Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Aπορια για χρηματα σε σχολειο

Recommended Posts

Στο νηπιο που πανε οι μικρες μας ειχε ζητησει απο περσυ η διευθυντρια να δινουμε ενα ποσο καθε μηνα για την καθαριστρια επειδη με τα λεφτα που εδινε το κρατος ολες φευγαν (το σχολειο ειναι 2 αιθουσες μεγαλες ενα γραφειο μικρο τουαλετες και μεγαλη αυλη και το κρατος δινει για 22 μερες το μηνα γυρω στα 90 ευρω ..οπου η κοπελα θελει 2 ωρες σιγουρα).

Περσυ διναμε 4 ευρω το μηνα και η νηπιαγωγος που ειχαμε μας ειχε πει οτι θα δινουμε μονο για το ενα παιδι.

Σαφως και αποδειξη δεν παιρνουμε :roll:

Φετος μας ζητα 6 ευρω απ το καθε γονιο (ειναι 39 παιδια στο νηπιο) και μου ειπε φετος οτι πρεπει νατα δινω επι 2..δλδ 120 ευρω το χρονο :shock:

Καποιοι γνωστοι μου μου ειπαν οτι δεν δινουμε συμφωνα με τα παιδια που εχουμε σ ενα σχολειο...αλλα επειδη δινει ο γονιος τα δινουμε 1 φορα.

Εμενα μου φαινεται υπερβολικο να δωσω τοσα λεφτα απ την στιγμη κι ολας που και ειναι δυσκολες εποχες και δουλευει μονο ο αντρας μου και εξαλλου εμεις δινουμε κανονικα και τους μηνες που η καθαριστρια δουλευει μισες μερες(Σεπτεμβριο-Δεκεμβριο-Πασχα-Ιουνιο)

Λοιπον ακουω ολες τις γνωμες και τι ακριβως πρεπει να κανω...

Τα δινω και τα 120 ευρω ή δινω μονο τα 60 οπως και οι αλλοι γονεις :?

Διαφημίσεις

Να μην δίνεις τίποτα!

Αν φύγει η καθαρίστρια να κάνεις έγγραφο στο γραφείο πρωτοβάθμιας όπου ανήκει το σχολείο με κοινοποίηση στο υπουργείο παιδείας.

Αν το σχολείο βρωμίσει από την έλλειψη καθαρίστριας, να τηλεφωνήσεις στη Νομαρχία σου να γίνει έλεγχος από το υγειονομικό.

Θα δεις πώς θα λυθούνε μαγικά όλα τα προβλήματα :twisted:

HXuSp2.pngaS46p2.png

Καλημέρα και απο μένα :D Αυτό π΄ρωτη φορά το ακούω!!!!Εχω δυο γιούς ο ένας πάει πρώτη και ο άλλος μεγάλα νήπια και κάθε χρόνο μας ενημερώνουν οι νηπιαγωγοί ή οι δάσκαλοι αν θέλουμε να δώσουμε κάτι για την καθαρίστρια ή τον επιστάτη στο σχολείο.Φυσικά και δίνω κάτι αλλά λόγω των ημερών και με όλη την καλή μου διάθεση αλλα να την πληρώνεις εσύ περίεργο μου ακούγεται :?

Καλα και τωρα υπαρχει κουμπαρας για την καθαριστρια για το Χριστουγεννιατικο της δωρο ...

Αυτα τα δινουμε καθε μηνα 37 γονεις απο 6 ευρω + αυτα που παιρνει απ την νομαρχια..περιπου τα 90 ευρω.

Το θεμα ειναι οτι θελω γνωμες...γιατι δεν εχω σκοπο να δινω καθε μηνα 12 ευρω (χωρια τα υπολοιπα που ετσι κι αλλιως χαλαμε..για την κατ αλλα δωρεαν παιδεια μας) δλδ 120 ευρω το χρονο για την καθαριστρια

Εαν βεβαια μου λεγατε ολοι οτι πρεπει να τα δωσω..θα κοιταγα το θεμα διαφορετικα και το πιο πιθανον να τα εδινα...αν και οι εποχες δυσκολες :roll:

ειμαι νηπιαγωγος και θα σας πω πως βλεπω απο μεσα τα πραγματα..

καταρχην ειναι λυπηρο που αναγκαζομαστε να παιρνουμε τετοια ευθυνη και πρωτοβουλια επειδη απλα το κρατος δεν το κανει και να κρεμεται παντα στο κεφαλι μας μια καταγγελια.

πρεπει ομως να βρουμε λυσεις που μονο με τη βοηθεια των γονιων γινεται..

στο δικο μου το σχολειο το δευτερο παιδι συνηθως εδινε τα μισα γιατι καταλαβαιναμε την αναγκη..

sofuka τα πραγματα δεν ειναι ετσι..ουτε η λυση ειναι να ερθουν τα ποντικια και οι κατσαριδες απο τα ψιχουλα που αφηνουν τα παιδια.

αποδειξη πως να παρετε και απο ποιον;;

ολα αυτα υπαγονται στην καλη θεληση του γονιου.δεν ειναι κακο να πεις οτι δεν αντεχει η τσεπη και δεν μπορεις να δινεις.ισως αυτα τα 12 να φαινονται λιγα και να μην το σκεφτονται στο σχολειο.

θελω να καταλαβετε τους εκπαιδευτικους..ειναι πολυ ασχημο αλλο να σπουδαζεις και αλλα προβληματα να πρεπει να λυσεις,και σας διαβεβαιω δεν ειναι το μοναδικο προβλημα..

σκεφτειτε να πατε στο γραφειο σας και να το βρισκετε βρωμικο γιατι δεν υπαρχει καθαριστρια.πως θα νιωθατε;και εκει εχετε ευθυνη μονο για την δικια σας υγεια..οχι αλλων 25..

ευχαριστω!

Διαφημίσεις

Δυστυχώς η katerinak έχει δίκιο.

Θα σας πω το άλλο. Ας πούμε δεν κάνουν αυτό που κάνουν τα νηπιαγωγεία και αφήσουν το σχολείο βρώμικο μέχρι να έλθει μια καθαρίστρια. Δεν θα τα βάζατε με την διεύθυνση που άφησε τα παιδάκια σας σε ένα σχολείο που θα γεμίσει στα σίγουρα ποντίκια ??? Είμαι σίγουρος πως για πρώτη φορά θα πηγαίνατε εκ περιτροπής να καθαρίσετε το σχολείο μέχρι να έρθει καινούργια καθαρίστρια. όΜΩς κατι τέτοιο δεν θα έχει συνέχεια και διάρκεια , γι αυτό οι δασκάλοι προτιμούν το σίγουρο.

Κατά τα άλλα άμα το υπολογίσετε το κράτος την αμοίβει με 2 ευρώ την ώρα + την ασφάλιση που της δίνει.

Εσείς με τα χρήματα που βάζετε ανεβάζετε το ποσό σε 7,3 ευρώ την ώρα!!!!! :shock:

Αν δηλαδή δούλευε 8ωρο με αυτά τα χρήματα θα έβγαζε τον μήνα 1300 :shock: ευρώ .

Μα καλά τόσα δεν πέρνουν ούτε οι αστυνομικοί ούτε οι δάσκαλοι :shock:

Έχουμε και εμείς μια καθαρίστρια στο γυμνάσιο για 14 αίθουσες , και που και που μου την ρίχνει λίγο την γκρίνια ότι είναι μεγάλο το σχολείο και κουράζεται και και και .....................και εμένα μου 'ρχεται να της πω να κάτσει σπίτι της , δεν την έφερε κανείς με το ζόρι να καθαρίζει σχολεία :wink:

Εννοείτε πως δεν δίνουμε τίποτα.

ΥΓ . Εγώ λέω να λέμε κι ευχαριστώ που κάποιοι εκπαιδευτικοί ασχολούνται και με αυτά , με το κάτι παραπάνω δηλαδή πέρα από τα στενά πλαίσια της δουλειάς τους.

Γειά σας,

αντίστοιχο θέμα υπάρχει επίσης και εδω:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1379

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

• 1 month later...

έψαχνα να δω ... τελικά θα το βάλω εδώ κι όποιος/όποια ξέρει μου απαντά...

στο θέμα μου

στην αρχή της σχολικής χρονιάς στο δημόσιο νηπιαγωγείο που πήγε ο μικρός μου, μας ζητήσανε 60 ευρώ "για υλικά"... Το παιδί πήγε σε αυτό το σχολείο μέχρι τα Χριστούγεννα. Από τις διακοπές των Χριστουγέννων και μετά δεν ξαναπήγε σε αυτό το σχολείο (και δεν πρόκειται να ξαναπάει). Απορία: να ζητήσω πίσω τα 60 ευρώ ή όχι?? (εγώ λέω να τα ζητήσω, αλλά θέλω τις γνώμες σας)

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Διαφημίσεις

Δε θα ειναι λιγο δυσκολο να υπολογισουν ποσα "ξοδευτηκαν" μεχρι στιγμης; Τι εχεις σκοπο να κανεις; Θα ζητησεις και τα 60 ευρω η τα 30;

Αν κρινω απο την κατασταση στο δικο μας νηπιαγωγειο σιγα μη βρεις ακρη. Αν παλι εχει παιχτει καποιο ασχημο σκηνικο με το σχολειο και τους παρατατε και φευγετε και εχει και ορεξη για καυγα, ισως να ειναι και μια ωραια ευκαιρια να εκτονωθεις! :D

Σοβαρα τωρα, αν παρεις χρηματα πισω μου φαινεται λογικο να παρεις τα μισα καθως ενα μερος του ποσου εχει ηδη ξοδευτει για τα λεγομενα "υλικα" που χρησιμοποιησε το παιδι και για τη χριστουγεννιατικη γιορτη.

η χριστουγεννιάτικη γιορτή έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού σχολείου, με στολές που τις προμηθευτήκαμε εμείς οι γονείς.

τα υλικά υποτίθεται ότι είναι γραφική ύλη (χαρτιά, μαρκαδόροι κλπ...) Δεν θέλω να τους την "χαρίσω", θα σας περιγράψω στο ΤΕΛΟΣ της χρονιάς αυτήν την περίοδο στη ζωή του γιού μου (ούτε να την θυμάται δεν θέλει...)...

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Εμεις στους σταθμους δεν συνηθιζουμε να ζηταμε χρηματα αλλα ζηταμε απευθειας απο τους γονεις τα υλικα... και το κοστος αυτων που φερνουν ειναι περιπου στα 60 ευρω (οχι σε ολους αλλα σε 1-2 που δουλευα ζητουσαν)

Ομως γεμιζαμε τις ντουλαπες και τα υλικα εφταναν και περισευαν για ολο το χρονο. Πιθανον ομως αφου ζητησαν χρηματα να μην χαλασαν ολο το ποσο εφαπαξ αλλα να το αφησαν για να το ξοδευουν κατα τη διαρκεια της χρονιας... Ζητα τα πισω.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

αυτό που λέει η Δώρα είδα κι εγώ μια - δυο φορές που μπήκα στο γραφείο: ντουλάπες τεράστιες τίγκα στο μαρκαδόρο και στο χαρτί .... ούτε στοκ βιβλιοπωλείου να ήτανε... :roll:

Διαφημίσεις

αυτό που λέει η Δώρα είδα κι εγώ μια - δυο φορές που μπήκα στο γραφείο: ντουλάπες τεράστιες τίγκα στο μαρκαδόρο και στο χαρτί .... ούτε στοκ βιβλιοπωλείου να ήτανε... :roll:

Εχεις το δίκιο σου. 60 ευρώ ανά παιδί. Εφυγε το παιδί και έμειναν τα υλικά.

Προσωπικά, θα έλεγα "χαλάλι".

Από την άλλη, τι τα κάνουν όλα αυτά και γιατί μένουν μέσα στην ντουλάπα;

Εμάς στην Α' Δημοτικού στο δημόσιο, μας είχαν δώσει μια λίστα γραφικής ύλης να αγοράσουμε. Θυμάμαι ότι ξοδέψαμε περίπου τα ίδια λεφτά. Και τελικά, σε όλη τη χρονιά, χρησιμοποίησαν μόνο τα έγχρωμα χαρτιά. Το 1/4 δηλαδή των υλικών.

γιατι σχολιαζετε το αν εχει πολυ η λιγο υλικο το νηπιαγωγειο;κακο ειναι;λες και τα τρωνε οι εκπαιδευτικοι;μακαρι να ναι γεματες οι ντουλαπες για να δουλευουν καλα κ οχι μιζερα.αναρρωτηθηκατε ποτε κανοντας διαιρεση τους 9 μηνες τα 25 πιθανως παιδια ποσα αντιστοιχουν την ημερα; απ εξω ειναι ευκολο να σχολιαζετε.εσεις στο σπιτι σας οταν θελετε να μαγειρεψετε δεν εχετε γεματο το ψυγειο και αισθανεστε πιο ανετα; το ποσο που αντιστοιχει ειναι 30 λεπτα την ημερα σε εξοδα το καθε παιδι.το θεωρειτε πολυ αυτο; αν θες ζητα τα δεν ειναι κακο η πες να σου δωσουν λιγα υλικα.γυφτια ομως δεν ειναι;εκτος αν σου ζητανε απο το καινουριο σχολειο και πρεπει να τα αγορασεις παλι. μην πυροβολειτε ομως τα σχολεια!μακαρι να ειχαν λεφτα και να μην ζητουσαν απο κανενα!

Εμάς στην Α' Δημοτικού στο δημόσιο, μας είχαν δώσει μια λίστα γραφικής ύλης να αγοράσουμε. Θυμάμαι ότι ξοδέψαμε περίπου τα ίδια λεφτά. Και τελικά, σε όλη τη χρονιά, χρησιμοποίησαν μόνο τα έγχρωμα χαρτιά. Το 1/4 δηλαδή των υλικών.

εσυ θεωρεις οτι γινεται η ιδια δουλεια στο νηπιαγωγειο και στο δημοτικο;;σαν να συγκρινεις τη σπεσιαλιτε με τον τραχανα!καμια σχεση!και τι παει να πει τα εχουν στην ντουλαπα;δεν καταλαβαινω το υφος της καχυποψιας που υπαρχει και της αμφισβητησης.σεβαστειτε τη δουλεια του αλλου χωρις σχολια,αν ησασταν εκπαιδευτικοι θα καταλαβαινατε οτι αυτα χρειαζοναι.

εσυ θεωρεις οτι γινεται η ιδια δουλεια στο νηπιαγωγειο και στο δημοτικο;;σαν να συγκρινεις τη σπεσιαλιτε με τον τραχανα!καμια σχεση!και τι παει να πει τα εχουν στην ντουλαπα;δεν καταλαβαινω το υφος της καχυποψιας που υπαρχει και της αμφισβητησης.σεβαστειτε τη δουλεια του αλλου χωρις σχολια,αν ησασταν εκπαιδευτικοι θα καταλαβαινατε οτι αυτα χρειαζοναι.

Με σεβασμό πάνω απ'όλα στο παιδί, το οποίο υπηρετεί ο κάθε εκπαιδευτικός.

Στην ερώτησή σου, να απαντήσω ότι δε συγκρίνω τη δουλειά που κάνουν στο νηπιαγωγείο με αυτήν που κάνουν στο δημοτικό.

Σχολιάζω το γεγονός ότι ζητούν χρήματα για αρκετή ύλη και δεν την αξιοποιούν. Και αυτό συνέβη στο δημοτικό μας. Προφανώς, δε σου άρεσε το σχόλιο, αλλά δε μου άρεσε κι εμένα ως γονιός το γεγονός ότι μου ζήτησαν να πάρω τόσα υλικά και τελικά δεν τα αξιοποίησαν.

Κι αφού δεν τα αξιοποιούν, γιατί δεν τα επιστρέφουν στους γονείς, από ένδειξη σεβασμού τουλάχιστον για τα χρήματα που ξοδεύτηκαν;

Το τι θα κάνουν οι γονείς τα υλικά μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς, δεν αφορά τους εκπαιδευτικούς.

Ας τα "πιούν χαπάκια" οι γονείς όπως σχόλιασε ο almak.

Το δίλημμα της maryp είναι να ζητήσει πίσω τα χρήματα τώρα που έφυγε ο γιος της (και προφανώς έχουν γίνει κι άλλα που τους ταλαιπώρησαν) ή να μην τα ζητήσει;

Διότι, πολλοί γνωρίζουμε τις ελλείψεις των σχολείων και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα θεωρήσουμε δεδομένο ότι ο γονιός θα πληρώνει και χωρίς λόγο... που ΗΔΗ πληρώνει μέσω του κρατικού μηχανισμού για τη δημόσια εκπαίδευση.

Και όσον αφορά στους γονείς που δε διαθέτουν τα χρήματα για τα υλικά λόγω οικονομικής αδυναμίας, συμφωνώ να καλυφθεί αυτή η ανάγκη από τα υλικά που έχουν μαζευτεί...

αλλά για σκεφτείτε το... 60 ευρώ το κάθε παιδί, επί 30 παιδιά σε μια τάξη τριών τμημάτων ίσον ?1800 και τα υλικά βρίσκονται στο τέλος της χρονιάς στην ντουλάπα.

Δεν είναι θέμα καχυποψίας, είναι το τι βλέπουμε να γίνονται μπροστά στα μάτια μας και δεν αντιδρούμε.

υ.γ. είμαι εκπαιδευτικός

Δεν είχα σκοπό να αναφερθώ στα ΧΑΛΙΑ του δημόσιου νηπιαγωγείου πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς. Θα το κάνω όμως και μην μου μιλήσει κανείς για σεβασμό στη δουλειά του άλλου, πρώτον γιατί το να είναι κάποια νηπιαγωγός είναι λειτούργημα, δεν είναι απλά "δουλειά" και δεύτερον την είδα μια χαρά τη "δουλειά" που κάνανε στο παιδί μου για 3 μήνες!

Μας ζητήσανε λοιπόν αυτά τα περιβόητα 60 ευρώ (που προτιμώ να τα φάω σουβλάκια παρά να τους τα αφήσω σε μαρκαδόρους) για "υλικά". Τίγκα οι ντουλάπες υλικά... Μπράβο! Χαίρομαι πάρα πολυ΄που το δημόσιο σχολείο στο οποίο επέλεξα να πάω το παιδί μου είναι γεμάτο υλικά τα οποία πληρώνονται στο πλάι από τους γονείς. Το δημόσιο είναι δωρεάν αν θυμάμαι καλά ε???

Τα παιδιά λοιπόν σε αυτό το διάστημα που έκατσε ο γιός μου στο συγκεκριμένο σχολείο (ωραιότατο από κτιριακή άποψη, πραγματικά, με μεγάλη αυλή και καινούριους καθαρούς χώρους) έμαθαν ότι η δασκάλα μάς βάζει ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ και βλέπουμε τον κεραυνό μακουήν σε dvd! ΚΑ ΘΗ ΜΕ ΡΙ ΝΑ! Μέχρι που το μάθαμε οικογενειακώς απ' έξω, γιατί το παιδί ότι έλεγε πλέον ήταν οι ατάκες του έργου! Επίσης το παιδί μου έμαθε αυτούς τους τρεις μήνες, ότι όταν είναι 20 παιδάκια 5χρονα στην αυλή οι 3 δασκάλες είναι όλες στο γραφείο! Επίσης το παιδί μου έμαθε να μας λέει όλους "ηλίθιους" -στον κεραυνό μακουήν το λένε πολλές φορές-... Θέλεις κι άλλα αγαπητή που δεν σεβόμαστε τη δουλειά σου???? Αυτή είναι η δουλειά της νηπιαγωγού???????????? Να αποβλακώνει τα παιδιά στο dvd????

Ή μήπως δεν είναι περίεργο το ότι ένα παιδάκι που πάει από 14 μηνών στον παιδικό σταθμό, ξαφνικά δεν θέλει να περάσει από το συγκεκριμένο σχολείο ούτε απ' έξω????

Και φυσικά το ύφος της καχυποψίας και της αμφισβήτησης υφίσταται και θα εξακολουθήσει να υφίσταται όσο οι λειτουργοί του κράτους που όλοι συντηρούμε με τους φόρους μας, μας ζητούν "υλικά..."

Διότι, πολλοί γνωρίζουμε τις ελλείψεις των σχολείων και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα θεωρήσουμε δεδομένο ότι ο γονιός θα πληρώνει και χωρίς λόγο... που ΗΔΗ πληρώνει μέσω του κρατικού μηχανισμού για τη δημόσια εκπαίδευση.

Ξέρεις ποιό ήταν το αίτημα του νηπιαγωγείου στην προχθεσινή συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής??? Η σύνδεση του ΟΤΕ να γίνει conex talk! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ!!!! Αιτήματα μηδέν! Απαιτήσεις μηδέν!!!!!! Άρα... με το φτωχό μου το μυαλό εγώ λέω... ότι τα κονδύλια τα έχουν πάρει για ότι χρειάζονται. Ή ότι δεν τις ενδιαφέρει να τα πάρουν, γιατί τα πήραν από τους γονείς...

αν ησουν ικανοποιημενη απο το σχολειο, οκ θα ελεγα, μη το κανεις θεμα

αλλα αν εισαι αποφασισμενη να κανεις μανουρα και για αλλα θεματα, ναι... να το πεις και αυτο

γιατι σχολιαζετε το αν εχει πολυ η λιγο υλικο το νηπιαγωγειο;κακο ειναι;λες και τα τρωνε οι εκπαιδευτικοι;μακαρι να ναι γεματες οι ντουλαπες για να δουλευουν καλα κ οχι μιζερα.αναρρωτηθηκατε ποτε κανοντας διαιρεση τους 9 μηνες τα 25 πιθανως παιδια ποσα αντιστοιχουν την ημερα; απ εξω ειναι ευκολο να σχολιαζετε.εσεις στο σπιτι σας οταν θελετε να μαγειρεψετε δεν εχετε γεματο το ψυγειο και αισθανεστε πιο ανετα; το ποσο που αντιστοιχει ειναι 30 λεπτα την ημερα σε εξοδα το καθε παιδι.το θεωρειτε πολυ αυτο; αν θες ζητα τα δεν ειναι κακο η πες να σου δωσουν λιγα υλικα.γυφτια ομως δεν ειναι;εκτος αν σου ζητανε απο το καινουριο σχολειο και πρεπει να τα αγορασεις παλι. μην πυροβολειτε ομως τα σχολεια!μακαρι να ειχαν λεφτα και να μην ζητουσαν απο κανενα!

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω...και αυτο δεν σημαινει ότι δεν σεβομαι ητ δουλεια του εκπαιδευτικου (άλλωστε δεν καταλαβαινω γιατι η κριτική εκλαμβανεται ώς έλλειψη σεβασμου)

Ναι, αισθάνομαι πιο άνετα όταν το ψυγειο μου ειναι γεμάτο απο αυτα που έχω προβλέψει και προγραμματίσει ότι θα χρειαστω! Αντιστοιχα, λοιπον, περιμενω το σχολειο να ζηταει τόσα υλικα όσα θα χρειαστει και όχι περιττα. Εχει τύχει,πχ, στο δημοτικο να μας ζητησουν ν'αγοράσουμε διάφορα για το μαθημα των Εικαστικων τα οποια το παιδι πηγαινοέφερνε στην τσάντα του χωρις να τα χρησιμοποιήσει ουτε μια φορα όπως πχ. το κουτι με τα λαδοπαστελ που περασε όλη η χρονια και όυτε καν το άνοιξε. Αυτο δεν είναι σπατάλη? Ο εκπαιδευτικος που το κάνει αυτο, σεβεται τον γονιο όταν τον υποχρεωνει να αγοράζει κατι και στη συνεχεια δεν το χρησιμοποιεί?

Και ας μην το υπεραπλουστευουμε - δεν ειναι το ιδιο να λεμε οτι ειναι ένα έξοδο της τάξης των 30 λεπτων την ημερα. Ειναι 60 ευρω που καλείται κανεις να δωσει μαζεμένα, μαζι με ένα σωρό άλλα έξοδα που έχει να κανει...

maryp να τα ζητήσεις αυτά κι ό,τι άλλο δικαιούστε, καθαρά για το γ...το :evil:

αυτοί θέλουν καταγγελία! συγχίστηκα πολύ!

και φυσικά θα έχουμε άποψη και θα σχολιάζουμε και θα κρίνουμε.Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας.και καχύποπτοι θα είμαστε γιατί μόνο αυτό

έχουμε για να προστατεύουμε τα παιδιά μας.αν δεν το κάνουμε εμείς τότε ποιος θα το κανει? το κράτος? εδώ γελάμε.Και δεν κατάλαβα οι εκπαιδευτικοί

είναι στο απειρόβλητο? τι παράδειγμα θα δώσουμε στα παιδιά μας?

τη νοοτροπία του κοπαδιού τη σιχαίνομαι.Maryp προχώρα, πρέπει

επιτέλους και να μιλάμε και να διεκδικούμε, δυστυχώς στην Ελλάδα , τα

αυτονόητα :cry: