Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟΣ....

Recommended Posts

Εμένα μου είπαν μια φορά ότι δεν είναι παιδικός σταθμός η πολεοδομία,

αλλά μη μασάς!!!!

Στον παιδικό σταθμό τα αφήνουμε τα παιδιά, δεν νομίζω να τους το άφησες στην πολεοδομία...

Και φυσικά, όχι!!! Τα αφήνεις τα παιδιά μέσα σε τέτοιο διεφθαρμένο περιβάλλον????

Πάντως, δεν διαμαρτυρήθηκε υπάλληλος!

Αυτούς τους ενημερώνω εκ των προτέρων ότι θα έχω μαζί και το παιδι και το διασκεδάζουν!

Διαμαρτυρήθηκε συνάδελφος μηχανικός.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 133
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γενικά, πάντως πρέπει να ομολογήσω ότι όπου κι αν βρεθώ με το μωρό με κοιτούν κάπως...

Σα να είμαι η άσπλαχνη μάνα που ταλαιπωρώ το μωρό μου,

που δεν πληρώνω μια γυναίκα να μου το κρατάει αλλά το τρέχω στις υπηρεσίες κλπ κλπ

Διαμαρτυρήθηκε συνάδελφος μηχανικός.

Έπρεπε τότε να του πεις αυτό που έγραψα!

:evil:

Ευτυχώς που ήταν συνάδελφος! Είναι αυτό που λέμε συναδελφική αλληλεγγύη!

αν και θα μπορούσες να του κάνεις και μια καλή πλακα!

Να του έλεγες: "Μακάρι να μου το κρατούσανε όπως στον παιδικό σταθμό! Το κρατάτε λίγο για να τελειώσω πιο γρήγορα!" και του το βάζεις στην αγκαλιά μαζί με το σλινγκ!

:lol:

πολλές φορές τη μέρα μέσα-έξω και έχει γίνει πραγματικά πολύ κοινωνική!

Να δούμε αργότερα πώς θα τη μαζεύεις! :lol:

Την κακομαθαίνεις! :lol:

:lol::lol::lol:

Τι τους έχω τους τρεις σωματοφύλακες; Θα την μαζεύουν τ' αδέρφια της :lol:

αν και θα μπορούσες να του κάνεις και μια καλή πλακα!

Να του έλεγες: "Μακάρι να μου το κρατούσανε όπως στον παιδικό σταθμό! Το κρατάτε λίγο για να τελειώσω πιο γρήγορα!" και του το βάζεις στην αγκαλιά μαζί με το σλινγκ!

Είσαι άπαιχτη, πρέπει να φτιάξεις ένα σενάριο με τέτοια, να το γυρίσουμε ταινία!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

"Μακάρι να μου το κρατούσανε όπως στον παιδικό σταθμό! Το κρατάτε λίγο για να τελειώσω πιο γρήγορα!" και του το βάζεις στην αγκαλιά μαζί με το σλινγκ!

:lol:

Λοιπόν, πρέπει να μας κάνεις μαθήματα....

Είσαι άπεχτη στις απαντήσεις.

Δεν χρειάζεται να περιμένεις να σαραντήσει, αρκεί να φτάσει τις 20 μέρες!

Έχω δει μαμά στο δρόμο με μωρό μιας εβδομάδας! :wink:

Απλά δεν ήταν ελληνίδα! :lol:

Ήταν μια χαριτωμένη γερμανίδα ψυχολόγος που πίστευε ότι το μωρό ταλαιπωρείται μακριά από τη μαμά του και δεν είχε λόγο να το αφήνει! :wink:

Ναι παιδιά, μην περιμένετε τόσες μέρες για να βγάλετε το μωρό, ούτε για να βγείτε εσείς. Εγώ τα έβγαλα όλα όσο νωρίς χρειαζότανε να βγω εγώ, δηλ. μερικές μέρες μετά τη γέννηση. Ειδικά τη μικρή την κυκλοφορώ κανονικά από την 7η-8η μέρα στο σλινγκ, πολλές φορές τη μέρα μέσα-έξω και έχει γίνει πραγματικά πολύ κοινωνική!

Κι εγω Σοφουκα την εβγαλα 8-9 ημερων στο σλιγκ και πηγα στη τραπεζα θυμαμαι και με κοιτουσαν σαν αρειανη!!!

Παντως Λενα κουραγιο παλεψε το....να δεις που κι εσυ θα αισθανεσαι τελεια που θα εχεις το μωρακι σου μαζι σου!!!

μια φιλη αρχιτεκτονισα μου λεγε για μια κοπελα αγγλιδα που δουλευαν μαζι σένα αρχ.γραφειο, η οποια γεννησε και γυρισε στη δουλεια μαζι με το μωρο 10 ημερων, στο γραφειο, καθε μερα το θηλαζε και ολοι το προσεχαν και τη βοηθουσαν και ολα μια χαρα!!!!!

t605sfybbbgaujm4.png

μια φιλη αρχιτεκτονισα μου λεγε για μια κοπελα αγγλιδα που δουλευαν μαζι σένα αρχ.γραφειο, η οποια γεννησε και γυρισε στη δουλεια μαζι με το μωρο 10 ημερων, στο γραφειο, καθε μερα το θηλαζε και ολοι το προσεχαν και τη βοηθουσαν και ολα μια χαρα!!!!!

Γενικά, τα πράγματα στα αρχιτεκτονικά γραφεία δεν είναι και πολύ συμβατικά... Είμαστε ειδικές περιπτώσεις...

Οι αρχιτέκτονες στην πλειοψηφία τους έχουν μια διαφορετική οπτική, ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης των πραγμάτων... :D:D:D:D

Γενικά, τα πράγματα στα αρχιτεκτονικά γραφεία δεν είναι και πολύ συμβατικά... Είμαστε ειδικές περιπτώσεις...

Οι αρχιτέκτονες στην πλειοψηφία τους έχουν μια διαφορετική οπτική, ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης των πραγμάτων... :D:D:D:D

Η κουμπάρα μου αρχιτέκτονας κι αυτή, με μεγάλα παιδιά τώρα, μου έλεγε πώς κουβαλούσε πριν μια 20ετία τα μωρά στο γραφείο και στις οικοδομές και φυσικά τα θήλαζε παντού! Κι όλα αυτά στη Νάξο!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

Η κουμπάρα μου αρχιτέκτονας κι αυτή, με μεγάλα παιδιά τώρα, μου έλεγε πώς κουβαλούσε πριν μια 20ετία τα μωρά στο γραφείο και στις οικοδομές και φυσικά τα θήλαζε παντού! Κι όλα αυτά στη Νάξο!

Ποια είναι η κουμπάρα σου;

Τα τελευταία 12 χρόνια στη Νάξο κάνω διακοπές και εννοείται ότι έχω θηλάσει παντού!

Το 2004 το φθινόπωρο στο δημαρχείο είχε μια πολύ ωραία έκθεση φωτογραφίας με γυναίκες της Νάξου που θηλάζανε τα παιδιά τους!

Η Νάξος είναι και πολλά άλλα ωραία, που λίγοι τα ξέρουν!

Αν κρίνω από την αύξηση του τουρισμού τελευταία μάλλον τα έχουν ανακαλύψει και άλλοι!

Εμείς για του χρόνου κλείσαμε!

Λοιπόν την Τρίτη το πρωί πήγα στο μαγαζί για δουλειά.Είχα αφήσει γάλα που είχα αντλήσει την Κυριακή και ήταν στο ψυγείο.Όλα πήγαν καλά και έλειψα 4 ώρες.Ο άντρας μου και πάλι με έβγαλε ασπροπρόσωπη!!

Το παράξενο για μένα είναι η ποσότητα του γάλακτος που έχω!

Ανέλπιστα για μένα φαίνεται ότι είναι πολύ!!! :shock::shock::shock:

Η μπέμπα κάνει 6 με 7 γεύματα την ημέρα.Το βράδυ ξυπνάει μόνο μία φορά μετά τις 10 το βράδυ που είναι το τελευταίο της γεύμα, περίπου στις 4 το πρωί.

Μέχρι εδώ η ευτυχία προσωποποιημένη η κορούλα μου!

Όταν κλαίει πολύ γιατί πρέπει να την κάνω και ένα μπανάκι στη διάρκεια της ημέρας πριν φάει, τρώει λαίμαργα και από τα δύο στήθη και στο τέλος όταν ρεύεται βγάζει πολύ γάλα που στην ποσότητα του σου φαίνεται ότι κάνει εμετό!

Όταν τρώει από το ένα στήθος ρεύεται και όλα καλά!

Όλα αυτά που περιγράφω παραπάνω η αλήθεια είναι ότι έχω την αμφιβολία αν είναι σωστά.

Δηλαδή:

:arrow: Τρώει λαίμαργα και βγάζει τόσο γάλα στο ρέψιμο ή κάτι έχει το παιδί ή το γάλα μου?

:arrow: Χορταίνει πραγματικά με τόσα λίγα γεύματα,αφου η aglaia μιλάει για τουλάχιστον 8 γεύματα.

:arrow: Φοβάμαι να αντλήσω γάλα με θήλαστρο μήπως ξυπνήσει η μπέμπα και δεν έχω γάλα.Ανανεώνεται?Κάθε πόση ώρα?

Η αλήθεια είναι ότι είμαι μπερδεμένη!

Ο παιδίατρος μου έχει πει να τον παίρνω τηλ.όποτε θέλω.Και σ'αυτό δεν έχω πρόβλημα.Τον ξέρω χρόνια αλλά δεν μου' ρχεται να το ρωτάω για τον θηλασμό.

Η μπέμπα γεννήθηκε 4.240kgr με φυσ.τοκετο χωρίς επισκληρίδιο στις 7-11-08.Βγήκε από το μαιευτήριο 3.940kgr.Την πρώτη εβδομάδα ήταν 4.030kgr και μία εβδομάδα μετά ήταν 4.300 kgr.

Όποιος μπορεί ας βοηθήσει. :?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Χριστίνα-Λαμπρινή 7-11-2008

Διαφημίσεις

Η μπέμπα κάνει 6 με 7 γεύματα την ημέρα.Το βράδυ ξυπνάει μόνο μία φορά μετά τις 10 το βράδυ που είναι το τελευταίο της γεύμα, περίπου στις 4 το πρωί.

:arrow: Χορταίνει πραγματικά με τόσα λίγα γεύματα,αφου η aglaia μιλάει για τουλάχιστον 8 γεύματα.

Αυτό ακριβώς κάνει κι ο δικός μου Λενάκι από τότε που γεννήθηκε κι ακριβώς τις ίδιες ώρες. Η Αγλαΐα μου είχε πει ότι είναι φυσιολογικό (αλλά σπάνιο) να χορταίνει και να παίρνει καλό βάρος ένα τόσο μικρό μωράκι με τόσους θηλασμούς.

Η μπέμπα γεννήθηκε 4.240kgr με φυσ.τοκετο χωρίς επισκληρίδιο στις 7-11-08.Βγήκε από το μαιευτήριο 3.940kgr.Την πρώτη εβδομάδα ήταν 4.030kgr και μία εβδομάδα μετά ήταν 4.300 kgr.

Πήρε 360 γραμμάρια σε 2 εβδομάδες. Μια χαρά είναι. Όλα αυτά με δικό σου γάλα εεε;

Για τα υπόλοιπα ας σου απαντήσει κάποια πιο έμπειρη, μην πω τίποτα λάθος.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Δηλαδή:

:arrow: Τρώει λαίμαργα και βγάζει τόσο γάλα στο ρέψιμο ή κάτι έχει το παιδί ή το γάλα μου?

Μια χαρά ειναι και το παιδί και το γάλα σου :) Προσπάθησε να μην την σηκώνεις αμέσως να ρευτεί μολις τελειώσει .

Αν βρέχει 6-8 πανες την ημέρα και 3-4 με κακάκια ολα ειναι μια χαρά :) Εισαι απο τις τυχερές εγω δεν μπορουσα να μετρήσω ποσα γευματα εκανε !

Τις πρώτες 20 μέρες το μωρό ανακτά το βάρος γέννησης ! Μια χαρά τα πάτε μην αγχωνεσαι :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

:arrow: Φοβάμαι να αντλήσω γάλα με θήλαστρο μήπως ξυπνήσει η μπέμπα και δεν έχω γάλα.Ανανεώνεται?Κάθε πόση ώρα?

Η αλήθεια είναι ότι είμαι μπερδεμένη!

Ο παιδίατρος μου έχει πει να τον παίρνω τηλ.όποτε θέλω.Και σ'αυτό δεν έχω πρόβλημα.Τον ξέρω χρόνια αλλά δεν μου' ρχεται να το ρωτάω για τον θηλασμό.

Καλό είναι να αντλείς αμέσως μετά τον θηλασμό ή καμια ώρα πριν. Το γάλα παραγεται ακριβώς την στιγμή που θηλάζει το μωρό, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα, απλώς η ροή είναι κάπως μικρότερη και ίσως εκνευριστεί αν εχεις μόλις αντλήσει.

Οσο για τον παιδίατρο....πλάκα μου κάνεις...και να τον ρωτούσες το πιθανότερο είναι να μας εγραφες την απάντση στο...τι άλλο θ'ακούσω! :wink:

eNeap2.pngNziDp2.png

Συγνωμη που επεμβαινω, δεν επεμβαινω σχεδον ποτε, απο το site μονο ενημερωνομαι, αλλα αν δεν το πω, θα σκασω.. Κι εγω αρχιτεκτονας ειμαι και ελευθερη επαγγελματιας και εχω ενα μωρο, 10 μηνων, που θηλαζει, οχι πως εχει σημασια, αλλα το λεω ως λεπτομερεια. Ε, για να παω στο γραφειο η στην πολεοδομια, το αφηνω στο σταθμο, πως να το κανουμε, αλλο η δουλεια, αλλο η οικογενεια, δυστυχως... λυπαμαι που δε συμμεριζομαι τη γνωμη σας, κοριτσια, αλλα το βλεπω τραγικο να πρεπει να παραχωρησω τη σειρα μου στην πολεοδομια ή στην τραπεζα σε μια μητερα που εμφανιζεται με το σλινγκ, για επαγγελματικους σκοπούς. Ε, οχι. Στο αεροπλανο, στο σουπερμαρκετ κλπ, παντου, φυσικα και να εξυπηρετηθει πρωτη. Στη δουλεια ομως οχι. Αν νομιζει πως μπορει να δουλευει με το μωρο στο σλινγκ, κατι θα ξερει. Γιατι εχει προτεραιοτητα εκεινη κι οχι εγω, που το εχω στο σταθμο; Κι οχι ο αλλος συναδελφος που εχει τη μητερα του αρρωστη; Το δικο μου παιδι, δε με χρειαζεται; Πρεπει να τρωω το χρονο μου στις ουρες;

Τι να πω, λυπαμαι, συναδελφοι, αυτη η συμπεριφορα μου φαινεται πολυ λιγο επαγγελματικη κι ακομα λιγότερο συναδελφικη. Αν τα αρχιτεκτονικα γραφεια δουλευουν με μωρα 10 ημερων σε καθημερινη βαση, δεν ειναι να αναρωτιεται κανεις για το επιπεδο της αρχιτεκτονικης στην Ελλαδα... Εκτος κι αν το μπουκώνουν υπνοστεντον, ειναι κι αυτο μια λυση, ισως οχι η καλυτερη, αλλα λυση. καλυτερα να αρχισουν να προσεγγιζουν οι αρχιτεκτονες τα πραγματα οπως ολος ο κοσμος, αυτο νομιζω και το νομιζα παντα, απο πριν γινω μητερα.

Τι να πω, κριμα, καποτε πρεπει να σκεφτομαστε πως ο κοσμος αυτος υπαρχει και χωρις εμας και τα παιδια μας.

Ειμαι, μα πολυ απογοητευμενη...

fouska, θα ήθελα να αντιστρέψω λίγο την εικόνα και να σου κάνω ένα μικρό ερωτηματάκι:

στο εξωτερικό, πολλές εταιρείες έχουν παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά των υπαλλήλων. Μια μάνα που θηλάζει, μπορεί να το κάνει άνετα σε κάποιο διάλλειμμα της εργασίας της.

Αυτοί γιατί έχουν αυτό το σύστημα κι εμείς εδώ όχι? Μήπως τελικά η μητρότητα δεν ξεχωρίζει απόλυτα από την εργασία, αλλά εμείς εδώ λειτουργούμε χωρίς αυτήν την αλήθεια?

συζήτηση κάνουμε, προς Θεού μη το θεωρήσεις ως επίθεση.

fouska, θα ήθελα να αντιστρέψω λίγο την εικόνα και να σου κάνω ένα μικρό ερωτηματάκι:

στο εξωτερικό, πολλές εταιρείες έχουν παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά των υπαλλήλων. Μια μάνα που θηλάζει, μπορεί να το κάνει άνετα σε κάποιο διάλλειμμα της εργασίας της.

Αυτοί γιατί έχουν αυτό το σύστημα κι εμείς εδώ όχι? Μήπως τελικά η μητρότητα δεν ξεχωρίζει απόλυτα από την εργασία, αλλά εμείς εδώ λειτουργούμε χωρίς αυτήν την αλήθεια?

Με πρόλαβες dooo!

Eπίσης σε πολλές χώρες όπως Σουηδία, Φιλανδία κλπ, συνηθίζεται ακόμα και σε μεγάλες επιχειρήσεις να παίρνουν τα μωρά τους στο γραφείο! Όχι σε παιδικό σταθμό μέσα στο κτίριο, αλλά στο γραφείο!

Τι να πω, κριμα, καποτε πρεπει να σκεφτομαστε πως ο κοσμος αυτος υπαρχει και χωρις εμας και τα παιδια μας.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτός ο κόσμος δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τα παιδιά μας!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Δεν το λαμβανω ως επιθεση, το αντιθετο, με χαρα μου να το συζητησουμε.

Συμφωνω απολυτα, ωστοσο, ωφειλουμε να προσαρμοζομαστε στις εκαστοτε συνθηκες και να σεβομαστε τους συναδελφους μας, πρωτα απο ολους.

Οι συνθηκες για τη μητερα/ελευθερη επαγγελματια (εγω ξερω μονο για τους μηχανικους με λεπτομερεις, αλλα φανταζομαι πως πανω κατω τα ιδια ισχυουν για ολους) στην Ελλαδα, ειναι αθλιες, αλλα ειναι ιδιες για ολες τις μητερες.

Τυχαινει να εχω δουλεψει στο Λονδινο και στη Βαρκελωνη, ο αντρας μου μαλιστα ειναι Ισπανος και μοιραζουμε το χρονο μας αναμεσα στις δυο χωρες. Η κατασταση που περιγραφεις, ισχυει σε ελαχιστες περιπτωσεις, νομιζω, και σιγουρα δεν ειναι γενικευμενη στις χωρες που ανεφερα. Ακομη ομως κι αν ισχυει, αυτο δε σημαινει πως μητροτητα κι εργασια ειναι εννοιες συμφυτες, ισα, ισα, το αντιθετο μαλλον ισχυει. Δεν βλεπω δηλαδη ουτε αυτη την κατασταση ιδνικη.

Η δικη μου ενσταση ειναι στο οτι, εδω και τωρα, το μωρο δε νομιζω πως εχει θεση στις ουρες της πολεοδομιας. Αν η μητερα του νομιζει πως την εχει, το μονο που την παρακαλω ειναι να περιμενει τη σειρα της. Τιποτα λιγοτερο, τιποτα περισσοτερο.

κατα τα αλλα, στη ελλαδα ακομα, οι δημοσιοι υπαλληλοι εχουν αδεια μητροτητας ενα χρονο, δε χρειαζεται να παμε στο εξωτερικο για να δουμε διαφορα, αν και στους ελληνες αρεσει να εξειδανικευουν αυτα που γινονται "σε αλλες χωρες".

Ευχαριστως να το συζητησουμε και περισσοτερο, αν θελεις.

Συμφωνω απολυτα, ωστοσο, ωφειλουμε να προσαρμοζομαστε στις εκαστοτε συνθηκες και να σεβομαστε τους συναδελφους μας, πρωτα απο ολους.

το ίδιο και εκείνοι. Και ο εργοδότης συνάδελφος είναι, εφόσον δουλεύουμε μαζί για το καλό της εκάστοτε επιχείρησης. Στο όνομα του κέρδους όμως, η συναδελφικότητα, ακόμα και στο ίδιο επίπεδο "γαλονιών", πάει περίπατο. Ο ελεύθερος συνάδελφος, που ξημεροβραδιάζεται στο γραφείο, δημιουργώντας ιστορικό "δενυπαρχουνυπερωριεδίτιδας", πόσο σκέφτεται τη μάνα που θα ήθελε να τελιώσει το 8ωρο της και να πάει σπίτι της (αφού μόνο γι'αυτό πληρώνεται)?

Οι συνθηκες για τη μητερα/ελευθερη επαγγελματια (εγω ξερω μονο για τους μηχανικους με λεπτομερεις, αλλα φανταζομαι πως πανω κατω τα ιδια ισχυουν για ολους) στην Ελλαδα, ειναι αθλιες, αλλα ειναι ιδιες για ολες τις μητερες.

κι εγώ μηχανικός είμαι, μισθωτή όμως. Παρ'όλα αυτά στον κύκλο μου, έχουμε από όλα τα είδη μηχανικών: ελεύθερες επαγγελματίες, μισθωτές ιδιωτικού τομέα και μισθωτές δημοσίου τομέα. Στην χειρότερη μοίρα είναι οι ελεύθερες επαγγελματίες, ασυζητιτί. Μια μέση κατάσταση ισχύει για του ιδιωτικού τομέα και σαφώς καλύτερα είναι το δημόσιο. Η εγκυμοσύνη και η μητρότητα στον ιδιωτικό τομέα και στο ελεύθερο επάγγελμα αντιμετωπίζονται ως ...λέπρα! Πώς αλλάζει αυτή η κατάσταση? με το να κάθεται η μάνα στην ουρά με το παιδί της! ναι, για μένα περνάει το μήνυμα: "Κράτος με ακούς? με βλέπεις? τι μου παρέχεις για να κάνω τη ζωή τη δικιά μου και των γύρω μου ευκολότερη?".

Ακομη ομως κι αν ισχυει, αυτο δε σημαινει πως μητροτητα κι εργασια ειναι εννοιες συμφυτες, ισα, ισα, το αντιθετο μαλλον ισχυει. Δεν βλεπω δηλαδη ουτε αυτη την κατασταση ιδνικη.

εγώ θα θεωρούσα κίνητρο να έχουμε τα παιδιά μας μαζί στη δουλειά. Η παραγωγικότητά μας θα ανέβαινε κατακόρυφα, μη σου πω για αυτές τις περιβόητες απλήρωτες υπερωρίες πόσο εύκολα θα γινόντουσαν, για να έχει ο πελάτης το προϊόν στην ώρα του :)

Η μητρότητα και η εργασία είναι έννοιες σύμφυτες, όπως θα πουν όλες οι γυναίκες που εργάζονται και είναι ταυτόχρονα και μητέρες, όπως εσύ κι εγώ :)

Με πρόλαβες dooo!

Eπίσης σε πολλές χώρες όπως Σουηδία, Φιλανδία κλπ, συνηθίζεται ακόμα και σε μεγάλες επιχειρήσεις να παίρνουν τα μωρά τους στο γραφείο! Όχι σε παιδικό σταθμό μέσα στο κτίριο, αλλά στο γραφείο!

Αυτα που περιγραφεις, συμβαινουν, ισως, στη Σουηδια, στη Φινλανδια και σε καναδυο αλλες χωρες. Ακομα κι εκει, πρωτη φορα το ακουω, να εχουν τα παιδια στο γραφειο, αν και εχω πολλους Σουηδους φιλους. Ισως, τι να πω. Σιγουρα θα ειναι προετοιμασμενα τα γραφεια για αυτο το σκοπο,πραγμα που δεν ισχυει για το μεσο αρχιτεκτονικο γραφειο στην Ελλαδα.

Τι να πω ομως, καλα κανουν οι Ελληνες συναδελφοι και παιρνουν τα παιδια τους στο γραφειο, αφου υπαρχουν οι καταλληλες υποδομες για να συνυπαρχουν με τις επαγγελματικες τους υποχρεωσεις. Ειμαστε κι εμεις Ευρωπη, αλοιμονο. Υπαρχουν ανθρωποι που συχνα ξεκινουν το σπιτι απο τα κεραμιδια, δυστυχως στη Ελλαδα εχουμε την ευκαιρια να τους συναναστρεφομαστε πιο συχνα απο οτι σε "αλλες χωρες", για να οικιοποιηθω κι εγω το εθνικο μας σλογκαν...

Αυτο που μπορω παντως να πω απο πρωτο χερι και με βεβαιοτητα, ειναι πως οι Ελληνες ειναι οι λιγοτερο επαγγελματιες συναδελφοι που εχω συναναστραφει, σε γενικες γραμμες, οχι φυσικα στο συνολο τους. Αλλη μια διαφρα απο του Σουηδους και Φινλανδους συναδελφους τους...

Δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτός ο κόσμος δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τα παιδιά μας!

Νομιζω πως ημουν σαφης και δε θελεις να καταλαβεις. παρολα αυτα διευκρινιζω πως εννοω τον καθενα απο μας ξεχωριστα και το καθενα απο τα παιδια μας ξεχωριστα, αν και ντρεπομαι και που το γραφω. φανταζομαι καταλαβαινεις πως αν το δικο μου παιδι δεν υπηρχε, ο κοσμος θα συνεχιζε να γυριζει κανονικα. Το ιδιο θα συνεβαινε κι αν δεν υπηρχε το παιδι της, συμπαθους κατα τα αλλα, συναδελφου με το σλινγκ.

το ίδιο και εκείνοι. Και ο εργοδότης συνάδελφος είναι, εφόσον δουλεύουμε μαζί για το καλό της εκάστοτε επιχείρησης. Στο όνομα του κέρδους όμως, η συναδελφικότητα, ακόμα και στο ίδιο επίπεδο "γαλονιών", πάει περίπατο. Ο ελεύθερος συνάδελφος, που ξημεροβραδιάζεται στο γραφείο, δημιουργώντας ιστορικό "δενυπαρχουνυπερωριεδίτιδας", πόσο σκέφτεται τη μάνα που θα ήθελε να τελιώσει το 8ωρο της και να πάει σπίτι της (αφού μόνο γι'αυτό πληρώνεται)?

Συμφωνω, στο οτι δεν τη σκεφτεται, και δεν ειναι υποχρεωμενος να τη σκεφτει, συμφωνω, μαζι σου, αλλα δε σχολιαζω αυτο. Ουτε εμενα με σκεφτεται η συναδελφς με το σλινγκ κι αν ξαναδω καμια να μου παιρνει τη σειρα, θα τη δαγκωσω! Κατα τη γνωμη μου, για λογους αυτοσεβασμου και μονο, καθενας θα επρεπε να δουλευει οσο πληρωνεται κι οπωσδηποτε οχι περισσοτερο απο 8 ωρες τη μερα, ηδη πολλες ειναι, παρα μονο σε εξαιρετικες περιπτωσεις.

Οπως και να χει, δε συμμεριζομαι τη λογικη, αφου αυτοι δε με σεβονται, ουτε εγω τους σεβομαι.

κι εγώ μηχανικός είμαι, μισθωτή όμως. Παρ'όλα αυτά στον κύκλο μου, έχουμε από όλα τα είδη μηχανικών: ελεύθερες επαγγελματίες, μισθωτές ιδιωτικού τομέα και μισθωτές δημοσίου τομέα. Στην χειρότερη μοίρα είναι οι ελεύθερες επαγγελματίες, ασυζητιτί. Μια μέση κατάσταση ισχύει για του ιδιωτικού τομέα και σαφώς καλύτερα είναι το δημόσιο. Η εγκυμοσύνη και η μητρότητα στον ιδιωτικό τομέα και στο ελεύθερο επάγγελμα αντιμετωπίζονται ως ...λέπρα! Πώς αλλάζει αυτή η κατάσταση? με το να κάθεται η μάνα στην ουρά με το παιδί της! ναι, για μένα περνάει το μήνυμα: "Κράτος με ακούς? με βλέπεις? τι μου παρέχεις για να κάνω τη ζωή τη δικιά μου και των γύρω μου ευκολότερη?".

Τι να σου πω, δε συμφωνω απο αποψη τακτικης, απλα.

εγώ θα θεωρούσα κίνητρο να έχουμε τα παιδιά μας μαζί στη δουλειά. Η παραγωγικότητά μας θα ανέβαινε κατακόρυφα, μη σου πω για αυτές τις περιβόητες απλήρωτες υπερωρίες πόσο εύκολα θα γινόντουσαν, για να έχει ο πελάτης το προϊόν στην ώρα του :)

Η μητρότητα και η εργασία είναι έννοιες σύμφυτες, όπως θα πουν όλες οι γυναίκες που εργάζονται και είναι ταυτόχρονα και μητέρες, όπως εσύ κι εγώ :)

Τι να σου πω, δε νομιζω να μπορουσα να ειμαι αποτελεσματικη στη δουλεια μυ με το μωρο παραμασχαλα, για μενα δε θα ηταν κινητρο. Δεν βλεπω τις δυο καταστασεις συμβατες, πο ελειψη φαντασιας, ισως, εσυ πως το φανταζεσαι; Για μενα ειναι απαραιτητες αλλαγες αλλου ειδους, ευκολιες στα ωραρια, για παραδειγμα. Ποτε δε σκεφτηκα να κουβαλαω το μωρο εστο γραφειο, ακομα και να μπορουσα, για το ιδιο πρωτα απο ολα, για μενα επειτα και για τους συναδελφους μου, φυσικα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...