Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Συντονισμός ύπνου 2 παιδιων

Αναστασία5

Recommended Posts

Σε 1μηνα θα ξαναγίνω μανούλα ενός ακόμα αγοριού. :):wub: Ο μεγάλος μου γιος είναι 2ετων και το ερώτημα μου είναι το εξής: πώς θα τα συντονίζω στον βραδυνό ύπνο??? Γιατί το νεογέννητο θα ξυπνάει πιο συχνά για γεύματα(μακάρι να θηλάσω :):) ) και ο μικρός έχει μάθει να τον πηγαίνω εγώ για ύπνο στο δωμάτιο του

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, Αναστασία5 είπε:

Σε 1μηνα θα ξαναγίνω μανούλα ενός ακόμα αγοριού. :):wub: Ο μεγάλος μου γιος είναι 2ετων και το ερώτημα μου είναι το εξής: πώς θα τα συντονίζω στον βραδυνό ύπνο??? Γιατί το νεογέννητο θα ξυπνάει πιο συχνά για γεύματα(μακάρι να θηλάσω :):) ) και ο μικρός έχει μάθει να τον πηγαίνω εγώ για ύπνο στο δωμάτιο του

Με το καλό εύχομαι το μωράκι σου! Γερό να είναι!! Πριν 4 μήνες έγινα και εγώ ξανά μαμά όποτε τα δικά μου αγόρια έχουν μεταξύ τους 1 χρόνο κ 4 μήνες διαφορά. Ο μικρός είναι 4 μηνών κ ο μεγάλος τώρα 20. Εγώ πως ξεκίνησα :p ο «μεγάλος» είναι σε δικό του δωμάτιο όποτε έχω βάλει μια πολυθρόνα δίπλα στην κούνια του (πάντα είχα βασικά) και καθόμουν εκεί μέχρι να τον πάρει ο ύπνος. Όταν ήρθε το μωράκι , έφερνα το μωράκι αγκαλιά και καθόμουν ξανά σε εκείνη την πολυθρόνα και θήλαζα το μωράκι μέχρι να κοιμηθεί ο μεγάλος. Μόλις τον έφερνε ο ύπνος έβγαινα σιγά σιγά και πήγαινα στο δωμάτιο μας γιατί το μωράκι κοιμάται μαζί μας και έβαζα για ύπνο κ τον μικρό. Άλλες φορές τύχαινε να κοιμάται ο μικρός και καθόμουν με την ησυχία μου με τον μεγάλο κ τον έβαζα για ύπνο. Τώρα πια ο μεγάλος με διώχνει. Δηλαδή από εκεί που είχε την ανάγκη να κάθομαι δίπλα του μέχρι να κοιμηθεί τώρα με χερεταει όταν τον βάζω στο κρεβάτι .. μου κάνει γεια όποτε του αφήνω μισό ανοιχτή πόρτα κ πάω στον μικρό. Αλλά για αρχή έκανα αυτό που σου είπα. Σκεφτόμουν μπα σιγά μην κοιμηθεί ο μεγάλος με το μωρό να το ακούει να ρουφάει γάλα :p αλλά όλα τελικά είναι στον γονιό τελικά .. μας απασχολούν πιο πολύ μερικά πράγματα από ότι θα έπρεπε :) τα μωρα απλά συμβιβάζονται μερικές φορές αναγκάζονται να το κάνουν. Όταν έρθει ο μικρούλης σου στο σπίτι θα φέρει δωράκι στον μεγάλο σου γιο ; :p είναι καλή ιδέα για να τον πάρει ο μεγάλος σου με καλό μάτι

2 ώρες πρίν, Αναστασία5 είπε:

οταν γεννησα τον μικρο η μεγαλη ηταν 2χρ κ 2,5μ.δ συντονιζοντουσαν στον υπνο για πολυ καιρο.το μωρο κοιμοταν στο δωματιο μας,η μεγαλη σε μονο στο δικο της.μεχρι το βραδυ που μπηκα στο νοσοκομειο,η κορη μου δ ειχε κοιμηθει με κανεναν αλλο ,ουτε με τον μπαμπα της.μετα ομως της εξηγησα η οτι θα πηγαινει με τον μπαμπα,η θα πρεπει να με περιμενει να κοιμηθει το μωρο(εφοσον κοιμοταν νωριτερα.ηταν ενα μωρακι που αν κοιμοταν συνηθως μπορουσα να τον αφησω για 1-2ωριτσες στο κρεβατακι του).υπηρχαν κ βραδια που ελειπε ο αντρας μου φυσικα

επειδη η μεγαλη ειχε μονο κρεβατι,ακομη κ αν ηταν ανησυχος ο μικρος μπορουσα να κατσω εκει μεχρι να κοιμηθει.δ την ενοχλουσε ο μικρος που θηλαζε,η αν γκρινιαζε λιγακι,ηταν κ σχετικα ησυχος στις αρχες

επισης ειχα την κουνια στο παιδικο μαζι της,οποτε στον πρωτο υπνο του μωρου,μπορουσα να τον βαζω εκει μεχρι να κοιμηθει κ εκεινη

κ μια πολυθρονα βεβαια να καθεσαι ανετα βολευει

κ ενας μαρσιπος να εχεις ελευθερα χερια

καποια στιγμη ηρθε κ η κορη μου στο δωματιο μας,κ τελικα κοιμηθηκε κ εκεινη μαζι μας ουτε  ενα εξαμηνο ακομη(πηγε ο μπαμπας σε αλλο κρεβατι)αλλα μετα μονη της ηθελε το κρεβατι της

2 hours ago, Αναστασία5 said:

Υπάρχει περίπτωση να αναλάβει ο μπαμπάς;

Επίσης μεγάλο ρόλο παίζει το τί κανεις εσύ ακριβώς στο δωμάτιό του μέχρι να κοιμηθεί αλλά και πόσο χρόνο παίρνει. Δηλαδή απλώς τον πηγαίνεις για ύπνο, τον καληνυχτίζεις και φεύγεις ή σας παίρνει ξερω γω κανένα μισάωρο μέχρι να αποκοιμηθεί;

Σε εμάς τα παιδιά έχουν διαφορά 2,5 χρόνια ακριβώς, είχε ξεκινήσει αν θυμάμαι καλά ο μπαμπάς να πηγαίνει τον μεγάλο για ύπνο αν κ εκείνη τη περίοδο κοιμόταν αργά ο μεγάλος κ έτσι πρώτο κοιμόταν ο μικρός κ μετά κοιμηζα τον μεγάλο αν ήθελε εμένα αλλά ήταν κ ο άντρας μου στο σπίτι, βέβαια τον μικρό εγώ τον κοιμηζα στον ριλαξ κ τον έπαιρνα στο δωμάτιο όταν πήγαινα κ εγω να ξαπλωσω γιατί μένουμε σε μεζονέτα για να μην ανεβοκατεβαινω... Όταν με το καλό γεννηθεί κ το δεύτερο παιδάκι σου πιστεύω θα βρείτε τους ρυθμούς σας κ ότι σας εξυπηρετεί εσάς ως οικογένεια..!!! 

Διαφημίσεις

4 ώρες πρίν, Αναστασία5 είπε:

Δυυυυυσκολο

Ειδικά τους πρώτους μήνες

Εγώ τα είδα όλα, είχα σαλταρει βασικά

Κι όχι τίποτε άλλο το παιζα και σουπερ γουμαν ήθελα να τα αναλαμβάνω και τα δυο εγώ με αποτέλεσμα να μάθουν έτσι και να μη κοιμάται κανένα με τον μπαμπα ουτε κι ο μπαμπάς τη πάλευε γτ σηκωνόταν 6 το πρωί. Εγώ δουλευα απόγευμα οπότε ειχα περιθώριο (γυρισα στη δουλειά πριν 40ησω κ ήταν καλό για μένα αυτό ναι ναι κι ομως έπαιρνα ανάσα μεγάλη) 

Πάντως όσα κι αν περασα ομολογώ πειτε με μαζοχα τον χρόνο αν γυριζα τίποτα δε θα αλλαζα... Βασανίστηκα ένα χρόνο (τώρα πιο πολυ Βασανίζομαι βέβαια) αλλά μου αρεσε. Γίναμε ένα και οι τρεις... Το μωρό στο ριλαξ(απαγόρευοταν να την αγκαλιασω...η κόρη μου ωρυοταν) , η κόρη μου αγκαλιά, κουνά το ένα τραγουδα στο άλλο... Για ωωωωρες... 

Πάντως όσα κι αν σου πουμε είναι θέμα δικών σου αναγκών. Πχ το ιδανικό είναι να αναλαμβάνει κι ο μπαμπάς αλλά να που στη δική μου περίπτωση ήθελα να εχω την αποκλειστικότητα. Είχα κόλλημα με τη μεγάλη δεν ήθελα να χάσει καμμια συνήθεια μας, δεν ήθελα να ρίξω το μωρό ήθελα να κάνω όσα έκανα στο πρωτο(οκ δε βγήκε όσο Θα θελα δε μαφηνε το μεγάλο)Θα βρείτε τους ρυθμους σας. Σίγουρα παντως ξέχνα όσα ξέρεις.

Θα ναι ωραία όμως, δυσκολα αλλά ωραία. Εγώ έτσι νιώθω. 

με το καλό. 

Just now, Belmar είπε:

Υπάρχει περίπτωση να αναλάβει ο μπαμπάς;

Επίσης μεγάλο ρόλο παίζει το τί κανεις εσύ ακριβώς στο δωμάτιό του μέχρι να κοιμηθεί αλλά και πόσο χρόνο παίρνει. Δηλαδή απλώς τον πηγαίνεις για ύπνο, τον καληνυχτίζεις και φεύγεις ή σας παίρνει ξερω γω κανένα μισάωρο μέχρι να αποκοιμηθεί;

Εμεις τότε ήμασταν στο δωμάτιο θυμάμαι για να κοιμηθεί σχεδόν μια ώρα! Οιμε

Μου ρθε μια δυνατή εικόνα: στο διπλο όλες ( ο μπαμπάς στην άκρη άκρη ως συνήθως), η μεγάλη πανω μου αγκαλιά και το μωρό στο ρηλαξ χάμω και να κουνάω να κουνάω όλη νυχτα σχεδόν. Μετά να μεταφέρω μετά να ξαναφετνω μετά να ξανά κουνάω. Το μωρό θυμάμαι το κουναγα ως 18 μηνών σχεδόν με διέλυσε!!! Αφου είχα παρει ρηλαξ για τη πιο μεγάλη ηλικία δεν υπήρχε μεγαλυτερο και γινόταν κρεβατάκι κιόλας. Εκεί κοιμόταν για μήνες... Διότι στη κουνια δε μπορουσα να τη κουνήσω. Κι όσες φορές τη κουνουσα στη κουνια έβαζα το χέρι ανάμεσα στα κάγκελα, πολυκουραση, και η μεγάλη κατά Χάμα  να κοιμάται στα πόδια μου στο χαλί. Για ωωω ώρες!!!!! Μια φορά με πήρε κ εμένα ο υπνος χάμω. 

Just now, diane2020 είπε:

Δυυυυυσκολο

Ειδικά τους πρώτους μήνες

Εγώ τα είδα όλα, να υπάρχουν τα ποστ μου είχα σαλταρει βασικά

Κι όχι τίποτε άλλο το παιζα και σουπερ γουμαν ήθελα να τα αναλαμβάνω και τα δυο εγώ με αποτέλεσμα να μάθουν έτσι και να μη κοιμάται κανένα με τον μπαμπα ουτε κι ο μπαμπάς τη πάλευε γτ σηκωνόταν 6 το πρωί. Εγώ δουλευα απόγευμα οπότε ειχα περιθώριο (γυρισα στη δουλειά πριν 40ησω κ ήταν καλό για μένα αυτό ναι ναι κι ομως έπαιρνα ανάσα μεγάλη) 

Πάντως όσα κι αν περασα ομολογώ πειτε με μαζοχα τον χρόνο αν γυριζα τίποτα δε θα αλλαζα... Βασανίστηκα ένα χρόνο (τώρα πιο πολυ Βασανίζομαι βέβαια) αλλά μου αρεσε. Γίναμε ένα και οι τρεις... Το μωρό στο ριλαξ(απαγόρευοταν να την αγκαλιασω...η κόρη μου ωρυοταν) , η κόρη μου αγκαλιά, κουνά το ένα τραγουδα στο άλλο... Για ωωωωρες... 

Πάντως όσα κι αν σου πουμε είναι θέμα δικών σου αναγκών. Πχ το ιδανικό είναι να αναλαμβάνει κι ο μπαμπάς αλλά να που στη δική μου περίπτωση ήθελα να εχω την αποκλειστικότητα. Είχα κόλλημα με τη μεγάλη δεν ήθελα να χάσει καμμια συνήθεια μας, δεν ήθελα να ρίξω το μωρό ήθελα να κάνω όσα έκανα στο πρωτο(οκ δε βγήκε όσο Θα θελα δε μαφηνε το μεγάλο)Θα βρείτε τους ρυθμους σας. Σίγουρα παντως ξέχνα όσα ξέρεις.

Θα ναι ωραία όμως, δυσκολα αλλά ωραία. Εγώ έτσι νιώθω. 

με το καλό. 

Μου ρθε μια δυνατή εικόνα: στο διπλο όλες ( ο μπαμπάς στην άκρη άκρη ως συνήθως), η μεγάλη πανω μου αγκαλιά και το μωρό στο ρηλαξ χάμω και να κουνάω να κουνάω όλη νυχτα σχεδόν. Μετά να μεταφέρω μετά να ξαναφετνω μετά να ξανά κουνάω. Το μωρό θυμάμαι το κουναγα ως 18 μηνών σχεδόν με διέλυσε!!! Αφου είχα παρει ρηλαξ για τη πιο μεγάλη ηλικία δεν υπήρχε μεγαλυτερο και γινόταν κρεβατάκι κιόλας. Εκεί κοιμόταν για μήνες... Διότι στη κουνια δε μπορουσα να τη κουνήσω. Κι όσες φορές τη κουνουσα στη κουνια έβαζα το χέρι ανάμεσα στα κάγκελα, πολυκουραση, και η μεγάλη κατά Χάμα  να κοιμάται στα πόδια μου στο χαλί. Για ωωω ώρες!!!!! Μια φορά με πήρε κ εμένα ο υπνος χάμω. 

Πω πω ρε σύ το μωρό στο ριλαξ δεν πιανόταν ; Χαχα το έχω πάντα απορία για όσες λέτε ότι κοιμούνται τα μωρα σας στο ριλαξ :razz:

21 ώρες πρίν, Super.mum είπε:

Πω πω ρε σύ το μωρό στο ριλαξ δεν πιανόταν ; Χαχα το έχω πάντα απορία για όσες λέτε ότι κοιμούνται τα μωρα σας στο ριλαξ :razz:

Κι εγώ την ίδια απορία είχα τότε και έκανα τα πάντα να κοιμηθεί σωστά, όμως δεν ήθελε! Γι αυτό μετά αγόρασα ένα που γινόταν κρεβατακι, ίσιο τελείως δηλαδη

On 2/20/2021 at 1:09 AM, diane2020 said:

Κι εγώ αντίστοιχα. Αλλά έχω ακούσει και για μωρά που κοιμουνται μόνα τους (!!!) ή που ξερω γω είναι πολύ εύκολα στο ύπνο.

Παρεπιπτόντως, εμένα το ρηλάξ δεν ήθελε ούτε να το δει, με το που τον έβαζα, σπαρακτικό κλάμα. Η πιο αχρηστη αγορά μου ήταν.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...