Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μεχρι ποτε υπαρχει κινδυνος στον υπνο;

Romaina

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους

Μιας κι ειναι βραδυ και εχουμε πεσει ολοι για υπνο, μου ηρθε μια ανησυχια που βασικα υπαρχει καθε βραδυ το τελευταιο διαστημα. Ο γιος μου κλεινει τους 5 μηνες και τον τελευταιο μηνα ανακαλυψε το "μπρουμυτα". Οπου τον αφησει κανεις και σε οποια σταση, μεσα σε δευτερολεπτα εχει γυρισει μπρουμυτα. Αρχικα χαρηκα αλλα πολυ γρηγορα συνειδητοποιησα πως αυτη του η συνηθεια τον ακολουθει και στον υπνο φυσικα! 

Το αλλο προβλημα ειναι οτι στο τελευταιο του γευμα συνηθως εως παντα, κοιμαται πανω στο στηθος και οταν τον σηκωνω να ρευτει δεν υπαρχει αποτελεσμα... καποιες φορες μαλιστα, ειδικα εαν εχω δυσκολευτει πολυ να τον κοιμησω και σαν τελευταια προσπαθεια τον βαλω στο στηθος λιγο να ηρεμησει, μετα τον βαζω κατευθειαν στην κουνια γιατι δεν θελω να τον ξυπνησω...

Ρωτησα την παιδιατρο σχετικα με το μπρουμυτα στον υπνο και μου ειπε ν μην ανησυχω πολυ αλλα να μην τον αφηνω συνεχεια ετσι και να τον προσεχω που και που... Ενταξει, λογικο μου ακουγεται αλλα στον υπνο πως μπορω να το προσεχω αυτο? Το τελευταιο διαστημα ξυπναει μια η δυο φορες μονο για να φαει, οποτε τωρα πρεπει να ξυπναω για να του αλλαζω θεση στον υπνο καθε λιγο???

Εσεις τι κανατε σ αυτην την περιπτωση? Μεχρι ποτε υπαρχει θεμα με τον υπνο τους?

Διαφημίσεις

Καλημερα! Το μπρουμυτα ειναι επικινδυνο για τις ηλικιες που δεν μπορουν να σηκωσουν το κεφαλι αν δεν μπορουν να παρουν ανασα. Πεντε μηνων δεν εχει τετοιο θεμα, δεν χρειαζεται να τον γυρνας στον υπνο του και να χαλας και τον δικο σου :wink: 

Για το ρεψιμο που λες μην αγχωνεσαι, αν δεν ειναι ανησυχος στον υπνο του (που με 2 ξυπνηματα σιγουρα δεν ειναι!) δεν τον ενοχλει και δεν χρειαζεται να προσπαθεις να ρευτει. Προσωπικα, απο 2 μηνων, το βραδυ δεν τον εβαζα να ρευτει για να μην του αναστατωνω τον υπνο σηκωνοντας τον ορθιο. 

Oταν το μωρο γυρίζει μόνο του, παύεις να ασχολείσαι με το πώς θα κοιμηθεί. Απλά βεβαιώσου ότι το στρώμα είναι σκληρό και δεν έχει μαξιλάρια κλπ. Για το ρέψιμο, σπάνια χρειάζεται σε μωρά που θηλάζουν.

Κ γω συμφωνω οτι δ ειναι κ απαραιτητο να ρευτει,αφου δ ενοχλειται κιολας

Εφοσον ανακαλυψε το μπρουμυτα κ γυριζει μονος δ νομιζω οτι υπαρχει φοβος.ουτε θα αλλαζα σταση μεσα στη νυχτα

Ευχαριστω παρα πολυ για τις αμεσες απαντησεις!! Σας εχω πρηξει κι εγω... αλλα δεν εχω καποιον να τα συζηταω και να μου δωσει μια σχετικα αντικειμενικη απαντηση...:-( εχω καταληξει να μαθαινω περισσοτερα απο το φορουμ και το ιντερνετ γενικα παρα απο τους γιατρους και τους γονεις... 

Απλα  οταν σου λεει ενας γιατρος "εχε το νου σου, μην τον αφηνεις συνεχως ετσι" φανταζεσαι οτι καποιο θεμα θα υπαρχει. Η οτι μαλλον τελικα κι οι γιατροι σε τσιτωνουν λιγακι για να χουν το κεφαλι τους ησυχο.

Ευτυχως παντως, γιατι ημουν ετοιμη να οργανωσω βραδινο καραουλι και δεν ειχα την τρελη ορεξη μολις αρχισε να κοιμαται λιγο ανθρωπινα να χασω παλι τον υπνο μου...:-P

Επεξεργάστηκαν by Romaina

Διαφημίσεις

Καλα,ε, Romaina, εχουμε τις ιδιες ανησυχιες! Ειμαστε μαλλον και πολυ κοντα στην ηλικια, παιζει κι αυτο ρολο. Καταρχας για το ρεψιμο...με δεδομενο οτι απο την πρωτη μερα που ηρθαμε απο το νοσοκομειο ξυπνουσε καθε 2 ωρες για να φαει και ρευοταν μετα απο κανενα μισαωρο...το ρεψιμο τα καταργησα απο 5 ημερων, αλλιως δε θα κοιμοταν κανενας μας. Δεν ξερω αν ηταν επικινδυνο, αλλα με ειχε καθησυχασει και η παιδιατρος (μου ειπε στα θηλαζοντα δεν ειναι τοσο τραγικο να μην τα ρευεις και μερικες φορες δε ρευονται κιολας- στο τελευταιο ειχε δικιο.

Για το μπρουμυτα... θα εχω σιγουρα ζητημα γιατι κοιμομαστε μαζι κ το στρωμα δεν ειναι πολυ σκληρο. Ειναι απο τις λιγες ανησυχιες μου. Και για κουνια δεν το βλεπω γιατι ξυπναει 3-4 φορες μες στη νυχτα και σχεδον υπνοβατώντας τρωμε. Ευτυχως ομως δε γυρισε ακομη και ουτε βλεπω και τετοιες διαθεσεις.

1 ώρα πρίν, xarouli είπε:

Καλα,ε, Romaina, εχουμε τις ιδιες ανησυχιες! Ειμαστε μαλλον και πολυ κοντα στην ηλικια, παιζει κι αυτο ρολο. Καταρχας για το ρεψιμο...με δεδομενο οτι απο την πρωτη μερα που ηρθαμε απο το νοσοκομειο ξυπνουσε καθε 2 ωρες για να φαει και ρευοταν μετα απο κανενα μισαωρο...το ρεψιμο τα καταργησα απο 5 ημερων, αλλιως δε θα κοιμοταν κανενας μας. Δεν ξερω αν ηταν επικινδυνο, αλλα με ειχε καθησυχασει και η παιδιατρος (μου ειπε στα θηλαζοντα δεν ειναι τοσο τραγικο να μην τα ρευεις και μερικες φορες δε ρευονται κιολας- στο τελευταιο ειχε δικιο.

Για το μπρουμυτα... θα εχω σιγουρα ζητημα γιατι κοιμομαστε μαζι κ το στρωμα δεν ειναι πολυ σκληρο. Ειναι απο τις λιγες ανησυχιες μου. Και για κουνια δεν το βλεπω γιατι ξυπναει 3-4 φορες μες στη νυχτα και σχεδον υπνοβατώντας τρωμε. Ευτυχως ομως δε γυρισε ακομη και ουτε βλεπω και τετοιες διαθεσεις.

Aν κοιμαστε μαζι, ειναι απιθανο να θελησει να κοιμηθει μπρουμυτα. Αλλα το σκληρο στρωμα ειναι απαραιτη προυποθεση για ασφαλη συγκοιμηση! Αν το στρωμα βουλιαζει, δεν ειναι ασφαλες να κοιμαστε μαζι.

2 ώρες πρίν, xarouli είπε:

Ναι κι εγω ετσι ηξερα για τα βρεφη που θηλαζουν ομως στην επισκεψη της γιατρου για το πρωτο τσεκ απ, που ρωτησα, μου ειπε εστω και μια φορα να ρευεται.. Οπως ειπα και πριν, κι αυτοι θελουν το κεφαλι τους ησυχο οποτε μαλλον το λενε για να το πουν.  Εννοειται οτι δεν τα καταφερνε παντα οποτε τις μισες φορες κοιμοταν ετσι.

Παντως πριν κανα μηνα πηγα Αθηνα να δω τη μαμα μου η οποια ειχε ηδη αγορασει παρκοκρεβατο με κανονικο στρωμα για να κοιμαται ο μπεμπης όποτε πηγαινω.  Με το που τον εβαλα μεσα ξετρελαθηκε! Και περιμενα να δω πως θα ειναι το βραδυ. (Εδω αν και ειχα λικνο συνηθως κοιμομασταν μαζι και εχω κι εγω μαλακο στρωμα...) Περα απο καθε προσδοκια μου, κοιμηθηκε 5ωρα ολοκληρα! Εννοειται την επομενη κιολας μερα πηγα και ψωνισα κουνια και στρωμα κι εγω! Απο τοτε μεχρι σημερα κανει 4ωρα και 5ωρα. Την περασμενη βδομαδα κοιμηθηκε ενα 7ωρο!!!:shock: Δεν θεωρω βεβαια οτι ειναι μονιμα αυτα τα ωραρια, εχω συμβιβαστει πλεον και περιμενω το λακκο στη φαβα... Καθε παιδι ειναι διαφορετικο εννοειται, απλα αισθανθηκα πως τον ανακουφισε καπως που ειχε την απλα και τον χωρο του, περα απ τον υπνο, εστω και για παιχνιδι. Οποτε μηπως να το ξανασκεφτοσουν για κουνια? Κι εγω εχω κανει αρκετο co-sleeping λογω θηλασμου ομως πλεον προσπαθω να μην τον παιρνω απ την αρχη της βραδιας μαζι μου αλλα κατα τις 4-5...

Παντως, για την ιστορια, (δεν ξερω φυσικα αν εχεις παρει κουνια ακομα η οχι) κανοντας ερευνα αγορας για βρεφικα-παιδικα στρωματακια εμαθα οτι ουσιαστικα κυκλοφορουν 2 μονο ειδη. Το στρωμα κοκοφοινικα με ελατηρια και το στρωμα κοκοφοινικα με ελατηρια και λατεξ. Το 2ο ειναι λιγο πιο ακριβο αλλα και προτιμοτερο αν θες τη γνωμη μου διοτι η μια πλευρα του ειναι σκληρη (κοκοφοινικας) κι η αλλη λιγο πιο μαλακια (λατεξ) οποτε αναλογα με την ηλικια και τις απαιτησεις το γυρνας απο την πλευρα που θες. Κι εφ οσον ετσι κι αλλιως καποια στιγμη θα μπει στην κουνια γιατι να μην το δοκιμασεις μια δυο φορες? Απλα να δεις αν υπαρχει διαφορα. Κι εχεις και το κεφαλι σου ησυχο αν αρχισει το μπρουμυτα. Εγω τουλαχιστον ετσι το σκεφτηκα στην αρχη.

Ουφφφφ....εχω κουνια και στρωμα με κοκοφοινικα απο τη μια και λατεξ απο την αλλη, στην οποια κοιμοταν μεχρι τους 3 μηνες ως τις 5πμ, οποτε ξυπνουσε και δεν ξανακοιμοταν αν δεν ηταν διπλα μου...Ετσι, μετα το 3μηνο και μια αποφραδα βραδια που γυρω στις 3 ξυπνησε και βγαζοντας τον απο την κουνια, παραλιγο να μου πεσει, αγαναχτησα και ειπα, τελος, απο την αρχη διπλα μου. Απο τοτε κοιμαται 10 ωρες, με μοναδικα διαλειμματα το φαγητο και κοιμαμαι κι εγω...

Το στρωμα μας δε βουλιαζει, αλλα ειναι μετριας σκληροτητας, ετσι μου το μοσχοπουλησαν...Γιατι ειναι απιθανο να θελησει να γυρισει; (Κι εγω ετσι τον βλεπω, αλλα νομιζα πως ειναι θεμα ιδιοσυγκρασιας)

Σκεφτομαι να τον ξαναβαλω στην κουνια με την εισαγωγη στερεων, ιδωμεν!

πρίν από 6 λεπτά , xarouli είπε:

Ουφφφφ....εχω κουνια και στρωμα με κοκοφοινικα απο τη μια και λατεξ απο την αλλη, στην οποια κοιμοταν μεχρι τους 3 μηνες ως τις 5πμ, οποτε ξυπνουσε και δεν ξανακοιμοταν αν δεν ηταν διπλα μου...Ετσι, μετα το 3μηνο και μια αποφραδα βραδια που γυρω στις 3 ξυπνησε και βγαζοντας τον απο την κουνια, παραλιγο να μου πεσει, αγαναχτησα και ειπα, τελος, απο την αρχη διπλα μου. Απο τοτε κοιμαται 10 ωρες, με μοναδικα διαλειμματα το φαγητο και κοιμαμαι κι εγω...

Το στρωμα μας δε βουλιαζει, αλλα ειναι μετριας σκληροτητας, ετσι μου το μοσχοπουλησαν...Γιατι ειναι απιθανο να θελησει να γυρισει; (Κι εγω ετσι τον βλεπω, αλλα νομιζα πως ειναι θεμα ιδιοσυγκρασιας)

Σκεφτομαι να τον ξαναβαλω στην κουνια με την εισαγωγη στερεων, ιδωμεν!

Ααα ετσι αλλαζει το πραμα... αυτο με το πεσιμο μου χει τυχει κι εμενα, στο τσακ τη γλιτωσα. Ειναι λιγο σοκ η αληθεια ειναι.. 

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...