Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ξενοδοχείο - Κρεβάτάκι ή Παρκοκρέβατο

Recommended Posts

@Macgyver καλό κουράγιο με τα μονταρισματα!

Για την πολιτική των ξενοδοχείων σχετικά με τις κούνιες δεν ξέρω κατά πόσο και που μπορείς να τα βρεις και το δίκιο σου μαζί.

@Sunshine8 χρεώνουν το παρκοκρεβατο;;; Σοβαρά τώρα;; Και αν κάποιος μείνει ας πουμε 4 μέρες θα δώσει 20€;;; Με 30 έχει το τζάμπο το ίδιο με του ξενοδοχείου!! Έχουν τρελαθεί τα ξενοδοχεία! 

Διαφημίσεις

23 ώρες πρίν, Macgyver είπε:

Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Θα χρειαστώ τα φώτα σας όσον αφορά την υποχρέωση των ξενοδοχείων σε παροχή κρεβατιού για παιδί άνω των 2 ετών. 

Πιο συγκεκριμένα, το μικρό μου αγρίμι έχει κλείσει τα δύο και πλέον δεν κοιμάται σε παρκοκρέβατο λόγω κιλών και ύψους. 

Δεν κοιμάται όμως ούτε σε κανονικό κρεβατάκι, μιας και με το που ξυπνήσει, θα ... πάρει τα βουνά! 

Το πρόβλημά μου είναι ότι το ξενοδοχείο που έχω κλείσει, ενώ ζήτησα εξ αρχής κούνια και στην κράτηση επιβεβαιώνεται ως "baby cot" , τελικά παρέχει παρκοκρέβατο. 

Τι κάνω σε αυτήν την περίπτωση ; 

Τρίζω τα δόντια να αντικαταστήσουν με κούνια όπως αναγράφει και στην κράτηση ή είναι νομικά καλυμμένοι, οπότε αγοράζω μία φθηνή ΙΚΕΑ και την συναρμολογώ επιτόπου ;

Είναι θέμα ασφαλείας προφανώς, αλλά θα με ενδιάφερε να διασταυρώσω κατά πόσο κρύβεται κουτοπονηριά πίσω από το κομμάτι "παρκοκρέβατο" στα ξενοδοχεία. 

Πάντα σε ξενοδοχεία αναφέρουν baby cot και εννοούν παρκοκρέββατο... Δεν έχω δει πουθενά κάτι διαφορετικό... Εγώ αυτό που έκανα παλαιότερα, ήταν να παίρνω μαζί μου ένα έξτρα στρωματάκι παρκοκρέββατου και μια χαρά κοιμόταν εκεί το παιδί και  άνω των 2χρ.

Μου φαίνεται λίγο υπερβολή να κουβαλήσεις μαζί σου ολόκληρη κούνια... τι πειράζει να κοιμηθεί σε παρκοκρέββατο για λίγες νύχτες;

16 ώρες πρίν, annoulen είπε:

Πρώτη φορά ακούω για κούνια σε ξενοδοχείο. 'Οπου έχω πάει, έχουν παρκοκρέβατο - ακόμα κ στα πολύ καλά ξενοδοχεία, τύπου all inclusive ή κ τύπου boutique hotels. Αλλά πάντα είχα μαζί μου το στρωματάκι ύπνου του δικού μας παρκοκρέβατου, κ ακόμα κ να είχε στρωματάκι, το έβαζα από πάνω. 

Μου φαίνεται υπερβολή η κούνια απο το ΙΚΕΑ. δλδ τους το είπες κ το δέχτηκαν ? εννοώ δέχτηκαν να τους αφήσεις την κούνια κληρονομιά κ να σου αφαιρέσουν το ποσό από τον λογαριασμό σου ? 

Αν δεν έμπαινε το παιδί μου στο παρκοκρέβατο, θα προτιμούσα ή να κοιμηθούμε μαζί ή να βάλω προστατευτικά πλαστικά κάγκελα στα πόδια κ στην μία πλευρά του κρεβατιού (εννοείται ότι η άλλη πλευρά θα είναι κολλημένη στον τοίχο). Εννοείται σε μονόχωρο δωμάτιο. Επίσης θα βαριόμουν κ το κουβάλημα κ τη συναρμολόγηση της όποιας κούνιας. Με δίχρονο παιδί, έχεις ήδη αρκετά να κουβαλάς.  

κ κάτι άλλο: υπάρχει περίπτωση να ξυπνήσει το παιδί κ να βολτάρει κ εσείς να μην το καταλάβετε ? μόνο τα δικά μου παιδιά χαλάνε τον κόσμο όταν ξυπνάνε ?:shock::confused:

Ακριβώς όπως τα λέει η annoulen... Στα πιο ακριβά ξενοδοχεία να πας, παρκοκρέββατο βάζουν... Δεν έχω δει πουθενά ξενοδοχείο με κανονική κούνια...

Δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα με το παρκοκρέββατο... ότι δεν θα χωράει μέσα; Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο θέμα.

Και επίσης δεν παίζει να σηκωθεί το παιδί και να φύγει αν ξυπνήσει και να μην πάρετε χαμπάρι...  Από την κούνια δηλαδή δεν κινδυνεύει να βγει;

Αυτό το είχα κι εγώ απορία, αφού είναι ταρζανάκι, κι από την κούνια δεν μπορεί να βγει?

Βασικά το θέμα είναι αν την κουβαλήσεις να το έχετε συμφωνήσει πως θα αφαιρεθεί από το σύνολο του λογαριασμού. Δεν είναι ωραίοι οι τσακωμοί διακοπιάτικο. Αν το προτείνεις και δεν συμφωνήσουν αντιπρότεινε με ακύρωση της κράτησης σε συνδυασμό με επιστροφή προκαταβολής εφόσον έχει δώσει και κλείσε άλλο δωμάτιο που να πληροί αυτά που ζητάς. Αν και όπως γράφουν τα κορίτσια δεν θα βρεις πουθενά κούνια. 

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις, αλλά όπως έχω εξηγήσει αφενός το θέμα έχει τακτοποιηθεί, αφετέρου όσον αφορά το παρκοκρέβατο: 

έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές ασφαλείας. 

15 κιλά μάξιμουμ και 85 ή 87 εκατοστά ύψος παιδιού. 

Εγώ πάντα ακολουθώ τις οδηγίες του κατασκευαστή σε αυτά, για αυτό άνοιξα και το θέμα. 

Baby cot είναι η κούνια. 

Το παρκοκρέβατο είναι portable playpen. 

Δεν χρειάζονται τσακωμοί σε αυτά - καλός προγραμματισμός χρειάζεται και μία ερώτηση εδώ μέσα ώστε να σου απαντούν οι πιο έμπειρες μαμάδες :)

Διαφημίσεις

πρίν από 13 λεπτά , Macgyver είπε:

Ευχαριστώ για τις προτάσεις, αλλά όπως έχω εξηγήσει αφενός το θέμα έχει τακτοποιηθεί, αφετέρου όσον αφορά το παρκοκρέβατο: 

έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές ασφαλείας. 

15 κιλά μάξιμουμ και 85 ή 87 εκατοστά ύψος παιδιού. 

Εγώ πάντα ακολουθώ τις οδηγίες του κατασκευαστή σε αυτά, για αυτό άνοιξα και το θέμα. 

Baby cot είναι η κούνια. 

Το παρκοκρέβατο είναι portable playpen. 

Δεν χρειάζονται τσακωμοί σε αυτά - καλός προγραμματισμός χρειάζεται και μία ερώτηση εδώ μέσα ώστε να σου απαντούν οι πιο έμπειρες μαμάδες :)

Α συγγνώμη δεν κατάλαβα ότι τακτοποιήθηκε το θέμα...

Πάντως portable playpen δεν έχω δει πουθενά να το αναγράφουν (και σε ξένες αλυσίδες ξενοδοχείων)... Από εκεί και πέρα, ανάλογα και με το ξενοδοχείο που θα πας, ή τα τετραγωνικά του δωματίου, φαντάζομαι ότι προσαρμόζουν και το μέγεθος του παρκοκρέββατου (δεν είναι όλα ίδιο μέγεθος).

πρίν από 22 λεπτά , erin0000 είπε:

Α συγγνώμη δεν κατάλαβα ότι τακτοποιήθηκε το θέμα...

Πάντως portable playpen δεν έχω δει πουθενά να το αναγράφουν (και σε ξένες αλυσίδες ξενοδοχείων)... Από εκεί και πέρα, ανάλογα και με το ξενοδοχείο που θα πας, ή τα τετραγωνικά του δωματίου, φαντάζομαι ότι προσαρμόζουν και το μέγεθος του παρκοκρέββατου (δεν είναι όλα ίδιο μέγεθος).

Σε ξένες αλυσίδες δεν το έχω ψάξει καθόλου οπότε δεν ξέρω τι να σου πω. 

Όπως είπα είναι θέμα προδιαγραφών ασφαλείας, αλλιώς δεν θα είχα κανένα πρόβλημα. 

Νομίζω με συζήτηση όλα λύνονται, γιατί και ο άλλος δεν μπορεί να πάρει ευθύνη από μόνος του. 

Ειλικρινά πάντως, αν δεν τύχαινε να το ψάξω τόσο το θέμα, κυρίως λόγω χαρακτήρα του μικρού, αναρωτιέμαι τι θα γινόταν... 

Εμένα πχ όταν είχα αγοράσει το παρκοκρέβατο, δεν με είχαν ενημερώσει ότι είχε προδιαγραφές ύψους συγκεκριμένες κλπ 

πέρυσι μία χαρά είμασταν με δικό μας παρκοκρέβατο μιας και το ξενοδοχείο δεν παρείχε ( τα είχε δώσει όλα χαχα - φουλ στα μωρά ) 

Φέτος που η κράτηση έγινε πιο έγκαιρα ζήτησα εξαρχής ΚΟΥΝΙΑ λόγω ηλικίας του μικρού. 

Προφανώς ο άνθρωπος που έκανε τη διαδικασία θεώρησε το παρκοκρέβατο "το ίδιο και το αυτό". Εγώ εξήγησα τις προδιαγραφές ασφαλείας κλπ . 

Είμαι πολύ τυπική σε αυτά, γιατί αν συμβεί οτιδήποτε δεν θέλω να απαλλάσσεται κανείς από την ευθύνη του τόσο εύκολα. 

Όπως και να έχει : και πάλι ευχαριστώ για όλες τις απόψεις, ήταν εξαιρετικά πολύτιμες !

Καλό καλοκαίρι να έχουμε :)

πρίν από 14 λεπτά , Macgyver είπε:

Ειλικρινά πάντως, αν δεν τύχαινε να το ψάξω τόσο το θέμα, κυρίως λόγω χαρακτήρα του μικρού, αναρωτιέμαι τι θα γινόταν... 

Μεταξύ μας, τίποτα δεν θα γινόταν. Θα κοιμόταν είτε στο παρκοκρέββατο, είτε ανάμεσά σας. Αλλά καταλαβαίνω ότι αν είσαι καινούρια μανούλα πας by the book. :-)

Καλά να περάσετε λοιπόν!!!

πρίν από 26 λεπτά , erin0000 είπε:

Μεταξύ μας, τίποτα δεν θα γινόταν. Θα κοιμόταν είτε στο παρκοκρέββατο, είτε ανάμεσά σας. Αλλά καταλαβαίνω ότι αν είσαι καινούρια μανούλα πας by the book. :-)

Καλά να περάσετε λοιπόν!!!

Ακριβώς ;) ευχαριστούμε πολύ :) 

Νομίζω ότι σ αυτά τα θέματα παίζει ρόλο η υπερκινητικότητα και ζωηραδα του παιδιού. Ένα παιδάκι πιο ήσυχο που έχει συνηθίσει την ομαλή συγκοιμηση με τους γονείς μπορεί να προσαρμοστεί στο κρεβάτι χωρίς πρόβλημα. Αν όμως το παιδί είναι από την φύση του ανήσυχο και δεν έχει μάθει να κοιμάται με αυτό τον τρόπο θα δυσκολευτεί. Οπότε ψάχνεις για λύσεις.

Σχετικά με τα παρκοκρεβατα, υπάρχουν ποιότητες και ποιότητες ως προς την κατασκευή τους και την αντοχή τους...ενδεχομένως ένα καλό παρκοκρεβατο με στιβαροτερη κατασκευή αντέχει ένα καπως μεγαλύτερο παιδί. Τα παρκοκρεβατα όμως των ξενοδοχείων που υστερούν αντοχής και ποιότητας απευθύνονται κυρίως σε μικρότερες ηλικίες που το βάρος και οι κινήσεις του παιδιού είναι περιορισμένες.

Διαφημίσεις

@erin0000 Εμείς όταν η μικρή ήταν 3,5 ετών  σε ξενοδοχείο εξωτερικού,  είχαν δώσει κανονική κούνια, άσπρη σιδερένια, με ροδάκια.  Ήταν "κάπως" oldstyle εμφανισιακά, αλλά είχε μέσα κανονικό στρώμα κ ήταν πολύ ψηλά τα κάγκελα, σα φυλακή ένα πράγμα - αλλά ήταν 100% safe  +  αναπαυτικο. !  

σε άλλο ξενοδοχείο μέσω rci στην ελλάδα είχαν δώσει σε 4στερο, (παλι ηλικίας 3.5  η μικρή),  ένα απλό πάρκοκρέβατο, χωρίς τίποτε αλλο , απλώς στρωμμένο με πολλά σεντόνια. 

Όντως όχι κατάλληλο ούτε αναπαυτικό.

Και εγώ δεν το ήξερα για τις προδιαγραφές.... !!! δεν ξέρω πως μου είχε διαφύγει! πολύ ενδιαφέρον.  Ο κίνδυνος είναι να σπάσει κατι εξαιτίας του βάρους ή να γυρίσει το παρκοκρέβατο να πέσει πάνω στο παιδί να φανταστώ...

Υπάρχουν νομίζω όμως και παρκοκρέβατα με προδιαγραφές μεγαλύτερων παιδιών, .... όχι?

Στα 4.5 είχαμε κληρονομήσει ένα κάγκελο συναρμολογούμενο αλουμινένιο, οπότε το είχαμε πάρει αυτό μαζί, κ ήταν σωτήριο! 

όπως και να έχει, σαφέστατα πρέπει να δίνουν κάτι που να είναι ασφαλές, εάν θέλουν να δίνουν δωρεάν ως παροχή το που κοιμάται ένα μωρό. 

Επεξεργάστηκαν by belleblue

Αυτό με τα σεντόνια όντως το κάνουν και είναι τραγικό. Έχω δει και κουβέρτα ψιλη διπλωμένη στα δύο αντί για στρώμα σε καλό ξενοδοχείο.... Για το συγκεκριμένο θέμα όταν το βίωσα προσφατα είχα κάνει θέμα στην διεύθυνση αλλά με βγάλανε υπερβολική...που ζητάω στρωματακι  (40€ και θα τους μείνει) γιατί η κουβέρτα διπλωμένη κάνει μια χαρά την δουλειά της.... Άκρη δεν έβγαλα, τα νεύρα μου έσπασα. Έπειτα κουβαλάω μαζί μου στρώμα... Η γυφτιά στο μεγαλείο της!!!

Στο εξωτερικό λογικά είναι πιο ανθρώπινες οι συνθήκες. Δυστυχώς σε πολλα ξενοδοχεία που χρυσοπληρωνουμε στην Ελλάδα ,η αντιμετώπιση των μωρών /παιδιών είναι αντίστοιχη του Ηρώδη...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...