Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

δισκοπάθεια στην εγκυμοσύνη


Recommended Posts

Καινουριο μελος σας ευχομαι καλη χρονια ,

διαβαζω λιγο καιρο το φορουμ και εχω βοηθηθει αρκετα.Αποφασισα να γραφτω γιατι εχω ακομα καποιες αποριες αλλα και γιατι ψαχνω πληροφοριες για ιατρους.Παω στην 8η εβδομαδα κυησης -πρωτη φορα - αλλα εχω μεγαλο προβλημα δισκοπαθειας με στενωση πολλα χρονια τωρα και αυτος ηταν ενας απο τους λογους που δεν ηθελα να κανω παιδι.Αυτη τη στιγμη βρισκομαι σε πολυ δυσκολη θεση γιατι κανεις δεν μπορει να μου εγγυηθει οτι θα πανε ολα καλα( - η δισκοπαθεια με εχει χτυπησει στο ποδι- )και οτι θα σταθω μετα.Το ποδι μου ποναει 15χρονια τωρα απλα εμαθα να ζω ετσι.

Ειμαι σε εναν διαρκη πανικο για αυτο το λογο και γεματη ενοχες.Ο γιατρος που ειχα μεχρι -χτες που ειναι πολυ καλος γιατρος ενδοιαφερεται μονο για την κυηση και οχι για μενα (χαρακτιρστικα μου ειπε ''ειστε μεγαλη σε ηλικια -ειμαι 36ετων- αν σταματησετε τη κυηση δεν θα ξανακανετε τιποτα .....και κατι κερδιζουμε και κατι χανουμε) και αυτο με εφερε σε συγκρουση μαζι του.Δεν ειχα προγραμματισει να μεινω εγκυος ειμαι παντρεμενη 3 χρονια και αλλα πεντε ειμαι με τον αντρα μου (ο οποιος θελει ενα παιδι οσο τιποτα αλλο στο κοσμο και μου το ζηταει και τα 8 χρονια που ειμαστε μαζι).

Ψαχνω να βρω εναν καλο γιατρο γυναικολογο που να μπορει να με ακουει και να με υπολογιζει και μενα.Γιατι αν εγω δεν ειμαι καλα ειτε ψυχολογικα ειτε σωματικα τι ακριβως θα κερδισει ενα παιδι απο μενα?.Ψαχνω σε περιοχη Αθηνα - Πειραια και οτιδηποτε ειναι κοντα σε αυτα.

Αν εχετε καποια προταση θα με βγαζατε απο τεραστιο λουκι.Δεν κοιμαμαι δεν τρωω.Ψαχνω καποιον που να κοιταξει το θεμα μου και να μου πει τι να κανω ωστε να ρισκαρω λιγοτερο.Θελω καισαρικη γιατι δεν υπαρχει καμμια περιπτωση για φ.τ. Δεν θελω να τερματισω τη κυηση απο την αδιαφορια ενος γιατρου που δεν καταλαβαινει οτι εχω τρομοκρατηθει.Σας ευχαριστω πολυ.

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Θα ηθελα να σε ρωτησω με ποιο τροπο αντιμετωπιζεις το προβλημα σου τοσα χρονια?ακολουθεις φαρμακευτικη αγωγη η κανεις φυσικοθεραπειες?φανταζομαι οτι δεν εχεις κανει χειρουργιο.σ αυτη την περιπτωση θα μπορουσες απλα να προσεχεις πολυ τις κινησεις σου η και να μεινεις στο κρεβατι στην εσχατη περιπτωση μεχρι να γεννησεις.νομιζω οτι μπορεις να συνεχισεις την εγκυμοσυνη σου με πολυ προσοχη.ο γιατρος που σε παρακολουθει για τη δισκοπαθεια τι γνωμη εχει?

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω απο καρδιας που μου απαντησατε , mama16 σε ευχαριστω για τα καλα λογια.

 

ninika84 θα ηθελα ναι αν μπορεις να μου στειλεις ενα μνμα σε ευχαριστω πολυ

 

μαριακουκου εκανα φυσικοθεραπειες ανα καιρους αναλογα σε τι κατασταση βρισκομουν ειτε 10-15 αν ημουν σε ''συντηρηση'' ειτε περισσοτερες αν ημουν σε εξαρση.Γενικα απο τα πρωτα χρονια ''παω καλυτερα'' αλλα βεβαια με προσαρμογη στη καθημερινοτητα μου.Δεν εκανα χειρουργειο γιατι οταν μου εμφανιστηκε ημουν πολυ νεα και η μανα μου φοβηθηκε πολυ.Ετσι το πηγα με φυσικοθεραπειες καθολου φαρμακα , χωρις να παρω βαρος ιδαιτερο.Η ορθοπεδικο μου λεει οτι θα μεινω στο κρεββατι καποιους μηνες να ελαχιστοποιησουμε τον κινδυνο ενας αλλος μου ειπε να παρω ενα ΄΄πι΄΄ για να κινουμαι οσο προχωρα η κυηση , αυτιο θα παω και σε εναν νευρολογο.Μια φορα εχω παω σε μαιευτηρα απο το θετικο τεστ ολο σε αλλους τρεχω.Δεν ξερω και ΚΑΜΜΙΑ που να εχει ενα παρομοιο προβλημα και να γεννησε ουτε βρισκω κατι στο ιντερνετ (μονο για οσφυαλγια κατα τη διαρκεια αλλα οχι προβλημα απο ΠΡΙΝ)>.

Τελος παντων σας κουρασα :) ευχαριστω ξανα για τις απαντησεις.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.

Εύχομαι όλα να πάνε καλά.Δεν έχω προσωπική εμπειρία ούτε μένω στην περιοχή σου για να σου προτείνω γιατρο.Γνωρίζω όμως περίπτωση κοπέλας που είχε πρόβλημα πριν την εγκυμοσύνη.Κατα τη διάρκειά της ταλαιπωρήθηκε πολύ όμως γέννησε κ όλα καλά.Δεν ξλερω πολλές λεπτομέρειες για να σου πω κάτι παραπάνω όμως μπορώ να μάθω.Η συμπεριφορά του γιατρού σου πάντως δε μου άρεσε καθόλου.Προσωπικά πιστεύω οτι θα  υπάρχει λύση.Αλίμονο!!!Εχει προχωρήσει τόσο πολύ η ιατρικη.....!!!!!Απλά κάποιοι γιατροί είναι καλύτεροι και πιο ενημέρωμενοι απο κάποιους άλλους(για να το πω κομψα).Ψαξ το καλά κοριτσι μου.....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλημερα κοριτσι. Δεν ξερω αν κατι δεν διαβασα η' δεν καταλαβα καλα αλλα τι σχεση εχει ο γυναικολογος με την ορθοπεδικη-νευρολογικη σου φροντιδα? Εννοειτε οτι οφειλεις να τον κρατας τον γυναικολογο ενημερο αλλα μεχρι εκει. Και εγω εχω ορθοπεδικο προβλημα πολλα χρονια και στο ερωτημα μου αν μπορω να γεννησω με φυσιολογικο τοκετο η γυναικολογος μου μου ειπε πως αυτο θα μου το απαντησει ο ορθοπεδικος μου και πως αυτη οφειλει να ακολουθησει τις δικες του υποδειξεις. 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα κ με το καλό να γεννήσεις το μωράκι σου! Εγώ έχω δισκοπάθεια που με είχε χτυπήσει σε νεύρο κ το πόδι μου ήταν μονίμως μουδιασμενο από ψηλα στη μέση μέχρι τα δάχτυλα αλλά ξεκίνησα κολύμπι κ πιλάτες, έκανα για χρόνια πριν μείνω έγκυος κ από τότε δε με έχει ξαναπιάσει και ούτε στην εγκυμοσύνη με ενόχλησε καθόλου. Δεν κατάλαβα, είναι σίγουρο ότι θα έχεις επιπτώσεις στο πόδι σου από την εγκυμοσύνη; Ακόμα κ αν δεν πάρεις βάρος ή αν ακολουθήσεις κάποιο πρόγραμμα με ασκήσεις κ πολύ ξεκουραση; 

Link to comment
Share on other sites

Ευχομαι να πανε ολα καλα

Ουτε εγω εχω προσωπικη εμπειρια,κ δ μενω αθηνα πλεον,θα σου προτεινα να απευθυνθεις ισως σε δημοσιο νοσοκομειο,συνηθως εχουν μεγαλη εμπειρια κ σε δυσκολες περιπτωσεις

Κ γω μονο για προβληματα που εμφανιστηκαν σε εγκυμοσυνη κ εφυγαν μετα ξερω,οχι απο προυπαρχουσα κατασταση

Το αν θα κανεις καισαρικη η αν θα μεινεις καποιο καιρο ξαπλα,η διατροφη ωστε να μην παρεις πολυ βαρος αλλα να αναπτυσσεται καλα το εμβρυο,η καποιες ασκησεις-φυσιοθεραπειες δ ειναι κτ τραγικο.πολλες γυναικες κανανε καποια απο αυτα για διαφορους λογους

Ειναι σιγουρο οτι θα επηρεαστει το ποδι;δ μπορεις να ξερεις ομως πως θα ειναι μετα την γεννα;

Link to comment
Share on other sites

Θα σου πρότεινα να πας σε έναν οστεοπαθητικό. Όχι χειροπρακτικό !

Μετά, Φίλη μου με τέτοιο πρόβλημα μου είπε ότι αυτό που την βοήθησε ήταν η aqua yoga για να διατηρήσει μυς χωρίς να καταπονεί.

ο γυναικολόγος σου θα μπορούσε να σου προτείνει και ζώνη εγκυμοσύνης- στο εξωτερικό Αμερική φίλη άλλη μου είπε ότι αυτό είναι στάνταρ όταν μια εγκυμονούσα έχει πρόβλημα, έτσι ώστε να μη χειροτερέψει κ να ξεκουράζει τους καμμένους μυς.

κ εγώ είχα θέμα. 

Τι ακριβώς δείχνει η μαγνητική σου; Έγω σπονδυλολίσθηση 1ου βαθμού και 2  δίσκοι εκφυλισμένοι με μικρές κηλες που όμως δεν επηρεάζουν νεύρο αλλά προκαλούν πόνο σε κάθε καταπόνηση ή κιλά. Το μόνο που με βοήθησε είναι το κολύμπι.... !  Και πάντα ζώνη όταν πρόκειται να κάνω πολλές δουλειές σπιτιού ή σε κουβάλημα .

 

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι θα βοηθούσε ένας ψυχολόγος/ψυχίατρος, να σε βοηθήσει να βάλεις κάτω τα ιατρικά δεδομένα που θα πάρεις από τον ορθοπεδικόκαι το  γυναικολόγο, τις επιθυμίες του συζύγου και τις δικές σου ανησυχίες, και να πάρεις τις αποφάσεις σου.

Το να περιμένεις από ένα γυναικολόγο να υποκαταστήσει τον ορθοπεδικό ή να δώσει ψεύτικες διαβεβαιώσεις, δεν νομίζω ότι τελικα θα βοηθησει. Οι πιθανότητες μίας εγκυμοσύνης που θα πάει καλά με τα χρόνια μειώνονται, ο γυναικολόγος σου είπε το προφανές. Το αν μπορείς να συνεχίσεις την εγκυμοσύνη, αν θες να επιδιώξεις μία επέμβαση και να δοκιμάσεις ή να μην ξαναδοκιμάσεις αργότερα, είναι αποφάσεις πολύ προσωπικές και μάλλον θα ήταν εξαιρετικά ανεύθυνο από κάποιο γιατρό να εκφέρει γνώμη, πέραν του να εκθέσει αντικειμενικά τις πιθανότητες και το ρίσκο σε όποιο σενάριο επιλέξεις.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Είχα εκφύλιση δίσκων που οδήγησε σε 2 κήλες. Το πήγαινα συντηρητικά , με περπάτημα, πιλάτες και κολύμπι για 3 χρόνια , ώσπου είχα μια μεγάλη κρίση με νευρολογικά συμπτώματα στο πόδι και αναγκαστικά μπήκα χειρουργείο. Όχι ότι έγινα τελείως καλά αλλά τουλάχιστον αποσυμπιέστηκε το νεύρο και δεν κούτσαινα. Όταν ρώτησα τον γιατρό τι θα γίνει αν μείνω έγκυος, μου χε πει να μην ανησυχώ και όλα θα πάνε καλά. Έμεινα έγκυος μετά από 2 χρόνια και να σου πω την αλήθεια λόγω της μέσης μου και της δυσκολίας που είχα στο σκύψιμο, ούτως ή άλλως δεν μπορούσα να κάνω πολλές κινήσεις , οπότε αυτό με προφύλαξε και στην εγκυμοσύνη. Όλα πήγαν καλά με τη μέση , γέννησα φυσιολογικά και ειλικρινά δεν θυμάμαι να είχα ιδιαίτερο θέμα. Το πρόβλημα είναι τώρα που κυνηγάω τον μικρούλη που μπουσουλάει παντού και που έχει φτάσει τα 10 κιλά!!!! Τώρα είναι που το βράδυ νιώθω τη μέση μου κομμάτια και μουδιάζει λίγο το πόδι..

Θα ήθελα να σου πω να μην φοβάσαι και να μην αγχώνεσαι!! Να πάρεις μια ζώνη εγκυμοσύνης που είπανε πιο πάνω, όταν κάνεις κοιλίτσα. Να προσέξεις να μην πάρεις πολύ βάρος, που αυτό το΄ξέρεις ήδη. Και αν πάρεις το οκ από τον γυναικολόγο σου, να πηγαίνεις περιπάτους ή να κάνεις κάποιου είδους γυμναστική για εγκύους.

Ο δικός μου γυναικολόγος μου έλεγε συνέχεια ''Κοίταξε να χαρείς την εγκυμοσύνη σου'' και αυτή είναι η συμβουλή μου και σε σένα !

xf97p2.png

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Δεν ειχα προσβαση στο ιντερνετ μερικες μερες για αυτο αργησα .Σας ευχαριστω ολες και ολες με βοηθησατε.

Εχω 2 μεγαλες κηλες χαμηλα η μια ειναι τεραστια.Βλεπουν την μαγνητικη και με κοιτανε με απορια και με ρωτανε ''περπατας?απιστευτο" δυστυχως ζω με αυτο το ''φοβο'' τη μιση μου ζωη και ετσι η ψυχολογια μου ειναι μονιμος στα πατωματα.

Δε βοηθα και το γεγονος οτι εχω χασει τη δουλεια μου και δε βρισκω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ (για την ψυχολογια μου).Ομως διαβασα οτι ειπατε... και τωρα θα τα ξαναδιαβασω ολα ξανα.Κανεις ορθοπαιδικος / νευρολογος που πηγα δεν μπορει να μου εγγυηθει οτι ολα καλα.Ολοι βεβαια μου ειπαν να μην διακοψω.Κολυμπι περπατημα βελονισμος - ζωνη δεν μου ειπε κανεις αλλα θα τη παρω.Κιλα - εχω χασει 2 απο οταν το εμαθα , ημουν ενταξη μεχρι τωρα αλλα μολις μπηκα στην 10εβδομαδα...πεινασα πολυ δε ξερω γιατι πειναω συνεχως και δεν τρωω οτι και να γινει για να μην παρω περισσοτερα κιλα απο 8-9 (και λιγοτερο) σε ολο το 9μηνο να μην επιβαρυνω τη σπονδυλικη μου στηλη.Και ψυχολογο θα ψαξω να βρω που ειπατε,θελω απλα να κοιμηθω ενα βραδυ.Σας ευχαριστω παρα πολυ!

 

Link to comment
Share on other sites

8 ώρες πρίν, cronut είπε:

Δεν ειχα προσβαση στο ιντερνετ μερικες μερες για αυτο αργησα .Σας ευχαριστω ολες και ολες με βοηθησατε.

Εχω 2 μεγαλες κηλες χαμηλα η μια ειναι τεραστια.Βλεπουν την μαγνητικη και με κοιτανε με απορια και με ρωτανε ''περπατας?απιστευτο" δυστυχως ζω με αυτο το ''φοβο'' τη μιση μου ζωη και ετσι η ψυχολογια μου ειναι μονιμος στα πατωματα.

Δε βοηθα και το γεγονος οτι εχω χασει τη δουλεια μου και δε βρισκω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ (για την ψυχολογια μου).Ομως διαβασα οτι ειπατε... και τωρα θα τα ξαναδιαβασω ολα ξανα.Κανεις ορθοπαιδικος / νευρολογος που πηγα δεν μπορει να μου εγγυηθει οτι ολα καλα.Ολοι βεβαια μου ειπαν να μην διακοψω.Κολυμπι περπατημα βελονισμος - ζωνη δεν μου ειπε κανεις αλλα θα τη παρω.Κιλα - εχω χασει 2 απο οταν το εμαθα , ημουν ενταξη μεχρι τωρα αλλα μολις μπηκα στην 10εβδομαδα...πεινασα πολυ δε ξερω γιατι πειναω συνεχως και δεν τρωω οτι και να γινει για να μην παρω περισσοτερα κιλα απο 8-9 (και λιγοτερο) σε ολο το 9μηνο να μην επιβαρυνω τη σπονδυλικη μου στηλη.Και ψυχολογο θα ψαξω να βρω που ειπατε,θελω απλα να κοιμηθω ενα βραδυ.Σας ευχαριστω παρα πολυ!

 

Να πας σε διατροφολόγο να σου βγαλει πρόγραμμα χαμηλό σε θερμίδες αλλά με υψηλη θρεπτική αξια για να παίρνεις ότι χρειάζεσαι. Δοκίμασε κ πιλάτες για εγκύους, είναι καταπληκτικό. Μπράβο σου που συνεχισες, όλα θα πάνε καλά! 

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...