Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΑΚΡΥ/ΒΡΑΧΥ πρωτόκολλο και επιτυχία

Recommended Posts

Καλησπέρα.Τί να πω και γω δε ξέρω.Να φανταστείς τη δεύτερη φορά που έκανα 6 ωάρια χάρηκα τόσο πολύ,γιατί την πρώτη φορά έκανα ένα και μου είπαν ότι ένα ή δύο θα κάνω.Αλλά το ενδεχόμενο να μη γονιμοποιηθούνε το είχα αφήσει στην άκρη,δε πίστευα ότι θα συνέβαινε.Ο γιατρός λέει μπορεί και τυχαίο γεγονός,η εμβρυολόγος είπε μπορεί και το σπέρμα,δε μου είπε κάτι για τα ωάρια,τα τρία ήταν ώριμα από τα πέντε που πήρανε.Φυσικά πήγαμε για μικρογονιμοποίηση,γιατί με ολιγοασθενοσπερμία μόνο για εκεί είμαστε.Τώρα μετά την κατάτμηση του dna σπέρματος που βγήκε πολύ υψηλή παίρνει τα profertil.Εγώ παίρνω βιταμίνη c,ε,πολτό και τα inofert.Προσπαθώ να βελτιώσω ότι μπορώ.Πάντως σκέτα gonal δε πρόκειται να πάρω.Και οι μονάδες σταθερά 300.Με την περίοδο του Φεβρουαρίου,μετά τις 15,ξεκινάω.Ξέρεις πόσο πολύ φοβάμαι μη τυχόν πάθω τα ίδια?Ψυχολογικά δε ξέρω αν θα το αντέξω.Εσύ πότε ξεκινάς?Cat κουράγιο και υπομονή σου εύχομαι και σένα.Για πότε λες την επόμενη προσπάθεια?

Διαφημίσεις

oly σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατι κι εγω φοβάμαι που θα ξανα κανω ενέσιμα αυτο το μηνα... Ο,τι κι αν εχω δοκιμάσει ως τωρα ωάρια γιοκ! Μονο στη πρωτη διεγερση (βραχύ με ανταγωνιστη κ μενοπουρ 300) έδωσα ενα ωαριο (αστρονομικος αριθμός έτσι;;;), γονιμοποιήθηκε μεν αλλά δεν διαιρεθηκε! Καλα θα κανεις να δοκιμάσεις κατι διαφορετικό. Εμείς σε καθε κυκλο ολο και κατι αλλάζουμε! Σε αυτο τον παραδέχομαι το γιατρό μου. Δεν μπορει κάποια στιγμη κατι θα μας ταιριάξει. Όπως είπα και πριν μεχρι στιγμής μονο μακρύ δεν εχουμε επιχειρήσει. Βέβαια εμένα οι ωοθήκες ειναι χάλια λόγω δύο χειρουργείων ενδομητριωσης και το απόθεμα μου ειναι πολυ φτωχό. Επίσης, οι profertil που αναφέρεις ειναι πολυ καλες και σίγουρα θα δειτε βελτίωση στο σπερμα! Το σύζυγο μου τον βοήθησαν πολυ!

I 'm a happy twin mom

oly σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατι κι εγω φοβάμαι που θα ξανα κανω ενέσιμα αυτο το μηνα... Ο,τι κι αν εχω δοκιμάσει ως τωρα ωάρια γιοκ! Μονο στη πρωτη διεγερση (βραχύ με ανταγωνιστη κ μενοπουρ 300) έδωσα ενα ωαριο (αστρονομικος αριθμός έτσι;;;), γονιμοποιήθηκε μεν αλλά δεν διαιρεθηκε! Καλα θα κανεις να δοκιμάσεις κατι διαφορετικό. Εμείς σε καθε κυκλο ολο και κατι αλλάζουμε! Σε αυτο τον παραδέχομαι το γιατρό μου. Δεν μπορει κάποια στιγμη κατι θα μας ταιριάξει. Όπως είπα και πριν μεχρι στιγμής μονο μακρύ δεν εχουμε επιχειρήσει. Βέβαια εμένα οι ωοθήκες ειναι χάλια λόγω δύο χειρουργείων ενδομητριωσης και το απόθεμα μου ειναι πολυ φτωχό. Επίσης, οι profertil που αναφέρεις ειναι πολυ καλες και σίγουρα θα δειτε βελτίωση στο σπερμα! Το σύζυγο μου τον βοήθησαν πολυ!

Και εγώ με menopur,orgalutran έκανα 6 ωάρια.Ο γιατρός μου ήθελε να κάνω τώρα μόνο gonal αλλά εγώ του είπα όχι.Νευρίασε λίγο αλλά στο τέλος είπε ότι θέλω εγώ.Δε το ρισκάρω.Το μακρύ με gonal δε μου ταίριαξε.Έχω που έχω λίγες προσπάθειες επειδή παίρνω όλα τα φάρμακα τουλάχιστον μήπως πετύχει η μίξη αυτή τη φορά.Αλλά και οι ωοθήκες μου δεν είναι για παραπάνω ωάρια.Καλή επιτυχία πάντως,σου εύχομαι όλα να πάνε καλά.:)

Καλησπέρα.Τί να πω και γω δε ξέρω.Να φανταστείς τη δεύτερη φορά που έκανα 6 ωάρια χάρηκα τόσο πολύ,γιατί την πρώτη φορά έκανα ένα και μου είπαν ότι ένα ή δύο θα κάνω.Αλλά το ενδεχόμενο να μη γονιμοποιηθούνε το είχα αφήσει στην άκρη,δε πίστευα ότι θα συνέβαινε.Ο γιατρός λέει μπορεί και τυχαίο γεγονός,η εμβρυολόγος είπε μπορεί και το σπέρμα,δε μου είπε κάτι για τα ωάρια,τα τρία ήταν ώριμα από τα πέντε που πήρανε.Φυσικά πήγαμε για μικρογονιμοποίηση,γιατί με ολιγοασθενοσπερμία μόνο για εκεί είμαστε.Τώρα μετά την κατάτμηση του dna σπέρματος που βγήκε πολύ υψηλή παίρνει τα profertil.Εγώ παίρνω βιταμίνη c,ε,πολτό και τα inofert.Προσπαθώ να βελτιώσω ότι μπορώ.Πάντως σκέτα gonal δε πρόκειται να πάρω.Και οι μονάδες σταθερά 300.Με την περίοδο του Φεβρουαρίου,μετά τις 15,ξεκινάω.Ξέρεις πόσο πολύ φοβάμαι μη τυχόν πάθω τα ίδια?Ψυχολογικά δε ξέρω αν θα το αντέξω.Εσύ πότε ξεκινάς?Cat κουράγιο και υπομονή σου εύχομαι και σένα.Για πότε λες την επόμενη προσπάθεια?

Oly75 ευχομαι η προσπαθεια σας αυτη να ειναι τυχερη.Αυτο που λεμε παντα ειναι θετικη σκεψη!!!

Σκεφτομαι να κανω νεα προσπαθεια ισως Φεβρουαριο.Θα μιλησω με το γιατρο αυτες τις μερες και λεω για τον επομενο μηνα.

GdD5p3.png

Oly75 ευχομαι η προσπαθεια σας αυτη να ειναι τυχερη.Αυτο που λεμε παντα ειναι θετικη σκεψη!!!

Σκεφτομαι να κανω νεα προσπαθεια ισως Φεβρουαριο.Θα μιλησω με το γιατρο αυτες τις μερες και λεω για τον επομενο μηνα.

Καλή επιτυχία σου εύχομαι.Εύχομαι το 2016 να μας φέρει ότι επιθυμούμε.

Διαφημίσεις

Καλημέρα charra!

H εξατομικευμένη θεραπέια έιναι οτι καλύτερο για μένα, αυτο παει να πει οτι ο γιατρος ενδιαφέρεται για σένα.

Πάντως μη στεναχωρίεσαι για τους φυσικούς κύκλους, ξέρω οτι έιναι στενάχωρο αυτο που έπαθες, αλλα συμβαίνουν αυτα στους φυσικούς. Δηλάδη σε οποιαδήποτε θα μπορούσε να συμβεί το έναν μήνα να έχει κυστικό ή τον άλλο το ωοθυλάκιο να είναι άδειο.

Σου έυχομαι τα καλύτερα!!!!

Καλησπέρα Οly μου.

Ελπίζω τα καλύτερα για σένα και να μην σου ξανασυμβει. Πάντως θεωρώ οτι πρέπει να ξεκαθαριστει τι φταιει το ωάριο η το σπέρμα. Να ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε! Κάπου δίαβασα οτι έχεις μείνει μόνη σου έγκυος, άρα μπορεις πάλι!

Ο κατακερματισμός DNA , δεν έχω καταλάβει ακόμα τι ρόλο παίζει.

Μετα την αποτυχημένη εξωσωματική, ο γιατρος μας είπε να κάνουμε κατακερμαστισμό να δούμε μήπως φταιει αυτο που δεν έπιασε η εξωσωματική. Μα του λεω αφου γονιμ. τα ωαρια και φτάσαν σε βλακυστες. Μου είπε πωσ δεν έχει σημασία, με υψηλο κατακερματισμό μπορει να μεινεις ακόμα και έγκυος και να αποβάλεις μετα. Απο την άλλη γνωρίζω ζευγάρια με υθψηλο κατακερματισμό που τα έχουν καταφέρει. 'Έμεις πάντως που έιχαμε χαμηλό (15%) δεν καταφέραμε.

Μακάρι να τα καταφέρουμε φέτος, εγω περιμένω περίοδο και ξεκινάμε!!!

Αντε Οly μου, μαζί! τρίτη και τυχερή!!!!

Καλησπέρα Οly μου.

Ελπίζω τα καλύτερα για σένα και να μην σου ξανασυμβει. Πάντως θεωρώ οτι πρέπει να ξεκαθαριστει τι φταιει το ωάριο η το σπέρμα. Να ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε! Κάπου δίαβασα οτι έχεις μείνει μόνη σου έγκυος, άρα μπορεις πάλι!

Ο κατακερματισμός DNA , δεν έχω καταλάβει ακόμα τι ρόλο παίζει.

Μετα την αποτυχημένη εξωσωματική, ο γιατρος μας είπε να κάνουμε κατακερμαστισμό να δούμε μήπως φταιει αυτο που δεν έπιασε η εξωσωματική. Μα του λεω αφου γονιμ. τα ωαρια και φτάσαν σε βλακυστες. Μου είπε πωσ δεν έχει σημασία, με υψηλο κατακερματισμό μπορει να μεινεις ακόμα και έγκυος και να αποβάλεις μετα. Απο την άλλη γνωρίζω ζευγάρια με υθψηλο κατακερματισμό που τα έχουν καταφέρει. 'Έμεις πάντως που έιχαμε χαμηλό (15%) δεν καταφέραμε.

Μακάρι να τα καταφέρουμε φέτος, εγω περιμένω περίοδο και ξεκινάμε!!!

Αντε Οly μου, μαζί! τρίτη και τυχερή!!!!

Συμφωνώ απόλυτα μ'αυτό που σου είπε ο γιατρός για τον κατακερματισμό,ισχύει.Και εμείς που έχουμε υψηλό,62%,τώρα το ανακαλύψαμε,έμεινα πέρσι το Φεβρουάριο φυσιολογικά.Καλά άμα πω στο γιατρό το ποσοστό είναι ικανός να μας πει ότι δε θα μπορεί να κάνει παιδιά αυτό το σπέρμα.Τον έχω ικανό.Αυτή τη φορά θα το ξεκαθαρίσω για το τί φταίει.Δε μπορώ να δεχτώ ότι ήταν τυχαίο.Είτε υψηλός είτε χαμηλός κατακερματισμός πάλι μπορεί να υπάρξει αποτυχία.Μόνο με τη βοήθεια του Θεού μπορούμε να πετύχουμε.Καλή επιτυχία σου εύχομαι.

• 1 χρόνο μετά...

καλησπερα ξεκινησα με το μακρυ πρωτόκολλο και δεν ανταποκριθηκε ο οργανισμος μου έκανα μόνο 

2 ωοθηλάκια των 7 και και 4 των 4χιλιοστ.  Μου ειπανε να σταματησω την προσπάθεια αφου δεν υπηρχε το αναμενομενο αποτελεσμα.

ξεκινηση εδω και 5 μερες  διέγερση ωοθηκών με λιγότερες μονάδες απο πριν και εχω 2 ωοθυλάκια των 11 με οιστραδιολη 160,ειναι καλυτερε ςοι τιμες?

δεν θα επρεπε να παιρνω περισσοτερς μοναδες για καλυτερο αποτέλεσμα?θα εκτιμούσα την αποψη σας.

Διαφημίσεις

5 ώρες πρίν, myworld_dimitra είπε:

καλησπερα ξεκινησα με το μακρυ πρωτόκολλο και δεν ανταποκριθηκε ο οργανισμος μου έκανα μόνο 

2 ωοθηλάκια των 7 και και 4 των 4χιλιοστ.  Μου ειπανε να σταματησω την προσπάθεια αφου δεν υπηρχε το αναμενομενο αποτελεσμα.

ξεκινηση εδω και 5 μερες  διέγερση ωοθηκών με λιγότερες μονάδες απο πριν και εχω 2 ωοθυλάκια των 11 με οιστραδιολη 160,ειναι καλυτερε ςοι τιμες?

δεν θα επρεπε να παιρνω περισσοτερς μοναδες για καλυτερο αποτέλεσμα?θα εκτιμούσα την αποψη σας.

Πόσες μονάδες κανεις?

οπως φαίνεται πάλι με δυο ωοθηλακια θα πας για ωοληψια , εφ οσον ειναι ήδη 11 χιλιοστά και δεν φαίνονται στον υπέρηχο αλλα μικρότερα.

τα ίδια φαρμακα εκανες και τις δυο φορές?

Όσον αφορά το θέμα μακρυ/βραχύ πρωτοκολλο και σε ποιες περιπτώσεις επιλέγεται το καθένα,όσο κι αν εχω διαβασει τόσα χρόνια που ασχολούμαι με  αυτά τα θέματα άκρη δεν έχω βγάλει.

Εγώ εκανα 2 φορές το βραχύ πρωτόκολλο με διαφορετικά φαρμακα,εβγαλα 8 και 6 ωάρια αλλά δεν ήταν καλής ποιότητας γι αυτό και δεν προχωρησαν τα μισα περιπου που γονιμοποιηθηκαν.

Υποψιάζομαι βέβαια ότι αυτό έχει να κάνει είτε με την επιλογή των συγκεκριμενών φαρμάκων είτε με τις μονάδες γιατί το σπερμα μας είναι οκ.

Το μακρύ πάντως πλεον λίγοι γιατροί το προτείνουν και σε ξένα άρθρα που διαβάζω τείνω να αντικατασταθεί.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...