Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ -ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ-ΘΗΛΑΣΜΟΣ

angela_kgr

Recommended Posts

Πάντως εγώ που ρώτησα στην κλινική μου είπαν πως η επισκληρίδιος χρεώνεται ?60. Μπροστά στα 3000? που θα βγεί η όλη ιστορία δεν μου φαίνονται πολλά τα 60?.

60 Ε???Στο δημοσιο ή στο ιδιωτικό? Γιατί σε ιδιωτικό μαιευτήριο η τιμή ξεκινάει από 300Ε τουλάχιστον και ανεβαίνει ....αλλά σίγουρα δεν επιναι όλα του αναισθσιολόγου, πιστευω οτι οι αναισθησιολόγοι πάιρνουν ένα ποσοστό από αυτό.Τα πολλά τα παίρνει το μαιευτήριο μάλλον.

Σε ιδιωτικό αλλά σε επαρχία. Το τονίζω αυτό γιατί από ότι είδα σε αρκετές εξετάσεις που έχω κάνει εδώ σε σύγκριση με άλλες κοπέλες που τις έκαναν Αθήνα ή Θεσ/νίκη εγώ πλήρωσα λιγότερα.

Ειστε τυχερες γιατί στην Επαρχία οι τιμές είναι πολύ καλές!!!

Αννα Κονοβέση

Μαία - Ψυχοπροφυλάκτρια,

Εκπαιδεύτρια Α' Βοηθειών

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 282
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να πω όμως και κάτι...Ο αναισθ/ος τις περισσότερες φορές βάζει τον επισκληρίδιο και οι μαίες τον διαχειρίζονται, δηλαδή δίνουν επιπλέον δόσεις... Και αυτό δεν είναι ασφαλές :?

Αυτό είναι αλήθεια, αλλά γίνεται με συνεννόηση με τον αναισθησιολόγο ο οποίος μας λέει την δόση του φαρμάκου , δεν βάζουμε ότι θέλουμε εμείς. Τουλάχιστον στα ιδιωτικά ετσι γινεται, δεν υπάρχει περίπτωση να χορηγήσει άλλος δόση επισκληριδιου αν δεν έχει συνεννοηθεί με τον αναισθησιολόγο πρώτα, είναι νόμος αυτό! Και επιτρέπουν μόνο σε άτομα που γνωρίζουν την δουλειά τους και τα εμπιστεύονται, οχι τον καθένα και ειδικά όχι τους καινούργιους.

Γιατί δεν είναι ασφαλές να γίνει η δοση από άλλο άτομο? Τι πρόβλημα μπορεί να υπάρξει αν η τεχνική της επισκληριδίου έχει γίνει σωστά?

Aν συμβεί κάποιο λάθος ποιός θα ναναλάβει την ευθύνη ο αναισθησιολόγος ή η νοσηλευτρια?

Καλό θα ήταν ο καθένας να ασχολείται με αυτά για τα οποίο εχει εκπαιδευτεί. Νομίζω οτι είναι λίγο απαράδεκτο οι νοσηλεύτριες τουλαχιστον στα ιδιωτικά μαιευτήρια να εκτελουν χρεη αναισθησιολόγου, μαίας και συμβούλου γαλουχίας ακόμα και αν είναι παλιές και εμπειρες.

Aν συμβεί κάποιο λάθος ποιός θα ναναλάβει την ευθύνη ο αναισθησιολόγος ή η νοσηλευτρια?

Καλό θα ήταν ο καθένας να ασχολείται με αυτά για τα οποίο εχει εκπαιδευτεί. Νομίζω οτι είναι λίγο απαράδεκτο οι νοσηλεύτριες τουλαχιστον στα ιδιωτικά μαιευτήρια να εκτελουν χρεη αναισθησιολόγου, μαίας και συμβούλου γαλουχίας ακόμα και αν είναι παλιές και εμπειρες.

Μα αυτό ακριβώς θέλω να καταλάβω: αν η τεχνική γίνει σωστά (που γίνεται μόνο από αναισθησιολόγο και κανέναν άλλον!) και η δόση του φαρμάκου είναι σωστή (που την εντολή για την δόση την έχει δώσει ο αναισθησιολόγος, δεν την κάνει κανείς από μόνος του, τουλάχιστον στα ιδιωτικά που γνωρίζω), τότε τι πρόβλημα θα μπορούσε να υπάρξει????? Γιατί από όσο μπορώ να γνωρίζω, δεν έχει υπάρξει πρόβλημα από χορήγηση δόσης...

Και συμφωνώ ότι ο καθένας θα πρέπει να ασχολείται με το αντικείμενό του αλλά στην Ελλάδα......όλοι είμαστε ειδικοί!!!! Αυτό είναι μεγάλη ιστορία......

Αννα Κονοβέση

Μαία - Ψυχοπροφυλάκτρια,

Εκπαιδεύτρια Α' Βοηθειών

• 3 εβδομάδες μετά...

Εγω ειμαι εντελως απογοητευμενη απο τον τροπο που γεννησα!

Ο γιατρος μου σε ολη μου την εγκυμοσυνη με καθησυχαζε οτι ολα θα γινουν πολυ ευκολα γιατι υπαρχει η επισκληριδιος και πως ουτε ασκησεις ψυχοπροφυλαξης χρειαζομαι να κανω που τον ειχα ρωτησει ("δεν γινονται πια " ηταν η απαντηση του και φυσικα δεν τον πιστεψα γιατι ηξερα οτι γινονται).

Οταν ηρθε η ωρα του τοκετου που ξεκινησε φυσιολογικοτατα μου εγινε την καταλληλη ωρα επισκληριδιος αλλα δεν με αφησαν για πολλη ωρα να ηρεμησω απο τους πονους... με εντολη του γιατρου μου μου χορηγησαν φαρμακο για να επιτεινουν ξανα τους πονους που τελικα εγιναν αφορητοι.(και στην αρχη πριν την επισκληριδιο μου ειχαν βαλει "μοναδες" ετσι τον ειπε τον ορό για τους πονους).

Μου ζητηθηκε να κανω εξωθησεις ενω ειχα τρελαθει απο τους πονους και οταν με ετοιμαζαν για την τελικη φαση που θα εμπαινα στο χειρουργειο με ακουσαν και μου εκαναν ξανα δοση επισκληριδιου αλλα ηταν πολυ αργα για να δρασει. Γεννησα μεσα σε λιγα λεπτα και ενιωσα τα παντα κανονικοτατα, περινεοτομη και ολα!

Πιστευω τελικα πως ολα εγιναν τοσο απανθρωπα μονο και μονο προς εξυπηρετηση του γιατρου και ισως του μαιευτηριου (εγιναν τρελες γεννησεις εκεινη τη μερα). Ειμαι εντελως απογοητευμενη απο τον γιατρο μου φυσικα, αλλα και φοβισμενη για μια μελλοντικη γεννα. :shock:

Εχει μηπως κανεις αντιστοιχη εμπειρια;

Ακομα καλυτερα ομως θα ηθελα καποιος να μου δωσει κουραγιο εαν εχει κανει ΦΤ με επισκληριδιο και ολα του πηγαν κατ' ευχην!

Στον γιατρο αυτο φυσικα δεν ξαναπαταω ουτε για ΠΑΠ τεστ!

ΥΓ Γεννησα σε μεγαλη κλινηκη των Αθηνων και ο γιατρος μου θεωρειται κορυφη... :evil: !

ΥΓ 2 Δεν ειχε ουτε μαια δικη του ο γιατρος, πραγμα που ειχε αποφυγει περιτεχνως να μου απαντησει οταν τον ρωτησα. (Θα μου ηταν πολυτιμη! :cry: )

Συμβουλη μου: Μην γεννατε χωρις μαια!!! Και μετα τον τοκετο θα σας προσεξει περισσοτερο και απο τον γιατρο! Εγω επαιρνα συμβουλες απο αυτην της διπλανης μου στο δωματιο. :cry: Να 'ναι καλα η γυναικα γιατι θα ειχε πετρωσει το στηθος μου αν δεν ηταν αυτη.

1096285.png

Διαφημίσεις

θα ηθελα καποιος να μου δωσει κουραγιο εαν εχει κανει ΦΤ με επισκληριδιο και ολα του πηγαν κατ' ευχην!

Ναι, μια χαρα γεννησα με ΦΤ κι επισκληριδιο. Φυσικα ειχα ζητησει να ΜΗΝ μου κανουν την επισκληριδιο απο την αρχη, αλλά οταν θα εφτανα σε διαστολη 5, για να μη σταματησει η διαδικασια της διαστολης που συνηθως συμβαινει οταν η επισκληριδιος γινεται απο την αρχη. (και τοτε βαζουν μοναδες ωκυτοκινης στον ορο, δηλ. τεχνητους πονους, που ομως ειναι πιο δυνατοι απο τους φυσιολογικους κι επιπλεον αυξανουν τις πιθανοτητες για ρηξη μητρας) Οταν η διαστολη εφτασε 4 οι πονοι εγιναν πολυ εντονοι και ζητουσα επισκληριδιο, αλλά αντεξα μεχρι διαστολη 5. Η ωρα ηταν 10:15 κι ενω περιμεναν ο τοκετος να παρει αλλες 2-3 ωρες, τελικα μετα απο 45 λεπτα ειχα γεννησει! Δεν καταλαβα τιποτα αυτα τα τελευταια 45 λεπτα (κατα την περινεοτομη ομως μου εκαναν επιπλεον ξυλοκαϊνη τοπικα).

Γενικα, γεννησα γρηγορα κι ευκολα. Οι πονοι μ'επιασαν στις 2 τη νυχτα με μικρη διαρροη αμνιακου υγρου και στις 7 που πηγα στο νοσοκομειο ειχα διαστολη 2. Δηλαδη μεχρι τις 10:15 που εγινε η επισκληριδιος, ειχα βιωσει 8 ωρες πονων χωρις ιδιαιτερο προβλημα.

Να 'ναι καλα η γυναικα γιατι θα ειχε πετρωσει το στηθος μου αν δεν ηταν αυτη.

Γιατι θα ειχε πετρωσει το στηθος? Δε θηλαζες το μωρο οταν ηθελε για οσο ηθελε? Ή στο πηραν γιατι ειχε ικτερο και δεν εβγαζες το γαλα?

Ο γιατρος μου σε ολη μου την εγκυμοσυνη με καθησυχαζε οτι ολα θα γινουν πολυ ευκολα γιατι υπαρχει η επισκληριδιος και πως ουτε ασκησεις ψυχοπροφυλαξης χρειαζομαι να κανω που τον ειχα ρωτησει ("δεν γινονται πια " ηταν η απαντηση του και φυσικα δεν τον πιστεψα γιατι ηξερα οτι γινονται).

Ένα με έχει διδάξει η ζωή μέχρι τώρα: ότι είναι πολύ εύκολο για μας να μεταθέτουμε πάντα την αιτία του πόνου μας στους άλλους.

Μπορεί αυτό να καθυσηχάζει το Εγώ μας και να απαλύνει προς στιγμής τον πόνο μας αλλά σίγουρα δεν μας κάνει καλύερους ανθρώπους.

Αυτό που μας ελευθερώνει πραγματικά είναι να αναλαμβάνουμε την ευθύνη των δικών μας επιλογών.

Το πρόβλημα είναι ότι συχνά συμβουλευόμαστε το φόβο και τη λογική μας. Αγνοούμε το ένστικτο και το συναίσθημα μας.

Εμπιστεύσου τον εαυτό σου και τη δική σου εσωτερική κρίση και όλα θα είναι διαφορετικά την επόμενη φορά.

Χρησιμοποίησε τον πόνο της εμπειρίας αυτής ως καθοδηγητή της ψυχής σου.

Μην το κάνεις δράμα που θα αναβιώνεις ξανά και ξανά ψάχνοντας δικαίωση και εσωτερική ηρεμία απ' έξω.

Γινόμαστε καλύτεροι από τα λάθη μας - γιατί δεν είμαστε τέλειοι - αν μαθαίνουμε από αυτά και εμπιστευόμαστε περισσότερο το συναίσθημα και την εσωτερική μας φωνή.

Να χαίρεσαι το μωράκι σου. Αυτό αξίζει όλη τη θετική σου ενέργεια. Δεν αξίζει τις ενοχές σου, ούτε και εσύ. Δείξε του το πρόσωπο της ζωής που θέλεις να πιστεύει.

Γιατι θα ειχε πετρωσει το στηθος? Δε θηλαζες το μωρο οταν ηθελε για οσο ηθελε? Ή στο πηραν γιατι ειχε ικτερο και δεν εβγαζες το γαλα?

Κανονικα θηλαζα ομως το στηθος θελει προετοιμασια (ζεστες κομπρεσες και μασαζ με λαδι)απο την προηγουμενη για να μην υποφερεις την "τριτη μερα"

Διαστολη ειχα 4 οταν μου εγινε η επισκληριδιος.

Ευχαριστω tasuki για την ανταποκριση :)

Οσο για το θεμα του πονου αν ηθελα να δοκιμασω τις αντοχες μου δεν θα ειχα ζητησει επισκληριδιο απο την αρχη.Δυστυχως εμπιστευτηκα τον γιατρο που μου ειπε οτι με την επισκληριδιο δεν θα πονεσω και δεν εκανα καποια προετοιμασια για τον πονο. Τι ηθικο διδαγμα να παρω απο ολα αυτα;;; Οτι εφταιγα εγω; Ναι, εφταιγα που τον εμπιστευτηκα!

Nepheli δεν γραφω απο ενοχες απλα μοιραζομαι την εμπειρια μου και αναζητω την εμπειρια των αλλων οπως και οι περισσοτεροι εδω. Λοιπαμαι που δεν με καταλαβες.

1096285.png

Κανονικα θηλαζα ομως το στηθος θελει προετοιμασια (ζεστες κομπρεσες και μασαζ με λαδι)απο την προηγουμενη για να μην υποφερεις την "τριτη μερα"

Εγω παντως δεν εκανα καμια προετοιμασια απο την προηγουμενη και δεν υπεφερα οταν κατεβηκε το γαλα, απλά γιατι απο την πρωτη μερα ειχα συνεχεια το μωρο διπλα μου (επελεξα να γεννησω σε δημοσιο, ακριβως γι'αυτο το λογο) και το εβαζα στο στηθος καθε φορα που εκλαιγε. Ετσι και ολο το πρωτογαλα ηπιε τις δυο πρωτες μερες και το γαλα μετα επινε λιγο-λιγο.

Τα ιδια εκαναν κι ολες οι κοπελες στην πτερυγα που ημουν και σε καμια δεν κινδυνευσε να πετρωσει το στηθος!

Μαλλον δεν ειχες το μωρο μαζι σου ολη την ωρα, αλλά στο εφερναν κατα διαστηματα. Ισως το ταϊζαν κιολας.

Τη μονη φορα που πετρωσε το στηθος μου ηταν οταν το μωρο νοσηλευτηκε 6 ημερων και δεν το θηλασα για πολλες συνεχομενες ωρες, ουτε εβγαλα το γαλα. Το ταϊζαν κιολας, οπότε οταν πηγαινα να το θηλασω ηταν χορτατο και δεν ηθελε να πιει κανονικα. Τοτε οντως εκανα τις ζεστες κομπρεσες και το μασαζ, που με εσωσαν.

Δεν ειχα το μωρο μαζι μου και σιγουρα δεν το εφερναν τοσο συχνα να το θηλασω οσο αν ηταν διπλα μου.(παρ' ολο που ειχα ζητησει αποκλειστικο θηλασμο)

Η μαια ομως πιστευω πως ειναι πολυ χρησιμη γιατι μπορει να βοηθησει σε πολλα που μπορει να προκυψουν, ειδικα στο πρωτο παιδι που ειμαστε απειρες. Το θεμα του πετρωματος το ανεφερα ενδεικτικα. :)

1096285.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΣΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟ ΙΑΣΩ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΖΗΣΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΟΝΕΣΩ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ! ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΝΑ ΜΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΣΑΙ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΝΑΣ ΑΦΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ...

• 3 εβδομάδες μετά...

Και εγω συμφωνω μαζι σας,χωρις τους πονους καταλαβαινεις τα παντα απο τον ερχομο του αγγελου σου.Πονεσα μεχρι να φτασω 2 διαστολη και πιο μπροστα που μου εσπασε ο γιατρος μου τα νερα αλλα μετα τιποτα.Πρεπει να πονεσουμε και λιγο, μανουλες γινομαστε.

• 3 εβδομάδες μετά...

Επίδοξες μαμάδες και υπέροχες μαμάδες με πολύτιμη εμπειρία...

Γέννησα με φτ+επισκληρίδιο πριν 11 μήνες. Ο γιατρός μου ήταν 50-50, μάλλον έκλινε προς το να κάνω επισκληρίδιο. Ημουν όμως αποφασισμένη πως θα την έκανα, διότι δεν αντέχω τον πόνο και δεν έβρισκα μία καλή δικαιολογία να το περάσω όόόόόόλο αυτό για ώρες, ενώ θα μπορούσα να είμαι χαλαρή και να το απολαμβάνω. Έκανα λοιπόν την αναισθησία και δεν το μετανοιώνω στιγμή. Ο τοκετός διήρκησε 11 ώρες!! Μάλλον αρκετές για την αντοχή μου στον πόνο.. Δεν ένιωσα το παραμικρό, ήμουν ευχάριστη και γελαστή όλες τις 11 ώρες (παρά τα εξευτελιστικά στιγμιότυπα που συχνά ανακαλώ στη μνήμη μου!!) και μπόρεσα να βιώσω την απόλυτη χαρά όταν γεννήθηκε ο πρίγκηπας. Ο άντρας μου ήταν μαζί μου και μάλιστα συνέβη το εξής: δίπλα μου, γεννούσε μία κυρία που δε ήθελε να κάνει επισκληρίδιο για να χαρεί τη μητρότητα. Ούρλιαζε τόσο πολύ, που ακόμα ανατριχιάζω όταν το σκέφτομαι.. Σε κάθε της ωδίνη, κοιταζόμασταν με το σύζυγο στα μάτια και κοκαλλόναμε.. Ακούγοταν φρικτό..΄Ισως και εκείνη να μην άντεχε στον πόνο..

Από γάλα, καμία σχέση: θήλασα μέσα στο πρώτο 24ωρο, είχα αρκετό γάλα και η επισκληρ'ιδιος δε μ'επηρέασε καθόλου.

Σε 6,5 μήνες θα ξαναγίνω μαμά και δεν το διαπραγματεύομαι: κάντε μου την επισκληρίδιο από τώρα!!! :D

Καλησπέρα σε όλες τις μαμάδες και τις μέλλουσες μαμάδες! Διάβασα με ενδιαφέρον τις εμπειρίες που μοιραστήκατε για την επισκληρίδιο αναισθησία και έχω μία απορία. Όταν αποφασίζει μία γυναίκα να κάνει επισκληρίδιο αυτό σημαίνει ότι καθηλώνεται σε ένα κρεβάτι και πρέπει να είναι συνδεδεμένη με τον καρδιοτοκογράφο ή έχει κάποια περιθώρια ελευθερίας στις κινήσεις της; Δεν έχω καταλάβει... όλες τις ώρες που διαρκεί ο τοκετός η γυναίκα είναι συνήθως ξαπλωμένη ή μπορεί να επιλέξει να περπατάει ή να επιλέξει μία στάση η οποία τη βολεύει καλύτερα;

Διαφημίσεις

Dear Ari,

μόλις κάνεις επισκληρίδιο αναισθησία δεν επιτρέπεται να σηκωθείς. Εμένα με συνέδεσαν με κτγ πριν κάνω επισκληρίδιο, οπότε είχα ξεχάσει τις βόλτες. Επίσης, επειδή χάνεις τον έλεγχο της περιοχής, σου βάζουν καθετήρα για τα ούρα -δεν καταλαβαίνεις τίποτε- οπότε να και μία έξτρα δυσκολία στην περιφορά σου στο θάλαμο. Κάτι άλλο, μετά τον τοκετό, με σήκωσαν έπειτα από 4 ώρες για τουαλέτα και ας μην ένιωθα την ανάγκη να πάω. Με βοήθησε μία μαία να σηκωθώ και πραγματικά το χρειάστηκα γιατί πήγαινα βάρκα-γιαλό. Δεν είμαι σίγουρη, θέλω να πω, πόσο ελέγχεις τις κινήσεις των ποδιών σου. σαφώς και δε νιώθεις σαν ανάπηρη, τα κουνάς, τα σηκώνεις, τα κλείνεις, δε νιώθεις πόνο απλά. Δεν ξέρω όμως αν μπορούν να σηκώσουν το βάρος του σώματός σου.

Ελπίζω να βοήθησα!

Γειά σας κορίτσια.Μόλις διάβασα τις εμπειρίες σας και απορώ με τον εαυτό μου πως άντεξα τόσους πόνους χωρίς επισκληρίδιο.Όμως τώρα λέω ποτε ξάνα.Βλέπετε εγώ μένω σε νησι και δεν υπάρχει ανισθησιολόγος εξειδικευμένος στην επισκλειρίδο.Αν μείνω ξανά έγκυος θα γεννήσω Αθήνα γιατί δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα τραβήξω τέτοιους πόνους πάλι.

Πάντως elen07 πολύ χαίρομαι τις μαμάδες που καταφέρνουν να γεννήσουν χωρίς επισκληρίδιο. Εγώ προσωπικά ξέρω πως χωρίς την επισκληρίδιο δε θ'άντεχα ούτε λεπτό, αλλά πραγματικά θα ήθελα να μπορούσα να γεννήσω έτσι.

Απ'ό,τι μας λες όμως υπέφερες αρκετά στον τοκετό, ελπίζω τη δεύτερη φορά να βιώσεις την εμπειρία χωρίς καθόλου πόνο!!!

μπορεί να είναι προσωπική μου άποψη αλλά θεωρώ ότι είναι μάταιο να υποφέρεις πόνους εφόσον πια η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο ΄πολύ και μπορεί να σε ανακουφίσει! ναι μου λένε όλοι και παλιά πως γεννούσαν χωρίς επισκληρίδιο και η απάντησ'η μοπυ , παλιά βγάζανε τα δόντια με τανάλια χωρίς αναισθησία μήπως να λέω και στον οδοντίατρο να κάνει το ίδιο και σήμερα;

EPLX.jpg.png

.png

εγώ γέννησα φυσιολογικά χωρίς επισκληρίδιο όχι από προσωπική μου επιλογή αλλά γιατί ο γιατρός ήταν της άποψης ότια θα την έκανα σε περίπτωση που δεν άντεχα καθόλου τους πόνους. μου είχε πει μάλιστα ότι οι ασκήσεις ανώδυνου τοκετού που κάναμε θα με βοηθούσαν να αντιμετωπίσω τους πόνους. Πραγματικά οι ασκήσεις ανώδυνου τοκετού με βοήθησαν πάρα πολύ να αντιμετωπίσω τους πόνους οι οποίοι ήταν έντονοι για μια ώρα περίπου μέχρι και το σημείο που γέννησα. Είπα και εγώ μέχρι εδώ μια χαρά το αντιμετωπίσαμε δεν ήξερα όμως τί με περίμενε στη συνέχεια... Κατάλαβα τα πάντα και με κάθε λεπτομέρεια (κυριολεκτώ) στη διαδικασία της ραφής. Η τοπική αναισθησία που μου έκανε δεν με έπιασε καθόλου... ήταν σαν να μην έγινε... Δεν μου είπε ποτέ πόσα ράμματα έγιναν αν και είμαι σίγουρη ότι για την μία ώρα επιπλέον που κάθησα στο χειρουργείο τα ράμματα ήταν πάρα πολλά!!! Την επόμενη λοιπόν φορά μάλλον με βλέπω σίγουρα να κάνω επισκληρίδιο!

line_m123_beg_micky_time_1198213200_text_d4ef20e6eff5e6eff5eddceae920eceff520e5dfede1e9.gif

• 4 εβδομάδες μετά...

Εγώ πάντως δε μετάνιωσα στιγμή που δεν έκανα επισκληρίδιο...Οι πόνοι οι δυνατοί στην ουσία ήταν γύρω στο μισάωρο.Δεν είχα πάει αποφασισμένη ούτε για να κάνω ούτε για να μην κάνω...ανάλογα με τη πορεία του τοκετού θα έπραττα.Είχα γρήγορη γέννα και ουσιαστικά τζάμπα θα την έκανα!!

• 1 month later...

Εγώ γέννησα με καισαρική κ έκανα επισκληρίδιο γιατί ήθελα να δω το μικρούλι μου πρώτη! Σε ετοιμάζουν κανονικά (κλύσμα, ξύρισμα), μετά σου βάζουν ορό και μετά μέσα στην αίθουσα του χειρουργείου ο αναισθησιολόγος σου λέει να καθήσεις πάνω στο κρεβάτι του χειρουργείου. Η μαία σε κρατάει γιατί πρέπει να σκύψεις ελαφρά προς τα εμπρός και ο αναισθησιολόγος προσπαθεί με το χέρι του να βρει το σημείο πάνω στην σπονδυλική στήλη που θα γίνει η επισκληρίδιος. Όταν το βρει νιώθεις μια πίεση στο σημείο εκείνο κ μετά τίποτε άλλο. Αφού σου βάλει τη βελόνα δε νιώθεις τίποτα. Το συνδέει με ένα λαστιχάκι κ σου το φέρνει στον ώμο από την μπροστινή μεριά για να μπορεί να σου βάζει το φάρμακο. Βάζει σιγά σιγά το φάρμακο κ ελέγχει με μια παραμάνα αν αισθάνεσαι το τσίμπημα στην κοιλιά σου μέχρι να μην αισθάνεσαι το τσίμπημα λίγο πιο κάτω από το στήθος. Μην αγχώνεσαι!! Δεν είναι τίποτα! Όταν δεις το μικρούλι σου ξεχνιούνται όλα!!

.png

δε τα διαβασα ολα αλλα απο αυτα που διαβασα καταλαβα....

πριν γεννησω δε το ηξερα το φορουμ αυτο. μετα που γεννησα διαβαζα αλλα θεματα και δεν ειχα μπει ποτε εδω.

διαπιστωνω οτι παρολο που αγαπω τη γυναικολογο μου πολυ πολυ εγιναν πολλα ’’λαθη’’ στη γεννα μου. πριν γεννησω αναρωτιομουν για ποιο λογο να μη κανει καποιος επισκληριδειο. μου φαινοταν λιγο κουλο. ρωτουσα απο εδω κ απο εκει αλλα δεν επαιρνα καμια ορθη απαντηση.

θελω να σημειωσω οτι μια φορα η γυναικολογος μου μου πεταξε κατι που με πειραξε πααααρα πολυ. προσπαθουσε να με πεισει να καθορισουμε ποια μερα θα γεννησω. εγω ηθελα να γεννησω κανονικα οταν ερθει η ωρα και γυρισε και μου ειπε και αν παει κατι στραβα και πεθανει το μωρο σου :shock::shock: ? το καλο ειναι οτι δεν ψαρωσα. γεννησα 1 μηνα νωριτερα και ημουν στη κλινικη απο τις 12 μεχρι τις 8 που γεννησα. εκανα επισκληριδειο ΑΛΛΑ για να γεννησω ειχαν πεσει πανω μου δυο μαιεσ και πατουσαν τη κοιλια μου με απιστευτη δυναμη.στη γεννα δεν πονεσα αλλα η κοιλια μου πονουσε πολυ για μερες μετα. μου εκανε περινεοτομη (2 φορες με εκοψε)! ο πλακουντας δεν εβγαινε καλα και ολοι πανικοβληθηκαν. το μωρο μου θηλασε κανονικα .

οσο για τους γιατρους δεν ειναι πολυ ωραιο να γεννανε ολοι και να μην εχουν καμια γυναικα να φωναζει και να τους χαλαει την ησυχια? χωρια τα φακελακια!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...