Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΡΕΑ τοκετός δωμάτια, κόστος & μαίες


Elena2015

Recommended Posts

Καλησπέρα!

 

Έχει γεννήσει μήπως πρόσφατα καποια κοπέλα στο ΡΕΑ? Είμαι αναποφάσιστη ανάμεσα σε οικονομικό δίκλινο ή τρίκλινο. Αξίζει το οικονομικό δίκλινο σε σχέση με το τρίκλινο? Πήγα και είδα σήμερα τα δωμάτια και μου είπαν ότι όλα τα τρίκλινα ήταν γεμάτα και μου έδειξαν μόνο δίκλινο που ήταν άδεια. Υπάρχει περίπτωση κάποια γυναίκα να επιλέξει τρίκλινο και λόγω έλλειψης να την βάλουν σε δίκλινο με το ίδιο κόστος? Η προισταμένη επειδή είδε ότι με προβληματίζει το κόστος, μου είπε ότι, ό,τι και να επιλέξω, όλα έχουν τις ίδιες παροχές, τα δωμάτια είναι ιδια κλπ απλά η "βαβούρα" διαφέρει.

Υπάρχει κάποιος όροφος που είναι καλύτερος από τον άλλο? Μπορώ να επιλέξω "παράθυρο" ή με βάζουν όπου έχει κενό..? :shock: Μπορεί να μπει διαχωριστικό ανάμεσα στα κρεβάτια? Σήμερα είδα απο το παραθυράκι ένα τρίκλινο και μία κοπέλα θήλαζε ενώ στο δίπλα κρεβάτι καθόταν ο άντρας της διπλανής κοπέλας και μπορούσε να δει κανονικά. Ίσως αυτό που λέω είναι ξεπερασμένο βέβαια...οι γυναίκες πια θηλάζουν στο δρόμο..απλά αναρωτιέμαι για τη διακριτικότητα που υπάρχει. Δεν υπήρχε διαχωριστικό.

Επίσης ποιο είναι το επιπλέον κόστος που μπορεί να προκύψει? Για τις επιπλέον εξετάσεις του μωρού διάβασα ότι είναι περίπου 200 ευρώ. Τι άλλο να υπολογίζω? Αναλώσιμα κλπ που θα χρησιμοποιήσω εκεί χρεώνονται?

Γενικά τα χρήματα είναι αρκετά, 1.536 ευρώ για τρίκλινο + περίπου 2.000 ο γιατρός και η μαία = 3.536 ευρώ χωρίς να υπολογίζω ούτε δίκλινο ούτε έξτρα χρεώσεις, ούτε τυχόν καισαρική ή επιπλέον διανυκτερεύσεις...

Επίσης μείνατε ευχαριστημένες από το ΡΕΑ?

Θα επιλέξω τη μαία του γιατρού μου που την εμπιστεύομαι, και θα χρεωθώ κάτι παραπάνω. Πιστεύετε ότι είναι απαραίτητο? είχατε επιλέξει όλες δική σας μαία ή σας βοήθησαν οι μαίες του νοσοκομείου?

 

Πολλά ρωτάώ νομίζω! Όλες οι συμβουλές κορίτσια είναι ευπρόσδεκτες!:)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις


Καλημέρα και από εμένα!

Θα με ενδιέφερε και εμένα μία απάντηση στο παραπάνω  post καθώς κα εγώ εόμαι προβληματισμένη και είμαι ανάμεσα στο Ρέα και στο Λητώ( ο γιατρός μου πάει κ στα δύο). Στο Λητώ έχω δει τα δωμάτια και έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια από δύο γνωστές μου που πρόσφατα γέννησαν εκεί. Στο Ρέα θα πάω από βδομάδα να δω τα δωμάτια αν και μου φάνηκαν αρκετά στανά από όσο είδα στο site.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 εβδομάδες μετά...
  • 3 months later...

Λοιπόν κορίτσια,

γεννησα τελικά το Νοέμβριο του 2017 σε δίκλινο δωμάτιο στον 6ο όροφο. Γεννησα με καισαρικη και έμεινα 3 βραδια και ήμουνα και τα 3 μόνη μου, δεν μου έφεραν ποτέ άλλο άτομο!

Όσον αφορά στις μαίες του ορόφου, εκτός από μία εξαίρεση, οι υπόλοιπες ήταν εξαιρετικές. Ερχόνταν αμέσως, πάντα ευγενικές & εξυπηρετικές, βοηθούσαν πολύ σε ολα, στο θηλασμό κλπ.

δεν έκανα rooming in αλλά δεν χρειάστηκε, επειδή θηλαζα αποκλειστικά είχα τον μικρό συνεχεια μέσα, τον έπαιρναν μόνο για να τον αλλάξουν και στο επισκεπτήριο. Δεν θα συνέστηνα rooming in πάντως, αν θηλαζετε θα έχετε το μωρό σχεδόν συνέχεια και η συμβουλή μου είναι προσπαθηστε να κοιμηθείτε όσο είσαστε εκεί (που δεν θα κοιμηθείτε πολύ έτσι και αλλιώς) γιατί μετά είναι δυσκολα τα πράγματα.

Επειδή πέρασα δυσκολα με τον θηλασμό τις πρώτες μέρες ήταν ευτύχημα που ήμουν μόνη μου, πραγματικά ευχαριστώ το Θεο, πονούσαν τόσο οι θηλές μου που ήμουνα όλες τις μέρες χωρίς μπλούζα δεν άντεχα να βαλω τίποτα.. ήμουν και μετά από καισαρικη..άυπνη, κουρασμένη.

 

Γενικά ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία το Ρέα!

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Elena2015 να σου ζήσει το μικρουλι σου!! Γερό και δυνατο πάντα :)

Να σε ρωτήσω, τελικά, εξτρα εξοδα πόσα πλήρωσες? Εχω πητ τελη Ιουλίου και η γιατρός μου λέει για ρεα.....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κορίτσια πάνω κάτω οι τιμές είναι ιδιες σε όλα τα μαιευτήρια!εγώ πλήρωσα στο ΜΗΤΕΡΑ 2300 σε 2κλινο 3 βράδυ για φυσιολογικό τοκετό το Σεπτέμβρη!και γύρω στα 110 ευρώ τα οποία μου τα επέστρεψαν για την παραμονή του μωρού σε ΜΕΝΝ 1.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Καλησπέρα! Σε λίγες μέρες γεννάω στο ΡΕΑ και θα ήθελα να μάθω από μανούλες που γέννησαν εκεί με ποιες εταιρίες συνεργάζεται το μαιευτήριο για πάνες και γάλα και αν φεύγοντας δίνουν δείγματα για το σπίτι! 

Link to comment
Share on other sites

αποκλειεται να μη σε βρουν για να παρουν τα στοιχεια σου και να σου δώσουν δείγματα.. Αλλα πρόσεξε ένα τρικ. Δώσε ένα αλλαγμένο επιθετο και όνομα, για να ξέρεις μελλοντικά, ποιά εταιρεία θα πάρει αυτά τα στοιχεία να σε ενοχλεί με τηλεφωνήματα. και πρόσεξε τι κουτάκια θα τσεκάρεις στην φόρμα! (για να μη δώσουν σε τρίτους τα στοιχεία σου). Αν κάποιος άλλος ποτέ σε καλέσει με αυτά τα στοιχεία και σου πει, από άλλη εταιρεία ότι θελει να σου κανει καποια προσφορά, ή να σου πουλήσει ή να σου στείλει καποιο γράμμα, θα ξέρεις ότι αυτή η εταιρεία που σου δωσε τα δείγματα, τα εχει πουλήσει έναντι χρημάτων παράνομα (εάν έχεις αφήσει κενό το κουτάκι που τους δινει δικαιωμα να δωσουν σε τρίτους τα στοιχεία σου). Δες και το πρόσφατο θέμα με τους πλασιέ. αυτοί από τα μαιευτήρια βλέπουν ποιός γέννησε και πηγαίνουν.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...