Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Αυτό ισχύει επειδή ο νονός /νονά ως πνευματικός γονιός ,για την εκκλησία είναι εκείνος που αναλαμβάνει να διδάξει στο παιδί τα της πίστης και του Χριστιανισμού. Άρα ένας άνθρωπος που για την εκκλησία δεν αποδέχεται τη θρησκεία και τα μυστήρια της εκκλησίας (πολιτικός γάμος) δε μπορεί να αναλάβει αυτό το ρόλο.

Αν το ψάξετε πάντως σε άλλη εκκλησία υπάρχουν και παπάδες που δε ρωτάνε κάν.

Μπλα-μπλά... Πολλή θεωρία και πράξη καμία!

Ξέρετε κανένα νονό που να ''κάνει θρησκευτικά'' (μεταφορικά) στο βαπτισήρι του;

iyuNp3.png4hNCp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 232
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μία λύση θα ήταν να μην μάθαινε ο παπάς για τον πολιτικό γάμο. Δεν είναι θέμα ιδιοτροπίας, έχουν κι αυτοί οδηγίες και κανόνες, απλά μερικοί δεν τους τηρούν. Ο λόγος είναι ότι ο νονός είναι πνευματικός καθοδηγητής κλπ όπως είπε μια κοπέλα. Αν δεν το ήξερε, δεν θα είχε πρόβλημα, δε ζητάνε και υπεύθυνη δήλωση.

Λοιπόν, εφόσον πλέον το γνωρίζει, υπάρχει και ενδιάμεση λύση.

Να κάνει το τελετουργικό μέρος η κοπέλα και να υπογράψει κάποιος άλλος (πχ η μάνα της, η αδερφή της, που να μην έχει τέτοιο θέμα)

Η να συμμετέχουν και οι δύο και μετά να υπογράψει μόνο η μία

έτσι ο παπάς δεν θα έχει θέμα γιατί στα χαρτιά φαίνονται όλα οκ

η μητρόπολη δε ζητάει και το βίντεο :D

Αυτό βέβαια σε συνεννοήση με τον παπά

Θαυματάκι,δε λέω τι πιστέυω εγώ αλλά η εκκλησία και που στηρίζει αυτή την απόφαση. :-)))

Είναι πολύ καλό το ερώτημά σου αλλά για την ιερά σύνοδο.Εκείνοι είναι οι πλέον αρμόδιοι να απαντήσουν και να αλλάξουν και τις διαδικασίες. :)

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Τον άντρα μου, στο ένα από τα δύο βαπτιστήρια του, που ο γονείς πιστεύουν και το ενθαρρύνουν. Στο άλλο οι γονείς δεν θρησκεύουν καθόλου και δεν θέλουν η κόρη τους να έχει καμία σχέση με την εκκλησία - οπότε, εφόσον υπάρχει τέτοιο χάσμα, φταίει ο ίδιος που δέχτηκε να το βαπτίσει, και του το είχα πει.

Εγώ λημουν καλεσμένη και σε γάμο-βάπτιση που ο κουμπάρος-νονός ήταν ετερόδοξος (που απαγορεύεται ρητα από τους κανόνες της εκκλησίας) και δεν έφερε κανείς την παραμικρή αντίρρηση.

Εφόσον γίνεται βάφτιση... σημαίνει πως ασπαζόμαστε τους κανόνες της εκκλησίας.

Όπως είπε και η gavrias, ο νονός είναι ο "πνευματικός πατέρας" του παιδιού. Δηλαδή αυτός που θα το κατηχήσει και θα το καθοδηγήσει για να γίνει "σωστός χριστιανός".

Επομένως, ένας νονός που δεν τηρεί τους κανόνες της εκκλησίας, εξ ορισμού είναι ακατάλληλος (σύμφωνα πάντα με τους κανόνες της).

Κατά τη γνώμη μου οι ιερείς, οφείλουν να στηρίξουν τα πιστεύω τους και να μην κόβουν και ράβουν κατά βούληση.

Αυτό βέβαια θα δυσαρεστεί κάποιους... Αλλά.... δε γίνεται να "παίζουμε ένα παιχνίδι"... χωρίς να σεβόμαστε όλους τους κανόνες του.

Τώρα... αν κάποιος θέλει, φυσικά και πολύ εύκολα θα βρει "ελαστικούς" ιερείς ή μπορεί επίσης εύκολα να πει ψέματα (όπως είπε και κάποια κοπέλα, δε ζητούν κάποιο παραστατικό "πίστης"). Κι εμένα μου ζήτησαν η νονά να είναι χριστιανή ορθόδοξη (δε ρωτάνε τι είναι οι γονείς... αλλά τι πιστεύει ο "πνευματικός καθοδηγητής").

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Οι γονεις δεν πειράζει να είναι με πολιτικό γάμο, ο νονός είναι το πρόβλημα γιατί αυτός αναλαμβάνει την καθοδήγηση του παιδιου σαν πνευματικός γονιός.Εγώ βάφτισα ενώ ήμουν παντρεμένη με πολιτικό,δεν με ρώτησαν και αν με ρώταγαν ομολογώ ότι θα έλεγα ψέματα.Αλλά πέσαμε σε υπέροχο ιερέα.Οταν πήγαμε για τη βάφτιση της κόρης μου ενημέρωσα τον παπα οτι η κουμπάρα μου γεννηθηκε στη μέση ανατολη αλλα είναι ελληνιδα ορθόδοξη -έστω και αν δεν φαινεται από το ονομα της -και αν θέλει πιστοποιητικο βάπτισης.Μου απάντησε οτι απο τη στιγμή που θα ομολογήση την πίστη της λέγοντας το Πιστέυω δεν χρειάζεται τίποτα άλλο.

UeNTp3.png

κι εγω με πολιτικο ειμαι παντρεμενη αλλα βαφτισα κανονικα και εγω και ο αντρας μου. δε μας ρωτησε κανενας και βαφτισαμε 2 διαφορετικα παιδακια. εξαρταται απο τον παπα.

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

Ακριβώς, καλύτερα ρώτα και σε άλλη εκκλησία.

Εγώ κι ο σύζυγος βαφτίσαμε μια μπέμπα το καλοκαίρι. Προφανώς δεν φαινόταν από τις ταυτότητες ότι είμαστε παντρεμένοι, απλώς κάποια στιγμή μας ρώτησε ο παπάς αν όντως είμαστε ζευγάρι. Μέχρι εκεί.

Επίσης, το γεγονός ότι παντρεύτηκε κανείς με πολιτικό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν πιστεύει...

Διαφημίσεις

Επίσης, το γεγονός ότι παντρεύτηκε κανείς με πολιτικό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν πιστεύει...

Οχι φυσικα....απλα μπορει να σημαινει οτι δεν ειχε να δωσει τα 300ευρώ που ζητησαν σε μενα...και κοντεψαμε να πιαστουμε μαλλι με γενειαδα...

το παιδί που θα βαπτιστεί???? Στην Ελλαδα ή στην Γερμανια???

ο κάθε παπάς έχει τις αντιλήψεις του και τα δικά του πιστεύω!!!!

Επίσης εγώ ξέρω ότι πρέπει να είναι Χριστιανός ορθοδοξος ΜΟΝο και όχι αλλόθρησκος....

Όλα τα άλλα είναι λόγω παροπίδων μερικών παππάδων....

Εδώ μου είπαν εμενα ότι ο δικός μας νονος δεν μπορεί να βαπτίσει το παιδάκι μου γιατι θα είναι ακόμα ανηλικος τότε (17 ετών)...Θα το ψάξω και αυτο!!!!

Θέμα παππά καθαρά νομίζω είναι

Να το ψάξεις....αλλου και αλλου ξέρουν να κάνουν τα στραβα ματια μη χε@)*ω.....

Ποσες φορες δεν εχουμε παει σε τετοια βαφτιση...εγω προσωπικα σε τρεις!!

Οχι φυσικα....απλα μπορει να σημαινει οτι δεν ειχε να δωσει τα 300ευρώ που ζητησαν σε μενα...και κοντεψαμε να πιαστουμε μαλλι με γενειαδα...

ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ????????? :evil::evil::evil:

Ελπίζω να του την ξερίζωσες και να του την έδωσες να τη φάει! Αχ να, από αυτά κι από αυτά φεύγει ο κόσμος από την εκκλησία! :(:evil:

Στελλινούλα κι αυτό για τον ανήλικο μούφα είναι, να το ξέρεις! Έλεος Θεέ μου!

μα το ψηλιάστικα γιαυτο είπα θα το ψάξω!!!! Μα ρε γαμώτο θα πηγαίνουμε με την χαζομ@ρ@ κάθε ρασοφόρου???

Διαφημίσεις

ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ????????? :evil::evil::evil:

Ελπίζω να του την ξερίζωσες και να του την έδωσες να τη φάει! Αχ να, από αυτά κι από αυτά φεύγει ο κόσμος από την εκκλησία! :(:evil:

Οχι φυσικα....σιγα μη του τα εδινα, που και να τα ειχα παλι δεν θα του τα εδινα!! Αυτο μας ελειπε....

Απλα του ειπα οτι δεν εχω και αν επιμενει σε αυτη την χορηγια μου θα φυγω και θα παω σε αλλη εκκλησια. Στραβοκοιταχτηκαμε....και φευγοντας του ζητησα να με παντρεψει ο πατερ χρυσοστομος, ενας νεος παπας που ειχα συμπαθησει οταν ειχα παει πρωτη φορα, γιατι του λεω θελω να γινει ο πνευματικος μου....(ενω εγω το ειπα γιατι δεν ηθελα την μουτσουνα του μπροστα μου στο γαμο μας...)

Εννοειτε οτι μας παντρεψε ο πατερ Χρυσοστομος..και εδωσε ο κουμπαρος μας απο μονος του 100ευρω στο τελος και εγω ζητησα αποδειξη χαχαχαχα:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

ειναι αναγκη να πει οτι ειναι παντρεμενη? Γνωστος ειναι ο παπας? Εγω ημουν εγκυος 7μηνων και ανυπαντρη ακομη οταν ο αντρας μου βαφτισε ενα πιτσιρικι. απλα το επεξα καλεσμενη και δεν μας ειπε κανεις τιποτα. Τι ειναι πια αυτα......

Οχι φυσικα....σιγα μη του τα εδινα, που και να τα ειχα παλι δεν θα του τα εδινα!! Αυτο μας ελειπε....

Απλα του ειπα οτι δεν εχω και αν επιμενει σε αυτη την χορηγια μου θα φυγω και θα παω σε αλλη εκκλησια. Στραβοκοιταχτηκαμε....και φευγοντας του ζητησα να με παντρεψει ο πατερ χρυσοστομος, ενας νεος παπας που ειχα συμπαθησει οταν ειχα παει πρωτη φορα, γιατι του λεω θελω να γινει ο πνευματικος μου....(ενω εγω το ειπα γιατι δεν ηθελα την μουτσουνα του μπροστα μου στο γαμο μας...)

Εννοειτε οτι μας παντρεψε ο πατερ Χρυσοστομος..και εδωσε ο κουμπαρος μας απο μονος του 100ευρω στο τελος και εγω ζητησα αποδειξη χαχαχαχα:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Πολύ με κάνεις και γελάω!!!:lol::lol::lol:Επειδή τους ξέρω τους παπάδες στην εκκλησία που παντρεύτηκες,αλλά μόνο φατσικά,ποιός είναι ο Χρυσόστομος και ποιός ο τραγόπαπας???:lol::lol::lol:

Εδώ μου είπαν εμενα ότι ο δικός μας νονος δεν μπορεί να βαπτίσει το παιδάκι μου γιατι θα είναι ακόμα ανηλικος τότε (17 ετών)...Θα το ψάξω και αυτο!!!!

Εγώ πάντως βάφτισα ένα αγοράκι όταν ήμουν 5,5 χρονών.Και ναι,εννοείται ότι ήταν μαζί και ο μπαμπάς μου,διότι ήταν ρίσκο να κρατήσω το μωρό αγκαλιά μόνη μου,μια και εκείνο τον καιρό μόλις με έκανε τσακωτή η μάνα μου να σηκώνω μωρό το άφηνα να σκάσει κάτω στο πάτωμα σαν καρπούζι,αλλά και στο προσκλητήριο και στα χαρτιά είμαι κανονικά δηλωμένη σα νονά.Και το λάδωσα κανονικότατα,παρά την ντροπή που αισθανόμουν!!:lol::lol:

Μην το γελάς καθόλου! Εννοείται θα ζητήσεις απόδειξη, γιατί να μη ζητήσεις?

Αχ ρε κορίτσια, πολλές φορές χαλιέμαι που αισθάνομαι ότι πρέπει να απολογούμαι επειδή θρησκεύω, αλλά με αυτά που βλέπει κι ακούει ο κόσμος (έχουν πέσει και στη δική μου αντίληψη κάμποσα), τι εντύπωση να σχηματίσει πια? Τα χίλια δίκια έχουν που μουτζώνουνε! :?

Στη δική μας την εκκλησία πάντως οι ιερείς δεν ζητάνε ποτε συγκεκριμένο ποσο. Σου λένε "ό,τι προαιρείσθε", για το ρεύμα και το πετρέλαιο που κάηκε. Κι αυτό αν κάνεις την κίνηση να δώσεις κάτι. Αν πας δε να σου διαβάσουν ευχή (σαραντισμού η οτιδήποτε), δεν δέχονται με τίποτα! Θυμάμαι όταν πήγαμε να σαραντίσουμε τη βαφτιστήρα μου τον πατέρα να κυνηγάει γύρω γυρω τον παπά με τα λεφτα στο χέρι κι εκείνος να του λέει "στο φιλόπτωχο ταμείο, αν επιμένεις, παιδί μου"! :-P

Μια μικρή παράκληση, με όλο το θάρρος, σε όσες γενικά πιστεύουν: μην συγχέετε, λόγω των κακώς κειμένων, την θρησκεία και την πίστη μας με τον (κάκιστο) τρόπο που την εφαρμόζουν πολλοί από τους λειτουργούς της. Μην το αφήνετε αυτό να σας αποθαρρύνει και να σας απομακρύνει από την Εκκλησία. Αν το ψάξετε λιγάκι, υπάρχουν και ιερείς και εξομολόγοι, αληθινά υπέροχοι. Δεν είναι όλα τόσο άσχημα όσο τα φανταζόμαστε, όταν βρισκόμαστε μακριά κι ακούμε μόνο για τις ασχήμιες και τα σκάνδαλα. Με όλο το σεβασμο και το θάρρος, και πάλι. Μη δώσω και την εντύπωση προσυλλητίστριας! ;)

όταν έγινα νονά ήμουν έγκυος και παντρεμένη με πολιτικό γάμο...

απλά δεν είπα τίποτα ποτέ...

θα σου ζητήσουν πιστοποιητικό γάμου?

και όταν βάφτισα την μικρή μου πάλι δεν υπήρξε πρόβλημα.

καλύτερα να μην λέμε και πολλά στους παπάδες!!

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Μια μικρή παράκληση, με όλο το θάρρος, σε όσες γενικά πιστεύουν: μην συγχέετε, λόγω των κακώς κειμένων, την θρησκεία και την πίστη μας με τον (κάκιστο) τρόπο που την εφαρμόζουν πολλοί από τους λειτουργούς της. Μην το αφήνετε αυτό να σας αποθαρρύνει και να σας απομακρύνει από την Εκκλησία. Αν το ψάξετε λιγάκι, υπάρχουν και ιερείς και εξομολόγοι, αληθινά υπέροχοι. Δεν είναι όλα τόσο άσχημα όσο τα φανταζόμαστε, όταν βρισκόμαστε μακριά κι ακούμε μόνο για τις ασχήμιες και τα σκάνδαλα. Με όλο το σεβασμο και το θάρρος, και πάλι. Μη δώσω και την εντύπωση προσυλλητίστριας! ;)

Εγώ δεν πήγαινα καθόλου στην εκκλησία,αν και πιστεύω.Μόνο στην Ανάσταση κι αυτό απ'έξω...ώσπου ξεκίνησα να πηγαίνω στον εσπερινό και κόλλησα...κρατάει μόνο ένα μισάωρο,έχει λίγα άτομα και είναι ήσυχα και με βοηθάει να χαλαρώνουν τα νεύρα μου και όταν γυρνάω σπίτι να μην θέλω να δολοφονήσω την μάνα μου και την θεία μου(όσες ξέρουν την ιστορία θα καταλάβουν).Με τον καιρό γνώρισα και τους 4 παπάδες.Ο ένας είναι ο πιο υπέροχος άνθρωπος στον κόσμο.Είναι μοντέρνος και δεν έχει κολλήματα.Τους δυο πιο νέους τους αισθάνομαι σαν φίλους μου και ο πιο μεγάλος από όλους με φωνάζει Χριστινίτσα μου,αγάπη μου,μωρό μου,με αγάπη και μου θυμίζει τον μπαμπά μου που έχει πεθάνει...Κανείς τους δεν με στραβοκοίταξε ποτέ όταν πήγαινα με τα έξαλλα ρούχα μου το καλοκαίρι και με τα βαμμένα νύχια μου...Βλέπω πολλά νέα παιδιά που πάνε για εξομολόγηση και έμαθα ότι βασικά πηγαίνουν και λένε τον πόνο τους,αντί να πάνε σε ψυχολόγο και όχι τις αμαρτίες τους για να τους τιμωρήσουν.

Αυτό λοιπόν που λέει η Αγγελίνα είναι απόλυτα σωστό.Δυστυχώς όμως παντού υπάρχουν ιερείς που θα σε κάνουν να μην θέλεις να ξαναπάς και έτσι δεν έχεις την ευκαιρία να δεις και τα καλύτερα...Ψάξτε το όλοι και όλες λίγο καλύτερα...:)

Εγώ πάντως βάφτισα ένα αγοράκι όταν ήμουν 5,5 χρονών.Και ναι,εννοείται ότι ήταν μαζί και ο μπαμπάς μου,διότι ήταν ρίσκο να κρατήσω το μωρό αγκαλιά μόνη μου,μια και εκείνο τον καιρό μόλις με έκανε τσακωτή η μάνα μου να σηκώνω μωρό το άφηνα να σκάσει κάτω στο πάτωμα σαν καρπούζι,αλλά και στο προσκλητήριο και στα χαρτιά είμαι κανονικά δηλωμένη σα νονά.Και το λάδωσα κανονικότατα,παρά την ντροπή που αισθανόμουν!!:lol::lol:

εσυ ήσουν βρε 5.5 ετών, εδώ λέμε ο νονος θα είναι ήδη 17!!!!:D

εσυ ήσουν βρε 5.5 ετών, εδώ λέμε ο νονος θα είναι ήδη 17!!!!:D

E,αυτό λέω.Είναι δυνατό να αφήσανε εμένα να βαφτίσω και να μην αφήσουν τον 17χρονο??Ανήλικος από ανήλικο έχει διαφορά όπως βλέπεις.

το παιδί που θα βαπτιστεί???? Στην Ελλαδα ή στην Γερμανια???

ο κάθε παπάς έχει τις αντιλήψεις του και τα δικά του πιστεύω!!!!

Επίσης εγώ ξέρω ότι πρέπει να είναι Χριστιανός ορθοδοξος ΜΟΝο και όχι αλλόθρησκος....

Όλα τα άλλα είναι λόγω παροπίδων μερικών παππάδων....

Θέμα παππά καθαρά νομίζω είναι

Τη βαφτιστήρα μου την βάφτισα όταν ήμουν 15 και παρότι ήταν και η μάνα μου στη βάφτιση μαζί εγώ φαίνομαι στα χαρτιά (εγώ πήγα και για τη δήλωση) κι αυτό γιατί η μάνα μου είχε βαφτίσει αγόρι και δεν μπορούσε να βαφτίσει κορίτσι. Δεν τέθηκε θέμα ηλικίας.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...