Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΑΚΡΥ/ΒΡΑΧΥ πρωτόκολλο και επιτυχία

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!

Θα ήθελα να ρωτήσω τις κοπέλες που δοκίμασαν και με μακρύ και με βραχύ πρωτόκολλο, με ποιο είχαν τελικά επιτυχία και αν είδαν διαφορά στον αριθμό των ωαρίων που παρήγαγαν.

Ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

Καλησπερα. Αν και νομιζω παιζει καποιο ρολο η ηλικια, εγω και τις 2 φορες εκανα το βραχυ και μεσα σε 10 μερες παρηγαγα απο 14 και 16 ωαρια την καθε φορα. Και απ'οτι εχω διαβασει κι εδω ειναι αρκετα αποτελεσματικο. Καλη επιτυχια!

Καλημέρα!

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση, Ελίνα. Προφανώς ανταποκρίθηκες καλά στο βραχύ οπότε δεν υπήρχε κανένας λόγος να αλλάξεις. Δεν βρίσκω πολλά πράγματα στα Ελληνικά για την αλλαγή πρωτοκόλλων (ενώ στα Αγγλικά υπάρχουν πολλές αναφορές) και αναρωτιέμαι μήπως αυτό είναι μία ένδειξη ότι οι γιατροί έχουν μία σταθερή στάση (δηλ. προτιμούν το ένα ή το άλλο) και δεν αλλάζουν εύκολα πρωτόκολλο με την ίδια ασθενή. Μία υπόθεση κάνω...

Καλημέρα!

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση, Ελίνα. Προφανώς ανταποκρίθηκες καλά στο βραχύ οπότε δεν υπήρχε κανένας λόγος να αλλάξεις. Δεν βρίσκω πολλά πράγματα στα Ελληνικά για την αλλαγή πρωτοκόλλων (ενώ στα Αγγλικά υπάρχουν πολλές αναφορές) και αναρωτιέμαι μήπως αυτό είναι μία ένδειξη ότι οι γιατροί έχουν μία σταθερή στάση (δηλ. προτιμούν το ένα ή το άλλο) και δεν αλλάζουν εύκολα πρωτόκολλο με την ίδια ασθενή. Μία υπόθεση κάνω...

Φανταζομαι αν κανεις ενα απο τα δυο και δεν παραγεις ωαρια προφανως να σου το αλλαξει. Αυτο λεει φυσικα η λογικη, το καταλαβαινεις και μονη σου. Εγω σταθηκα τυχερη και τις δυο φορες ασχετα αν η τελευταια δεν ειχε καλη καταληξη...

Ξεκινώντας από το δικό σου θέμα θα σου πω ότι στην εξωσωματική ο αριθμός των ωαρίων που παράγει μία γυναίκα είναι η βασική στατιστική παράμετρος για να προβλέψουν την επίτευξη εγκυμοσύνης. Οπότε αν κάνεις αρκετά ωάρια η στατιστική λέει πως θα τα καταφέρεις όπου να 'ναι! Βγάζω έξω τον παράγοντα "σπέρμα" που φαντάζομαι ότι είναι ένα "μέτριο" πρόβλημα.

Εγώ δεν κάνω πολλά ωάρια (συνήθως έξι) με βραχύ πρωτόκολλο, τα οποία συνήθως γονιμοποιούνται όλα και δίνουν καλά (συνήθως άριστα) έμβρυα. Επειδή όμως κάνουμε IVF λόγω στίγματος (είμαστε δηλαδή φορείς μεσογειακής αναιμίας) χρειαζόμαστε πολλά έμβρυα γιατί κάποια απορρίπτονται λόγω της Μ.Α. και φυσικά κανα-δυο θα χαθούν και στην πορεία μέχρι να γίνουν βλαστοκύστες (να φτάσουν δηλαδή την 5η ημέρα).

Τώρα είναι ενδιαφέρον αυτό που είπες περί λογικής γιατί φαίνεται πως ο γιατρός μου δεν τη συμμερίζεται αυτή τη λογική. Ο Πάντος όταν είχαμε πάει να τον δούμε, μας είπε ότι θα προτιμούσε μακρύ πρωτόκολλο γιατί "μιμείται" την φύση. Και ένας άλλος γιατρός που πήγαμε για μία δεύτερη γνώμη τελευταία, μας είπε ότι το μόνο που δεν έχουμε δοκιμάσει από πρωτόκολλα είναι το μακρύ οπότε ίσως να άξιζε τον κόπο. Βλέπω όμως τον δικό μου τον γιατρό αρνητικό και δεν ξέρω αν πρέπει να επιμείνω και να πάρω την ευθύνη του ρίσκου ή να τον ακολουθήσω με τα ίδια όμως αποτελέσματα...

Διαφημίσεις

Και εμενα τρεις μεγαλοι μου προτειναν το μακρυ ακριβως επειδη μιμειται τη φυση... Το βραχυ λενε προκαλει σοκ στον οργανισμο και ειναι για ειδικες περιπτωσεις και οταν το κεντρο θελει να " προγραμματισει" την ωορρηξια λογω φορτου εργασιας ή να μην πεσει σκ...

Τι να πεις ομως....

Και εμενα τρεις μεγαλοι μου προτειναν το μακρυ ακριβως επειδη μιμειται τη φυση... Το βραχυ λενε προκαλει σοκ στον οργανισμο και ειναι για ειδικες περιπτωσεις και οταν το κεντρο θελει να " προγραμματισει" την ωορρηξια λογω φορτου εργασιας ή να μην πεσει σκ...

Τι να πεις ομως....

Ειναι αληθεια αυτο, ειδικα για καποιες γυναικες που εχουν μεγαλο κυκλο οπως εγω. Με το μακρυ μεγαλωνουν πιο σιγα τα ωοθηλακια κ για πιο πολλες μερες. Ειναι πιο κοντα στο φυσικο. Το μονο αρνητικο ειναι οτι παιρνεις ηια πολλες μερες φαρμακα

Κορίτσια, καλή εβδομάδα κι ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Δεν τον βλέπω τον γιατρό να πείθεται και προβληματίζομαι...

Lenilena, αν δεν σου είναι μεγάλος κόπος μπορείς να μου στείλεις με π.μ. τα ονόματα των γιατρών που σου πρότειναν "μακρύ" για να δω αν είναι και ο δικός μου μέσα; Ευχαριστώ και πάλι!

Κορίτσια, καλή εβδομάδα κι ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Δεν τον βλέπω τον γιατρό να πείθεται και προβληματίζομαι...

Lenilena, αν δεν σου είναι μεγάλος κόπος μπορείς να μου στείλεις με π.μ. τα ονόματα των γιατρών που σου πρότειναν "μακρύ" για να δω αν είναι και ο δικός μου μέσα; Ευχαριστώ και πάλι!

Σου εστειλα πμ....

• 2 weeks later...
Καλησπέρα σας!

Θα ήθελα να ρωτήσω τις κοπέλες που δοκίμασαν και με μακρύ και με βραχύ πρωτόκολλο, με ποιο είχαν τελικά επιτυχία και αν είδαν διαφορά στον αριθμό των ωαρίων που παρήγαγαν.

Ευχαριστώ!

Καλησπερα συναγωνιστρια Indyla.....

Μετα απο ΑΛΛΗ μια επισκεψη σε εναν ΑΛΛΟ εξωσωματιστη επιβεβαιωσα αυτο που ειχες γραψει καποια στιγμη σε ενα post, οτι δηλαδη ναι το πρωτοκολλο μπορει να επηρεασει την ποιοτητα των ωαριων... Και ενα ωαριο καλο αντεχει πολυ καλυτερα τη διαδικασια του προεμφυτευτικου απο οτι ενα λιγοτερο καλο... Και πως εμας, μας ενδιαφερει να εχουμε καλα ωαρια και οχι πολλα... Επισης ο ιδιος ειπε πως εφοσον εχει αποτυχει ενας κυκλος εξωσωματικης με ενα συγκεκριμενο πρωτοκολλο, τοτε οφειλουμε να το αλλαξουμε γιατι εχουμε δειγματα πως δεν ταιριαξε στο σωμα μας... Ειπε ο εξωσωματιστης...

Διαφημίσεις

Καλησπερα συναγωνιστρια Indyla.....

Μετα απο ΑΛΛΗ μια επισκεψη σε εναν ΑΛΛΟ εξωσωματιστη επιβεβαιωσα αυτο που ειχες γραψει καποια στιγμη σε ενα post, οτι δηλαδη ναι το πρωτοκολλο μπορει να επηρεασει την ποιοτητα των ωαριων... Και ενα ωαριο καλο αντεχει πολυ καλυτερα τη διαδικασια του προεμφυτευτικου απο οτι ενα λιγοτερο καλο... Και πως εμας, μας ενδιαφερει να εχουμε καλα ωαρια και οχι πολλα... Επισης ο ιδιος ειπε πως εφοσον εχει αποτυχει ενας κυκλος εξωσωματικης με ενα συγκεκριμενο πρωτοκολλο, τοτε οφειλουμε να το αλλαξουμε γιατι εχουμε δειγματα πως δεν ταιριαξε στο σωμα μας... Ειπε ο εξωσωματιστης...

Κορίτσι καλησπέρα.Ήθελα να σε ρωτήσω στο μακρύ πρωτόκολλο μήπως ξέρεις σε ποιες μέρες του κύκλου ξεκινάς π.χ τις gonal?Υπάρχει περίπτωση να τις ξεκινάς την 8η μέρα του κύκλου?Εγώ στην πρώτη εξωσωματική έκανα το μακρύ πρωτόκολλο και πήγα με ένα ωάριο το οποίο δε διαιρέθηκε.Στη δεύτερη έκανα το βραχύ και έκανα 6 ωάρια.Πιστεύω ότι παίζει ρόλο το πρωτόκολλο και τα φάρμακα.

Για σας κοριτσάκια! Εγώ πάντως στο μακρύ ξεκίνησα την 21 μερα του κύκλου τις daronda και αφού μου ήρθε περίοδος την 6 μερα puregon Kai menopur.

Τώρα θα αλλάξουμε σε κοντό πρωτόκολλο. Είμαι περίεργη να δούμε τι έμβρυα θα έχουμε, γιατι την πρώτη φορά δεν ήταν ποιοτικά. Αν και 17 ωάρια συνέλλεξε στον αριθμό.

Για σας κοριτσάκια! Εγώ πάντως στο μακρύ ξεκίνησα την 21 μερα του κύκλου τις daronda και αφού μου ήρθε περίοδος την 6 μερα puregon Kai menopur.

Τώρα θα αλλάξουμε σε κοντό πρωτόκολλο. Είμαι περίεργη να δούμε τι έμβρυα θα έχουμε, γιατι την πρώτη φορά δεν ήταν ποιοτικά. Αν και 17 ωάρια συνέλλεξε στον αριθμό.

καλησπέρα Καντι

την ποιο ειναι το κοντο πρωτόκολλο;

καλησπέρα Καντι

την ποιο ειναι το κοντο πρωτόκολλο;

Καλημέρα!

Στο κοντό ξεκινάς την δεύτερη μερα περίοδου cyclacur,ένεση averkap Kai gonal ή ότι φαρμακα σου έδωσε ο γιατρός σου και διαρκεί 15 μερες. Ενώ το μακρύ γύρω στις 40 μερες.

Καλή επιτυχία.

Indyla μου σαφώς με διαφορετικό πρωτόκολλο ή φαρμακο μπορεί να υπάρξει διαφορετικό αποτέλεσμα χωρις τιποτα να ειναι δεδομένο φυσικά. Το εχω ακουσει κι εγώ αρκετές φορές. Επίσης, ας μη ξεχνάμε οτι πέρα από το μακρύ, βραχύ κ των ανταγωνιστών (που είναι κ το πιό σύγχρονο) υπάρχουν και άλλα εναλλακτικά πρωτόκολλα (συνηθως πιο ήπια) που εφαρμόζει ο γιατρός εξατομικευμένα ανάλογα το ορμονικό προφίλ και το λόγο της υπογονιμότητας.

Καλά Χριστούγεννα κορίτσια & ευχομαι το 2016 να μας χαρίσει τη χαρά της μητρότητας!!!

I 'm a happy twin mom

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Κορίτσια καλησπέρα και καλή χρονιά.Γνωρίζει καμιά σας αν το μακρύ πρωτόκολλο είναι για γυναίκες μεγάλες σε ηλικία?Γιατί στο κέντρο που έκανα την πρώτη εξωσωματική αυτό μου είπαν.Στο νοσοκομείο που έκανα τη δεύτερη έκανα το βραχύ με menopur και πήγα καλύτερα με τα ωάρια.Τώρα είπα το γιατρό ότι δε θέλω σκέτα gonal,γιατί στη πρώτη από τα 4 ωάρια έμεινε μόνο το ένα και φοβάμαι μήπως δεν είχα ανταπόκριση στα gonal.Του είπα ότι θέλω μίξη με αυτά που έχουν μέσα και LH.Αυτός λίγο στράβωσε αλλά εγώ αποφασίζω.Τί λέτε?'Εχει κάνει καμιά σας μίξη gonal με ανταγωνιστές και αν ναι είδε αποτέλεσμα?Ξέρω βέβαια ότι κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός αλλά καλό είναι να τα μαθαίνουμε όλα.

Κορίτσια καλησπέρα και καλή χρονιά.Γνωρίζει καμιά σας αν το μακρύ πρωτόκολλο είναι για γυναίκες μεγάλες σε ηλικία?Γιατί στο κέντρο που έκανα την πρώτη εξωσωματική αυτό μου είπαν.Στο νοσοκομείο που έκανα τη δεύτερη έκανα το βραχύ με menopur και πήγα καλύτερα με τα ωάρια.Τώρα είπα το γιατρό ότι δε θέλω σκέτα gonal,γιατί στη πρώτη από τα 4 ωάρια έμεινε μόνο το ένα και φοβάμαι μήπως δεν είχα ανταπόκριση στα gonal.Του είπα ότι θέλω μίξη με αυτά που έχουν μέσα και LH.Αυτός λίγο στράβωσε αλλά εγώ αποφασίζω.Τί λέτε?'Εχει κάνει καμιά σας μίξη gonal με ανταγωνιστές και αν ναι είδε αποτέλεσμα?Ξέρω βέβαια ότι κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός αλλά καλό είναι να τα μαθαίνουμε όλα.

Γειά σου και καλή χρονιά! Κοριτσάκι οι ανταγωνιστές δεν περιέχουν μεσα lh. Έχουν απλώς μια ουσία που επιτρέπει στα ωοθυλάκια να μεγαλώνουν χωρίς να σπάσουν! Ουσιαστικά αναστέλλουν την ωορρηξία πριν τη στιγμή της ωοληψίας για να μη τα χάσουμε. Καλή επιτυχία!

I 'm a happy twin mom

Γειά σου και καλή χρονιά! Κοριτσάκι οι ανταγωνιστές δεν περιέχουν μεσα lh. Έχουν απλώς μια ουσία που επιτρέπει στα ωοθυλάκια να μεγαλώνουν χωρίς να σπάσουν! Ουσιαστικά αναστέλλουν την ωορρηξία πριν τη στιγμή της ωοληψίας για να μη τα χάσουμε. Καλή επιτυχία!

Σε ευχαριστώ κορίτσι. Κάπου είχα διαβάσει ότι τα menopur έχουν και LH αλλά μάλλον λάθος. Πάντως νομίζω ότι η μίξη gonal με κάτι άλλο ίσως να είναι καλύτερη. Δεν ξέρω βέβαια δεν είμαι γιατρός. Πάντως τα ARVEKAP που μου δίνανε στην πρώτη μάλλον δε μπόρεσαν να κρατήσουν τα 3 ωάρια μου γι αυτό πήγα με ένα. Οπότε καλύτερα οι ανταγωνιστές και μαζί με τα menopur είχα πάρει και orgalutran. Πάλι αυτά βλέπω να παίρνω.

καλησπερα και καλη χρονια

αυτο που ξερω ειναι οτι στις μεγαλυτερες ηλικιες προτεινεται το βραχυ μου ειπε ο γιατρος μου

Καλημέρα Οly,εγω έιμαι 33 χρονών και έκανα το πρωτόκολλο των ανταγωνιστών, δηλαδή gonal kai cetrotide (ανταγωνιστές). Με μεγάλες δόσεις gonal έκανα 3 ωάρια μόνο!!!!!!!

Με μακρύ πρωτόκολλο μόνο με puregon kai τις μισες δόσεις φαρμάκου έκανα 12 ωάρια!!!!!

Τι να πώ? τσάμπα οι ενέσεις gonal!!

lizaki μου πέρα από το φαρμακο ή το πρωτόκολλο μπορεί να έφταιγε και η δόση. Εγώ ας πούμε που δεν εχω ανταποκριση στα φαρμακα ειχα κανει ανταγωνιστές με 300 μοναδες Menopur & orgalutran ως ανταγωνιστη και αναπτύχθηκε ενα μονο ωοθυλακιο. Τωρα θα δοκιμάσω με 150 μοναδες συν κατι άλλα χάπια (λετροζόλης) να δω μηπως και γινει τιποτα. Εστω ένα αλλά καλό ρε παιδι μου! Πάντως ειχες εντυπωσιακή διαφορα μπράβο σου!!!

I 'm a happy twin mom

Καλημέρα Οly,εγω έιμαι 33 χρονών και έκανα το πρωτόκολλο των ανταγωνιστών, δηλαδή gonal kai cetrotide (ανταγωνιστές). Με μεγάλες δόσεις gonal έκανα 3 ωάρια μόνο!!!!!!!

Με μακρύ πρωτόκολλο μόνο με puregon kai τις μισες δόσεις φαρμάκου έκανα 12 ωάρια!!!!!

Τι να πώ? τσάμπα οι ενέσεις gonal!!

Lisaki και εγώ στην πρώτη μου δώσανε στην αρχή 250 μονάδες gonal και μετά από την τέταρτη μέρα μου τις κάνανε 350 μάλλον δεν έβλεπαν ωοθυλάκια.Μετά είχα 4 αλλά τα 3 πρέπει να σπάσανε να μη τα προλάβανε και πήγα μόνο με ένα το οποίο δε διαιρέθηκε.Μου είπαν κιόλας ότι δεν έχω ανταπόκριση στα φάρμακα,κακής ποιότητας ωάρια και ότι μπορείς να φανταστείς.Στη δεύτερη στο νοσοκομείο έπαιρνα 300 μονάδες menopur για 13 μέρες και orgalutran.Έκανα 6 ωάρια,πήραν τα 5 αλλά δε γονιμοποιήθηκε ούτε ένα.Σοκ.Πάντως τα gonal τα έχω πάρει με στραβό μάτι.Γενικά δε κάνω πολλά ωάρια δυστυχώς και πρέπει να παίρνω μεγάλη δόση.Γι'αυτό τώρα θέλω να κάνω μίξη gonal με κάτι άλλο και ο Θεός βοηθός.

Ti να πω ρε κορίτσια, πειραματοζωο έγινα...

Προφανώς οι gonal δεν μου έκαναν και αντι με σταματήσει ο γιατρος μου αυξησε τη δόση απο 300 σε 450 σε 600 μονάδες!!!!! Μόνο και μόνο για να κάνει την ωοληψια 3 ωαρίων... δεν ήξερα τότε και τον άκουγα..εγκληματίας...

Με puregon έκανα σταθερά 300 μονάδες και έκανα 12 ωάρια.

Γονιμοποίηθηκαν τα 8 και τα άφησαν να γίνουν βλαστοκύστες. Τα 2 τα άφησαν μέχρι 5η ημέρα και μου τα έβαλάν. Τα άλλα τα άφησαν μέχρι 6η μέρα και έμειναν 2 ( τα καλύτερα για να καταψυχθουν όπως μου είπαν)

Βεβαια πιστέυω πωσ όσο λιγότερα ωάρια τόσο καλύτερα σε ποιότητα. Γιατι να κάνουμε τόσα πολλά και μετα να μην γονιμοποιούνται η να μην διαιρούνται?

Ενα και καλό θέλουμε για να πετύχουμε το σκοπό μας .

Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω?

Πάντως charra μου εγω με αλλαγη πρωτοκόλλου και φαρμάκου έιδα μεγάλη διαφορά. Στην αρχή νόμιζα πως δεν έχα αντΑπόκριση στα φάρμακα. η λετροζόλη τι έιναι? Αν δεν μου έδινε τόσο μεγάλεσ δόσεις 1 ωάριο θα έκανα και έγω.

Οly μου τα 6 ωάρια έιναι μια χαρά, το θέμα έιναι γιατι δεν γονιμοποιούνται. έγινε μικρογονιμοποίηση η τα αφήσανε μόνα τους. Φταιει το ωάριο η το σπέρμα? Επίσης πως τους σπάσανε τα αυγά ? δεν τα μετρούσαν?

Τι να πω κορίτσια έχω τρελαθει, ένα μωράκι θελώ!!

Πότε ξεκινάτε?

Σε ευχαριστώ κορίτσι. Κάπου είχα διαβάσει ότι τα menopur έχουν και LH αλλά μάλλον λάθος. Πάντως νομίζω ότι η μίξη gonal με κάτι άλλο ίσως να είναι καλύτερη. Δεν ξέρω βέβαια δεν είμαι γιατρός. Πάντως τα ARVEKAP που μου δίνανε στην πρώτη μάλλον δε μπόρεσαν να κρατήσουν τα 3 ωάρια μου γι αυτό πήγα με ένα. Οπότε καλύτερα οι ανταγωνιστές και μαζί με τα menopur είχα πάρει και orgalutran. Πάλι αυτά βλέπω να παίρνω.

Καλησπερα.Εμενα η εμπειρια μου ειναι με βραχυ με ανταγωνιστες.Menopur εκανα που εχουν και fsh και Lh.Περιεχει και τις δυο ορμονες.Ξεκινησα 2+3η μερα με 300 μοναδες και απο την 4η μεχρι την 8η εκανα 200 μοναδες.Απο την 6η ξεκινησα orgalutran.Εκανα 5 ωαρια απο τα οποια γονιμοποιηθηκαν τα 4 αλλα στην πορεια το ενα δεν προχωρησε.Μου εβαλαν δυο και ενα εχω καταψυξη.

GdD5p3.png

lizaki η λετροζόλη (femara λέγεται το σκεύασμα) ειναι ασθενές ανδρογόνο που βοηθάει τις ωοθήκες να διεγερθούν και ταυτόχρονα μειώνει τα οιστρογόνα. Εμένα η οιστραδιολη μου ειναι τσιμπημένη τις περισσότερες φορές στην αρχή του κυκλου οπότε θα μου ειναι χρήσιμη πιστευω. Γι' αυτο έγραψα και νωριτερα πως πέρα από το μακρύ/βραχύ/ανταγωνιστων υπάρχουν και εξατομικευμένες θεραπείες που μπορουν να βοηθήσουν ανάλογα το προβλημα. Παντως μακρύ δεν εχω δοκιμάσει ακομα! Η αληθεια ειναι πως στεναχωριέμαι γιατί και φυσικούς κυκλους που εχω κανει παλι χαλια ηταν τα ωαρια μου. Τη μια ήταν κυστικό οποτε ακυρώσαμε την ωοληψια (ηταν πολύ μεγάλο σε μέγεθος το ωοθυλακιο και η Ε2 βγηκε πολυ υψηλή) και την αλλη το ωοθυλακιο ηταν άδειο.

I 'm a happy twin mom