Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χαμομηλόνερο στο γάλα, 2 μηνών, με οδηγία παιδιάτρου

Recommended Posts

Καλησπέρα,έχω ένα μωράκι 2 μηνών που δυσκολεύεται με τα κακα του,δυστυχώς λόγο προωροτητας του δίνουμε σίδηρο κ αυτό τον δυσκολεύει πολύ..κόβουμε το σίδηρο συνέχεια κ το ξανά ξεκινάμε..τις τελευταίες μέρες κάναμε εμβόλιο κ μετά από 3 μέρες με κομμένο σίδηρο η παιδίατρος μου είμαι να κάνω με χαμομήλονερο τα 2-3 γεύματα του.το έχει κάνει καμία;βοήθησε;

Διαφημίσεις

Θηλάζεις η δίνεις ξένο? Γιατί αν θηλάζεις είναι φυσιολογικό να μην κάνει συχνά κακακια. Αρκετοί πάντως παιδίατροι διαφωνούν να δίνουν χαμομήλι κ νερό στα μωράκια τους. Νομίζω ο ΠΟΥ συστήνει μόνο γάλα. Τώρα αν στο είπε η γιατρός κ συμφωνείς ας το κάνεις να δοκιμάσεις να δεις αν θα υπάρχει βελτίωση. Μήπως αν έδινες άλλο γάλα θα βοηθούσε?

13 ώρες πρίν, ilianakipan είπε:

Καλησπέρα,έχω ένα μωράκι 2 μηνών που δυσκολεύεται με τα κακα του,δυστυχώς λόγο προωροτητας του δίνουμε σίδηρο κ αυτό τον δυσκολεύει πολύ..κόβουμε το σίδηρο συνέχεια κ το ξανά ξεκινάμε..τις τελευταίες μέρες κάναμε εμβόλιο κ μετά από 3 μέρες με κομμένο σίδηρο η παιδίατρος μου είμαι να κάνω με χαμομήλονερο τα 2-3 γεύματα του.το έχει κάνει καμία;βοήθησε;

Καλημέρα,έχω την εντύπωση πως απαγορεύονται τα αφεψηματα πριν τα δύο έτη.Ειχαμε και εμείς πρόβλημα δυσκοιλιότητας πριν το παιδί ξεκινήσει στέρεες,θυμάμαι μου είχε προτείνει και εμένα ο παιδίατρος χαμομήλι,δεν έδωσα πότε.Στην κρίση σου είναι αν θέλεις να δώσεις.

εμένα ήταν πολύ δυσκοίλιο μωρό, πάρα πολύ μέχρι και τα 3 - 3,5 (ετών), αυτό που έκανα όταν ήταν βρέφος ήταν μασαζ στην κοιλίτσα του (μαλακά) και μετά έφερνα τα ποδαράκια στην κοιλιά ώστε να βοηθήσει λίγο την κατάσταση. Δεν μου είχε προτείνει ποτέ χαμομήλι , επειδή όμως δεν είμαστε γιατροί ίσως θα ήταν καλύτερα να πάρεις και την άποψη και άλλου γιατρού.

17 ώρες πρίν, ilianakipan είπε:

Ναι είναι πολύ συνηθισμένο αν δίνεις γάλα σε σκόνη και  δεν πειράζει καθόλου, αρκεί να είναι σκέτο χαμομήλι (μερικοί γιατροί συνιστούν και λίγο γλυκάνισο), να έχει βράσει, να μην έχει γλυκαντικά και να μην αντικαθιστά το γάλα.

Διαφημίσεις

Το ίδιο είχε συμβεί στο γιο μου όταν ήταν μωρό!Εμφανιζε μι δυσκολία στο να κάνει κακά!Αυτο ξεκίνησε όταν σταμάτησε να πίνει γάλα για λιποβαρή μωρά και μπήκε στο κανονικό.Αντικαθιστούσα το νερό με χαμομήλι νερό για να φτιάξω το γάλα σε 2 γεύματα.Μην ανησυχείς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα

Ναι βοηθάει παρα πολυ!!! Εγώ έδινα και στα δυο μωράκια μου!! Για λίγες μέρες δηλαδή μέχρι να τα κανουν αν ήταν δυσκοιλια. Κάπου ειχα διαβάσει οτι απαγόρευεται λέει το χαμομηλι, ουδέποτε έδωσα σημασία όπως και σε αλλά διαφορά που διάβαζα. Γενικά απόψεις διάφορες άλλες τρελές άλλες κάπου έχουν βάση. Αυτό με το χαμομηλι ουδέποτε το κατάλαβα ασε που μπήκα να διαβάσω τον ΠΟΥ και δεν το λεγε πουθενά! Μα πουθενά όμως!! 

On 17/2/2021 at 10:54 ΠΜ, kotsifikos είπε:

εμένα ήταν πολύ δυσκοίλιο μωρό, πάρα πολύ μέχρι και τα 3 - 3,5 (ετών), αυτό που έκανα όταν ήταν βρέφος ήταν μασαζ στην κοιλίτσα του (μαλακά) και μετά έφερνα τα ποδαράκια στην κοιλιά ώστε να βοηθήσει λίγο την κατάσταση. Δεν μου είχε προτείνει ποτέ χαμομήλι , επειδή όμως δεν είμαστε γιατροί ίσως θα ήταν καλύτερα να πάρεις και την άποψη και άλλου γιατρού.

Κι  αυτά τα κανα, δεν έπιαναν! Δεν πιάνει παντα το μασάζ και γενικώς το μασάζ δε σου φέρνει κακά ειδικά αν έχουν περάσει μέρες κ ειναι σκληρα, απο το πονο σε ανακουφιζει. Ξεκινάς με τα απλά και προχωράς, για μένα σκοπός είναι να ανακουφιστεί το μωρό μου!Εγώ αν δεν έβρισκα λυση με το χαμομηλι στο 3-4

ημερο υπόθετο αμέσως. Ευτυχώς δυο φορες χρειαστηκε αυτό

Άμα θηλάζεις κ πίνεις σίδηρο εσύ δεν χρειάζεται να δίνεις και στο μωράκι ... Κ μένα μου έλεγε να βάλω χαμομήλι επειδή έδινα ξένο κ δικό μου στην αρχή κ δεν ήθελε το ξένο της άλλαξα τρεία γάλατα εν τέλη δεν της έβαλα χαμομήλι ποτέ αυτό ανακουφίζει την κοιλίτσα του αν δεν έχει θέμα με την κοιλιά του δεν χρειάζεται να βάλεις χαμομήλι στο μωράκι ... Κ σ εμένα δεν έκανε την ανάγκη της συνέχεια.. αυτό έχει να κάνει και με το αν τρώει καλά αλλά υπάρχουν κ μέρες π δν θ κάνει καθόλου ! 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...