Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

το καλυτερο μου ταξιδι

robenula

Recommended Posts

To καλύτερό μου ταξίδι... χμ... μάλλον δεν το έχω κάνει ακόμα:rolleyes:

Έχω κάνει ταξίδια, κι έχω περάσει πάρα πολύ όμορφα, αλλά δε μπορώ να πω κάποιο από αυτά ως το καλύτερό μου.

Αν το ορίσουμε καθαρά γεωγραφικά, τα επόμενά μου ταξίδια θα ήθελα να είναι σε Ισπανία και Αμερική (Νέα Υόρκη, κι όχι μόνο) που δεν έχω πάει μέχρι στιγμής.

Απο εκεί και πέρα σαφώς η παρέα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.

Έχουμε πάει με κολλητούς φίλους 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας σε ένα ορεινό χωριό (εντός Ελλάδος), που είχαμε μείνει μέσα στο σπίτι σχεδόν όλες τις ημέρες λόγω απίστευτης κακοκαιρίας, αλλά είχαμε περάσει φανταστικά, γιατί ήμασταν μεγάλη παρέα (δεν είχαμε και παιδιά τότε), κι ας κάναμε μόνο μία βόλτα στα πέριξ να δούμε τοπία κλπ.

Διαφημίσεις

Έχουμε πάει με κολλητούς φίλους 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας σε ένα ορεινό χωριό (εντός Ελλάδος), που είχαμε μείνει μέσα στο σπίτι σχεδόν όλες τις ημέρες λόγω απίστευτης κακοκαιρίας, αλλά είχαμε περάσει φανταστικά, γιατί ήμασταν μεγάλη παρέα (δεν είχαμε και παιδιά τότε), κι ας κάναμε μόνο μία βόλτα στα πέριξ να δούμε τοπία κλπ.

Και με παιδιά είναι πολύ ωραία. Βοηθάνε τα ακόλουθα:

-Να έχετε δοκιμάσει εξόρμηση πρώτα σε ξενοδοχείο, να δείτε πώς ταιριάζετε στα προγράμματά σας και στις συνήθειές σας πριν δοκιμάσετε αυτό με το ενιαίο σπίτι.

-Το ενιαίο σπίτι να έχει ευρύχωρους κοινόχρηστους χώρους και πιθανόν τηλεόραση ή δυνατότητα να δείτε DVD, όχι απαραίτητα βέβαια.

-2 μπάνια καλο είναι για εναίο σπίτι.

-Η ώρα περνάει ευχάριστα με την παρέα στους κοινόχρηστους χώρους, όσο ετοιμάζεται κάποιος, δεν είναι ότι έχει ξεμείνει η υπόλοιπη οικογένεια σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου όσο ετοιμάζεται ένας ένας, δηλαδη γλιτώνεις από το πιο βαρετό μάλλον κομμάτι των διακοπών με παιδιά. Φυσικά αυτό γίνεται και σε ξενοδοχείο αν υπάρχουν κατάλληλοι κοινόχρηστοι χώροι ή είναι μπροστά σε παραλία.

Ακόμα και σε διαφορετικά ξενοδοχεία να είναι κανείς, με καλή διάθεση όλα συντονίζονται, δεν είναι ανάγκη όλοι να τα κάνουν όλα ταυτόχρονα, πχ η παρέα που ξυπνάει πιο νωρίς θα πιάσει τις καλές ξαπλώστρες και οι άλλοι θα κάνουν κάτι άλλο, όπως να πλατσουρίζουν στην πισίνα και να έρθουν αργότερα.

Μοιραία κάποιος θα έχει περισσότερες ιδέες για το πού θα πάει η παρέα πχ για φαγητό ή για μπάνιο ή μπορεί το πρώτο απόγευμα σε ένα μέρος να ξαμοληθούν οι έχοντες πιο ισχυρή άποψη να τσεκάρουν λίγο τα μέρη ή να το πάνε πιο χαλαρά και να ανακαλύπτουν το μέρος σιγά σιγά όπως κάτσει και ρωτώντας λίγο κανα ντόπιο. Σε καμία των περιπτώσεων δεν χωράνε εγωϊσμοί. Έτσι και αλλιώς πάμε κάπου να χαλαρώσουμε. Αν έχουμε άποψη για το πού θα πάμε, καλύτερα να έχουμε κάνει εμείς μια έρευνα στο tripadvisor ή σε κάτι παρόμοιο για τα αξιοθέατα. Αν θέλουμε να δουμε κάτι οπωσδήποτε και η παρέα είναι απρόθυμη, το κάνουμε για λίγο χρόνο μέσα στο συνολικό χρόνο πχ ξυπνάμε νωρίτερα ή σπάμε τελείως το πρόγραμμα για ένα απόγευμα και τέλος πάντων όσο πιο πολύ ξεκάθαρα λες τι θέλεις με ωραίο τρόπο, τόσο καλύτερα.

Εμάς τουλάχιστον μας ευχαριστούν ιδιαίτερα οι διακοπές με παρέα. Είναι κάτι που μας λείπει, γιατί όλοι μας σχεδόν είμαστε εργαζόμενα ζευγάρια και δεν έχουμε χρόνο για φίλους τόσο πολύ όσο θα θέλαμε στη διάρκεια της χρονιάς.

Το καλύτερο μέρος - από αυτά που έχω επισκευτεί- για οικογένειες πιστεύω είναι η σκόπελος. απέραντο πράσινο, σοκάκια, πολύ καλό φαγητό και τέλεια καθαρή θάλασσα.

Χωρίς παιδιά η αγαπημένη Νίσυρος.. Απίστευτο μέρος απίστευτη ενέργεια. Το καταλαβαίνεις μόλις φεύγεις.

Από εξωτερικό η Ιταλία είναι πολύ καλή επιλογή για οικογενειακές διακοπές, με μπόλικα μουσεία και αξιοθέατα, ήπιο κλίμα και γενικότερα συγγενή προς εμάς κουλτούρα.

Χωρίς παιδιά Η Νορβηγία ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο, και όμορφο, απλά να πάτε με αρκετά χρήματα εκεί.

2t7wp3.png

1. Βιεννη-Αυστρια

2. Νορβηγια. Ολη, πολυ εντυπωσιακη. *Ναι, ειναι για παιδια, ειναι πολυ οργανωμενοι.

3. Λονδινο και εκδρομη Bath-Αγγλια

4. Salzburg κι εκδρομη Hallstatt/Konigsee/Prien-Αυστρια & Γερμανια

5. Μοναχο και εκδρομη fussen-Γερμανια

6. Κυκλαδες-Ελλαδα

7. Μανη-Ελλαδα

8. Στοκχολμη-Σουηδια

9. Helsingor-Δανια

10. Strasbourg και εκδρομη Colmar-Γαλλια.

Διαφημίσεις

Κοντινος κ ονειρεμενος προορισμος για εξωτερικο ειναι κ η Τοσκανη.υπεροχο φαγητο(μην ξεχναμε οτι αυτοι διδαξαν τους γαλλους chef),ομορφη φυση ειδικα την ανοιξη κ μαγευτικες καστροπολιτιειες.Συχνα ψαχνω τη σκεψη μου να ταξιδευει στο San Gimignano'Αν βρεθειτε εκει σας συστηνω ανεπιφυλακτα να μεινετε στο locanda la mandragola.Κ φυσικα τρεις μερουλες στην Φλωρεντια.Αξιζει να νοικιασετε αυτοκινητο για να δειτε πολλα.Κ αν επιστρεψετε απο Ρωμη καντε μια σταση στο Orvieto.Ειναι μικρο κ παραμυθενιο.Τι ωραιες αναμνησεις.μου λειπουν πολυ τα ταξιδια.δυστυχως μας τα εχουν φαει ολα οι γιατροι😡Οταν θα τερματισω θα ειναι το πρωτο πραγμα στο οποιο θα επενδυσω.

Διαφημίσεις

σκωτια εννοω

Εχω παει με τρενο απο το Λονδινο στο Εδιμβουργο. Ειναι φανταστικη πολη, μου

αρεσε παρα πολυ. Ομως με παιδια δεν την προτεινω. Ειναι σκοτεινη, εχουν παραξενα τουρ σε κατακομβες, υπαιθρια φεστιβαλ, και αξιζει να κανεις βραδινες βολτες σε μπυραριες και να συνεχισεις σε κλαμπ που ειναι ανοικτα μεχρι το πρωι, δεν κοιμουνται, οπως εδω. Επισης εχουν βολτες σε καστρα, στα highlands, να μεινεις σε μικρα cottages κλπ. Κι ο καιρος...μουντος και με ομιχλη μας ειπαν συνεχεια.

Γενικα ειναι ολα ομορφα στη Σκωτια αλλα περισσοτερο για ζευγαρακια την προτεινω.

Διαφημίσεις

θα με παρετε κι εμενα;

:D:D:D:D:D:D

(Κατσε να παμε κι εμεις, γιατι μας ειπαν μεν για φιλοξενια μακρινοι συγγενεις μας, αλλα τα αεροπορικα ειναι πανακριβα.)

νεα υορκη?

Eγώ είχα πάει χριστούγεννα και μπορώ να πω πως για εκέινη την εποχή είναι πολύ ωραίος προορισμός. Υπάρχουν διάφορα που μπορείς να κάνεις πχ να πας να δεις μία παράσταση στο broadway, και ας μη σε ενδιαφέρουν τα αθλητικά ένας αγώνας nba είναι φοβερή εμπειρία στο madison square garden. Επίσης έχει φοβερά μουσεία (το moma, το μουσείο φυσικής ιστορίας, το guggenheim ) !!!! Γενικά κατα την γνώμη μου είναι ένα ταξίδι που αξίζει τον κόπο να το κάνεις.

Eγώ είχα πάει χριστούγεννα και μπορώ να πω πως για εκέινη την εποχή είναι πολύ ωραίος προορισμός. Υπάρχουν διάφορα που μπορείς να κάνεις πχ να πας να δεις μία παράσταση στο broadway, και ας μη σε ενδιαφέρουν τα αθλητικά ένας αγώνας nba είναι φοβερή εμπειρία στο madison square garden. Επίσης έχει φοβερά μουσεία (το moma, το μουσείο φυσικής ιστορίας, το guggenheim ) !!!! Γενικά κατα την γνώμη μου είναι ένα ταξίδι που αξίζει τον κόπο να το κάνεις.

σ' όλα αυτά, να συμπληρώσω τη βόλτα στο central park, ιδανικά με ποδήλατο...

βέβαια, δεν πήγα χειμώνα, αλλά φαντάζομαι θα είναι εξίσου ωραία!

LRaHp2.pngHw9ip2.png

Αυτο, επειδη ειμαι φαν του Μπονο, θα το αποφυγω...:D:D:D

Ειχε παθει ατυχημα, δεν ειμαι για τετοια.

Όταν είχα πάει εγώ είχε τον μεγάλο χιονιά και πραγματικά το πάρκο εκείνες τις ημέρες ήταν ένα όνειρο!

Αχ, ναι, γράψτε για Νέα Υόρκη και για εξωτικά μέρη, να ονειρευόμαστε και ας μην πάμε και ποτέ!

Ευρώπη που είναι σύντομη η πτήση και πιο φτηνή, με παιδιά; Σκέφτομαι Ρώμη, Βενετία ή Κύπρο. Αξίζει κάτι για παιδιά εκεί εκτός από τα πιο γνωστά; Για παράδειγμα, Αθήνα θα πρότεινα το Αττικό ζωολογικό πάρκο, αν και είναι μακριά και θέλει χρόνο και αξίζει αν έχει κανείς πολλές μέρες στη διάθεσή του, γιατί είναι κάτι ξεχωριστό που δεν βρίσκει εύκολα κανείς αλλού. Ή blanos, χωρίς πλάκα, είναι κάτι που δεν έχω δει αντίστοιχο, για χειμώνα και για πιο μεγάλα παιδάκια. Πάλι αν έχει κάποιος να γεμίσει πολλές μέρες γιατί είναι μακριά. Ή balux όχι το χειμώνα.

Σκόπελος, επειδή γράφτηκε ήδη δύο φορές, είναι πολύ οικογενειακό νησί, πιο οικογενειακό από Αίγινα, Νάξο, Σύρο και γενικά το πιο οικογενειακό που έχουμε πάει! Κατά λάθος είχαν πάει κάποια ζευγαράκια μετρημένα και ελάχιστες κοριτσοαντροπαρέες από όσο είδαμε.

Έχει όμως ένα πολύ αξιόλογο ως θέα μαγαζί, το Ανατολή, στη χώρα, αξίζει να πάτε για βόλτα το απόγευμα προς το ηλιοβασίλεμα, ψάξτε το, είναι κουκλίστικο. Πιο μετά έχει ζωντανή μουσική ρεμπέτικα, δεν το ξέρουμε σε τέτοια φάση, δεν πήγαμε.

Η χώρα του γενικά είναι όμορφη και η φύση του σε γενικές γραμμές μοναδική, αν και υπάρχει μια τάση να την καταστρέφουν, τώρα τελευταία. Στις περισσότερες παραλίες πρέπει να πας με αμάξι. Κοντά στη χώρα δεν έχει κάτι αξιόλογο. Στις παραλίες δεν χρεώνουν ξαπλώστρες, αλλά κατανάλωση και είναι όντως πανέμορφες και αρκετές έχουν φυσική σκιά από πεύκα που προσφέρει εξαιρετική δροσιά. Λόγω του ότι χρεώνουν κατανάλωση είναι τσιμπημένες οι τιμές, εμείς όμως παίρναμε τις σκοπελίτικες πίτες που ήταν χορταστικές, αντί για καφέ με σχεδόν τα ίδια λεφτά. Αν τσιμπήσεις κάτι αντέχεις να μείνεις παραπάνω, αλλιώς εκτός από τον καφέ θα παίξει κουβάλημα ταπεράκι όπως είδαμε πολλά στη Σκόπελο! Ο κόσμος όμως κρατούσε λεφτά για τις ταβέρνες το βράδυ, που πάλι είναι ελαφρώς τσιμπημένες, πχ το σουβλάκι και η πίτσα ήταν ακριβά, δεν θυμάμαι τώρα τιμές, ελαφρώς πιο τσιμπημένες από Αθήνα ίσως.

Αχ, ναι, γράψτε για Νέα Υόρκη και για εξωτικά μέρη, να ονειρευόμαστε και ας μην πάμε και ποτέ!

Ευρώπη που είναι σύντομη η πτήση και πιο φτηνή, με παιδιά; Σκέφτομαι Ρώμη, Βενετία ή Κύπρο. Αξίζει κάτι για παιδιά εκεί εκτός από τα πιο γνωστά; Για παράδειγμα, Αθήνα θα πρότεινα το Αττικό ζωολογικό πάρκο, αν και είναι μακριά και θέλει χρόνο και αξίζει αν έχει κανείς πολλές μέρες στη διάθεσή του, γιατί είναι κάτι ξεχωριστό που δεν βρίσκει εύκολα κανείς αλλού. Ή blanos, χωρίς πλάκα, είναι κάτι που δεν έχω δει αντίστοιχο, για χειμώνα και για πιο μεγάλα παιδάκια. Πάλι αν έχει κάποιος να γεμίσει πολλές μέρες γιατί είναι μακριά. Ή balux όχι το χειμώνα.

Σκόπελος, επειδή γράφτηκε ήδη δύο φορές, είναι πολύ οικογενειακό νησί, πιο οικογενειακό από Αίγινα, Νάξο, Σύρο και γενικά το πιο οικογενειακό που έχουμε πάει! Κατά λάθος είχαν πάει κάποια ζευγαράκια μετρημένα και ελάχιστες κοριτσοαντροπαρέες από όσο είδαμε.

Έχει όμως ένα πολύ αξιόλογο ως θέα μαγαζί, το Ανατολή, στη χώρα, αξίζει να πάτε για βόλτα το απόγευμα προς το ηλιοβασίλεμα, ψάξτε το, είναι κουκλίστικο. Πιο μετά έχει ζωντανή μουσική ρεμπέτικα, δεν το ξέρουμε σε τέτοια φάση, δεν πήγαμε.

Η χώρα του γενικά είναι όμορφη και η φύση του σε γενικές γραμμές μοναδική, αν και υπάρχει μια τάση να την καταστρέφουν, τώρα τελευταία. Στις περισσότερες παραλίες πρέπει να πας με αμάξι. Κοντά στη χώρα δεν έχει κάτι αξιόλογο. Στις παραλίες δεν χρεώνουν ξαπλώστρες, αλλά κατανάλωση και είναι όντως πανέμορφες και αρκετές έχουν φυσική σκιά από πεύκα που προσφέρει εξαιρετική δροσιά. Λόγω του ότι χρεώνουν κατανάλωση είναι τσιμπημένες οι τιμές, εμείς όμως παίρναμε τις σκοπελίτικες πίτες που ήταν χορταστικές, αντί για καφέ με σχεδόν τα ίδια λεφτά. Αν τσιμπήσεις κάτι αντέχεις να μείνεις παραπάνω, αλλιώς εκτός από τον καφέ θα παίξει κουβάλημα ταπεράκι όπως είδαμε πολλά στη Σκόπελο! Ο κόσμος όμως κρατούσε λεφτά για τις ταβέρνες το βράδυ, που πάλι είναι ελαφρώς τσιμπημένες, πχ το σουβλάκι και η πίτσα ήταν ακριβά, δεν θυμάμαι τώρα τιμές, ελαφρώς πιο τσιμπημένες από Αθήνα ίσως.

Από τους 3 προορισμούς που αναφέρεις, η Κύπρος και η Ρώμη είναι γύρω στο 2ωρο και η Βενετία γύρω στις 3,5 , αν θυμάμαι καλά! Οδικά πάντως, μεταξύ Ρώμης και Βενετίας, είναι πιο κοντά η Βενετία. -Χωρίς παιδιά -ή με παιδιά μεγάλα, έφηβους πχ, και βολικά στο ταξίδι με ΙΧ, θα συνέστηνα ανεπιφύλακτα το road trip, καθώς θα μπορέσετε να κάνετε στάσεις και θα πάρετε μια γεύση από πολλές πόλεις. Οικονομικότερα εισητήρια, θα βρεις νομίζω για Κύπρο, ακόμη και γύρω στο 20.

Προσωπικά, για ταξίδι οικογενειακό θα πρότεινα τη Ρώμη. Η Βενετία είναι πιο ζευγαροκατάσταση και η Κύπρος έχει μεν διαφορές από την Ελλάδα, αλλά δεν είναι και τόσο ''εξωτερικό'' για εμάς, νομίζω.

Η Ρώμη νομίζω είναι πολύ οικογενειακή πόλη. Έχει πολλές πλατείες με όμορφα συντριβάνια για βόλτα, για ποδηλατάδα και για κηνυγητό των μικρών :P, απίστευτα παγωτατζίδικα και πιτσαρίες -γενικά στο φαγητό δε θα έχετε θέμα.

Εμείς, για να αποφύγουμε τη γύρα στα αξιοθέατα με ένα 3χρονο κι ένα μωρό 1 έτους, πήραμε το λεωφορείο που κάνει γύρα την πόλη, για να δούμε τα αξιοθέατα. Εαν έχετε μεγαλύτερα παιδιά, δε θα το συνέστηνα, θα πρότεινα κανονικά γύρα στα αξιοθέατα, προσαρμόζοντας, φυσικά, το χρόνο και τα αξιοθέατα που θα δείτε, καθώς και το χρόνο που θα αφιερώσετε στα μουσεία, στις αντοχές των μικρών.

Η αρχαία ρώμη, πάντως, με την αρχαία αγορά και το κολοσσαίο, πιστεύω ότι θα αρέσει στα μεγαλύτερα παιδιά του δημοτικού που ξέρουν λίγη ιστορία. Θυμάμαι ότι όταν πήγαμε, είχε κάτι σαν σεμινάριο για τα παιδιά που μάθαιναν πώς να γίνουν μονομάχοι :P. Έκαναν ξενάγηση, μάθαιναν κάποια πράγματα για τους μονομάχους, και μετά παιχνίδι! Μεταμφίεση και τεχνικές των μονομάχων! Η 6χρονή μας το απόλαυσε.

Α, επίσης αξίζει πιστεύω η επίσκεψη στο κάστρο του saint angelo, είναι πολύ παραμυθένιο το σκηνικό μέσα και τα παιδιά ενθουσιάζονται!

Πήγαμε και σε μια παλιά εκκλησία, υπέροχης αρχιτεκτονικής, στην εκκλησία της santa maria, αλλά τα παιδιά βαρέθηκαν πολύ μπορώ να πω.

Α, να μην ξεχάσω τη Villa Borghese...είναι ένα τεράστιο πάρκο, με ζωολογικό κήπο!

Και η επίσκεψη στις κατακόμβες έχει ενδιαφέρον, για μεγαλύτερα παιδάκια -εμείς βάλαμε τα κλάματα μόλις μπήκαμε και φυσικά φύγαμε :lol: -

Νομίζω είναι πολύ ωραίος προορισμός για παιδιά, ειδικά αν έχουν μάθει και κάποια πράγματα στην ιστορία, θα την εκτιμήσουν κάπως παραπάνω!

LRaHp2.pngHw9ip2.png

επεδη δεν εχω ταξιδεψει στο εξωτερικο με τη μικρη καπως το φοβαμαι,μην αρρωστησει μη βαρεθει,μη γκρινιαζει αν και ειναι παιδι της γυρας.ισως σε 1 2 χρονια να το τολμησω.σημερα με ρωτησε ποτε θα παμε σε τροπικο νησι.μοιαζει τη μαμα της μαλλον

7Ggjp2.png

Μην ξεχνατε κ τον Σιδηροδρομκο Σταθμο κ μια Κυριακη πρωι οπωσδηποτε να πατε σε gospel λειτουργεια.οχι ομως στη διασημη εκκλησια του Ιωαννου του Βαπτιστη στη συνοικια του Harlem.ειπαμε να παμε αλλα ματαια.η ουρα επιανε τα 3/4 του τετραγωνου κ αντιλαμβανεστε τι σημαινει οικοδομικο τετραγωνο στη Ν.Υορκη.Επισης μια βολτιτσα στα Τiffany ωραια θα ηταν.ειδικα ο οροφος με τα δαχτυλιδια.Εντυπωσιαστηκα επισης με το Αpple store στην πεμπτη λεωφορο .πρωτη φορα ειδα τοσο κοσμο σε ενα μαγαζι...κ φυσικα βολτα στο Soho κ γευμα στο balthazar(εκει εχουν γευματιςει κ οι κοπελες του sex and the city), πρωινο στο Rockeffeler κ βραδυνη επισκεψη στο Empire state building.

επεδη δεν εχω ταξιδεψει στο εξωτερικο με τη μικρη καπως το φοβαμαι,μην αρρωστησει μη βαρεθει,μη γκρινιαζει αν και ειναι παιδι της γυρας.ισως σε 1 2 χρονια να το τολμησω.σημερα με ρωτησε ποτε θα παμε σε τροπικο νησι.μοιαζει τη μαμα της μαλλον

Η ηλικία είναι πολύ καλή για να κάνετε οτιδήποτε. Αρκετά μικρή για να θέλει ακόμα την παρέα της μαμάς και του μπαμπά και αρκετά μεγάλη για να συνεννοείται και να μην κουράζεται υπερβολικά από τον ποδαρόδρομο, αν και προς τα 6-7 πιάνουν καλύτερες επιδόσεις σε αυτό το κομμάτι. Αρχίζουν όμως και θέλουν πιο πολύ άλλες παρέες. Πάντα έχετε το ρίσκο με τους μακρινούς προορισμούς το παιδί να βγει έξω από τα νερά του και να μην ξεκουραστείτε τόσο όσο σε μια παραλία να μπαινοβγαίνετε στο νερό! Εννοείται αυτό. Για αυτό και οι ξένοι με μικρά παιδιά έρχονται στις παραλίες μας. Όμως έχεις προσέξει ότι Έλληνες και ξένοι δεν έρχονται στην ίδια συχνότητα με παιδιά 10-15 ετών; Τα ίδια τα παιδιά δεν περνάνε το ίδιο καλά με τους γονείς τους πια. Οπότε έχεις καιρό να κάνεις εξορμήσεις, αλλά όχι πάρα πολύ!

Εγώ το τόλμησα μόνη μου εξωτερικό για λίγες μέρες με δεκάχρονο και ενώ περάσαμε καλά και κάναμε bonding, κάναμε φοβερές συζητήσεις τα δυο μας που δεν θα κάναμε διαφορετικά, έμεινε μια ανάμικτη γεύση, γιατί στο παιδί έλειπαν οι φίλοι του! Και έχουν και αυτά ανάγκη να ξεκουραστούν όπως νομίζουν καλό, εφόσον ειδικά των εργαζόμενων τα παιδιά πιέζονται, με σχολεία, προγράμματα καμπ και δραστηριότητες όλη τη χρονιά, όσο οι γονείς τους εργάζονται, όχι όπως ξέραμε εμείς τα παλιά τα χρόνια. Καλά περάσαμε τελικά, αλλά πιο καλά περνούσαμε λίγο πριν κλείσουν τα 2, γιατί τότε και συνεννούνταν όχι άσχημα και αεροπορικό δεν πλήρωναν και όλα τα καινούργια τους φαίνονταν μαγικά! Μπροστά σε αυτή τη μοναδική εμπειρία δεν αξιολογώ ως τόσο σημαντικό αυτό που λένε, άστα να μεγαλώσουν για να θυμούνται. Βέβαια όταν έχεις μικράκια το πρόγραμμα γίνεται πολύ πιο λάιτ δεν κοιτάς να τα δεις όλα γρήγορα, αλλάζεις ρυθμούς. Απλά το συγκρίνω με το να μην πας καθόλου ή να περιμένεις να μεγαλώσουν. Επίσης έχεις το θέμα της αλλαγής προγράμματος στα πολύ μικρά, αλλά αυτό το έχεις έτσι και αλλιώς, αν πεις ότι πας οπουδήποτε διακοπές.

Πάντως ομολογώ επειδή είχα μέγιστη ανάγκη την ξεκούραση τότε με τα δίχρονα, δεν τόλμησα εξωτερικό, αλλά πολύ σύντομες αποδράσεις στο εσωτερικό με αεροπλάνο. Ήταν πάρα πολύ μεγάλο το ρίσκο να μην ξεκουραστώ. Αντικειμενικά όμως δεν ήταν κάτι, με το καρότσι στο αεροπλάνο όλοι σκοτώνονταν να μας βοηθήσουν και το παιδί δεν κουραζόταν στις καροτσάδες. Όλα μας τα πράγματα χωρούσαν στο καρότσι.

Με αυτή την έννοια σκεφτόμουν και τη Βενετία, όχι να περπατήσουμε όπως θα το κάναμε χωρίς παιδιά, αλλά επειδή δεν έχω πάει και αν δεν πάμε τα επόμενα χρόνια δεν το βλέπω να πηγαίνω προσωπικά ποτέ, ή να πάω με το "Π" :roll: για αυτό το εξετάζω κάπως.

Να προσθέσω κιόλας ότι τα πιο σημαντικά είναι να είναι κανείς γεμάτος και αυτό σίγουρα δεν το εξασφαλίζουν μόνο τα ταξίδια, το είδα όσο είδα τα παιδιά να μεγαλώνουν και ό,τι και αν τους έδειξαν εντυπωσιακό και μοναδικό, δεν το έβλεπαν με τα ίδια μάτια, γιατί όπως έγραψα τους γεμίζουν και άλλα πράγματα, που είναι κοντά στο σπίτι μας και έχουν σχέση με ανθρώπους! Αυτό γιατί το τόπικ γράφεται σε εποχές κρίσης, αλλά όπως και να έχει, κάποια πράγματα είναι διαχρονικά. Επειδή παρατηρούσαμε και πώς ζουν οι άλλοι άνθρωποι αλλού, δεν είμαστε άσχημα, μπορώ να πω, μη μας ματιάσω, αν έχουμε τα βασικά ο καθένας στην Ελλάδα. Έχουμε πολλά μέρη να δουμε, και τρόπους να χαλαρώσουμε, ακόμα και κοντά στο σπίτι του ο καθένας.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...