Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Πριν ενα μηνα περιπου πηγα το παιδι μου που ειναι6 σε γνωστη παιδοοδοντριατρο στα βορεια προαστια αθηνων γιατι ειδα ενα μαυρο σημειο με τρυπουλα σε ενα δοντακι.αφου τον εξετασε μου ειπε οτι εχουμε προβλημα σε τεσσερα σημεια κ κλεισαε μια βδομαδα μετανεο ραντεβου.σε αυτο το ραντεβου εκανε δυο σφραγισματα κανονικα οχι τηνεπικαλυψη που δεν θυμαμαι πωςλεγετε τωρα.του εκανε ενεση που κρατησε τρεις ωρες το μουδιασμα κ οταν τηε ειπα καναμε δυο αρα εχουμε αλλα δυο μου λεει οχι καναμε το ενα σημειο εχετε αλλα τρια αρα αλλα εξι σφραγισματα... πληρωσα 180 ευρω τα δυο σφραγισματα κ την πρωτη επισκεψηκ μου ειπε θα ειναι απο 60 ευρω κ το καθε επομενο σφραγισμα. φευγωντας το παιδι δωγκωθηκε τοσο πολυπου μπηκαμε σε αλλες διαδικασιες εδωσε η παιδιατρος αντιβιωση γιατι εκανε φλεγμωνη απο το δαγκωμα κ καταταλαιπωρηθβκε δεκα μερες.

Χθες πηγαμε στην δικη μου οδοντιατρο κτης ειπα να του ριξει μια ματια.μου λεει εχει ενα σφραγισμα που χρειαζεται ( το δοντι που ειχα δει εγω αρχικα)της λεω αλλα εξι θελει κ επαθε σοκ.ξανακοιταζε ποση ωρα το παιδι κ ηταν απολυτη

Μονο ενα.τα υπολοιπα ειναι αψογα.......

Εχω παθει σοκ...ειναι δυνατον ;

Διαφημίσεις

Αλήτες, για να μην πω τιποτα άλλο χειρότερο, υπάρχουν σε όλα τα επαγγέλματα. Αν έχεις οδοντίατρο που εμπιστεύεσαι, πήγαινε εκεί το παιδί, σε αυτή την ηλικία πολλοί οδοντίατροι τα αναλαμβάνουν, δεν είναι πια μωρό και λογικά μπορεί να συνεργαστεί μία χαρά.

Πραγατικα δεν ξερω τινα κανω.απο τη μια λεω αστο να παει ευτυχωςδενθα ξαναπαω απο την αλλη σκεφτομαι να δωσω εκταση στο θεμα ( νομικα εννοω )

Δεν προκειται για λαθος ειναι σκοπιμο για κερδος..

Πραγατικα δεν ξερω τινα κανω.απο τη μια λεω αστο να παει ευτυχωςδενθα ξαναπαω απο την αλλη σκεφτομαι να δωσω εκταση στο θεμα ( νομικα εννοω )

Δεν προκειται για λαθος ειναι σκοπιμο για κερδος..

Νομίζω τον χρόνο σου και την ψυχραιμία σου θα χάσεις, άντε μην ανοίξω το στόμα μου για κάτι αλητήριους που κυκλοφορούν... εμένα στον μικρό μου γιο 6 χρονών ενώ έπρεπε να κάνει απονεύρωση σε ένα δόντι τον πήγα σε μία που μου την είχαν συστήσει και για καλή υποτίθεται και μου έλεγε ότι θα του κάνει εξαγωγή (!!!) γιατί η απονεύρωση δεν θα του κάνει κάτι και μάλιστα με μέθη... φυσικά σηκώθηκα και έφυγα αφού την έβρισα πρώτα και αφού την έκανα βούκινο σε συγγενείς και φίλους... εκ των υστέρων έμαθα ότι απαγορεύεται να κάνεις μέθη σε παιδιά για δόντια κλπ..

με τον οδοντίατρό μου που του συζήτησα και τον έχω χρόνια μου είπε ότι καλύτερα να πάει σε παιδοδοντίατρο διαφέρουν κάπως οι τεχνικές τους.. δηλ. στην απονεύρωση στα παιδιά δεν κάνουν ακριβώς ότι κάνουν στους μεγάλους κλπ κλπ... και ο χώρος παίζει τον ρόλο του, ακόμη είνα μικρά οπότε καλό είναι να μπαίνουν σε ένα χώρο με παιχνίδια κλπ κλπ

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Διαφημίσεις

Εγω θεωρω οτι τα πρωτα ραντεβου πρεπει να ειναι με παιδοοδοντιατρο γιατι εχει τον τρόπο της με τα παιδια.εμενα βγαινει με παιδικη πυτζαμα εχει τον τρόπο της ακομα και για το παραμικρό να εξηγεί στα παιδια τα παντα,καθΑρισμο με γεύση φρούτων,φθορίωση κτλ.ειμαι πολυ ευχαριστημενη χωρις βεβαια να εχει χρειαστει να κανουν κατι σοβαρό ακομα στα δοντια τους.στο τελος με ρωτάνε ποτε θα ξσναπαμε γιατι μας κανει δωρακι παιδικο και μια οδοντόβουρτσα τα παιδια την εχουν αγαπήσει.

Kαλημερα, εγω αλλαξα πεντε παιδοοδοντιατρους για να βρω τη κατάλληλη η ακριβοι θα ηταν η δε θα χαν καταλληλη συμπεριφορά αν θες είναι γλυφαδα στειλε πμ να σου πω στοιχεια, είναι πολύ καλη κ πολύ πιο οικονομική.

age.png

CfYbp2.png

• 2 months later...

Μέχρι τώρα δεν έχω πάει ποτέ τα παιδιά σε παιδο-οδοντίατρο. Έχω βρει έναν κανονικό οδοντίατρο που όμως είναι πολύ ήρεμος, επεξηγηματικός και υπομονετικός. Και τα παιδιά νιώθουν πολύ άνετα εκεί. Επιπλέον, επειδή οι πελάτες του είναι ως επί το πλείστον ενήλικες, δεν έχουμε γκρίνιες στην αίθουσα αναμονής (που μπορεί να επηρέαζε την ψυχολογία τους). Βέβαια δεν έχουμε πάει να κάνουμε τίποτα εξειδικευμένο ώστε να χρειαστούμε παιδο-οδοντίατρο.

εγώ που ως παιδί είχα διάφορα παιδοοδοντιατρικά συμβάντα, θεωρώ ότι πρέπει οπωσδήποτε να στρέφονται οι γονείς σε ειδικό για παιδιά. it makes all the difference.

όταν φέτος ή πέρσυ δε θυμαμαι πηγα πρώτη φορά τη κόρη μου, (4 ) είχε τεράστιο φόβο που δεν τον έδειχνε (τον εδειξε στη δασκάλα την ημερα που πηγε σχολείο) παρότι δεν είναι παιδί που φοβάται εύκολα, είχε προετοιμαστεί κλπ.  και το γεγονός ότι είχε παιχνίδια, η αντιμετώπιση ήταν εντελώς κατάλληλη για παιδιά νομίζω της πέρασε σωστά το μήνυμα σε σχέση με το πως και γιατί προσέχουμε τα δόντια. είχε στον τοίχο μια ζωγραφιά, φοραγαν ρούχα με μοτίβα παιδικά,... φανταστικά. 

αντίστοιχα και όταν πηγαμε να τσεκαρουμε το φύσημα της μικρής με υπέρηχο, είχε η γιατρός τηλεόραση, είχε δωμάτιο με παιχνίδια...  θεωρώ πολύ σημαντικό σε αυτό το κομμάτι ακόμα και εάν ενα παιδί δεν το δείχνει  οτι ανησυχεί, να του απαλύνουμε τα συναισθήματά του και έτσι να του δημιουργούμε θετικές εμπειρίες σε σχέση με την ιατρική και τον ιδιαίτερο σεβασμό που πρέπει να τρέφει ο ειδικός προς το παιδί.  κάποια πράγματα όπως παιδικά αντικείμενα χρώματα εικόνες, αμέσως βοηθούν το παιδί.  είχα την τύχη παλιότερα (πριν 25 χρονια+) να πηγαίνω σε παιδοδοντίατρο που είχε έστω κάποια παιχνίδια , και ήταν το πράγμα που με έκανε να αισθάνομαι λίιιγο καλύτερα για αυτό που μου χε συμβεί.  είμαι ευγνώμων για αυτό ακόμα και σήμερα, κάθε φορά που το σκέφτομαι. 

• 1 χρόνο μετά...

Δυστυχώς φοβάμαι ότι δεν θα καταφέρεις να βγάλεις άκρη (νομικά μιλώντας πάντα)..

Όπως λέει και η mama_3 παντού θα βρεις καλούς και κακούς επαγγελματίες.

Και όχι δεν είναι ανάγκη να είναι παιδοοδοντίατρος αυτός που θα αναλάβει το παιδί, αν και πραγματικά οι περισσότεροι έχουν τον τρόπο τους με τα παιδιά.

Είσαι σίγουρος/η ότι δεν σου πρότεινε τα sealants (επικάλυψη που λες) και σου μίλησε για τερηδονισμό;

Προς Θεού δεν σε αμφισβητώ, αλλά πραγματικά μου φαίνεται τραβηγμένη μια τέτοια διάσταση απόψεων μεταξύ 2 οδοντιάτρων..

Διαφημίσεις

On 20/8/2018 at 11:00 ΜΜ, Evgenaki85 είπε:

Δυστυχώς φοβάμαι ότι δεν θα καταφέρεις να βγάλεις άκρη (νομικά μιλώντας πάντα)..

Όπως λέει και η mama_3 παντού θα βρεις καλούς και κακούς επαγγελματίες.

Και όχι δεν είναι ανάγκη να είναι παιδοοδοντίατρος αυτός που θα αναλάβει το παιδί, αν και πραγματικά οι περισσότεροι έχουν τον τρόπο τους με τα παιδιά.

Είσαι σίγουρος/η ότι δεν σου πρότεινε τα sealants (επικάλυψη που λες) και σου μίλησε για τερηδονισμό;

Προς Θεού δεν σε αμφισβητώ, αλλά πραγματικά μου φαίνεται τραβηγμένη μια τέτοια διάσταση απόψεων μεταξύ 2 οδοντιάτρων..

Απολυτα σιγουρη ειμαι χιλια τα εκατο .δυστυχως.... τα δυο τα " εφτιαξε " κιολας και ταλαιπωρηθηκε μετα τοσο πολυ το μικρο . οχι επικαλυψη σφραγισμα κανονικο. το επιβεβαιωσε και ο αλλος οδοντιατρος που πηγα μετα...

Μου έχει τύχει παρόμοιο σκηνικό. Παιδοοδοντιατρος μας ειπε χρειάζεται τρία σφραγίσματα και τελικά δεν χρειαζόταν τίποτα μετά απο επίσκεψη σε άλλους δυο παιδοοντιατρους. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...