροχοσπιτο ίσον περισσότερη ζέστη μέσα στην ημέρα.

Δεν ξέρω τι εμπειρία έχετε, ίσως έχετε και τέτοια εμπειρία και είστε οκ να κοιμόσαστε μέσα στην ημέρα εκτος τροχόσπιτου...

 

 

Επίσης να είναι ήσυχο το καμπινγκ όχι για το μωρό ,αλλά για εσάς κ τη μαμα που θα πρεπει να κοιμόσαστε περίεργες ώρες για να ξεκουράζεστε.  (με νεογέννητο κοιμαται η μαμά μέσα στην ημέρα για να αναπληρώσει το ξενυχτι του βραδιού, μιας και τα μωρά ειδκά στην αρχή ξυπνουν κάθε 2 ωρο τουλάχιστον για να θηλάσουν /πιούν υποκατάστατο). Δεν θα αντέχετε δίπλα δηλαδή να φωνάζουν παιδάκια και να τρέχουν κλπ.... μπορεί και όχι, δε ξέρω?

 

Παράλληλα θα κοιτάξετε να είστε κοντά σε νοσοκομείο ή πόλη με γιατρούς, καθώς τα νεογνά αν αρρωστήσουν το πρώτο τρίμηνο με πυρετό, αν θυμάμαι καλά θέλουν πολύ προσοχή και εισαγωγή σε νοσοκομείο με πεταλούδες κλπ.

 

Γενικά πάντως είναι ένα τόσο γεμάτο διάστημα που αξίζει να μην εχεις άλλες έγνοιες, συμβαίνει μόνο μία φορά, ενώ  καμπινγκ μπορείς να πας πολλές. αυτές οι πρώτες εβδομάδες είναι αρκετά κρίσιμες για το δέσιμό σας με το μωρό, μην πω οι κρισιμότατες.  Θα έλεγα δηλαδή, οτι επικεντρο θα εχουν οι αγκαλιές, τα πρώτα μπάνια του μωρού στο λεκανάκι, (όχι θάλασσα αν θυμαμα καλά) οι πρωτοι σας υπνοι μαζί κλπ... θελεις καποιες εβδομάδες να συνηθίσεις, δεν θα έλεγα οτι ειναι ιδανικό να φύγεις με το που ήρθε το μωρό.    σαν μητέρα πιστεύω ότι δεν θα μου άρεσε για αυτό το λόγο, όχι για αλλο πρόβλημα.  Όμως είναι στον άνθρωπο αυτό! Συζητήστε το μαζί ❤️

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση η αλήθεια είναι πως και σκιά έχει και κλιματισμό μέσα αλλά αυτό που μας δυσκολεύει είναι το ότι δεν έχει κοντά νοσοκομείο αν κάτι χρειαστεί (2ωρο μακριά) γιαυτο και είμαστε σκεπτική . 
μαλλον φέτος δεν θα φύγουμε από τς τσιμέντα :) 

Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πρίν, Zakthebutcher είπε:

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση η αλήθεια είναι πως και σκιά έχει και κλιματισμό μέσα αλλά αυτό που μας δυσκολεύει είναι το ότι δεν έχει κοντά νοσοκομείο αν κάτι χρειαστεί (2ωρο μακριά) γιαυτο και είμαστε σκεπτική . 
μαλλον φέτος δεν θα φύγουμε από τς τσιμέντα :) 

 

Το έχω κάνει αλλά με μεγαλύτερο μωρό (4 μηνών) και χωρίς να έχω να σκεφτώ τίποτα από στήσιμο, εξοπλισμό κλπ καθώς με φιλοξένησαν οι γονείς μου που έχουν μόνιμη θέση σε κάμπινγκ. Ήμουν τυχερή γιατί εκείνο το καλοκαίρι ήταν πολύ δροσερό και το τροχόσπιτο είναι κάτω από καλή σκιά. Διαφορετικά, τις ζεστές ημέρες το μωρό το είχα με συχνά μπανάκια. Επίσης λόγω ηλικίας μπορούσα να το βάλω στη θάλασσα. Τα γειτονικά τροχόσπιτα ταλαιπωρηθηκαν, κάποιοι στεναχωριόταν, δεν είχαμε τη τύχη βλέπεις το μωρό μας να είναι από αυτά που είναι μαμ, κακά και νάνι. Επίσης, τα κουνούπια ήταν ένα θέμα, ή που θα έπρεπε να γεμίζω το παιδί αλοιφές ή να το έχω μόνιμα μέσα στο τροχόσπιτο ή κάτω από κουνουπιέρα. Ξεκουράστηκα βέβαια όχι λόγω τροχόσπιτου, αλλά επειδή είχα τους γονείς μου βοηθούς. 

Γενικά πάντως δεν το συστήνω. Αν δεν δούλευε ο σύζυγος, δεν θα έφευγα από Αθήνα, θα προτιμούσα να το περάσουμε το καλοκαίρι οι τρεις μας στα τσιμέντα όπως λες, με τις ανέσεις μας ωστόσο και όλο το χρόνο διαθέσιμο να ζήσουμε το μωράκι μας, χωρίς μύγες, κουνούπια, χωρίς να ενοχλούμε τους γύρω μας (που επίσης θέλουν να ξεκουραστούν). Σαφώς όμως μετά το έτος, είναι πολύ πολύ πιο άνετα.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...