Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αυξημενες αντιστασεις στις μητριαιες αρτηριες

Recommended Posts

Είμαι στην 28 η εβδομαδα κ εκανα υπερηχο αναπτυξης.μου βρήκαν αυξημένες αντιστάσεις στις μητριαίες αρτηρίες. Στην β επιπεδου δεν ειχα κατι.ολα ηταν φυσιολογικα.

Έχω φοβηθεί πολυ..

διαβάζω στο ιντερνετ διαφορα για προεκλαψία . Ο γιατρος μου ειπε μονο να παρακολουθω την πιεση μου.οι μετρησεις μεχρι στιγμης ειναι  φυσιολογικες..

Πείτε μου την γνώμη σας... και εάν ξέρετε κάτι για το θέμα.

Διαφημίσεις

Σταματάς το αλάτι και τα τηγανητά (όταν λέμε σταματάς το αλάτι, μαχαίρι δυστυχώς) και προσπαθείς να περπατάς αρκετά (χαλάρα, όχι να κουράζεσαι).

Παρακολουθείτε το μωράκι, και προετοιμάζεσαι ψυχολογικά ότι υπάρχει μία πιθανότητα να χρειαστεί να γεννήσεις πρόωρα αν δεν αναπτύσσεται με κανονικό ρυθμό μετα από κάποια βδομάδα. Στη φάση που βρίσκεσαι δεν υπάρχει θέμα πανικού, το μωράκι σου και λίγο πριν το αναμενόμενο να βγει ή λίγο ελλιποβαρές, δεν τρέχει τίποτα.

Όπως έγραψαν και οι κοπέλες πιο πάνω (γράφω κι εγώ για να τα επιβεβαιώσω από ιατρικής σκοπιάς), οι αυξημένες αντιστάσεις στις μητριαίες αρτηρίες είναι ένα καμπανάκι κινδύνου. Ο ενδεχόμενος κίνδυνος έχει να κάνει με παθήσεις ανεπάρκειας του πλακούντα (μεταξύ άλλων και η προεκλαμψία που αναφέρετε). Δε σημαίνει, όμως, ότι ο κίνδυνος θα εμφανιστεί σίγουρα. Οι αυξημένες αντιστάσεις είναι απλώς ένας δείκτης αυξημένης πιθανότητας να εμφανιστεί.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να κρατήσετε την ψυχραιμία σας (το άγχος δε βοηθάει καθόλου!) και να ακολουθήσετε κατά γράμμα τις οδηγίες του γιατρού σας. Αυτός -εφόσον τον εμπιστεύεστε και τον επιλέξατε ανάμεσα σε τόσους άλλους- ξέρει καλά πώς να σας αντιμετωπίσει και σε αυτόν θα πρέπει να απευθύνετε όλες τις ερωτήσεις σας, ώστε φεύγοντας από το ιατρείο του να μην έχετε την παραμικρή απορία για το τι σας συμβαίνει και για το τι πρέπει να γίνει.

Το internet προσφέρει πληθώρα πληροφοριών αλλά και πολλή κακή πληροφορία και παραπληροφόρηση. Έτσι για τον πολύ κόσμο που δεν είναι γιατρός και δεν έχει τη δυνατότητα να φιλτράρει την πληροφορία, είναι λογικό το μυαλό να πηγαίνει αμέσως στο χειρότερο ενδεχόμενο. Αγνοήστε ότι διαβάζετε και μιλήστε ανοιχτά με το γιατρό σας.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...