Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υπερηχογενείς εστίες (κομβίο)

Recommended Posts

AXXXX Koριτσια μου...ολα καλά..δόξα το θεό...

το αγοράκι μου με το κομβίο είναι μια χαρά γεννήθηκε 2850 και η μικρή 2450..αλλα δεν έχω χρόνο ούτε να πάω στην τουαλετα με τα δίδυμα....σας ευχαριστώ για την υποστήριξη σας...Με πονάει πολυ η μέση μου μάλλον με την επισκληρίδιο ....τελικά αυτο το κομβίο δεν είναι τίποτα απο μόνο του...φυσικά μπορώ να το πω τώρα γιατί πριν με έφαγε η αγωνία..σας φιλώ όλες να στε καλά..

τα λέμε σύντομα...μαμμυ σε ευχαριστώ για τα ξενύχτια...χιιχι...ασε τα χω δεί ολα και είναι ακομα η αρχή!!!!

φιλιάαααααααααααααααααααααααααααα

Διαφημίσεις

Ειδες που το κομβιο δεν ηταν τιποτα τελικα?Χαιρομαι που ολα πηγαν κατ ευχην!Θα σε σκεφτομαι αν αυτο σε παρηγορει λιγακι..Βοηθεια αν εχεις εκμεταλλευσου την οσο μπορεις!!Μεγαλα παντως τα παιδακια σου σε βαρος!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!

Κορίτσια εγώ σήμερα έκανα την β' επιπέδου και ειμαι σε μαύρα πανιά... μου είπε και εμένα για μία υπερηχογενή εστία στην καρδιά και σε συνδυασμό με την ηλικία (είμαι 37) μου συνέστησε να κάνω αμνιοκέντηση.. τα αποτελέσματα της αυχενικής ήταν πολύ καλά και το papΑ και τότε μας είχε πει να μην κάνουμε αμνιοκέντηση γιατί δεν υπήρχε λόγος.. σήμερα όμως μας συνέστησε να την κάνουμε παρόλο που θεωρητικά απλώς η ένδειξη αυτή αυξάνει λίγο το ποσοστό για σύνδρομο down.. περιττό να σας πω την ψυχολογία μου.. του είπα να την κάνουμε επιτόπου στο μαιευτήριο... επειδή όμως ο γιατρός που θα μου την κάνει είχε βαρύ πρόγραμμα τελικά με έβαλε για αύριο πρωί πρωί ... έχω απίστευτη αγωνία και επειδή και από την φύση μου δεν είμαι και τόσο αισιόδοξη, είναι και η πρώτη μου εγκυμοσύνη, νομίζω ότι έχει έρθει το τέλος....

Mammy σε ευχαριστω πολυ για τις ευχες σου...ναιιιι ολα πηγαν καλα...τωρα τα ματια μου ειναι μαυρα...και ολα τα κιλα της εγκυμοσυνης 15 φυγανε...χααχχα..απο την κουραση ..τα παιδακια μου ειναι μια χαρα...μερσιιι ξαναννναα..για την στηριξη,...'

elenip...μην στεναχωριεσαι..αυτο το κομβιο δεν δημιουργει κανενα προβλημα τελικα...εμενα ουτε αμνιοκεντηση με αφησε να κανω...και γεννησα πριν 13 μερες και ολα καλα..το ειχε το αγορι μου...εκλαψα στεναχωρηθηκα νομιζα οτι ηρθε το τελος..και φυσικα ειχα αγωνια μεχρι τελος..ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ...και ειμαι σιγουρη οτι ολα καλα θα πανε ..και θα το δεις με την αμνιοκεντηση μια που θα κανεις.../.

στειλε μηνυμα με τα αποτελεσματα...με την πρωτη ευκαιρια θα μπω να δω την απαντηση...μια που τα διδυμα δεν μου αφηνουν καθολου χρονο...σε φιλω...μην στεναχωριεσαι...

μαρουλακι...

Μαρουλάκι σε ευχαριστώ για την υποστήριξη... εκανα την αμνιοκέντηση χτες και μου ειπε ότι λόγω και της αργίας της 25ης Μαρτίου τα αποτελέσματα θα τα έχουμε ή το Σάββατο ή την Δευτέρα... ελπίζω Σάββατο γιατί ποιος περιμένει μέχρι την Δευτέρα... μόλις μου πει τα νέα θα σου γράψω ... να σου ζήσουν τα διδυμάκια σου και να ειναι γερά και ευτυχισμένα!!!

Διαφημίσεις

Μπραβο elenip!!Χαιρομαι για σενα.Αντε με το καλο να γεννησεις ενα γερο μωρακι!Μαρουλακι εγω δεν χανω κιλα οσο κι αν κουραζομαι στο σπιτι και στη δουλεια.Εσυ βρε θηριο τα καταφερες γρηγορα.Μπραβο και καλο κουραγιο!!Σε φιλω!

Ελενιπ..τι κάνεις ? ολα καλά? ..στείλε κανένα μήνυμα με τα αποτελέσματα..

Τωρα όσο για τα δίδυμα μου ..τα χω παίξει...πολύ διπλή δουλειά...

αν εχετε συμβουλές στειλτε μου σας παρακαλώ..

φιλια..

ohhh elenip δεν ειδα την δεύτερη σελίδα ...

οκ ολα καλά...χαίρομαι... :)

mammy ασε τα χω παίξει...απο την κούραση δεν μπορώ να φάω και επίσης εκεί που κάθομαι να φάω μια το ένα μωρό μια το άλλο...δεν ξέρω αν είχα ένα μάλλον δέν θα έχανα τίποτα και γω...

Είναι επειδή ειναι δύο.. ..εσύ νομίζω έχεις ένα??σορρυ δεν θυμάμαι...λοιπον τα λέμε ..πάω να ξάπλωσω ένα λεπτό..ουφφφ..

φιλιάααααα

τα λέμε σύντομααα

ohhh elenip δεν ειδα την δεύτερη σελίδα ...

οκ ολα καλά...χαίρομαι... :)

mammy ασε τα χω παίξει...απο την κούραση δεν μπορώ να φάω και επίσης εκεί που κάθομαι να φάω μια το ένα μωρό μια το άλλο...δεν ξέρω αν είχα ένα μάλλον δέν θα έχανα τίποτα και γω...

Είναι επειδή ειναι δύο.. ..εσύ νομίζω έχεις ένα??σορρυ δεν θυμάμαι...λοιπον τα λέμε ..πάω να ξάπλωσω ένα λεπτό..ουφφφ..

φιλιάααααα

τα λέμε σύντομααα

Μπες εδώ να τα λέμε διδυμομανούλα. Να σου ζήσουν τα μωράκια.

http://www.parentscafe.gr/showthread.php?t=898

Διαφημίσεις

Maroylaki να σου ζήσουν τα δίδυμα!

Εγώ θα κάνω τον υπερηχο β-επιπέδου σε δυο βδομάδες και εύχομαι να μην περάσω τη δικιά σας αγωνία!

Διάβασα ότι γέννησες στο γέννεσις. Εγώ είμαι ανάμεσα σ' αυτό και στη βιοκλινική. Ποια ήταν η δική σου εμπειρία?

Τελικά με τα βλαστοκύτταρα τι έκανες? Σκεφτόμαστε να κρατήσουμε αλλά τα ποσά είναι εξωφρενικά! Έχεις να προτείνεις κάποια εταιρεία?

1fkep3.png

dimitra geia soy :)

Σε ευχαριστώ για τις εύχές ..

οσο για τον υπερηχο ..ειμαι σίγουρη ότι όλα καλά θα πάνε..

Τώρα για την κλινική την βιοκλινική η αλήθεια είναι οτι δεν την ξέρω καθόλου..για το γέννεσις μπορώ να πω ότι είμαι πολυ ευχαριστημένη...

Για τα βλαστοκύτταρα δεν κρατήσαμε δύστυχώς γιατι όντως είναι πολλά τα λεφτά :(( oπότε δεν το έψαξα παραπέρα...δύο παιδιά και καταλαβαίνεις...

Προς το παρών τα χω πάιξει απο την κούραση...εχτές ήθελα να ανοίξω την πόρτα και να φύγω απο το σπίτι...αυτη η κολικοί τα τρελάνανε μαζί και μένα..Δεν κοιμάμαι τα βραδια..ουφφφ...πολύ ΄δύσκολα μου φαίνονται...

Φιλιά πολλά ..σου εύχομαι τα καλύτερα...

τώρα ο χρόνος είναι όχι χρήμα ..αλλά μωρα..χιχχιχ...

Φρόσω σε ευχαριστώ για το site...

περσι που ημουν εγκυος και ειχα κανει το β επιπεδου ειχε βρει ο γιατρος ηχογενης εστια στην καρδουλα του μωρου μου...στεναχωρηθηκα κι αγχωθηκα πολυ...αρχισα να το ψαχνω για να δω αν θα κανω αμνιοπαρακεντηση κι επεσα πανω σ΄αυτο το θεμα...διαβαζοντας τα οσο γραφαν οι αλλες κοπελες καθησυχαστηκα και ηρεμησα λιγο...δεν εκανα αμνιοπαρακεντηση και το ξεχασα τελειως το θεμα...τελικα γεννησα ενα υγιεστατο κοριτσακι και σε μια βδομαδα τη βαφτιζουμε!!!!ειναι πολυ ζουζουνα...τοτε δεν ημουν μελος τωρα που εγινα ειπα να γραψω κι εγω για να καθησυχασω οσες μελλουσες μανουλες τους προβληματιζει αυτο το θεμα.....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!!!μην αγχωνεστε.....τελικα η "πολλη επιστημη" βλαπτει...

Γεια σου Maroylaki!Χρονια Πολλα!Μπα δυο εχω κι εγω αλλα η μεγαλη ειναι 6 χρονων και το μωρο 1 ετους!Το φαι φαι ομως.Ειναι δυσκολη φαση αυτη που περνας.Υπομονη.Απο φιλη που ειχε διδυμα η κοπελα τα ειχε παιξει...Τωρα ομως που ξεπεταχτηκαν ειναι πολυ καλυτερα!Καποιος να σε βοηθησει εστω και λιγο..?

rrrr γεια σου ...

Με το κομβίο όλα καλά τελικά , δόξα το θεό..δεν ήταν τίποτα, αλλα όταν στο λεει ο γιατρός δεν παύει να είναι μια μεγάλη αγωνία...:(

Mέχρι να το δείς να γεννιέται και να είναι γερό..και σου φεύγει ένας μεγάλος αναστεναγμός...Να το χαίρεσαι το κοριτσάκι σου ... :)

πολλα φιλιά

Γεια σου mammy

Nαι ειναι δύσκολα με τα δίδυμα...αισιοδοξό η κολικοί να περάσουν γρήγορα είναι το πιο δύσκολο πράγμα...γιατι αλλιώς τρώνε και κοιμούνται...και σε κάποια κενά μπορώ να ρίξω κλεφτά κανα μισάωρο καμια ώρα ύπνο..αλλα η κολικοί δεν τα αφήνουν και τα ξυπνάνε.. :(

Οσο για το φαί νομίζω οτι τώρα που αρχίζω να συνηθίζω σαν να μου ρχέται ξανά η όρεξη..χαχαχα..είπα και γω μπας και χάσω κανα κιλό παραπάνω..αλλα σαν να άρχισα να τρώω και να θυμάμαι τον παλιο κακό ευατό μου ..χιχιιχ..

Οσο απο βοήθεια έχω λίγη αλλα κάποιες φορές μένω μόνη και το μόνο που δεν μπορώ να παλεψω είναι όταν έχουν κολικούς και πονάνε μαζί..η κλαινε μαζί γοερά...

Τελος πάντων ...περίμενω σιγά σιγα να πάρουν όλα τον δρόμο τους...

Οπως λέει και μια ξαδέρφη μου ..

Τα μεγάλα δώρα θέλουν και μεγάλες θυσίες..

Πολλα φιλια..να χαίρεσαι τα ζουζουνια σου ..

Διαφημίσεις

• 2 χρόνια μετά...

ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ.ΕΚΑΝΑ Β'ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΕΧΘΕΣ.ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ.ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΕΙΑ ΕΛΕΓΕ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΒΡΗΚΕ 2 ΚΟΜΒΙΑ.Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΓΙΑ ΑΥΧΕΝΙΚΗ ,Κ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Β'ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΩ.ΚΑΙ Η ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΕ ΠΡΙΝ ΕΧΕΙ Κ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ.ΣΥΝΗΘΩΣ ΦΕΥΓΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ. Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΠΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΙΣΗ,ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΩ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ.ΚΑΘΑΡΑ Κ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΜΟΥ.ΘΑ ΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΣΕ 8 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ.ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ 22 ΕΒΔΟΜΑΔΑ.ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΜΑΤΑ ΑΥΧΕΝΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ :free β-HGC MOM 3.72,PaPP-a MOM 0.92

ΣΥΝΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 1/1086 ΧΑΜΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ

ΒΑΣΗ ΗΛΙΚΙΑΣ 1/1036,ΟΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN 1/250,ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΟ EDWARDA-PATAU(ΤΡΙΣΩΜΙΑ 18/13)1/100000.ΧΑΜΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ.ΑΝ ΚΑΜΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ.ΕΙΠΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΨΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΕ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.ΗΜΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΑΣΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΜΟΥ.

• 6 months later...

κι εμένα βρήκε κομβίο και κοντευω να τρελαθω.Πηγα σε εμβρυοκαρδιολογο και η καρδια του είναι φυσιολογική όλα φυσιολογικα.Αυτος στην αυχενικη μου ειπε πως δεν ειναι κατι ανησυχητικο αφου ολα τα αλλα ειναι καλα. Το ίδιο μου είπε και ο γυναικολογος μου τηλεφωνικα που μιλησα. τη δευτερα θα παω απο εκεί για να ξαναδουμε την αυχενικη και το μεγαλο υπερηχο και την εξεταση του εμβρυολογου. εγώ ομως ρε κοριτσια φοβαμαι. αν δεν ειναι τιποτα τοτε γιατι αλλαζει τα ποσοστα του down αμα βρεθει.

vaisp2.png

xrxup2.png

εγώ πάντως αποφασισα να κάνω αμνιο. Γιατί μέσα στο Σαββατοκυριακο έκλεγα συνεχεια και όλο έτρωγα από το άγχος μου, δεν μπορώ να ησυχάσω και όλη μερα στο μυαλό μου γυρνάει μόνο μια λεξη "down". Ο γιατρός μου μου είπε να την κάνω μονο και μονο για να μη βγαλω μια εγκυμοσύνη μεσα στο αγχος. Αυριο το μεσημερι θα κάνω αμνιο. Το θεμα είναι πως θα ξεκουραστω με ένα μωρο στο σπίτι; Ίσως με πειτε υπερβολική αλλα πραγματικά δε μπορώ να ηρεμήσω.

vaisp2.png

xrxup2.png

Καλημέρα,

δε σου ειπε ο γιατρος να περιμένεις λίγο? Είχε και εμας η μεγάλη μας, και μας εξήγησε οτι συνήθως είναι "κατάλοιπο" από τα "δομικα υλικά" με τα οποία αναπτύσετε το μωρό (αυτή είναι η απλοική εξήγηση). Και ειπε ότι λογικά στον επόμενο υπέρηχο θα έχει εξαφανιστεί ή μειωθεί πολύ. Έτσι κι εγινε...

Αν μπορεις να ηρεμήσεις και να περιμένεις λίγο...

ο γιατρός και ο άντρας μου είναι ψύχραιμοι εγώ όμως κοντευω να τρελαθώ,(εγω βεβαια εχω μεσα μου το μωρο) η αμνιο γινεται μέχρι και την 25 εβδομαδα νομιζω. ό,τι και να λέει ο γιατρος εγώ δε μπορώ να περιμενω, καλο ή κακό θέλω να το γνωριζω.

vaisp2.png

xrxup2.png

Είχε και ο μικρούλης μου..και μάλιστα 3!

Αποφάσισα να μην κανω αμνιο επειδη ο γιατρος μου μου απεκλειε

οτι υπαρχει καποιο προβλημα , ήταν πολύ σιγουρος και εγω τον εμπιστευομαι απολυτα.

Παρ'ολα αυτα σε καταλαβαινω αν αποφασισεις να την κανεις γιατι δεν σου κρυβω οτι δεν εφυγε τελειως απο το μυαλο μου μεχρι τη στιγμη που γεννησα!

Ευχομαι τα καλυτερα για σενα και το υγιεστατο εμβρυακι σου!

• 3 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια καλησπέρα!

Και εμένα στην δική μου μπουμπού σε υπέρηχο που είχαμε κάνει πριν το β' επιπέδου μας είχαν βρει κομβίο (ενα μικρουλι) στην καρδουλα της. Ο γιατρος μου δεν με αφηνε με τιποτα να κανω αμνιο (λογω μιας ατυχιας που ειχα σε προηγουμενη εγκυμοσυνη) το ιδιο και η εμβρυολογος-υπερηχογραφιστρια που με παρακολουθουσε.

Εγω να κλαιω και να χτυπιεμαι και να μην μπορω να αποφασισω με τιποτα αν θα πρεπει να κανω η οχι. Η ψυχολογια μου χαλια, ολη την ημερα εκλαιγα και εκανα ασχημες σκεψεις.

Μου συστινουν να κανω εμβρυοηχοκαρδιογραφια οπως και κανω και ηταν τελεια και να περιμενω μεχρι το β επιπεδου το οποιο θα γινοταν σε μια εβδομαδα (μαυρη και αραχνη). Περναει η εβδομαδα και την κανω οπου ολα ηταν τελεια αλλα το κομβιο εκει. δεν με αφηνουν με τιποτα για αμνιο ...τελικα αποφασιζω να μην κανω μια και ολες μα ολες οι αλλες εξετασεις ηταν αψογες..........οπου σε υπερηχο την 26η εβδομαδα ειχε ξαφανιστει το κομβιο.

Τωρα εχω μια υγιεστατη κορουλα.

Ταπεινη μου αποψη αν ολα τα αλλα ειναι καλα και σας λεει ο γιατρος σας να μην προχωρησετε σε αμνιο τοτε πιστευω οτι ολα θα ειναι καλα.

Κορίτσια καλησπέρα!

Και εμένα στην δική μου μπουμπού σε υπέρηχο που είχαμε κάνει πριν το β' επιπέδου μας είχαν βρει κομβίο (ενα μικρουλι) στην καρδουλα της. Ο γιατρος μου δεν με αφηνε με τιποτα να κανω αμνιο (λογω μιας ατυχιας που ειχα σε προηγουμενη εγκυμοσυνη) το ιδιο και η εμβρυολογος-υπερηχογραφιστρια που με παρακολουθουσε.

Εγω να κλαιω και να χτυπιεμαι και να μην μπορω να αποφασισω με τιποτα αν θα πρεπει να κανω η οχι. Η ψυχολογια μου χαλια, ολη την ημερα εκλαιγα και εκανα ασχημες σκεψεις.

Μου συστινουν να κανω εμβρυοηχοκαρδιογραφια οπως και κανω και ηταν τελεια και να περιμενω μεχρι το β επιπεδου το οποιο θα γινοταν σε μια εβδομαδα (μαυρη και αραχνη). Περναει η εβδομαδα και την κανω οπου ολα ηταν τελεια αλλα το κομβιο εκει. δεν με αφηνουν με τιποτα για αμνιο ...τελικα αποφασιζω να μην κανω μια και ολες μα ολες οι αλλες εξετασεις ηταν αψογες..........οπου σε υπερηχο την 26η εβδομαδα ειχε ξαφανιστει το κομβιο.

Τωρα εχω μια υγιεστατη κορουλα.

Ταπεινη μου αποψη αν ολα τα αλλα ειναι καλα και σας λεει ο γιατρος σας να μην προχωρησετε σε αμνιο τοτε πιστευω οτι ολα θα ειναι καλα.

MIRKAP και σε μας το υπερηχογενές κομβίο ήταν μικρό στη β' επιπέδου. Ο γιατρός μου, μου ανέφερε τότε την περίπτωση της αμνιοπαρακέντησης,χωρίς να φαίνεται ότι είναι άμεση ανάγκη. Κατόπιν με παρέπεμψε και σε άλλον εμβυολόγο που διέγνωσε τα ίδια..Μου είπε πως για να είμαι σιγουρη θα πρέπει να κάνω αμνιοπαρακέντηση (είμαι 31 ετών). Παρόλα αυτά, δεν ακολούθησα την υπόδειξή του, γιατί δεν υπήρξε κανένας άλλος ανησυχυτικός δείκτης..Εύχομαι να έπραξα σωστά.Ο Θεός να βάλει το χέρι του και στη δική μας περίπτωση και να γεννιούνται υγιή μωράκια.

dogdogsrd20100306_2_My+boy+is.png

fc7b832273.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...