Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεύτερη εγκυμοσυνη και αποθηλασμος

Recommended Posts

Καλησπέρα και Χρονια πολλα σε όλο το φόρουμ ! Μπαίνω κατευθείαν ατο θέμα ! Εχω ένα μωρό 11 μηνών το οποίο θηλαζει αποκλειστικά και πρωί και μεσημέρι και βραδυ και γενικά οπότε βρει ευκαιρία δε θα πει όχι ! Ειναι κολλημένο με μένα τη μαμά! Προέκυψε δεύτερη εγκυμοσυνη και θελω να σταματήσω το θηλασμό ! Εχω κουραστεί πολυ απο θέμα ύπνου ! Ξυπνάει Τα βραδιά 3-4 φορές Κ θηλαζει !δεν εχω κοιμηθεί συνεχόμενα καθόλου ! Βγάζει Κ δοντάκια βέβαια ! Εχω προσπαθήσει να κόψω κάποιους θηλασμους  μήπως το ελάττωσω αλλά μάταιο , τρωει στέρεες τροφές αλλά τον θηλασμό δεν τον αλλάζει ειδικά οταν πρεπει να κοιμηθεί μονο με αυτό τον τρόπο ! Δεν έχει καταφέρει κανεις να την κοιμίσει με κούνημα !μπορειτε να με βοηθήσετε με τρόπους απιθηλασμου; έδωσα ξένο γάλα σε μπουκάλι αλλά το δαγκώνει Κ δεν το πίνει !

Επεξεργάστηκαν by sofito

Διαφημίσεις

Αρχικά πρέπει να μην προσφέρεις εσύ στήθος αλλά αν το ζητήσει το μωρό δεν αρνεισαι. Όταν μέσα στην ημέρα θέλει να θηλάσει το ξεγελάς με κάτι άλλο πχ παιχνίδι ή αν πεινάει του προσφέρεις φαγητο. Το βράδυ δίνε του νερό κ σε ένα μήνα θα μπορείς να του δώσεις κ φρέσκο γάλα. Το κατσικισιο λένε είναι πιο κοντά στο μητρικό από θέμα γεύσης, εμένα το πίνει ευχάριστα η δική μου. Αυτό προϋποθέτει να μπορεί να πιει το ξένο γάλα απτό μπιμπερο ή ακόμα καλύτερα, ειδικα αν δεν έχει συνηθίσει μπιμπερο, από ποτηρακι. Έχω διαβάσει ότι μπορείς να συνδυάσεις το θηλασμό με ένα μέρος του σπιτιου, πχ θηλάζουμε μόνο στο δωμάτιο σου καθώς κ ότι δεν το αφήνεις να πιπιλαει με τις ώρες. Επίσης, προσπάθησε το βράδυ που θηλάζει να μην το αφήνεις να κοιμάται με τη θηλή στο στόμα αλλά να τη βγάζεις πριν αποκοιμηθεί, δλδ όταν σταματάει να καταπίνει κ απλά "χαζεύει" στο στήθος. Θα χρειαστει αρκετή προσπάθεια.

Εγώ έχω καταφέρει να πίνει το κατσικίσιο αλλά μετα ζητάει κ στήθος! Ίσα για τη συνήθεια. Δεν ξέρω πώς θα κοπεί, μου φαίνεται βουνό. Δεν είμαι κ αποφασισμένη βέβαια ενώ εσύ έχεις ένα λόγο παραπάνω. Σου εύχομαι καλή επιτυχία κ με το καλό το νέο μωράκι!

Βασικά ήθελα να συμπληρώσω ότι κ να αποθηλασεις δεν είναι σίγουρο ότι θα κοιμηθείς. Όπως επίσης κ ότι μπορείς να θηλάζεις ενώ είσαι έγκυος. Δε γνωρίζω λεπτομέρειες αλλά σίγουρα υπάρχει αντίστοιχο τοπικ στο φόρουμ.

Επεξεργάστηκαν by Lenia16

Μου φαίνονται όλα τόσο βουνό ! Προσπάθησα να μην την αφήνω να πιπιλαει με τις ωρες αλλά ούτε αυτό γινεται ! Δεν αφήνει το στήθος με τίποτα ! Και αν τα καταφέρω να το βγάλω το ψάχνει απεγνωσμένα ξυπνάει και κλαίει !το σίγουρο ειναι οτι αν τα καταφέρω να απο θηλασω μάλλον θα κοιμάμαι πολυ λιγότερο !! Της εδωσα ξένο και ήπιε 30 γραμμάρια . Πραγματικά όμως πως να το πιει αφού βρωμάει η σκόνη όντως !! Να δούμε με το φρέσκο μήπως εχω καμία ελπίδα !

Αν δ υπαρχει λογος διακοπης του θηλασμου,κ επειδη με το να αποθηλασεις δ σημαινει οτι θα κοιμαστε σερι,μηπως να συνεχισεις;δες το ενδεχομενο να κανεις ταντεμ.η τουλ να αποθηλασεις μεχρι να γεννησεις κ οχι αμεσα.η νεα εγκυμοσυνη απο μονη δ ειναι λογος αποθηλασμου

Επεξεργάστηκαν by vicky86

3 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

;δες το ενδεχομενο να κανεις ταντεμ

Με αφορμή την πρόταση σου θέλω να εκφράσω την απορία μου πάνω στο θέμα κ οποία ξέρει να μου απαντήσει.

Το πρωτογαλα εκείνο το υποκίτρινο υγρό κατεβαίνει μετά τον τοκετό και είναι θρεπτικοτατο και ικανό να χορτάσει το νεογέννητο μέχρι να κατέβει το γαλα. Έτσι δεν είναι?

Όταν όμως θηλαζεις μέχρι να γεννήσεις ξανά, το πρωτογαλα κατεβαίνει νωρίτερα και αλλάζει την γεύση του γάλακτος ή όχι? Και αν ναι τελικά το νεογέννητο  τι γάλα πινει?

Διαφημίσεις

3 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Με αφορμή την πρόταση σου θέλω να εκφράσω την απορία μου πάνω στο θέμα κ οποία ξέρει να μου απαντήσει.

Το πρωτογαλα εκείνο το υποκίτρινο υγρό κατεβαίνει μετά τον τοκετό και είναι θρεπτικοτατο και ικανό να χορτάσει το νεογέννητο μέχρι να κατέβει το γαλα. Έτσι δεν είναι?

Όταν όμως θηλαζεις μέχρι να γεννήσεις ξανά, το πρωτογαλα κατεβαίνει νωρίτερα και αλλάζει την γεύση του γάλακτος ή όχι? Και αν ναι τελικά το νεογέννητο  τι γάλα πινει?

Απο αυτα που εχω διαβασει μονο μπορω να απαντησω γτ τελικα δ εκανα ταντεμ

Κ σε αυτην την περιπτωση μετα τον τοκετο θα εχουμε πρωτογαλα,απλα εφοσον θα θηλαζει κ ενα ακομη νηπιο απο τη στιγμη που θα ειμαστε σπιτι θα εχουμε μεγαλυτερη παραγωγη

Κ απο οσο ξερω ειναι το μονο λιγο που πρεπει να προσεξουμε,να πινει το νεογεννητο κ το πιο παχυ γαλα

Υπαρχει περιπτωση πριν τον τοκετο να μειωθει το γαλα η να αλλαξει γευση κ το μεγαλυτερο παιδακι να σταματησει για λιγο,αλλα να επιστρεψει στο στηθος μετα τον τοκετο

Εγω ιουνιο-ιουλιο θηλαζα λιγοτερο απο 3φορες το 24ωρο.αρχες αυγουστου θηλασε τελευταια φορα η κορη μου.δ πειραξα στο ενδιαμεσο το στηθος.μεσα νοεμβρη γεννησα,κ οπως κ την πρωτη φορα σε λιγοτερο απο 2 24ωρα κατεβηκε το γαλα.μαλιστα τη δευτερη φορα δ ειχα υπερπαραγωγη οπως την πρωτη

Γιατί πιστεύεις ότι αν δε θηλάζεις θα κοιμάστε καλύτερα; Παίζει να κάθεστε όλη τη νύχτα ξύπνιοι να κάνετε πάνω κάτω και να μην έχετε και καμία μέθοδο παρηγοριάς πια, όσο υπάρχουν προβλήματα όπως δόντια.

4 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

Απο αυτα που εχω διαβασει μονο μπορω να απαντησω γτ τελικα δ εκανα ταντεμ

Κ σε αυτην την περιπτωση μετα τον τοκετο θα εχουμε πρωτογαλα,απλα εφοσον θα θηλαζει κ ενα ακομη νηπιο απο τη στιγμη που θα ειμαστε σπιτι θα εχουμε μεγαλυτερη παραγωγη

Κ απο οσο ξερω ειναι το μονο λιγο που πρεπει να προσεξουμε,να πινει το νεογεννητο κ το πιο παχυ γαλα

Υπαρχει περιπτωση πριν τον τοκετο να μειωθει το γαλα η να αλλαξει γευση κ το μεγαλυτερο παιδακι να σταματησει για λιγο,αλλα να επιστρεψει στο στηθος μετα τον τοκετο

Εγω ιουνιο-ιουλιο θηλαζα λιγοτερο απο 3φορες το 24ωρο.αρχες αυγουστου θηλασε τελευταια φορα η κορη μου.δ πειραξα στο ενδιαμεσο το στηθος.μεσα νοεμβρη γεννησα,κ οπως κ την πρωτη φορα σε λιγοτερο απο 2 24ωρα κατεβηκε το γαλα.μαλιστα τη δευτερη φορα δ ειχα υπερπαραγωγη οπως την πρωτη

Σε ευχαριστώ vicky86. Το χα απορία όταν διάβαζα για ταντεμ.

Συγνώμη @sofito για το off topic ! 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...