Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βρεφονηπιακός Χαλάνδρι -Γέρακα

Recommended Posts

Καλησπερα, 

Ψάχνω σταθμό για τον 14 μηνών γιο μου,  καθως η πεθερά μου που τον κραταγε ως τώρα φευγει απο Αθηνα. Συγκεκριμένα μενω κοντα στο "Σπιτι των παιδιών" στο πάτημα Χαλανδρίου,  υπάρχουν εμπειρίες απο αλλες μαμάδες?  Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

Διαφημίσεις

πρίν από 10 λεπτά , Andr84 είπε:

Κανείς για το "Σπίτι των παιδιών" στο Χαλάνδρι?

Ο σταθμός μας μέχρι και τον Ιούλιο που μας πέρασε. Αλλάξαμε διότι θέλαμε κάτι λίγο πιο κοντά στο σπίτι.

Προσωπικά έμεινα ικανοποιημένη. Βασικά η κόρη μου έμεινε ικανοποιημένη :-D. Στο βρεφικό τμήμα, που ενδιαφέρει εσένα σε αυτή τη φάση, η τάξη είναι ίσως λίγο μικρή. Προς το τέλος της περασμένης σεζόν είχαμε 10-11 παιδάκια και μου φάνηκε ότι ήταν κάπως στριμωγμένα. Σε άλλες περιόδους που είχαμε το πολύ 7 παιδάκια, ήταν μια χαρά. Τώρα δεν ξέρω τι μετράει για σένα ως σημαντικό, γι'αυτό δε θα ήθελα να σε κουράσω με λεπτομέρειες...απλώς καλό είναι να γνωρίζεις ότι δεν προσφέρουν γεύματα, το φαγητό και τα σνακ του παιδιού θα τα πηγαίνεις εσύ. Για μένα καλό είναι, μου αρέσει να μπορώ να επιλέγω τι θα φάει το παιδί, σε κάποιον άλλο μπορεί να μην αρέσει η ιδέα. Θεωρώ πάντως ότι είναι από τους σταθμούς που αξίζει τουλάχιστον να δεις, στη συγκεκριμένη περιοχή.

Καλή αναζήτηση!

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Σκέφτομαι να πάω να το δω αυτές τις μέρες. Για το φαγητό δε με πειράζει ιδιαίτερα να το πηγαίνω εγω. Η αλήθεια πως έχουν και παράρτημα στα Μελίσσια για το οποίο εδώ διάβασα ως επι το πλείστον αρνητικά κι αυτο με αποθάρρυνε κάπως.

Ό,τι και να διαβάσεις και ό,τι και να σου πει ο οποιοσδήποτε δεξιά-αριστερά, αν δεν πας να δεις και να ρωτήσεις, ασφαλές συμπέρασμα δε βγάζεις. Εδώ και να ρωτήσεις ασφαλές συμπέρασμα δε βγάζεις. Κυκλοφορούσαν στο παρελθόν εδώ στο φόρουμ πολλοί "αγανακτισμένοι" ή σούπερ "ικανοποιημένοι" γονείς (που στην πορεία εξαφανίστηκαν) οι οποίοι έθαβαν ένα σχολείο ή εκθείαζαν κάποιο άλλο.

Εγώ αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι αντικειμενικά δεν είναι "κακός" σταθμός, αλλά το πόσο καλός είναι θα το κρίνεις με τα δικά σου κριτήρια. Ακόμα κι αν ισχύουν αυτά που έχεις διαβάσει για το νηπιαγωγείο των Μελισσίων, άλλος είναι αρμόδιος για τον παιδικό στο Πάτημα, είναι τελείως διαφορετικά σχολεία.

Το καλό είναι ότι έχεις πολλές επιλογές εκεί κοντά σου, αν και πιστεύω πως δεν έχει πολύ νόημα να δεις πάνω από 3-5 σχολεία, στο τέλος θα μπερδευτείς.

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ και πάλι..θα παω να τον δω μαλλον. Συμφωνω με το να βλεπεις πολλους σταθμους μπερδευεσαι πιο πολυ. Από ιώσεις πως ήταν η πρωτη χρονια?

Επεξεργάστηκαν by Andr84

Εμείς ξεκινήσαμε Μάιο (14+ μηνών) και μέχρι τον Αύγουστο ζήτημα να είχαμε 2-3 βδομάδες σύνολο χωρίς μύξα, βήχα ή πυρετό.

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και μέχρι και το Δεκέμβρη όλα πήγαιναν καλά, ίσως να είχαμε ένα ήπιο συνάχι. Από Ιανουάριο και μετά αρχίσαν πάλι τα όργανα. Θέλω να πιστεύω πως φέτος θα τσουλήσει λίγο καλύτερα η χρονιά...

Είχαμε πάντως και λίγα παιδάκια στο τμήμα τα οποία ζήτημα να έλειψαν 2-3 μέρες όλη τη χρονιά. Εύχομαι να είστε απ'τους τυχερούς...

Κατάλαβα... Έχω ακούσει οτι η πολιτική του εν λογω σταθμού είναι να μη θελουν τα παιδιά στο σταθμό οταν ειναι άρρωστα (που ειναι το σωστό κ το πρέπον κατά τη γνώμη μου, άσχετα αν διευκολύνει τους εργαζόμενους γονείς ) ,κατά πόσο το τηρούν έχεις κάποια άποψη? 

15 ώρες πρίν, Andr84 είπε:

Κατάλαβα... Έχω ακούσει οτι η πολιτική του εν λογω σταθμού είναι να μη θελουν τα παιδιά στο σταθμό οταν ειναι άρρωστα (που ειναι το σωστό κ το πρέπον κατά τη γνώμη μου, άσχετα αν διευκολύνει τους εργαζόμενους γονείς ) ,κατά πόσο το τηρούν έχεις κάποια άποψη? 

Επειδή τώρα θα αρχίσεις το ψάξιμο, δεν υπάρχει σταθμός που θα σου πει ότι η πολιτική του είναι να κάνει τα στραβά μάτια όταν του στείλουν παιδί άρρωστο.

Ωστόσο, πρέπει να είσαι προετοιμασμένη ότι φυσικά και θα υπάρξει παιδί που θα πάει σχολείο ενώ δεν είναι πολύ καλά. Το πιο σύνηθες σενάριο θα σου περιγράψω : αρχίζει το παιδί βήχα μέσα στη νύχτα, το πρωί έχει και μύξες αλλά δεν έχει πυρετό και είναι γενικά σε καλούτσικη διάθεση. Η εργαζόμενη μαμά θα δώσει λίγο ντεπόν, θα το στείλει σχολείο και θα κάνει τον σταυρό της. Ο σοβαρός σταθμός, αν το παιδί χειροτερεύσει εμφανώς ή πολύ περισσότερο αν κάνει πυρετό, θα πάρει τηλέφωνο και θα ζητήσει να έρθει ο γονιός να το πάρει. Σε αντίστοιχη περίπτωση, το καλύτερο που έχω καταφέρει να κάνω είναι να τους ζητήσω να τους δώσουν παυσίπονο και έχω φτάσει στο σχολείο τσακισμένη από την βιασύνη 2 ώρες μετά. Αν το παιδί τις επόμενες μέρες παραμείνει μόνο με μύξες και λίγο βήχα, κανένας εργαζόμενος γονιός δεν θα το κρατήσει σπίτι και κανένας σταθμός δεν θα αρνηθεί να δεχτεί το παιδί. Κάπως έτσι ανακυκλώνονται οι ιώσεις στους σταθμούς.

Είμαι από τις τυχερές που δεν "γράψανε" πάρα πολλές απουσίες από το σχολείο, ειδικά η κόρη μου (2ο παιδί), που άρχισε σταθμό 20 μηνών έλειψε όλο τον χρόνο 3 φορές και αυτές λόγω κοξάκι, οστρακιάς και γαστρεντερίτιδας (εννοείται ότι έμεινε σπίτι για όλο το διάστημα που μας υπέδειξε η γιατρός), οι κοινές ιώσεις την επηρεάζανε μόνο με μύξες, χωρίς πυρετό, ούτε καν βήχα. Όμως, είχε συνάχι, χωρίς υπερβολή, καθ' όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Δε νομίζω ότι υπάρχει σταθμός που θα σου πει "φέρε το παιδί άρρωστο να σου το κρατήσουμε"...

Άλλο το τι γίνεται στην πράξη, θεωρητικά δε σε ενθαρρύνουν να πας το παιδί άρρωστο. Δε θα στο πει κανένας αυτό...φαντάζομαι...

Διαφημίσεις

Κι ομως, σε εναν αλλο σταθμό που πηγα σην ευρύτερη περιοχη,  μου ειπαν απροκάλυπτα ότι "δεχόμαστε άρρωστα παιδια, δεν εχει νοημα να μένουν σπιτι, οι ιωσεις κολλάνε πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα "! Αυτο δεν ισχύει παντα (Ρώτησα κ τον παιδίατρο)  πολλες ιώσεις κολλάνε αφού εκδηλωθούν τα συμπτώματα ή ακομη κ προς το τέλος, εξαρτάται απο τπ χρόνο επώασης του καθε ιου. Νομίζω πως καθε  κοπελα που δουλεύει σε σταθμο δεν ειναι υποχρεωμένη να κανει τη νοσοκόμα, δεν ειναι η δουλειά της κ μπορεί να μην το κανει κ σωστα. Συμφωνώ πως είναι ουτοπικό για ενα απλό συνάχι που ξεκινάει να μην το στείλεις σχολείο  μιλαω για τις πο σοβαρές περιπτώσεις.. Τέλος παντων θα δω... Πάντως απο αυτα που ακουω φοβάμαι μην ταλαιπωρηθεί πολυ.. Ίσως προσπαθήσω να τον κρατήσω σπιτι λίγο ακομα.. Σας ευχαριστώ και τις δυο , οι απαντήσεις ηταν πολύ κατατοπιστικες! 

Επεξεργάστηκαν by Andr84

πρίν από 15 λεπτά , Andr84 είπε:

Κι ομως, σε εναν αλλο σταθμό που πηγα σην ευρύτερη περιοχη,  μου ειπαν απροκάλυπτα ότι "δεχόμαστε άρρωστα παιδια, δεν εχει νοημα να μένουν σπιτι, οι ιωσεις κολλάνε πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα "!

Ε ok, προφανώς δε θα πας εκεί :-D

On 21/9/2017 at 6:40 ΜΜ, Andr84 είπε:

Κανείς σταθμός δε θέλει άρρωστα παιδιά. Αλλά πρέπει να ξέρεις τι θα πει "άρρωστα". Σε κανένα σταθμό ή σχολείο ο βήχας ή το συνάχι δεν είναι "αρρώστεια" γιατί πολύ απλά δε θα υπήρχαν μαθητες... Οι περισσότεροι εννοούν ότι δεν δέχονται παιδιά με πυρετό ή εμετούς και διάρροιες. Βεβαια αυτό σημαίνει ότι μπορεί ένα παιδί να έχει απλά συνάχι και ένα άλλο από τον ίδιο ιο να πάθει πνευμονία. 

Γενικά καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι και για πολλές και για πολυήμερες αρρώστειες και να υπάρχει κάποιος σπίτι γι αυτές τις μέρες, που θα είναι αρκετές

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...