Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απίστευτο κλάμα στο μπάνιο!

Recommended Posts

Καλησπέρα, έχω ένα κοριτσάκι ενός έτους

Έχουμε εφαρμόσει την κλασική βραδινή ρουτίνα : κάνει μπάνιο, πίνει γάλα, κοιμάται, κάθε βράδυ από τότε που γεννήθηκε.

Χωρίς να έχουμε αλλάξει τίποτα όλο αυτό το διάστημα σε χώρο, συμπεριφορά, αφρόλουτρα, κινήσεις, κλπ η μικρή έχει 1 μήνα τώρα που μόλις την κάνουμε μπάνιο κλαίει γοερά. Έχουμε καταλάβει ότι το πρόβλημα εστιάζεται στο κεφάλι, και κυρίως την ώρα του ξεβγάλματος, υπό το φόβο ότι θα πέσει νερό στο πρόσωπο και θα πνιγεί.

Έχουμε την κλασική πλαστική μπανιέρα, και πάντα την ξαπλώναμε πίσω, οπότε μπορούσαμε να την ξεβγάζουμε χωρίς να πέφτει νερό στο πρόσωπο. Αυτό τώρα έχει αλλάξει, δεν ξαπλώνει με τίποτα πίσω, την πιάνει απίστευτη νευρικότητα και αρχίζει σπαρακτικά κλάματα και τσιρίδες.

Έχουμε προσπαθήσει να την χαλαρώσουμε πριν αρχίσουμε το ξέβγαλμα, αλλά είναι τέτοιος ο εκνευρισμός της, που μόλις ακούσει να ανοίγουμε τη βρύση αρχίζει να κουνιέται προσπαθώντας να ξεφύγει. Δοκιμάσαμε να την ξεβγάλουμε με κανάτα (για να μην ακούσει τη βρύση), να ρίχνουμε οριζόντια το νερό, να την κρατάμε αγκαλιά, να της μιλάμε ή να της τραγουδάμε, αλλά και πάλι μόλις έπεσε νερό στο κεφάλι, έγινε χαμός. Εν τω μεταξύ, όπως καταλαβαίνετε με όλην αυτήν τη νευρικότητα είναι αδύνατο να μην πέσει τελικά νερό στο πρόσωπο, οπότε τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα.

Δεν ξέρω από πού προέκυψε όλο αυτό, γιατί κατά τη διάρκεια του μπάνιου δείχνει να το απολαμβάνει. Και το άσχημο είναι ότι περίμενα πως κάποια στιγμή όλο αυτό θα σταμάταγε, αλλά θα μπορούσα να πω πως γίνεται χειρότερο

Διαφημίσεις

Έχουμε εφαρμόσει την κλασική βραδινή ρουτίνα : κάνει μπάνιο, πίνει γάλα, κοιμάται, κάθε βράδυ από τότε που γεννήθηκε.

Χωρίς να έχουμε αλλάξει τίποτα όλο αυτό το διάστημα σε χώρο, συμπεριφορά, αφρόλουτρα, κινήσεις, κλπ η μικρή έχει 1 μήνα τώρα που μόλις την κάνουμε μπάνιο κλαίει γοερά. Έχουμε καταλάβει ότι το πρόβλημα εστιάζεται στο κεφάλι, και κυρίως την ώρα του ξεβγάλματος, υπό το φόβο ότι θα πέσει νερό στο πρόσωπο και θα πνιγεί.

Έχουμε την κλασική πλαστική μπανιέρα, και πάντα την ξαπλώναμε πίσω, οπότε μπορούσαμε να την ξεβγάζουμε χωρίς να πέφτει νερό στο πρόσωπο. Αυτό τώρα έχει αλλάξει, δεν ξαπλώνει με τίποτα πίσω, την πιάνει απίστευτη νευρικότητα και αρχίζει σπαρακτικά κλάματα και τσιρίδες.

Έχουμε προσπαθήσει να την χαλαρώσουμε πριν αρχίσουμε το ξέβγαλμα, αλλά είναι τέτοιος ο εκνευρισμός της, που μόλις ακούσει να ανοίγουμε τη βρύση αρχίζει να κουνιέται προσπαθώντας να ξεφύγει. Δοκιμάσαμε να την ξεβγάλουμε με κανάτα (για να μην ακούσει τη βρύση), να ρίχνουμε οριζόντια το νερό, να την κρατάμε αγκαλιά, να της μιλάμε ή να της τραγουδάμε, αλλά και πάλι μόλις έπεσε νερό στο κεφάλι, έγινε χαμός. Εν τω μεταξύ, όπως καταλαβαίνετε με όλην αυτήν τη νευρικότητα είναι αδύνατο να μην πέσει τελικά νερό στο πρόσωπο, οπότε τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα.

Δεν ξέρω από πού προέκυψε όλο αυτό, γιατί κατά τη διάρκεια του μπάνιου δείχνει να το απολαμβάνει. Και το άσχημο είναι ότι περίμενα πως κάποια στιγμή όλο αυτό θα σταμάταγε, αλλά θα μπορούσα να πω πως γίνεται χειρότερο

Μα σου το λέει το ίδιο το παιδί, τι το πειράζει!! προφανώς πλέον δεν θέλει να ξαπλώνει πίσω στην μπανιέρα, γιατί το πιέζεις?? πολλές φορές από συνήθεια εφαρμόζουμε αυτά που κάναμε μέχρι τώρα αλλά κάποια στιγμή πρέπει και να αλλάζουμε συνήθειες.. κάποια στιγμή θα βγει και τελείως από την μπανιέρα...

θα σου πρότεινα να μην την ζορίζεις και την ξαπλώνεις πίσω, είναι μεγάλο παιδί πια άστην να βολευτεί όπως αυτή θέλει ..

βέβαια θέλει υπομονή, γιατί το μισό κακό έχει ήδη γίνει.. δηλ. επειδή την ζορίσατε να κάνει μπάνιο όπως έκανε και πιο παλιά τώρα έχει στραβώσει..

για αρχή άστην να κάνει μπάνιο όπως θέλει και μην της βρέξεις το πρόσωπο για μία φορά, δεν πειράζει... δηλ. να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της και πάλι και μετά να δεις που θα το χαίρεται όπως και παλιά..

Η δικιά μας επί 3 μήνες δεν καθόταν στη μπανιέρα (έτοιμη ήμουνα να ανοίξω θέμα :lol:), αναγκαστικά την έκανα ντουζ στο όρθιο, στις διακοπές μάλιστα κάναμε μαζί. Ξεκινήσαμε πάλι το κανονικό μπάνιο πριν 4 μέρες! Και πάλι δεν τρελαίνεται να της ξεβγάζουμε το κεφάλι, αλλά να σου πω την αλήθεια δε βρίσκω το λόγο να τη λούζω κάθε μέρα. Και πιο μικρή πέρασε άλλη μία φάση τέτοια, η οποία όμως κράτησε πολύ λιγότερο, 2-3 εβδομάδες.

Δεν έκανα κάτι, την άφηνα να είναι όρθια, γκρίνιαζε λίγο και πάλι, αλλά το ντουζ ήταν πολύ σύντομο. Κάθε μέρα την παρότρυνα να κάτσει αλλά δεν ήθελε. Τώρα θέλει πάλι και μάλιστα με το ζόρι τη βγάζουμε από τη μπανιέρα.

Άβυσσος...

Μα σου το λέει το ίδιο το παιδί, τι το πειράζει!! προφανώς πλέον δεν θέλει να ξαπλώνει πίσω στην μπανιέρα, γιατί το πιέζεις?? πολλές φορές από συνήθεια εφαρμόζουμε αυτά που κάναμε μέχρι τώρα αλλά κάποια στιγμή πρέπει και να αλλάζουμε συνήθειες.. κάποια στιγμή θα βγει και τελείως από την μπανιέρα...

θα σου πρότεινα να μην την ζορίζεις και την ξαπλώνεις πίσω, είναι μεγάλο παιδί πια άστην να βολευτεί όπως αυτή θέλει ..

βέβαια θέλει υπομονή, γιατί το μισό κακό έχει ήδη γίνει.. δηλ. επειδή την ζορίσατε να κάνει μπάνιο όπως έκανε και πιο παλιά τώρα έχει στραβώσει..

για αρχή άστην να κάνει μπάνιο όπως θέλει και μην της βρέξεις το πρόσωπο για μία φορά, δεν πειράζει... δηλ. να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της και πάλι και μετά να δεις που θα το χαίρεται όπως και παλιά..

αυτό νομίζω λίγο δύσκολο!

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Όσο μεγαλώνει το παιδάκι, θα βλέπεις πολλές αντιδράσεις που μέχρι πρότινος δεν τις φανταζόσουν... Μεγαλώνει, αντιλαμβάνεται τα πράγματα αλλιώς και κάποιες συνήθειες πιο μωρουδίστικες πρέπει να κοπούν. Μην πανικοβάλλεσαι.

Σε πρώτη φάση σταμάτα να την ξαπλώνεις πίσω. Και σταμάτα να προσπαθείς να μην πέσει νερό στο πρόσωπο. Να ρίχνεις προσεκτικά το νερό (μην την πνίξεις κιόλας), να της λες να κλείσει τα μάτια ή κάτι τέτοιο και να της μιλάς ήρεμα εκείνη την ώρα. Μην δείχνεις πανικοβλημένη όσο και να φωνάζει.

Μην περιμένεις θαύματα από την πρώτη μέρα. Βρες τι μπορεί να την ανακουφίζει εκείνη την ώρα και δοκίμασέ το.

Εμένα ένα διάστημα η κόρη μου (3χρ), ενώ μέχρι τότε δεν είχε πρόβλημα στο μπάνιο, άρχισε να ουρλιάζει κάθε φορά χωρίς να ξέρει και η ίδια τι της φταίει... Αφού έπρεπε να την κρατάμε και οι δυο... Αυτή η φάση κράτησε 1-2 μήνες και ξαφνικά επιστρέψαμε στην κανονικότητα...

Διαφημίσεις

Θέσατε κάποια θέματα, τα οποία δεν ανέπτυξα στο αρχικό μήνυμα, οπότε τα διευκρινίζω.

Η μικρή σηκώνεται όρθια πολλές φορές στην μπανιέρα της, δεν την κρατάω επίμονα ξαπλωμένη (μάλιστα, λέγαμε με τον άντρα μου μήπως τελικά δεν είναι και τόσο νωρίς να καταργήσουμε τη μπανιέρα). Απλώς εγώ αναφέρω ότι με το να είναι ξαπλωμένη, υπό την έννοια ότι παλιότερα κατά τη δική μου εκτίμηση κατ' αυτόν τον τρόπο νομίζω ότι δεν έπεφτε νερό στο πρόσωπο.

Όσες φορές την έχουμε αφήσει όρθια, λοιπόν, και προσπαθούμε να την ξεβγάλουμε γίνεται ο ίδιος χαμός! Την κρατάει ο ένας, αυτή πηδάει εκνευρισμένη και αγχωμένη και ο άλλος προσπαθεί να ξεβγάλει.

Αυτό που αντιλαμβάνομαι, λοιπόν, είναι ότι θα πρέπει με κάποιο τρόπο να ξαναχαλαρώσει, αλλά δεν έχω βρει ακόμα το πώς. Αυτό ρωτάω (αν και το κάθε παιδί είναι μοναδικό) Μόνο μία φορά που την είχα πάρει σχεδόν αγκαλιά έκατσε λίγο πιο ήρεμη, αλλά όταν πήγα να το ξαναεφαρμόσω δεν ......

Αυτό που προσπαθούμε επίσης είναι να μη δείξουμε το δικό μας άγχος (πραγματικά το μπάνιο έχει καταντήσει μία επίπονη διαδικασία για όλους πλέον) αλλά δεν ξέρω αν το καταφέρνουμε.

Σήμερα λέω να βάλω μουσική μήπως επικεντρωθεί εκεί. Δεν ξέρω:confused:

Το περάσαμε κι εμείς, με 2 από τις κόρες μας!

Στη μεγάλη, ο φόβος για το μπάνιο ήταν λογικός, δεδομένων των συνθηκών: το παιδί δεν είχε συνηθίσει να κάνει μπάνιο...:roll:

Τώρα, η μικρή έχει ακριβώς το ίδιο με τη μικρή σου, osin : ενώ ακολουθούμε την ίδια ρουτίνα κάθε βράδυ από όταν γεννήθηκε, την έπιαναν αδικαιολόγητα κλάματα για περίπου 1 μήνα κάθε φορά που τη βάζαμε στη μπανιερούλα της! Εμείς λύσαμε το πρόβλημα όταν βρήκαμε κάτι να την αποσπά την ώρα του ξεβγάλματος. ευτυχώς βρήκε κάτι πλαστικά παπάκια μπάνιου, με τα οποία της αρέσει να ασχολείται, οπότε έχουμε κάτι σα ρουτίνα, μπαίνει, της δίνω τα παπάκια να παίξει όσο τη βρέχω, σαπουνιζόμαστε, πάλι παπάκια, ξέβγαλμα!

Περιττό να πω ότι έχουμε αποκτήσει ολόκληρο κοπάδι πάπιες, σε διάφορα χρώματα και μεγέθη! :-D

LRaHp2.pngHw9ip2.png

Αυτό που αντιλαμβάνομαι, λοιπόν, είναι ότι θα πρέπει με κάποιο τρόπο να ξαναχαλαρώσει, αλλά δεν έχω βρει ακόμα το πώς. Αυτό ρωτάω (αν και το κάθε παιδί είναι μοναδικό)

Αυτό που εφάρμοσα εγώ (σε διάφορα θέματα) είναι πως προσπαθούσα να φαίνομαι και να ακούγομαι "αποφασιστική". Ότι δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση το ξέβγαλμα είναι κάτι υποχρεωτικό. Μπορεί να πέσει λίγο νερό στα μάτια, μπορεί να μας ενοχλήσει κάτι, αλλά θα το κάνουμε γρήγορα και θα τελειώσουμε.

Είναι μεν μικρή, αλλά μπορεί να νιώσει τον δισταγμό σου ή την "υπερβολική προσπάθεια". Θα δεις ότι φάση είναι και θα περάσει.

Το φιλοσόφησα και είδα πως όταν ΄τα παιδιά περνάνε κάποια έντονη φάση, ό,τι μα ό,τι και να κάνεις, είναι ανούσιο. Η φάση πρέπει να κάνει τον κύκλο της.:-D Στο ενδιάμεσο να έχετε σταθερή αντιμετώπιση του θέματος και αν κάνετε κάποια υποχώρηση, να την κάνετε διακριτικά.

Θέσατε κάποια θέματα, τα οποία δεν ανέπτυξα στο αρχικό μήνυμα, οπότε τα διευκρινίζω.

Η μικρή σηκώνεται όρθια πολλές φορές στην μπανιέρα της, δεν την κρατάω επίμονα ξαπλωμένη (μάλιστα, λέγαμε με τον άντρα μου μήπως τελικά δεν είναι και τόσο νωρίς να καταργήσουμε τη μπανιέρα). Απλώς εγώ αναφέρω ότι με το να είναι ξαπλωμένη, υπό την έννοια ότι παλιότερα κατά τη δική μου εκτίμηση κατ' αυτόν τον τρόπο νομίζω ότι δεν έπεφτε νερό στο πρόσωπο.

Όσες φορές την έχουμε αφήσει όρθια, λοιπόν, και προσπαθούμε να την ξεβγάλουμε γίνεται ο ίδιος χαμός! Την κρατάει ο ένας, αυτή πηδάει εκνευρισμένη και αγχωμένη και ο άλλος προσπαθεί να ξεβγάλει.

Αυτό που αντιλαμβάνομαι, λοιπόν, είναι ότι θα πρέπει με κάποιο τρόπο να ξαναχαλαρώσει, αλλά δεν έχω βρει ακόμα το πώς. Αυτό ρωτάω (αν και το κάθε παιδί είναι μοναδικό) Μόνο μία φορά που την είχα πάρει σχεδόν αγκαλιά έκατσε λίγο πιο ήρεμη, αλλά όταν πήγα να το ξαναεφαρμόσω δεν ......

Αυτό που προσπαθούμε επίσης είναι να μη δείξουμε το δικό μας άγχος (πραγματικά το μπάνιο έχει καταντήσει μία επίπονη διαδικασία για όλους πλέον) αλλά δεν ξέρω αν το καταφέρνουμε.

Βασικά υπομονή να κάνετε και μάλλον θα περάσει από μόνο του (ξαναλέω, 3 μήνες μας πήρε οπότε δεν αποκλείεται να έχετε μέλλον κι εσείς).

Βάλτης τίποτα crocs για να μη φοβάσαι μη γλυστρίσει, άστην όρθια ίσα να κάνετε τη δουλειά σας και μην παρατείνετε τη διαδικασία περισσότερο από όσο χρειάζεται.

Επίσης παρακαλώ πολύ να είσαι ακριβής και σαφής σε αυτά που γράφεις για να μην μπερδευόμαστε!

Φιλικά...:mrgreen:

Επίσης παρακαλώ πολύ να είσαι ακριβής και σαφής σε αυτά που γράφεις για να μην μπερδευόμαστε!

Φιλικά...:mrgreen:

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και εσένα και όλες τις κοπέλες!

Πέρα από υπομονή θα δω τι άλλο θα κάνω!

Εντάξει, άλλη φορά θα γράφω σεντόνια, λοιπόν.

Εννοείται πως φιλικά πάντα...:mrgreen:

Διαφημίσεις

Τελικά δε νομίζω ότι υπάρχει παιδί που δεν την περνάει τη φάση της αντίδρασης. Το έκανε και η δικιά μου. Ξαφνικά σταμάτησε να θέλει να μπαίνει στη μπανιέρα. Ξαφνικά νόμιζα εγώ. Γιατί μετά διαπίστωσα τι της έφταιγε. Μια δύο φορές της ήρθε να κάνει κακά όσο έκανε μπάνιο, δεν μπορούσε (ευτυχώς!) ήθελε να βγει, την έβγαζα, κρύωνε και κάπως τα συνδύασε στο μυαλό της σε στυλ μπάνιο=θέλω να κάνω κακά και κρυώνω.

Η λύση σε εμάς ήταν να προσέχω τι ώρα κάνει μπάνιο, να την αφήνω να κάθεται στη μπανιέρα χωρίς νερό και να τη γεμίζω μετά. Και ως δια μαγείας επανήλθαμε.

Θα μπορούσε ίσως να χρησιμοποιήσεις και αυτά τα καπελάκια που δεν αφήνουν το νερό να πέσει στα μάτια, αφού την ενοχλεί τόσο πολύ και αντί για μπανιέρα να κάθεται σε χαμηλό σκαμνάκι; Και πολλά πολλά παιχνίδια να ξεχνιέται.

Τελικά δε νομίζω ότι υπάρχει παιδί που δεν την περνάει τη φάση της αντίδρασης. Το έκανε και η δικιά μου. Ξαφνικά σταμάτησε να θέλει να μπαίνει στη μπανιέρα. Ξαφνικά νόμιζα εγώ. Γιατί μετά διαπίστωσα τι της έφταιγε. Μια δύο φορές της ήρθε να κάνει κακά όσο έκανε μπάνιο, δεν μπορούσε (ευτυχώς!) ήθελε να βγει, την έβγαζα, κρύωνε και κάπως τα συνδύασε στο μυαλό της σε στυλ μπάνιο=θέλω να κάνω κακά και κρυώνω.

Η λύση σε εμάς ήταν να προσέχω τι ώρα κάνει μπάνιο, να την αφήνω να κάθεται στη μπανιέρα χωρίς νερό και να τη γεμίζω μετά. Και ως δια μαγείας επανήλθαμε.

Θα μπορούσε ίσως να χρησιμοποιήσεις και αυτά τα καπελάκια που δεν αφήνουν το νερό να πέσει στα μάτια, αφού την ενοχλεί τόσο πολύ και αντί για μπανιέρα να κάθεται σε χαμηλό σκαμνάκι; Και πολλά πολλά παιχνίδια να ξεχνιέται.

Α Α Α! Εμάς ξεκίνησε η αντίδραση (αυτή που διήρκησε πολύ) μετά από 3-4 "ατυχείς" στιγμές, που της έφυγαν τα κακά μέσα στην μπανιέρα. Φάνηκε εντελώς τρομοκρατημένη, τώρα τι πέρασε από το κεφαλάκι της δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αλλά από τότε δεν ήθελε ούτε ζωγραφιστή να τη βλέπει :lol:

Α, ναι, τα έχω δει αυτά τα καπελάκια! Και μου είχαν φανεί πολύ αστεία τότε! Λες να με σώσουν αυτά που κορόιδευα;

:roll:

και είναι και πάμφθηνα από μία γρήγορα ματιά που έριξα στο νετ!

Μην παίρνεις όρκο ότι θα δεχτεί να βάλει κατι τέτοιο στο κεφαλάκι της πάντως...ο_Ο

Διαφημίσεις

Α, είναι πολύ αστεία! Σα λαστιχένιο στέγαστρο στο κεφάλι του μωρού.

Δεν ξέρω αν θα το κρατήσει η δικιά μου, όντως, αλλά θα κάνω μια προσπάθεια.

google-αρέ, lydiap, καπελάκι μπάνιου μωρού, είδα ότι έχει σε πολλά e-shops.

Α, είναι πολύ αστεία! Σα λαστιχένιο στέγαστρο στο κεφάλι του μωρού.

Δεν ξέρω αν θα το κρατήσει η δικιά μου, όντως, αλλά θα κάνω μια προσπάθεια.

google-αρέ, lydiap, καπελάκι μπάνιου μωρού, είδα ότι έχει σε πολλά e-shops.

χαχααχχα! Είναι τέλεια!! Ευχαριστώ, i' ll give it a try!

;)

LRaHp2.pngHw9ip2.png

Ναι, φαίνονται όντως πολύ ωραία αλλά η δικιά μου πχ αν πάω να της φορέσω κανά τέτοιο, θα μου το φορέσει κολάρο. Μετά βίας ανέχεται λαστιχάκια στα μαλλιά, ο Μόγλης.

Δοκιμάστε το, δε χάνετε τίποτα το μόνο σίγουρο (ίσως λίγα νερά ολούθε, αλλά anyway).

Εμεις το περασαμε απο 13μηνων κ για 8!μηνες!περιορισα τη συχνοτητα αλλα κ το χρονο.εμας το επαθε μετα απο μυκητες στην ευαισθητη περιοχη.εχουμε διαφορα παιχνιδια μπανιου για απασχοληση αλλα κανουμε μπανιο απο 9μηνων ορθια στη μπανιερα.πολλες φορες καναμε μαζι.πλεον δ βολευομαι λογω κοιλιας.επισης εχουμε ανοιχτη τη βρυση να τρεχει γτ της αρεσει να παιζει με το νερο.εννοειται πως το ξεπλυμα των μαλλιων δ ειναι το αγαπημενο της

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...