Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

δυσκοιλιοτητα

Recommended Posts

λιγο μετα στην εισαγωγη των φρουτων εμφανησαμε νεο προβλημα, εχουμε δυσκοιλιοτητα σε μεγαλο βαθμο....στη χειροτερη φαση εκανε κακα μετα απο 4 ημερες με πολυ κλαμμα και ειχαν αιματακια. απο τοτε εχουμε δωσει υποθετα της εβαζα θερμομετρα για να ενεργηθει και ετσι μου κανει ανα 3 ημερες. προσπαθουμε να το λησουμε το θεμα διατροφικα αλλα ξεμεινα απο ιδεες. για φρουτα τρωει αχλαδι, βανιλιες, εβαζα και αποξηραμενο δαμασκηνο αφου το ειχα βρασει λιγο για να μαλακωσει. ξενηνησαμε και τα λαχανικα και τρωμε κολοκυθα κιτρινη, καροτο, και λιγη πατατα. νερο δεν πινει καθολου (δεν θελει), και θηλαζουμε μετα απο καθε γευμα (που δεν το πολυτρωει).

η παιδιατρος λεει οτι φταιει οτι με τις στερεες τροφες παιρνει λιγοτερα υγρα και να προσπαθησω να της δωσω περισσοτερο νερο. καμια ιδεα τι να κανω η τι να της δωσω; με τα υποθετα παντως δεν γινεται να συνεχηζουμε.....

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, Δωρα είπε:

λιγο μετα στην εισαγωγη των φρουτων εμφανησαμε νεο προβλημα, εχουμε δυσκοιλιοτητα σε μεγαλο βαθμο....στη χειροτερη φαση εκανε κακα μετα απο 4 ημερες με πολυ κλαμμα και ειχαν αιματακια. απο τοτε εχουμε δωσει υποθετα της εβαζα θερμομετρα για να ενεργηθει και ετσι μου κανει ανα 3 ημερες. προσπαθουμε να το λησουμε το θεμα διατροφικα αλλα ξεμεινα απο ιδεες. για φρουτα τρωει αχλαδι, βανιλιες, εβαζα και αποξηραμενο δαμασκηνο αφου το ειχα βρασει λιγο για να μαλακωσει. ξενηνησαμε και τα λαχανικα και τρωμε κολοκυθα κιτρινη, καροτο, και λιγη πατατα. νερο δεν πινει καθολου (δεν θελει), και θηλαζουμε μετα απο καθε γευμα (που δεν το πολυτρωει).

η παιδιατρος λεει οτι φταιει οτι με τις στερεες τροφες παιρνει λιγοτερα υγρα και να προσπαθησω να της δωσω περισσοτερο νερο. καμια ιδεα τι να κανω η τι να της δωσω; με τα υποθετα παντως δεν γινεται να συνεχηζουμε.....

Καλή χρονιά ...!!! Να εισάγεις σιγά σιγά ακτινίδιο αβοκάντο τον γιο μου τον βοήθησαν τα αποξηραμένα σύκα ... Πορτοκάλι δεν έχετε βάλει ακόμα; .. από λαχανικά θα αφορούσε τέλειος καρότο πατάτα για λίγες μέρες και θα έβαζα μπρόκολο σέλινο  φασολακια  δυο μπάμιες μέσα στο φαγητό βοηθάνε πάρα πολύ ...Μπορείς να αυξήσεις κ λίγο το λάδακι που βάζεις στο τέλος .. για το νερό προσπάθησε να το δίνεις με κουταλάκι σιριγγα  η δες κ θερμοκρασίες μήπως της αρέσει ποιο ζεστό ή ποιο κρύο σιγά σιγά θα το συνηθησει κ αυτό  πιστεύω ...!!!

Καλή χρονιά! Και εμένα είχε εμφανίσει δυσκοιλιότητα με την εισαγωγή των τροφών, από φρούτο του έδινα μισή μπανάνα, αχλάδι και βανίλια, κυρίως φαγητό πατάτα, κολοκυθάκι πράσινο και μελιτζάνα με μπόλικο ωμό ελαιόλαδο, δεν έπινε καθόλου νερό και έτσι μετά απο συνεννόηση με την γιατρό του του έδινα μετά από κάθε γεύμα χαμομήλι και έτσι έπινε, όσο περνούσε ο καιρός το έκανα πιο αραιό το χαμομήλι μέχρι που άρχισε να πίνει νεράκι (περίπου 10 μηνών άρχισε να πίνει νεράκι τελικά).

3 ώρες πρίν, Δωρα είπε:

Θα δίνεις ελάχιστα στερεά τη φορά, λίγες κουταλίτσες τη φορά, και μαζί θα επιμένεις στο νερό. Μέχρι να μάθει στο νερό και να λυθεί το θέμα.

Και όχι πατάτες και καρότα, ούτε μπανάνες.

Επίσης ρώτα το γιατρό σου για χυμό πορτοκάλι. Και φυσικά μπορείς να δώσεις χαμομηλι.

Δοκίμασε και διαφορετικά ποτηράκια, και νερό με το κουτάλι.

καλη χρονια σε ολλους σας...

2 hours ago, xaroumenh mama said:

Καλή χρονιά ...!!! Να εισάγεις σιγά σιγά ακτινίδιο αβοκάντο τον γιο μου τον βοήθησαν τα αποξηραμένα σύκα ... Πορτοκάλι δεν έχετε βάλει ακόμα; .. από λαχανικά θα αφορούσε τέλειος καρότο πατάτα για λίγες μέρες και θα έβαζα μπρόκολο σέλινο  φασολακια  δυο μπάμιες μέσα στο φαγητό βοηθάνε πάρα πολύ ...Μπορείς να αυξήσεις κ λίγο το λάδακι που βάζεις στο τέλος .. για το νερό προσπάθησε να το δίνεις με κουταλάκι σιριγγα  η δες κ θερμοκρασίες μήπως της αρέσει ποιο ζεστό ή ποιο κρύο σιγά σιγά θα το συνηθησει κ αυτό  πιστεύω ...!!!

πορτοκαλι δοκημασαμε αλλα δεν μας αρεσε καθολου και μου φανηκε οτι της προκαλει παληδρομηση, για το ιδιο λογο δεν της εδωσα ακτηνιδια ακομα μιας και ειναι οξινο και αυτο. τα λαχανικα που ανεφερες δεν τα φαγαμε ακομα. λαδακι της βαζω αρκετο. και το νερο δεν το θελει ουτε χλιαρο και με κανενα μεσο, τα φτυνει η το αφηνει να τρεξει απο το στομα...

1 hour ago, Sofika123 said:

Καλή χρονιά! Και εμένα είχε εμφανίσει δυσκοιλιότητα με την εισαγωγή των τροφών, από φρούτο του έδινα μισή μπανάνα, αχλάδι και βανίλια, κυρίως φαγητό πατάτα, κολοκυθάκι πράσινο και μελιτζάνα με μπόλικο ωμό ελαιόλαδο, δεν έπινε καθόλου νερό και έτσι μετά απο συνεννόηση με την γιατρό του του έδινα μετά από κάθε γεύμα χαμομήλι και έτσι έπινε, όσο περνούσε ο καιρός το έκανα πιο αραιό το χαμομήλι μέχρι που άρχισε να πίνει νεράκι (περίπου 10 μηνών άρχισε να πίνει νεράκι τελικά).

χαμομηλη δοκημασαμε οπως και γλυκανησο αλλα δεν τα θελει.

Διαφημίσεις

Συμφωνω για τα τρόφιμα που σου είπαν παραπάνω τα κορίτσια. Να συμπλήρωσω πως κι ο δικός μου εμφάνισε μία μικρή δυσκολία στα κακά. Έτσι για ένα διάστημα δεν έδινα καθόλου μπανάνα, πατάτα, καρότο, μήλο. Αντίθετα έκανα φρούτοκρέμα με 2 ώριμα αχλάδια και ότι φρούτο είχα. Κ αρκετό κολοκύθι στο μεσημεριανό. Δοκίμασε κ νερό από κανονικό ποτήρι εμένα μόνο έτσι πίνει. 

Χρόνια πολλά καλή χρονιά!

2 ώρες πρίν, Δωρα είπε:

πορτοκαλι δοκημασαμε αλλα δεν μας αρεσε καθολου και μου φανηκε οτι της προκαλει παληδρομηση, για το ιδιο λογο δεν της εδωσα ακτηνιδια ακομα μιας και ειναι οξινο και αυτο. τα λαχανικα που ανεφερες δεν τα φαγαμε ακομα. λαδακι της βαζω αρκετο. και το νερο δεν το θελει ουτε χλιαρο και με κανενα μεσο, τα φτυνει η το αφηνει να τρεξει απο το στομα...

εφοσων ομως το μωρακι εχει δυσκοιλιοτητα πρεπει σιγα σιγα να εισαγεις νεα λαχανικα και να αφερεσεις απο το μενου του τροφημα που προκαλουν δυσκοιλιοτητα.. εισηγαγε και μανταρινι ...η το αλο που μπορεις να κανεις ειναι για δεκα μερες περιπου να κοψεις τελειος τις στερεες να δεινεις μονο γαλα και μετα παλι να ξεκινησεις σιγα σιγα εισαγωγη τροφημων....για το νερο σιγα σιγα πιστευω θα το συνηθησει θελει χρονο εχε ενα ποτηρακι εκπαιδευτικο στο τραπεζακι που την ταιζεις και αφηνε την να το παιζει .. και ας το λουστει δε πειραζει ωστε να εξηκιοθει σιγα σιγα....!!!

διαβασε και αυτο ισως σε βοηθησει.....  http://pediatros-thes.gr/άρθρα/δυσκοιλιότητα-στα-παιδιά/

Κ μενα ο μικρος μου ποτε δ εκανε συχνα κακα.κ με αποκλειστικο θηλασμο.ακομη κ τωρα μπορει να μην κανει για 5μερες.ευτυχως δ ειναι μπαλιτσες οταν κανει.κ σπανια ποναει.νερο ομως πινει αρκετο.με ποτηρακι απλο προσπαθησε η εκπαιδευτικο ποτηρι με καλαμακι σιλικονης

Αβοκαντο,ακτινιδιο,αχλαδι,βανιλιες,δαμασκηνα κ συκα βοηθανε απο φρουτα

Ρωτα τον παιδιατρο να δινεις κ το νερακι που βραζεις τα δαμασκηνα

Πολυ ωμο λαδι στο φαι.αυτα που βοηθανε εμας ειναι σπανακι,φασολακια κ μπαμιες.

Εκοψα κ μπανανα,μηλο,πατατα,καροτο,ρυζι,μακαρονια αλλα δ ειδα διαφορα

Επισης βρωμη κ ψευδοδημητριακα νομιζω μας βοηθανε.ειχα αγορασει μια σουπα με λαχανικα κ σιταρι κ παντα κανει αμεσως μετα

6 ώρες πρίν, Δωρα είπε:

Χμμμ...μήπως κιντερτε τότε? Έχει και λίγη ζάχαρη νομίζω..Σαν τελευταία λύση. Ααααα και εμένα αρνιόταν τα πάντα από το μπιμπερό, ξεκίνησε να χαζοπίνει κάτι άλλο εκτός από γάλα με εκπαιδευτικό ποτηράκι, μ'αυτο λίγο έτριβε τα ούλα, λίγο έπινε κάτι αρχίσαμε να κάνουμε.

17 hours ago, vicky86 said:

Κ μενα ο μικρος μου ποτε δ εκανε συχνα κακα.κ με αποκλειστικο θηλασμο.ακομη κ τωρα μπορει να μην κανει για 5μερες.ευτυχως δ ειναι μπαλιτσες οταν κανει.κ σπανια ποναει.νερο ομως πινει αρκετο.με ποτηρακι απλο προσπαθησε η εκπαιδευτικο ποτηρι με καλαμακι σιλικονης

Αβοκαντο,ακτινιδιο,αχλαδι,βανιλιες,δαμασκηνα κ συκα βοηθανε απο φρουτα

Ρωτα τον παιδιατρο να δινεις κ το νερακι που βραζεις τα δαμασκηνα

Πολυ ωμο λαδι στο φαι.αυτα που βοηθανε εμας ειναι σπανακι,φασολακια κ μπαμιες.

Εκοψα κ μπανανα,μηλο,πατατα,καροτο,ρυζι,μακαρονια αλλα δ ειδα διαφορα

Επισης βρωμη κ ψευδοδημητριακα νομιζω μας βοηθανε.ειχα αγορασει μια σουπα με λαχανικα κ σιταρι κ παντα κανει αμεσως μετα

και η δικια μου σπανια εκανε κακα οσο θηλαζε μονο αλλα δεν ειχαμε ποτε προβλημα... εχω παρει διαφορετηκα εκπαιδευτηκα ποτηρακια μηπως καποιο μας βολευει αλλα δεν θελει καμια, το μπιμπερο το εχει σαν μασητηκο οποτε πινει σταγονες μονο, κατι που δεν αρκει..

13 hours ago, Sofika123 said:

Χμμμ...μήπως κιντερτε τότε? Έχει και λίγη ζάχαρη νομίζω..Σαν τελευταία λύση. Ααααα και εμένα αρνιόταν τα πάντα από το μπιμπερό, ξεκίνησε να χαζοπίνει κάτι άλλο εκτός από γάλα με εκπαιδευτικό ποτηράκι, μ'αυτο λίγο έτριβε τα ούλα, λίγο έπινε κάτι αρχίσαμε να κάνουμε.

νομηζω οτο κιντερτε ποροκαλει δυσκοιλιοτητα η οχι;

την κιτρινη κολοκηθα με τι μπορω να το συνδιασω απο τα λαχανικα που βοηθανε;

Διαφημίσεις

πρίν από 34 λεπτά , Δωρα είπε:

και η δικια μου σπανια εκανε κακα οσο θηλαζε μονο αλλα δεν ειχαμε ποτε προβλημα... εχω παρει διαφορετηκα εκπαιδευτηκα ποτηρακια μηπως καποιο μας βολευει αλλα δεν θελει καμια, το μπιμπερο το εχει σαν μασητηκο οποτε πινει σταγονες μονο, κατι που δεν αρκει..

νομηζω οτο κιντερτε ποροκαλει δυσκοιλιοτητα η οχι;

την κιτρινη κολοκηθα με τι μπορω να το συνδιασω απο τα λαχανικα που βοηθανε;

Νομίζω πως δεν προκαλεί..Εγώ είχα πάρει ένα με χαμομήλι, μάραθο, μέντα, θυμάρι κλπ δεν είχα παρατηρήσει δυσκοιλιότητα, αλλά φυσικά ρώτα τον γιατρό σου πρώτα. Δεν χρησιμοποίησα ποτέ κίτρινη κολοκύθα γιατί δεν ήθελα πολύ γλυκές γεύσεις στο φαγητό του (έχει μια ροπή προς τα γλυκά), χρησιμοποιώ μόνο πράσινο κολοκυθάκι το οποίο το συνδιάζα με πατάτα, μελιτζάνα. Πλέον βάζω φασολάκια, κουνουπίδι, αρακά...Ανάλογα το τι έχω, πάντως κολοκυθάκι βάζω πάντα γιατί κρατάει πολύ νερό μέσα.

Κ το μπροκολο ειναι καλη επιλογη

Η γλυκια κολοκυθα ταιριαζει πολυ ωραια με κρεας,κοτοπουλο κ μοσχαρι.μππρεις να τηνβαζεις οπου βαζεις πατατα κ καροτο,κ να μην βαζεις αυτα

Δλδ κ σε φασολακια η αρακα

λοιπων το αβοκαδο βοηθησε προσωρινα αλλα τωρα παλι ειμαστε στο ιδιο χαλι... τρωμε (μαλλον προσπαθω να την πεισω να τρωει)  κολοκυθα, αβοκαδο και σημερα σπανακι , αλλα φαγαμε κουνουπιδι και μπροκολο. για φρουτα βανηλιες, αχλαδι, αβοκαδο, και θα δοκημασουμε τα ακτηνιδια αλλα δεν νομηζω να το φαει.... με το νερο υπαρχει μεγαλο προβλημα ακομα κατι γυνεται με το κουταλακι αλλα το περισσοτερο κυλαει απο το στομα της....

Καλημερα! Στη διατροφη που σωστα ακολουθεις το μονο που προσθετα θα σου προτεινα να δοκιμασεις ειναι λιναροσπορος-κοπανιστος σαν σκονη για να μην στον βγαζει αχωνευτο. Μπορεις να τον προσθεσεις λιγο σε οποιοδηποτε γευμα του η' και να τον κανεις τσαγακι. Βελτιωνει πολυ το θεμα γιατι ειναι παμπλουτος σε φυτικες ινες και εχει καθαρτικες ιδιοτητες. Επισης δοκιμασε να του κανεις ηπιες ασκησουλες του τυπου να ειναι ξαπλωμενο το παιδι ανασκελα και να του κανεις τα ποδαρακια του σαν να κανει ποδηλατο στον αερα-για να βοηθησεις την κινητικοτητα του εντερου. Καλη συνεχεια

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...