Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αμοιβή για υπηρεσίες "σχολικού λεωφορείου"

Recommended Posts

Από Σεπτέμβριο θα πηγαίνουν τα παιδιά μου σε νήπιο και παιδικό σταθμό, εγώ θα τα πηγαίνω το πρωί αλλά το απόγευμα πρέπει καποιος να τα επιστρέφει στο σπίτι της γιαγιάς.

Εχουμε κάποια γειτόνισσα μας η οποία νομίζω θα δεχτεί, όμως δεν γνωρίζω καθόλου τι ποσό θα πρέπει να της προτείνω ώστε και εκείνη να συμφέρει και να δεχτεί η κοπέλα αλλά και εμάς αν μας κοστίσει πάνω από 200 ευρώ για παράδειγμα, τότε μάλλον βολεύει κάποιος ιδιωτικός σταθμός που περιλαμβάνει και την μεταφορά του μικρού.

Αυτο που ζητώ είναι μία διαδρομή περίπου 6 χλμ ως στον σταθμό, παραλαβή του 3χρονου, 3 χλμ ακόμη ως το νήπιο, παραλαβή του 5χρονου και 3 χλμ ως το σπίτι. Συνολικά δλδ 12 χλμ απόσταση, θα της βάλω και τα καρεκλάκια στο αυτοκίνητο της.

Τι θα δίνατε; ή με τι ποσό θα σας συνέφερε να κάνετε αυτή την εξυπηρέτηση;;

Διαφημίσεις

Γεια σου xena, χρονια πολλα!

Καλά, τα 200 ειναι παρα πολλά, αλλά φαντάζομαι εγραψες ενα ποσό σαν το απωτατο πλαφόν...

Άσχετα με τα χλμ, πόση ωρα θα χρειάζεται για να κανει ολη την εξυπηρετηση? Νομιζω οτι η αμοιβη της θα πρέπει να ειναι σε συναρτηση με τον χρόνο που θα "χάνει".

Προσωπικά -ως εργοδότης, ας πούμε- θα ξεκιναγα από 100 και θα κατεβαινα (για να πω την αληθεια θα κατεβαινα αρκετα, ειδικά αν αυτο που θα κανει δεν θα της παιρνει πολλή ωρα).

Ως εργαζόμενη θα σου ελεγα 50-80 ευρω μαξιμουμ, οτιδηποτε παραπάνω μου φαίνεται υπερβολικά πολύ με γνωμονα και μονο την εργασία αυτη καθεαυτή και χωρίς να αρχίσω τα "στις μερες μας" κλπ.

στην ουσια εχεις να της πληρωνεις την βενζινη,γιατι απλα θα κανει την μεταφορα,δεν θα ασχολειτε με τα μικρα σου...μιλαμε για μια ωρα την ημερα το πολυ φανταζομαι...τα 200 δεν φανταζουν απλα πολλα,ειναι πολλα!!δεν θα ξεπερνουσα τα 100 ευρω το μηνα...

ασχετο, αλλα τσεκαρε και τις οδηγητικες της ικανοτητες πριν δεσμευτεις...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

δεν είναι μόνο θέμα χρόνου αλλά και βενζίνης που θα καταναλώνει και "φθοράς αυτοκονήτου". νομίζω ότι 100 ευρώ το μήνα είναι μια λογική αποζημείωση.

το θέμα για μέν είναι αν εμπιστεύεσαι αυτή τη γυναίκα να πηγαίνει οδικώς τα παιδιά σου καθημερινά και για τόση απόσταση....

Αχ αλήθεια κορίτσια μου σας φαίνονται πολλά;; είπα στον σύζυγο για 150 και φώναζε πως είναι υπερβολή, όμως εγώ τα βλέπω λίγα. Βλακεία λέω; μακάρι!!! :lol:

Είμαστε εξοχή, τα χλμ είναι 12 πήγαινε-έλα αλλά χρειάζεται περίπου 20 λεπτά, περισσότερο για το λύσε-δέσε & την παραλαβή των παιδιών.

Εγώ σε άδεια μου που κάνω κάτι παρόμοιο, μου παίρνει περίπου 1 τεταρτάκι να λείψω απ'το σπίτι αλλά το να ξεσηκωθεί η άλλη κοπέλα για κάποια υποχρέωση - ε, πρέπει να το πληρωθεί αυτό, ε;

Παράδοση εκεί που παρκάρει το αυτοκίνητο της, θα τα παίρνει από εκεί η γιαγιά, είμαστε δίπλα δίπλα.

Ολο αυτό γιατί ο παππούς μεγάλωσε και νιώθω πως είναι φρονιμότερο να μην το κάνει πια..:oops:

magdoulini έχω δύο μαμάδες που ζητούν κάτι τέτοιο, η μία ομως τρακάρει συχνά, τρέχει και γιαυτό την αποκλείω και έχω μόνο την μία στα υπόψη. :|

Σόφη μου δεν έχω επιλογή. Πρέπει κάποιος να φέρνει τα παιδιά στο σπίτι.

Διαφημίσεις

skountoufla μου χρόνια πολλά και σε εσένα, σε όλες βασικά!

Μωρέ 80.. μου φαίνονται λίγα. Αν ήταν μητέρα συμμαθητή ναι, να το πω. Γιατι το λέω: μία φίλη μου (είναι λίγο φιλοχρήματη όμως) έπαιρνε το 2008 για την ίδια δουλειά, για ένα μόνο παιδάκι που ήταν συμμαθητής με το δικό της, 120 ευρώ και το έκανε για 1 μήνα. Της το γυρνούσε από το σχολείο και το πήγαινε 3 φορές την εβδομάδα στα Αγγλικά, μαζί ακριβώς με το δικό της. Της φάνηκαν λίγα και σταμάτησε και κρέμασε τη μαμά που είχαν συμφωνήσει. Με γνόμωνα αυτό το σκέφτηκα.

Για να το κάνει αυτό κάποιος, θα θέλει 50 ευρώ το μήνα βενζίνη. Επίσης είναι περίπου 25 ώρες το μήνα (με το μπες βγες στο αυτοκίνητο (βάζω 1 ώρα και κάτι την ημέρα). Από 5 ευρώ την ώρα, βγαίνει 125 ευρώ. 125+50= 175. Μέχρι εκεί είναι τα βασικά για να έχει η γυναίκα στοιχειώδες ενδιαφέρον για τη δουλειά της.

Εγώ, αν δεν μου έκανε μεγάλη διαφορά, θα της έδινα 200 για να την έχω ευχαριστημένη και να απαιτήσω και αυτοκίνητο με πρόσφατο σέρβις, καθαρό κλπ. Δεν λέω ότι είναι λίγα, αλλά τόσο κοστίζει αυτή η δουλειά. Δεν είναι σφουγγάρισμα. Περιλαμβάνει δύο παιδί, ένα αυτοκίνητο και ένα υπεύθυνο άτομο.

Ακριβώς , το κόστος βενζίνης είναι 35-45 ευρω / μήνα για 12 χιλιόμετρα χωρις φθορά κλπ..Με 50 ευρώ το μήνα είναι παράλογο κάποιος ξένος να αναλάβει μια τέτοια υποχρέωση εκτός και αν θέλει δωρεάν να παρέχει την βοήθεια του(φίλοι συγγενείς) ή αν έτσι και αλλιώς πάει την ίδια διαδρομή την ίδια ώρα αρα του μένουν τα 50 ευρω. Κάθε άλλο παζάρι και ειδικά αν βρισκόταν κάποιος τελικά να το έκανε για 50 ευρω θα τον φοβόμουν.

Το σχολικό αν παρέχεται απο τον παιδικό πάντα είναι μια πιο συμφέρουσα και αξιόπιστη λύση.

(Εμάς είναι 800 ε / χρόνο... αναλογικά έρχεται κάπου 90ε το μήνα και πάλι αναλογικά 45 ε /διαδρομή.).Στον παιδικό μπορεί να είναι και λιγότερα ανα χρόνο.

Γιατί δεν την ρωτάς με πόσα θα ήταν ευχαριστημένη? Πάντως η κοπέλα δεσμεύεται..δεν είναι 1 ώρα το πρωί την κάνει και ξεμπερδεύει. Στην μέση της ημέρας υπάρχει μια υποχρέωση.

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

Διαβάζω και γουρλώνω τα μάτια:

"Τα 200 είναι πάρα πολλά... 50-80 ίσως"

"Βασικά θα πηγαίνει να τα παίρνει, άρα έχεις να πληρώνεις τις βενζίνες ουσιαστικά".

Δηλαδή σοβαρά; Όσα δίνετε για τα νύχια σας, θα δίνατε στην κοπέλα που θα έπαιρνε την ευθύνη να βάλει δύο μωρά παιδιά μέσα στο αμάξι της και να τα μεταφέρει; Ακόμα κι αν είναι μία ώρα την ημέρα μόνο, αυτή η κοπέλα θα χαλάσει χρόνο από την ζωή της για να μεταφέρει τα δικά σας παιδιά. Όταν η σοβαρή φύλαξη είναι περίπου 5 ευρώ την ώρα για κάθε παιδί, η μεταφορά θα έπρεπε να θεωρείται ακόμα πιο μεγάλο φορτίο, πόσο μάλλον δύο παιδιών.

Για το πολύ 2 παράνομα ευρώ την ώρα, τα οποία για να τα πάρει, θα έκοβε την ημέρα της στη μέση και θα έδινε τουλάχιστον το 1 για βενζίνη, η οποιαδήποτε κυρία, θα έβγαινε καμία από το σπίτι της;

Στην καθαρίστριά σας, που αν κάνει λάθος, το πολύ πολύ να σπάσει κάτι που διορθώνετε με χρήματα, πόσα δίνετε;

Τέλος πάντων, σχετικά με το θέμα. Θεωρώ τις αμοιβές που δίνονται στην Ελλάδα για οτιδήποτε έχει σχέση με τα παιδιά ιδιαίτερα τραγικές... Οι μόνες λύσεις που μπορώ να σκεφτώ είναι συνδυαστικές... Δηλαδή:

1. Αν το παιδί κάνει μια δραστηριότητα, ή κάποια ξένη γλώσσα σε μορφή ιδιαίτερου, να οργανώσετε τις ώρες ώστε να το παίρνει η καθηγήτρια και να κάνουν μάθημα. Μια μικρή αύξηση στην καθηγήτρια θα ήταν αρκετή, αν και μπορεί απλά να μην το δεχτεί.
  2. Αν υπάρχει κάποια μαμά που δεν εργάζεται, μπορεί να παίρνει το παιδί και να το κρατάει, με αντάλλαγμα κάποιες άλλες εξυπηρετήσεις που μπορείτε να κάνετε (π.χ. να τα πηγαίνετε εσείς το πρωί και να τα παίρνει η άλλη μαμά το μεσημέρι)
  3. Να βρείτε κάποιο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης που αναλαμβάνει και τη μεταφορά των παιδιών από το σχολείο στο κέντρο.
  4. Να συζητήσετε με άλλους γονείς που μπορεί να έχουν το ίδιο πρόβλημα και να βρείτε μία κοπέλα να τα απασχολεί για λίγες ώρες. Με τη λογική αυτή, αν μαζευτούν 5-6 γονείς και δίνει ο καθένας 2 ευρώ την ώρα, θα μπορείτε με το πολύ 50 ευρώ το μήνα να έχετε μια πολύ ενδιαφέρουσα δημιουργική απασχόληση και μια εκπαιδευτικό που δε θα βαριέται να σκεφτεί, γιατί θα αξίζει τον κόπο. Εδώ βέβαια προκύπτει το θέμα του χώρου. Στο εξωτερικό πολλοί γονείς το κάνουν σε διαφορετικό σπίτι κάθε γονέα ανά βδομάδα. Στην Ελλάδα, αν πέσετε σε σχολείο που ενδιαφέρεται να εξυπηρετήσει, μπορεί να παραχωρηθεί ο χώρος του σχολείου.

Όπως και να 'χει, αν το ψάξεις, ό,τι πληρώνεις παίρνεις και θεωρώ ότι εδώ και χρόνια, η τελευταία προτεραιότητα είναι η εκπαίδευση των παιδιών μας. Το πρώτο πράγμα από το οποίο σκεφτόμαστε να κάνουμε περικοπές είναι αυτό... Δε λέω ότι δεν ζούμε σε πιο δύσκολες εποχές, αλλά πριν προτείνετε οτιδήποτε, σκεφτείτε ΕΣΕΙΣ αν δεχόσασταν να δουλέψετε για 50 ευρώ το μήνα, τι θα φροντίζατε να προσφέρετε και τι πόσο χαμηλά θα κοστολογούσατε την ικανότητα και την υπευθυνότητά σας...

Διαφημίσεις

Εντάξει τώρα μην υπερβάλουμε...

Εδώ για 6ωρη εργασία προσφέρονται 350 ευρώ και για 8ωρη 500-600. Ένας γιατρός σε νοσοκομείο παίρνει 800 ευρώ και καμμιά 300 απο τις εφημεριες. Άρα για μια ώρα εργασίας ποσά πρεπει να πάρεις;;

xena μένεις ανατ. αττική, καλά θυμάμαι? εγώ περίχωρα Ραφήνας και η κατάσταση που περιγράφεις είναι το μείζον ζήτημα της περιοχής...

λοιπόν σχολικό τοπικου παιδ. σταθμού, για ανάλογες αποστάσεις, μου έπαιρνε πριν 4 χρόνια 50/μήνα μαύρα για μία μεταφορά, 70 για δύο..με πουλμανάκι φουλ...

εγω θα το κοστολογούσα 150 με αυτή τη λογική...από τη μία σπάει τη μέρα της στη μέση, από την άλλη αφιερώνει μόνο μία ώρα τη μέρα, σε 8ωρο αυτό πόσο θα πήγαινε πχ? αν πάλι σκέφτεσαι τη λύση του ιδ. παιδικού, είναι κι αυτό μια λύση..

αφού ο άντρας μου κάνει πλάκα, έχει εταιρία τρανσφερ από αεροδρόμιο και του λέω συνέχεια να αφήσει τους τουριστες να πιάσει τους μαθητες που δεν προλαβαίνουν να τους πάρουν οι γονείς τους...υπάρχει μεγάλο θέμα σε αραιοκατηκοιμένες περιοχές, όσες μένουν εντός πόλης ή προάστεια δεν μπορεί να αντιληφθεί τι τραβάμε..

35-45 ευρώ αντιστοιχούν στις βενζίνες της κάθε μήνα. Ακόμα και 5 ευρώ/ώρα επί 1 ώρα χοντρικά την ημέρα να διαθέτει είναι 100 ευρώ ως "αμοιβή" για τον χρόνο της. Θεωρώ πως 150 ευρώ τον μήνα είναι μια πολύ αξιοπρεπής τιμή για αυτή τη διευκόλυνση. Βασικό να έχει κάνει σέρβις το αυτοκίνητο και να το διατηρεί καθαρό.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Επίσης μια barwoman χωρίς πτυχίο παίρνει 60 ευρώ νυχτοκάματο + tips και μια καθαρίστρια κατά μέσο όρο παίρνει 10 ευρώ την ώρα. Και πιστεύω ότι μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς ποτά και χωρίς γυναίκα να μας καθαρίζει το σπίτι, ενώ όπως και να το κάνουμε, τα παιδιά μας να τα αφήσουμε να γυρνούν σπίτι μόνα, δε γίνεται, άρα γιατί τα πρώτα θεωρούνται νορμάλ και το δεύτερο όχι;

Αυτά που ανέφερες, δεν είναι ωρομίσθια επαγγέλματα και τους δίνεται η δυνατότητα να κάτσουν 10 ώρες σερί στη δουλειά τους για να βγει ένα μεροκάματο και όχι να δώσουν ό,τι παίρνουν σε βενζίνες -ακόμα κι αν μένουν κοντά-. Αν ένα άτομο χάνει μία ώρα για 2 ευρώ, συν μία ώρα για να προετοιμαστεί και να φτάσει στην ώρα του, δε θα βγάλει ούτε 100 ευρώ το μήνα ΠΟΤΕ!

Το ωρομίσθιο πάντα είχε υψηλότερη τιμή από το ημερομίσθιο. Δε γίνεται να πληρώσεις ίδιο ποσό ανά ώρα όταν κάνεις 10 ώρες δουλειά την ημέρα και όταν κάνεις 1... Με αυτή τη λογική, αφού μια φυσιολογική τιμή για ιδιαίτερα είναι τα 15ε/ώρα, εγώ που δουλεύω σε σχολείο, 7 ώρες την ημέρα, θα έπρεπε να παίρνω μικτά 2.100ε [αχ, με πόνεσε λίγο αυτό].

Προσωπικά, ούτε χωρίς πτυχίο δε θα δούλευα γι αυτά τα λεφτά. Το θέμα είναι ότι αυτά τα κοριτσάκια που μπορεί να αναλάβουν κάτι τέτοιο για 50-80 ευρώ το μήνα, δεν έχουν ιδέα σε τι μπορεί να μπλέξουν, αν -χτύπα ξύλο- συμβεί κάτι κατά τη μεταφορά του αυτοκινήτου και σίγουρα, θα σας αφήσουν ξεκρέμαστες με το που καταλάβουν ότι αν π.χ. τους δίνετε 50 ευρώ, καθαρά θα βάζουν 15ε/μήνα στην τσέπη τους -το πολύ-.

Κάποιος γιατρός σε κάποιο νοσοκομείο παίρνει τόσα, αλλά στο ιατρείο του που θα πας για λιγότερο από μισή ώρα, θα πάρει τουλάχιστον 50άρικο και πολλές φορές, μαύρα κι αυτός...

Μιλάμε για γειτόνισσα κι οχι για κάποια που θα κανει μια ώρα να προετοιμαστεί για να είναι στην ώρα της. Επίσης, φαντάζομαι, οτι κανείς δεν περιμένει απο μια τέτοια δουλεια να βγάλει κανονικό μηνιάτικο και να ζησει. Απλά συμπληρώνει αλλο εισόδημα ή το βλέπει ως χαρτζιλίκι. Τις υπόλοιπες ώρες μπορεί να κρατάει παιδιά τα απογεύματα, να κανει ιδιαίτερα, να καθαρίζει σπίτια κλπ, ανάλογα με τα προσόντα της.

Διαφημίσεις

Μιλάμε για γειτόνισσα κι οχι για κάποια που θα κανει μια ώρα να προετοιμαστεί για να είναι στην ώρα της. Επίσης, φαντάζομαι, οτι κανείς δεν περιμένει απο μια τέτοια δουλεια να βγάλει κανονικό μηνιάτικο και να ζησει. Απλά συμπληρώνει αλλο εισόδημα ή το βλέπει ως χαρτζιλίκι. Τις υπόλοιπες ώρες μπορεί να κρατάει παιδιά τα απογεύματα, να κανει ιδιαίτερα, να καθαρίζει σπίτια κλπ, ανάλογα με τα προσόντα της.

Επίσης οι γιατροί του ΕΣΥ δεν μπορούν να έχουν ιδιωτικό ιατρείο. Μόνο οι πανεπιστημιακοί. Οπότε αρκούνται στα 1200 ευρώ το μήνα για να σώζουν ζωές... Με απάνθρωπα ωράρια και συνθήκες εργασίας, συνήθως μακριά απο το σπίτι τους.

Βρε δε λέω το αντίθετο, απλά εξηγώ ότι δεν μπορείτε να "έχετε απαιτήσεις" με αυτά τα λεφτά... Κοινώς, αν η γειτόνισσα βρει ένα σπίτι να καθαρίζει στη γειτονιά, στο οποίο δε θα κάνει τόσα χιλιόμετρα για να πηγαινοφέρνει κανέναν, δε θα έχει τόσο μεγάλη ευθύνη και θα βγάζει καθαρά 10ε/ώρα (και θα είναι και για περισσότερες από 1 ώρες) αντί για 0.75ε/ώρα (αν υπολογίσουμε καμιά 30αριά ευρώ έξοδα για τις βενζίνες) και θα βολεύει η ώρα που παίρνει το παιδάκι, απλά θα σας πάρει την Τετάρτη το βράδυ, να σας πει ότι την Πέμπτη δεν μπορεί να πάει να το πάρει από το σχολείο.

Θεωρώ ότι οποιοσδήποτε το δεχτεί να βγει από το σπίτι του για 50 ευρώ το μήνα, χωρίς να υπολογίζουμε έξοδα μετακινήσεων (καλώς ή κακώς, 12 χλμ τη μέρα, με δύο πιτσιρίκια, είναι "τρομακτικό" να το κάνεις με τα πόδια, οπότε σίγουρα μιλάμε για αυτοκίνητο), δε θα έχει ούτε ο ίδιος σε υπόληψη αυτό που θα κάνει και θα το αντιμετωπίζει μόνιμα σαν μια απλή εξυπηρέτηση, γιατί περί αυτού θα πρόκειται.

ποια είναι η μέση τιμή ιδιαίτερου? 15 ευρώ/ώρα? τη σήμερον ημέρα?

επίσης από ό,τι κατάλαβα η γυναίκα είναι γειτόνισα. μπορεί να πηγαινοφέρνει και το δικό της παιδι στο σχολείο...εδω στη γειτονιά οι γείτονες το κάνουν ο ένας για τον άλλον χωρίς χρήματα..πόσο μάλλον να πληρώνεσαι..

Βρε δε λέω το αντίθετο, απλά εξηγώ ότι δεν μπορείτε να "έχετε απαιτήσεις" με αυτά τα λεφτά... Κοινώς, αν η γειτόνισσα βρει ένα σπίτι να καθαρίζει στη γειτονιά, στο οποίο δε θα κάνει τόσα χιλιόμετρα για να πηγαινοφέρνει κανέναν, δε θα έχει τόσο μεγάλη ευθύνη και θα βγάζει καθαρά 10ε/ώρα (και θα είναι και για περισσότερες από 1 ώρες) αντί για 0.75ε/ώρα (αν υπολογίσουμε καμιά 30αριά ευρώ έξοδα για τις βενζίνες) και θα βολεύει η ώρα που παίρνει το παιδάκι, απλά θα σας πάρει την Τετάρτη το βράδυ, να σας πει ότι την Πέμπτη δεν μπορεί να πάει να το πάρει από το σχολείο.

Θεωρώ ότι οποιοσδήποτε το δεχτεί να βγει από το σπίτι του για 50 ευρώ το μήνα, χωρίς να υπολογίζουμε έξοδα μετακινήσεων (καλώς ή κακώς, 12 χλμ τη μέρα, με δύο πιτσιρίκια, είναι "τρομακτικό" να το κάνεις με τα πόδια, οπότε σίγουρα μιλάμε για αυτοκίνητο), δε θα έχει ούτε ο ίδιος σε υπόληψη αυτό που θα κάνει και θα το αντιμετωπίζει μόνιμα σαν μια απλή εξυπηρέτηση, γιατί περί αυτού θα πρόκειται.

Κοιτά, εγω πρότεινα 100 ευρώ. Θεωρώντας οτι θα χρειαστεί περίπου 40 ευρώ για το αυτοκίνητο, μένουν 60 ευρώ για 20 ώρες, δηλαδή 3 ευρώ την ώρα. Που δεν είναι καν ώρα (20 λεπτά είπε η κοπέλα οτι της παίρνει).

Υπάρχουν πολλοί που συνδυάζουν 2-3 δουλειές. Ξέρω κοπέλα που κρατάει 2 αδελφάκια το πρωί, το απόγευμα πηγαίνει και κρατάει συντροφιά σε μια γιαγιά για 2 ώρες και το βράδυ δουλεύει λαντζα σε πιτσαρία. Τα Σ/Κ καθαρίζει σπίτια και σιδερωνει. Συνολικά βγάζει πάνω απο 1500 ευρώ το μήνα.

Επειδη ζουσα στην Αν Αττικη, η περιφερεια πληρωνει με δικα της χρηματα ταξιτζηδες για να πηγαινοφερνουν παιδακια απο παιδικους και νηπια. Ειχα κανει κι εγω αιτηση, με ειχαν δεχτει αλλα δεν μπορεσα να κανω χρηση για προσωπικους λογους τοτε.

Για το ποσο, να σας πω το εξης:

Για δικη μου μεταφορα, 40 χλμ χ 2, ητοι 80 την ημερα, εδινα σε γνωστη μου 70 ευρω/μηνα!!! Οποτε τα ποσα που διαβαζω 200 ευρω κλπ, για λιγοτερο απο τη μιση διαδρομη, ειναι πολυ υψηλα για εμενα. Δεν θα τους κανει ιδιαιτερα, απλα θα τα πηγαινοφερνει για 20' την ημερα.

Σε αυτες τις περιοχες ξερω οτι γειτονισες το κανουν δωρεαν, η μια για την αλλη. Μου ειχαν προτεινει πολλες φορες. Απλα προσφερεσαι να πληρωσεις τη βενζινη και τιποτα αλλο. Ισως και ενα μικρο ποσο ακομα. Ειναι ανταποδοτικες ακομα εκει οι κοινωνιες, ο ενας στηριζει τον αλλο.

Με λιγα λογια δεν προκειται για επαγγελμα, εκει ειναι η διαφωνια. Μια εξυπηρετηση κανει ο αλλος για ελαχιστο χρονο, μαλιστα πολλοι το συνδιαζουν με δικη τους δουλεια πριν ή μετα τη μεταφορα. Ολη την ωρα πηγαινοερχονται εκει.

...δεν καταλαβα πού κολλάνε οι γιατροί :confused:

(αν τεθηκε θεμα σύγκρισης πάντως - φανταζομαι οχι...- για αυτό που ζητάει η xena, το μόνο απαιτούμενο προσόν ειναι η αδεια οδήγησης, για τον γιατρό αρκεί αυτό? επισης αν η γειτονισσα βρει καλυτερη προσφορα εργασιας, ας επιλεξει εκεινη, τωρα, αν καταλαβα καλα, μιλαμε για μια περιπτωση που απο 'κει που δεν κανει τιποτα, θα λειπει από το σπίτι της για 20' και θα κερδιζει καποια χρηματα - ολα ειναι θεμα συνθηκων και επιλογων).

Χριστίνα, εχει χρειαστεί ποτέ να προσλάβεις ξένο άνθρωπο για τη φροντίδα παιδιού σου? Αν οχι, ελπίζω να μη χρειαστεί ποτέ, αν το έχεις κάνει ομως θα ξερεις ότι αυτη η δουλειά στην πραγματικότητα δεν πληρώνεται, γιατί για όση ωρα ειναι εκεινος ο ανθρωπος με τα παιδιά σου γίνεται γονιός τους, οπότε δεν κοστολογείται ο αντικαταστάτης του γονιού, άρα δεν μπορούμε να μιλάμε πάνω σ' αυτη τη βαση.

Πέρα λοιπόν από αυτό, το ενα 20'/την ημερα από τη ζωη κάποιου, βαζοντας μεσα την ευθυνη της οδήγησης και τις βενζίνες, πρέπει να έχει μία τιμή και αν η 5ωρη και 6ωρη ανά 5νθημερο φύλαξη παιδιου είναι γυρω στα 400 με 600 ευρώ το μήνα, τότε κάπως αναλογικά θα βγει και το κόστος που αναζητά η xena.

To "όσα δίνετε για τα νυχια σας" ειναι άδικο και αφ' υψηλού σχόλιο και πολύ υποτιμητικό. Επειδή εγω μειοδότησα μεχρι τωρα, να πω οτι τη βενζινη ουτε καν την ειχα σκεφτεί, οπότε προφανώς χωράει αναθεώρηση στην τιμη που πρότεινα και για να πω την αληθεια, τα 50-80 ευρώ τα εννοούσα ως κέρδος, οπότε αχρειαστη η χριστομάθεια.

Και το άτομο που θα προσληφθεί τελικά δεν "χάνει" μια ωρα, αλλά δουλεύει μία ωρα και πληρωνεται για αυτην και η δουλεια που κάνει εχει μεν την ευθυνη της οδήγησης, αλλα κατα τ' αλλα δεν ειναι και τιποτα σπουδαίο (δεν υποτιμώ το ότι θα φροντίζει για τη μεταφορά παιδιών, αλλα οντως δεν ειναι και κατι τρομερο αυτο που θα κανει - η ευθυνη αυτη δεν πληρωνεται, το ξαναλεω, το εχω ζησει δυστυχως).

ΥΓ πάντως εμπειρικά σας λεω ότι την βενζινη την βγαζετε πολύ... για 12 χλμ τη μερα για 20 μερες το μηνα, σε "ανοιχτο" δρομο και οχι πρωτη-νεκρο στα φαναρια, με ενα μεσο αυτοκινητο θα βγαινει βαριά 20-25 ευρω

y.g και μολις τωρα διαβασα τη Χαρα-Μαρια...θα μπορουσα να ειχα γλιτωσει το γραψιμο :P

babycobra μιλάω για καθηγητές αγγλικής γλώσσας με διδακτικές πιστοποιήσεις, όχι τις επάρκειες που χάριζε το υπουργείο με proficiency ή 20 χρονών παιδάκια που δεν έχουν ούτε καν αυτό.

Να θυμίσω ότι το μέσο φροντιστήριο σε μη κεντρική περιοχή της Αττικής, που δεν υπάρχει πολύ μεγάλη προσφορά, "βγαίνει" περίπου 6 ευρώ την ώρα για τις πρώτες τάξεις και στηβάζουν τουλάχιστον μια 15αριά πιτσιρικάκια να αντιγράφουν γραμματάκια, ενώ η φρέσκια καθηγήτρια τρέχει να καταλάβει τι πρέπει να κάνει, γιατί ούτε πτυχίο έχει, ούτε προϋπηρεσία, για να μπορεί να δεχτεί τα 3.6 ευρώ την ώρα που πληρώνονται στα φροντιστήρια. Και έχεις πάντα την πιθανότητα να αρρωστήσετε ή να λείψετε για οποιοδήποτε λόγο και να χάσετε αυτήν την ώρα που προπληρώσατε (βάλε και Πάσχα/Χριστούγεννα που πληρώνετε και χάνονται, βγήκαν τα ιδιαίτερα). Προφανώς βέβαια υπάρχουν επαγγελματίες που σέβονται τα ιδρύματα που άνοιξαν και δεν κάνουν τόσο πολλές εκτπώσεις, αλλά στην Ελλάδα του 2016, τα κουκουλώνουμε όλα εις το όνομα της κρίσης, λες και πριν από αυτήν η υψηλού επιπέδου εκπαίδευση προσφερόταν παντού γύρω μας απλόχερα...

Για γειτόνισσα μίλησε, όχι για γειτόνισσα με παιδί στο ίδιο σχολείο, αλλά όπως και να 'χει, θεωρώ απαράδεκτο να ζητήσεις από έναν άνθρωπο να αφιερώνει κάθε μέρα σε σένα (έστω και 1-2 ώρες, οι οποίες θα σπάνε τη μέρα της στη μέση), για 15 ευρώ (καθαρά).

Επίσης, άσχετο, αλλά τώρα είδα ότι η κοπέλα απλά θα τα πηγαίνει στο σπίτι της γιαγιάς. Μέχρι τώρα νόμιζα ότι θα τα κρατάει καμιά ώρα μέχρι να γυρίσει η μαμά σπίτι. Όπως και να 'χει, εξακολουθώ να πιστεύω ότι για 50 ευρώ δε θα το έκανε κανείς νορμάλ. Το ιδανικό είναι να βρεθεί μια μαμά να παίρνει το παιδί της την ίδια ώρα και να αφήνει και το παιδί της κοπέλας στο σπίτι της γιαγιάς. Αντίστοιχα, το πρώι μπορούν να περνούν και να παίρνουν και το δικό της παιδάκι και να τα πηγαίνουν εναλλάξ στο σχολείο.

Τώρα, για τις δουλειές που ανέφερες, τι να πω... Το να κάνουν περιουσία με τα μαύρα κι εμείς να το λέμε εργατικότητα επικαλλούμενοι την οικονομική κρίση, την ίδια στιγμή που έκοψαν το 55% των συντάξεων των πατεράδων μας, δεν το καταλαβαίνω.

Χαρά - Μαρία ωραία κίνηση, αν και θα μπορούσαν να μισθώνουν ένα λεωφορειάκι και μια συνοδό και συνδυάζοντας δρομολόγια να βγαίνει πολύ πιο φθηνά. Επίσης μιλάς για κάτι που γινόταν ως επάγγελμα. Κοινώς, η περιφέρεια πρακτικά τους "έβρισκε πελάτες". Εδώ αν το κάνει κάποια κοπέλα, δε θα είναι δεδομένο ότι θα βρει άλλους 5-6 μες στη μέρα.

Πάντως, προσωπικά, πιο εύκολα θα αναλάμβανα κάτι τέτοιο αν μου έλεγαν "δε θα σε πληρώνουμε, απλά θα σου γεμίζουμε μια φορά το μήνα βενζίνη το αμάξι, επειδή δεν έχουμε λεφτά", παρά αν μου έλεγαν "θα σε πληρώνουμε 50 ευρώ"...

babycobra μιλάω για καθηγητές αγγλικής γλώσσας με διδακτικές πιστοποιήσεις, όχι τις επάρκειες που χάριζε το υπουργείο με proficiency ή 20 χρονών παιδάκια που δεν έχουν ούτε καν αυτό.

Να θυμίσω ότι το μέσο φροντιστήριο σε μη κεντρική περιοχή της Αττικής, που δεν υπάρχει πολύ μεγάλη προσφορά, "βγαίνει" περίπου 6 ευρώ την ώρα για τις πρώτες τάξεις και στηβάζουν τουλάχιστον μια 15αριά πιτσιρικάκια να αντιγράφουν γραμματάκια, ενώ η φρέσκια καθηγήτρια τρέχει να καταλάβει τι πρέπει να κάνει, γιατί ούτε πτυχίο έχει, ούτε προϋπηρεσία, για να μπορεί να δεχτεί τα 3.6 ευρώ την ώρα που πληρώνονται στα φροντιστήρια. Και έχεις πάντα την πιθανότητα να αρρωστήσετε ή να λείψετε για οποιοδήποτε λόγο και να χάσετε αυτήν την ώρα που προπληρώσατε (βάλε και Πάσχα/Χριστούγεννα που πληρώνετε και χάνονται, βγήκαν τα ιδιαίτερα). Προφανώς βέβαια υπάρχουν επαγγελματίες που σέβονται τα ιδρύματα που άνοιξαν και δεν κάνουν τόσο πολλές εκτπώσεις, αλλά στην Ελλάδα του 2016, τα κουκουλώνουμε όλα εις το όνομα της κρίσης, λες και πριν από αυτήν η υψηλού επιπέδου εκπαίδευση προσφερόταν παντού γύρω μας απλόχερα...

Για γειτόνισσα μίλησε, όχι για γειτόνισσα με παιδί στο ίδιο σχολείο, αλλά όπως και να 'χει, θεωρώ απαράδεκτο να ζητήσεις από έναν άνθρωπο να αφιερώνει κάθε μέρα σε σένα (έστω και 1-2 ώρες, οι οποίες θα σπάνε τη μέρα της στη μέση), για 15 ευρώ (καθαρά).

Επίσης, άσχετο, αλλά τώρα είδα ότι η κοπέλα απλά θα τα πηγαίνει στο σπίτι της γιαγιάς. Μέχρι τώρα νόμιζα ότι θα τα κρατάει καμιά ώρα μέχρι να γυρίσει η μαμά σπίτι. Όπως και να 'χει, εξακολουθώ να πιστεύω ότι για 50 ευρώ δε θα το έκανε κανείς νορμάλ. Το ιδανικό είναι να βρεθεί μια μαμά να παίρνει το παιδί της την ίδια ώρα και να αφήνει και το παιδί της κοπέλας στο σπίτι της γιαγιάς. Αντίστοιχα, το πρώι μπορούν να περνούν και να παίρνουν και το δικό της παιδάκι και να τα πηγαίνουν εναλλάξ στο σχολείο.

Τώρα, για τις δουλειές που ανέφερες, τι να πω... Το να κάνουν περιουσία με τα μαύρα κι εμείς να το λέμε εργατικότητα επικαλλούμενοι την οικονομική κρίση, την ίδια στιγμή που έκοψαν το 55% των συντάξεων των πατεράδων μας, δεν το καταλαβαίνω.

Χαρά - Μαρία ωραία κίνηση, αν και θα μπορούσαν να μισθώνουν ένα λεωφορειάκι και μια συνοδό και συνδυάζοντας δρομολόγια να βγαίνει πολύ πιο φθηνά. Επίσης μιλάς για κάτι που γινόταν ως επάγγελμα. Κοινώς, η περιφέρεια πρακτικά τους "έβρισκε πελάτες". Εδώ αν το κάνει κάποια κοπέλα, δε θα είναι δεδομένο ότι θα βρει άλλους 5-6 μες στη μέρα.

Πάντως, προσωπικά, πιο εύκολα θα αναλάμβανα κάτι τέτοιο αν μου έλεγαν "δε θα σε πληρώνουμε, απλά θα σου γεμίζουμε μια φορά το μήνα βενζίνη το αμάξι, επειδή δεν έχουμε λεφτά", παρά αν μου έλεγαν "θα σε πληρώνουμε 50 ευρώ"...

Ενώ στα ιδιαίτερα οι αποδείξεις πανε σύννεφο...

(Sorry για το off topic).

skountoufla για το γιατρό αρκεί αυτό, αν έχει παντρευτεί πρωθυπουργό (ονόματα δε λέμε χαχαχα)

Καταλαβαίνω ότι για κάποιους ανθρώπους είναι δύσκολο να εμπιστευτούν το παιδί τους σε κάποιον μέχρι τότε άγνωστο, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί λόγο να καταντάμε τα επαγγέλματα εκπαίδευσης τα πιο κακοπληρωμένα στο όνομα του "λειτουργήματος", γιατί και οι παπάδες λειτούργημα κάνουν, αλλά με BMW κυκλοφορούν :P

Με όλα αυτά που ανέφερες πάντως (και τα σέβομαι απολύτως) είναι σαν να λες ότι αυτοί οι άνθρωποι που δουλεύουν με τα παιδιά σου θα έπρεπε να αμοίβονται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, αλλά αντ'αυτού προτιμούμε να "μην το κοστολογούμε".

Το θέμα είναι ότι και γειτόνισσα να μη βρεθεί, είμαι αρκετά σίγουρη ότι αν βάλει αγγελία, θα βρεθεί κάποιος που θα πει "ας πάω για 50 ευρώ το μήνα". Πιστεύω και πάλι όμως, ότι αν το κάνει αυτό κάποιος, χωρίς να σκεφτεί τι θα σημαίνει αυτό που αναλαμβάνει να κάνει, θα το κάνει χωρίς ίχνος υπευθυνότητας και συνέπειας.

Τώρα για την ευθύνη, τι να σου πω... Εγώ έχω 25 παιδιά στο τμήμα μου κάθε μέρα, αλλά δε θα έβαζα κανένα από αυτά στο αμάξι μου χωρίς να τρέμω ολόκληρη, ακόμα κι αν είχα χαρτί από τους κηδεμόνες που να βεβαιώνει ότι οι ίδιοι μου ζήτησαν να το κάνω.

Τι να σας πω... Εγώ κάνω 100 χλμ/μήνα παραπάνω από αυτά που αναφέρετε (και χωρίς ιδιαίτερη κίνηση) και καίω σχεδόν 2 ντεπόζιτα, κοινώς 90 ευρώ... Και είναι και καινούριο αμάξι και 1.1. Έστω ότι καίει πολύ, εμένα αυτά τα έξοδα με γρήγορο υπολογισμό θα μου έβγαιναν 60 ευρώ περίπου, συν την επιβάρυνση του προσωπικού μου οχήματος.

Τέλος πάντων, τραγική υπερανάλυση. Το θέμα είναι ένα:

Αν μπορεί η γιαγιά (αφού μπορεί να κρατήσει τα παιδιά, δόξα τω θεώ στα πόδια της στέκεται), να πηγαίνει με κάποιο τρόπο να τα παίρνει, αν υπάρχει άλλος γνωστός που να βολεύει, ή ακόμα καλύτερα αν υπάρχει μια μαμά για "μοίρασμα διαδρομών" .

sofi@p επειδή απασχολούνται κατ'οίκον και όχι σε επιχείριση, υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής με εργατόσημο, άλλο που στη χώρα αυτή είμαστε στη φάση "δε βαριέσαι". Αυτό όμως δε θα έπρεπε να το προτείνουν μόνο οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, αλλά και οι γονείς που στην προκειμένη περίπτωση είναι οι εργοδότες. Ωστόσο για να βγάλει κάποιος με ιδιαίτερα 1,500 ευρώ/μήνα, σημαίνει ότι θα πρέπει να χρεώνει 15ε/ώρα (που φάνηκε τσουχτερή η τιμή πριν) και να δουλεύει 5 ώρες/μέρα. Αν σκεφτείς ότι τα παιδιά μαζεύονται σπίτι τους κατά τις 4 το μεσημέρι, αν ξεκινήσουν κατ'ευθείαν, θα το πάει μέχρι τις 9, αλλά δεν έχουμε υπολογίσει τη μεταφορά από το ένα σπίτι στο άλλο, οπότε επιβεβαιώνεται η άποψή μου, ότι με δουλειές του ποδαριού που δεν απαιτούν ευθύνες, γνώσεις και πιστοποιήσεις, έχει περισσότερες πιθανότητες να πλουτίσεις σε αυτή τη χώρα, απ'ό,τι με πτυχία και μεταπτυχιακά...

Λογικό, αν σκεφτείς ότι ο Υπουργός Παιδείας δεν έχει ούτε ένα πτυχίο.

Πραγματικά βγήκαμε εκτός θέματος, και ζητώ συγγνώμη γιατί εγώ το προκάλεσα κατά βάση, αλλά βρέθηκε ωραίο πάτημα για κουβέντα και τροφή για σκέψη. Προς το παρόν σας αφήνω, γιατί πρέπει να ετοιμαστώ για τα 25 μου :oops:

Με λιγα λογια δεν προκειται για επαγγελμα, εκει ειναι η διαφωνια. Μια εξυπηρετηση κανει ο αλλος για ελαχιστο χρονο, μαλιστα πολλοι το συνδιαζουν με δικη τους δουλεια πριν ή μετα τη μεταφορα. Ολη την ωρα πηγαινοερχονται εκει.

Συγνώμη, θα πιάσει μια γειτόνισσα ( όχι συγγενή ούτε καν φίλη) για να της ζητήσει εξυπηρέτηση και θα της προτείνει να το κάνει στην ουσία δωρεάν? Πες μου σε παρακαλώ γιατί η γειτονισσα να αφήνει στη μέση τις δουλειές της, να βγαίνει από το ζεστό της το σπιτάκι βρέξει χιονίσει, να διαθέτει το χρόνο της, να περιορίζει το πρόγραμμά της, να παίρνει την ευθύνη αμισθί? Αν υπάρχει ένα κίνητρο που μπορώ να σκεφτώ, είναι η αμοιβή. Η παροχή υπηρεσιών πληρώνεται. Θα δεχόσουν εσύ να παρέχεις μια υπηρεσία σε μια γειτόνισσα , πχ να της σιδερώσεις τα ρούχα επειδή δεν προλαβαίνει? Δεν είναι εξωπραγματικό?

Βενζίνη, φθορές + ωρομίσθιο. Προσωπικά, θα ρωτούσα ποια αμοιβή η γειτόνισσα θεωρεί ικανοποιητική και θα αξιολογούσα στη συνέχεια τις δυνατότητές μου...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...