Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υπνοσακο η παπλωματακι;

Δωρα

Recommended Posts

Σιγα σιγα (σε κανα μηνα υποθετω) που μπανουν τα κρυα αρχιζω να σκεφτομαι τι να παρω στη μικρη υπνοσακο η παπλωματακι. Το υπνοσακο θα ηταν πιο ανετο αλλα επειδη η μπεμπα κοιμαται μπρουμητα δεν ξερω κατα ποσο βολευει και αυτην αλλα και εμενα. Επησης σιγα σιγα ξεκηναει τις προσπαθειες να γυρησει (απο μπρουμητα στο πλαι, και απο ανασκελα στο πλαι) και ποιο θα την βολευε οταν εχει μαθει να γυρησει; Επησης αν παρω υπνοσακο να παρω με μανηκια η χωρις. Και αν παρω χωρις τι θα φοραει απο μεσα η μικρη (μακρη φανελακι η θελει και μακρια πιτζαμουλα). Μιλαμε για θερμοκρασιες 18-20 βαθμους.

Διαφημίσεις

Οπωσδήποτε υπνόσακο, σε λίγο δεν θα κρατάει άλλο σκέπασμα με τίποτα. Μπες στο site της gro company που είναι η κορυφή στους υνπόσακους (ψάξε το στο google), θα σου λυθούν όλες οι απορίες.

Εμένα μωρό το χειμώνα με βόλεψε ο υπνόσακος. Αλλιώς ξεσκεπαζόταν συνέχεια, όλο το βράδυ έπρεπε να έχω το νου μου αλλιώς τον έβρισκα ξεπαγιασμένο. Πολλοί υπνόσακοι γράφουν πάνω για τι θερμοκρασίες είναι. Από μέσα θα φοράς κάτι ελαφρύ. Να πιάνεις το σβέρκο του, αν είναι ιδρωμένο πρέπει να του βάλεις κάτι πιο ελαφρύ. Να πάρεις καλό, επώνυμο υπνόσακο, βαμβακερό για να αναπνέει. 

Διαφημίσεις

Οντως κι εμενα ο υπνόσακος με βόλεψε,  ειχα μια κουβέρτα (οχι μάλλινη,  απο οσο ξέρω το μαλλι απαγορεύεται τον πρωτο χρόνο)  αλλα παντα ξεσκεπαζοταν μεσα στη νυχτα κ παγωναν χερια-ποδια. Μια μαία μου ειχε δωσει την ιδεα να δέσω την κουβέρτα στα κάγκελα της κουνιας για να μενει εκει αλλα δε με βόλεψε,  προτίμησα τον υπνόσακο. Του τον έβαζα πριν κοιμηθεί, λιγο πριν πιει το γαλα του γτ αν προσπαθούσα να τον βαλω αφου τον εχει παρει ο ύπνος ξύπναγε καμια φορά. Υπάρχουν  διάφορες ποιότητες στην αγορά ανάλογα με το ποσο ζεστός θες να είναι  να χει μανίκια ή οχι κλπ.  Τον συνδυασμό που θα κάνεις στα ρουχα του απο μεσα κλπ θα τον βρεις στην πορεια κ αναλογα με τη θερμοκρασία που εχετε στο σπίτι, αρκει να μην κρυώνει ουτε να ιδρώνει (συνηθως οταν ιδρώνουν το βράδυ αφήνουν στάμπα στο σεντόνι στο ύψος του σβερκου) . Εμεις τον πρωτο καιρο ειχαμε μόνιμα το καλοριφέρ σε σταθερή θερμοκρασία 19-20 βαθμούς οπότε του έβαζα εναν ελαφρύ βαμβακερό, αργότερα ν το κλείναμε το βραδυ του έβαζα εναν αρκετα πιο χοντρό. 

Επεξεργάστηκαν by Andr84

οποτε παμε για υπνοσακο.... σκεφτομαι με βελουτε υφασμα, χωρις μανηκια, και απο μεσα βαμβακερο φορμακι με φανελακι απο μεσα, με θερμοκρασιες 19-20. τι λετε θα ηταν ενταξη με αυτα η θα σκασει απο τη ζεστη;

Εγώ του είχα υπνόσακο με χέρια - πόδια, είχαν βολέψει και τον μικρό και εμένα πολυ!

Συνήθως γράφουν πάνω για τι θερμοκρασία είναι.

Άλλη ποιότητα θα πάρεις για τον Οκτώβρη και άλλη για τον Ιανουάριο που έχει περισσότερο κρύο.

Φυσικα υπνοσακο για να μην ξεσκεπαζεται η μην κουκουλωθει

Κ να μην παρεις αυτους που προτεινει η ντινα ριξε μια ματια θα σε κατατοπισουν.με 19βαθμους τα μανικια ειναι περιττα.απλα οχι βελουτε

Επειδη κ γω μπερδευτηκα ετσι οπως το εγραψα,οι γκρο ειναι πολυ καλοι.αλλα κ να επιλεξεις αλλη μαρκα διαβαζοντας θα σε βοηθησει να καταληξεις τι χρειαζεσαι

Επεξεργάστηκαν by vicky86

υπνόσακο με χέρια και πόδια αλλά όχι βελουτέ. χωρίς να μπορώ να στο εξηγήσω "επιστημονικά", εμένα το βελουτέ δεν μου αρέσει για τα μωρά. για κανά δυο ώρες οκ αλλά για όλο το βράδυ.... δεν θα το πρότεινα.

Διαφημίσεις

21 minutes ago, vicky86 said:

Φυσικα υπνοσακο για να μην ξεσκεπαζεται η μην κουκουλωθει

Κ να μην παρεις αυτους που προτεινει η ντινα ριξε μια ματια θα σε κατατοπισουν.με 19βαθμους τα μανικια ειναι περιττα.απλα οχι βελουτε

Επειδη κ γω μπερδευτηκα ετσι οπως το εγραψα,οι γκρο ειναι πολυ καλοι.αλλα κ να επιλεξεις αλλη μαρκα διαβαζοντας θα σε βοηθησει να καταληξεις τι χρειαζεσαι

το βελουτε γιατι δεν προτεινεται; δεν αεριζεατι αρκετα; η για αλλο λογο;

επησης στο μεγεθος γραφει μεχρη 8 κιλα ειναι ενα και μετα ειναι το 2. η μικρη ειναι 7,2 η 7,3κιλα αυτη τη στιγμη. να παρω το μεγαλητερο;

Κι εμενα περυσι με βολεψε πολυ ο υπνοσακος, γιατι με το σκεπασμα οταν γυρνουσε πολλες φορες ξεσκεπαζοταν ή μπερδευοταν και ξυπνουσε, ενω με τον υπνοσακο ειχα το κεφαλι μολυ ησυχο!  Τα μανικια ομως δεν του τα εβαλα ποτε. Φορουσε μακρυμανικη πιζαμα με κοντο φανελακι, και στα πολυ κρυα το φανελακι του το εβαζα κι αυτο μακρυ και ηταν οκ. Και φετος παλι υπνοσακο θα του παρω, ειμαι στο ψαξιμο οποτε αν εχετε δοκιμασει καποια μαρκα θα με βοηθουσε.

Εγώ πάντα χρησιμοποιούσα τους υπνόσακους της gro. Οι πιο χοντροί (2.5 tog) είναι για θερμοκρασίες 16-20 βαθμών και νομίζω ότι η πρόταση είναι να φοριούνται μόνο με μακρυμάνικο φανελάκι από μέσα (+ παντελονάκι φαντάζομαι βέβαια), αλλά εγώ προσωπικά τους χρησιμοποιούσα πάντα με μακρυμάνικο πυτζαμάκι (από μέσα αμάνικο ή κοντομάνικο φανελάκι) σε θερμοκρασίες 21 βαθμών περίπου. Ήταν ίσως οριακά ζεστά τα παιδιά αλλά χωρίς να δυσφορούν. Έχει και πιο λεπτούς για φθινόπωρο και άνοιξη (1.0 tog), ακόμα και σεντονένιους για το καλοκαίρι.

Από τα 2,5 και μετά (αφού βγήκαν τα κάγκελα από τις κούνιες και αρχίσανε τα πήγαινε-έλα!!!!) με βολέψανε οι ολόσωμοι υπνόσακοι του mothercare, μόνο με κοντομάνικο φανελάκι από μέσα. Αν έχει βγει η πάνα και χρειάζεται να σηκώσεις το παιδί κοιμισμένο για τσίσα είναι λίγο θέμα, αλλά συνηθίζεται!

επειδη ηρθαν τα κρυα δεν ειχα πολυ χρονο για ψαξημο για υπνοσακο και πηρα ενα με 3 tog, και θα παρω αλλο ενα με 2 tog. μεχρη να μου στεγνωσει αυτο που εχω πως να ντυσω την μπεμπα για τη νυχτα, εχουμε 20 βαθμους στο δωματιο. την νυχτα την ειχα με βαμβακερο πιτζαμουλα κοντο φανελακι απο μεσα και σκεπασμενη με σεντονακι και κουβερλι (λεπτο παπλωματακι). αλλα κατι μαλλον δεν τις αρεσε γιατι ξυπναγε ανα ωρα η και πιο συχνα, εφαγε 3 γκουλιες και κοιμοταν και πιπιλουσε (οταν την ταιζω την εχω σκεπασμενη με το δικο μου παπλωμα, και κοιμαται πολυ γρηγορα, και για αυτο σκεφτομαι μηπως κρυωνε; τα πονταρακια χερακια δεν ηταν ομως κρυα, ουτε ηταν υδρωμενη στη πλατουλα... τι να εφταιγε τελικα;

Διαφημίσεις

γενηκως ολλη την εβδομαδα ειχε δυσκολια στον υπνο κυριως την ημερα και την νυχτα παντα σκεπαζμενη την ταιζα και ετσι δεν ξυπναγε εντελως... μηπως ειναι κανενα αλμα αναπτηξης, ειμαστε 14ων εβδομαδων. μπορει να επηρεαζει και τον υπνο;

μαλλιστα ισως και να ειναι αυτο τελικα μια και ειμαστε 14εβδ και 2ημ. και δεν δεχεται να θηλαζει ξαπλα δηστηχως. εχεις να μου δωσεις καμια συμβουλη;

Εμεις θηλαζουμε ξαπλα οποτε βολευομαι ετσι κ κοιμομαστε μαζι,οσο να ναι το να ξυπνας ανα μια ωρα ομως ειναι σκοτωμα.στον καναπε η μια ανετη πολυθρονα αλλιως κ μαρσιπο γενικως

στο μαρσιπο επησης δεν θελει και οταν εχει και γρηνια θελει να την ταιζω περπατωντας και με τον αποροφητηρα να δουλευει...μερικες φορες και την νυχτα εκει καταληγουμε...

Επειδη αυτο δ θα παλευεται οσο μεγαλωνει δοκιμασε να περπατατε κ να εχεις τον ηχο στο κινητο,σε ασχετη στιγμη δοκιμασε να εισαι καθιστη κ να την εχεις αγκαλια η κ ξαπλωμενες αργοτερα κ να ακουγεται απο το κινητο ο ηχος.πιστευω στο μαρσιπο να βολευτει οταν αρχισει να στηριζεται κ την εχεις πιο εξω κ οχι κουκουλωμενη.τι μαρσιπο εχεις;

Δοκιμασε να τη βαζεις οταν δ πειναει κ νυσταζει.κ με το που τη βαλεις βγες εξω να περπατησεις κ να χαζευει

11 hours ago, vicky86 said:

Επειδη αυτο δ θα παλευεται οσο μεγαλωνει δοκιμασε να περπατατε κ να εχεις τον ηχο στο κινητο,σε ασχετη στιγμη δοκιμασε να εισαι καθιστη κ να την εχεις αγκαλια η κ ξαπλωμενες αργοτερα κ να ακουγεται απο το κινητο ο ηχος.πιστευω στο μαρσιπο να βολευτει οταν αρχισει να στηριζεται κ την εχεις πιο εξω κ οχι κουκουλωμενη.τι μαρσιπο εχεις;

Δοκιμασε να τη βαζεις οταν δ πειναει κ νυσταζει.κ με το που τη βαλεις βγες εξω να περπατησεις κ να χαζευει

εχω το μαι ται οποτε μεχρη στειγμης δεν βλεπει και εξω, ισα ισα που φαινονται τα ματακια. οσο για το κεφαλακι της μια χαρα τη στηρηζει και στο καροτσι ημηκαθηστει την εχω πια....

οσο για το περπατημα θηλαζοντας αυτο δεν πολυ παλευεταιι ουτε τωρα, λογο το βαρος που εχει.

Την εβαλα για υπνο με το καινουργιο μας υπνοσακο, απο μεσα φοραει φανελακι κοντομανηκο, βαμβακερη πιτζαμουλα (μακρια), εχει 20,5 βαθμους στο δωματιο και το υπνοσακο εινναι 3 tog (με βαση τις οδηγιες προορηζεται για 19 βαθμους αλλα δεν λει τι να φοραει απο μεσα). Ελπιζω να μην την παρα-εδυσα. Αν και αν ειναι τοσο κρυουλαρα οπως εγω μια χαρα θα ειναι.... Θα δουμε ποτε θα ξυπνησει...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...