Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ -ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ-ΘΗΛΑΣΜΟΣ

angela_kgr

Recommended Posts

γεννάω σε λίγες μέρες φυσιολογικά πρώτα ο Θεός το δεύτερο παιδάκι και αμφιταλαντεύομαι ακομα με την επισκληρίδιο. Βασικά έχω πει να μην κάνω και σ' αυτό αλλά σήμερα που ήμουν στο μαιευτήριο και άκουσα μια γυναίκα να φωνάζει στη γέννα μου πάγωσε το αίμα και ξυπνήσαν οι μνήμες....το έχω αφήσει ανοιχτό το θέμα τέλοσπάντων. Μετά όμως που ανέβηκα στο λομπι και διάβαζα το περιοδικό που εκδίδουν και είχε ένα άρθρο για την επισκληρίδιο έλεγε μέσα ότι μπορεί να καθυστερήσει τον τοκετό σε διάρκεια, οτι πρέπει να σου βάλουν ουροκαθετήρα, ότι ενδέχεται να οδηγήσει σε καισαρική (αν και δεν έχουν επαρκείς έρευνες) κτλ....και ξενέρωσα. Καλά και μόνο με τον ουροκαθετήρα ξενέρωσα γιατί η κολλητή μου παραλίγο να πάθει μεγάλη ζημιά. Τελικά σου βάζουν όντως;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 282
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

yogini εγω γεννησα φτ η ερπισκληρηδιος δεν με επιασε μου την εκαναν 3 φορες απο την αρχη φαντασου....Βασικα πονεσα απιστευτα πολυ τελειως φυσιολογικα βεβαια οταν πηρα το μωρο αγκαλια τα ξεχασα ολα...Μπορεις αν προσπαθησεις και αν δεις πως δεν αντεχεις στις μικρες διαστολες λες και σου κανουν γιατι ο πονος μετα εινια ααααστο!!!

Βεβαια ο πονος εινια υποκειμενικος για καθε γυναικα εγω δεν περιμενα να πονεσω γιατι ειοχα στο μυαλο μου πως θα εκανα επισκληρηδιο...αλλα τελικα δεεεν:lol::rolleyes:

Οσο για τον ουροκαθετηρα δεν μπορουσα να κατσω 2 μηνες..... αλλα ειπαμε φταει που δεν με επιασε η εισκληρηδιος και η μαια νομιζωντας πως ειμαι μουδιασμενη πηγε να βαλει τον ουροκαθετηρα τραβηχτηκα πληγωθηκα και δεν εγινε και μετα αντε παλι γιατι δνε μπορεσε την 1η φορα...

Γεννησα και μολις πηγα στο δωματιο καθομουν οκλαδον δεν πονουσα απο κατω ραμματα κτλ...παρα μονο απο τον ουροκαθετηρα:oops::oops:

με το καλοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

γεννάω σε λίγες μέρες φυσιολογικά πρώτα ο Θεός το δεύτερο παιδάκι και αμφιταλαντεύομαι ακομα με την επισκληρίδιο. Βασικά έχω πει να μην κάνω και σ' αυτό αλλά σήμερα που ήμουν στο μαιευτήριο και άκουσα μια γυναίκα να φωνάζει στη γέννα μου πάγωσε το αίμα και ξυπνήσαν οι μνήμες....το έχω αφήσει ανοιχτό το θέμα τέλοσπάντων. Μετά όμως που ανέβηκα στο λομπι και διάβαζα το περιοδικό που εκδίδουν και είχε ένα άρθρο για την επισκληρίδιο έλεγε μέσα ότι μπορεί να καθυστερήσει τον τοκετό σε διάρκεια, οτι πρέπει να σου βάλουν ουροκαθετήρα, ότι ενδέχεται να οδηγήσει σε καισαρική (αν και δεν έχουν επαρκείς έρευνες) κτλ....και ξενέρωσα. Καλά και μόνο με τον ουροκαθετήρα ξενέρωσα γιατί η κολλητή μου παραλίγο να πάθει μεγάλη ζημιά. Τελικά σου βάζουν όντως;

Εγώ στο πρώτο (που ήταν πρόκληση) έκανα επισκληρίδιο σχετικά νωρίς, γιατί μου ήρθε τάση για εμετό από τον πόνο, και είναι κάτι που το σιχαίνομαι κι αμέσως έκανα την ένεση. Ο τοκετός διήρκεσε περί τις 6 ώρες μετά από αυτό. Ήμουν όλη την ώρα στο κρεβάτι με καθετήρα. Τώρα δεν ξέρω αν συνδέονται, αλλά και το μωρό ήταν νωθρό κι εγώ σαν μαστουρωμένη και η ανάρρωσή μου ήταν αργή.

Στο δεύτερο είπα να δοκιμάσω χωρίς, αν και είμαι κότα στους πόνους. Με έπιασε πάλι η ίδια αίσθηση εμετού και η νοσοκόμα μου είπε να κάνω υπομονή, σημαίνει ότι προχωράει πολύ γρήορα η διαστολή. Όντως, με 2 συσπάσεις πήγα από το 5 στο 10. Γενικά, όλη η διαδικασία, από το σπάσιμο των νερών μέχρι τη γέννηση κράτησε 2.5 ώρες περίπου. Στις εξωθήσεις πόνεσα, ψέμματα δεν μπορώ να πω, αλλά ένιωθα πολύ καλύτερα τι έπρεπε να κάνω, συμμετείχα πιο ενεργά, το μωρό βγήκε πιο γρήγορα και γενικά μετά ήταν κι αυτό πιο ζωηρό κι εγώ ανάρρωσα αμέσως. Και η ψυχολογία μου πολύ καλύτερη και γενικά ήμουν λες και μου το έφερε έτοιμο ο πελαργός! Το μόνο σημείο που θα ήθελα ολική αναισθησία ήταν τα ράμματα!

Πλέον κατάλαβα γιατί ο φυσικός τοκετός είναι ο καλύτερος για τη γυναίκα...

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Εμενα δεν μου εβαλαν ουροκαθετηρα, ουτε το εχω ξανακουσει για να ειμαι ειλικρινης!

Εκανα επισκληρηδιο οταν οι πονοι μου ειχαν γινει λεπτου (πολυς πονος, δεν μετανιωσα καθολου που την εκανα!) και μετα σε μιση ωρα το πολυ γεννησα οποτε την ευχαριστηθηκα!

αρα σε κάποιες βάζουν σε κάποιες δεν βάζουν. Κι εγω στο πρώτο πέθανα στον πόνο αλλά οκ μετά ήταν σαν να μην συνέβησε τίποτα και στα ράμματα μου έκανε ξυλοκαϊνη και δεν κατάλαβα τίποτα απολύτως και μιλάμε είχα πολλά.

Κι εγώ πάω με την προοπτική να μην κάνω αλλά εκεινη την ώρα ξέρω θα παρακαλάω πάλι "ΔΩΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ". Ειπα φυσικά στην γιατρό μου να με υποστηρίξει να μην κάνω επισκληρίδιο αλλά ξέρεις τώρα ποιος θέλει να έχει γυναίκες να πονάνε και να φωνάζουν...

Διαφημίσεις

Τους πονους τους καταπολεμας και με τις εισπνοες που μπορει να σου μαθει η μαια.Το χουνε βρει με τις επισκληρηδιους τωρα για να τελειωνουν μια ωρα αρχιτερα.

Συμφωνω για τις εισπνοες αλλα η επισκληρίδιος δεν επιταχυνει τον τοκετο. το αντιθετο μαλιστα!

ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την επισκληρίδο και το φυσιολογικό τοκετό,υπάρχει κάποια κοπέλα με σχέτική εμπειρία? την προηγούμενη εβδομάδα που επισκέφτηκα τον γιατρό μου με ρώτησε αν θα κάνω επισκληριδίο και του απάντησα πωσ εφόσον πάμε για φυσιολογικό θα ήθελα να δοκιμάσω χωρις την επισκληρίδιο αλλά τον είδα πολύ αρνητικό σε αυτό. μάλιστα μου είπε όταν θα του τη ζητάω στο τέλος θα μου λεεί όχι για να με παιδεψει.

επίσης διάβασα ότι η επισκληρίδιος καθυστερεί το θηλασμό και δε μπορείς να θηλασεις το μωράκι σου από την αρχή(σκόπευω να ζητήσω αποκλειστικό θηλασμό...)

τι να κάνω...... :?:?

Η επισκληριδιος δεν επηρεαζει στο ελαχιστο το θηλασμο. απλα μπορει να καθυστερησει την καθοδο του μωρου γ αυτο κ οταν υπαρχουν επιπλοκες στον τοκετο οι γιατροι την αποφευγουν. Εγω γεννησα 2 φορες με επισκληριδιο κ πηγαν ολα μια χαρα κ στον τοκετο κ με τον θηλασμο. Ειναι στο χερι σου σε ποιο σημειο θα τη ζητησεις. κρατα οσο αντεχεις για να βιωσεις λιγο την κατασταση κ οταν δεν θα αντεχεις αλλο φωναξε τον αναισθησιολογο. Παντως ο γιατρος σου πολυ εκβιαστικα στο εθεσε,....καθολου ευγενικος...

Κι εγώ γέννησα πριν 3 μήνες τον γιο μου με φυσιολογικό τοκετό και επισκληρίδιο. Κάναμε πρόκληση και πραγματικά δεν θα άλλαζα τίποτα. Το ότι η επισκληρίδιος μπορεί να καθυστερήση τον τοκετό το είχα ακούσει, αλλά στη δική μου περίπτωση μάλλον βοήθησε να προχωρήσει (και να φανταστείτε έκανα 4 δόσεις)καθώς ήμουν για πάνω από 13 ώρες με διαστολή 1 παρότι πονούσα, και μόλις έκανα επισκληρίδιο χαλάρωσα και ξαφνικά άρχισε να προχωράει η διαδικασία, πολύ αργά βέβαια αλλά δεν χρειάστηκε καισαρική.

Καθετήρα μου βάλανε αρκετές φορές και είναι λογικό αφού από τη στιγμή που έκανα επισκληρίδιο πέρασαν 8 ώρες μέχρι να γεννήσω. Δεν νιώθεις πόνο αλλά δεν μπορείς να σηκωθείς οπότε ο καθετήρας είναι απαραίτητος, αλλά δεν πονάει ούτε αυτός βασικά δεν νιώθεις τίποτα ούτε μου προκάλεσε κάποιο πρόβλημα. Οσο αφορά τον θηλάσμό και σε αυτό τον τομέα δεν επέδρασε αρνητικά, μου φέρανε τον μπέμπη στο δωμάτιο μέσα στην πρώτη ώρα να τον θηλάσω παρότι ήταν ξημερώματα και από την δεύτερη μέρα μετά την γέννα είχα κανονικά γάλα.

Για μένα η επισκληρίδιος είναι ότι καλύτερο καθώς παρά την ταλαιπωρία ευχαριστήθηκα τον τοκετό και ανυπομονώ να την ξαναζήσω αυτή την εμπειρία.

Βασικά έχω πει να μην κάνω και σ' αυτό αλλά σήμερα που ήμουν στο μαιευτήριο και άκουσα μια γυναίκα να φωνάζει στη γέννα μου πάγωσε το αίμα και ξυπνήσαν οι μνήμες....το έχω αφήσει ανοιχτό το θέμα τέλοσπάντων.

yogini μην κολλάς, καμμία σχέση το πώς ακούγονται οι πόνοι σε τρίτους και πώς το βιώνεις εσύ. Άκου με που σου λέω, έχω γεννήσει δυο φορές χωρίς επισκληρίδιο, αλλά ακόμη ταράζομαι όταν ακούω άλλη γυναίκα να φωνάζει στη γέννα.

Δεν το αλλάζω με τίποτε, και στο τρίτο αν δεν μας προκύψει καισαρική πρώτα ο θεός πάλι χωρίς επισκληρίδιο θα γεννήσω. Βέβαια στην πρώτη γέννα σκεφτόμουν ώρες ώρες "γμτ, τι ήθελα και έμεινα έγκυος", στη δεύτερη "γμτ, γιατί δεν ζήτησα επισκληρίδιο αφού ήξερα τι θα τραβούσα", αλλά κατά βάθος ήξερα ότι θα τα έβγαζα πέρα.

Με το καλό!

• 6 months later...

Αγαπάαααω την επισκηρίδιο γιατί χάρη σε αυτή απόλαυσα τον τοκετό. Δεν κατάλαβα τίποτα όταν μου την έκαναν πέρα από την ανακούφιση από τους πόνους, ευχαριστήθηκα τις 8 περίπου ώρες αναμονής, δε μου άφησε κάποια παρενέργεια όπως τυχαίνει σε άλλες κοπέλες. Με το που βγήκε το αντράκι μου το "πέταξε" στην κυριολεξία ο γιατρός στην αγκαλιά μου μαζί με τον ομφάλιο λώρο και το απολαύσαμε με τον άντρα μου για λίγο και αφού τον πήραν για λίγη ώρα να τον καθαρίσουν, ζυγίσουν κλπ μετά από 20 περίπου λεπτά μου τον ξαναέφεραν στο δωμάτιο που με είχαν για να επανέλθω από επισκλ κλπ και τον θήλασα.

Οι άντρες της ζωής μου...

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Εγώ έχω να πω ότι ποτέ δεν ξέρεις τι τοκετος σε περιμένει οπότε ειναι καλύτερα να είσαι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα. Εχοντας μια τέλεια εγκυμοσύνη, περπατώντας και χωρίς να βάλω κιλά και καταγόμενη από οικογένεια που γεννουσε εύκολα θεωρούσα ότι πάω με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αλλά για να έχω και το κεφάλι μου ήσυχο είχα μιλήσει και με αναισθησιολογο για επισκληριδιο σε περίπτωση που το χρειαστω. Να πω εδώ ότι γεννησα στο γενικό νοσοκομείο χατζηκωστα Ιωαννίνων και μου είχαν πει ότι αν τελικά δεν θέλησω το επισκληριδιο, δεν υπάρχει πρόβλημα να το ακύρωσω.

Με πιάσανε οι πόνοι λοιπόν Κυριακή στις έξι το απόγευμα και μετά από ένα βράδυ που παρέμεινα σπίτι με ήπιους αλλά συχνους πόνους πήγα το πρωί στο νοσοκομείο όπου είχα ραντεβού έτσι κι αλλιώς για νον στρες. Τελικά η διαστολή ήταν 2 και με περίμεναν μέχρι το μεσημέρι να δούμε αν θα προχωρήσει (δεν προχώρησε) και μου βαλαν υποθετο. Εκεί κοντά στις τέσσερις τα είχα δει όλα από τον πόνο (η διαστολή μονο 3), προσπάθησαν να μου σπάσουν και τα νερά αλλά τίποτα, οπότε αποφάσισαν να μου βάλουν τέχνητους κι εγώ αναρρωτιομουν πως θα το άντεξω. Ερχεται η αναισθησιολογος και μου περνά το σωλήνακι (δεν πονας καθόλου) και μου χορηγείται και από το γιατρό ο όρος. Λοιπόν με το που έβαλαν τον όρο με τους τεχνητούς αρχίζει η καρδιά της μικρής να χάνει σφυγμους, μέχρι 60 έφτασε. Πάλι καλά που ήταν μπροστά η αναισθησιολογος (γιατί ήταν διάολομερα με έξι τοκετους μαζί) και η Μαια είχε φύγει για να ετοιμάσει μια καισαρικη. Μου χορήγησε το φάρμακο και ανακουφιστηκα αμέσως, έκοψε λίγο τον όρο και κάλεσε γιατρό και μαια. Από κεί και πέρα τους είχα όλους πάνω από το κεφάλι μου. Οι σφυγμους έκαναν άλλες 2 βουτιές, μου δώσανε οξυγόνο, έκανα ανάσες και εξωθησεις για πάνω από μιάμιση ώρα. Εχω να πω ότι με την κούραση που είχα και με τους πόνους, αν δεν είχα κάνει επισκληριδιο δεν θα μπορούσα να συνεργαστώ (να σπρώχνω εγώ, να πιέζει η μαια, να βάζει χέρι στον τραχήλο ο γιατρός γιατί κάτι εμπόδιζε). Και να μου λένε ότι δεν μπορεί το μωρό να παραμείνει εκεί για πάντα και οτι πρέπει να σπρώξω που το έκανα η καημενη αλλά με 7 διαστολή και το παιδί δεν κατέβαινε. Και να σκέφτομαι μη μου πεθάνει και μήπως είμαι πείσματαρα που το πάω για φυσιολογικό και μήπως να έλεγα για καισαρικη. Αλλά με τόσο πόνο και διαστολή ήταν κρίμα να φάω μαχαίρι. Τελικά φάνηκε το κεφάλι, με πανε στο μπουμ και πάλι να μην μπορώ να τη βγάλω με 9,5 διαστολή. Να μου λέει πάλι ο γιατρός σπρώξε ειναι κρίμα να βάλω βεντουζα για τόσο λίγο. Τελικά βγήκε με τριπλη περιτυλιξη γύρω από το λαιμό και όλα εντάξει, αλλά χωρις το επισκληριδιο σίγουρα θα είχα μια ωραίοτατη καισαρικη, αφήστε που μπορεί να είχα χάσει το παιδί επειδή κανείς δεν θα έβλεπε οτι έπεφταν οι σφυγμοι. Οπως και να δει κατεληξα με δυο γιατρούς πάνω από το κεφάλι μου. Θηλασα αμέσως και άνετα και δεν είχα κανέναν πόνο ούτε παρενέργειες. Τα πόδια μου δεν μούδιασαν ποτέ και περπατούσα όλη την ώρα στο χειρουργείο.

Εγώ έχω να πω ότι ποτέ δεν ξέρεις τι τοκετος σε περιμένει οπότε ειναι καλύτερα να είσαι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα. Εχοντας μια τέλεια εγκυμοσύνη, περπατώντας και χωρίς να βάλω κιλά και καταγόμενη από οικογένεια που γεννουσε εύκολα θεωρούσα ότι πάω με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αλλά για να έχω και το κεφάλι μου ήσυχο είχα μιλήσει και με αναισθησιολογο για επισκληριδιο σε περίπτωση που το χρειαστω. Να πω εδώ ότι γεννησα στο γενικό νοσοκομείο χατζηκωστα Ιωαννίνων και μου είχαν πει ότι αν τελικά δεν θέλησω το επισκληριδιο, δεν υπάρχει πρόβλημα να το ακύρωσω.

Με πιάσανε οι πόνοι λοιπόν Κυριακή στις έξι το απόγευμα και μετά από ένα βράδυ που παρέμεινα σπίτι με ήπιους αλλά συχνους πόνους πήγα το πρωί στο νοσοκομείο όπου είχα ραντεβού έτσι κι αλλιώς για νον στρες. Τελικά η διαστολή ήταν 2 και με περίμεναν μέχρι το μεσημέρι να δούμε αν θα προχωρήσει (δεν προχώρησε) και μου βαλαν υποθετο. Εκεί κοντά στις τέσσερις τα είχα δει όλα από τον πόνο (η διαστολή μονο 3), προσπάθησαν να μου σπάσουν και τα νερά αλλά τίποτα, οπότε αποφάσισαν να μου βάλουν τέχνητους κι εγώ αναρρωτιομουν πως θα το άντεξω. Ερχεται η αναισθησιολογος και μου περνά το σωλήνακι (δεν πονας καθόλου) και μου χορηγείται και από το γιατρό ο όρος. Λοιπόν με το που έβαλαν τον όρο με τους τεχνητούς αρχίζει η καρδιά της μικρής να χάνει σφυγμους, μέχρι 60 έφτασε. Πάλι καλά που ήταν μπροστά η αναισθησιολογος (γιατί ήταν διάολομερα με έξι τοκετους μαζί) και η Μαια είχε φύγει για να ετοιμάσει μια καισαρικη. Μου χορήγησε το φάρμακο και ανακουφιστηκα αμέσως, έκοψε λίγο τον όρο και κάλεσε γιατρό και μαια. Από κεί και πέρα τους είχα όλους πάνω από το κεφάλι μου. Οι σφυγμους έκαναν άλλες 2 βουτιές, μου δώσανε οξυγόνο, έκανα ανάσες και εξωθησεις για πάνω από μιάμιση ώρα. Εχω να πω ότι με την κούραση που είχα και με τους πόνους, αν δεν είχα κάνει επισκληριδιο δεν θα μπορούσα να συνεργαστώ (να σπρώχνω εγώ, να πιέζει η μαια, να βάζει χέρι στον τραχήλο ο γιατρός γιατί κάτι εμπόδιζε). Και να μου λένε ότι δεν μπορεί το μωρό να παραμείνει εκεί για πάντα και οτι πρέπει να σπρώξω που το έκανα η καημενη αλλά με 7 διαστολή και το παιδί δεν κατέβαινε. Και να σκέφτομαι μη μου πεθάνει και μήπως είμαι πείσματαρα που το πάω για φυσιολογικό και μήπως να έλεγα για καισαρικη. Αλλά με τόσο πόνο και διαστολή ήταν κρίμα να φάω μαχαίρι. Τελικά φάνηκε το κεφάλι, με πανε στο μπουμ και πάλι να μην μπορώ να τη βγάλω με 9,5 διαστολή. Να μου λέει πάλι ο γιατρός σπρώξε ειναι κρίμα να βάλω βεντουζα για τόσο λίγο. Τελικά βγήκε με τριπλη περιτυλιξη γύρω από το λαιμό και όλα εντάξει, αλλά χωρις το επισκληριδιο σίγουρα θα είχα μια ωραίοτατη καισαρικη, αφήστε που μπορεί να είχα χάσει το παιδί επειδή κανείς δεν θα έβλεπε οτι έπεφταν οι σφυγμοι. Οπως και να δει κατεληξα με δυο γιατρούς πάνω από το κεφάλι μου. Θηλασα αμέσως και άνετα και δεν είχα κανέναν πόνο ούτε παρενέργειες. Τα πόδια μου δεν μούδιασαν ποτέ και περπατούσα όλη την ώρα στο χειρουργείο.

Να σου ζησει το μωρακι σου.

Αποκλείεται όμως όλη αυτή η ταλαιπωρία σου να οφείλεται στο γεγονός ότι με τεχνητά μέσα και φάρμακα προσπάθησαν να επισπεύσουν τη διαδικασία του τοκετού; Υπάρχουν π.χ. φυσικοί τοκετοί που διαρκούν ακόμη και 3 μέρες, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα. Το προσωπικό του νοσοκομείου δεν περίμενε και πολύ πριν αρχίσει τα φάρμακα. Δεν είμαι γιατρός, αλλά μετά από 3 γέννες και πολύ ψάξιμο στο Διαδίκτυο είμαι πολύ επιφυλακτική με τους γιατρούς και τις μαίες στα νοσοκομεία και τις κλινικές.

Κοριτσια καλημερα! Τελικα νομιζω πως το θεμα ειναι αναλογο της περιπτωσης...εγω εχω ενα αγορακι. Γεννησα φυσιολογικα 9 ημερες πριν την ΠΗΤ. Με επιασαν πονοι, μεσα σε μιση ωρα εσπασαν κ τα νερα!! Πονουσα παρα πουλ ή τελοσπαντων δεν το αντεχα. Ανυπομονουσα να μου κανουν επισκληριδιο κ οταν μου την εκαναν ελεγα "ευλογημενος να ειναι αυτος που την ανακαλυψε!!!!" Οι πονοι με επιασαν 1 παρα το βραδυ κ τον μπεμπουλη τον γεννησα 5 κ 5 το πρωι. 3 δοσεις μου εκαναν κ πρωτος τοκετος μαλλον γρηγορα γεννησα οποτε εμενα δεν με επηρεασε η επισκληριδιος. Επισης θηλασα αμεσως. Τι υπεροχα που ηταν....το μοναδικο που φοβαμαι στο επομενο πρωτα ο Θεος μη κ δεν προλαβω να κανω επισκληριδιο!! :lol:

• 2 εβδομάδες μετά...
Να σου ζησει το μωρακι σου.

Αποκλείεται όμως όλη αυτή η ταλαιπωρία σου να οφείλεται στο γεγονός ότι με τεχνητά μέσα και φάρμακα προσπάθησαν να επισπεύσουν τη διαδικασία του τοκετού; Υπάρχουν π.χ. φυσικοί τοκετοί που διαρκούν ακόμη και 3 μέρες, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα. Το προσωπικό του νοσοκομείου δεν περίμενε και πολύ πριν αρχίσει τα φάρμακα. Δεν είμαι γιατρός, αλλά μετά από 3 γέννες και πολύ ψάξιμο στο Διαδίκτυο είμαι πολύ επιφυλακτική με τους γιατρούς και τις μαίες στα νοσοκομεία και τις κλινικές.

Αυτο το σκεφτηκα κι εγω και στην αρχη μου κακοφανηκε που μπηκα 3 μερες νωριτερα απο την ημερομηνια τοκετου γιατι μας ειχαν πει οι μαιες στον ανωδυνο οτι αν ερθουμε με λιγους πονους και μας ρωτησουν αν θελουμε να νοσηλευτουμε η οχι, να πουμε οχι γιατι μετα θα μας χορηγουσαν το υποθετο που ποναει πολυ περισσοτερο. Οποτε μολις ακουσα για υποθετο ειπα στον γιατρο "μηπως να φυγω και να ερθω αργοτερα;" Και μου απαντησε οτι καμια δεν γεννα ετσι και δεν μου εδωσε την επιλογη να φυγω. Αργοτερα καταλαβα τι εννοουσε: οτι αν εμενα ετσι πιθανον να μου επαιρνε καποιες μερες και θα εξαντλουμουν γιατι ηδη δεν ειχα κοιμηθει εκεινο το βραδυ κι ας μην ηταν μεγαλοι οι πονοι. Και επειτα οπως εκτυλιχθηκαν τα πραγματα με την περιτυλιξη ισως να ηταν καλυτερα που το επισπευσαμε, οχι μονο για το τι μπορουσε να συμβει στο παιδι οσο και γιατι αν περιμεναμε κι αλλες μερες η μικρη θα εβαζε κι αλλο βαρος (ηταν ηδη τρια κιλα) και ισως να μην καταφερνα να τη βγαλω. Δυστυχως ολα ειναι εικασιες και με αυτα που ακους για τελειομηνα παιδια που πνιγονται με τον ομφαλιο λωρο ημουν τυχερη μεσα στην ατυχια μου.

Και κατι αλλο: ξεχασα να πω στο πτοηγουμενο μηνυμα οτι δεν μου εβαλαν ουροκαθετηρα για την επισκληριδιο. Δεν ξερω γιατι χρειαστηκε στις αλλες κοπελες. Ουτε καθυστερησε η γεννα γιατι μετα την επισκληριδιο πρεπει να γεννησα μεσα σε 3-4 ωρες εστω αν εμενα μου φανηκαν αιωνες.

Παντως το γιατρο δεν τον συνεφερε να με βαλει μεσα την ημερα που με εβαλε γιατι υπηρχε ηδη πολυ κοσμος και γινοταν τσιρκο και αλλωστε ειναι ευσυνειδητο ατομο που δεν κοιτα ωραρια κι εκεινη την ημερα ειχε ερθει απο τις οκτω το πρωι κι εμεινε μεχρι τα μεσανυχτα.

• 2 εβδομάδες μετά...

καλημερα κοριτσια!!!!υπαρχει καμια που γεννησε στο Παπαγεωργιου με φυσιολογικο τοκετο και να της εχουν κανει επισκληριδιο?εχω ακουσει οτι δεν κανουν καθολου ευκολα και το θεμα ειναι οτι εγω θελω να κανω....

Διαφημίσεις

5 μέρες μετα την ΠΗΤ ,μετα από 13 ώρες τοκετού(το πρώτο μου) και πολλές δόσεις επισκληριδίου (τις 4 φορες σταμάτησα να μετράω) μια χαρα θήλασα και και δεν είχα και καμία παρενεργεια!κι επειδή το έψαξα πολύ κι επειδή έχω ΓΙΑΤΡΑΡΑ.....η επισκληρίδιος επιβραδύνει το πολύ μισή με μια ώρα τον τοκετό.

TBlYp3.png

• 1 month later...

κοριτσια εχει καμια σας εμπειρια απο επισκληριδιο στο ιασω???? ποναει οταν στην κανουν??? ειναι το πρωτο μου παιδακι κ οπως καταλαβαινετε με εχει φαει η αγωνια κ το αγχος για την γεννα που ειναι κατι τελειος αγνωστο για μενα... κ αν μπορειτε να μου πειτε την διαδικασια εισαγωγης δλδ πρωτα σου βαζουν ορο,κλισμα, ξυρισμα κπλ ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!

Εγώ έκανα επισκληρίδιο στο Ιασώ και ήταν πολύ ελαφροχέρης ο αναισθησιολόγος. Δεν πόνεσα καθόλου μα καθόλου.

Εγώ πήγα για καισαρική προγραμματισμένα και μετά την παραλαβή μου έκαναν ξύρισμα και κλίσμα, έκανα ένα ντουσάκι και μετά με συνέδεσαν στον καρδιοτοκογράφο μέχρι να έρθει η σειρά μου.

Εγώ έκανα επισκληρίδιο στο Ιασώ και ήταν πολύ ελαφροχέρης ο αναισθησιολόγος. Δεν πόνεσα καθόλου μα καθόλου.

Εγώ πήγα για καισαρική προγραμματισμένα και μετά την παραλαβή μου έκαναν ξύρισμα και κλίσμα, έκανα ένα ντουσάκι και μετά με συνέδεσαν στον καρδιοτοκογράφο μέχρι να έρθει η σειρά μου.

σε ευχαριστω γλυκια μου για την απαντηση! θυμασαι ονομα αναισθησιολογου???

κοριτσια εχει καμια σας εμπειρια απο επισκληριδιο στο ιασω???? ποναει οταν στην κανουν??? ειναι το πρωτο μου παιδακι κ οπως καταλαβαινετε με εχει φαει η αγωνια κ το αγχος για την γεννα που ειναι κατι τελειος αγνωστο για μενα... κ αν μπορειτε να μου πειτε την διαδικασια εισαγωγης δλδ πρωτα σου βαζουν ορο,κλισμα, ξυρισμα κπλ ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!

με το καλο το νινακι σου! μην αγχωνεσαι και ολα καλα θα πανε! η επισκληριδιος δεν ποναει κανονικα αλλα ειναι πολυ βασικο να συνεργαστεις σωστα οταν πρεπει να στην κανουν! δεν ειναι μια απλη ενεση. οχι οτι ειναι κατι φοβερο απλα πρεπει να σταθεις ακινητη για λιγο και να πιεσεις ελαφρα. Οταν μπαινεις σε βαζουν σε ενα δωματιακι, σου ελεγχει η μαια της βαρδιας τη διαστολη (εφοσον εχεις παει με πονους ή με σπασμενα νερα), φορας τη ρομπα του τοκετου, κανουν εναν γρηγορο υπερηχο για να ακουσουν την καρδουλα του μωρου (ντοπλερ βασικα χωρις εικονα) μετα σου παιρνουν αιμα, ενα μικρο ιστορικο υγειας και εγκυμοσυνης, σου κανουν το κλισμα και το ξυρισμα και κανεις ντουζακι και μετα σε παιρνουν με καροτσακι στην αιθουσα τοκετου οπου σου περνανε τον καρδιοτοκογραφο! εκει περνα και καρδιολογος να σε δει και αναισθησιολογος για να εχει υποψην το ιστορικο σου για να σου κανει την επισκληριδιο αργοτερα. το ξυρισμα το εκανα σπιτι εγω παντως οταν εσπασαν τα νερα, μου ειχε πει η μαια καλυτερα μονη μου... Να διευκρινησω οτι γεννησα στο ΡΕΑ αλλα η διαδικασια ειναι ιδια στα ιδιωτικα μαιευτηρια. Προσφατα εκανα αποξεση στο ΙΑΣΩ και η διαδικασια ηταν οπως του τοκετου χωρις κλισμα,ξυρισμα και καρδιοτοκογραφο φυσικα!!

με το καλο το νινακι σου! μην αγχωνεσαι και ολα καλα θα πανε! η επισκληριδιος δεν ποναει κανονικα αλλα ειναι πολυ βασικο να συνεργαστεις σωστα οταν πρεπει να στην κανουν! δεν ειναι μια απλη ενεση. οχι οτι ειναι κατι φοβερο απλα πρεπει να σταθεις ακινητη για λιγο και να πιεσεις ελαφρα. Οταν μπαινεις σε βαζουν σε ενα δωματιακι, σου ελεγχει η μαια της βαρδιας τη διαστολη (εφοσον εχεις παει με πονους ή με σπασμενα νερα), φορας τη ρομπα του τοκετου, κανουν εναν γρηγορο υπερηχο για να ακουσουν την καρδουλα του μωρου (ντοπλερ βασικα χωρις εικονα) μετα σου παιρνουν αιμα, ενα μικρο ιστορικο υγειας και εγκυμοσυνης, σου κανουν το κλισμα και το ξυρισμα και κανεις ντουζακι και μετα σε παιρνουν με καροτσακι στην αιθουσα τοκετου οπου σου περνανε τον καρδιοτοκογραφο! εκει περνα και καρδιολογος να σε δει και αναισθησιολογος για να εχει υποψην το ιστορικο σου για να σου κανει την επισκληριδιο αργοτερα. το ξυρισμα το εκανα σπιτι εγω παντως οταν εσπασαν τα νερα, μου ειχε πει η μαια καλυτερα μονη μου... Να διευκρινησω οτι γεννησα στο ΡΕΑ αλλα η διαδικασια ειναι ιδια στα ιδιωτικα μαιευτηρια. Προσφατα εκανα αποξεση στο ΙΑΣΩ και η διαδικασια ηταν οπως του τοκετου χωρις κλισμα,ξυρισμα και καρδιοτοκογραφο φυσικα!!

σε ευχαριστω πολυ!!! πολυ κατατοπιστικη περιγραφη! αλλα το αγχος αγχος! θα τα καταφερω λες κ εγω νε ξυριστω μονη μου ειναι εφικτο με την κοιλια?? συγνωμη αν ακουγονται χαζες οι ερωτησεις μου αλλα ειμαι λιγο πελαγομενη!

σε ευχαριστω πολυ!!! πολυ κατατοπιστικη περιγραφη! αλλα το αγχος αγχος! θα τα καταφερω λες κ εγω νε ξυριστω μονη μου ειναι εφικτο με την κοιλια?? συγνωμη αν ακουγονται χαζες οι ερωτησεις μου αλλα ειμαι λιγο πελαγομενη!

χαζες ερωτησεις??? καμια ερωτηση δεν ειναι χαζη οταν ρωτας για πραγματα που δεν εχεις ξαναζησει!!! εγω ξυριστηκα μονη μου στην μπανιερα εκατσα κατω και στο τελος εκανε εναν ελεγχο ο αντρας μου αν τα πηρα καλα!!:lol::lol: ηθελα να κανω και το κλισμα μονη αλλα μου ειπαν καλυτερα οχι για να ειμαστε σιγουροι οτι θα γινει σωστα, παντως αυτο δεν ηταν τιποτα, δεν προλαβαινεις να καταλαβεις κατι! ειναι λογικο να αγχωνεσαι αλλα πιστεψε με ολα κυλουν τοσο ομαλα (συνηθως) καμια σχεση με αυτα που βλεπεις στις ταινιες, πανικος κλπ. εμενα διηρκησε ο τοκετος 9 ωρες και μονο το τελευταιο μισαωρο καταλαβα οτι γεννουσα. με την επισκληριδιο καθεσαι ξαπλα, καθεται και ο αντρουλης σου, αν πονας σου βαζουν λιγο φαρμακο ακομα, σου σβηνουν τα φωτα να κοιμηθεις λιγο αν θελεις και καθε τοσο περνανε και σου μετρανε τη διαστολη. καποια στιγμη σου λενε να αρχισεις να σπρωχνεις σιγα σιγα, εκει λογικα θα πονεσεις αλλα δεν ειναι ακατορθωτο!! τουλαχιστον εμενα αυτη ηταν η εμπειρια μου, απολυτα ηρεμος τοκετος! δε λεω, πονεσα στο τελος, και τη φωνη μου την εβγαλα αλλα ολα τελεια!!

χαζες ερωτησεις??? καμια ερωτηση δεν ειναι χαζη οταν ρωτας για πραγματα που δεν εχεις ξαναζησει!!! εγω ξυριστηκα μονη μου στην μπανιερα εκατσα κατω και στο τελος εκανε εναν ελεγχο ο αντρας μου αν τα πηρα καλα!!:lol::lol: ηθελα να κανω και το κλισμα μονη αλλα μου ειπαν καλυτερα οχι για να ειμαστε σιγουροι οτι θα γινει σωστα, παντως αυτο δεν ηταν τιποτα, δεν προλαβαινεις να καταλαβεις κατι! ειναι λογικο να αγχωνεσαι αλλα πιστεψε με ολα κυλουν τοσο ομαλα (συνηθως) καμια σχεση με αυτα που βλεπεις στις ταινιες, πανικος κλπ. εμενα διηρκησε ο τοκετος 9 ωρες και μονο το τελευταιο μισαωρο καταλαβα οτι γεννουσα. με την επισκληριδιο καθεσαι ξαπλα, καθεται και ο αντρουλης σου, αν πονας σου βαζουν λιγο φαρμακο ακομα, σου σβηνουν τα φωτα να κοιμηθεις λιγο αν θελεις και καθε τοσο περνανε και σου μετρανε τη διαστολη. καποια στιγμη σου λενε να αρχισεις να σπρωχνεις σιγα σιγα, εκει λογικα θα πονεσεις αλλα δεν ειναι ακατορθωτο!! τουλαχιστον εμενα αυτη ηταν η εμπειρια μου, απολυτα ηρεμος τοκετος! δε λεω, πονεσα στο τελος, και τη φωνη μου την εβγαλα αλλα ολα τελεια!!

οποτε το ξυρισμα ειναι εφικτο να το κανω εγω! ωραια! κ ωφειλω να ομολογησω οτι ειναι πολυ καθυσηχαστικο να ειναι κ ο αντρας μου μαζι μου! μονο εγω φοβαμαι τοσο μα τοσο πολυ??? μου τα περιεγραψες τοσο απλα κ ομαλα κ εγω μονο που τα σκεφτομαι μου κοβονται τα ποδια... σε σημειο να θελω να βαλω τα κλαματα ατιμες ορμονες.. λες να βρω τι δυναμη τοτε να το δω πιο ψυχραιμα το θεμα?

οποτε το ξυρισμα ειναι εφικτο να το κανω εγω! ωραια! κ ωφειλω να ομολογησω οτι ειναι πολυ καθυσηχαστικο να ειναι κ ο αντρας μου μαζι μου! μονο εγω φοβαμαι τοσο μα τοσο πολυ??? μου τα περιεγραψες τοσο απλα κ ομαλα κ εγω μονο που τα σκεφτομαι μου κοβονται τα ποδια... σε σημειο να θελω να βαλω τα κλαματα ατιμες ορμονες.. λες να βρω τι δυναμη τοτε να το δω πιο ψυχραιμα το θεμα?

Κατερινα μου τις πρωτες μερες που εμαθα οτι ειμαι εγκυος ενας πανικος ηταν ζωγραφισμενος πανω μου!!! πρεπει να προσεχω, μη σηκωσω ουτε ενα πακετο ζαχαρη, μην ανεβω σκαλια, μη βαλω σκουπα, τι θα τρωω, δεν θελω να γεννησω φυσιολογικα, φοβαμαι τον πονο κλπ κλπ κλπ κλπ! ωσπου πηγα στο γιατρο και απο τοτε δεν ξαναφοβηθηκα για τιποτα, μου εδωσε σωστες συμβουλες (που και ο δικος σου σιγουρα θα σε βοηθα) εβλεπα και τη μαια μου που με προετοιμασε αψογα, διαβαζα παρα πολυ και εδω στο φορουμ, ειχα και βιβλια για εγκυμοσυνη, τοκετο και θηλασμο και πηγα πολυ ψυχραιμη. Ειναι πολυ βασικο οτι και το στενο περιβαλλον βοηθησε, κυριως δηλαδη ο αντρας μου και η μαμα μου που συνηθως στηριζουν την εγκυο, ειναι πολυ ψυχραιμοι! Οταν σπασανε τα νερα εκανα το μπανιο μου, ξυρισμα, εφτιαξα τα μαλλια μου, εφαγα και μετα βεβαια βιαστηκα λιγο γιατι ηρθαν και οι πονοι :lol: δε στα λεω για να σου κανω επιδειξη απλα συνηθως οταν ειμαστε σε αυτη τη φαση μας καθησυχαζει η αναλυτικη περιγραφη των γεγονοτων και να μεταδιδουμε ψυχραιμια η μια στην αλλη!!!!! στο ιασω γεννας ε?? αν με το καλο μεινω εγκυος εκει θα γεννησω κι εγω μαλλον.

Κατερινα μου τις πρωτες μερες που εμαθα οτι ειμαι εγκυος ενας πανικος ηταν ζωγραφισμενος πανω μου!!! πρεπει να προσεχω, μη σηκωσω ουτε ενα πακετο ζαχαρη, μην ανεβω σκαλια, μη βαλω σκουπα, τι θα τρωω, δεν θελω να γεννησω φυσιολογικα, φοβαμαι τον πονο κλπ κλπ κλπ κλπ! ωσπου πηγα στο γιατρο και απο τοτε δεν ξαναφοβηθηκα για τιποτα, μου εδωσε σωστες συμβουλες (που και ο δικος σου σιγουρα θα σε βοηθα) εβλεπα και τη μαια μου που με προετοιμασε αψογα, διαβαζα παρα πολυ και εδω στο φορουμ, ειχα και βιβλια για εγκυμοσυνη, τοκετο και θηλασμο και πηγα πολυ ψυχραιμη. Ειναι πολυ βασικο οτι και το στενο περιβαλλον βοηθησε, κυριως δηλαδη ο αντρας μου και η μαμα μου που συνηθως στηριζουν την εγκυο, ειναι πολυ ψυχραιμοι! Οταν σπασανε τα νερα εκανα το μπανιο μου, ξυρισμα, εφτιαξα τα μαλλια μου, εφαγα και μετα βεβαια βιαστηκα λιγο γιατι ηρθαν και οι πονοι :lol: δε στα λεω για να σου κανω επιδειξη απλα συνηθως οταν ειμαστε σε αυτη τη φαση μας καθησυχαζει η αναλυτικη περιγραφη των γεγονοτων και να μεταδιδουμε ψυχραιμια η μια στην αλλη!!!!! στο ιασω γεννας ε?? αν με το καλο μεινω εγκυος εκει θα γεννησω κι εγω μαλλον.

χαιρομαι που δεν ειμαι η μονη με τον πανικο κ το πελαγομα ζωγραφισμενο πανω μου! η αληθεια ειναι οτι η αναλυτικη περιγραφη βοηθαει πολυ κ σε ευχαριστω πολυ κ για το χρονο σου! ναι στο ιασω θα γεννησω πρωτα ο θεος! σου ευχομαι ολοψυχα να μεινεις γλυκια μου! αααχ να ξερες κ εγω τι διαβασμα εχω ριξει... για να προετοιμαστω ψυχολογικα.. ο αντρας μου λογω δουλειας λειπει κ το περναω μονη μου ολο αυτο... η μαμα μου ειναι μακρια κ με την πεθερα που ειναι κοντα δεν εχουμε κ τις καλυτερες σχεσεις... ισως κ για αυτους τους λογους να μην μπορω να ''πατησω'' στα ποδια μου κ να ειμαι ψυχραιμη κ προετοιμασμενη... τι να πω!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...