Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Συνεχόμενη ασθένεια κατά την εγκυμοσύνη!

Recommended Posts

Γειά σας, 

Είμαι ξενοδοχοϋπάλληλος και στην δουλειά ο εργοδότης λόγω covid και μείωσης της δουλειάς μου είπε να βγω σε ασθένεια λόγω του ότι είμαι έγκυος, από την αρχή της εγκυμοσύνης μου μέχρι το τέλος ... Δλδ για 6 μήνες να παίρνω ασθένεια... Ερωτώ τι χάνω από τον μισθό μου για τους μήνες αυτούς και πως θα πληρωθώ για επίδομα τοκετόυ/λοχείας για τις 119 ημέρες, με ποιο μισθό; 

Διαφημίσεις

6 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Μας ρωτάς πώς θα βοηθήσεις τον εργοδότη να κάνει απάτη; 

Οι έγκυες είναι σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Μάθε τα δικαιώματά σου και διεκδίκησέ τα.

Για ποια δικαιώματα μιλάς... Αυτά στην επιχείρηση μας και σε πολλές επιχειρήσεις έχουν πεθάνει! Επειδή ακριβώς μου λέει ότι είμαι ομάδα υψηλού κινδύνου θα πρέπει να σταματήσω για την ασφάλεια τάχα μου. Στον οαεδ δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα στο Ικα δεν το σηκώνουν στην επιθεώρηση το ίδιο... Στα μαιλ δεν απαντάνε...Που θα μάθω τα δικαιώματα μου πες μου; Αυτό που μου σχολίασες το γνωρίζω και η ίδια οπότε αν έχεις να μου παραθέσεις κάποια βοήθεια καλώς. Αν πάω κόντρα ξέρω τι με περιμένει... Πόλεμος στην δουλειά όταν γυρίσω! Δυστυχώς λίγες επιχειρήσεις είναι αξιοπρεπέστατες...

6 ώρες πρίν, Thundercats! είπε:

Για ποια δικαιώματα μιλάς... Αυτά στην επιχείρηση μας και σε πολλές επιχειρήσεις έχουν πεθάνει! Επειδή ακριβώς μου λέει ότι είμαι ομάδα υψηλού κινδύνου θα πρέπει να σταματήσω για την ασφάλεια τάχα μου. Στον οαεδ δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα στο Ικα δεν το σηκώνουν στην επιθεώρηση το ίδιο... Στα μαιλ δεν απαντάνε...Που θα μάθω τα δικαιώματα μου πες μου; Αυτό που μου σχολίασες το γνωρίζω και η ίδια οπότε αν έχεις να μου παραθέσεις κάποια βοήθεια καλώς. Αν πάω κόντρα ξέρω τι με περιμένει... Πόλεμος στην δουλειά όταν γυρίσω! Δυστυχώς λίγες επιχειρήσεις είναι αξιοπρεπέστατες...

Aν ψάξεις στο διαδίκτυο, αρκούν 5 λετπά να βρεις τη διαδικασία, που προφανώς ο εργοδότης σου γνωρίζει: χαρτί ότι είσαι έγκυος που κατατίθεται στον εργοδότη, ώστε να υπαχθείς σε τηλεεργασία. Αυτή τη στιγμή υπάρχει υποχρέσωη τηλεεργασίας ή αναστολής εργασίας σε αρκετές περιοχές και αν δεν είσαι σε αυτές, δεν υπάρχει και κάτι να σε εμποδίζει να εργαστείς και δεν μπορείς να υποχρεωθείς σε άδεια! Τι χειρότερο να σου κάνει δηλαδή ο εργοδότης από το να μη σε πληρώνει μισό χρόνο; 

Αν βρεις ψεύτικα χαρτιά και βγεις σε άδεια, το πολύ 6 μήνες και ουτε μία μέρα παραπάνω, δικαιολογούνται αν έχεις πάνω απο 15 χρόνια προϋπηρεσία, αλλιώς ανοίγεις ένα ωραιότατο παράθυρο σε έναν κακό εργοδότη να σε διώξει (και να λέει ότι είσαι απατεώνας κιόλας, γιατί εσύ θα έχεις κάνει την απάτη, όχι αυτός). Η επιτρεπόμενη διάρκεια ασθενείας μειώνεται κλιμακωτά όσο λιγότρα χρόνια έχεις, μετά πας για αναπηρία όχι για ασθένεια και γίνεται πολύ πιο περίπλοκο . Μετά τις πρώτες 15 ή 30 μέρες, ανάλογα το πόσο καιρό δουλεύεις, δε θα πληρώνεσαι από τον εργοδότη. Για να πάρεις αυτή την άδεια για τόσο καιρό, θα περάσεις πάντως από επιτροπή. 

Για να δεις τον υπολογισμό επιδομάτων και πόσες μέρες θα ασφαλιστείς συνολικά σε αυτότο διάστημα,. ρώτησε το ΙΚΑ, νομίζω υπάρχει και ένα Onine εργαλείο που στα υπολογίζει, προφανώς δε θα παίρνεις κανονικό μισθό, ούτε για όλο το διάστημα. Για τα επιδόματα θες 200 μέρες ασφάλισης τα τελευταία 2 χρόνια, αλλά τι γίνεται με τόση άδεια και αν τα χάνεις κα αυτά, ρώτησε το ΙΚΑ μη σε πάρω στο λαιμό μου.

On 16/10/2020 at 10:50 ΠΜ, ΑΡΓΚ είπε:

Aν ψάξεις στο διαδίκτυο, αρκούν 5 λετπά να βρεις τη διαδικασία, που προφανώς ο εργοδότης σου γνωρίζει: χαρτί ότι είσαι έγκυος που κατατίθεται στον εργοδότη, ώστε να υπαχθείς σε τηλεεργασία. Αυτή τη στιγμή υπάρχει υποχρέσωη τηλεεργασίας ή αναστολής εργασίας σε αρκετές περιοχές και αν δεν είσαι σε αυτές, δεν υπάρχει και κάτι να σε εμποδίζει να εργαστείς και δεν μπορείς να υποχρεωθείς σε άδεια! Τι χειρότερο να σου κάνει δηλαδή ο εργοδότης από το να μη σε πληρώνει μισό χρόνο; 

Αν βρεις ψεύτικα χαρτιά και βγεις σε άδεια, το πολύ 6 μήνες και ουτε μία μέρα παραπάνω, δικαιολογούνται αν έχεις πάνω απο 15 χρόνια προϋπηρεσία, αλλιώς ανοίγεις ένα ωραιότατο παράθυρο σε έναν κακό εργοδότη να σε διώξει (και να λέει ότι είσαι απατεώνας κιόλας, γιατί εσύ θα έχεις κάνει την απάτη, όχι αυτός). Η επιτρεπόμενη διάρκεια ασθενείας μειώνεται κλιμακωτά όσο λιγότρα χρόνια έχεις, μετά πας για αναπηρία όχι για ασθένεια και γίνεται πολύ πιο περίπλοκο . Μετά τις πρώτες 15 ή 30 μέρες, ανάλογα το πόσο καιρό δουλεύεις, δε θα πληρώνεσαι από τον εργοδότη. Για να πάρεις αυτή την άδεια για τόσο καιρό, θα περάσεις πάντως από επιτροπή. 

Για να δεις τον υπολογισμό επιδομάτων και πόσες μέρες θα ασφαλιστείς συνολικά σε αυτότο διάστημα,. ρώτησε το ΙΚΑ, νομίζω υπάρχει και ένα Onine εργαλείο που στα υπολογίζει, προφανώς δε θα παίρνεις κανονικό μισθό, ούτε για όλο το διάστημα. Για τα επιδόματα θες 200 μέρες ασφάλισης τα τελευταία 2 χρόνια, αλλά τι γίνεται με τόση άδεια και αν τα χάνεις κα αυτά, ρώτησε το ΙΚΑ μη σε πάρω στο λαιμό μου.

Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω χρήση της τηλεργασίας. Θα το ψάξω καλύτερα. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου ❤️

Διαφημίσεις

On 16/10/2020 at 10:50 ΠΜ, ΑΡΓΚ είπε:

Φαντάζομαι εννοεί ασθένεια που προκύπτει από την εγκυμοσύνη, κάποια επιπλοκή που την αναγκάζει να μείνει στο κρεβάτι. Είναι διαφορετικά αυτά που ισχύουν από τα λίγα που γνωρίζω.

@Thundercats! Ίσως το πιο εύκολο είναι να μιλήσεις με το γυναικολόγο σου για να σε κατευθυνει αν δεν μπορείς να βγάλεις αλλιως ακρη. Συνήθως δίνουν 15ήμερες ή μηνιαίες άδειες,  που κάποιος συγγενής σου εμφανίζεται στην Επιτροπή του ΙΚΑ για να τις εγκρίνει καθώς εσύ υποτίθεται ότι δεν μπορείς και αυτό γίνεται μέχρι να βγεις σε άδεια εγκυμοσύνης κανονική. Τώρα για το οικονομικό κομμάτι δεν έχω ιδέα τι γινεται. 

• 2 εβδομάδες μετά...

Τελικά κανένα ΙΚΑ δεν μου απάντησε, δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα και δεν απαντάνε στα μαιλ. Ο λογιστής δεν ξέρει...Μετά από πολύ ψάξιμο και αγανάκτηση κάποιοι συνάδελφοι με ενημέρωσαν ότι αν βγω σε ασθένεια θα χάσω ένα μικρό ποσό του 15% του μισθού μου, αυτά θα τα πάρω μετά από 1 χρόνο από το ΙΚΑ διότι αργεί να πληρώσει. Το επίδομα τοκετού/λοχείας θα τα πάρω βάση του μισθού μου. Οπότε αν δεν δεχτώ για ασθένεια μπορούν να με βγάλουν σε αναστολή και θα πληρώνομαι τον κατώτατο μισθό μετά από 45 περίπου μέρες και όταν θα βγω σε άδεια τοκετού/λοχείας ο λογιστής θα πρέπει να μου κάνει διορθωτική ΑΠΔ για να βγω από αναστολή και να μπω στο επίδομα αυτό. Αυτά...Θεέ μου...μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. 

Υπαρχει ενα site που λεγεται ergasiaka-gr.net

Eκεί υπάρχει οδηγός για υπολογισμούς.

Αλλα το ΙΚΑ ΔΕΝ θα σου επιδοτήσει το σύνολο της αδείας. Ψάξε για το link για να μην μπλέξεις, γιατί η άδεια εξαρτάται από την προϋπηρεσία και το ίδιο και η επιδότηση.

2 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Υπαρχει ενα site που λεγεται ergasiaka-gr.net

Eκεί υπάρχει οδηγός για υπολογισμούς.

Αλλα το ΙΚΑ ΔΕΝ θα σου επιδοτήσει το σύνολο της αδείας. Ψάξε για το link για να μην μπλέξεις, γιατί η άδεια εξαρτάται από την προϋπηρεσία και το ίδιο και η επιδότηση.

Αμάν μου έβγαλε ότι θα πληρωθώ μόνο τον ένα μήνα από τον εργοδότη...τίποτα από το ΙΚΑ...Αν είναι δυνατόν...

Ευχαριστώ! Μάλλον θα πρέπει να πάω στο ΙΚΑ και να μπω με το ζόρι για να ρωτήσω, έχω μπερδευτεί πολύ ...!!!

On 19/10/2020 at 3:50 ΠΜ, Lenia16 είπε:

Φαντάζομαι εννοεί ασθένεια που προκύπτει από την εγκυμοσύνη, κάποια επιπλοκή που την αναγκάζει να μείνει στο κρεβάτι. Είναι διαφορετικά αυτά που ισχύουν από τα λίγα που γνωρίζω.

@Thundercats! Ίσως το πιο εύκολο είναι να μιλήσεις με το γυναικολόγο σου για να σε κατευθυνει αν δεν μπορείς να βγάλεις αλλιως ακρη. Συνήθως δίνουν 15ήμερες ή μηνιαίες άδειες,  που κάποιος συγγενής σου εμφανίζεται στην Επιτροπή του ΙΚΑ για να τις εγκρίνει καθώς εσύ υποτίθεται ότι δεν μπορείς και αυτό γίνεται μέχρι να βγεις σε άδεια εγκυμοσύνης κανονική. Τώρα για το οικονομικό κομμάτι δεν έχω ιδέα τι γινεται. 

Έχεις δίκιο περνάς από επιτροπή αλλά πάει κάποιος συγγενής.

Διαφημίσεις

On 31/10/2020 at 3:38 ΠΜ, Deena είπε:

Υπάρχει αντικείμενο εργασίας στην εταιρεία σου το οποίο μπορείς να εκτελέσεις εξ αποστάσεως;

Όχι δυστυχώς! 

• 2 χρόνια μετά...

Καλησπέρα σας!! Ο εργοδότης μου πρότεινε να βγω σε άδεια ασθενείας γτ θέλει να πάρει μια κοπέλα από τώρα ώστε να έχει εκπαιδευτεί μέχρι την στιγμή που βγαίνω σε άδεια κυοφορίας έτσι ώστε να μην Εχει να το πληρωνει το ΙΚΑ μου. Εγώ έργαζομαι εκεί με ένσημα από το ιουλιο του 2021. Ερώτηση ξέρετε το ποσό που π θα περνώ από το ΙΚΑ κ αν τα ένσημα μέτρανε ώστε να πάρω κ τις επόμενες άδειες?? Η θα έχω πρόβλημα??

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...