Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Aπορια για χρηματα σε σχολειο

Recommended Posts

τη νοοτροπία του κοπαδιού τη σιχαίνομαι.

αυτήν ακριβώς τη νοοτροπία του (αποβλακωμένου) κοπαδιού διδάσκουν στα παιδιά μας... δυστυχώς...

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Διαφημίσεις

Aν νομίζετε πως με το να ζητήσετε τα χρηματά σας πίσω αυτό θα διορθώσει τον ωχαδελφισμό των όποιων εκπαιδευτικών..................νομίζω είστε σε λάθος δρόμο.

Άσχετο το θέμα της περίσειας εκπαιδευτικής ύλης με την αναλγησία του εκπαιδευτικού.

όπως επίσης άσχετο το θέμα της νοικοκυράς με την επάρκια αγαθών ( που λήγουν κιόλας) στην κουζίνα της , με την επάρκεια εκπαιδευτικού υλικού ( χωρίς ημερομηνία λήξης.

Οργισμένη είναι η Maryp με αυτά που διδάχθηκε ο γιός της , και καμία σχέση τα 60.

Η πλάκα είναι ότι ξεκινήσαμε να μιλάμε για τα 60 :wink:

Maryp στο ξανά λέω πιό σοβαρά. Ζητώντας πίσω τα χρήματα σου θα κάνεις μια τρύπα :roll: στο νερό.

Έφ' όσον κρίνεις ότι η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός χρειάζεται ταρακούνημα ( αν όχι σουτ) κάντο θέμα στην προϊσταμένη του σχολείου - νηπιαγωγείου και καπάκι στην Αβάθμια εκπαίδευση στον προϊστάμενο :wink: .

Αυτό αν το κάνει ο καθένας που βλέπει κάτι στραβό , θα ιδρώσουν επιτέλους τα αυτιά των προϊσταμένων τουλάχιστον.

Αλλιώς να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας ( που δεν θα το πρότεινα).

almak δεν συνέδεσα όπως είδες στο πρώτο μου ποστ τα 60 με την συμπεριφορά των εκπαιδευτικών. Αλλο το ένα, άλλο το άλλο.... στο κάτω κάτω της γραφής, αν δεν έχω χαρτί που να πιστοποιεί ότι το παιδί μου φοίτησε στο νηπιαγωγείο 60 θα πληρώσω και πάλι για να πάει στο δημοτικό...

Ούτε πιστεύω ότι θα τις ταρακουνήσω με το να τα πάρω πίσω. Απλώς δεν νομίζω ότι έπρεπε να τα δώσω... Άλλο θέμα το ένα, άλλο το άλλο. Η katerinak τα συνέδεσε, ισχυριζόμενη ότι δεν σεβόμαστε τη δουλειά τους και ότι θα είναι γυφτιά (!!!!!!!!!) να τα ζητήσω πίσω και της απάντησα τους λόγους για τους οποίους το παιδί δεν θα ξαναπάει στο συγκεκριμένο σχολείο και προβληματίζομαι για τα 60.

όσο για την α'βάθμια... λες να μην έχω κάνει τηλεφωνάκια??? :wink: έτσι... ποστ στον αέρα του ίντερνετ μόνο??? οχι δα!!!!!!

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

γιατι σχολιαζετε το αν εχει πολυ η λιγο υλικο το νηπιαγωγειο;κακο ειναι;λες και τα τρωνε οι εκπαιδευτικοι;μακαρι να ναι γεματες οι ντουλαπες για να δουλευουν καλα κ οχι μιζερα.αναρρωτηθηκατε ποτε κανοντας διαιρεση τους 9 μηνες τα 25 πιθανως παιδια ποσα αντιστοιχουν την ημερα; απ εξω ειναι ευκολο να σχολιαζετε.εσεις στο σπιτι σας οταν θελετε να μαγειρεψετε δεν εχετε γεματο το ψυγειο και αισθανεστε πιο ανετα; το ποσο που αντιστοιχει ειναι 30 λεπτα την ημερα σε εξοδα το καθε παιδι.το θεωρειτε πολυ αυτο; αν θες ζητα τα δεν ειναι κακο η πες να σου δωσουν λιγα υλικα.γυφτια ομως δεν ειναι;εκτος αν σου ζητανε απο το καινουριο σχολειο και πρεπει να τα αγορασεις παλι. μην πυροβολειτε ομως τα σχολεια!μακαρι να ειχαν λεφτα και να μην ζητουσαν απο κανενα!

Θα σχολιάσω μόνο αυτό. Εγώ στο σπίτι μου έχω γεμάτο το ψυγείο και το ντουλάπι και τα ράφια, αν γουστάρω, γιατί βαριέμαι να προγραμματίσω και έχω λεφτά για πέταμα. Όμως δεν ζήτησα από κανέναν να πληρώσει το σούπερ μάρκετ. Λίγο σεβασμό να δείχουμε όταν μιλάμε για λεφτά άλλων και κυρίως για ένα ποσό, που για κάποιους είναι περισσότερο από μεροκάματο. Αν οι εκπαιδευτικοί δεν σεβαστούν τους γονείς και τον κόπο τους, και το γεγονός ότι πληρώνουν για κάτι που θα έπρεπε να τους παρέχεται δωρεάν, πώς να μην έχει καχυποψία ο γονιός?

Έφ' όσον κρίνεις ότι η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός χρειάζεται ταρακούνημα ( αν όχι σουτ) κάντο θέμα στην προϊσταμένη του σχολείου - νηπιαγωγείου και καπάκι στην Αβάθμια εκπαίδευση στον προϊστάμενο Wink .

Αυτό αν το κάνει ο καθένας που βλέπει κάτι στραβό , θα ιδρώσουν επιτέλους τα αυτιά των προϊσταμένων τουλάχιστον.

αυτό -

το θέμα είναι να μην το κάνει μόνο μια maryp αλλά όλες maryp maryt maryl maryv maryn marym ktl ktl ktl.

μακάρι να ξυπνήσουν οι γονείς και να διεκδικήσουν. έστω να κάνουν την προσπάθεια.

δεν καταλαβαινω το υφος της καχυποψιας που υπαρχει και της αμφισβητησης.σεβαστειτε τη δουλεια του αλλου χωρις σχολια,αν ησασταν εκπαιδευτικοι θα καταλαβαινατε οτι αυτα χρειαζοναι.

το ξέσπασμα της katerinak .. πιστευω ότι μάλλον δεν έχει ίσως ακόμα την εμπειρία που έχετε δεί οι γονείς,

δηλαδή να δεί ίσως απο κοντά την ανικανότητα αλλά και έλλειψη καθε διάθεσης απο τους αρμοδιους, να κάνουν αυτό που οφείλουν -

ή την άγνοια των αρμοδίων για το πως να κανουν αυτό που οφείλουν.

katerinak δυστυχώς τα πράγματα ειναι πολύ διαφορετικά - δεν ειναι όπως θα έπρεπε να είναι,

και είναι 100 χρόνια πίσω απο αυτά που γίνονται σε ευρωπαικές χώρες.

τα σχολεία μας και τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί, λειτουργούν με τρόπους απαρχαιωμένους - και παιδαγωγικά, και υλικοτεχνικά.

τώρα το αν σε καποια σχολεία /νηπιαγωγεία υπάρχει η εξαίρεση ναι μπορεί να υπάρχει,

αλλά πάλι δε θα έχει φτάσει ούτε στο ημισυ το τι κάνουν στο εξωτερικό.

και είναι καταλυτικά αυτά τα χρόνια,

και δεν είναι θέμα κάποιας πολυτέλειας, ειναι θέμα διαπαιδαγώγησης της αυριανής κοινωνίας και και και.

Αυτη τη στιγμή ως επι το πλείστον γίνεται φύλαξη/στοίβαξη, όχι διαπαιδαγώγηση.

είναι δουλειά του νηπιαγωγού και του εκπαιδευτικού να διαπαιδαγωγεί.

δεν θα μπορέσει ποτέ του να διαπαιδαγωγήσει εάν δεν έχει τις συνθήκες, το πρόγραμμα, το υλικοτεχνικό, την ικανότητα....

αν δείς σε συζητήσεις των γονιών θα βρείς ότι σε λίγα μόνο σχολεία,

υπάρχει ο συνδυασμός όλων αυτών των πραγμάτων..

είναι ζήτημα να υπάρχουν τα δύο μόνο πχ...

πρέπει να γίνει συνείδηση στους γονείς,

οτι το να υπάρχουν ΟΛΑ αυτά δεν ειναι πολυτέλεια, είναι δικαίωμα και είναι υποχρέωση του κράτους να τα παρέχει.

Το κράτος εδώ και ... 30 χρόνια? δεν θεωρεί ότι ειναι υποχρέωσή του να τα παρέχει προφανώς. ή δεν έχει την ικανότητα να τα παρέχει (άλλο θέμα συζήτησης αυτό βέβαια).

Στο χορό υπάρχουν και οι εκπαιδευτικοί... ε δεν ειναι όλοι αστέρια. δυστυχώς ένα ποσοστό, αμαυρώνει το ρόλο του εκπαιδευτικού.

Ο ένας γονέας και το ένα παιδί που θα φάει στη μάπα για περισσότερα χρόνια τον εκπαιδευτικό αυτό, τι θα κανει ? θα πρέπει να καταπιεί τη γλώσσα του?

οχι βέβαια.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

η εμπειρια μου ειναι αρκετα μεγαλη,δουλευω ηδη 10 χρονια,οπως και η εμπειρια μου απο γονεις συνεργασιμους κ απο γονεις ανταγωνιστικους χωρις λογο.εγω δεν θελω να δικαιολογησω τους εκπαιδευτικους.ισα ισα μ ενοχλει οταν δεν γινεται καλα η δουλεια γιατι οταν εγω σκιζομαι ακουω οτι καθομαι γιατι αυτο βλεπουν απο τους αλλους. ΟΜΩΣ γιατι κατηγορειτε τον εκπαιδευτικο οταν δεν εχει υλικο να δουλεψει;πιστευετε οτι το χαιρεται κανενας να ζηταει 60 ευρο,τα οποια τα κρατανε οι γονεις , η να δινουν λιστα που παλι 60 θα κανει;ξερετε πως νιωθουμε καθε φορα που ειναι να το αναφερουμε και σκεφτειτε οτι εσεις το ζειτε 1-2 φορες μεχρι να φυγει το παιδι απο το σχολειο.εμεις το ζουμε καθε χρονο.φυσικα και θα ηθελα να μου ειχαν ετοιμο οχι μονο το υλικο αλλα και τα οργανα για τις φυσικες επιστημες,τα οργανα για τα μαθηματικα,να φτανουν τα καρεκλακια για ολους να εχω εναν ανθρωπο στην ταξη που αν ματωσει το παιδι να μπορω να το αναλαβω χωρις να αφησω τα αλλα και οχι να ειμαι εκατο κομματια για να τα προλαβω ολα.αυτο ομως κανενας δεν μας το παρεχει και κανενας δεν το καταλαβαινει. ξερετε τι δουλεια εχει ενα νηπιαγωγειο για να στηθει; αυτα θα επρεπε να μας τα παρεχουν κ εμεις να διδασκουμε γιατι αυτη ειναι η δουλεια μας,αυτο εμαθα στο πανεπιστημιο , οχι να ειμαστε ζητουλες των 60 ευρο. και στην τελικη ολοι οσοι θελετε καλυτερη παιδεια γιτι δεν ερχεστε μαζι μας να φωναξετε;;ηρθε κανενας γονιος στις πορειες;κ προσωπικα δεν μ ενδιαφερει το θεμα μισθου. ελατε να φωναξετε για τα χρηματα που δινει η κυβερνηση,για τη μειωση των παιδιων, για τους ψυχολογους ..απο το σπιτι ειναι ευκολη η κριτικη.το θεμα ειναι τι κανει ο καθενας απο μας εκτος απο το να παρατηρει να να καταγραφει τα σφαλματα του αλλου.

ΟΜΩΣ γιατι κατηγορειτε τον εκπαιδευτικο οταν δεν εχει υλικο να δουλεψει;

Λοιπόν, μάλλον είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος, απλά διαφωνούμε σε κάποια σημεία.

Προσωπικα, με το δικό μου μήνυμα, δεν κατηγορώ τον εκπαιδευτικό που δεν έχει τα υλικά. Το κράτος κατηγορω. Εγώ κατηγορώ τον εκπαιδευτικό εκείνον που ζητά να αγοράσουμε τα υλικά ή ζητά τα χρήματα, αλλά μετά δεν τα αξιοποιεί. Το ερώτημα είναι: γιατί δεν τα αξιοποιεί;

Κι αν δεν τα αξιοποιεί, ας αναγνωρίσει ότι ο γονιός πλήρωσε γιαυτό το υλικό και ότι ανήκει στο γονιό (στο παιδί, δηλαδή) και δεν είναι αναγκαστική δωρεά στο κράτος.

και στην τελικη ολοι οσοι θελετε καλυτερη παιδεια γιτι δεν ερχεστε μαζι μας να φωναξετε;;ηρθε κανενας γονιος στις πορειες;κ προσωπικα δεν μ ενδιαφερει το θεμα μισθου. ελατε να φωναξετε για τα χρηματα που δινει η κυβερνηση,για τη μειωση των παιδιων, για τους ψυχολογους ..απο το σπιτι ειναι ευκολη η κριτικη.το θεμα ειναι τι κανει ο καθενας απο μας εκτος απο το να παρατηρει να να καταγραφει τα σφαλματα του αλλου.

Οταν έρθει η μέρα που οι συνδικαλιστικοί σας φορείς κάνουν πορεία με κύριο θέμα τα υπάρχοντα προβλήματα της παιδείας που άμεσα πλήττουν τα παιδιά , και όχι τα θέματα των αμοιβών και των ωραρίων των εκπαιδευτικών και των εσωτερικών διαδικαστικών και οργανωτικών ζητημάτων, ευχαρίστως θα είμαι από τους πρώτους και θα παρακαλέσω κι άλλους γονείς να συμμετάσχουν.

Οταν από τα 10 θέματα στη λίστα των απαιτήσεων, γίνεται μια αναλυτική αναφορά στο θέμα των αποδοχών σας και των ωραρίων και μια συνοπτική αναφορά στα θέματα της εκπαίδευσης, τότε αντιλαμβάνομαι ότι οι συνδικαλιστικοί σας φορείς δεν έχουν σαν πρώτο και κύριο θέμα τη βελτίωση της εκπαίδευσης, αλλά τη βελτίωση των εργασιακών ορων των εκπαιδευτικών.

Και, προς Θεού, μην παρεξηγηθώ. Δεν κατηγορώ τους εκπαιδευτικούς που παλεύουν για τους εργασιακούς τους όρους... ίσα-ίσα που πιστεύω ότι καλά κάνουν... αλλά πιστεύω ότι δεν παλεύουν αρκετά για τη βελτίωση της εκπαίδευσης... Ας μπούν πρώτα τα θέματα που πρέπει να λυθούν και τα οποία έχουν άμεσο αντίκτυπο στα παιδιά, και μετά ευχαρίστως θα συμπαρασταθούμε σε πορείες και για τα εργασιακά σας θέματα.

Επίσης, προσωπικά δεν έχω δει ιδιαίτερη κίνηση των εκπαιδευτικών να παροτρύνουν τους γονείς να συμμετάσχουν στις πορείες. Μόνο μία εκπαιδευτικός στο σχολείο μας είχε ανοίξει συζήτηση γι'αυτά τα θέματα και φυσικά θεωρείται από τις καλύτερες εκπαιδευτικούς που έχουμε στο σχολείο, διότι, εκτός από την ποιότητα της διδασκαλίας που εφαρμόζει, γνωρίζει να κρατά τις ισσοροπίες και όχι να γέρνει προς μια πλευρά.

Τέλος, δεν πιστεύω ότι εγώ προσωπικά κριτικάρω από το σπίτι. Η κριτική μου προέρχεται από αρκετά που έχω δει στο σχολείο και από απογοητευτικές συζητήσεις με εκπαιδευτικούς και ειδικά από την έλλειψη διάθεσης της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών να συνεργαστούν με τους γονείς. Εγώ έχω δει, προσωπικά πάντα, τη διάθεση των εκπαιδευτικών να προστατευτούν από τα σχόλια των γονιών και όχι να ανοίγουν τον κύκλο συζήτησης.

Δε ζητώ να συμφωνήσεις.. απλά συζητάμε και θέτει ο καθένας τις απόψεις του.

Μακάρι να μπορούσαμε οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς να συνεργαστούμε, μπας και τρανταχτεί η οποιαδήποτε κυβέρνηση να βάλει την παιδεία ανάμεσα στις πρώτες προτεραιότητές της.

η εμπειρια μου ειναι αρκετα μεγαλη,δουλευω ηδη 10 χρονια,οπως και η εμπειρια μου απο γονεις συνεργασιμους κ απο γονεις ανταγωνιστικους χωρις λογο.εγω δεν θελω να δικαιολογησω τους εκπαιδευτικους.ισα ισα μ ενοχλει οταν δεν γινεται καλα η δουλεια γιατι οταν εγω σκιζομαι ακουω οτι καθομαι γιατι αυτο βλεπουν απο τους αλλους. ΟΜΩΣ γιατι κατηγορειτε τον εκπαιδευτικο οταν δεν εχει υλικο να δουλεψει;πιστευετε οτι το χαιρεται κανενας να ζηταει 60 ευρο,τα οποια τα κρατανε οι γονεις , η να δινουν λιστα που παλι 60 θα κανει;ξερετε πως νιωθουμε καθε φορα που ειναι να το αναφερουμε και σκεφτειτε οτι εσεις το ζειτε 1-2 φορες μεχρι να φυγει το παιδι απο το σχολειο.εμεις το ζουμε καθε χρονο.φυσικα και θα ηθελα να μου ειχαν ετοιμο οχι μονο το υλικο αλλα και τα οργανα για τις φυσικες επιστημες,τα οργανα για τα μαθηματικα,να φτανουν τα καρεκλακια για ολους να εχω εναν ανθρωπο στην ταξη που αν ματωσει το παιδι να μπορω να το αναλαβω χωρις να αφησω τα αλλα και οχι να ειμαι εκατο κομματια για να τα προλαβω ολα.αυτο ομως κανενας δεν μας το παρεχει και κανενας δεν το καταλαβαινει. ξερετε τι δουλεια εχει ενα νηπιαγωγειο για να στηθει; αυτα θα επρεπε να μας τα παρεχουν κ εμεις να διδασκουμε γιατι αυτη ειναι η δουλεια μας,αυτο εμαθα στο πανεπιστημιο , οχι να ειμαστε ζητουλες των 60 ευρο. και στην τελικη ολοι οσοι θελετε καλυτερη παιδεια γιτι δεν ερχεστε μαζι μας να φωναξετε;;ηρθε κανενας γονιος στις πορειες;κ προσωπικα δεν μ ενδιαφερει το θεμα μισθου. ελατε να φωναξετε για τα χρηματα που δινει η κυβερνηση,για τη μειωση των παιδιων, για τους ψυχολογους ..απο το σπιτι ειναι ευκολη η κριτικη.το θεμα ειναι τι κανει ο καθενας απο μας εκτος απο το να παρατηρει να να καταγραφει τα σφαλματα του αλλου.

διάβασα και ξαναδιάβασα το ποστ αυτό... και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει με το θέμα που συζητάμε... Το θέμα που συζητούσαμε αφορούσε κάποιες ΑΝΙΚΑΝΕΣ που αισθάνονται προστατευμένες κάτω από την ομπρέλα του δημοσίου και τον προβληματισμό μου για τα 60 ευρώ μιας και το παιδί δεν θα ξαναπάει στο σχολείο αυτό. Και φυσικά -το επαναλαμβάνω- θα κάνουμε κριτική. Εχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να κάνουμε κριτική. Γιατί όσα λεφτά κι αν δωσουν οι κυβερνήσεις, όσοι ψυχολόγοι κι αν έρθουν, όσο κι αν αυξηθούν οι αίθουσες και οι νηπιαγωγοί.... ΑΝΙΚΑΝΕΣ θα υπάρχουν πάντα :wink:

Καλησπέρα κορίτσια! Διάβασα όλα αυτά που γράφετε και βλέπω ότι εν μέρει έχουν δίκιο και οι "δύο πλευρές". Είμαι νηπιαγωγός σε δημόσιο νηπιαγωγείο μόλις για δύο χρόνια και εχω δει ήδη πολλά!

Από μόνα τους τα 60 ευρώ δεν εξαγριώνουν ένα γονιό.Όταν οι εκπαιδευτικοί εξηγούν από την αρχή της χρονιάς για ποιους λόγους θα χρειαστούν (και πιστέψτε με δεν είναι μόνο οι μαρκαδόροι και τα χαρτιά) και οι γονείς βλέπουν ότι σκίζεσαι κατά τη διάρκεια του έτους, προσπαθείς, τους σέβεσαι, τους ενημερώνεις, τους υπολογίζεις βρε παιδί μου, δεν έχουν κανένα λόγο να παραπονιούνται. Όταν κάνεις αυτή τη δουλειά με μεράκι, καλή διάθεση, όταν ΑΓΑΠΑΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ, αυτό φαίνεται. Όταν γίνεται σωστό παιδαγωγικό έργο και οι εκπαιδευτικοί δεν δίνουν ποτέ το δικαίωμα για οποιοδήποτε σχόλιο και αμφισβήτηση, πιστεύω ότι θα θελήσουν να βοηθήσουν ακόμη περισσότερο, και αυτό δεν σημαίνει χρηματικά.

Αν θέλετε τη μικρή μου εμπειρία, στο περσινό σχολείο τα πράγματα ήταν απαράδεκτα.Ως πρώτο χρόνο που εργαζόμουν σε δημόσιο σχολείο, ξεκίνησα με μεγάλο ενθουσιασμό, εκανα πολλή προσπάθεια, πολλά πράγματα, βλέποντας όμως ότι δεν είχα την κατάλληλη υποστήριξη και ενθάρρυνση από τις συναδέλφους. Έπεσα λοιπόν στην παγίδα και χαλάρωσα. Το μεγαλύτερο λάθος που έκανα! Κατάφερα λοιπόν και άλλαξα σχολείο. Τα πράγματα φέτος είναι υπέροχα, γιατί έχω βρει συναδέλφους που αγαπάνε κι αυτές τη δουλειά τους! Οι σχέσεις μας με τους γονείς είναι φανταστικές, προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο στο σχολείο για τα παιδιά, και για ό,τι ζητήσουμε οι γονείς είναι εδώ!Άρα τα 60 ευρω δεν είναι το πρόβλημα, ούτε οι γεμάτες ντουλάπες. Οι εκπαιδευτικοί ξέρουν πού να διαθέσουν τα χρήματα. (Μην ξεχνάτε ότι οι γιορτές, τις οποίες οι γονείς περιμένουν φαντασμαγορικές, απαιτουν πολλά πολλά υλικά).

Μην σας κουράζω άλλο. Δεν κατηγορώ τους γονείς. Έχουν μάτια και βλέπουν. Απλώς χρειάζεται ενημέρωση, κατανόηση και ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ!

Όταν γίνεται σωστό παιδαγωγικό έργο και οι εκπαιδευτικοί δεν δίνουν ποτέ το δικαίωμα για οποιοδήποτε σχόλιο και αμφισβήτηση, πιστεύω ότι θα θελήσουν να βοηθήσουν ακόμη περισσότερο, και αυτό δεν σημαίνει χρηματικά.

marianthip, εξέφρασες ακριβώς όπως αισθάνομαι σαν γονιός απέναντι στην εκπαιδευτική συμπεριφορά γενικότερα.

Πείσε με, με πράξεις, ότι ενδιαφέρεσαι κι εγώ θα γίνω χαλί να με πατήσεις.

...τρόπος του λέγειν :wink:

Διαφημίσεις

Belfaccino, μπορώ να καταλάβω τους γονείς, αν και εγώ δεν έχω ακόμη παιδάκια. Απλώς θέλω να είμαι μια δασκάλα που θα ήθελα να έχουν και τα παιδιά μου.

Από την πλευρά μου, πάντως, θα ήθελα να πω ότι δεν είναι και όλοι οι γονείς οι ίδιοι. Δεν ενδιαφέρονται όλοι. Για παράδειγμα, την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε συνάντηση γονέων για να τους ενημερώσουμε για την πρόοδο των παιδιών τους, τα προγράμματα που θα "τρέξουν" από εδώ και πέρα και είχαμε κατασκοτωθεί να τα ετοιμάσουμε όλα τέλεια. Ακόμα και προτζέκτορα, λάπτοπ κ.λπ. είχαμε φέρει. Φόρμες αξιολόγησης για κάθε παιδί με τις αδυναμίες τους και τις ικανότητές τους, πράγματα που κάναμε για το καλό των παιδιών. Λοιπόν, σας πληροφορώ ότι από τους 40 γονείς (40 παιδιά έχουμε), ήρθαν οι 20 το πολύ και μάλιστα ήταν αυτοί που δεν είχαμε και τίποτα να τους πούμε. Τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα δεν έχουν κανέναν να ενδιαφερθούν. Και αυτό είναι που μας στενοχωρεί πολύ. Θέλουμε τη συμμετοχή των γονέων, γιατί, συγγνώμη που το λέω, κάποια παιδιά βλέπουμε ότι είναι καταδικασμένα...

Ναι, έχεις δίκιο για τη μη συμμετοχή και την αδιαφορία αρκετών γονέων. Το έχουμε αναφέρει αρκετές φορές στο φόρουμ αυτό.

Οπως κάθε σχέση, η σχέση (συνεργασία) μεταξύ γονιών και εκπαιδευτικών είναι ένα "πάρε-δώσε" με κοινό στόχο την παροχή των καλύτερων συνθηκών εκπαίδευσης στο παιδί.

Αλλά θα επανέλθω σε αυτό που ανέφερες σε προηγούμενο μήνυμα σου...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...

Ας ενημερώνουν οι εκπαιδευτικοί για τα ουσιαστικά προβλήματα που υπάρχουν και με ποιούς τρόπους θα μπορούσε ένας γονιός να στήριξει ουσιαστικά το έργο τους μήπως, από τους 100 ευαισθητοποιηθούν οι 10 και, σε περίπτωση που δεν υπάρχει τέτοια ενημέρωση, οι γονείς ας μην εφησυχαζόμαστε ότι όλα πάνε "ρολόι" ή ας απαλλαχτούμε από τον "ωχ-αδελφισμό" κι ας "χώσουμε" λιγάκι τη μυτούλα μας με την καλή έννοια, θέτοντας ερωτήματα στους εκπαιδευτικούς μήπως με τη συζήτηση προκύψει ότι υπάρχουν τρόποι τελικά να γίνουν ουσιαστικές βελτιώσεις με συνεργασία.

Χωρίς ενημέρωση, κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου και τα παιδιά μεγαλώνουν σε κακές συνθήκες εκπαίδευσης, που δε δικαιολογούνται στην εποχή που ζούμε, τουλάχιστον στη χώρα μας.

Τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα δεν έχουν κανέναν να ενδιαφερθούν.

Ακριβώς γι'αυτόν τον λόγο αντιμετωπίζουν προβλήματα.... αλλά αυτό ειναι μια μεγάλη συζήτηση....

marianthip αυτά όλα που λες, τα είχατε ετοιμάσει σε νηπιαγωγείο???

Ναι, τα είχαμε ετοιμάσει σε δημόσιο νηπιαγωγείο στη ΒΑ Αττική. Η προϊσταμένη είναι μια εξαιρετική εκπαιδευτικός και το συναποφασίσαμε. Είναι ευτυχία να συνεργαζεσαι με ανθρωπους που κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με εσένα. Οι ιδέες είναι πολλές και μακάρι να είχαμε περισσότερο χρόνο στην ημέρα. Οι ώρες μέχρι τις 12.15 είναι λίγες. Το σχολείο είναι ολοήμερο, όμως τα περισσότερα παιδιά φεύγουν το πρωί. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να κάνουν πολλά ππράγματα, αρκεί να το θέλουν.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...