Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

νταντά ή ιδιωτικό?

lydiap

Recommended Posts

Ομολογώ ότι δε μου βγάζει νόημα αυτό, δεδομένου ότι λογικά θα θες να συνεχίσουν τα παιδιά να έχουν ευχαίρια στα αγγλικά. Ελληνικά έτσι κι αλλιώς θα μιλάνε όλοι γύρω τους, ελληνικά θα ακούν στο δρόμο, στο σχολείο, στην τηλεόραση και σε κανένα δύο χρόνια, δε θα μιλάνε αγγλικά στο σπίτι με τίποτα (ακόμη και οι μικτές οικογένειες που ξέρω, με ένα γονιό Έλληνα, απαξ και τα παιδιά πάνε σχολείο, στο σπίτι το γυρνάνε από μόνα στα ελληνικά).

Ευχαριστώ για την απάντησή σου! Ναι θέλουμε να διατηρήσουμε τη γνώση των αγγλικών και έχουμε ήδη βρει τρόπους γι' αυτό! Ο αναπτυξιολόγος και ο παιδίατρος το συμβούλευσαν αυτό δεδομένου του ότι τα παιδιά εδώ πηγαίνουν σε σχολείο διεθνές -αγγλόφωνο, στο οποίο περνάνε μεγάλο μέρος της ημέρας, οι φίλοι τους είναι αγγλόφωνοι, στο δρόμο και στα ΜΜΜ ακούν αγγλικά, με αποτελέσμα να χρησιμοποιούν ελληνικά μόνο μαζί μας στο σπίτι και εκτός σπιτιού, μόνο για λίγες ώρες, τις Κυριακές το πρωί! Η μεγάλη μόλις τώρα άρχισε να μαθαίνει να διαβάζει και να γράφει στα αγγλικά, οπότε οι ειδικοί θεώρησαν ότι τα ελληνικά χρειάζονται ένα boost.

Για να καταλάβω για την επόμενη χρονιά συζητάς;

Έχετε έρθει Ελλάδα;

Έρευνα αγοράς έχετε κάνει αντέχει η τσέπη σας ιδιωτικό;

Για φέτος συζητάω, μέσα στον Ιανουάριο-Φεβρουάριο...Νομίζαμε κι εμείς του χρόνου και δε βιάζομασταν, αλλά μας πρόλαβαν τα γεγονότα!

Έχουμε ήδη δει κάποια σχολεία. Το οικονομικό δεν είναι θέμα!

LRaHp2.pngHw9ip2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 72
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• lydiap

lydiap 26 δημοσιεύσεις

• Deena

Deena 9 δημοσιεύσεις

• vtgian

vtgian 7 δημοσιεύσεις

• osin

osin 7 δημοσιεύσεις

Η μεγάλη σου κόρη θα πάει νήπιο ή πρώτη δημοτικού;

Είστε Αγγλία και πηγαινοέρχεστε προφανώς;

Στην β περίπτωση οι επιλογές σου για ιδιωτικό θα είναι περιορισμένες.

Εαν δεν έχετε οικονομικό πρόβλημα στην περίπτωση σας θα πρότεινα ιδιωτική εκπαίδευση

Η μεγάλη σου κόρη θα πάει νήπιο ή πρώτη δημοτικού;

Είστε Αγγλία και πηγαινοέρχεστε προφανώς;

Στην β περίπτωση οι επιλογές σου για ιδιωτικό θα είναι περιορισμένες.

Εαν δεν έχετε οικονομικό πρόβλημα στην περίπτωση σας θα πρότεινα ιδιωτική εκπαίδευση

Προς το παρόν μένουμε Αγγλία, μετακόμιζουμε όμως Ελλάδα σε λίγους μήνες!

Η μεγάλη θα πάει 1η στο ελληνικό σχολείο!

Το ξέρω ότι οι επιλογές για ιδιωτικό αυτόματα περιορίζονται και με αγχώνει αυτό, στην περίπτωση που τελικά δε μας βολέψει το δημόσιο! Είναι αλήθεια ότι στη γειτονιά που θα μείνουμε υπάρχουν 2 εξαιρετικά δημόσια δημοτικά, όπως με πληροφόρησε ένα μέλος εδώ (babycobra ευχαριστώ! :-P), απλά μας αγχώνει το θέμα του ωραρίου.

LRaHp2.pngHw9ip2.png

Νομίζω ότι θα έπρεπε να σε αγχώνει το πως ένα παιδί που δεν έχει διδαχθεί ελληνικά θα πάει στη μέση της χρονιάς Α Δημοτικού (πολύ βασική τάξη) και θα κληθεί να μπει σε μια ομάδα που επί 4-5 μήνες δούλευε μαζί.

Πρωτα από όλα αυτο νομίζω ότι πρέπει να σε απασχολεί και να συζητήσεις με όποιο σχολείο μπορεί να σε δεχθεί μες στη χρονιά. Πως θα το εντάξουν στην ομάδα, πως θα καλύψει το έδαφος;

Νομίζω ότι θα έπρεπε να σε αγχώνει το πως ένα παιδί που δεν έχει διδαχθεί ελληνικά θα πάει στη μέση της χρονιάς Α Δημοτικού (πολύ βασική τάξη) και θα κληθεί να μπει σε μια ομάδα που επί 4-5 μήνες δούλευε μαζί.

Πρωτα από όλα αυτο νομίζω ότι πρέπει να σε απασχολεί και να συζητήσεις με όποιο σχολείο μπορεί να σε δεχθεί μες στη χρονιά. Πως θα το εντάξουν στην ομάδα, πως θα καλύψει το έδαφος;

Aυτό σκεφτόμουν κι εγω. Μετά τα Χριστούγεννα τα παιδάκια της πρώτης γράφουν και διαβάζουν κειμενάκια. Υπάρχουν δημόσια σχολεία με τάξης υποδοχής, όπου εντάσσονται και παιδιά που δεν μιλούν καν ελληνιά, αλλα δεν υπάρχουν τέτοιες τάξεις σε όλα τα σχολεία .

Το μωρό μου φαίνεται αστείο και να το σκέφτεται κανείς αν θα προσαρμοστεί στην αλλαγή βασικής γλώσσας, και το μεσαίο παιδάκι, λογικα μεχρι το τέλος της χρονιάς θα μιλάει καλύτερα Ελληνικά από ότι Αγγλικά. Η προσαρμογή του μεγάλου στο σχολικό περιβάλλον στη μέση της χρονιάς, όπου από τη μία θα πρέπει να καλύψει τα κενά και από την άλλη να καταφέρει να ενταχθεί στις παρέες που θα έχουν ήδη κατασταλάξει, μου φαίνεται πολύ πιο κρίσιμο θέμα, τουλάχιστον για την Ελληνική πραγματικότητα, όπου λίγα είναι τα πολυπολιτισμικά σχολεία με εμπειρία στο πώς να χειριστούν τέτοια θέματα. Μη συγκρίνετε την κατάσταση με σχολεία στην Αγγλία όπου υπάρχουν παιδιά διαφόρων εθνικοτήτων και οι δάσκαλοι και το σύστημα μπορούν να χειριστούν προβλήματα που προκύπτουν στη φάση ένταξης, δεν υπάρχει καμία σχέση με την Ελληνική πραγματικότητα.

Διαφημίσεις

Προς το παρόν μένουμε Αγγλία, μετακόμιζουμε όμως Ελλάδα σε λίγους μήνες!

Η μεγάλη θα πάει 1η στο ελληνικό σχολείο!

Το ξέρω ότι οι επιλογές για ιδιωτικό αυτόματα περιορίζονται και με αγχώνει αυτό, στην περίπτωση που τελικά δε μας βολέψει το δημόσιο! Είναι αλήθεια ότι στη γειτονιά που θα μείνουμε υπάρχουν 2 εξαιρετικά δημόσια δημοτικά, όπως με πληροφόρησε ένα μέλος εδώ (babycobra ευχαριστώ! :-P), απλά μας αγχώνει το θέμα του ωραρίου.

Lydiap στην θέση σου και από την στιγμή που δεν υπάρχει οικονομικό θέμα, θα σκεφτόμουν σοβαρά την προοπτική ενός από τα διεθνή σχολεία της Αθήνας.

xrigio, πίστεψέ με, με αγχώνει πάρα πολύ αυτό! Απλά δεν έχω και πολλές εναλλακτικές. Το παιδί μαθαίνει να γράφει και να διαβάζει ελληνικά εκτός σχολείου -κάτι σαν 2ο σχολείο- δε διδάσκεται όλα τα μαθήματα στα ελληνικά, οπότε, όπως και να το κάνουμε, δε νομίζω ότι βρίσκεται στην ίδια θέση με τα παιδάκια που ξεκίνησαν την 1η εδώ. Τι μπορεί όμως να γίνει? Εννοείται ότι όταν έρθουμε, θα έχει βοήθεια στα μαθήματα, το πιο πιθανό είναι να κάνει κάποια μαθήματα και με δασκάλα, εξατομικευμένα, για να εξοικειωθεί με το γραπτό λόγο...γιατί στον προφορικο δεν έχει θέμα! :-P

Lydiap στην θέση σου και από την στιγμή που δεν υπάρχει οικονομικό θέμα, θα σκεφτόμουν σοβαρά την προοπτική ενός από τα διεθνή σχολεία της Αθήνας.

Deena, το σκεφτήκαμε και αυτό, κι ακόμη δε το απορρίψαμε τελείως

Απλά έτσι τα παιδιά δε θα πάρουν ελληνική εκπαίδευση, κάτι που δε θα το προτιμούσαμε! Θα προτιμούσαμε ένα καλό σχολείο που θα δίνει μεγάλη βάση στα αγγλικά!

LRaHp2.pngHw9ip2.png

Εγώ αυτό που είπα είναι το να εξετάσεις ποια σχολεία σου δίνουν την δυνατότητα να εγγραφείς Ιανουάριο ή Φεβρουάριο και να επιμείνεις πέραν των κλασικών ζητημάτων να μάθεις πως το σχολείο πρώτα από όλα (πέραν του ότι ίσως να του πάρεις δασκάλα ) θα βοηθησει το παιδί σε αυτά τα ζήτηματα.

Αναφέρθηκε και κάποιος αλλο νομίζω. Το Χιλ στην Πλάκα έχει πολύ καλή φήμη.

Κατά τα λοιπά νομίζω ότι αμεσα πρέπει να ξεκινήσεις επαφές με τα υποψήφια σχολεία.

Καλή τύχη.

Deena, το σκεφτήκαμε και αυτό, κι ακόμη δε το απορρίψαμε τελείως

Απλά έτσι τα παιδιά δε θα πάρουν ελληνική εκπαίδευση, κάτι που δε θα το προτιμούσαμε! Θα προτιμούσαμε ένα καλό σχολείο που θα δίνει μεγάλη βάση στα αγγλικά!

Να κοιτάξεις οπωσδήποτε τα Εκπαιδευτήρια Δουκα (παίρνει παιδιά από προνήπιο και πάνω), καθώς έχουν τμήματα για δίγλωσσους μαθητές, όπως επίσης και τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα - Γείτονα, που είναι πιστοποιημένο ΙΒ σχολείο και υπάρχει μεγάλη έμφαση στα αγγλικά ήδη από τον παιδικό σταθμό (παίρνει παιδιά από 2 ετών).

Να κοιτάξεις οπωσδήποτε τα Εκπαιδευτήρια Δουκα (παίρνει παιδιά από προνήπιο και πάνω), καθώς έχουν τμήματα για δίγλωσσους μαθητές, όπως επίσης και τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα - Γείτονα, που είναι πιστοποιημένο ΙΒ σχολείο και υπάρχει μεγάλη έμφαση στα αγγλικά ήδη από τον παιδικό σταθμό (παίρνει παιδιά από 2 ετών).

Τα εκπαιδευτήρια Δούκα είναι ένα από τα σχολεία που κοιτάμε! Ευχαριστώ Deena!

LRaHp2.pngHw9ip2.png

Διαφημίσεις

Lydiap πατε σε Τ.Ε.Γ? Εφοσον εισαι σιγουρη οτι θα ερθετε γιατι δεν ξεκινας εσυ να κανεις στο παιδι οτι μπορεις σε γραφη απο την υλη της Α'Δημοτικου?

Ταπεινη μου αποψη απο την προσωπικη μου εμπειρια ειναι οτι αν το προσπαθησετε μπορει το παιδι να φτασει σε ενα ικανοποιητικο επιπεδο κατανοησης και με βοηθεια να ανταπεξερθει στο σχολειο οταν γυρισετε.

Ο μεγαλος μου γιος ηταν τυχερος και στο ΤΕΓ διδακτικε το βιβλιο τησ Α'Δημοτικου. Στον δευτερο προσπαθησα να το κανω εγω. Νομιζω οτι ειναι εφικτο να μαθει το παιδι να αντιγραφει και να συλλαβιζει. Μεγαλωνοντας οι ταξεις το βλεπω πιο δυσκολο να αλλαξει ενα παιδι χωρα - γλωσσα (αλλα το παλευω..)

Lydiap πατε σε Τ.Ε.Γ? Εφοσον εισαι σιγουρη οτι θα ερθετε γιατι δεν ξεκινας εσυ να κανεις στο παιδι οτι μπορεις σε γραφη απο την υλη της Α'Δημοτικου?

Ταπεινη μου αποψη απο την προσωπικη μου εμπειρια ειναι οτι αν το προσπαθησετε μπορει το παιδι να φτασει σε ενα ικανοποιητικο επιπεδο κατανοησης και με βοηθεια να ανταπεξερθει στο σχολειο οταν γυρισετε.

Ο μεγαλος μου γιος ηταν τυχερος και στο ΤΕΓ διδακτικε το βιβλιο τησ Α'Δημοτικου. Στον δευτερο προσπαθησα να το κανω εγω. Νομιζω οτι ειναι εφικτο να μαθει το παιδι να αντιγραφει και να συλλαβιζει. Μεγαλωνοντας οι ταξεις το βλεπω πιο δυσκολο να αλλαξει ενα παιδι χωρα - γλωσσα (αλλα το παλευω..)

mmdad, ναι, η μεγάλη παρακολουθεί ελληνικά μαθήματα σε τεγ.

Το προσπαθούμε, να φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο, απλά έχει συμπέσει με την 1η στο αγγλικό σχολείο, πράγμα που τα κάνει κάπως δυσκολότερα! Συμφωνώ ότι είναι πολύ δύσκολο, έχω ήδη αρχίσει να το μετανιώνω! εσείς πώς τα καταφέρνετε?

LRaHp2.pngHw9ip2.png

Εμεις ειμαστε ακομη στο Βελγιο. Ο μεγαλος ειναι σχεδον διγλωσσος, ο μικρος κυριως γαλλοφωνος. Επισεις ο μεγαλος ειναι απο τους καλους μαθητες στο ΤΕΓ και ο μικρος ετσι δειχνει μεχρι τωρα. (Συγκριτικα ομως. Οχι οτι ειναι πραγματικα καλοι.. Και προφογα εχουν και λαθη κανουν.) Βεβαια στο Βελγιο εχει και παιδια που δεν μιλανε ουτε οι γονεις ελληνικα ενω εμεις στο σπιτι μιλαμε μονο ελληνικα (μπαμπας και γιαγια - εγω και τις δυο γλωσσες). Γενικα βλεπω οτι υστερουν σε λεξιλογιο (αλλα για μας φταιει το ταμπλετ περισσοτερο και λιγοτερο η χωρα)

Εμεις ειμαστε ακομη στο Βελγιο. Ο μεγαλος ειναι σχεδον διγλωσσος, ο μικρος κυριως γαλλοφωνος. Επισεις ο μεγαλος ειναι απο τους καλους μαθητες στο ΤΕΓ και ο μικρος ετσι δειχνει μεχρι τωρα. (Συγκριτικα ομως. Οχι οτι ειναι πραγματικα καλοι.. Και προφογα εχουν και λαθη κανουν.) Βεβαια στο Βελγιο εχει και παιδια που δεν μιλανε ουτε οι γονεις ελληνικα ενω εμεις στο σπιτι μιλαμε μονο ελληνικα (μπαμπας και γιαγια - εγω και τις δυο γλωσσες). Γενικα βλεπω οτι υστερουν σε λεξιλογιο (αλλα για μας φταιει το ταμπλετ περισσοτερο και λιγοτερο η χωρα)

κατάλαβα...εμάς η μεγάλη (6 ετών) είναι δίγλωσση, μιλά πολύ καλά και τις 2 γλώσσες, αλλά στα ελληνικά δυσκολεύεται σε γραφή και ανάγνωση...η μεσαία (3 ετών) πιστεύω οδεύει προς τα κει, δεν έχει αναπτύξει τέλειο λεξιλόγιο ακόμη, αλλά μπορεί να το γυρνάει από γλώσσα σε γλώσσα άνετα! Η μικρούλα μας, 15 μηνών, δε μιλάει ακόμη!

Βλέπω όμως ότι η μεγάλη στο ΤΕΓ δεν προχωράνε με αργούς ρυθμούς για τα δεδομένα του ελληνικού σχολείου, οπότε θα δυσκολευτεί...:(

και άντε, ανάγνωση και γραφή θα μάθουν...μαθηματικά πχ ή τα άλλα μαθήματα? από το λίγο που κοίταξα η ''ελληνική'' ύλη είναι διαφορετική..

δεν ξέρω, δύσκολο εγχείρημα

προφογά ε?? αχαχαχα!!

LRaHp2.pngHw9ip2.png

Ο στοχος του ΤΕΓ δεν ειναι να προετοιμασει τα παιδια για το ελληνικο σχολειο.. Πιο πολυ ειναι για να μπορουν να επικοινωνουν ανετα στις διακοπες στην ελλαδα με συγγενεις κτλ. αλλωστε εξαρταται και απο το επιπεδο της ταξης.

Σχετικα με την υλη για αυτο ειπα οτι για την πρωτη το θεωρω εφικτο απο την αποψη οτι ειναι γραφη και αναγνωση. Τα μαθηματικα εμενα τα εκαναν το καλοκαιρι χωρις προβλημα ιδιεταιρο (βεβαια χρειαζοταν καποιες φορες να τους εξηγω τι ζηταει η ασκηση).

Αν πιστευεις οτι σας παιρνει προσπαθησε να της κανεις το σχολικο βιβλιο και οσο προχωρησει.

(τα μικρα δεν θα εχουν προβλημα με τα ελληνικα - αν ειναι δουλεψε την μεγαλη που θα βρεθει ξαφνικα σε αλλο σχολικο περιβαλλον)

Διαφημίσεις

ίσως πρέπει να σκεφτείς και το ενδεχόμενο να πάει του χρόνου η κόρη σου πρώτη, ώστε να ενταχτεί καλύτερα στο σχολικό πλαίσιο.

Τα Χριστούγεννα τα παιδιά θα έχουνμάθει να διαβάζουν και να γράφουνε με σχετική ευκολία. Η ύλη θα έχει προχωρήσει αρκετά, και είναι δύσκολο για ένα παιδί που δεν έχει πλήρη γνω΄σητης γλω΄σσας να ενταχτεί και να παρακολουθήσει ικανοποιητικά.

Έχε το και αυτό στο μυαλό σου....

και τι θα κανει το παιδακι? θα καθεται σπιτι? και αν μιλαγαμε για μεγαλυτερη ταξη?

Θα πάει σχολείο εννοείται!

Αν ήταν μεγαλύτερη τάξη, η κουβέντα θα ήταν άλλη. Αλλά μιλάμε για την πρώτη τώρα και όχι για μεγαλύτερη τάξη!

(πάντως και σε μεγαλύτερες γίνεται επανάληψη)

στο Βελγιο πανε στην ταξη που ειναι να πανε ηλικιακα. ασχετα με τις γνωσεις στην γλωσσα - και επαναλαμβανουν την ταξη αν χρειαζεται (1 επανλυψη σε καθε 4αχρονο κυκλο) ασχετα με το αν ηρθαν τον Μαιο στο σχολειο ή αν φοιτουν απο το προνηπιο...

Βεβαια υπαρχει και ενησχυτικη διδασκαλια

Ο στοχος του ΤΕΓ δεν ειναι να προετοιμασει τα παιδια για το ελληνικο σχολειο.. Πιο πολυ ειναι για να μπορουν να επικοινωνουν ανετα στις διακοπες στην ελλαδα με συγγενεις κτλ. αλλωστε εξαρταται και απο το επιπεδο της ταξης.

Σχετικα με την υλη για αυτο ειπα οτι για την πρωτη το θεωρω εφικτο απο την αποψη οτι ειναι γραφη και αναγνωση. Τα μαθηματικα εμενα τα εκαναν το καλοκαιρι χωρις προβλημα ιδιεταιρο (βεβαια χρειαζοταν καποιες φορες να τους εξηγω τι ζηταει η ασκηση).

Αν πιστευεις οτι σας παιρνει προσπαθησε να της κανεις το σχολικο βιβλιο και οσο προχωρησει.

(τα μικρα δεν θα εχουν προβλημα με τα ελληνικα - αν ειναι δουλεψε την μεγαλη που θα βρεθει ξαφνικα σε αλλο σχολικο περιβαλλον)

Εννοείς τα έκαναν μόνα τους? (τα μαθηματικά εννοώ)

ναι, σκέφτομαι να κάνουμε σπίτι το βιβλίο, αλλά τη βλέπω πιεσμένη τη μεγάλη μας και δεν ξέρω πόσο μας παίρνει...θα το παλέψω έστω και λίγο-λίγο..

LRaHp2.pngHw9ip2.png

ίσως πρέπει να σκεφτείς και το ενδεχόμενο να πάει του χρόνου η κόρη σου πρώτη, ώστε να ενταχτεί καλύτερα στο σχολικό πλαίσιο.

Τα Χριστούγεννα τα παιδιά θα έχουνμάθει να διαβάζουν και να γράφουνε με σχετική ευκολία. Η ύλη θα έχει προχωρήσει αρκετά, και είναι δύσκολο για ένα παιδί που δεν έχει πλήρη γνω΄σητης γλω΄σσας να ενταχτεί και να παρακολουθήσει ικανοποιητικά.

Έχε το και αυτό στο μυαλό σου....

Ναι, το σκεφτήκαμε κι αυτό, αλλά μισή χρονιά που θα έχουμε έρθει το παιδί θα κάθεται? Δε το βρίσκω σωστό...μάλλον θα ψάξουμε -αναγκαστικά- για κάποιο δίγλωσσο ιδιωτικό, τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια για τη μεγάλη...

LRaHp2.pngHw9ip2.png

Εννοείς τα έκαναν μόνα τους? (τα μαθηματικά εννοώ)

ναι, σκέφτομαι να κάνουμε σπίτι το βιβλίο, αλλά τη βλέπω πιεσμένη τη μεγάλη μας και δεν ξέρω πόσο μας παίρνει...θα το παλέψω έστω και λίγο-λίγο..

Το καλοκαιρι τους βαζω λιγο διαβασμα ...και η αριθμητικη τους αρεσει. Ενταξει κανουν και στο Βελγικο σχολειο αριθμητικη αρα και εκει που ειστε.

Εφοσον ειστε σιγουροι οτι θα ερθετε γιατι δεν παυετε να δινεται βαρυτητα στο εκει σχολειο? Εμεις διαβαζουμε κατα πρωτα τα μαθηματα του βελγικου σχολειου προφανως και καθε μερα κανουν επαναλυψη στη αναγνωση και την ορθογραφια στα ελληνικα. Στις διακοπες ε κανουν κατι παραπανω - απλο βεβαια αλλα σιγουρα και λιγα ελληνικα καθε μερα

Το καλοκαιρι τους βαζω λιγο διαβασμα ...και η αριθμητικη τους αρεσει. Ενταξει κανουν και στο Βελγικο σχολειο αριθμητικη αρα και εκει που ειστε.

Εφοσον ειστε σιγουροι οτι θα ερθετε γιατι δεν παυετε να δινεται βαρυτητα στο εκει σχολειο? Εμεις διαβαζουμε κατα πρωτα τα μαθηματα του βελγικου σχολειου προφανως και καθε μερα κανουν επαναλυψη στη αναγνωση και την ορθογραφια στα ελληνικα. Στις διακοπες ε κανουν κατι παραπανω - απλο βεβαια αλλα σιγουρα και λιγα ελληνικα καθε μερα

ναι είναι καλή ιδέα, δε το είχα σκεφτεί...

ίσως θα πρέπει να ρίξουμε περισσότερο βάρος στα ελληνικά...

LRaHp2.pngHw9ip2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...