Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πάρτυ ή φιλοξενία?

Recommended Posts

πρίν από 18 λεπτά , zaxaroulini είπε:

Αχ βρε κορίτσια άλλο λέω εγώ και άλλο λέτε εσείς, εγώ δεν θα πω στους καλεσμένους μην έρχεστε γιατί θα τρέχω σε πάρτυ, μιλάμε για 1-2 ώρες καθυστέρηση. Για την κοπέλα που ρώτησε θα μιλήσω σήμερα με την φίλη μου για να κανονίσουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες! Επειδή θίξατε πάρα πολύ ενδιαφέροντα θέματα προσπαθώ να απαντήσω σε όλες, συγνώμη αν μου διαφύγει κάτι:

α) όχι δεν είμαι η μαμά που θα αφήσει το παιδί της ασυνόδευτο σε ένα πάρτυ, καθώς μιλάμε για πρωτάκι! αν ήταν μεγαλύτερης ηλικίας παιδί ίσως το έβλεπα αλλιώς, εσείς που είστε μανούλες με μεγαλύτερα παιδιά το βλέπετε λίγο πιο απλό εγώ φοβάμαι να τον αφήσω μόνο του γιατί αν κάτι συμβεί οτιδήποτε δεν μπορώ να μεταφέρω την δική μου ευθύνη ως γονέα σε μία άλλη μαμά!

β) σε ότι αφορά την δουλειά αυτό που καταλαβαίνω (αν κάνω λάθος συγχωρέστε με) είναι ότι αν είχατε ένα ιατρικό ραντεβού και σας ζητούσαν να πάτε εκτάκτως στη δουλειά δεν θα το ακυρώνατε γιατί θα ήταν σοβαρό για εσάς οπότε εκεί θα λέγατε όχι, ενώ αν ήταν μία υποχρέωση του παιδιού ή και της οικογένειας (ένα πάρτυ, μία έξοδος κλπ) δεν θα το αξιολογούσατε ως κάτι σοβαρό και θα το ακυρώνατε να πάτε στην δουλειά.

Εγώ αυτό λέω ιεράρχηση προτεραιοτήτων, άλλα είναι σοβαρά για κάποιους άλλα είναι σοβαρά για κάποιους άλλους, ούτε ο ένας είναι απαραίτητα σωστός ούτε ο άλλος απαραίτητα λάθος.

γ) το να πάω το παιδί μου άρρωστο με πυρετό στο σχολείο αδιαφορώντας πρωτίστως για την δική του υγεία και δευτερευόντως για τα άλλα παιδιά, δεν έχει να κάνει με την δουλειά, πέρσι στο νήπιο ερχόντουσαν παιδιά άρρωστα από μαμάδες που δεν δούλευαν.

Οπότε μην φέρνουμε ως παράδειγμα άστοχα περιστατικά για να υποστηρίξουμε την δική μας γνώμη!

Για την ιστορία πάντως, με πήρε τηλ και η πεθερά μου που είναι ένας γλυκύτατος άνθρωπος και επειδή συζήτησε το θέμα με τους γονείς μου, μου είπε να έρθει αυτή να είναι σπίτιι, της αρέσουν τα ταξίδια και δεν έχει κανένα θέμα να έρθει για 1-2 μέρες Αθήνα και να ξαναφύγει, αλλά επειδή μας βοηθάει όλο το χρόνο με τα παιδιά και το μαγείρεμα (είναι φοβερή μαγείρισσα) θέλω να κάτσουν να ξεκουραστούν και να γυρίσουν όποτε το θελήσουν.

Θα μιλήσω με την φίλη μου σήμερα και θα σας ενημερώσω!

@zaxaroulini ομολογώ ότι με παραξενεύει πάρα πολύ ο τρόπος με τον οποίο αναθέτεις τόση βαρύτητα σε ένα τόσο απλό και καθημερινό πράγμα όπως ένα παιδικό πάρτυ. Ανεξάρτητα από το τι θα κάνεις, θα  έλεγα να σκεφτείς μήπως δεν είναι σωστό και για το παιδί ένα καθημερινό γεγονός να παίρνει τέτοιες διαστάσεις. 

Χωρίς υπερβολή, έχω κάνει εγχειρήσεις χωρίς να προβληματιστώ τόσο. Αν για ένα πάρτυ έχουν ενημερωθεί γονείς, πεθερικά, φιλοξενούμενοι και το σκέφτεσαι αρκετά ώστε να φέρει τόση αναστάτωση, αν σπάσει κάποιος το πόδι του τι κάνετε;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 84
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

2 minutes ago, ZWH said:

Zaxaroulini με ολη μου την αγαπη θα σου πω, παρτο αλλιως γιατι με αυτα που γραφεις φαινεται οτι μεγαλώνεις ενα παιδοκεντρικο παιδι που αργοτερα θα εχει ενα σωρο προβληματα στις σχεσεις του με τους αλλους αν ήδη δεν εχει. Αν κανω λαθος, ζητω συγνωμη.

Σε ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή σου, με βοηθάει πολύ, γενικά να ξέρεις ότι και τα δύο μου παιδιά έχουν και κανόνες και όρια, δεν είμαι η μαμά που θα τους κάνει όλα τα χατήρια, θέλω να είναι υπεύθυνα! Προσωπικά προσπαθώ να προσφέρω στα παιδιά μου κυρίως την αγάπη και τον χρόνο μου μαζί τους!

Και μιας και έθιξες το πολύ σοβαρό θέμα της μετέπειτα εξέλιξης των σχέσεων στη ζωή ενός παιδιού, εγώ θεωρώ ότι τα παιδιά που δεν πήραν αγάπη και την προσοχή από τους γονείς τους ειδικά σε μικρή ηλικία, παρουσίασαν μετέπετειτα προβλήματα στις σχέσεις του όχι το αντίθετο!

"Λευτεριά στο zaxaroulini!!!"

πρίν από 3 λεπτά , zaxaroulini είπε:

Σε ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή σου, με βοηθάει πολύ, γενικά να ξέρεις ότι και τα δύο μου παιδιά έχουν και κανόνες και όρια, δεν είμαι η μαμά που θα τους κάνει όλα τα χατήρια, θέλω να είναι υπεύθυνα! Προσωπικά προσπαθώ να προσφέρω στα παιδιά μου κυρίως την αγάπη και τον χρόνο μου μαζί τους!

Και μιας και έθιξες το πολύ σοβαρό θέμα της μετέπειτα εξέλιξης των σχέσεων στη ζωή ενός παιδιού, εγώ θεωρώ ότι τα παιδιά που δεν πήραν αγάπη και την προσοχή από τους γονείς τους ειδικά σε μικρή ηλικία, παρουσίασαν μετέπετειτα προβλήματα στις σχέσεις του όχι το αντίθετο!

Eιναι άλλο η αγάπη και άλλο το να νομίζεις ότι είσαι το κέντρο του κόσμου. Το βλέπω χαρακτηριστικά σε κάποιους νέους συναδέλφους, που για πρώτη φορά είναι στη δουλειά, και παραξενεύονται που κανεναν μα κανέναν δεν τον νοιάζει τι "θέλουν" ούτε τους παινεύει κανείς για τίποτα. Μερικοί πραγματικά είναι σε κατάσταση σοκ.

πρίν από 20 λεπτά , zaxaroulini είπε:

Εκει κανουμε το λαθος. Μπερδευουμε την αγαπη και την προσοχη στα παιδια μας, με το κανουμε οτι θελουν χωρις ορια και στο τελος τους δημιουργουμε προβληματα γιατι θεωρουν οτι ολος ο κοσμος τους χρωσταει.. Οχι, τα παιδια θελουν αγαπη, προσοχη και ορια. Επειδη διαβασα παραπανω για δουλεια, ποιος ειπε οτι η μαμα ή ο μπαμπας που πρεπει να παει στην δουλεια του δεν αγαπαει το παιδι του? Ισα ισα δεν τον αγαπαει μονο αλλα ειναι και συνειδητοποιημενος. Ναι θα στεναχωριομουν που δεν θα μπορουσα να παω σε ενα παρτι με το παιδι μου, θα εψαχνα να βρω αλλη λυση, αλλα θα στεναχωριομουν περισσοτερο οταν θα αναγκαζομουν να του κοψω το ωδειο που αγαπαει και του κανει καλο στην ψυχοσυνθεση του. Θα στεναχωριομουν περισσοτερο αν δεν ειχα να του παρω τον λουκουμα του στο σχολειο (ενα τυχαιο παραδειγμα). Ζυγιζουμε τα πραγματα και πορευομαστε.

1 hour ago, zaxaroulini said:

β) σε ότι αφορά την δουλειά αυτό που καταλαβαίνω (αν κάνω λάθος συγχωρέστε με) είναι ότι αν είχατε ένα ιατρικό ραντεβού και σας ζητούσαν να πάτε εκτάκτως στη δουλειά δεν θα το ακυρώνατε γιατί θα ήταν σοβαρό για εσάς οπότε εκεί θα λέγατε όχι, ενώ αν ήταν μία υποχρέωση του παιδιού ή και της οικογένειας (ένα πάρτυ, μία έξοδος κλπ) δεν θα το αξιολογούσατε ως κάτι σοβαρό και θα το ακυρώνατε να πάτε στην δουλειά.

Εγώ αυτό λέω ιεράρχηση προτεραιοτήτων, άλλα είναι σοβαρά για κάποιους άλλα είναι σοβαρά για κάποιους άλλους, ούτε ο ένας είναι απαραίτητα σωστός ούτε ο άλλος απαραίτητα λάθος.

Μα και βεβαια μιλαμε για ιεραρχιση προτεραιοτήτων.Αν για εσενα το παιδικο παρτυ εχει μεγαλυτερη προτεραιοτητα από την εργασια του γονεα τοτε προφανως εχεις λυμενο το οικονομικο θεμα οποτε καλα κανει και δε σε αγχωνει το εργασιακο.Επισης αν εχεις γονεις πεθερικα να σε βοηθάνε με παιδια ,μαγειρέματα κλπ..μπραβο σου εισαι πολύ τυχερη.καλα κανεις και βαζεις ως προτεραιοτητα σου τα παιδικα παρτυ.καλο είναι όμως στη ζωη μας να εχουμε μια ρεαλιστικη εικονα της πραγματικότητας και να ειμαστε σε θεση να αντιληφθούμε ότι δε ζουν ολοι με τις δικες μας συνθήκες ζωης.

Διαφημίσεις

Νομιζω οτι κ το ιατρικο ραντεβου θα ακυρωθει αν προκυψει δουλεια.οχι απο καριεριστες μονο.εγω παντως αναβαλλω ιατρικες πραξεις λογω παιδιων,κακως.

Το θεμα αρρωστο παιδι στο σχολειο σιγουρα ειναι αλλο θεμα,κ ανεπιτρεπτο ειδικα αν η μαμα δ δουλευει,αλλα πραγματικα καταλαβαινω κ τους εργαζομενους

Αυριο ερχονται;κακως δ ειπες κτ νωριτερα

Μίλησα με την φίλη μου και το κανονίσαμε! Θα κατέβουν Σύνταγμα όπως είχαμε προγραμματίσει, θα κάτσουν να πιουν ένα καφέ και να φάνε και κάτι τα παιδιά γιατί σίγουρα θα ψιλοπεινάνε και θα μιλήσουμε τηλεφωνικά μόλις φτάσουν αρχικά στο αεροδρόμιο για να κανονίσω και εγώ τον χρόνο μου, θα πάω τον μικρούλη μου στο πάρτυ, σκέφτομαι να πάω και λίγο νωρίτερα, γιατί είναι παιδότοπος οπότε δεν θα έχω θέμα. Μόλις κόψουνε την τούρτα, ίσως να μην κάτσουμε για φαγητό, ούτως ή άλλως θα φάμε όλοι μαζί το βράδυ, θα φύγω νωρίτερα. Αχ είμαι πολύ ενθουσιασμένη και για την φίλη μου που θα έρθει, έχω καιρό να την δώ και που θα μου βγει τελικά το πρόγραμμα, έστω με λίγο στρίμωγμα.

Κορίτσια μου σας υπερευχαριστώ όλες για τις συμβουλές σας, με βοηθήσατε πάρα πολύ, να είσαστε καλά και να χαίρεστε τις οικογένειές σας!

36 minutes ago, vicky86 said:

Νομιζω οτι κ το ιατρικο ραντεβου θα ακυρωθει αν προκυψει δουλεια.οχι απο καριεριστες μονο.εγω παντως αναβαλλω ιατρικες πραξεις λογω παιδιων,κακως.

Το θεμα αρρωστο παιδι στο σχολειο σιγουρα ειναι αλλο θεμα,κ ανεπιτρεπτο ειδικα αν η μαμα δ δουλευει,αλλα πραγματικα καταλαβαινω κ τους εργαζομενους

Αυριο ερχονται;κακως δ ειπες κτ νωριτερα

Συγνώμη που ρωτάω, εννοείς ότι αναβάλλεις ιατρικές πράξεις για σένα γιατί λόγω παιδιών δεν υπάρχει χρόνος? αν ναι τότε όπως είπες κακώς, η υγεία μας είναι πάνω από όλα.

"Λευτεριά στο zaxaroulini!!!"

πρίν από 38 λεπτά , zaxaroulini είπε:

Μίλησα με την φίλη μου και το κανονίσαμε! Θα κατέβουν Σύνταγμα όπως είχαμε προγραμματίσει, θα κάτσουν να πιουν ένα καφέ και να φάνε και κάτι τα παιδιά γιατί σίγουρα θα ψιλοπεινάνε και θα μιλήσουμε τηλεφωνικά μόλις φτάσουν αρχικά στο αεροδρόμιο για να κανονίσω και εγώ τον χρόνο μου, θα πάω τον μικρούλη μου στο πάρτυ, σκέφτομαι να πάω και λίγο νωρίτερα, γιατί είναι παιδότοπος οπότε δεν θα έχω θέμα. Μόλις κόψουνε την τούρτα, ίσως να μην κάτσουμε για φαγητό, ούτως ή άλλως θα φάμε όλοι μαζί το βράδυ, θα φύγω νωρίτερα. Αχ είμαι πολύ ενθουσιασμένη και για την φίλη μου που θα έρθει, έχω καιρό να την δώ και που θα μου βγει τελικά το πρόγραμμα, έστω με λίγο στρίμωγμα.

Ό,τι σου λέγαμε δηλαδή να κάνεις από την αρχή....αν είχες μιλήσει με την φίλη σου αρχές της βδομάδας θα το είχες κανονίσει και δεν θα αγχωνόσουν τσάμπα.

υγ. εννοείται πως δεν περιμέναμε να σου έλεγε κάτι διαφορετικό η φίλη σου

H αλήθεια είναι ότι δεν έχω διαβάσει όλα τα posts, αλλά έχω πολύ συγκεκριμένη άποψη για το ζήτημα, γιατί με παιδιά στην ηλικία των δικών μου, τα έχεις ..... περάσει όλα. 

Καταρχάς η δική μου αντίληψη περί φιλοξενίας δεν μου επιτρέπει να πω στου καλεσμένους μου να πάνε για καφέ μέχρι να τελειώσει το πάρτι του παιδιού μου. Αν ήταν κάτι σοβαρό, θα έστελνα κάποιον να τους παραλάβει, να τους ανοίξει το σπίτι, να μείνει μαζί τους και να με περιμένει. Για ένα πάρτι, όχι. Όχι μόνο του παιδιού αλλά και δικό μου και του άντρα μου. Αν πχ. κανόνιζαν από τη δουλειά να πάνε για τσίπουρα, όσο και να ήθελα να πάω για να δημιουργήσω bonding με το νέο αφεντικό, δεν θα πήγαινα. δεν βλέπω το λόγο να μην λειτουργήσω έτσι και στα παιδιά μου. Αν όμως για σένα η έννοια της φιλοξενίας είναι διαφορετική, και γενικά θεωρείς ότι δεν τρέχει τίποτα αν φερθεί κανένας έτσι, τότε μη διαβάσεις τα παρακάτω, δεν σε αφορούν. 

Λοιπόν, αντικειμενικά το να χάσει ένα 6 χρονο ένα πάρτι δεν είναι καθόλου σοβαρό. Σε λίγα χρόνια θα το σκέφτεσαι και θα γελάς. Σίγουρα αν ήταν στα 11 και του στερούσες ένα πάρτι, θα είχε περισσότερες αντιρρήσεις (γι αυτό 

Επομένως το μόνο πρόβλημα μου θα ήταν πώς να το 'πουλήσω' στον μικρό για να μην 'χαλαστει΄'. Ε, αυτό για μία μαμά είναι εύκολο. Για τα δικά μου παιδιά θα αρκούσε να φτιάξω ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα διασκέδασης. Για άλλα παιδιά λειτουργεί κάτι άλλο. Δεν ξέρω τι λειτουργεί στο δικό σου παιδί, όταν του στερείς κάτι.    

Γενικά, όταν έχουμε κόσμο στο σπίτι μας, τον υποδεχόμαστε όλοι. Αν αργότερα ο γιος σου φέρει φίλους, δεν μπορείς να τριγυρνάς στο σπίτι με το νυχτικό επειδή δεν είναι δικοί σου καλεσμένοι. Αυτό είναι μία καλή ευκαιρία να το μάθουν τα παιδιά από μικρά και αυτός είναι ένας τρόπος: Έχουμε φιλοξενούμενους, δεν μπορούμε να πάμε στο πάρτι. 

Και πολύ περισσότεροι που οι φιλοξενούμενοι είναι με παιδιά. Δηλαδή αν το πάρτι ήταν την άλλη μέρα, θα αφήνατε τα παιδιά της φίλης σου, να πάτε σε ένα πάρτι? 

Αυτά τα όλιγα από μένα, εύχομαι ό,τι και να κάνετε να περάσετε καλά.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...